jol9 כתב:חביב אורנג'ד כתב:jol9 כתב:חביב אורנג'ד כתב:שחף כתב:מרכוס פייזר וקרלוס ארויו הגיע לפה אחרי שעשו שתי עונות של דאבל פיגרס ב-NBA, טום צ'יימברס היה אול-סטאר. אפילו לרודני ביופורד היו מספרים יותר מרשימים מזה. מה כל כך מרשים בשחקן שעשה 6 נקודות למשחק בקבוצה כל כך גרועה שספק אם הייתה לוקחת את היורוליג?
תום צ'יימברס הגיע לכאן כשחקן גמור ורשם מספרים הרבה פחות טובים מאשר וויט בעונה שקדמה להנחתה שלו כאן ע"י מזרחי ופדרמן.
השחקנים היחידים בשנים האחרונות שהיתה להם קריירת NBA מרשימה יותר משל וויט הם פייזר, ארויו ופארמר (שהיה כאן על חוזה זמני).
בעבר היו עוד כמה, אבל קריירת הNBA של וויט היא בגדול, מעל הקריירה המומצעת של שחקני NBA שהגיעו לכאן.
בכלל, וויט הוא בחירת סביבוב ראשון בדראפט שהיה גם היה שחקן חמישיה בNBA. הוא נמצא בשיאו, בגיל טוב ולכל הידוע לי, אין לו רקע של פציעות.
בהחלט לא מובן מאליו שמכבי תחתים שחקן כזה, בטח כאשר גובה החוזה שלו בעונה האחרונה היה בערך באותו גובה לזה של ג'ורדן פארמר.
אני מניח שהעיסקה הזו תעלה למכבי לא מעט כסף.
חביב, הקריטריונים האלה של "נמצא בשיאו", "בגיל טוב", "ללא רקע של פציעות" הם קריטריונים שיכולים להיות יתרון רק כשהם מוצמדים לשחקנים איכותיים.
את כל הקריטריונים האלה אפשר להצמיד גם לכדיר, אופיר פרחי ואבי בן שימול... האם היית שוקל להביא אותם למכבי?
.
לא נכון ואתה לוקח את הדברים למקום אחר לגמרי.
הבאת שחקן NBA שרושם מספרים יחסית טובים כאשר הוא עדיין בשיאו, עדיין יחסית צעיר (לא כמו צ'יימברס או עב"מים שונים שנחתו כאן) ולא סוחב פציעות ולא ידוע כאיזה הד קייס, זה קונספט שניתן לומר שהוכיח את עצמו.
לא זוכר הרבה מקרים שכזה שחקן נכשל כאן, גם כאשר כן היו לו רקע של פציעות (כמו אנתוני פארקר) וגם כאשר המספרים שהוא רשם בNBA לא היו טובים (כמו וויל ביינום).
היו שחקנים שהצליחו והיו כאלה שכשלו. אין כאן איזשהי חוקיות שכדאי לבנות עליה.
.
אני באמת לא זוכר מתי קרה ששחקן שעבר הישר מן הNBA למכבי נכשל. אפילו תום צ'יימברס שלא זכור כאן כהצלחה גדולה, היה שחקן של 15 נק' ושמהו כמו 6 ריב' למשחק.
הפעם האחרונה שזה נכשל היתה איפשהו בשנות ה80 עם קורקי נלסון וחבורת הפנסיונרים (או ה"וטרנים") שהובאו לכאן, לאחר קריירה כושלת בNBA.