טופ 16, מח' 2: מכבי נגד קאחה לאבורל - חמישי, 21:05, ערוץ 10

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

טופ 16, מח' 2: מכבי נגד קאחה לאבורל - חמישי, 21:05, ערוץ 10

הודעהעל ידי misha » 01 ינואר 2013, 14:53

מועדון הכדורסל באסקוניה, המוכר לנו כטאו ויטוריה במשך שנים רבות וכיום קאחה לבוראל, הוקם ב-1959 והחל להשתתף בליגה הספרדית הבכירה בשנות ה-70. התואר הראשון של המועדון הגיע ב-1995 (גביע המלך הספרדי) וכיום המאזן המכובד עומד כבר על 6 גביעי המלך, 4 זכיות בסופרקאפ הספרדי, 3 אליפויות וזכייה אחת בגביע ספורטה.

בעונה המפוצלת של 2000/01 הבאסקים הגיעו לגמר היורוליג והפסידו בסדרה מותחת לקינדר בולוניה של ג'ינובילי. מ-2005 עד 2008 טאו הופיעה בארבעה פיינל-פורים רצופים של היורוליג, אך מעולם לא זכתה בתואר הנכסף.

הישג השיא האחרון של לבוראל היה בעונת 2009/10 כשזכתה באליפות ספרד עם ניצחון מרשים 0-3 בסדרת הגמר על ברצלונה. המצטיין במשחק השלישי והאחרון היה לא אחר מאשר ליאור אליהו שלנו, שקלע 18 נקודות באותו משחק היסטורי. ויטוריה מארחת את משחקי הבית שלה בפרננדו בואסה ארנה, מהאולמות הגדולים באירופה המכיל 15,504 מקומות ישיבה.

העונה החולפת הייתה מאכזבת במיוחד עבור קאחה לבוראל, שלראשונה מאז החל פורמט הטופ 16 לא הצליחה להעפיל אליו כשסיימה את שלב הבתים עם מאזן 5:5. בקיץ האחרון נפרדו הבאסקים משני סמלים גדולים של המועדון שעשו קפיצה מדהימה היישר לליגה הטובה בעולם: הראשון מירזה טלטוביץ' שחתם בברוקלין נטס, והרכז פאבלו פריג'יוני שהצטרף בגיל 35 לניו-יורק ניקס.

ויטוריה פתחה את העונה הנוכחית רע מאוד עם ניצחון בודד ב-7 המשחקים הראשונים בשלב הבתים ביורוליג, כשהשיא היה פיטוריו של המאמן האגדי דושקו איבנוביץ' לאחר 10 שנים מוצלחות מאוד במועדון. לבאסקים לקח מחזור אחד להתעשת, הם השיגו שלושה נצחונות יקרים מפז והעפילו ברגע האחרון לשלב הטופ 16. המומנטום של ויטוריה המשיך גם לשלב הבא, כשגברה בשבוע שעבר על אלופת אירופה אולימפיאקוס 74-82. בספרד ממוקמת קאחה לבוראל במקום השני עם מאזן של 12 נצחונות ו-3 הפסדים, כשבמחזור האחרון השיגה את הניצחון השביעי ברציפות עם 77-84 על פואנלברדה.

מחליפו של איבנוביץ' על הקווים הוא ז'אן טבק, הקרואטי הענק שאימן בתחילת השנה בטרפל סופוט הפולנית, והיה אחד מכוכביה של ספליט הגדולה שזכתה ב-3 אליפויות אירופה ברציפות בין 1989 ל-1991. היתה לו גם קריירה עשירה כשחקן ב-NBA (זכה עם יוסטון באליפות), ואת קריירת האימון החל ב-2006 כעוזר מאמן בריאל מדריד. העונה שעברה היתה הראשונה שלו כמאמן ראשי כשמונה למאמן ג'ירונה הספרדית. את העונה החל כאמור בפולין, וכעבור מספר חודשים קיבל את המינוי היוקרתי בויטוריה.

המנוע של הקבוצה בקו האחורי הוא הצרפתי תומאס הרטל, שבעונתו השנייה במועדון תורם 4 אסיסטים למשחק, כשמול אולימפיאקוס חילק 7 חתיכות. לצידו בחמישייה מתפקד בראד אולסון האמריקאי, שקולע 9 נק' למשחק והיה אחד הבולטים בשבוע האחרון. השם הגדול במצבת הגארדים מגיע דווקא מהספסל, מנהיג הקבוצה פרננדו סן אמטריו, שבעונתו החמישית בויטוריה תורם 9.2 נק', 3.5 ריב' ו-1.8 אס' למשחק.

