אידיאל vs. מציאות

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: אידיאל vs. מציאות

הודעהעל ידי אחדשיודע » 21 ספטמבר 2015, 12:58

MTA2311 כתב:אולי מדובר בעונה הגרועה בהיסטוריה, אבל גם מדובר בסגל הגרוע בהיסטוריה. בהפרש גדול. קשה לי להאמין שמאמן אחר היה מוציא מהסגל הזה הרבה יותר. פציעות לא סבירות, אפסים כמו היינס ואלכסנדר, סופו לא מתפקד. כל זה כשגיא מאמן רוקי. קשה מאוד להגיד שלא מגיעות לו פה הקלות.

אומנם לא גודס אשם שפניני נפצע ולא הוחתם שחקן ישראלי במקומו (וצריך להגיד שהוא דווקא התבטא בתקשורת ברצון שלו להתחזק) וכנראה שלא הוא בחר את היינס ולינהארט, אבל הוא כן יכל לחלק את הכוחות בצורה טובה יותר, בטח במשחקי הליגה. לפעמים צריך להפסיד קצת בדרך כדי לנצח בסוף, וזה משהו שגודס לא יישם בעונה שעברה, מה שהביא בעצם לשחיקת השחקנים הבכירים במאני-טיים. צריכים רק לקוות שהוא למד מהעונה הכישלונית ביותר בהיסטוריה של מכבי (התרסקות עצומה מקבוצה שהיתה רק שנה לפני כן אלופת אירופה).
נערך לאחרונה על ידי אחדשיודע בתאריך 21 ספטמבר 2015, 13:08, נערך פעם אחת בסך הכל.
אחדשיודע

הודעהעל ידי אדגר פו » 21 ספטמבר 2015, 13:06

קובי כתב:
אדגר פו כתב:אוקיי, אבל דיברתי על שקלול שני המפעלים, באירופה היינו רחוקים מטופ 8 אז.
איבוד אליפות אז היה רעידת אדמה של ממש עם מוספים מיוחדים ועונש של גביע קוראץ', היום זה כמעט טבעי לא לזכות באליפות עם ליגה בעלת חוקים מוזרים.

"טבעי" היה אם מכבי הייתה מפסידה אליפת במשחק, שבו הכל יכול לקרות. לא "טבעי" שמכבי מפסידה לקבוצה נחותה ממנה בסדרה של הטוב מ-5, אחרי 0-2 ומשחק מכריע בבית.

עם זה אני יכול להסכים.

אפשר רק לקוות באמת שגודס למד מהטעויות העונה.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי MTA2311 » 21 ספטמבר 2015, 13:33

ישראלים- יוגב, ג'ייק וטיוס.
זרים- פארגו, היינס, לינהארט רנדל וסופו (בכושר נוראי).

הסגל הכי גרוע שאני זוכר.
להאשים את גודס, זה בדיוק מה שדני רוצה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי יוסי22 » 21 ספטמבר 2015, 13:44

קובי כתב:
yzafrir כתב:
קובי כתב:
יוסי22 כתב:לא יודע לגבי "אנשים" אני יודע שמכבי שיחקה עם חצי הרכב ולכן ההפסדים נסבלים בהחלט .

אני דווקא לא אצליח כנראה לעולם להבין את הצורך לשפוט בכל מצב גם אם זה סתם מזל מחורבן ואין באמת אשמים .

גם עם רבע הרכב וידיים קשורות מכבי הייתה צריכה לנצח את אפיק ניסים ושות׳ בסדרה. אני מזכיר לך שלא הפסדנו לצסק״א...

הרוח המכביסטית שאתה מפגין פה היא מדהימה אבל לא מציאותית יותר.
הפערים היום בין מכבי לקבוצות הצמרת בליגה הם כבר לא כאלו גדולים שעם רבע הרכב כשהכוכב שלך(סמית) גם פצוע ,את לא מנצח קבוצה אחרת בכזאת קלות . ניגמרו הימים האלו.
עם סגל מלא את מעל הליגה בשתי דרגות . עם רבע סגל ממש לא.
מבחינתי המיבחן של גיא מתחיל עכשיו מאפס והוא צריך להוכיח את עצמו בדיוק כמו 'היה בתחילת עונה שעברה.

