ankram כתב:קודי כתב:ankram כתב:אתם גם שוכחים את רמת הישראלים שיש כיום בשוק , נעזוב לרגע את השנים שלפני פיני גרשון , למכבי היה את שפר , הנפלד , בורשטיין , שארפ , בלו , תומאס , גור .
היום מה יש לה? ליאור, יוגב , רוט , לאנסברג ,פניני.
אין מה להשוות בכלל.
איפה יש היום ישראלי ברמה של בורשטיין לפני הפציעה? גארד שיכול להוביל כדור לקלוע מבפנים ומבחוץ, לקחת ריבאונד , למסור אסיסט , ולשמור , אלו מגוון יכולות (אפילו אם מזלזלים לרגע בטל) שאין לאף גארד ישראלי היום. שלא לדבר על היכולות של דרק , ובלו , כאינטנט אופנס מהספסל.
אם לרגע עוזבים את הזרים , למכבי יש היום סגל ישראלי עלוב בהשוואה למה שהיה לה בעבר.
יום בינוני של אליהו ואוחיון היה מביא לנו נצחון בחמישי.
זה לא ממש רלוונטי, מאחר שמאז קטש - איתו מכבי לא הגיעה לכלום - ההשפעה של הישראלים שולית והם מתפקדים כשחקנים משלימים. איכות הקבוצות של מכבי ב-20 השנים האחרונות נקבעו אך ורק לפי הזרים והמאמנים.
זאת אמרה לא נכונה בעליל.
יש פה איזו מגמה להתעלם מתרומת הישראלים
המכרעת למכבי עם השנים.
אני יכול לתת לך עשרות משחקים בהם הישראלים היו מקובעי התוצאה. הזרים נתנו את הטון , אבל לישראלים היה הרבה הרבה מה לתת.
בלו ניצח לנו מספר לא מבוטל של משחקים (פאו,חימקי שלא לדבר על הדומיננטיות שלו בסדרות כמו נגד ברצלונה בעונת שרף) , דרק כמובן (נס ז'אלגיריס לדוגמא ממסירה של ... גור שלף , חצי הגמר נגד פאו בעונתו האחרונה של שאראס ועוד), דיון תומאס אחראי למיטב זכרוני ל2-3 נצחונות , לגור יש סלי נצחון (פזארו בעונת הסופרוליג ) ומשחקים בהם היה גורם דומיננטי למהפך(כמו נגד צסק"א של קירילנקו בעונת הסופרוליג וכו') , לטל נזכור כמובן את האליפות שהביא למכבי בעונת ספחיה , את סל ה3 המצויין מול סקיפר בחוץ , את ההופעות המעולות בפיינל פורים למיניהם , לבריסקר היו עונות טובות , על הנפלד ושפר אני כלל לא מדבר.
גם הזרים וגם הישראלים , כל אחד תורם את חלקו , הכושר המזעזע של הישראלים היום במכבי משפיע לא פחות גם אם פארקר היה משחק בשורותינו.
כן, זה נכון.
אני גם חושב שלא צריך לזלזל בתרומת הישראלים. בסופו של דבר, הכל נגזר מהם, כי את הזרים מביאים בהתאם למה שחסר לך, וכשחסר לך בערך הכל, אז
מנסים להתפרס עם הרבה זרים בהרבה תפקידים.
הבסיס הישראלי במכבי הוא לא רע, אבל משום מה הוא לא מצליח להתרומם.
יוגב מקבל המון קרדיט והזדמנויות, ולזכותו ייאמר שכשהוא טוב, מכבי משחקת כדורסל יפה, אבל הוא פשוט בינוני העונה רוב הזמן
ליאור לטעמי צריך לקבל הרבה הרבה יותר קרדיט, אבל יחד עם זאת אפשר גם עליו להגיד שהוא לא מצליח להתרומם ולהפוך להיות פרנצ'ייז פלייר עבור מכבי
לאנדסברג בדרך למעלה. עוד קצת נסיון, ביטחון והבנה איפה הוא נמצא, ויחד עם שיפור מקצועי, יש לנו שחקן טוב מאוד לעתיד
מעבר להם, מכבי תהיה חייבת להתחזק בעונה הבאה בתחום הזה. אני מאמין שיהיו דיבורים עם כספי, הלפרין, טיוס ובלו, ולפחות שניים מהם יגיעו
מה שיהפוך את הסגל לחמישה ישראלים טובים (שישה עם פניני ימשיך).
מכאן צריך להביא 4-5 זרים, שלפחות שניים מהם יהיו שחקנים מצויינים ומוכחים, והשאר יכולים להיות זרים מהקליבר שיש לנו היום.