המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
yzafrir כתב:חביב גם עם התיקונים שאתה אומר עדיין אנחנו מגיעים לאזור ה-12 מליון כאשר לקחתי בחשבון שמכבי ישאירו את לאנגפורד למרות שיותר הגיוני שיגיעה שחקן זול בהרבה ממנו וגם בעמדת הרכז אני חושב שקצת הפרזתי בסכום ממה שמכבי מחפשת להוציא . לגבי מה יהיה התקציב עונה הבאה? לדעתי הוא דווקא יגדל ואם יהיה הזדמנויות להחתמות אטרקטיביות כמו שפדרמן אוהב אז אפילו יחרגו מהתקציב .
jol9 כתב:קובי כתב:בכלל, לא הסגלים הרחבים שמכבי בנתה בשנים האחרונות עזרו לה להצלחות. בסופו של עניין ולצורך הדוגמא - דווקא הקו אחורי המדולל, אך האיכותי, של שנה שעברה, נסק להצלחה כבירה, בדמותה של הופעה בגמר היורוליג ומרחק פסיעה מנגיעה בגביע הנכסף.
כבר שנים של תקליט שבור, אבל אני חושב שמכבי קודם על צריכה להתמקד בבניית סגל מאוזן של 10 שחקנים בכירים - 4 בעמדות 1-2, 2 בעמדה 3 ו-4 בעמדות 4-5, כאשר מירב התקציב יופנה ל-4 זרים מרכזיים: זר בעמדה 1, עמדה 3 ו-2 זרים בעמדות הפנים.
כל פיזור אחר, או בנייה רוחבית ולא מאוזנת, יביאו בסופו של דבר לתיקוני הסגל, תוך כדי תנועה במהלך העונה (השנה נראה שזה דיי מצליח, בעונות אחרות הרבה פחות), או לבור תקציבי שייגרע מהעונה שלאחריה.
צפריר, לא צריך להתפלסף, בכדי להבין את הנקודה של "שחקן בכיר". כשאתה משקיע בשחקן ה-11 או ה-12 בסגל שלך 600-700 אלף דולר ברוטו, זה אומר שהוא בכיר, כי זה היה שוויו בשוק, או לחלופין, שזה היה המחיר המופקע שמכבי שילמו עליו וככל הנראה, היה מוצא את עצמו כשחקן מרכזי בליגת העל הישראלית.
קובי,
אני אישית גם בעד סגל קצר, ותמיד הייתי. אבל המציאות וכמה השנים האחרונות, גרמו לי להבין, שהסגלים האידיאלים, שאנחנו מדברים עליהם ורוצים אותם, לא ממש ברי הקמה במציאות.
קח למשל את סופו. לא תמצא סנטר טוב ממנו באירופה, בטח לא כזה שיעלה פחות מ-2 מליון יורו. אבל מה, סופו הוא שחקן שמחייב אותך, לשים עוד גבוה בסגל ברמה גבוהה.
כלומר, לא נוכל להסתפק באיזה יניב כזה (כשהיה עוד מסוגל לזוז), אלא ממש צריך להביא שחקן טוב.
שחקן טוב עולה כסף, והופ - 2 זרים הלכו על עמדה אחת.
צריך גם רכז ברמה גבוהה, ומכיוון שפרט להלפרין, אין אף גארד ישראלי ראוי להיות שחקן מוביל במכבי, אז צריך עוד גארד נוסף.
והנה, הגענו כבר ל-4 זרים, כשעמדות 3 ו-4 נטולות זרים לחלוטין.
אני חושב שנכון להיום, הפשרה האידיאלית היא להחזיק לפחות חמישה זרים, ואת הישראלים הטובים ביותר, אבל גם סגל רחב שמתאים למציאות של היורוליג, להשקפת העולם של המאמן
ולעומס של המסגרות הנוספות.
yzafrir כתב:קובי , אני מסכים איתך חלקית
אני גם חושב שהשיאפה היא ל-5 זרים ואפילו פחות רק שקשה לעשות את זה במכה אחת . לאנדסברג לעמדה 2 נשמע לי יותר הגיוני מאשר עמדה 3 וזאת משום שאם מסתכלים על השחקנים שמשלימים את העמדות האלו הלפרין ופניני אז יותר סביר שהלפרין יפתח בחמישייה ולא פניני ואז הזר של העמדה 3 שכתבת יכול לפתוח כשהלפרין פותח בחמישייה . העניין שהייתי מעדיף שהלפרין יהיה שחקן משלים גם לעמדות 1 וגם לעמדה 2 ולא השחקן שפותח בחמישייה אבל זה יכול לקרות רק עוד שנתיים כלאנדסברג יצבור ניסיון ביורוליג וכרגע במקום להמר אפשר להחתים זר נוסף לעמדה 2 (אישית אני מעדיף קומבו לעמדה 1-2 מאשר 2 קלאסי) שיהיה השחקן הפותח והלפרין שיגבה אותו ואת עמדה 1 ולאנדסברג שיתן גם דקות לעמדה 2 ואולי גם ב-3 אם יצטרכו אבל לא כשחקן מפתח בקבוצה בשלב זה .
