פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: מי הייתם רוצים שיחליף את גודס?

19 אוקטובר 2015, 12:03

jol9 כתב:אני לא מסכים עם זה.
אז מה אם הוא היה שם מתחת לאף שלהם? מה זה אומר בדיוק?
גם נייט האפמן הסתובב מתחת לאף של כל המאמנים בספרד, וגם ניקולה היה על הרדאר ובטוח שמאמנים אקס יוגוסלבים הכירו אותו, ושאראס בכלל נשאר ללא קבוצה כשמכבי חטפה אותו.

זה שאוברדוביץ' לא לקח את פארמר זה לא אומר שום דבר.
מה שכן אומר זה היכולת שלו על המגרש, שבהחלט טעונה שיפור.

יש משהו בדברים שפליקס אומר. אתה לא יכול להשוות את פארמר להאפמן. פארמר היה שחקן NBA לגיטימי והוא אחד השחקנים הבולטים בעמדה שלו באירופה. האפמן היה שחקן אנונימי בעונה הראשונה שלו באירופה.

לגבי ניקולה - מכבי של אז הייתה קבוצה עשירה והיא לקחה את ניקולה (שהיה הגבוה הצעיר הכי טוב באירופה) בכסף מלא ובלי שום הנחות. זו לא הייתה גניבה.

אי אפשר להתעלם מזה שקבוצות מובילות באירופה פשוט לא רצו את פארמר. אני לא בטוח למה. אולי נוצרה לו תדמית של טרבל מייקר בטורקיה. המקרה של פארמר יותר דומה למקרה של שאראס שנוצרה לו תדמית של שחקן בעייתי בברצלונה וקבוצות אחרות לא רצו לגעת בו ככה שהוא נחת במכבי בהנחה מאוד גדולה.

אני עדיין מקווה שמקרה פארמר ייגמר כמו שאראס ולא כמו פארגו.

19 אוקטובר 2015, 12:14

המקרה של שאראס שונה.
א) שאראס עד מכבי לא נחשב כוכב גדול. התפקיד שלו בבארסה של בודירוגה היה מישני.
ב) האופי של שאראס לא התאים למאמן פשיץ'. שאראס רצה יותר להנהיג, ואילו פשיץ', כמו כל מאמן סרבי, דרש שליטה מלאה על הקבוצה. שרק הוא עצמו יגיד מה לעשות.

דרך אגב, זה לא שהקבוצות הגדולות של טורקיה לא הכירו את פארמר. הוא שיחק עונה באפס פילזן בעבר, אבל משום אנאדולו לא ניסתה להחזיר אותו.

19 אוקטובר 2015, 12:19

פליקס, אני לגמרי לא מסכים איתך לגבי שאראס - הוא היה כוכב מאוד גדול ולא רק בברצלונה, אלא גם בנברחת ליטא.

אתה צודק שהאופי שלו לא התאים לפסיץ' ולכן יצאה לו תדמית בעייתית שהביאה אותו למכבי בהנחה גדולה. זה דווקא די דומה למקרה פארמר שגם לו כהראה יצאה תדמית בעייתית בטורקיה.

19 אוקטובר 2015, 12:39

roy1000 כתב:פליקס, אני לגמרי לא מסכים איתך לגבי שאראס - הוא היה כוכב מאוד גדול ולא רק בברצלונה, אלא גם בנברחת ליטא.

אתה צודק שהאופי שלו לא התאים לפסיץ' ולכן יצאה לו תדמית בעייתית שהביאה אותו למכבי בהנחה גדולה. זה דווקא די דומה למקרה פארמר שגם לו כהראה יצאה תדמית בעייתית בטורקיה.

אתה יכול לא להסכים, זה לא ישנה את האמת. הכוכב שם היה בודירוגה. תראה את המספרים של שאראס בפיינל-פור ההוא, ותבין בעצמך, שכוכב הוא לא היה. 1/5 לשתי נקודות ו 2/13 לשלוש נקודות - סכום הזריקות של שאראס בשני המשחקים בפיינל פור 2003. מספרים של מרקיז היינס. שאראס בבארסה היה שחקן צעיר מבטיח, אבל לא כוכב.
http://www.euroleague.net/competition/p ... code=E2002

לפארמר אין תדמית בעיתית. הוא בחור טוב. הוא פשוט לא רכז. הוא גארד סקורר, שעושה נקודות, אבל לא אחד שמפעיל את הקבוצה ועושה את השחקנים שלידו טובים יותר.

