הצלבה משחק 2: מכבי נגד פנרבחצ'ה - חמישי 21:00 ערוץ 10

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: הצלבה משחק 2: מכבי נגד פנרבחצ'ה - חמישי 21:00 ערוץ 10

הודעהעל ידי יוסי22 » 16 אפריל 2015, 11:28

ankram כתב:10 דקות ממוצע לבלו ושלף , זה אומר ששיחקו מעט? אזי דיון תומאס עם 2 דקות יותר שיחק הרבה? הם היו שחקני ספסל לגיטימיים שבלו ככל שהעונה התקדמה התייצב על למעלה מ 20 דקות ממוצע , למה? כי הפכו אותו לשחקן יעיל מהספסל , מה שגודס את פיני לא השכילו לעשות.

אנחנו מדברים על פחות או יותר אותם מספרים , אני עם עוד שחקן , לכאורה זה נראה ממש מעט , אבל עוד שחקן מהספסל בקבוצת כדורסל זה המון.

מה עוד שהשחקנים הללו שיחקו הרבה יותר בליגה הישראלית, מאשר הספסל הנוכחי , אני בטוח שאם פארקר היה משחק גם 35 דקות בליגה הוא היה נשחק בדיוק כמו שקרה לשחקני מכבי העונה, אין לי בעייה שפארגו את סמית ישחקו 35 דקות לערב ביורוליג , אבל בליגה שלנו שישחקו גג 20 דקות , בשביל זה יש לקבוצה תקציב גדול לא? כנראה שגודס את פיני מבינים יותר ממני.......

ביורוליג הם היו לא רלוונטים לחלוטין למעט בלו שהפך לרלוונטי ככל שהתקדמה העונה ובעונה השניה תומאס הפך למשמעותי עד הפציעה שגמרה לו את הקריירה .

אבל בליגה הם באמת שיחקו הרבה מאוד בעיקר יותם אם אני זוכר נכון ופה יש גם חוסר מזל עם הפציעה של לאנדסברג שדפקה למכבי את השלב השני בטופ 16 בגלל העומס בליגה ופה המחדל עם לינהרט שיכול לשחק 30 דקות בליגה אם הוא מקבל 20 דקות בסדרת הצלבה , למה היה צריך לשחוק ככה את סמית ופארגו ?
יוסי22

הודעהעל ידי toja27 » 16 אפריל 2015, 11:29

דרך אגב, בדבר אחד אני מסכים איתך רוי והוא שלא ראינו מאוברדוביץ' במשחק הספיציפי הזה שהוא עשה איזה דברים גדולים. גם הכניסה של סיפהי יכול להיות יותר צעד נואש מאשר איזה כל דבר אחר (למרות שחייבים להגיד שדרוש אומץ מסויים בשביל זה).
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי jol9 » 16 אפריל 2015, 11:34

roy1000 כתב:
ankram כתב:לא בדיוק נכון.

מכבי שיחקה עם רוטציה של 9-10 שחקנים (10 אם אתה סופר את יותם גם) בתקופת השושלת , אבל בניגוד למה שקורה בשנים האחרונות , הרוטציה היתה קבועה , היה ברור מיהם החמשייה , ומי המחליפים שלהם , היה גם ברור מה כל אחד נותן לקבוצה בפרק הזמן שהיה לו.
במכבי של השנים האחרונות , אתה לא יודע מה לצפות מהקבוצה הזאת , הרוטציה לא קבועה , משתנה ממשחק למשחק (בעיקר בליגה) , שחקנים לא יודעים אם הם ישחקו כלל ממשחק למשחק , אין עוגנים בספסל.
פעם ידעת שדרק יכנס וייתן לך X דקות של שמירה לוחצת על הגארד עליו הוא מופקד , ושלשות, ציון תומאס היה נותן מנוחה לגבוהים ולוקח ריבאונד, בלו\קומאטוס תפקדו כ סטרץ' 4 וכו'.
במכבי של השנים האחרונות (בעיקר באחרונה) לא ברור מהו תפקודו של הספסל , היינס נכנס לאיזו מטרה? לשמור? לקלוע מבחוץ? לינהרט?

