פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: ליאור, היה טוב וטוב שהיה

10 אפריל 2013, 23:30

שחף כתב:
אלמוג כתב:
LIAV10 כתב:
אלמוג כתב:
שחף כתב:אפשר כבר להעיף אותו מהקבוצה? פשוט נזק ב-750K. לא יאומן.

מצד אחד כועסים על יוגב שדרש יותר כסף ורצה לשנות את החוזה שלו ומפצירים בו להיות נאמן לחוזה(בטענה שלא היו מורידים לו כסף אם היה חלש), מצד שני אתם לא חושבים שמכבי צריכה להיות נאמנה לחוזים שלה ומבקשים לקצץ בשכרו של ליאור.
ליאור לא אשם שהוא מקבל דק' אלא בלאט.
לחוזה שלו פשוט אין קשר.

לא לקצץ, להעיף, יקבל פיצוי, חוקי לגמרי ומהלך מתבקש.

שיהיה לו בהצלחה מחוץ לפתח תקווה

סגור, תשלם לו את הפיצויים, תאבד ישראלי בכיר, ותחתים איזה זר דימקולו ב 300K שישארו בעודף של הפיצויים. העיקר שחלילה ליאור לא ירוויח 750K

יש לך זר דמיקולו שתורם יותר כרגע מליאור. קשה לי לההאמין שנמצא יותר גרוע מזה.

רק שהוא לא עולה 300 אלף דולר....

11 אפריל 2013, 00:57

כואב שהוא מרוויח הכי הרבה בקבוצה והתרומה שלו היא כזו מינורית, אבל אל תפילו על הכתפיים שלו את הכל, זה לא פייר.
אירגון השחקנים בישראל סירס לגמרי את האופציות של מכבי, ומכיוון שהגבלת הזרים והחוק הרוסי בעונה הבאה יכנסו ליאור חייב להישאר, והשכר שהוא מרוויח לא רלוונטי.
מכיוון שלא בא לי להפסיד שוב בדרבי, ועם החוקים המעצבנים האלו ורמת השחקנים הזרים שמכבי מביאה לאחרונה - זה לא ממש לא מדע בדיוני, אז חייבים לשמור על הישראלים הבכירים אצלנו.
אליהו ישאר במכבי ופשוט כדאי שנשלים עם זה.

לא יודע איך יצא שאני מגן על "אחד מחמשת הפאוור פורוורדים הטובים ביבשת"(כן, חצי פורום כתב את השטות הזו שליאור נתן משחקים טובים ולעולם לא הסכמתי עם הטענה הזו), אבל
המטרה היא לא להגן עליו אלא להסביר שזה לא נכון להאשים כאילו הוא היה ההבדל בין קבוצת פיינל-פור לקבוצת טופ 16,
וזה לא נכון שכדאי למכבי לשלם לו פיצויים ולשחרר אותו - כי מה שיקרה זה שישאר למכבי בלחץ 300 אלף לאחר שישלמו לו פיצויים, וב 300 אלף יחתום פה זר שלא יתרום בליגה הישראלית כמעט בגלל החוקים המפגרים האלו, ובטח שלא יתרום באירופה כי הוא לא יהיה ברמה.

בשורה התחתונה - יוחזר בלות'נטל לאלתר!

11 אפריל 2013, 08:17

מגבלת חוק רוסי? למה כל כך חסר למצוא ישראלים במקומו בעמדה 4 או לחילופין בעמדה אחרת? כמו שאמרת, יש את בלו, יש גם את טיוס. שורה תחתונה, מכבי לא צריכה לשמור בסגל שחקן שהוא השחקן היקר ביותר בסגל והתרומה שלו לא בהתאם. שימצאו לו קבוצה ושיביאו גארד על בכסף שייחסך עליו.

11 אפריל 2013, 08:56

er79 כתב:מגבלת חוק רוסי? למה כל כך חסר למצוא ישראלים במקומו בעמדה 4 או לחילופין בעמדה אחרת? כמו שאמרת, יש את בלו, יש גם את טיוס. שורה תחתונה, מכבי לא צריכה לשמור בסגל שחקן שהוא השחקן היקר ביותר בסגל והתרומה שלו לא בהתאם. שימצאו לו קבוצה ושיביאו גארד על בכסף שייחסך עליו.

