איך הפסדנו את טיוס?!

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

איך הפסדנו את טיוס?!

הודעהעל ידי אורון » 10 ספטמבר 2012, 19:23

טיוס נותן אחלה של אליפות, היה יכול לחסוך לנו הרבה כאב ראש כמחליף לגבוהים, יש לו אנרגיות, שואו טיים,
הוא ישראלי, בטוח הקהל היה מתחבר אליו ואל הסימפטיות שלו, ממש שחקן שבא לתת עבודה,
ועם הליטוש של בלאט- היה יוצא לנו שחקן מצוין.
וכל זה(ממה ששמעתי) בגלל ש"לא נשלם על ישארלי כ"כ הרבה"

מה הרבה?! כולו הוא ביקש עוד כמה עשרות דולרים שהוא שווה אותם,
אבל מכבי כמו מכבי, יש עקרונות= לא נחתים אותו , "הוא כולו ישראלי"...

ו... מוציאים הרבה יותר על שחקן במקומו.
מזל שהיורי"ם שלנו חכמים כ"כ...ויודעים איך להשיג עוד כסף(אדריאטית, העלאת מנויים)
ולא יודעים לחסוך במקומות הנכונים( החתמות יקרות של פפסי במבה שלא בטוח בכלל שישחק אצלנו)

וככה פיספסנו לנו את טיוס, חבל
אורון

Re: איך הפסדנו את טיוס?!

הודעהעל ידי שמואל1 » 10 ספטמבר 2012, 20:21

לא הפסדנו שום דבר.
למכבי אין שום צורך בטיוס. בעמדה 4 יש לנו את אליהו וקיינר מדלי ששניהם שחקנים יותר טובים מטיוס. בעמדה 5 יש לנו את פופס, שרמדיני ושון ג'יימס שגם הם כולם יותר טובים מטיוס.
חוץ מזה , טיוס בכלל לא מתאים לרמות היורוליג.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 11 ספטמבר 2012, 04:10

שמואל1 כתב:לא הפסדנו שום דבר.
למכבי אין שום צורך בטיוס. בעמדה 4 יש לנו את אליהו וקיינר מדלי ששניהם שחקנים יותר טובים מטיוס. בעמדה 5 יש לנו את פופס, שרמדיני ושון ג'יימס שגם הם כולם יותר טובים מטיוס.
חוץ מזה , טיוס בכלל לא מתאים לרמות היורוליג.

איך אני מת על הסיסמאות האלו....
בו נראה אותו השנה בקאנטו ואז נחליט אם הוא מספיק טוב להיות סנטר שלשי בקבוצת יורוליג .
גם פוט ישחק השנה ביורוליג ויהיה נחמד לראות סוף סוף מה הוא מסגל לעשות ברמה הזאת ....
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי EulGam05 » 11 ספטמבר 2012, 04:26

מה הפסדנו פה בדיוק? יש לנו כבר סנטר שלישי שחתום וטוב ממנו.
EulGam05

הודעהעל ידי er79 » 11 ספטמבר 2012, 04:58

תזכירו לי בבקשה מתי בפעם האחרונה פתחנו ת׳רד מיוחד לכבוד נגר מדופלם?
er79

הודעהעל ידי זרובבל » 11 ספטמבר 2012, 04:59

טיוס שחקן נחמד עם המון אנרגיה, והוא ישתלב נפלא בכל קבוצה קטנה בלי יומרות. במכבי אין לו מקום.
זרובבל

הודעהעל ידי yzafrir » 11 ספטמבר 2012, 07:35

זרובבל כתב:טיוס שחקן נחמד עם המון אנרגיה, והוא ישתלב נפלא בכל קבוצה קטנה בלי יומרות. במכבי אין לו מקום.