ויותר מזה , סף הסבלנות של גודס את פיני פשוט לא מאפשרות לשחקנים מסויימים לשגות , להשאר על המגרש וללמוד להמשך. סתם לדוגמא במשחק האחרון הליגה אלטיט נכנס , עשה שגיאה , הועף לספסל , היינס נכנס , עושה 110 שגיאות בחצי דקה , נשאר , אין אחידות.

תפקידו של מאמן בקבוצת כדורסל , זה לבנות חמשייה פותחת וספסל , במשימה הראשונה פיני את גודס הצליחו לעמוד , במשימה השנייה נכשלו כשלון חרוץ.

מילא שהיינס לא שחקן , ומילא שאלכסנדר לא שומר , ומילא שהחתימו אותם ע"ח שחקנים אחרים שהצוות המקצועי העדיף , השאלה היא למה שחקן כמו היינס לא מצליח להביא 5% מהיכולת שלו (ואף אחד לא ישכנע אותי שהחתימו אותו מבלי לעקוב אחריו) בכלל מהספסל? למה כל העונה גודס לא השכיל להפוך את היינס לסוג של בולדוג מהספסל שכל מטרתו היא להציק לגארד היריב , ומדי פעם לחדור לסל כדי למשוך עבירות או להגיע לקו העונשין , כל מה שגודס לימד את היינס כל השנה זה לזרוק שלשות כאילו הוא מינימום סטף קרי? כל מה שאפשר לצפות מאלכסנדר זה קליעות מ4-5 מטר ותו לא? אי אפשר לסדר ללינהרט 3-4 מבטים פנויים לסל לנצל את יכולת הקליעה שלו מ 3? 41% מ 3 זה לא נותון טוב?

בשורה התחתונה , גודס כשל בפיתוח הספסל שלו , לא היה עקבי עם הדקות מנוחה שהוא נותן למובילים שלו , לא היה עקבי עם התפקיד שהוא מעניק לשחקני הספסל שלו , בסופו של דבר הספסל של מכבי הפך להיות מספסל מחליפים לאוסף של תחליפים דהויים שנותן כמה שניות חמצן לחמשייה הפותחת ותו לא. גודס "קצר" את ההשקעה שלו בספסל בתבוסה לראשון ובהפסד לפנר , אובראדוביץ' קצר את ההשקעה שהוא העניק לספיחי כל העונה במשחק נגד מכבי , זה כל ההבדל.

http://www.euroleague.net/competition/t ... 003#!stats

קשה לשנות את ההסטוריה כשהכל מתועד באינטרנט. מכבי שיחקה עם אוטציה קבועה של 8-9 שחקנים. יותם היה שחקן לגרבג' טיים בלבד. בלו ושלף שיחקו מעט. פארקר וניקולה שיחקו 35 דקות בממוצע למשחק, ככה שאני באמת לא מבין את התלונות לגבי ה- 37 דקות שלפארגו.

אנחנו דחברנו על זה הרבה בשנים האחרונות. קבוצות גדולות צריכות שחקנים גדולים. עומק לא מנצח סדרות מהסוג הזה.

אין מה ללמד את היינס חוץ מאת הדרך למטוס בסוף העונה.

אין מה להשוות בין פארקר שלא היה זה שהחזיק בכדור, לבין פארגו, שלא רק שהוא זה שמחזיק בכדור, הוא גם היחיד שיוצר לעצמו ולאחרים.
פארגו שיחק עם שחקנים גדולים, מה שאיפשר לו לא פעם "לנוח" על המגרש.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 16 אפריל 2015, 11:34

toja27 כתב:דרך אגב, בדבר אחד אני מסכים איתך רוי והוא שלא ראינו מאוברדוביץ' במשחק הספיציפי הזה שהוא עשה איזה דברים גדולים. גם הכניסה של סיפהי יכול להיות יותר צעד נואש מאשר איזה כל דבר אחר (למרות שחייבים להגיד שדרוש אומץ מסויים בשביל זה).

