תמה מלאכת בניית הסגל

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

תמה מלאכת בניית הסגל

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 13 אוגוסט 2011, 17:43

אז ייתכן ונראה עוד החתמה, אבל בגדול, הסגל הושלם.

אז כיצד נבנתה הקבוצה? מה היו המהלכים הנכונים שנעשו הקיץ, ואילו היו פחות נכונים? מי יככב? מי יפתיע? היכן נמצאים סימני השאלה? איזה סוג קבוצה נראה כאן בעונה הבאה, ולאילו הישגים היא צפוייה להגיע בכל אחת מהמסגרות בהן תשתתף?
חוו דעתכם.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

Re: תמה מלאכת בניית הסגל

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 13 אוגוסט 2011, 17:47

הדבר היחידי שלא אהבתי הקיץ זה ההחתמה של שון ג'יימס..
בלאט אמר כשהחתימו אותו שהוא יחזק את האספקט של החסימות שלא היה כל כך במכבי..זה אני מבינה..
אבל לפי דעתי הוא מאוד מאוד מאוד מאוד יתקשה ביורוליג..
כשהוא היה צריך לשחק נגד מגי הוא פשוט נעלם..וזה עוד לא בורוסיס או באראץ' או באטיסטה..
אני חושבת שחוץ מחסימות הוא לא יעזור למכבי הרבה..בטח שלא בהגנה..
אני לא מבינה כל כך איך הוא יותר טוב מהנדריקס..
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי asafb96 » 13 אוגוסט 2011, 17:48

חביב אורנג'ד כתב:אז ייתכן ונראה עוד החתמה, אבל בגדול, הסגל הושלם.

אז כיצד נבנתה הקבוצה? מה היו המהלכים הנכונים שנעשו הקיץ, ואילו היו פחות נכונים? מי יככב? מי יפתיע? היכן נמצאים סימני השאלה? איזה סוג קבוצה נראה כאן בעונה הבאה, ולאילו הישגים היא צפוייה להגיע בכל אחת מהמסגרות בהן תשתתף?
חוו דעתכם.

הקבוצה נבנתה בצורה מצוינת. לדעתי כמעט כל המהלכים שמכבי עשו הקיץ היו נכונים. פארמר יככב, גם פארגו סופו וכל השאר. יש סגל אדיר. לדעתי ההפתעה תיהיה שאייר, פוטנציאל להפוך לאחד הגארדים הטובים באירופה. סימני שאלה כמעט אין, אולי קצת מפאפא, סמית' וג'יימס, אבל אני מאמין שהם יספקו את הסחורה. אני מאמין שפיינל פור השנה זה ממש לא מילה גסה, למרות שהעונה הולכת ליהיות כנראה אחת האיכותיות בשנים האחרונות ביורוליג
asafb96

הודעהעל ידי חנו'ש » 13 אוגוסט 2011, 18:11

Holiday_Armadillo כתב:הדבר היחידי שלא אהבתי הקיץ זה ההחתמה של שון ג'יימס..
בלאט אמר כשהחתימו אותו שהוא יחזק את האספקט של החסימות שלא היה כל כך במכבי..זה אני מבינה..
כשהוא היה צריך לשחק נגד מגי הוא פשוט נעלם..וזה עוד לא בורוסיס או באראץ' או באטיסטה..

אף אחד לא אמר שהוא יותר טוב מהנדריקס, פשוט מהעובדה הפשוטה שהוא לא בא להחליף את הנדריקס כי הנדריקס בינתיים לא הולך לשום מקום.
בתו תוספת נחמדה לקו הקדמי הוא יכול רק להועיל. מקסימום הוא יאכזב, אז לא קרה כלום נישאר עם אותו קו קדמי שהיה שנה שעברה שלא איכזב בינתיים.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי רועי » 13 אוגוסט 2011, 18:22

עומק בלתי נגמר, כשרון בשפע ובעיקר מאסטרו אחד שינצח על החבורה המדהימה שהוא בעצמו בנה. מה יהיה? ימים יגידו. הדיבור האחרון הוא על הצעה רישמית לעמרי כספי, סטייל ההצעה לפארמר. מכבי הולכת חזק, בכל החזיתות.
רועי

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 13 אוגוסט 2011, 18:30

קאדר עמוק ומשוגע, ללא ספק הקבוצה הכי עמוקה שנבנתה פה בשנים האחרונות, כנראה שאי-פעם.
פארגו, פאפאלוקאס, שייר ואוחיון יחד עם בורשטיין, פניני וסמית' מרכיבים חוליה אחורית מדהימה, כשפארמר הוא הצ'ופר והבונוס המתווסף לכל העסק. וזה וואחד בונוס.
הקו הקדמי עמוק ואיכותי בצורה יוצאת מגדר הרגיל- מכבי פיזית (סופו, הנדריקס), אתלטית (אליהו, ג'יימס) ומגוונת (בלו, מצ'באן) מאי פעם.