הסגל שלך יכול להיות טוב לעוד שנתיים אם הקליטה של לאנדס והלפרין יחד עם הזרים תיהיה טובה ואז לאנדס יוכל לתת את מה שאנחנו מצפים שזר יתן לנו מעמדה 2. (אחרי הכל הוא באמת שחקן זר...)
לגבי מילאן , אני גם אוהב שחקנים שהם סוג של טווינרים כמחליפים לעמדה 4-5 רק שאני מעדיף שהם יהיו כאלו עם אוריאנטציה יותר הגנתית ובסיטואציה שיש כיום שיוכלו לשחק יותר בעמדה 5 מאשר בעמדה 4 שיותר סגורה לדעתי . ברור שאני לא יהיה עצוב עם יחזירו את מילאן אבל אני גם לא יהיה עצוב אם יבחרו שחקן אחר שמתאים לצרכים של הקבוצה .
קובי כתב:בקיצור, בעיניי צריך לבנות סגל קצר יותר, מאוזן ושיאפשר למכבי, מבחינה כלכלית, להתמקד בהשארת שלושת האסים מהעונה הנוכחית: לאנגפורד, הנדריקס וסופו וצירוף רכז זר איכותי :
1-2: רכז זר, הלפרין, לאנדסברג, אוחיון
3: לאנגפורד, פניני
4-5: אליהו, בלו, סופו, הנדריקס
זאת העשירייה המרכזית, שבה צריך להתמקד. אם יחליטו שיש את הפריבילגיה להחזיר את מצ'באן לשורותינו, או להשאיר את בורשטיין ו\או שאייר ואולי אפילו לצרף את רות'בארט כסנטר שלישי לגיבוי בלבד, fine. קודם כל, המאמצים הכלכליים צריכים להיות מרוכזים בעשירייה הזו ועדיף שהסגל לא יהיה עם למעלה מ-12 שחקנים בכירים ובעיניי, 11 זה מספיק לגמרי.
Mta_atic כתב:יעל שחרור על ההכנות לעונה הבאה.
כמה דברים חשובים, חוץ מהדברים הידועים על הנסיונות להחתים את הטריו סופו, הנדריקס ולנגפורד:
א. הקבוצה לא צפויה להמשיך באדריאטית.
ב. על אף האמור (לא יודע איך בדיוק זה יקרה) תקציב הקבוצה אמור להישאר אותו דבר כמו העונה.
ג. לגבי בלו - שחרור אומרת שישאר לעונה הבאה בתנאי שלא יציב דרישות מיוחדות. מאלט -אם מכבי תרצה אותו לעונה הבאה היא תיקח על עצמה את החוזה שהוא חתום עליו בשרלרואה.
דווין סמית' - החלטה תתקבל בהמשך העונה, וכנ"ל לגבי שאייר, כשנושא חוק הזרים בליגה יהיה רלוונטי לגבי ההמשך שלו
ד. לגבי בלאט, מצטט:
אחרון חביב הוא כמובן המאמן דייויד בלאט, שבחוזהו קיימת אופציה לעונה נוספת. ראשי הקבוצה מסרו ל-ynet ספורט: "דייויד הוא מאמן מצוין וברור לנו שהוא גם מוערך באירופה וייתכן שיקבל הצעות גבוהות יותר ממה שיוצע לו במכבי. בכל אופן, אנחנו מאוד רוצים לראות אותו עונה נוספת במועדון ומאמינים שאכן הוא יישאר".
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4181115,00.html
felix_r כתב:Mta_atic כתב:יעל שחרור על ההכנות לעונה הבאה.
כמה דברים חשובים, חוץ מהדברים הידועים על הנסיונות להחתים את הטריו סופו, הנדריקס ולנגפורד:
א. הקבוצה לא צפויה להמשיך באדריאטית.
ב. על אף האמור (לא יודע איך בדיוק זה יקרה) תקציב הקבוצה אמור להישאר אותו דבר כמו העונה.
ג. לגבי בלו - שחרור אומרת שישאר לעונה הבאה בתנאי שלא יציב דרישות מיוחדות. מאלט -אם מכבי תרצה אותו לעונה הבאה היא תיקח על עצמה את החוזה שהוא חתום עליו בשרלרואה.
