פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
08 נובמבר 2012, 22:30
טוב, כנראה הת'רד הזה היה צריך להיפתח אחרי החגיגה של יוטר מול מכבי, או אחרי שקוז'י הנגר עשה מולנו 18 נקודות, אבל החלטתי לפתוח אותו דווקא היום.
במשך שנתיים לא הייתה למכבי שום אופציית פוסט אפ בעשור האחרון. באחת מהן היא התבזתה בבית מול ברצלונה וריאל ולא עלתה להצלבה, בשנייה היה לה את אלן אנדרסון בשיאו שסחב אותה קדימה, עד שהיא נתקלה בפרטיזן ואנדרסון התחיל להחטיא כמו מטורף. למכבי אין שחקן עם היכולת האישית של אנדרסון היום, מה שמקרב אותנו יותר לתסריט השני. אין למכבי היום שום אלמנט של קשיחות מתחת לסל, והגארדים שלה לא פיק אנד רולרים מספיק טובים כדי להפוך שחקנים מוגבלים יחסית כמו שרמדיני ותומאס לטובים יותר ויעילים התקפית לאורך זמן. הפיתרון בעיני: מציאת קבוצה למדלי( קשה לי להאמין שיש לו חוזה קאט) ומציאת סנטר נורמלי. לא 4.5, לא 4.3, לא 4.1. סנטר עם מימדים של סנטר.
נערך לאחרונה על ידי
שחף בתאריך 08 נובמבר 2012, 22:45, נערך פעם אחת בסך הכל.
08 נובמבר 2012, 22:37
אני כבר אומר את זה לא מהיום. רק לא בטוח לגבי הבן אדם שאתה רצה שיוחלף - מדלי. הייתי נותן לו עוד צ'אנס. הייתי משאיל דווקא את תומאס או שרמדיני. אפשרות אחרת היא הסטת תומאס לעמדה 4 והשאלת מדלי, אופציה שאני דווקא פחות אוהב.
08 נובמבר 2012, 22:42
אין לנו כל כך זמן לחכות עד שהחבר מדלי יתחבר לקבוצה ואז להחליט, כי כל שחקן שיגיע יצטרך גם כן תקופת הרצה עם הקבוצה. המזל שהטופ 16 ארוך יחסית ויש גם פגרה לפני. בניגוד למדלי, שרמדיני כן נראה מחובר לקבוצה, וכמו שראינו היום- גם ג'יימס לא כזה יעיל בהגנה נגד פיק אנד רול ועשה לא מעט שטויות. לגבי מועמדים רלוונטים, הזכרתי בת'רד של אירופה את ארון ביינס מלובליאנה. לא קבוצה עם הרבה כסף, ואחת שבדרך כלל מוכרת את השחקנים שלה כשנגמר הסיפור ביורוליג.
08 נובמבר 2012, 22:48
אמממ אני אישית חושב שהאופציות הם תומאס או ג'יימס ששניהם שחקנים שמביאים +- את אותו דבר למשחק של מכבי.
שראמדיני מביא קליעה מחצי מרחק, וגלגול טוב בפיקנרול ואנחנו יודעים טוב מאוד שיש לו כישרון שהוא יכול להיות מאוד חשוב עבור מכבי.
מדלי- לדעתי יש לו משהו שחסר למכבי, קודם כל גבוה שקולע מבחוץ, נמשיך מההתלהבות והרצון שלו ואני חושב שהוא יהיה שחקן אנרגיה שיעלה מהספסל ויתן גוף בצורה טובה.
ג'יימס או תומאס נותנים את אותו דבר- שני אתלטים גבוהים, שרצים את המגרש, חוסמים טובים בלי מאסה. לכן לדעתי אחד מהם צריך להיות משוחרר ולהביא סנטר אמיתי עם מאסה.
אישית הייתי משאיר את ג'יימס שנותן גם משהו מעבר גם ברמת הליגה.
08 נובמבר 2012, 22:49
שחף כתב:אין לנו כל כך זמן לחכות עד שהחבר מדלי יתחבר לקבוצה ואז להחליט, כי כל שחקן שיגיע יצטרך גם כן תקופת הרצה עם הקבוצה. המזל שהטופ 16 ארוך יחסית ויש גם פגרה לפני. בניגוד למדלי, שרמדיני כן נראה מחובר לקבוצה, וכמו שראינו היום- גם ג'יימס לא כזה יעיל בהגנה נגד פיק אנד רול ועשה לא מעט שטויות. לגבי מועמדים רלוונטים, הזכרתי בת'רד של אירופה את ארון ביינס מלובליאנה. לא קבוצה עם הרבה כסף, ואחת שבדרך כלל מוכרת את השחקנים שלה כשנגמר הסיפור ביורוליג.