דייויד בלאט יצטרך לתת את הטון והוא הוכיח את עצמו כמאמן קלאסה. הוא עולה עכשיו כיתה לרמות שלא הרבה מתמודדים איתן, טופ יורוליג, אדריאטית, ליגה, גביע וכו.
אתגרים לא חסר, מוטיבציה, התלהבות וכשרון גם כן. עכשיו הגיע הזמן למצות את כולם לכדי מכסימום- ולנצח!

:)
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי misha » 13 אוגוסט 2011, 18:41

Holiday_Armadillo כתב:הדבר היחידי שלא אהבתי הקיץ זה ההחתמה של שון ג'יימס..

ג'יימס שיפר את הקליעה שלו בשנים האחרונות. בעונה שעברה בליגה הוא לקח בערך שלשה למשחק ב40 אחוז וגם מחצי מרחק הוא השתפר.
נגד קבוצות עם סנטרים דומיננטיים אפשר יהיה להשתמש בו טוב בהרכב גבוה כ-4 שבא לעזרה כמו שקבוצות גדולות עשות מול סופו.
לא ראיתי את הסדרה מול מגי, אבל העונה הוא הסתדר טוב עם סופו ב2 מתוך 3 משחקים בין הקבוצות.
ד"א, בעונה שעברה לא היה לנו אף שחקן עם יותר מ0.8 חסימות למשחק ביורוליג. ג'יימס ייתן לנו באספקט הזה הרבה יותר.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 13 אוגוסט 2011, 18:46

ד"א, בעונה שעברה לא היה לנו אף שחקן עם יותר מ0.8 חסימות למשחק ביורוליג. ג'יימס ייתן לו באספקט זהה הרבה יותר.

כשהנדריקס היה בורג יותר משמעותי הוא עלה במספר החסימות..
נגד קאחה(בכל הסידרה)היה לו 2.5 למשחק..שזה ממש ממש לא קצת..
הנדריקס חוסם מצויין..גם על שחקנים שגבוהים ממנו בהרבה..
נכון לג'יימס יש יתרון גובה עליו..אבל אני לא חושבת שראינו את הפוטנציאל המלא של הנדריקס השנה..וכשהוא כן קיבל הזדמנות הוא הראה מה הוא יודע לעשות בהגנה(16 ריבאונדים ו-4 חסימות בספרד נגד קאחה)
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי טופז רם » 13 אוגוסט 2011, 18:49

האמת... אני חושב שהולכת להיות לנו עונה מפחידה לטובה (:
טופז רם

הודעהעל ידי yzafrir » 13 אוגוסט 2011, 18:58

התוספות של הסגל הזה (שייר וג'יימס ) היו יכולות להפוך את הקבוצה הזאת לאחלה קבוצה אם היו מצליחם להשאיר את איידסון ופרקינס אבל בסופו של דבר הם הפכו להיות להחתמות משלימות נחמדות ולא יותר .
סך הכל בדומה לסגל מהעונה הקודמת הוא בנוי בעיקר על הימורים ובלאט יצטרך לעשות קסמים שוב בשביל להוביל את הקבוצה הזאת למשהו .
גם שחקנים מהעונה הקודמת הם עדיין סימן שאלה מסויים כי אף אחד לא מבטיח לנו שסופו יוכל לחזור על העונה הקודמת כי הוא צריך להוכיח שהוא מסוגל לתת שתי עונות טובות ברציפות מה שהוא לא עשה עדיין בקריירה . הנדריקס ומילאן גם כן עדיין בשלב ההוכחות , פארגו הוא אולי היחיד שבשל לתת עוד עונה טובה...גם החדשים שהגיעו צריכים להוכיח שהם מסוגלים לעשות את זה בליגה של הגדולים ופאפא צריך להוכיח שהירידה שלו בשנתיים האחרונות היא מיקרית ועדיין יש לו את זה .
בקיצור או שזה מתחבר כמו שקרה עונה שעברה או שזה מתפורר לנו בפנים והאמת שהשנה יש לזה יותר סיכוי להתפורר אם פארמר יעזוב מוקדם ופפא יראה שהוא גמור כמו בורשטיין ושייר ואוחיון יעשו במיכנסיים....
אני מקווה לטוב אבל אני די פסימי ואני מקווה שהרוח של בלאט בכל זאת תעשה את שוב
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי yarinsaky » 13 אוגוסט 2011, 19:07