שם ידוע נוסף בקו האחורי הוא קרלוס קבסאס, שמוכר לקהל הצהוב בעיקר מ-9 שנותיו במלאגה, והגיע בתחילת העונה מסראגוסה. בפגרת שלב הבתים הצטרף לקבוצה הרכז האמריקאי עומאר קוק, ששוחרר מארמאני מילאנו אחרי שלא עלתה לטופ 16.

במצבת הפורוורדים של המועדון ניתן למצוא את שחקן ה-NBA לשעבר, אנדרס נוצ'יוני האיטלקי, ששיחק בתחילת העשור בויטוריה, ובהמשך כיכב בשורות שיקגו בולס וסקרמנטו קינגס בליגה הטובה בעולם. לצידו פורח הכישרון הסרבי נמניה בייליצה, שתורם בעונת הפריצה שלו 10 נק' ו-5.1 ריב' למשחק.

אחד המצטיינים בקבוצה השנה הוא מאצ'יי לאמפה, ששיחק במכבי אלקטרה ת"א מספר חודשים בעונת 2009/2010. העונה הפולני מספק ממוצעים נהדרים של 12.5 נק' ו-4.9 ריב' למשחק, כשבמחזור האחרון מול אולימפאקוס להט עם 25 נקודות ואף נבחר ל-MVP חודש דצמבר ביורוליג. סנטר נוסף של ויטוריה הוא טיבור פלס הגרמני, שהגיע הקיץ מבאמברג ומשחק כ-14 דקות בממוצע למשחק.

http://www.maccabi.co.il/News.asp?id=3737
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

Re: טופ 16, מח' 2: מכבי נגד קאחה לאבורל - חמישי, 21:05, ערוץ

הודעהעל ידי LIAV10 » 01 ינואר 2013, 15:01

מבאס אחרי ההפסד שבוע שעבר..
לדעתי אירי ההפסד ההוא הסיכויים שלנו לעלות ירדו המון, הפסד ביום חמישי יסגור את הסיפור לדעתי..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי מכביסט24 » 01 ינואר 2013, 16:36

קאחה מגיעה בכושר נהדר, ואם זה לא מספיק יהיה אצלנו המון לחץ אי אפשר להסתיר את זה. לחץ לשוב ולנצח אחרי ההפסד ולחץ לרצות את הקהל הביתי והאוהדים שצמאים לניצחון..
נקווה למשחק טוב של החמישייה החזקה שלנו (אליהו, סמית', היקמן, אוחיון, ג'יימס) ולתרומה יפה של פלאניניץ' שכבר מתחיל להראות סימני חיבור יפים. גם בלאט צריך לבוא בכושר טוב.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
מכביסט24

הודעהעל ידי עידן » 01 ינואר 2013, 22:04

מכביסט28 כתב:גם בלאט צריך לבוא בכושר טוב.

כמה אימונים בחדר כושר יכולים לעשות לו פלאים אתה אומר, אה?
עידן

הודעהעל ידי מני » 02 ינואר 2013, 07:47

עידן כתב:
מכביסט28 כתב:גם בלאט צריך לבוא בכושר טוב.

כמה אימונים בחדר כושר יכולים לעשות לו פלאים אתה אומר, אה?

במשחק בסיינה הוא קפא ברבע השלישי שלקח לו 6 דקות להבין שהוא בהרכב גרוע ורק אחרי 6 הדקות הכניס את ליאור ויוגב ,שהביאו לשינוי.
סמל אישי של המשתמש
מני

הודעהעל ידי קובי » 03 ינואר 2013, 07:42

דווין סמית' בחודש האחרון ביורוליג:
6 נק', 33% מהשדה, 2 ריב', 0.5 חט', מדד 4.5
בליגה:
23.6 נק', 72.2% מהשדה, 6.3 ריב', 2 חט', מדד 31

אז תחליטו אתם באיזה כושר נמצא דווין סמית'. ואני אומר, דיי לבאנקריות הזו בעמדה 3. לא הולך עם סמית' ? אפשר לנסות גם את לאנדסברג במקום וגם איתו מעמדה 2.
המשחק הזה היום הוא אומנם השני ביורוליג, אך הוא סוג של להיות או לחדול. אם סמית' לא פוגע, צריך לנסות גם דברים חדשים יותר, קצת להפתיע את היריבה.
מקווה שבלאט מתכונן לשלוף מהכובע היום את פלאניניץ' ולאנדסברג. אלו שני קלפים שאולי יכולים לשנות את התמונה לטובתינו.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי jol9 » 03 ינואר 2013, 08:32