היעילות של ג'יימס פרקטית יותר משל תומאס, בשני צידי המגרש. לא הייתי מוותר עליו, אבל גם בוודאי שהוא לא אמור להיות סנטר ראשון. אני עדיין מאמין שהשאלת תומאס או שרמדיני עדיפה. את שרמדיני אני לא אוהב עד כה, לרגע לא אמרתי שכן, אבל אם להיות אובייקטיבי הערב הוא היה בסדר. ביינס שחקן טוב, אני לא מאמין אבל שמכבי תביא אותו. מכבי גם לא תעשה שינויים לדעתי. היא תסיים את הבית במקום הראשון, תחיה בסרט שהיא על גג האולימפוס, ותקבל את הצינור בטופ 16. זו המלכודת של הבית העלוב הזה. למה להחליף גלגל אם העגלה נוסעת?
08 נובמבר 2012, 22:49
בלאט היה יכול להביא סנטר אחרי השחרור ההזוי של פופס( שהיה החתמה הזויה), אבל הוא בחר בתומאס.
בכל מקרה, צריך לקרות משהו קיצוני בשביל שפדרמן יוציא כסף על חיזוק כשאנחנו נמצאים ב0-5.
08 נובמבר 2012, 22:51
אולי צריך לקבל עוד סטירה מאיזה קבוצה ישראלית. זה יכאב, אבל זה יבהיר יותר טוב שהמצב שבו שון ג'יימס הוא הסנטר הפותח של הקבוצה הוא רע מאוד, ואם זה יגרום לפדרמנים לפתוח את הכיס, כמו שההפסד למילאנו אז גרם, זה אולי שווה את זה.
בכל מקרה, ב-2011 מכבי הביאה את מאצ'באן למרות שסיימה את הבית המוקדם ב 9-1. אז אולי יש עוד תקווה.
08 נובמבר 2012, 23:01
רק שאתה טועה במצב... ההפסד במילאנו ביחד עם השביתה והבית החזק של מכבי בשנה שעברה הם היו הגורם לפתיחה של הכיס. הפחד שהם לא יגיעו לטופ 16 מה שהיה גורם להפסד כספי עצום גרם להם להוציא עוד כסף בשביל להבטיח שהם כן יגיעו לשם. זאת גם הסיבה למה פארמר בכלל הגיע לפה, פחדו מהתחזקות הקבוצות בשחקני NBA והחליטו להביא אחד גם כן כי פחדו שזה יעלה בעלייה.
הקבוצה כבר הבטיחה את העלייה שלה לטופ 16 המורחב והגדול. הכסף בעקבות זה מובטח (מקבלים כסף פר משחק מהטלוויזיה). סביר גם שלהצלבה הקבוצה הזאת על כל המגבלות שלה תגיע. אפילו אם זה ממקום 3-4.
כל עוד זה קורה לאף אחד בהנהלה זה לא ממש מזיז. בשבילם להגיע לטופ 16 זאת המטרה הראשית, ההצלבה זאת המטרה הראלית, ואם מגיעים לפיינל פור מה טוב. אבל אם לא אז לא קרה כלום.
ולכן לא תהיה שום פתיחת כיס ושום דבר שיגרום לשינוי. היחידי שיכול לגרום לשינוי זה אם בלאט ידרוש למשל החלפה של תומאס בגבוה... אבל בלאט לא יכול לדרוש את זה אחרי שהוא החתים את תומאס בעצמו כשהוא היה צריך להחליט בין האופציה של סנטר לפווארד. ולכן זאת יהיה המצב וזה גם מה שישאר, אלא אם כן מישהו יפצע ויגרום לזה שיאלצו להחתים מישהו או במקרה נפסיד לאשקלון בגביע או משהו כזה.
08 נובמבר 2012, 23:02
צאו מהסרט שיגיע לכאן עכשיו סנטר אמיתי,רק לפני חודש וחצי היה חסר לנו סנטר והביאו עוד חרגול אז למה שעכשיו יביאו סנטר אמיתי ויעשו שינויים בקבוצה?
08 נובמבר 2012, 23:10
בשביל זה הזכרתי את ההבאה של מאצ'באן ב-2011 כקונטרה. מכבי הייתה אז עם 9-1 ועם עוד הפסד חסר חשיבות לבני השרון בליגה.
08 נובמבר 2012, 23:25
שחף כתב:בשביל זה הזכרתי את ההבאה של מאצ'באן ב-2011 כקונטרה. מכבי הייתה אז עם 9-1 ועם עוד הפסד חסר חשיבות לבני השרון בליגה.
אבל אז בלאט דרש והתעקש וטען בכל חור אפשרי שחסר לו עוד גבוה ושהגבוהים שלו נופלים מהרגליים.