אתה מגזים לגמרי, צפריר.

קודם כל ההחתמות לא נגמרו ויכול להיות שיגיע עוד קלעי , אם לא כספי.
פאפא לא אמור להיות שחקן מוביל, אלא שחקן שיעלה מהספסל ויביא מנהגיטות ווינריות שחסרה למכבי בשנה שעברה.

נכון לעכשיו מכבי הרבה יותר עמוקה וחזקה משנה שעברה ונקודת הפתיחה הקיץ הרבה יותר טובה בכל מקרה.

מה שכן, פארמר הוא באמת נקודה די קריטית ועזיבה שלו יכולה להיות באמת בעייתית.
הסגל של מכבי ת"א :

רכזיות - בר רפאלי, אליזבת הארלי
קלעיות - מורן אטיאס, ליב טיילור
סמוליות - ג'יזל, קים קרדישיאן
פאווריות- מייגן פוקס, אולגה קורילנקו
סנטריות - פנלופה קרוז, קייט ווינסלט

מאמנות- שרון סטון, - מישל פייפר, ברוק שילדס
yarinsaky

הודעהעל ידי misha » 13 אוגוסט 2011, 19:20

Holiday_Armadillo כתב:כשהנדריקס היה בורג יותר משמעותי הוא עלה במספר החסימות..
נגד קאחה(בכל הסידרה)היה לו 2.5 למשחק..שזה ממש ממש לא קצת..
הנדריקס חוסם מצויין..גם על שחקנים שגבוהים ממנו בהרבה..
נכון לג'יימס יש יתרון גובה עליו..אבל אני לא חושבת שראינו את הפוטנציאל המלא של הנדריקס השנה..וכשהוא כן קיבל הזדמנות הוא הראה מה הוא יודע לעשות בהגנה(16 ריבאונדים ו-4 חסימות בספרד נגד קאחה)

הנדריקס יודע לחסום, אבל אין ספק שלא ברמה של ג'יימס. לג'יימס יש תזמון טוב יותר, הוא ארוך יותר ועם מוטת ידיים עדיפה. יהיה מעניין לראות את שניהם משחקים ביחד.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי גל גל » 13 אוגוסט 2011, 19:24

לדעתי גם אם פארמר ילך תיהיה למכבי קבוצה ענקית לפחות בהתקפה.....וגם בהגנה מכבי תיהיה מצויינת הרי ההגנה של מכבי בנויה על הגנה קבוצתית ולא אישית
מכבי 2025
קלארק בלאט
אדוורדס,יוקו,דיבה
נאוורה/פאלמר,מלקולם,לביא
הורד,ליף,ריימן
מוזס בראון,בייסי/ריברו,סורקין
גל גל

הודעהעל ידי yzafrir » 13 אוגוסט 2011, 19:27

yarinsaky כתב:אתה מגזים לגמרי, צפריר.

פאפא לא אמור להיות שחקן מוביל, אלא שחקן שיעלה מהספסל ויביא מנהגיטות ווינריות שחסרה למכבי בשנה שעברה.

נכון לעכשיו מכבי הרבה יותר עמוקה וחזקה משנה שעברה ונקודת הפתיחה הקיץ הרבה יותר טובה בכל מקרה.