קובי כתב:דווין סמית' בחודש האחרון ביורוליג:
בליגה:

אז תחליטו אתם באיזה כושר נמצא דווין סמית'. ואני אומר, דיי לבאנקריות הזו בעמדה 3. לא הולך עם סמית' ? אפשר לנסות גם את לאנדסברג במקום וגם איתו מעמדה 2.
המשחק הזה היום הוא אומנם השני ביורוליג, אך הוא סוג של להיות או לחדול. אם סמית' לא פוגע, צריך לנסות גם דברים חדשים יותר, קצת להפתיע את היריבה.
מקווה שבלאט מתכונן לשלוף מהכובע היום את פלאניניץ' ולאנדסברג. אלו שני קלפים שאולי יכולים לשנות את התמונה לטובתינו.

סמית' הוא בסדר גמור. היה קצת חלש מול סיינה, אבל זה לא מעיד על הכלל.
סמית' נותן לך משהו שאף שחקן אחר במכבי לא נותן, וזה שחקן הגנה מהטופ של אירופה, ולזה אין מחיר.

הכל תלוי איך המשחק יתפתח. אם זאת תהיה תחרות קליעות, וסמית' יהיה חלש, אז מה שאתה מציע יכול לעבוד, אבל אם זה יהיה משחק שההגנות בו ידברו, אז ללאנדסברג
אין הרבה מה לחפש על המגרש.

בכל אופן, אני מאמין שהיום הוא יקבל יותר דקות, משום שמדובר במשחק בית
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 03 ינואר 2013, 08:54

משחק שחייבים לנצח .
האם ננצח ? לדעתי המצב שאנחנו מגיעים למשחק הזה הוא לא טוב . מכבי נימצאת בכושר פחות טוב מהמצב הרגיל שלה בעונה , ולעומת זאת הם מגיעים בתנופה אדירה .
לניצחון במשחק הזה תיהיה משמעות מוראלית מאוד חזקה , לעומת הפסד שיכול לשבור את הקבוצה ולגרום לכל החרא לצוף....
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי jol9 » 03 ינואר 2013, 09:40

yzafrir כתב:משחק שחייבים לנצח .
האם ננצח ? לדעתי המצב שאנחנו מגיעים למשחק הזה הוא לא טוב . מכבי נימצאת בכושר פחות טוב מהמצב הרגיל שלה בעונה , ולעומת זאת הם מגיעים בתנופה אדירה .
לניצחון במשחק הזה תיהיה משמעות מוראלית מאוד חזקה , לעומת הפסד שיכול לשבור את הקבוצה ולגרום לכל החרא לצוף....

מסכים. משחק חשוב מאוד. זה לא שאם חלילה נפסיד, הסיפור סגור, אבל יהיה קשה מאוד להתאושש מזה.

קאחה באמת קבוצה טובה, ויהיה מאוד לא פשוט מולם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי ~Box & 1~ » 03 ינואר 2013, 11:11

המפתחות לניצחון במשחק, מישהו?
באופן אישי לא ראיתי את קאחה אפילו פעם אחת העונה.
~Box & 1~

הודעהעל ידי קובי » 03 ינואר 2013, 11:58

jol9 כתב:
בליגה:

סמית' נותן לך משהו שאף שחקן אחר במכבי לא נותן, וזה שחקן הגנה מהטופ של אירופה, ולזה אין מחיר.

הכל תלוי איך המשחק יתפתח. אם זאת תהיה תחרות קליעות, וסמית' יהיה חלש, אז מה שאתה מציע יכול לעבוד, אבל אם זה יהיה משחק שההגנות בו ידברו, אז ללאנדסברג

שורה תחתונה, אנחנו צריכים את דווין סמית' במיטבו היום, גם בהתקפה, אבל כפי שנוכחנו לראות, זה לא תמיד קורה.
למרות זאת, דיוויד בלאט דיי סוגר את עמדה 3 הרמטית עם סמית' (ובזמנו גם עם אידסון) ואני חושב שזה פשוט לא תמיד מוצדק.
אגב, אני גם לא חושב שזה יהיה בהכרח לרעת סמית'. אתגור של שחקנים לדקות משחק, הוא צעד מבורך לקבוצה.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי jol9 » 03 ינואר 2013, 12:26

קובי כתב:
jol9 כתב:
בליגה:

שורה תחתונה, אנחנו צריכים את דווין סמית' במיטבו היום, גם בהתקפה, אבל כפי שנוכחנו לראות, זה לא תמיד קורה.
למרות זאת, דיוויד בלאט דיי סוגר את עמדה 3 הרמטית עם סמית' (ובזמנו גם עם אידסון) ואני חושב שזה פשוט לא תמיד מוצדק.
אגב, אני גם לא חושב שזה יהיה בהכרח לרעת סמית'. אתגור של שחקנים לדקות משחק, הוא צעד מבורך לקבוצה.