זה די מה שבלאט עשה במשחק 1 בהצלבה שנה שעברה הוא די התייאש וזרק למגרש את סילבן ואינגלס מתוך יאוש ודווקא הם הביאו יחד עם רייס והיקמן(ומלי) את הנס
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי toja27 » 16 אפריל 2015, 11:41

my man כתב:
toja27 כתב:דרך אגב, בדבר אחד אני מסכים איתך רוי והוא שלא ראינו מאוברדוביץ' במשחק הספיציפי הזה שהוא עשה איזה דברים גדולים. גם הכניסה של סיפהי יכול להיות יותר צעד נואש מאשר איזה כל דבר אחר (למרות שחייבים להגיד שדרוש אומץ מסויים בשביל זה).

זה די מה שבלאט עשה במשחק 1 בהצלבה שנה שעברה הוא די התייאש וזרק למגרש את סילבן ואינגלס מתוך יאוש ודווקא הם הביאו יחד עם רייס והיקמן(ומלי) את הנס

גם במשחק השני המכריע נגד לאבורל, בלאט התאייש והוציא את סופו ונכנס להרכב נמוך כשהוא מכניס במקומו את אליהו וזה מה שהוביל לריצה בסוף.ולסל הגדול של ג'רמי שישוחזר היום :frightened (עוד לא יצא לי להשתמש בסמיילי הזה)
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי my man » 16 אפריל 2015, 11:47

האם ייתכן?
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי roy1000 » 16 אפריל 2015, 12:14

toja27 כתב:רוי, יש הבדל בין קבוצה עמוסת כשרונות שבה היה קשה לשמור שחקן אחד כי השני יעניש אותך מכיוון אחר לבין קבוצה שבה במשחק ספיציפי פארגו היה הגו טו גאיי בצורה מוחלטת ואוברדוביץ' שם עליו איזה 3-4 שומרים שונים. זה די פשוט העניין הזה ולא צריך להתחכם כאן.
לא צריך להיות עקשן כזה. אם כל העולם ואשתו ,כולל הקבוצה עצמה אומרים לך שהייתה פה טעות ואתה היחיד שמתחפר בעמדה שלך, אז לפחות תחשוד בתוך עצמך שיכול להיות שכאן, הפעם אתה טועה.

הכל נכון. אני פשוט חושב שעושים מזה הרבה יותר מדי. הירידה באפקטיביות של פארגו בחצי השני נבעה הרבה יותר מהשינוי בשמירה עליו מאשר איזו עייפות.
אין פה עניין של התחכמות. הכי קל זה להאשים את גודס, אבל לא בדיוק הפסדנו פה לקריית אתא. הפסדנו לקבוצה שיש לה פשוט שחקנים יותר טובים. יכלנו להפתיע, אבל זה לא קרה, ולא באשמת גודס.
roy1000

הודעהעל ידי toja27 » 16 אפריל 2015, 12:38

roy1000 כתב:
toja27 כתב:רוי, יש הבדל בין קבוצה עמוסת כשרונות שבה היה קשה לשמור שחקן אחד כי השני יעניש אותך מכיוון אחר לבין קבוצה שבה במשחק ספיציפי פארגו היה הגו טו גאיי בצורה מוחלטת ואוברדוביץ' שם עליו איזה 3-4 שומרים שונים. זה די פשוט העניין הזה ולא צריך להתחכם כאן.
לא צריך להיות עקשן כזה. אם כל העולם ואשתו ,כולל הקבוצה עצמה אומרים לך שהייתה פה טעות ואתה היחיד שמתחפר בעמדה שלך, אז לפחות תחשוד בתוך עצמך שיכול להיות שכאן, הפעם אתה טועה.