אין את בלו. באותה מידה שיש את בלו, יש גם את ג'מצ'י, אז למה שלא נכניס גם אותו לרשימה.

טיוס הוא שחקן חביב מאוד, אבל הוא כמו צ'רלי גיינס במקרה הטוב. זה נחמד לליגה, זה לא מספיק ליורוליג.
אני יכול לקבל ולהסכים עם העניין של טיוס אם כספי מגיע כ-4 מוביל או שמכבי מביאה 4 זר שהוא שחקן טופ יורוליג או לפחות אחד עם פוטנציאל להיות כזה.

לגבי אליהו - מכבי לא יכולה לפעול כאן חד צדדית. את המנטרות - "למצוא לו קבוצה", "לשחרר אותו", "להחליף אותו" וכו', צריך למחוק מהלקסיקון, כי אם אליהו לא ירצה שימצאו
לו קבוצה, או לא ירצה להיות משוחרר, או לא ירצה שיחליפו אותו, אז הוא יישאר בקבוצה, וייקבל את כל הכסף של החוזה שלו עד הגרוש האחרון.

11 אפריל 2013, 09:03

jol9 כתב:
er79 כתב:מגבלת חוק רוסי? למה כל כך חסר למצוא ישראלים במקומו בעמדה 4 או לחילופין בעמדה אחרת? כמו שאמרת, יש את בלו, יש גם את טיוס. שורה תחתונה, מכבי לא צריכה לשמור בסגל שחקן שהוא השחקן היקר ביותר בסגל והתרומה שלו לא בהתאם. שימצאו לו קבוצה ושיביאו גארד על בכסף שייחסך עליו.

אין את בלו. באותה מידה שיש את בלו, יש גם את ג'מצ'י, אז למה שלא נכניס גם אותו לרשימה.

טיוס הוא שחקן חביב מאוד, אבל הוא כמו צ'רלי גיינס במקרה הטוב. זה נחמד לליגה, זה לא מספיק ליורוליג.
אני יכול לקבל ולהסכים עם העניין של טיוס אם כספי מגיע כ-4 מוביל או שמכבי מביאה 4 זר שהוא שחקן טופ יורוליג או לפחות אחד עם פוטנציאל להיות כזה.

לגבי אליהו - מכבי לא יכולה לפעול כאן חד צדדית. את המנטרות - "למצוא לו קבוצה", "לשחרר אותו", "להחליף אותו" וכו', צריך למחוק מהלקסיקון, כי אם אליהו לא ירצה שימצאו
לו קבוצה, או לא ירצה להיות משוחרר, או לא ירצה שיחליפו אותו, אז הוא יישאר בקבוצה, וייקבל את כל הכסף של החוזה שלו עד הגרוש האחרון.

לא הייתי נסחף עם ההשוואות בין בלו לג'מצ'י. טיוס היה נותן מספרים טובים יותר מאליהו כבר העונה, ואני אומר זאת בצער. ולא הצעתי שטיוס יהיה הפורוורד הפותח, אלא ייתן לפורוורד הפותח מנוחה מהספסל, למקרה הצורך גם פניני וסמית' יוכלו לגבות לכמה דקות. אני בניגוד אליך לא חושב שניתן כלכלית ולא חושב שצריך שבכל עמדה יהיה לך שחקן טופ יורוליג, ואני בטח לא חושב שזה צריך להיות בעמדה מס' 4. מכבי בנויה לרוחב משחקנים משלימים השנה, אין שום סיבה למה לא להביא 2-3 שחקני טופ יורוליג, ואז זה יהיה אפשרי לשים לידם שחקנים משלימים, כולל מעמדה 4. עמדה 4 היא הכי יקרה השנה בקבוצה, וקיבלנו ממנה חול וכולרה. העובדות מדברות בעד עצמן. אתה מנסה לשכנע את עצמך שאסור לוותר על אליהו, אבל אני מסתכל עליו בחודשים האחרונים ולא מפסיק לשאול את עצמי למה לא בעצם?

11 אפריל 2013, 12:31

אגב, כשמדברים על אליהו והשכר המופקע שלו ביחס לתרומה שלו, צריך לציין שמדובר בשכר מופקע בהקשר של מכבי.
אני די משוכנעת שאם היית אומרת לריאל שיש שחקן שתמורת 850 אלף דולר בלבד נותן תרומה של כ-10 נק' למשחק (הממוצע שלו העונה עד הפציעה) ובעצם נותן ממוצע שנע בין 8-10 נק כבר כמה שנים ברציפות ביורוליג - תנו לי לנחש שהם היו קופצים על המציאה מבחינתם.