איזה מנהיגות ואיזה ווינריות היה חסר למכבי שנה שעברה ? הקבוצה הגיע לגמר !!!!
מכבי יותר עמוקה אבל פחות מוכשרת מעונה קודמת ואחרי שפארמר יעזוב ( וזה יקרה הרבה לפני השלבים החשובים...) אני מפחד שהקבוצה תקרוס אם לא ימצא מנהיג אחר...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי yarinsaky » 13 אוגוסט 2011, 19:29

נו, שחקן כמו פאפא יכול לעשות את ההבדל במשחקים קובעים. בשביל זה הביאו אותו. להגיע לגמר זה יפה, אבל ראינו שמול פאו לא היה מי שינהיג את הקבוצה.
אני חושב שמכבי חושבת סוף סוף ללכת עד הסוף וצריך רק לפרגן לה הקיץ, גם אם זה לא ילך ודברים אולי לא יעבדו.
הסגל של מכבי ת"א :

רכזיות - בר רפאלי, אליזבת הארלי
קלעיות - מורן אטיאס, ליב טיילור
סמוליות - ג'יזל, קים קרדישיאן
פאווריות- מייגן פוקס, אולגה קורילנקו
סנטריות - פנלופה קרוז, קייט ווינסלט

מאמנות- שרון סטון, - מישל פייפר, ברוק שילדס
yarinsaky

הודעהעל ידי גל גל » 13 אוגוסט 2011, 19:29

צריך לסגור את הסגל בפרקינס...לתת לו להשתקם הצלנו והוא יהיה זה שיחליף את פארמר שתיגמר השביתה
מכבי 2025
קלארק בלאט
אדוורדס,יוקו,דיבה
נאוורה/פאלמר,מלקולם,לביא
הורד,ליף,ריימן
גל גל

הודעהעל ידי גל גל » 13 אוגוסט 2011, 19:32

yzafrir כתב:
yarinsaky כתב:אתה מגזים לגמרי, צפריר.

איזה מנהיגות ואיזה ווינריות היה חסר למכבי שנה שעברה ? הקבוצה הגיע לגמר !!!!
מכבי יותר עמוקה אבל פחות מוכשרת מעונה קודמת ואחרי שפארמר יעזוב ( וזה יקרה הרבה לפני השלבים החשובים...) אני מפחד שהקבוצה תקרוס אם לא ימצא מנהיג אחר...

ביחד אם פארמר מכבי מוכשרת פי כמה ממכבי של שנה שעברה..וגם בלי פארמר אני לא יודע אם זה ככה תחשוב שהוספנו את שאייר גיימס מצבאן ישתפר ואת יוגב אוחיון
מכבי 2025
קלארק בלאט
אדוורדס,יוקו,דיבה
נאוורה/פאלמר,מלקולם,לביא
הורד,ליף,ריימן
גל גל

הודעהעל ידי cannon » 13 אוגוסט 2011, 20:35

האם יוגב בדרך לעזוב עוד לפני שהגיע? לפי וואלה וספורט 5, הוא בכלל עדיין לא חתם על החוזה. אין ספק שפארמר ופאפאס עושים לו עוד פחות חשק להיות כאן ות'כלס אני לא מאשים אותו... אני במקום מכבי נותן לו ללכת וסוגר עם פרקינס שכנראה מחלים יפה וגם ב-80% יכולת עדיף על אוחיון.
cannon

הודעהעל ידי jol9 » 13 אוגוסט 2011, 21:19

החשש העיקרי שלי הוא החיבור.
אני חושש שפתאום לא יימצאו דקות משחק להנדריקס ולמצ'באן, ובמקום שהם יעשו התקדמות העונה הזאת, הם יילכו אחורה. כנ"ל לגבי פניני ואוחיון ואולי גם שייר.

הפתרון לעניין הזה יכול להיות חשבוני. מאמנים אמריקאים עושים את זה לא מעט, ואולי גם דייויד ייאמץ את השיטה הזאת.
אם דייויד יחליט לגבי רוב השחקנים, שהם משחקים רק בשני משחקים באותו השבוע, ויחליט מראש מי יישחק באיזה משחק, וכל אחד יידע את זה, אז יש סיכוי
שכל שחקן יהיה מרוצה מכמות הדקות שלו ומהמעמד שלו. אבל קל זה לא יהיה.