19 אוקטובר 2015, 13:06

felix_r כתב:אתה יכול לא להסכים, זה לא ישנה את האמת. הכוכב שם היה בודירוגה. תראה את המספרים של שאראס בפיינל-פור ההוא, ותבין בעצמך, שכוכב הוא לא היה. 1/5 לשתי נקודות ו 2/13 לשלוש נקודות - סכום הזריקות של שאראס בשני המשחקים בפיינל פור 2003. מספרים של מרקיז היינס. שאראס בבארסה היה שחקן צעיר מבטיח, אבל לא כוכב.
http://www.euroleague.net/competition/p ... code=E2002

לפארמר אין תדמית בעיתית. הוא בחור טוב. הוא פשוט לא רכז. הוא גארד סקורר, שעושה נקודות, אבל לא אחד שמפעיל את הקבוצה ועושה את השחקנים שלידו טובים יותר.

פליקס, שאראס עשה בעונה האחרונה בברצלונה 13.4 נקודות למשחק ביורוליג. שני רק לבודירוגה. אז כן, בודירוגה היה כוכב גדול ממנו (גם פארקר במכבי היה כוכב גדול ממנו), אבל שאראס היה אחד משלושת הרכזים הטובים ביבשת. הוא כמעט ניצח את נבחרת ארה"ב לבדו עם ליטא. הוא ממש לא היה איזה היינס.

אני חושב שלפארמר יש איזו בעיה תדמיתית בטורקיה. היו דיבורים על זה. האו בחור טוב, אבל יצא שם של אחד שלא מוביל קבוצה. יש סיבה שהוא הגיע למכבי.

19 אוקטובר 2015, 18:25

כשאני חושב על זה- שנה שעברה הגענו להצלבה. אין שום סיבה שבעולם שלא נגיע לפחות לשם גם העונה!
אז למה לעזאזל אני אשכרה מפחד שלא נעלה לטופ 16...

19 אוקטובר 2015, 18:26

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אני לא מסכים עם זה.
אז מה אם הוא היה שם מתחת לאף שלהם? מה זה אומר בדיוק?
גם נייט האפמן הסתובב מתחת לאף של כל המאמנים בספרד, וגם ניקולה היה על הרדאר ובטוח שמאמנים אקס יוגוסלבים הכירו אותו, ושאראס בכלל נשאר ללא קבוצה כשמכבי חטפה אותו.

זה שאוברדוביץ' לא לקח את פארמר זה לא אומר שום דבר.
מה שכן אומר זה היכולת שלו על המגרש, שבהחלט טעונה שיפור.

יש משהו בדברים שפליקס אומר. אתה לא יכול להשוות את פארמר להאפמן. פארמר היה שחקן NBA לגיטימי והוא אחד השחקנים הבולטים בעמדה שלו באירופה. האפמן היה שחקן אנונימי בעונה הראשונה שלו באירופה.

לגבי ניקולה - מכבי של אז הייתה קבוצה עשירה והיא לקחה את ניקולה (שהיה הגבוה הצעיר הכי טוב באירופה) בכסף מלא ובלי שום הנחות. זו לא הייתה גניבה.

אי אפשר להתעלם מזה שקבוצות מובילות באירופה פשוט לא רצו את פארמר. אני לא בטוח למה. אולי נוצרה לו תדמית של טרבל מייקר בטורקיה. המקרה של פארמר יותר דומה למקרה של שאראס שנוצרה לו תדמית של שחקן בעייתי בברצלונה וקבוצות אחרות לא רצו לגעת בו ככה שהוא נחת במכבי בהנחה מאוד גדולה.

אני עדיין מקווה שמקרה פארמר ייגמר כמו שאראס ולא כמו פארגו.

אני מבין מה פליקס אומר, ועדיין אני לא מסכים.
אפשר לחשוב על לא מעט דוגמאות של שחקנים שהיו בליגה הישראלית מתחת לאף שלנו, ולא לקחנו אותם והם הצליחו לאחר מכן.
למשל דאנסטון, למשל קאוקינאס...