הכל נכון. אני פשוט חושב שעושים מזה הרבה יותר מדי. הירידה באפקטיביות של פארגו בחצי השני נבעה הרבה יותר מהשינוי בשמירה עליו מאשר איזו עייפות.
אין פה עניין של התחכמות. הכי קל זה להאשים את גודס, אבל לא בדיוק הפסדנו פה לקריית אתא. הפסדנו לקבוצה שיש לה פשוט שחקנים יותר טובים. יכלנו להפתיע, אבל זה לא קרה, ולא באשמת גודס.

מה השינוי של השמירה שבוצעה עליו? בסך הכל סיפהי עבר לשמור עליו עם קצת עזרה מפרלדזיץ'(אם אני זוכר נכון), נראה לך ברצינות שאם אוברדוביץ' היה עושה את זה בתחילת המשחק פארגו היה מתחיל לאבד כדורים ולהתחיל לזרוק זריקות קשות(כשבמחצית הראשונה קבלת ההחלטות שלו הייתה מעולה) במקום לחדור? אז אולי אוברדוביץ' הגאון ישים את סיפהי, סליחה אולי כדאי שאני אקרא לו גארי פייטון, על פארגו כבר בתחילת המשחק וינטרל את הבחור המסכן כבר מההתחלה? אתה לא באמת מאמין לזה.
להזכירך, מכבי ניצחה לאורך השנים קבוצות שנחשבו על הנייר פייבוריטיות מובהקות, הרבה יותר מקבוצה כמו פנרבחצ'ה. זה שהיא לא קריית אתא, זה ידוע, אבל היא רחוק מאוד מלהיות קבוצה מפחידה. בשלב זה,אנחנו צריכים לעבור את הדיבורים ברמה התיאורטית בלבד. אנחנו באמת ראינו מה הקבוצות שוות בלייב.וראינו שמכבי עלתה על פנרבחצ'ה בצורה משכנעת במשך 2 רבעים וחצי עד שאוברדוביץ' הכניס את ילד הפלא סיפהי והסנטר האימתני זוריץ', ופארגו בין רגע נהפך מאיש הכל יכול לאחד שזאת הפעם הראשונה שלו ביורוליג.
למען ההוגנות אני חייב לציין שהקהל הביתי שלהם הביא להם הרבה אנרגיות, זה משהו שעזר להם מאוד.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 16 אפריל 2015, 12:45

אני צופה שינוי של גודס בחמישיה היום. דיבר על זה שצריך לזרוק שחקנים מוקדם יותר למגרש.
בלאט פתח עם ז'יז'יץ' במילאנו ועם מאצ'באן בויטוריה. אולי זה יהיה לנדסברג, אולי אלכסנדר. אין הרבה מה להפסיד במהלך כזה.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי my man » 16 אפריל 2015, 13:20

סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי toja27 » 16 אפריל 2015, 13:42

לפי פיני, המשחקים הקרובים הם לפרוטוקול בלבד. וכל עוד אין למכבי את התקציב של פנר', ריאל וצסק"א אפשר לארוז מזוודות כבר לפני המשחק. ואת וסלי לא ניתן לעצור רק בעזרת טרמפולינות, כי כנראה מכבי היא לא ממש קבוצה אתלטית וטיוס לא מככב כל שני וחמישי במצעד המלכים היפים של היורוליג. ראיון שכולו כלום אחד גדול.
סליחה על הגסות אבל לזרוק את הראיון לפח ולהמשיך הלאה למשחק של היום.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי יוסי22 » 16 אפריל 2015, 13:47

החציל האצטקי כתב:אני צופה שינוי של גודס בחמישיה היום. דיבר על זה שצריך לזרוק שחקנים מוקדם יותר למגרש.
בלאט פתח עם ז'יז'יץ' במילאנו ועם מאצ'באן בויטוריה. אולי זה יהיה לנדסברג, אולי אלכסנדר. אין הרבה מה להפסיד במהלך כזה.

ברור שיש מה להפסיד , מכבי פתחה מצוין כי היא פתחה עם החמישיה החזקה .