הרוח המכביסטית שלי מדהימה? למה? כי אני מצפה שמכבי תנצח את הפועל אילת (בהחלט לא קבוצת צמרת, בהחלט לא בסדר גודל של מכבי, לא כספית, לא מבחינת הסגל, לא מבחינת מסורת, לא מבחינת אוהדים, אפילו לא קרוב, בהחלט לא קבוצה ששייכת ליורוליג, ואפילו לא ליורוקאפ) בסדרה עם יתרון ביתיות, אחרי 0-2 ומשחק מכריע ביד אליהו?
אתה באמת רוצה להיכנס עכשיו להשוואות סגלים מכבי מול אילת, גם בלי לאנדסברג (סו פאקינג וואט)? סמית' לא היה פצוע בכל הסדרה, להזכירך... אילת קבוצת צמרת? give me a break, בסדר?

זה שגיא גודס מתחיל מאפס זה ברור. זה שהוא לא היה צריך לקבל את ההזדמנות הזו והוא נשאר במערכת משיקולים זרים ולא מקצועיים זה גם ברור. אם זה לא ברור לך, אז אשמח להסבר למה כל הצוות המקצועי שוחרר והוא לא.
אני אעזור לך, כי התשובה מאוד פשוטה וכתבתי כבר - גיא גודס נותר במערכת, כי הוא יס מן, כי הוא נוח וכי יש לו חוזה.

זה שאוהד ותיק ומסור כמוך משלים עם מאמן ש"הוביל" את הקבוצה לשפל חסר תקדים בתולדות המועדון וזה בסדר מבחינתו, זה רק סיפטום לאיזה מצב גרוע וסטנדרטים נמוכים המועדון הגיע והתחיל להרגיל חלק מהאוהדים שלו.
לי זה חבל וכואב. רוצה לטמון ראשך בחול? זכותך.

סמית היה פצוע כמעט בכל הסדרה והישראלים שעמדו לרשות גודס היו אוחיון , טיוס וכהן כשבכל רגע נתון צריכים לשחק שני ישראלים , טיוס בשביתה ואוחיון שאף פעם לא היה שחקן מבריק בקושי מושך בגלל פציעות כאלו ואחרות .
יוסי22

הודעהעל ידי יוסי22 » 21 ספטמבר 2015, 13:46

אתם נהנים לשכוח אבל הבעיה הגדולה של מכבי הייתה החוק הרוסי שהותאם בדיוק למטרה הזו , מי שהגה את הרעיון הצליח במשימה ... עכשיו אפשר לחזור לשיגרה כי מכבי מצאו את הפיתרון לפחות זמנית .
יוסי22

הודעהעל ידי קובי » 21 ספטמבר 2015, 13:53

יוסי22 כתב:
קובי כתב:
yzafrir כתב:
קובי כתב:
יוסי22 כתב:לא יודע לגבי "אנשים" אני יודע שמכבי שיחקה עם חצי הרכב ולכן ההפסדים נסבלים בהחלט .

אני דווקא לא אצליח כנראה לעולם להבין את הצורך לשפוט בכל מצב גם אם זה סתם מזל מחורבן ואין באמת אשמים .

גם עם רבע הרכב וידיים קשורות מכבי הייתה צריכה לנצח את אפיק ניסים ושות׳ בסדרה. אני מזכיר לך שלא הפסדנו לצסק״א...

הרוח המכביסטית שאתה מפגין פה היא מדהימה אבל לא מציאותית יותר.
הפערים היום בין מכבי לקבוצות הצמרת בליגה הם כבר לא כאלו גדולים שעם רבע הרכב כשהכוכב שלך(סמית) גם פצוע ,את לא מנצח קבוצה אחרת בכזאת קלות . ניגמרו הימים האלו.
עם סגל מלא את מעל הליגה בשתי דרגות . עם רבע סגל ממש לא.
מבחינתי המיבחן של גיא מתחיל עכשיו מאפס והוא צריך להוכיח את עצמו בדיוק כמו 'היה בתחילת עונה שעברה.