זה שמאמנים בליגה הטורקית לא לקחו אותו לא אומר הרבה. הוא כבר בילה אצלנו חצי עונה והיה מצויין, ואני ממש לא דואג לגביו.

19 אוקטובר 2015, 19:01

ארז אדלשטיין.

22 אוקטובר 2015, 08:24

אני רואה כאן לא פעם איזה קלישאה הזויה "מאמן זר לא יכול להצליח כאן", זה משפט מטופש ששמעתם בתקשורת, ואין לו שום בסיס.
בפועל המאמן הזר האחרון שהיה כאן(סאפחיה), הצליח ללא ספק(בייחס לנסיבות שהיו).
מי לדעתי מתאים? בארץ אני פוסל את כולם, חד-וחלק, אף אחד לא מתאים. הרס"ר הגינגי כבר בשנות ה50, ועדיין לא עשה כלום ברמות הגבוהות, בשביל מה החיקוי, כאשר יש עדיין את צביקה(שטוב בכמה רמות).
המאמן היחיד כאן שבאמת עושה רושם כבחור שיש לו פוטנציאל, הוא ללא ספק דני פראנקו, לקחת אליפות עם ירושלים, זה בכלל לא פשוט. אבל הוא עדיין צעיר מדי רמות הללו, צריך עוד 2-3 עונות בליגת העל, ובלחץ של הפועל ירושלים, ירושלים כרגע זה מועדון מצוין לקבל בו ניסיון, היה להם לחץ אדיר לזכות באליפות, השנה יש לחץ אדיר להצליח באירופה, אילו דברים שבונים מאמן! עם פראנקו יעמוד בציפיות, עוד 2-3 עונות הוא יתאים למכבי, כרגע הוא עוד לא בשל.

נכון לעכשיו, רק מאמן זר, ולא חסר כאלה.
נערך לאחרונה על ידי alex30 בתאריך 22 אוקטובר 2015, 09:28, נערך 2 פעמים בסך הכל.

22 אוקטובר 2015, 08:29

jay כתב:כרגע אם להחליף אז רק באדלשטיין. אם כי הייתי רוצה שהוא זה שגם יבנה את הקבוצה.

ושתוך כדי יזרוק עוד כסף ועונה אחת לפח? מה הגנגי החמוד הזה עשה בקריירה הארוכה שלו, שכולם צועקים את השם שלו?

22 אוקטובר 2015, 08:37

felix_r כתב:גם אני לא מחזיק מגודס, אבל לא צריך להפיל עליו את כל האשמה באיך שמכבי נראית. הקבוצה נבתנה בצורה מטומטמת לחלוטין ומי החליט לבנות אותה ככה הוא לא גיא גודס.

אתה גם לא החזקת מבלאט... אבל אצל בלאט זה לא היה קורה! הוא לא היה מגיעה למצב ששני עונות ברצף נבנית קבוצה שלא שווה הצלבה! מאמן חייב להיות כריזמטי, מורני כריזמטי, פרגסון היה כריזמטי, פיני, מסינה, אוברדוביץ, בלאט, כולם כרזמטיים. גודס הוא פרווה, הוא לא יכול לשמש מאמן ראשי באף מקום עם לחץ, ויומרות.

22 אוקטובר 2015, 08:51

alex30 כתב:
jay כתב:כרגע אם להחליף אז רק באדלשטיין. אם כי הייתי רוצה שהוא זה שגם יבנה את הקבוצה.

ושתוך כדי יזרוק עוד כסף ועונה אחת לפח? מה הגנגי החמוד הזה עשה בקריירה הארוכה שלו, שכולם צועקים את השם שלו?

אני לא זוכר אפילו קבוצה אחת של אדלשטיין ששיחקה פחות טוב מהפוטנציאל שלה. כל קבוצה שלו ממצה את הפוטנציאל שלה עד תום. עוד מימי רמת גן, הגועל של ג'וז'ינסקי, דרך ירושלים וחזרה לעכברושים של השנים האחרונות. האיש הוא די מניה בטוחה, אבל אחרי שהצהיר בצורה כל כך ברורה שהוא לא יחליף מאמן באמצע העונה, אני פשוט לא רואה את זה קורה. לפדרמנים יהיה כל כך הרבה יותר נוח עם דן שמיר.

