במכבי שוקלים לוותר על מצ'באן

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: במכבי שוקלים לוותר על מצ'באן

הודעהעל ידי NY boy » 02 מרץ 2012, 17:45

ליאור הוחתם הוחתם מאוחר ובניגוד לדעת המאמן כזכור לך אני מנח. גם החתימו את כדיר. גם פארגו דרך אגב הגיע כבררת מחדל אחרי התקף הלב שיש לטורנס שהוא בכלל זה שחתם בקבוצה.

השנה מכבי לא הביא אף שחקן בעמדה 4, להפך הם השאירו 3 שחקנים בעמדה 5 בעצם והשאילו את השחקן בעמדה 4 הצעיר עם הפוטנציאל. מה זה אם לא להתאים את הקבוצה מסביבו?

זה לא אידיאלי, לא בטוח שזה הדבר הכי חכם ונכון, אבל ליאור חתום פה לעוד 3 שנים וההנהלה הבהירה טוב מאד כבר בשנה שעברה בהחתמה שלו שהם רוצים אותו בעמדה הזאת.

אי אפשר להתחשב בליאור בכל דבר שעושים בסגל, גם בברצלונה לא מתחשבים בכל החתמה שעושים בנאברו או בפנתאנייקוס לא מתחשבים בכל החתמה בבאטיסט. אז מה?

יש לך ספק שליאור יהיה ה4 הפותח של הקבוצה בשנה הבאה? יש לך ספק שהוא יהיה כזה גם בשנה שאחרי זה? אתה רואה את מכבי מחפשים שחקנים בעמדה 4? מנהלים מו"מ עם כאלה? או שאתה רואה אותם מנהלים מו"מ עם בלו, ומחפשים סנטרים? מה זה אם לא להתאים את הקבוצה מסביב לליאור.
NY boy

הודעהעל ידי NY boy » 02 מרץ 2012, 17:51

jol9 כתב:ד"א, עוד מעט יבוא פליקס ויגיד בצדק, שבעצם מכבי החתימה רק שחקנים לעמדה 4 שהיא העמדה של ליאור - בלו, הנדריקס, ג'יימס ומצ'באן, הם כולם גרסאות שונות
של פאוור פורוורדים.

את מצ'באן השאילו (והביאו אותו בכלל באמצע השנה שעברה), בלו היה פה שנה שעברה, הנדריקס גודס כבר בשנה שעברה אמר שהוא משחק וישחק בעיקר סנטר (וזה מה שקורה, להוציא את המשחק אימון בברצלונה הוא בקושי שיחק 4), וג'יימס גם כן תופקד רק בעמדה 5... הרי הטענות פה שג'יימס ג'יימס בא על חשבון מצ'באן כי רצו שחקן לעמדה 5 ולא 4.

עובדתית, שנתיים ליאור פה כבר ושנתיים אין לו ממש תחרות על העמדה, לא הגיע זר בכיר בעמדה הזאת, וכולכם יודעים שגם לא יגיע בשנים הבאות ושהעמדה הזאת דיי סגורה בידיים של ליאור.

מה זה אומר כל אחד יכול לפרש ולהחליט לבד. בשבילי זה + החוזה הגדול שהוא קיבל + זה שזה היה בניגוד לדעה של בלאט בזמנו, אומר בפירוש שההנהלה היא קיבלה פה החלטה לבנות קבוצה כשהוא הפרנצ'ייז שלה. זה לא אומר שהמאמן חושב ככה (לדעתי הוא בפירוש לא חושב ככה) ולכן המאמן מנסה לבנות מסביב איך שהוא רואה לנכון ולכן יש מאבקים וחילוקי דעות בין ההנהלה (למשל בלאט שכנראה רוצה מאד את הנדריקס בעוד ההנהלה מעדיפה את סופו אולי), וגם ימשיכו להיות. אם גם המאמן היה חושב שהוא הפרנצ'ייז סביר שהוא גם היה מתנהג ככה, לרגע לא אמרתי שזה מה שהמאמן חושב אלא שככה ההנהלה כנראה חושבת ולכן היא גם נתנה לליאור חוזה כל כך ארוך וכל כך גדול (הגדול בתולדות מכבי).
NY boy