הרוח המכביסטית שלי מדהימה? למה? כי אני מצפה שמכבי תנצח את הפועל אילת (בהחלט לא קבוצת צמרת, בהחלט לא בסדר גודל של מכבי, לא כספית, לא מבחינת הסגל, לא מבחינת מסורת, לא מבחינת אוהדים, אפילו לא קרוב, בהחלט לא קבוצה ששייכת ליורוליג, ואפילו לא ליורוקאפ) בסדרה עם יתרון ביתיות, אחרי 0-2 ומשחק מכריע ביד אליהו?
אתה באמת רוצה להיכנס עכשיו להשוואות סגלים מכבי מול אילת, גם בלי לאנדסברג (סו פאקינג וואט)? סמית' לא היה פצוע בכל הסדרה, להזכירך... אילת קבוצת צמרת? give me a break, בסדר?

זה שגיא גודס מתחיל מאפס זה ברור. זה שהוא לא היה צריך לקבל את ההזדמנות הזו והוא נשאר במערכת משיקולים זרים ולא מקצועיים זה גם ברור. אם זה לא ברור לך, אז אשמח להסבר למה כל הצוות המקצועי שוחרר והוא לא.
אני אעזור לך, כי התשובה מאוד פשוטה וכתבתי כבר - גיא גודס נותר במערכת, כי הוא יס מן, כי הוא נוח וכי יש לו חוזה.

זה שאוהד ותיק ומסור כמוך משלים עם מאמן ש"הוביל" את הקבוצה לשפל חסר תקדים בתולדות המועדון וזה בסדר מבחינתו, זה רק סיפטום לאיזה מצב גרוע וסטנדרטים נמוכים המועדון הגיע והתחיל להרגיל חלק מהאוהדים שלו.
לי זה חבל וכואב. רוצה לטמון ראשך בחול? זכותך.

סמית היה פצוע כמעט בכל הסדרה והישראלים שעמדו לרשות גודס היו אוחיון , טיוס וכהן כשבכל רגע נתון צריכים לשחק שני ישראלים , טיוס בשביתה ואוחיון שאף פעם לא היה שחקן מבריק בקושי מושך בגלל פציעות כאלו ואחרות .

כן, כי לאילת היו מה-זה ישראלים מבריקים: ניסים, שמחון וכדיר. וואוו! אם אחד מהם היה חותם במכבי היה נפתח כאן אשכול דכאון...
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 21 ספטמבר 2015, 15:50

מכבי לא הייתה צריכה להפסיד לאילת 3 פעמים ברציפות, אין מה לדבר ולהתבחבש בזה. חד משמעית העובדה שגיא מאמן חלש וחסר ניסיון שיחקה תפקיד.
מאידך אני סופר את גודס כמוח כדורסל לא רע בכלל. הקבוצה שיחקה כדורסל אסתטי מאוד לפרקים והיו לו פה ושם הברקות.

הבעיה היא מה שצועק לעין: לבן אדם יש כריזמה של דג מת. הוא לא מעניין, לא משכנע, לא סוחף. אם בעוונה שעברה היה לנו את פיני היום במקומו הוא מלווה באבי ביטר, לכו תדעו איך זה ייראה.
לגודס יש סכין מושחזת על הצוואר מday 1, ובעצם מלפני day 1. אין שאלה שאם הייתה אלטרנטיבה טובה, אטרקטיבית ורלוונטית בשוק - היא הייתה נלקחת. אבל לא הייתה, ולכן ״סלחו לו״ ונתנו לו עוד צ׳אנס.
זה יבוא בעוכרנו. קשה לי להאמין שלא. השאלה באיזה דרך...

בהצלחה גיאצ׳וק.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 21 ספטמבר 2015, 15:57

להגיד שהוא "חלש", אחרי עונת רוקי תחת התנאים האלה זה לא ממש רציני.
נראה העונה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 21 ספטמבר 2015, 15:59

MTA2311 כתב:להגיד שהוא "חלש", אחרי עונת רוקי תחת התנאים האלה זה לא ממש רציני.
נראה העונה.