סתם לשם השוואה, השחקן בריאל שמרוויח משכורת דומה לשל אליהו הוא מירזה בגיץ', התרומה שלו ב-3 שנותיו בריאל נמוכה בהרבה מזו של אליהו (שלא לדבר על זה שמדובר גם כן בשחקן הגנה לא טוב שעל כל ה-2.16 שלו לוקח רק כ-4 ריב' למשחק).....

11 אפריל 2013, 13:14

חנו'ש כתב:אגב, כשמדברים על אליהו והשכר המופקע שלו ביחס לתרומה שלו, צריך לציין שמדובר בשכר מופקע בהקשר של מכבי.
אני די משוכנעת שאם היית אומרת לריאל שיש שחקן שתמורת 850 אלף דולר בלבד נותן תרומה של כ-10 נק' למשחק (הממוצע שלו העונה עד הפציעה) ובעצם נותן ממוצע שנע בין 8-10 נק כבר כמה שנים ברציפות ביורוליג - תנו לי לנחש שהם היו קופצים על המציאה מבחינתם.

סתם לשם השוואה, השחקן בריאל שמרוויח משכורת דומה לשל אליהו הוא מירזה בגיץ', התרומה שלו ב-3 שנותיו בריאל נמוכה בהרבה מזו של אליהו (שלא לדבר על זה שמדובר גם כן בשחקן הגנה לא טוב שעל כל ה-2.16 שלו לוקח רק כ-4 ריב' למשחק).....

ואני בטוח שקבוצה בלבל של ריאל אפילו לא תסתכל על שחקן כזה. אם הוא מסיים את דרכו במכבי בקיץ, הוא ימצא את עצמו ברוסיה, או טורקיה.

יוני, די כבר עם השטויות על זה שאי אפשר לשחרר אותו. זאת תהיה פעם ראשונה שמכבי משחררת שחקן? המאמן לא רוצה אותו, הוא לא יקבל דקות משמעותיות ולכן אין טעם להחזיק אותו פה בכוח. למרות שליאור מבין עכשיו שאף קבוצה לא תיתן לו חוזה כזה, הוא יעדיף לעזוב מאשר להתייבש על הספסל.

11 אפריל 2013, 13:20

אם ליאור היה מוכן לקיצוץ משמעותי בשכר , הייתם מוכנים שישאר ?
אם התשובה היא כן אז איזה זר הייתם מביאים לצידו ?

11 אפריל 2013, 13:20

ובמה מירזה בגיץ' עדיף עליו??

11 אפריל 2013, 13:22

חנו'ש כתב:ובמה מירזה בגיץ' עדיף עליו??

את מודעת לזה שהם לא באותה עמדה? אני נוטה להגיד שמירוטיץ' עדיף עליו.

11 אפריל 2013, 13:23

yzafrir כתב:אם ליאור היה מוכן לקיצוץ משמעותי בשכר , הייתם מוכנים שישאר ?
אם התשובה היא כן אז איזה זר הייתם מביאים לצידו ?

1.לא.
2. החסרונות של ליאור- הגנה נוראית, ריבאונדר נוראי ולא מסוגל לקלוע מיותר ממטר וחצי מהסל. כמה זרים יש בתקציב של מכבי, שהם גם פיזיים וגם קולעים מחצי מרחק ומעלה?

11 אפריל 2013, 13:45

MTA2311 כתב:
חנו'ש כתב:ובמה מירזה בגיץ' עדיף עליו??

את מודעת לזה שהם לא באותה עמדה? אני נוטה להגיד שמירוטיץ' עדיף עליו.

ברור, זו לא שאלה בכלל.
אבל מירוטיץ ואליהו לא נמצאים באותה רמת שכר, אליהו ובגיץ' כן.
אז אם ריאל משלמת 850 אלף על שחקן כמו בגיץ', למה שלא תשים סכום דומה על ליאור שיהיה מחליף מהספסל למירוטיץ' ??

כלומר, בשביל ריאל, הסכום שליאור מקבל ביחס לתרומה שלו, נחשב למציאה בעוד שעבור מכבי זה נחשב לשכר מופקע....