זה שמכבי זרקה לפח את מה שהיא השיגה עד אמצע הרבע השלישי זו שגיאה שצריך לתקן ולא לוותר על הפתיחה עם גימיק לא מוצלח .
יוסי22

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 16 אפריל 2015, 13:49

פיני קלאסי... מה אתה רוצה?
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי my man » 16 אפריל 2015, 14:05

טוב אז אחרי שראינו את המשחק הראשון אני חושב שבכ"ז כדאי שמכבי תשמור בוקס אנד וואן על גאודלוק...כי אלו שני הדברים שצריכים לעשות לצופף את הצבע עם וסלי ולשתק את גאודלוק מבחוץ..
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי ankram » 16 אפריל 2015, 14:14

toja27 כתב:

לפי פיני, המשחקים הקרובים הם לפרוטוקול בלבד. וכל עוד אין למכבי את התקציב של פנר', ריאל וצסק"א אפשר לארוז מזוודות כבר לפני המשחק. ואת וסלי לא ניתן לעצור רק בעזרת טרמפולינות, כי כנראה מכבי היא לא ממש קבוצה אתלטית וטיוס לא מככב כל שני וחמישי במצעד המלכים היפים של היורוליג. ראיון שכולו כלום אחד גדול.
סליחה על הגסות אבל לזרוק את הראיון לפח ולהמשיך הלאה למשחק של היום.

גישתו משכבר הימים של פיני על רוטציה קצרה להחריד , היא זאת ששיכנעה את גודס למחוק את הספסל , חבל שלא למד משהו מבלאט.אם יש משהו שבלאט ידע לעשות במכבי זה להשאיר את הכוכבים שלך טריים מתי שצריך.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי roy1000 » 16 אפריל 2015, 14:17

toja27 כתב:מה השינוי של השמירה שבוצעה עליו? בסך הכל סיפהי עבר לשמור עליו עם קצת עזרה מפרלדזיץ'(אם אני זוכר נכון), נראה לך ברצינות שאם אוברדוביץ' היה עושה את זה בתחילת המשחק פארגו היה מתחיל לאבד כדורים ולהתחיל לזרוק זריקות קשות(כשבמחצית הראשונה קבלת ההחלטות שלו הייתה מעולה) במקום לחדור? אז אולי אוברדוביץ' הגאון ישים את סיפהי, סליחה אולי כדאי שאני אקרא לו גארי פייטון, על פארגו כבר בתחילת המשחק וינטרל את הבחור המסכן כבר מההתחלה? אתה לא באמת מאמין לזה.
להזכירך, מכבי ניצחה לאורך השנים קבוצות שנחשבו על הנייר פייבוריטיות מובהקות, הרבה יותר מקבוצה כמו פנרבחצ'ה. זה שהיא לא קריית אתא, זה ידוע, אבל היא רחוק מאוד מלהיות קבוצה מפחידה. בשלב זה,אנחנו צריכים לעבור את הדיבורים ברמה התיאורטית בלבד. אנחנו באמת ראינו מה הקבוצות שוות בלייב.וראינו שמכבי עלתה על פנרבחצ'ה בצורה משכנעת במשך 2 רבעים וחצי עד שאוברדוביץ' הכניס את ילד הפלא סיפהי והסנטר האימתני זוריץ', ופארגו בין רגע נהפך מאיש הכל יכול לאחד שזאת הפעם הראשונה שלו ביורוליג.
למען ההוגנות אני חייב לציין שהקהל הביתי שלהם הביא להם הרבה אנרגיות, זה משהו שעזר להם מאוד.

דבר ראשון הוא הפסיק עם זיזיס על פארגו שהיה פשוט בדיחה. ברבע השלישי הוא השתמשש גם בגאודלוק וגם בסיפהי ששניהם לא שומרים גדולים, אבל גם לא בשר תותחים כמו זיזיס. דבר שני, הוא עשה טראפ בפיק אנד רול שהרג את פנר במחצית הראשונה. השחקן של החוסם לא נסוג אחורה כמו במחצית הראשונה אלא יצא לדאבל טים על פארגו. יכולת המסירה של פארגו לא מדהימה ולכן הטראפ עליו אפקטיבי.