הודעהעל ידי asafb96 » 02 מרץ 2012, 17:54

jol9 כתב:
asafb96 כתב:
מסתדר? לא, אבל אם אתה אומר אני איתך. להגיד לך שזה חוזה חכם? וואלה, אני לא בטוח.
זה חוזה שאתה נותן לשחקן בן 24 נניח, שכבר הוכיח את עצמו ביורוליג. אני באמת לא זכרתי שמדובר בחוזה כ"כ גבוה, וזה באמת מפתיע בהתחשב בעובדה,
שמכבי לא מוכנה לשלם לשחקנים מוכחים, ובהתחשב במגבלת חצי מליון הדולר לזר שראינו כאן בשנים האחרונות.

מה זה משנה אם הוא שחקן מוכח? ואם הוא היה שחקן מוכח בן 24, מכבי היו יכולים לשים עליו את היד? ועוד בסכומים נמוכים יחסית כאלה? באירופה זה כלום.
אם רוצים פרוספקטים עתידיים, צריך לשלם. כי אם נחכה שהוא יוכיח את עצמו, הוא כבר יהיה חתום בבארסה על חוזה של 1.5 מיליון יורו לעונה.
זה אחד השחקנים כי מוכשרים באירופה, ולא מהיום. הוא נתן מספרים מדהימים ביורוקאפ יחסית לגילו. לשם השוואה, כמו שמישהו כתב כאן, מספרים כמו של אידסון עשה, ומאצ'בן עשה את זה בגיל 20-21, ככוכב יחיד בקבוצה.
אני גם לא מבין מה הבעיה להחזיק אותו, אם יש את ליאור, ואפילו גם את בלו. מה לא מגיע לנו גם להינות מעומק ואיכות? בלו זה שחקן שצריך לחזור למימדים הטבעיים שלו. רול פלייר, שמשחק קצת ב4 וקצת ב3, ולא יותר. את השאר יסגרו מאצ'בן וליאור בעמדה 4, ששניהם יכולים לתת דקות גם כ4 ו5 מול סנטרים יותר נמוכים/פחות פיזיים (בדיוק כמו שמאצ'בן הסתדר עם באטיסט בגמר יותר טוב מאשר הנדריקס או סופו). מאצ'בן-ליאור-סופו זה בסיס פנטסטי לקוו קדמי. אם מוסיפים את בלו כרול פלייר, ועוד סנטר הגנתי, זה קוו קדמי פנטסטי.

2 דברים:
1 - זה לא חוזה סביר עבור שחקן צעיר, אלא אם כן קוראים לו בלייק גריפין. אפילו רוביו הראה שלמרות פוטנציאל אינסופי וקבלות בכל הרמות (הבן אדם פאקינג רכז פותח
של נבחרת ספרד בגיל 20) היו לו המון קשיים להצליח ביורוליג.
כל הקטע כשאתה מחתים צעירים, זה שגובה השכר שלהם יחסית נמוך. החוזה של ניקולה, לא היה אפילו באיזור הזה, ורק אחרי שלקח אליפות אירופה, ולפני זה משך קבוצה שלמה
על הגב, הוא קיבל חוזה מליונים.
האמת, לא הייתי מודע לגובה החוזה הזה שלו. אני עדיין מאוד אשמח אם הוא יגיע, כמובן, אבל זה באמת סכום מופרז.

2 - מה שאמרת לגבי הנדריקס תקף גם לגבי מצ'באן. אין ויכוח לגבי הכשרון שלו, ואני מאמין גם שהוא יצליח במכבי בעונה הבאה, אם יגיע. אבל האם זה נכון לשלם מליון דולר לשחקן מחליף?
אם זה לא נכון לגבי הנדריקס (שחקן מוכח ברמת יורוליג במכבי, בשנתיים האחרונות), אז זה נכון גם לגבי מצ'באן.