במכבי אפשר להחליף את היומרות לחלומות....עם הסגל שהקבוצה מעמידה בשנים האחרונות אתה לא יכול לבוא עם ציפיה לפיינלפור .
אין מה לעשות היום אנחנו קבוצה קטנה בלי יומרות אבל עם הרבה חלומות....

לגבי זה שטיוס נגר מדופלם , ממש לא מסכים , בו נראה מה יעשה בליגה האיטלקית ואז נקבע .
סך הכל לעונה ראשונה בכדורסל מקצועני הוא נתן עונה מדהימה בארץ גם מבחינה קבוצתית...הוא יכלן להיות סנטר שלישי מצויין למכבי וגם בליגה המקומית....
סנטר ישראלי לסגל בקופליג זה דבר די חשוב במיוחד לאור העובדה שמצבת הגארדים הישראלים שלנו ניראת על הפנים
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי felix_r » 11 ספטמבר 2012, 07:50

זרובבל כתב:טיוס שחקן נחמד עם המון אנרגיה, והוא ישתלב נפלא בכל קבוצה קטנה בלי יומרות. במכבי אין לו מקום.

+1
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי EulGam05 » 11 ספטמבר 2012, 07:52

yzafrir כתב:

סנטר ישראלי לסגל בקופליג זה דבר די חשוב במיוחד לאור העובדה שמצבת הגארדים הישראלים שלנו ניראת על הפנים

מצבת הגארדים הישראלים שלנו נראית על הפנים אולי ביחס ליורוליג אבל בטח לא ביחס לליגה הישראלית ומכיוון שהיתרון היחיד של טיוס על ג'יימס הוא הדרכון הישראלי שלו אז הארגומנט של מצבת הגארדים הישראלים שלנו כתימוכין להעדפה של טיוס על פני ג'יימס הוא די חלש.
EulGam05

הודעהעל ידי felix_r » 11 ספטמבר 2012, 08:04

מה שמצחיק הוא, שטיוס למרות היותו נגר מדופלם מוביל את מוקדמות אליפות אירופה באחוזי קליעה לשתי נקודות, 74.4% ! :laugh1
טוב, זה כי הוא רוב הזמן מטביע :)

לעומת זאת מהעונשין הוא כבר לא יכול להטביע ואחוז הקליעה שלו מהקו פשוט מחריד - 29% ! :duh
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי עידן » 11 ספטמבר 2012, 08:19

felix_r כתב:מה שמצחיק הוא, שטיוס למרות היותו נגר מדופלם מוביל את מוקדמות אליפות אירופה באחוזי קליעה לשתי נקודות, 74.4% ! :laugh1
טוב, זה כי הוא רוב הזמן מטביע :)

לעומת זאת מהעונשין הוא כבר לא יכול להטביע ואחוז הקליעה שלו מהקו פשוט מחריד - 29% ! :duh

29%?! :o

לא האמנתי שהמצב שלו מהקו כל כך על הפנים...
עידן

הודעהעל ידי yzafrir » 11 ספטמבר 2012, 10:32

EulGam05 כתב:
yzafrir כתב:

מצבת הגארדים הישראלים שלנו נראית על הפנים אולי ביחס ליורוליג אבל בטח לא ביחס לליגה הישראלית ומכיוון שהיתרון היחיד של טיוס על ג'יימס הוא הדרכון הישראלי שלו אז הארגומנט של מצבת הגארדים הישראלים שלנו כתימוכין להעדפה של טיוס על פני ג'יימס הוא די חלש.

