בשעה טובה אחרי כמה עונות בליגה הארצית , הנבחרת חזרה לליגת העל, ותתחרה עוד שבוע באליפות אירופה דרג א. בטאלין שבאסטוניה. הנבחרת תשחק בבית- c. שנראה על פניו לא קל, עם ספרד,רוסיה,לטביה ובולגריה. שלושת האחרונות ירדו חזרה לדרג ב.
להלן הסגל הלא סופי:
סנטרים.
בן אלטיט: 2.08 בני הרצליה. רם אליאספור:2.06 הפועל חולון.
פורוורדים:
רפי מנקו 1.98 הפועל י-ם. אור סולומון 1.99מכבי ראשל"צ. תומר גינת 2.03 עירוני נהריה. איגור קולושוב 1.97 אריזונה סטייט. אדם אריאל 1.95 הפועל י-ם.
גארדים:
שון דאוסן 1.97 מכבי ראשל"צ. גולן גוט 1.88 הפועל לב השרון. איגור מאיור 1.93 עירוני ר"ג
רכזים:
תום מעיין 1.85 סיטון הול. אלון אברמוביץ המאמן שרון דרוקר, והעוזר מתן חרוש.
הערכות מלומדות (חלקן שלי,וחלקן של אחרים) ,ניתוחים היסטורים , ושאר חפירות, יגיעו בהמשך.
נערך לאחרונה על ידי גל מקל בתאריך 08 יולי 2013, 11:17, נערך 6 פעמים בסך הכל.
- דוקטור, תעזור לי! - ממה אתה סובל? - אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן. - אתה אוהד מכבי בכדורסל? - כן, דוקטור, איך ידעת? - חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
אנחנו בבית אחד עם ספרד ורוסיה, כאשר רק 2 עולות וכל השאר יורדות לדרג ב'?? אז החזרה של העתודה לדרג א' כנראה תהיה קצרה מהצפוי... איזו שיטה מטומטמת, שיורידו רק את האחרונה מכל בית למה 3 אחרונות? זה לא נותן סיכוי ליותר מידי נבחרות.
לפי שיטת התחרות, 3 עולות מכל בית. זאת אומרת, שאם נצליח לעבור את בולגריה ואת לאטביה, נעלה לשלב הבא, ואז לא נשתתף במאבקים נגד הירידה. לדעתי, זאת תהיה המטרה הראשית של הנבחרת באליפות. מה שנקרא "לתקוע יתד".
המשחק הראשון של הנבחרת הוא נגד לאטביה, ואני לא חושב שזה טוב כל כך. על פי ניסיון העבר, נבחרות הגילאים של ישראל בדרך כלל לא פותחות טוב את הטורנירים, ומשתפרות בהמשך. הפעם חייבים להתחיל חזק כבר מהמשחק הראשון.
- דוקטור, תעזור לי! - ממה אתה סובל? - אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן. - אתה אוהד מכבי בכדורסל? - כן, דוקטור, איך ידעת? - חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
חנו'ש, מאיפה לקחת את כל הדברים שכתבת? זה אפילו לא קרוב לאמת
felix_r כתב:חנו'ש, מאיפה לקחת את כל הדברים שכתבת? זה אפילו לא קרוב לאמת
זה מה שגל מקל כתב...
גל מקל כתב:הנבחרת תשחק בבית- c. שנראה על פניו לא קל, עם ספרד,רוסיה,לטביה ובולגריה. שלושת האחרונות ירדו חזרה לדרג ב.
הוא פשוט דילג על כמה שלבים 3 האחרונות בסך הכל (ולא מכל בית) ירדו לדרג ב'
טוב, נתחיל עם סקירת השחקנים. אני אוסיף פה כל יום 2,3 ועד האליפות יהיו כולם ב"ה. מי שיש לו קטעים נוספים מלבד החומר הדל שנמצא ברשת, אשמח אם יגיב ואני אוסיף לסקירה.
ונתחיל ברקע כללי של הנבחרת הנוכחית , הנבחרת נשענת על הסגל שחזר לדרג א באליפות האחרונה, ויש לתת על כך את השבחים לשרון דרוקר,
הנבחרת נשענת גם על סגל נבחרת הנוער שאיכזב קשות באליפות הנוער שהייתה בבולגריה ב-2011 ,ודווקא נקודות האור ב-2010 ובראשם גיא לביא הרכז הרבגוני התבגרו ואינם. יחד עם זה שרון דרוקר התחיל תהליך של ריאקציה ושילב שחקנים כמו שון דאוסן וגולן גוט, ובכך מתחיל להתקרב המצב האופטימלי בו האקדמיה היא עוד חממת כדורסל טובה כמו מרכזים אחרים (מכבי ת"א,ראשל"צ, רמת השרון,גליל), ולא העולם כולו.