כרגע לא נראה לי שבלאט דורש בכלל משהו, למרות מה שאנחנו רואים, נראה שבלאט דווקא מבסוט מהסגל שלו ולא מתלונן על כלום (כאילו כל הבעיות הן רק חוסר חיבור, זמן וסובלנות).
ובמצב כזה, הפדרמנים בטח שלא יפתחו את הכיס....
08 נובמבר 2012, 23:29
ועדיין, היה אז לבלאט את הסנטר היעיל ביורוליג וקבוצה שרצה חלק לחלוטין, מול בית פחות ביזיוני מזה הנוכחי שמכבי משחקת בו.
08 נובמבר 2012, 23:32
שחף כתב:ועדיין, היה אז לבלאט את הסנטר היעיל ביורוליג וקבוצה שרצה חלק לחלוטין, מול בית פחות ביזיוני מזה הנוכחי שמכבי משחקת בו.
צודק, אבל אתה צריך לשכנע את בלאט שחסר לו סנטר לא אותי.
צר לי, אבל זה לא מרגיש לי כאילו בלאט מודע לבעיה הזו....
ואם בלאט לא ידרוש, הפדרמנים בטח שלא יציעו מתוך נדיבותם הרבה...
08 נובמבר 2012, 23:39
גם אני לא חושב שכל כך דחוף לבלאט סנטר. נראה שטוב לו עם הקונספט של שני פורוורדים שמשחקים בעמדה הזאת.
08 נובמבר 2012, 23:50
מאוד קל לומר שצריך להעיף את מדלי ולהביא "סנטר נורמלי", אבל איזה סנטר נורמלי יש בשוק?
אם רב-נגר פרוביץ' היה כאן בחזקת "סנטר טוב" אז למה מצפים מ"סנטר נורמלי"?
גם עם האמירה לפיה מכבי לא תוכל להתמודד עם קבוצות גדולות ללא "שחקן מטרה בצבע", אני לא לגמרי מסכים.
אני מזכיר לכולם שבשנתיים האחרונות למכבי היה שחקן מטרה בצבע ולא סתם שחקן, אלא שחקן שכונה כאן "הסנטר הטוב ביותר באירופה" ובכל זאת מכבי לא הצליחה להתמודד עם הגדולות ביבשת.
מאזנה של מכבי בשנתיים האחרונות מול ברצלונה עומד על 0-4 (לטובת ברצלונה כמובן) ובכל אחד מן המשחקים, אותו "שחקן מטרה" היה בחזקת נעלם. כנ"ל לגבי המפגשים עם פאו, איתה מאזנה של מכבי עומד על 2-4 בשנתיים האחרונות.
אם העסק לא הצליח עם הסנטר הטוב ביבשת, למה שהוא יצליח עם "סנטר נורמלי"?
אם במכבי באמת רוצים להתמודד עם הקבוצות הגדולות, היא צריכה סנטר אימתני ואיכותי ביותר. כזה, לא רק שאין בשוק אלא גם אין לאף אחת מקבוצות היורוליג.
שחקנים כמו קרייג סמית' או נגרים סטייל קאסון ופרוביץ' לא יועילו לנו בהרבה.
09 נובמבר 2012, 00:51
שחף כתב:ועדיין, היה אז לבלאט את הסנטר היעיל ביורוליג וקבוצה שרצה חלק לחלוטין, מול בית פחות ביזיוני מזה הנוכחי שמכבי משחקת בו.
מצ'באן היה עבודה טובה של בלאט על ההנהלה בהבטחה ל"השקעה לעתיד" ורווח עתידי. בסוף יצא שההנהלה הוציאה איזה 2 מיליון דולר על אוויר שלא תרם כלום לקבוצה. הם לא יפלו בפח הזה שוב לצערי...
אין שום סיכוי שיצרפו עוד גבוה ובלאט לא מעוניין בעוד גבוה זה הרי ברור אחרי הבחירה שלו בתומאס. אני בטוח שבלאט לא היה מתנגד לאיזה סנטר תותח, אבל כנראה שאין כזה שהוא אוהב ורוצה אחרת הוא לא היה מתעקש על תומאס ומביא לפה את הסנטר המדובר הלא קיים.
09 נובמבר 2012, 00:53
חביב אורנג'ד כתב:מאוד קל לומר שצריך להעיף את מדלי ולהביא "סנטר נורמלי", אבל איזה סנטר נורמלי יש בשוק?
אם רב-נגר פרוביץ' היה כאן בחזקת "סנטר טוב" אז למה מצפים מ"סנטר נורמלי"?
גם עם האמירה לפיה מכבי לא תוכל להתמודד עם קבוצות גדולות ללא "שחקן מטרה בצבע", אני לא לגמרי מסכים.