לגבי השחקנים עצמם - אני צופה שפארגו וסופו ימשיכו להיות השחקנים שנותנים את הטון. לפארמר אני לא כ"כ יודע איך להתייחס. אם באמת יגיע לכאן לכמה שבועות, אז
אין מה להרחיב עליו יותר מדי. אם יהיה כאן לאורך כל העונה, אז אין ספק שהוא יהיה שחקן חשוב מאוד בסגל.
אני מאמין גם שבלו ופניני ייקנו את דקות המשחק שלהם בכוח באמצעות הלחימה שלהם והקליעה מבחוץ, שאין לה תחליף.
אני מקווה שליאור לא יעשה צעד אחורה. יש לו מלחמה מאוד לא פשוטה על העמדה שלו מול מילאן ובלו ואולי גם ג'יימס.

הפוטנציאל לפריצה מבחינתי הוא מצ'באן, שהוא פשוט שחקן מאוד מוכשר, וצריך להתחיל לממש את הפוטנציאל שלו ואולי גם שייר, אם כי כאן אני קצת יותר סקפטי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 13 אוגוסט 2011, 22:05

ראשית, אומר שאני מאוד מרוצה מבניית הקבוצה, ולפחות לראות עיניי, מכבי השתדרגה מאוד הקיץ.

הדבר שאהבתי יותר מכל בבניית הקבוצה, היא ההתמקדות בקו האחורי (למעט העמדה מס' 3 שאליה אגיע מאוחר יותר).
בלאט עשה הקיץ לקו האחורי, את מה שהוא עשה בקיץ שעבר לקו הקדמי, קרי, טיפול שורש. בעוד שבעונה שעברה ראינו קו אחורי דליל ולא מאוזן, כעת למכבי יש קו קדמי עמוק, מגוון ומלא כשרון.
מאוד מעניין להתבונן בשחקני הקו האחורי של מכבי. פאפאלוקאס הוא רכז טהור בעוד שפארגו הוא קומבו גארד נמוך ואילו גם שייר הוא קומבו גארד אבל גבוה, ולצדם גם ישחק כמובן פארמר הכשרוני. ממש כמו בקו הקדמי, למכבי יש שחקנים מסוגים שונים בקו האחורי ויהיה מאוד מעניין לראות איך כל אחד יבוא לידי ביטוי.

עוד דבר שמאוד בלט לי בבניית הקבוצה, הוא שגם הפעם יש קו המחבר בין כל השחקנים. בעונה שעברה זה היה האופי החיובי. הקיץ, זה חכמת משחק. פאפאלוקאס, שייר, פארמר, סמית' ואפילו ג'יימס, ידועים כשחקנים בעלי אי קיו כדורסל גבוה ונראה שזאת גם היתה הסיבה להחתמתם.

אני משער שהכוכבים של הקבוצה יהיו שוב סופו ופארגו וכמובן, גם פארמר כאשר יהיה כאן. אליהו יתרום גם הוא הרבה, ופניני ובלו ימשיכו להיות פקטור משמעותי מן הספסל.

איפה נמצאים סימני השאלה? קודם כל, בעמדה מס' 3. דוין סמית' הוא עדיין בגדר חידה בעיניי וקשה לדעת מה נראה ממנו בעונה הבאה. מקווה שיפתיע לטובה.
כמו כן, אני מסכים עם יוני לגבי בעיית העומס בסגל. כאשר יש יותר מדי שחקנים, מישהו עשוי להפגע וצריכים למצוא לכך איזשהו פתרון.

אני גם בדעה של אסף, לפיה שייר הוא זה שיפתיע.
דובר כאן הרבה על כך ששחקן צעיר יוצא קולג' עשוי להתגלות כהחתמה טובה, אבל לא שמנו לב שכבר יש לנו אחד כזה.
שייר הוא ההימור שלי להפתעת העונה. אני מקווה שהוא גם יתגלה כשחקן מצויין וגם ישאר כאן לעוד הרבה שנים.

לאן נגיע העונה? הליגה המקומית באמת לא אמורה להיות בעיה, ולצערי, תתגלה כבדיחה עצובה. גם באדריאטית אני לא צופה יותר מדי בעיות, ואין שום סיבה שמכבי לא תגיע לפיינל-פור שגם צפוי להתקיים כאן בתל-אביב.
היורוליג התחזקה מאוד העונה ובאמת קשה לאמוד את כוחה של מכבי אל מול האחרות. עם זאת, העפלה לשלב רבע הגמר בפירוש אמורה להוות הישג נדרש ומתבקש (לכל הפחות).
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Gevaudan ו־25 אורחים