הבית של הנבחרת כולל את ספרד שהיא הרמה העליונה כבר שנים רבות, ונבחרות שמגיעות מהמדינות הבלטיות שלהן הטורניר יהיה ביתי. (לטביה,רוסיה)
סקירת הסגל הסופי:
בן אלטיט. סנטר 2.08 בני הרצליה.
אלטיט שחקן מחזיקת גביע המדינה לנוער מכבי ת"א, בלט בליגת הנוער הודות למימדיו הפיזיים, לכח המתפרץ ולתנועה טובה בצבע, הוא בעקרון יותר סנטר פיק אן רול, אבל יש לו גם יכולת קליעה טובה מטווח בינוני, ובהגנה הוא תופס בשר בצבע, אלטיט לא נלקח בתחילה בחשבון ע"י דרוקר בטורניר הקודם, אך לאחר המשחק נגד בולגריה קיבל קרדיט והחזיר במספר משחקים טובים ובראשם הנצחון על סלובקיה עם 18 נק. אלטיט גם השתפשף בקולג אמריקאי בראיינט, שם קלע 5 נק למשחק כפרשמן , השאלה החשובה בטורניר הקרוב האם יהיו מחליפים לגיא לביא,ובר טימור שידעו להפעיל אותו בפיק אן רול ?? נחכה ונראה, ביינתים הוא בזבז שנה חשובה בקריירה ב"שנת שבתון" בהרצליה, אך למרות זאת דרוקר בונה עליו באליפות הקרובה ואף מינה אותו לקפטן.
גולן גוט גארד לב השרון.
השחקן הבא הוא פחות ידוע ולא עבר בנבחרות הנוער, (מה שלא פוסל אותו ,כבר היו מקרים של שחקנים טובים שלא בלטו בגילאים האלו.) לא יצא לי לראות אותו, אבל מספרים שהוא שוטר יציב, ולדעתי גורל הנבחרת הזאת אחרי פציעתו המצערת של יניב סולומון שלטעמי היה הגארד הצעיר הטוב בארץ והפציעה הנוספת של הקלע היציב האמין ביותר שלה רפי מנקו, יהיה תלוי מאד בקליעה מ-3, שכנראה לפי הסיפורים ולפי התפוקה במשחקי ההכנה יש לו. לפי הקטע הוא כנראה די חד מימד, אבל מה שנקרא בארה"ב hustle player שחקן שנלחם ולא מוותר על כדורים , כיאה לשחקן ממוצא דרום אמריקאי (דניאל גוט....)
אור סלומון. סמול פורוורד 2.00 מכבי ראשל"צ.
אור היה מהבולטים בנבחרות הגילאים השונות, שכידוע לא נחלו הצלחות מיוחדות, יחד עם זה נתן משחקים טובים כמעט בכל טורניר, מזכיר לי אישית קצת את טל בורשטיין בגיל הזה. יכולת קליעה מה-3, שבזכות גובהו היחסי יכול לקלוע גם דרך מסך, מוטת ידיים ארוכה מאפשרת לו גם לחטוף כדורים, וגם לעזור בריבאונדים לגבוהים. אבל בינתיים עדיין לא יציב ,באליפות האחרונה שהיה מהבולטים נתן 23% מה-3, כולל משחקים של 1-6,2-8. אם כי לעומת זאת הפגין הצגות הגנה של ריבאונדים וחטיפות, זאת אומרת שאם הקליעה תתיצב יש פוטנציאל, כפי שראינו באליפות הנוער ב-2011 שהוא היה מנוקדות האור הבודדות עם 51% מה-3, וכל שאר הרפרטואר. והוביל את הנבחרת כמעט בכל קטגוריה, גם בליגת העל נתן משחקים טובים לצד פחות, בהעדר מנקו ורכזים יוצרים אמור להיות אחד מספקי הנקודות העיקריים.
שון דאוסן. גארד\פורוורד 1.96 מכבי ראשל"צ.
לטעמי אחד מהכשרוניים יותר בנבחרת (עם קולושוב ומנקו.) דאוסן הברקה של דרוקר, כבר בגילו מראה רמת חדירה לסל של זר לגיטמי בליגת העל, יש לו קליעה טובה מ3 וחצי מרחק. (הבן של אחד הקלעים היציבים והאמינים בתולדות הליגה ג'ו דאוסן), וגם יחסית קשוח למרות גופו הצנום.
במשחק המוקדם בבית של ישראל ספרד מביסה את רוסיה 76:54 הספרדי דניאל דיאז הצטיין עם 23 נקודות ו 7 כ"ח
ישראל כבר הייתה ב 15:6 אבל הלטבים קולעים 6 נקודות רצופות ומצמצמים ל 15:12