"חלש" זה לאו דווקא היכולת המקצועית, אלא תיאור של המעמד שלו בקבוצה. אני לא חושב שמבכבי התחיל את העונה אי פעם מאמן במעמד יותר חלש מגודס.
roy1000

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 21 ספטמבר 2015, 16:00

ראיתי את גודס מאמן גם בירושלים ובראשון. לא יכולתי להגיד שהוא מאמן חזק. לא הרבה השתנה, עם כל הדייויד בלאט והכל.
לבן אדם אין הילה של מאמן, שדה אנרגטי שמשפיע על השחקנים שלו. השדה האנרגטי שלו יותר דומה לזה של בוגטין (זה שגורם להם להתקשר לדומינו׳ס).
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 21 ספטמבר 2015, 16:23

roy1000 כתב:
נראה העונה.

"חלש" זה לאו דווקא היכולת המקצועית, אלא תיאור של המעמד שלו בקבוצה. אני לא חושב שמבכבי התחיל את העונה אי פעם מאמן במעמד יותר חלש מגודס.

בלאט היה הרבה יותר קרוב לעוף הביתה בכל עונה שלו כמאמן ראשי בערך.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי אחדשיודע » 21 ספטמבר 2015, 16:30

MTA2311 כתב:ישראלים- יוגב, ג'ייק וטיוס.
זרים- פארגו, היינס, לינהארט רנדל וסופו (בכושר נוראי).

הסגל הכי גרוע שאני זוכר.
להאשים את גודס, זה בדיוק מה שדני רוצה.

הפדרמנים אולי האחראים הראשיים לכישלון בעונה שעברה, אבל זה ממש לא אומר שגודס היה חף מטעויות. בוא לא נטעה, הסיטואציה הזאת לא נחתה עליו משום מקום.

MTA2311 כתב:
roy1000 כתב:
נראה העונה.

בלאט היה הרבה יותר קרוב לעוף הביתה בכל עונה שלו כמאמן ראשי בערך.

כי בלאט העיז לדבר ולהשמיע את קולו כשמשהו לא מצא חן בעיניו. זה בדיוק מה שצריך לעשות מאמן.
אחדשיודע

הודעהעל ידי MTA2311 » 21 ספטמבר 2015, 16:52

והוא קיבל את אותו זין מההנהלה כמו גיא. אולי אפילו יותר בוטה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי קובי » 21 ספטמבר 2015, 17:42

אהבתי ששמים את בלאט וגודס באותה המשוואה.

וואלה נסחפתם לגמרי עם גודס... השלב הבא - הפיכת שם הפורום מצהבת לגיאבת ומפגש פורום לצפייה במרטון "גיא גודס השחקן" ואח"כ לקינוח "גיא גודס המאמן".

הבנאדם אשכרה אמר שעונה שעברה הייתה לא רעה... שאם היה לו כסף הוא היה לך לדוג. וואלה, חבל ש"אין לו כסף"...
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי roy1000 » 21 ספטמבר 2015, 19:17

MTA2311 כתב:בלאט היה הרבה יותר קרוב לעוף הביתה בכל עונה שלו כמאמן ראשי בערך.

אתה לא באמת יכול להשוות את גודס ששיא הקריירה שלו היה עונה כושלת עם ירושלים לבין בלאט שעשה קריירת יורוליג של איזה עשור לפני הקדנציה האחרונה שלו.
ההנהלה דפקה גם את בלאט, אבל אין מה להשוות בין המעמד של בלאט לזה של גודס. בלאט גם קיבל יותר מפי 2 כסף מגודס.
גודס הוא כלום. מאמן שאם מפטרים אותו ממכבי, העבודה הבאה שלו תהיה באילת או אשדוד.
roy1000

הודעהעל ידי אחדשיודע » 21 ספטמבר 2015, 19:29

MTA2311 כתב:והוא קיבל את אותו איבר מין גברי מההנהלה כמו גיא. אולי אפילו יותר בוטה.

שים בצד את ההנהלה שהתערבה בכל החלטה מקצועית שנלקחה במכבי בשנים האחרונות, זה ברור וידוע.
בלאט לעומת גודס זה שמיים וארץ, גם אם בלאט היה סוג של ברווז צולע בשנה האחרונה בחוזה שלו (בדיוק בגלל היותו ההופכי של גודס).
יכול להיות שזה נסיון ויכול להיות שזה אופי. נצטרך לראות השנה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי MTA2311 » 21 ספטמבר 2015, 19:39

roy1000 כתב:
MTA2311 כתב:בלאט היה הרבה יותר קרוב לעוף הביתה בכל עונה שלו כמאמן ראשי בערך.