תראה, בגדול אתה צודק, אבל שני השחקנים הרלוונטיים לעמדה 3, הם שני שחקנים שאתה לא ממש יודע מה תקבל מהם.
זה נחמד שלנדסברג קרע רשתות בליגה שלנו. היורוליג זה סיפור אחר, ולהסתדר בתוך המערכת של מכבי זה סיפור אחר.

לא תמיד זה עובד.

במקרה הספציפי שלו, הוא מקבל פה ושם הזדמנויות, וכנראה לא משכנע מספיק על מנת לעשות את קפיצת המדרגה, ולקבל דקות משחק אמיתיות באופן קבוע.

האם זה יכול לקרות במשחק החשוב ביותר עד כה בעונה? לא בטוח.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי קובי » 03 ינואר 2013, 12:33

שמע, אני לא ממש תופס מלאנדסברג מנייה בטוחה. אני בטח לא חושב שבלאט מפלה אותו על רקע הזוי. אני מאמין שהוא מקבל קרדיט בהתאם לרמה שלו באימונים.
יחד עם זאת, הקבוצה לא נראתה מי יודע מה בשבוע שעבר ועמדה 3 זועקת, גם לנוכח יכולת הגארדים הפושרת.
לכן, לטעמי, צ'אנס שווה לתת, במידה וסמית' לא נכנס למשחק בצורה טובה.
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי or163 » 03 ינואר 2013, 13:39

הפעמיים האחרונות שמכבי הגיעה לנוקיה עם הגב אל הקיר והייתה חייבת ניצחון, היו נגד אפס וקאנטו בשנה שעברה בשני המשחקים עוד היינו בפיגור במחצית,
מול קאנטו מכבי נתנו רבע שלישי אדיר, אם אני לא טועה קאנטו לא קלעו סל שדה באותו הרבע או ממש עד סופו.
מול אפס מחצית שנייה מדהימה של יותר מ60 נקודות של מכבי (היחידה לפחות ב3 שנים האחרונות שמכבי עברה 60 במחצית) שמכבי ניצחה באותה המחצית ביותר מ-40 הפרש, אחרי העזיבה של פארמר ותבוסה לריאל מדריד משחק קודם לכן, ככה שזה המקורות היחידיים לאופטימיות היום.
סמל אישי של המשתמש
or163

הודעהעל ידי rc4991 » 03 ינואר 2013, 16:53

סוף סוף אני יראה משחק של מכבי :dance3
מקווה שהם יתנו משחק טוב,במיוחד פלאניניץ'
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 03 ינואר 2013, 16:55

הפסד ואפשר לסגור את הבאסטה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 03 ינואר 2013, 17:08

בא לי שהשלב הזה ייגמר רק בשביל ששדרי הספורט הישראלים יפסיקו להגיד ''טאפ 16'' במקום ''טופ 16''
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 03 ינואר 2013, 18:32

MTA2311 כתב:הפסד ואפשר לסגור את הבאסטה.

מההפסד הזה אפשר להתאושש, אבל זה בהחלט המשחק הכי חשוב עד עכשיו.

למכבי יש הרבה מה להוכיח היום.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 03 ינואר 2013, 18:53

פתיחה לא רעה.
מכבי יכולה ללכת אפילו יותר פנימה, כי לבאסקים אין שם הרבה מי שיפריע, ושתי חדירות הסתיימו עם לייאפים קלים.

מצד שני יש להם הרבה כשרון בהתקפה, מה שאומר שכנראה נראה כאן סקור די גבוה בסופו של דבר, כי זה מה ששתי הקבוצות רוצות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי מכביסט24 » 03 ינואר 2013, 18:54

אם אפשר להגמל מהאיבודים הטיפשיים האלה אז בבקשה, תודה..
תמונה
סמל אישי של המשתמש
מכביסט24

הבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־13 אורחים