אני מזכיר לכולם שבשנתיים האחרונות למכבי היה שחקן מטרה בצבע ולא סתם שחקן, אלא שחקן שכונה כאן "הסנטר הטוב ביותר באירופה" ובכל זאת מכבי לא הצליחה להתמודד עם הגדולות ביבשת.
מאזנה של מכבי בשנתיים האחרונות מול ברצלונה עומד על 0-4 (לטובת ברצלונה כמובן) ובכל אחד מן המשחקים, אותו "שחקן מטרה" היה בחזקת נעלם. כנ"ל לגבי המפגשים עם פאו, איתה מאזנה של מכבי עומד על 2-4 בשנתיים האחרונות.
אם העסק לא הצליח עם הסנטר הטוב ביבשת, למה שהוא יצליח עם "סנטר נורמלי"?
אם במכבי באמת רוצים להתמודד עם הקבוצות הגדולות, היא צריכה סנטר אימתני ואיכותי ביותר. כזה, לא רק שאין בשוק אלא גם אין לאף אחת מקבוצות היורוליג.
שחקנים כמו קרייג סמית' או נגרים סטייל קאסון ופרוביץ' לא יועילו לנו בהרבה.
לא הצלחנו, כי לגדולות היו יותר שחקנים טובים. זה אומר שלעולם נוכל לבנות על שחקנים כמו תומאס( מוזר שאין לך שום דבר להגיד עליו בזמן האחרון) וג'יימס? אם במילא רוב הסיכויים שלא נצליח להתמודד עם הגדולות, גם עם שחקן כמו סופו, אז לא צריך לכוון לשחקנים ברמה קצת יותר גבוהה ממה שמסתובב אצלנו עכשיו?
מה הנקודה שאתה מנסה להוכיח( או ששוב, אין כזאת?)? שסופו לא הסנטר הכי טוב באירופה? בסדר.. שלשחרר אותו הייתה החלטה נכונה? בסדר.. שהקונספט של ג'יימס, תומאס ושארמנדיני הוא נכון? בסדר.. אפילו אתה לא מאמין לעצמך.
סתם תהייה. יש פה יותר משני אנשים שרצו בקיץ את פרוביץ'? למה אנחנו צריכים לשמוע עליו בכל הודעה שלך?
כנ"ל פרקינס ושאראס. מי כבר אמר שהוא רוצה שהם יחזרו?
בסדר, הבנו את הנקודה, בוא נתקדם.
09 נובמבר 2012, 04:14
מעניין אם פרוביץ׳ יודע שהוא שיחת העונה בפורום של אוהדי מכבי. אם הא נכנס ומשתמש בגוגל translate הוא בטח רואה משהו כמו Perovich the carpenter ולא מבין מה נפלו עליו
09 נובמבר 2012, 07:27
אני בניגוד לרוב כאן חושב שגם אם מכבי תביא עכשיו סנטר ברמה, זה לא יחזק אותה באופן משמעותי.
ז"א אם יהיה מדובר בשחקן מהסוג של סופו בשיאו, אז אולי כן, כי הוא לא מצריך יותר מדי פרט מלדחוף לו את הכדור, כשהוא כבר עושה את כל שאר
העבודה, לפני ואחרי.
הבעיה העיקרית שלנו, איך שאני רואה אותה, וזה משהו שאני רואה כבר די הרבה זמן, זה שהגארדים שלנו, פשוט לא מנהלים את המשחק. היחיד שעושה את זה
הוא אוחיון, ואם הוא תופס משחק לא טוב, אז אנחנו בצרות.
היקמן טוב בדברים מסויימים, אבל הוא פשוט מנהל משחק גרוע. יש לו יכולת לחדור ולהוריד כדור, אבל כשהוא מופקד על ניהול המשחק, זה בדר"כ נראה רע.
לוגאן מעט יותר טוב בזה, אבל אז הוא מאבד מהאפקטיביות ההתקפית שלו.
היחידי שזה בא לו טבעי כאמור הוא אוחיון.
לכן, לפני שרצים להחליף את מדלי (שנראה כרגע כמו כשלון מהדהד) או את תומאס (שנראה כרגע כמו עוד שחקן נחמד ולא יותר מזה), אני הייתי חושב על שינויים
בצורת המשחק של הקו האחורי שלנו, כי בלי זה, גם שינויים פרסונליים בקו הקדמי לא יועילו.
09 נובמבר 2012, 08:14
אני מנסה ולא מצליח להבין מה עבר להנהלת מכבי בראש כשהביאה את תומאס , גם אז היו אופציות יותר טובות שיותר עונות לתואר 'סנטר ' תומאס הוא עוד 4 דיי חלש ומוגבל שבקלות יכל להיות מוחתם באחת מקבוצות הליגה הישראלית .