דווין סמית' - החלטה תתקבל בהמשך העונה, וכנ"ל לגבי שאייר, כשנושא חוק הזרים בליגה יהיה רלוונטי לגבי ההמשך שלו
ד. לגבי בלאט, מצטט:
אחרון חביב הוא כמובן המאמן דייויד בלאט, שבחוזהו קיימת אופציה לעונה נוספת. ראשי הקבוצה מסרו ל-ynet ספורט: "דייויד הוא מאמן מצוין וברור לנו שהוא גם מוערך באירופה וייתכן שיקבל הצעות גבוהות יותר ממה שיוצע לו במכבי. בכל אופן, אנחנו מאוד רוצים לראות אותו עונה נוספת במועדון ומאמינים שאכן הוא יישאר".
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4181115,00.html
אני אסביר לך לגבי סעיף ב)
בשנה הבאה שיטת היורוליג תשתנה, ויהיו יותר משחקים בטופ-16, מה שיוסיף כמובן משחקי בית שמביאים כסף.
Mta_atic כתב:פליקס - מחיר המנוי לא יעלה, ובמקרה הטוב מבחינת מכבי יישאר אותו דבר כמו עכשיו (אל תשכח שהמנוי עכשיו מתומחר לפי תוספת של משחקי בית בליגה נוספת).
גם אם המנוי נשאר באותו מחיר - זה ממש לא קרוב ל-2 מיליון דולר, ואל תשכח שהסכום הזה מגיע גם מזכויות שידור של האדריאטית, שכפי האמור כבר לא תהיה בעונה הבאה.
צפריר - כנראה שאחד מהמקורות לגיוס הכסף הוא צמצום בסגל השחקנים כפי שאמרת,
אבל בהתחשב בעובדה שיש לפחות 3 שחקנים שהולכים לקבל תוספת שכר + מאמן שכנראה גם ייקבל, אני לא מוצא מקום להכניס שורת רווח למשוואה הזו.
לגבי ספונסרים, בקצב הזה המדים של מכבי והפרקט בנוקיה ייראו כמו בפורמולה 1.
יוסי22 כתב:Mta_atic כתב:פליקס - מחיר המנוי לא יעלה, ובמקרה הטוב מבחינת מכבי יישאר אותו דבר כמו עכשיו (אל תשכח שהמנוי עכשיו מתומחר לפי תוספת של משחקי בית בליגה נוספת).
גם אם המנוי נשאר באותו מחיר - זה ממש לא קרוב ל-2 מיליון דולר, ואל תשכח שהסכום הזה מגיע גם מזכויות שידור של האדריאטית, שכפי האמור כבר לא תהיה בעונה הבאה.
אבל בהתחשב בעובדה שיש לפחות 3 שחקנים שהולכים לקבל תוספת שכר + מאמן שכנראה גם ייקבל, אני לא מוצא מקום להכניס שורת רווח למשוואה הזו.
עם כל הכבוד לאדריאטית עוד 8 משחקי טופ 16 יוסיפו לדעתי יותר כסף מ-26 משחקי אדריאטית גם ברייטינג שהם יביאו וגם מבחינת תמחור מחירי המנוי.
יוסי22 כתב:אני לא חושב שמכבי צריכה עליה משמעותית בתקציב , כבר עכשיו היא לא רחוקה מלהעמיד קבוצה שתתחרה על התואר , עם תוספת של 1-2 מיליון שיעזרו להשאיר את הסגל הנוכחי בתוספת הלפרין +חזרה של מאצ'באן +רכז אחד טוב במקומם של מאלט ופאפלוקאס.
למעשה גם התוספת הנדרשת בתקציב היא רק בגלל שמכבי תקועה עם חוזים מיותרים שמקשים על הבניה.
MTA2311 כתב:יוסי22 כתב:Mta_atic כתב:פליקס - מחיר המנוי לא יעלה, ובמקרה הטוב מבחינת מכבי יישאר אותו דבר כמו עכשיו (אל תשכח שהמנוי עכשיו מתומחר לפי תוספת של משחקי בית בליגה נוספת).
עם כל הכבוד לאדריאטית עוד 8 משחקי טופ 16 יוסיפו לדעתי יותר כסף מ-26 משחקי אדריאטית גם ברייטינג שהם יביאו וגם מבחינת תמחור מחירי המנוי.
לא האדריאטית ולא ה8 משחקים שיתווספו לטופ 16 יביאו לעלייה משמעותית בתקציב.. הדרך היחידה לעשות את זה היא על ידי הצטרפות של עוד משקיע
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], refael ו־6 אורחים