הדרכון הישראלי + ההפרש במחיר + העובדה שהוא אמור להיות בסך הכל סנטר שלישי ביורוליג .....
שנה שעברה היה לו בליגה 66% ל-2 ו50 % מהעונשין...אני חושב שעונה שלמה זה קצת יותר מייצג מבחינת אחוזי קליע מהעונשין....
טיוס כל הזמן מטביע כי הוא יודע לבודד את עצמו למצבים האלו שנוח למסור לו , אגב הוא גם עשה כמה זריקות יפות מחצי מרחק וכמה מהלכי פוסט אפ יפים בטורניר הזה .
שוב פעם , לג'יימס אולי יש יתרון מקצועי מסויים באופן תאורטי (כי בפועל לא ראיתי ממנו כלום בעונה שעברה ) אבל לא כזה שמצדיק להחזיק סנטר שלישי זר ויקר ....
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי EulGam05 » 11 ספטמבר 2012, 12:43

yzafrir כתב:
EulGam05 כתב:
yzafrir כתב:

הדרכון הישראלי + ההפרש במחיר + העובדה שהוא אמור להיות בסך הכל סנטר שלישי ביורוליג .....
שנה שעברה היה לו בליגה 66% ל-2 ו50 % מהעונשין...אני חושב שעונה שלמה זה קצת יותר מייצג מבחינת אחוזי קליע מהעונשין....
טיוס כל הזמן מטביע כי הוא יודע לבודד את עצמו למצבים האלו שנוח למסור לו , אגב הוא גם עשה כמה זריקות יפות מחצי מרחק וכמה מהלכי פוסט אפ יפים בטורניר הזה .
שוב פעם , לג'יימס אולי יש יתרון מקצועי מסויים באופן תאורטי (כי בפועל לא ראיתי ממנו כלום בעונה שעברה ) אבל לא כזה שמצדיק להחזיק סנטר שלישי זר ויקר ....

שוב, האחוזים הגבוהים האלה הם בגלל שהרוב המוחלט של הנק' שלו באות מדאנקים, גם ב-NBA נגר כמו ג'ואל אנטוני קולע ב-55% מהשדה בגלל שרוב הזריקות שלו הם דאנקים. על איזה זריקות מחצי מרחק ופוסט-אפים אתה מדבר? אתה בטוח שמדובר בטיוס? אני זוכר משהו כמו 2 מהלכי פוסט-אפ ומשהו כמו שתי קליעות מ-"חצי מרחק" (עד כמה שאפשר לקרוא ל-1.5 מטר מהסל חצי מרחק). היתרון המקצועי המסוים של ג'יימס הוא לא תיאורטי כי אתה משווה את מה שג'יימס עשה ביורוליג למה שטיוס עשה בליגה הישראלית, ג'יימס בעונתו האחרונה בבני השרון עשה 13 נק', 11 ריב', 2.5 אס', 1.5 חט', 3.2 חס' ו-26 נק' מדד בממוצע למשחק. אתה גם יוצא מנק' הנחה שהכסף שנחסך על ג'יימס לו היו מביאים את טיוס היה מושקע בשחקן אחר, הנחה שלא ממש ברור עד כמה היא מבוססת לאור ההתנהלות של מכבי בקיץ הזה.

אז כן, אני מעדיף סנטר שלישי יקר שמסוגל לשחק במסגרת אחת בלבד מאשר סנטר שלישי זול יותר אך נחות מקצועית ופיזית שמסוגל לשחק בשני המסגרות, קל וחומר כשלא בטוח שהפרש השכר ביניהם אפילו ישמש לשיפור הסגל.
EulGam05

הודעהעל ידי אלמוג » 11 ספטמבר 2012, 14:32

באמת שאין לנו צורך בטיוס.
אני מעדיף לחכות לינואר לבולות'נטל אם אנחנו כלכך צריכים 4.
תמונה
אלמוג

הודעהעל ידי yzafrir » 12 ספטמבר 2012, 04:42

EulGam05 כתב:
yzafrir כתב:
EulGam05 כתב:
yzafrir כתב:

שוב, האחוזים הגבוהים האלה הם בגלל שהרוב המוחלט של הנק' שלו באות מדאנקים, גם ב-NBA נגר כמו ג'ואל אנטוני קולע ב-55% מהשדה בגלל שרוב הזריקות שלו הם דאנקים. על איזה זריקות מחצי מרחק ופוסט-אפים אתה מדבר? אתה בטוח שמדובר בטיוס? אני זוכר משהו כמו 2 מהלכי פוסט-אפ ומשהו כמו שתי קליעות מ-"חצי מרחק" (עד כמה שאפשר לקרוא ל-1.5 מטר מהסל חצי מרחק). היתרון המקצועי המסוים של ג'יימס הוא לא תיאורטי כי אתה משווה את מה שג'יימס עשה ביורוליג למה שטיוס עשה בליגה הישראלית, ג'יימס בעונתו האחרונה בבני השרון עשה 13 נק', 11 ריב', 2.5 אס', 1.5 חט', 3.2 חס' ו-26 נק' מדד בממוצע למשחק. אתה גם יוצא מנק' הנחה שהכסף שנחסך על ג'יימס לו היו מביאים את טיוס היה מושקע בשחקן אחר, הנחה שלא ממש ברור עד כמה היא מבוססת לאור ההתנהלות של מכבי בקיץ הזה.

אז כן, אני מעדיף סנטר שלישי יקר שמסוגל לשחק במסגרת אחת בלבד מאשר סנטר שלישי זול יותר אך נחות מקצועית ופיזית שמסוגל לשחק בשני המסגרות, קל וחומר כשלא בטוח שהפרש השכר ביניהם אפילו ישמש לשיפור הסגל.

לא הייתי מזלזל בזה שהוא עושה את רוב הנקודות שלו בדאנקים , זה לא כלכך פשוט להביא את עצמך למצב שאפשר להטביע בכזאת קלות והוא שחקן פיק אנד רול נהדר...
אני ממש לא משווה בין הסטט' של ג'יימס ביורוליג לסטט' של טיוס בליגה , אני פשוט אומר שאי אפשר לומר על טיוס שהוא לא שחקן שיכול לטרום ביורוליג ועל ג'יימס כן . ג'יימס כבר הוכיח שהוא כן שחקן יורוליג לגיטימי ? מבחינתי הם באותה נקודת מוצא בתחום הזה .
לגבי מה ששניהם עשו בליגה הישראלית , טיוס בעונה הראשונה שלו בליגה ( ובכדורסל המקצועני בכלל ) עשה סטט' מאוד דומה למה שג'יימס עשה בעונה האחרונה שלו בשרון וגם הוביל את הקבוצה הלא צפוייה שלו עד הגמר . ג'יימס לעומת זאת לא טעם פיינל פור בתקופה שלו שם .
לגבי החסכון בכסף , אני מאמין שההפרש יכל להשאיר פה לפחות שחקן אחד מאלו שבלאט רצה . אתה טוען שלא . מי צודק ? אי אפשר לדעת אני מעדיף סנטר שלשי ישראלי שבליגה בוודאות יכול לתרום וביורוליג בתור סנטר שלישי בוודאות הוא יכול לעשות את מה שג'יימס עשה שנה שעברה (שזה לא הרבה ) בפחות כסף , אפילו במחיר שהחסכון הזה לא ילך לחיזוק . למה להוציא כלכך הרבה כסף על סנטר שלישי זר ? אין בזה שום הגיון , ואני גם די בטוח שאם ג'יימס לא היה חתום לעונה הזאת אז מכבי הייתה מחתימה את טיוס ומוותרת על ג'יימס....
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי EulGam05 » 12 ספטמבר 2012, 06:44