11 אפריל 2013, 14:03

er79 כתב:
jol9 כתב:

לא הייתי נסחף עם ההשוואות בין בלו לג'מצ'י. טיוס היה נותן מספרים טובים יותר מאליהו כבר העונה, ואני אומר זאת בצער. ולא הצעתי שטיוס יהיה הפורוורד הפותח, אלא ייתן לפורוורד הפותח מנוחה מהספסל, למקרה הצורך גם פניני וסמית' יוכלו לגבות לכמה דקות. אני בניגוד אליך לא חושב שניתן כלכלית ולא חושב שצריך שבכל עמדה יהיה לך שחקן טופ יורוליג, ואני בטח לא חושב שזה צריך להיות בעמדה מס' 4. מכבי בנויה לרוחב משחקנים משלימים השנה, אין שום סיבה למה לא להביא 2-3 שחקני טופ יורוליג, ואז זה יהיה אפשרי לשים לידם שחקנים משלימים, כולל מעמדה 4. עמדה 4 היא הכי יקרה השנה בקבוצה, וקיבלנו ממנה חול וכולרה. העובדות מדברות בעד עצמן. אתה מנסה לשכנע את עצמך שאסור לוותר על אליהו, אבל אני מסתכל עליו בחודשים האחרונים ולא מפסיק לשאול את עצמי למה לא בעצם?

אני גם לא חושב שצריך שמכבי תביא שחקני טופ יורוליג בכל עמדה.
אבל גם לא בטוח בכלל שאם תביא איזה חרגול ואת טיוס, שזה יספיק. תאר לך מדלי או שחקן ברמתו משחק 40 דקות על הפרקט.

אני גם לא משכנע אף אחד שאי אפשר לוותר על אליהו. במצב שבו בלאט הוא המאמן, אני מסכים לגמרי שמהלך שבו אליהו לא יהיה בקבוצה, הוא לאו דווקא מהלך רע (ונעזוב
את ההאשמות, למה בלאט לא מצליח להפיק מאליהו תוצרת).
אני רק מזכיר לכולם שמדובר בשחקן ישראלי עם חוזה, ושלא יהיה קל לעשות פוף עם מקל הקסמים, ושהוא פתאום לא יהיה כאן.

11 אפריל 2013, 14:06

MTA2311 כתב:
חנו'ש כתב:אגב, כשמדברים על אליהו והשכר המופקע שלו ביחס לתרומה שלו, צריך לציין שמדובר בשכר מופקע בהקשר של מכבי.

ואני בטוח שקבוצה בלבל של ריאל אפילו לא תסתכל על שחקן כזה. אם הוא מסיים את דרכו במכבי בקיץ, הוא ימצא את עצמו ברוסיה, או טורקיה.

יוני, די כבר עם השטויות על זה שאי אפשר לשחרר אותו. זאת תהיה פעם ראשונה שמכבי משחררת שחקן? המאמן לא רוצה אותו, הוא לא יקבל דקות משמעותיות ולכן אין טעם להחזיק אותו פה בכוח. למרות שליאור מבין עכשיו שאף קבוצה לא תיתן לו חוזה כזה, הוא יעדיף לעזוב מאשר להתייבש על הספסל.

זה בכלל לא שטויות. תזכיר לי מה היה במקרים של גרין ובורשטיין, שהיו גרועים בהרבה מליאור, והרוויחו המון כסף? שניהם כמו גדולים, סיימו את החוזים שלהם עד הסוף.
זה נכון שסביר להניח שעם אליהו אפשר יהיה להגיע להסכם, כי הוא בכלזאת שחקן הרבה יותר מוצלח ומוכח מהחברה האחרים.
ועדיין, כל הנושא תלוי בליאור עצמו, ולא במכבי, ובגלל זה אני אומר שהרצון של בלאט או מישהו אחר במכבי, הוא לא בהכרח מה שקובע כאן.

11 אפריל 2013, 14:10

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:

זה בכלל לא שטויות. תזכיר לי מה היה במקרים של גרין ובורשטיין, שהיו גרועים בהרבה מליאור, והרוויחו המון כסף? שניהם כמו גדולים, סיימו את החוזים שלהם עד הסוף.
זה נכון שסביר להניח שעם אליהו אפשר יהיה להגיע להסכם, כי הוא בכלזאת שחקן הרבה יותר מוצלח ומוכח מהחברה האחרים.
ועדיין, כל הנושא תלוי בליאור עצמו, ולא במכבי, ובגלל זה אני אומר שהרצון של בלאט או מישהו אחר במכבי, הוא לא בהכרח מה שקובע כאן.