אני לא מבין מה אתה בא להגיד בחלק השני של הפסקה. אתה חושב ששני הרבעים הראשונים כן מייצגים את היכולות ה"אמיתיות" של הקבוצות ושני הרבעים האחרונים לא? למה? פארגו ה"אמיתי" זה פארגו של המחצית הראשונה או השניה? אם היינו הולכים בגישה כזו, היינו כבר יכולים להכתיר את מגדל ב-10 רמות יותר טובה ממכבי כי הם הרי ניצחו אותנו 30 הפרש ולכל אחד יש זכות לבחור את המשחק שהוא רוצה בשביל להגדיר את היכולת ה"אמיתית" לא?

בשורה התחתונה, פנר קבוצה יותר טובה. זה לא אומר שמכבי לא יכולה לנצח, אבל גם אי אפשר להתייחס לסדרה הזו כאילו זה פרטיזן של פני כמה שנים.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 16 אפריל 2015, 14:20

החציל האצטקי כתב:אני צופה שינוי של גודס בחמישיה היום. דיבר על זה שצריך לזרוק שחקנים מוקדם יותר למגרש.

אני חושב שהסיכויים שאלכסנדר יעלה הם אפסיים. לנסדברג במקום מי? יוגב? אלא אם כן סמית' פצוע, אני די בטוח שנראה את החמישייה הרגילה, כשהנעלם היחידי זה טיוס או סופו בחמישייה.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 16 אפריל 2015, 14:25

חוזר על הדברים שאני אומר כמעט אחד לאחד. ביטל לחלוטין את טענת העייפות ואומר שהריצה של פנר ברבע השלישי זה כי הם התחילו לשמור. TOJA - מסתבר שאני לא לבד. פיני איתי.
נערך לאחרונה על ידי roy1000 בתאריך 16 אפריל 2015, 14:39, נערך 2 פעמים בסך הכל.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 16 אפריל 2015, 14:26

toja27 כתב:לפי פיני, המשחקים הקרובים הם לפרוטוקול בלבד. וכל עוד אין למכבי את התקציב של פנר', ריאל וצסק"א אפשר לארוז מזוודות כבר לפני המשחק. ואת וסלי לא ניתן לעצור רק בעזרת טרמפולינות, כי כנראה מכבי היא לא ממש קבוצה אתלטית וטיוס לא מככב כל שני וחמישי במצעד המלכים היפים של היורוליג. ראיון שכולו כלום אחד גדול. סליחה על הגסות אבל לזרוק את הראיון לפח ולהמשיך הלאה למשחק של היום.

זה ממש לא מה שהוא אומר וכל מילה שלו היא נכונה.
roy1000

הודעהעל ידי toja27 » 16 אפריל 2015, 14:29

roy1000 כתב:

חוזר על הדברים שאני אומר כמעט אחד לאחד. בטל לחלוטין את טענת העייפות ואומר שהריצה של פנר ברבע השלישי זה כי הם התחילו לשמור. TOJA - מסתבר אני לא לבד. פיני איתי.

חה חה , פיני נחלץ לעזרתך :D אני אענה לך בקצרה בעוד זמן קצר.
בעצם אין לי רצון להתעסק בראיון שלו, כי לדעתי זה גיבוב של שטיות ורבעי אמיתות שנועד אך ורק להסיר לחץ מגודס ומהקבוצה. לדעתי הייתי יכול להפריך את כל מה שהוא אומר אבל שוב אין לי רצון לזה.יש לנו עוד משחק חשוב היום שצריך לשמור כוחות. נישאר עם זה שאתה ופיני באותה דעה :) .
סמל אישי של המשתמש
toja27

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Cobra, Google Adsense [Bot], Shay_uzan, מרסר ו־24 אורחים