אתה מדבר פה על סנטר שלישי בליגה, ג'יימס בתור סנטר שלישי ביורוליג שיחק בעונה הקודמת 8 דקות למשחק וזה כשהוא משחק אחרי סנטר שהיה פצוע חצי עונה וגם כשלא היה פצוע הייתה לו נטייה להיכנס לבעיית עבירות. נניח שבגלל החוק הרוסי טיוס יקבל בין 5 ל-10 דקות בליגה הישראלית בתור סנטר שלישי, בשביל זה שווה להחזיק שחקן פחות טוב מקצועית ופיזית ביורוליג? ג'יימס כמינימום מביא לך יכולת אחת שהיא ברמת יורוליג גבוהה והיא יכולת החסימה (שני בחסימות פר 40 דקות ביורוליג בעונה שעברה) וגם מבחינת יכולת ריבאונד אין לו מה להתבייש (תשיעי פר 40 דקות). איזו יכולת יורוליג ברמה גבוהה טיוס יכול להביא? יכולת החסימה שלו פחות טובה מזו של ג'יימס, התקפית הוא פחות מגוון מג'יימס, ג'יימס עדיף עליו מבחינה פיזית (טיוס הוא 2.01 מטר עם נעליים ו-standing reach של 2.64 מ', ג'יימס לעומתו 2.06 עם נעליים ו-standing reach של 2.82 מ') ובעצם הדבר היחיד שאולי הוא יוכל להביא לידי ביטוי הן יכולות הריבאונד שלו ואפילו הן לא כאלה מרשימות ביחס לשחקנים אחרים בטורניר המוקדמות הזה.

אם אין ערובה שהכסף שנחסך יביא זרי מפתח טובים יותר אז אין טעם להחליף שחקן בשחקן נחות ממנו מבחינה מקצועית, אף אחד לא מבטיח שלא יקרה משהו דומה למה שקרה עם לאמפה בזמנו כשחסכו כסף על שחקן ולא השתמשו בכסף הזה בשביל לחזק את הקבוצה.
EulGam05

הודעהעל ידי NY boy » 12 ספטמבר 2012, 11:27

שלא לדבר על העובדה ששנה בקבוצה והניסיון פה זה יקר מפז. גם הנדריקס היה חלש מאד בשנה הראשונה ופרץ בשנייה, אין סיבה להחליף שחקן שהיה פה ומכיר את המערכת, המאמן והקבוצה בשביל שחקן אחר. למרות חוסר התרומה של ג'יימס ביורוליג בשנה שעברה (וזאת למרות שבסוף העונה ברגעים קטנים בסדרה נגד פאו הוא כן הראה שהוא יכול לתרום אם צריך) התרומה שלו בליגה בסיום העונה הייתה משמעותית מאד כשהוא בעצם היה הגבוה הדומיננטי של הקבוצה עם הירידה ביכולת של הנדריקס.

yzafrir, רק להזכיר לך שאשדוד אומנם גמרה את העונה טוב והגיע לגמר אבל זה גם היה המון תודות לשיטה של הליגה, למזל והרבה דברים שאף אחד מהם לא קשור לטיוס. אשדוד הייתה בסופו של יום קבוצה שסיימה במקום השביעי! בשנה שעברה את הליגה.
NY boy

הודעהעל ידי yzafrir » 12 ספטמבר 2012, 11:38

EulGam05 כתב:אתה מדבר פה על סנטר שלישי בליגה, ג'יימס בתור סנטר שלישי ביורוליג שיחק בעונה הקודמת 8 דקות למשחק וזה כשהוא משחק אחרי סנטר שהיה פצוע חצי עונה וגם כשלא היה פצוע הייתה לו נטייה להיכנס לבעיית עבירות. נניח שבגלל החוק הרוסי טיוס יקבל בין 5 ל-10 דקות בליגה הישראלית בתור סנטר שלישי, בשביל זה שווה להחזיק שחקן פחות טוב מקצועית ופיזית ביורוליג? ג'יימס כמינימום מביא לך יכולת אחת שהיא ברמת יורוליג גבוהה והיא יכולת החסימה (שני בחסימות פר 40 דקות ביורוליג בעונה שעברה) וגם מבחינת יכולת ריבאונד אין לו מה להתבייש (תשיעי פר 40 דקות). איזו יכולת יורוליג ברמה גבוהה טיוס יכול להביא? יכולת החסימה שלו פחות טובה מזו של ג'יימס, התקפית הוא פחות מגוון מג'יימס, ג'יימס עדיף עליו מבחינה פיזית (טיוס הוא 2.01 מטר עם נעליים ו-standing reach של 2.64 מ', ג'יימס לעומתו 2.06 עם נעליים ו-standing reach של 2.82 מ') ובעצם הדבר היחיד שאולי הוא יוכל להביא לידי ביטוי הן יכולות הריבאונד שלו ואפילו הן לא כאלה מרשימות ביחס לשחקנים אחרים בטורניר המוקדמות הזה.