זה חוזה בהחלט סביר, בטח יחסית לאירופה. הוא יקבל מיליון דולר רק בעונה האחרונה שלו. שנה הבאה זה שחקן שיקבל 750 אלף דולר, ושוב, אחד השחקנים הכי מוכשרים באירופה.
מאצ'בן לטעמי לא יהיה שחקן מחליף, מהסיבה שהוא טוב ומוכשר יותר מהנדריקס, וכנראה גם מליאור. מאצ'בן-סופו-אליהו יכולים להרכיב קוו קדמי פנטסטי, שאף אחד לא יהיה שחקן מחליף או שחקן משלים כמו הנדריקס, כי שלשותם יקבלו די הרבה דקות, ושלושתם שחקנים מובילים

NY-ליאור ממש ממש ממש לא הפרנצ'ייז של מכבי. גם אם אתה משנה את ההגדרה.
פרנצ'ייז זה השחקן הכי טוב ובכיר בקבוצה. לא זה שחתם על החוזה הכי ארוך. כי גם פניני יכול בקיץ לחתום על חוזה ל5 שנים. אז זה אומר שהוא פרנצ'ייז? ליאור הפרנצ'ייז של הקבוצה?? ממש ממש לא. למרות שאני מאוד אוהב אותו. אפילו בעמדה שלו הוא כבר לא השחקן הבכיר ביותר
asafb96

הודעהעל ידי jol9 » 03 מרץ 2012, 10:47

NY boy כתב:
jol9 כתב:ד"א, עוד מעט יבוא פליקס ויגיד בצדק, שבעצם מכבי החתימה רק שחקנים לעמדה 4 שהיא העמדה של ליאור - בלו, הנדריקס, ג'יימס ומצ'באן, הם כולם גרסאות שונות
של פאוור פורוורדים.

את מצ'באן השאילו (והביאו אותו בכלל באמצע השנה שעברה), בלו היה פה שנה שעברה, הנדריקס גודס כבר בשנה שעברה אמר שהוא משחק וישחק בעיקר סנטר (וזה מה שקורה, להוציא את המשחק אימון בברצלונה הוא בקושי שיחק 4), וג'יימס גם כן תופקד רק בעמדה 5... הרי הטענות פה שג'יימס ג'יימס בא על חשבון מצ'באן כי רצו שחקן לעמדה 5 ולא 4.

עובדתית, שנתיים ליאור פה כבר ושנתיים אין לו ממש תחרות על העמדה, לא הגיע זר בכיר בעמדה הזאת, וכולכם יודעים שגם לא יגיע בשנים הבאות ושהעמדה הזאת דיי סגורה בידיים של ליאור.

מה זה אומר כל אחד יכול לפרש ולהחליט לבד. בשבילי זה + החוזה הגדול שהוא קיבל + זה שזה היה בניגוד לדעה של בלאט בזמנו, אומר בפירוש שההנהלה היא קיבלה פה החלטה לבנות קבוצה כשהוא הפרנצ'ייז שלה. זה לא אומר שהמאמן חושב ככה (לדעתי הוא בפירוש לא חושב ככה) ולכן המאמן מנסה לבנות מסביב איך שהוא רואה לנכון ולכן יש מאבקים וחילוקי דעות בין ההנהלה (למשל בלאט שכנראה רוצה מאד את הנדריקס בעוד ההנהלה מעדיפה את סופו אולי), וגם ימשיכו להיות. אם גם המאמן היה חושב שהוא הפרנצ'ייז סביר שהוא גם היה מתנהג ככה, לרגע לא אמרתי שזה מה שהמאמן חושב אלא שככה ההנהלה כנראה חושבת ולכן היא גם נתנה לליאור חוזה כל כך ארוך וכל כך גדול (הגדול בתולדות מכבי).

אני לא מבין איך אין תחרות על העמדה, אם ליאור מגרד את ה-20 דקות? מבחינת כשרון הוא צריך לשחק 25 דקות לפחות. לדעתי אפילו 30, ואז הוא יהיה פרנצ'ייז אמיתי
כי בכמות דקות כזאת, הוא יוכל לנפק ממוצעים יפים מאוד.
אבל הוא צריך להבין שהוא לא חי בואקום. דייויד הוא המאמן, והוא לא ייתן לו יותר דקות, אם ימשיך לא להתאמץ בהגנה. שדרוג קטן בהגנה, והוא באמת יוכל להיות הדבר הבא של מכבי
אבל האמת שאנחנו מחכים לזה כבר כמה וכמה עונות וזה לא מגיע.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־22 אורחים