כמו שאמרת בעצמך, בשביל בורשטיין וגרין זה היה ספסל במכבי, או ספסל בגליל עליון\פרישה. ליאור צעיר, ותיאורטית עוד לפני השיא שלו. למה ששחקן ירצה להישאר כאן, למרות שהמאמן שלו לא מאמין בו? כסף? הבית של אמא? תהרוג אותי, אני לא מצליח להבין את זה.

11 אפריל 2013, 14:13

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:

כמו שאמרת בעצמך, בשביל בורשטיין וגרין זה היה ספסל במכבי, או ספסל בגליל עליון\פרישה. ליאור צעיר, ותיאורטית עוד לפני השיא שלו. למה ששחקן ירצה להישאר כאן, למרות שהמאמן שלו לא מאמין בו? כסף? הבית של אמא? תהרוג אותי, אני לא מצליח להבין את זה.

אין ויכוח על זה. אני רק אומר שזהנתון לרצונו של ליאור. יכול להיות שהואינהל שיחהעם דייויד ויובטח לו שהוא יישחק 30 דקות כל משחק, ואםלא אז דייויד ייאלץ להקיף את נוקיה בעירום...
בשורה התחתונה, עם כל הכבוד, לא הרצון שלך, שלי או של ER79 הוא זה שיגרום לדברים להשתנות. לצורך העניין, גם כנראה לא הרצון של המאמן.

11 אפריל 2013, 17:39

כמה קל להרים אנשים לשמיים ולהטיח אותם בין רגע לקרקע.

יום אחד ליאור הוא מהפורוורדים הטובים ביורוליג ויום אחר הוא לא שווה כלום.

ככה עשו לאידסון , ללאזמה , לסמית' , גם ל שון שנה שעברה.

אפילו טל בורשטיין קיבל פה קיתונות של רותחין לפני שנתיים.

ליאור כמו כל שחקן זקוק לביטחון , פה השביתה בליגה דווקא לא שיחקה לטובתו , ובטח שכל משחק של מכבי זה MUST, והוא רק חזר מפציעה ושפעת.

מעניין מה אומרים אוהדי פנר על מקאלב , באטיסט או אוהדי סיינה על בובי בראון , סניקידזה.

אפילו בארסה הגדולה בכדורגל הייתה עפה אמש מגביע האלופון אילולי הפרעוש על סטרואידים היה בא להצילם , האם זה אומר שאינייסטה או צ'אבי לא שווים כלום ללא הפרעוש?

תרגיעו קצת , בבני אדם עסקינן , וכמו כל בני האדם הם בנויים 90% מביטחון. תנו לליאור ביטחון מתי שאפשר , ותראו תוצאות.

הוא לא שכח לשחק כדורסל , לא שכח לקלוע גויאבות (רק הוא קצת באמנזיה עכשיו) , לא שכח למסור מצויין , לנוע איפה שלא שמים לב , להוביל קוסט טו קוסט. כל מה שצריך זה אמונה ורצון.

11 אפריל 2013, 17:49

גם אם היית צודק, וכל מה שחסר לליאור בשביל להיות פורוורד מצויין זה אמונה וביטחון, במכבי הוא לא יקבל את זה. לא במכבי של בלאט בכל אופן. אז למה להתעקש? למה ששחקן בן 28 ירצה להישאר במקום שהוא לא רצוי בו?

זאת השנה השלישית שאנחנו מנהלים את אותו הדיון, ושום דבר לא השתנה. "אם בלאט ייתן לו יותר דקות..." ו"אם בלאט לא יעיף אותו לספסל אחרי שהוא החטיא שלוש זריקות בשתי דקות" חאלס. אין אם, זה לא יקרה.

11 אפריל 2013, 18:25

זה לא שאני חושב שליאור טוב השנה, כי הוא לא, אלא שאין מה להפיל את התיק של אתמול על ליאור - זה פשוט לא הוגן

11 אפריל 2013, 18:32

מצטער, אבל אני מסכים: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4366747,00.html

כדורסל זה משחק של מומנטום.
פרסם תגובה