אם אין ערובה שהכסף שנחסך יביא זרי מפתח טובים יותר אז אין טעם להחליף שחקן בשחקן נחות ממנו מבחינה מקצועית, אף אחד לא מבטיח שלא יקרה משהו דומה למה שקרה עם לאמפה בזמנו כשחסכו כסף על שחקן ולא השתמשו בכסף הזה בשביל לחזק את הקבוצה.

ג'יימס שיחק 14 משחקים מתוך 21 ביורוליג , בסיבוב הראשון עשה 3.1 נק' (45%) ו 2.4 ריב ב-9 דק' . בטופ 16 שיחק רק משחק 1 4 דק ולא עשה בו כלום . בטופ -8 שיחק 8 דק ועשה 2.2 נק' (50%) ו2.8 ריב' . סטט בהחלט לא מרשימה וזה למרות שהוא שיחק אחרי סנטר שהיה פצוע ונטה להיכנס לבעיית עברות . לדבר על נק' או חסימות פר -40 דק ' זה לא רלוונטי לשחקן שלא אמור לשחק יותר מ-10 דק'...
בגלל החוק הרוסי מכבי תיהיה חייבת לרשום שני זרים לעמדת הסנטר ועוד שלושה זרים לעמדות 1-4 . מכיוון שעמדת הרכז היא די בעייתית אז סביר להניח שהיקמן ולוגאן ירשמו כך שעמדה 3 או 4 ישארו בלי זרים בליגה . אבל אם היה לנו סנטר ישראלי לליגה במקום ג'יימס יכל להיות סגל שבכל עמדה היה לפחות זר אחד....

לגבי הגובה של טיוס , אתה הבאת נתונים של דראפט אקספרס אבל בכל האתרים האחרים הוא רשום כ-2.03 או אפילו 2.06
http://en.wikipedia.org/wiki/Alex_Tyus
http://nbadraft.net/players/alex-tyus
http://www.basket.co.il/PlayerPage.asp? ... 12&lang=en
http://www.eurobasket.com/player.asp?Cn ... rID=135957

אני לא רואה שום יתרון פיזי לג'יימס שמצדיק 200K יותר....
בקיצור אתה תישאר בדעה שלך ואני בדעה שלי ורק הזמן יכריע מי צדק....
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי felix_r » 12 ספטמבר 2012, 12:08

המקום היחיד שאפשר בו להשוות בין ג'יימס לטיוס הוא קופליג, כי שם שניהם שיחקו הרבה משחקים והרבה דקות.

טיוס נראה בקופליג כשחקן בנוני, לא רע, אבל שום דבר מיוחד.

ג'יימס נראה בקופליג כמפלצת הגנה, שגורם לשחקנים יריבים לפחד ללכת לסל.

לפי כך ג'יימס הוא שחקן הרבה יותר מועיל. כל השאר - דמוגוגיה לשמה.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי NY boy » 12 ספטמבר 2012, 13:16

עמדת הרכז בליגה הישראלית היא בכלל לא בעייתית. מורן רוט אולי לא מתאים לשחק ביורוליג (את זה נראה השנה כנראה) אבל בליגה הישראלית הוא היה הרכז הכי טוב בליגה פחות או יותר בשנתיים האחרונות.
NY boy

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־29 אורחים