אתה לא באמת יכול להשוות את גודס ששיא הקריירה שלו היה עונה כושלת עם ירושלים לבין בלאט שעשה קריירת יורוליג של איזה עשור לפני הקדנציה האחרונה שלו.
ההנהלה דפקה גם את בלאט, אבל אין מה להשוות בין המעמד של בלאט לזה של גודס. בלאט גם קיבל יותר מפי 2 כסף מגודס.
גודס הוא כלום. מאמן שאם מפטרים אותו ממכבי, העבודה הבאה שלו תהיה באילת או אשדוד.

אני חושב שלדני הרבה יותר קל לפטר מאמן סורר כמו בלאט, מאשר את גודס שהוא הבייבי שלו. זאת הסיבה היחידה שהוא עדיין במכבי.
העונה אבל ברור שזה סיפור אחר, וגודס יכול למצוא את עצמו בבית כבר עוד חודשיים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 21 ספטמבר 2015, 19:58

MTA2311 כתב:אני חושב שלדני הרבה יותר קל לפטר מאמן סורר כמו בלאט, מאשר את גודס שהוא הבייבי שלו. זאת הסיבה היחידה שהוא עדיין במכבי.
העונה אבל ברור שזה סיפור אחר, וגודס יכול למצוא את עצמו בבית כבר עוד חודשיים.

את דני מעניינים שני דברים - לקחת כמה שיותר שליטה מקצועית מצד אחד ולהרחיק מעצמו כמה שיותר אחריות מצד שני. במובן הזה, גודס נוח לו כי אף אחד לא סופר את גודס ואין לו טיפת כבוד עצמי. אבל, אם וכאשר יהיה משבר, ואפילו משבר קטן (3 הפסדים רצופים), התקשורת והאוהדים יבקשו את הראש של גודס ודני ייתן אותו בשמחה (כי אם הוא לא ייתן, האש תופנה כלפיו).

מעולם לא היה מאמן במכבי שהתחיל את העונה עם רגל אחת בחוץ כמו גודס. הסף לפיטורי בלאט תמיד היה הרבה יותר גדול.
roy1000

הודעהעל ידי yzafrir » 21 ספטמבר 2015, 22:15

אין מה להשוות את בלאט לגודס כי ברור שמקצועית זה עולם אחר . א י פשוט חושב שאיבדו האליפות של גודס בגלל הנסיבות . ראבאק , פאקינג ג'ייק כהן היה סנטר שני שלנו ואפילו לאומי וארד הררי קיבלו דקות משמעותית במשחק פלייאוף !!!
בעמדת הסמול שיחק שחקן של היה רשום כל העונה להחליף אותו , אופס לא היה מחליף כי פניני ,סילבן וסמית' היו פצועים .
על סופו אין בכלל מה לומר...בקיצור גם סגל הישראלים וגם הזרים של מכבי באותה סדרה היו פחות טובים משל אילת וזו לא הייתה הפתעה מרעישה שהפסדנו . אפשר כן להאשים את גודס שלא הפעיל מספיק לחץ על ההנהלה אלא רק התריעה על כך בשקט אבל בואו ניהיה אמיתיים , בסגל מלא גם בחצי הילוך מכבי הייתה לוקחת את הסדרה ואת ירושלים גם עם אפי בתור מאמן.
פיני ודיויד הפסידו אליפות במשחק אחד בסגל מלא שזה מצב הרבה יותר פשוט להכין קבוצה מנטאלית למשחק אחרון בטח אחרי שבאים עם ניצחונות משלבים קודמים ...אבל לבוא למשחק חמישי עם רבע סגל שגם שבור מנטאלית אחרי שני ההפסדים הצופים , אפילו בלאט היה נופל .
אני לא אומר שמגיע לגודס להמשיך אבל לאור הנסיבות של העונה שעברה לא מגיע לו לעוף והעונה הזאת אם לי יקרה מה שקרה עונה קודמת מבחינת פציעות אז זה המבחן האמיתי שלו.
אני בכל זאת לא שוכח גם את הניצחונות הגדולים ביורוליג שהיו עם סגל כמעט מלא...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], מרסר ו־19 אורחים