22 אוקטובר 2015, 09:02

roy1000 כתב:
alex30 כתב:

אני לא זוכר אפילו קבוצה אחת של אדלשטיין ששיחקה פחות טוב מהפוטנציאל שלה. כל קבוצה שלו ממצה את הפוטנציאל שלה עד תום. עוד מימי רמת גן, הגועל של ג'וז'ינסקי, דרך ירושלים וחזרה לעכברושים של השנים האחרונות. האיש הוא די מניה בטוחה, אבל אחרי שהצהיר בצורה כל כך ברורה שהוא לא יחליף מאמן באמצע העונה, אני פשוט לא רואה את זה קורה. לפדרמנים יהיה כל כך הרבה יותר נוח עם דן שמיר.

זה לגמרי לא מספיק, צריך להגיע להישגים, למצות פוטנציאל זה לא מספיק, אני לגמרי לא אהבתי את מה שראיתי השנה מנבחרת ישראל, זו לא הייתה נראית קבוצה שעשתה את המקסימום(למרות שהרבה כאן לא יסכימו איתי), אולי מבחינת התוצאה הסופית אף אחד לא היה מצליח ללכת עם הנבחרת הזו רחוק יותר, אבל הדרך הייתה לא טובה, וזאת דעתי.
אני כבר מעדיף לקחת עונה הבאה את דני פראנקו הלא לגמרי בשל, מאיזה אדלשטין פרווה. האמת היא שאם פראנקו יעמוד השנה בציפיות(אליפות, או הפסד צמוד למכבי בפלאיוף+הגעה רחוק באירופה), הייתי מהמר על פרנקו כבר מהעונה הבאה. אבל זאת עונת המבחן של פראנקו, מה שמבדיל מאמנים גדולים, לסתם מאמנים טובים, זו היציבות.

22 אוקטובר 2015, 09:04

אני ממש לא מחזיק מפרנקו. אני חושב שיש לו יחסי אנוש טובים והוא יודע להסתדר מצויין עם שחקנים ומנהלים, אבל הוא לא מאמן טוב.

22 אוקטובר 2015, 09:07

roy1000 כתב:אני ממש לא מחזיק מפרנקו. אני חושב שיש לו יחסי אנוש טובים והוא יודע להסתדר מצויין עם שחקנים ומנהלים, אבל הוא לא מאמן טוב.

זה לא עניין של לחשוב, זה תוצאות בשטח.
הוא קיבל קבוצה גדולה(חיפה הייתה גדולה יחסית בעונה שפרקנו קיבל מושכות), והצליח, קביל את הלחץ הירושלמי, והצליח, אם יצליח גם העונה, זה כבר מראה הצלחה+התמדה ברמות הגבוהות = מאמן טוב.

22 אוקטובר 2015, 09:17

אלכס, אני מסכים איתך לגמרי בהקשר למאמן זר.
יש עשרות רבות של מאמנים טובים מאוד באירופה ובארה"ב. בכל העולם מאמנים מגיעים מכל העולם, ורק אצלנו מדובר
באיזה NO NO גדול. אין שום סיבה.
הכדורסל כזכור לא הומצא בארץ...

לגבי אדלשטיין ופרנקו אני פחות מסכים.
פרנקו אכן רשום על כמה הישגים נעים במסגרת המקומית, אבל בזירה האירופאית הוא כשל באופן מוחלט.
נראה מה יהיה העונה, אבל איכשהו גם אני, כמו רוי, קצת פחות מתרשם ממנו.
אדלשטיין לא הביא הישגים, כי הוא נפל בדור שבו מאמני מכבי היו שניים משלושת ארבעת המאמנים הגדולים בתולדותיה...
עכשיו כשגם פיני וגם דייויד כבר לא רלוונטיים, אדלשטיין הוא בהחלט מועמד ראוי.

22 אוקטובר 2015, 09:19

alex30 כתב:
roy1000 כתב:אני ממש לא מחזיק מפרנקו. אני חושב שיש לו יחסי אנוש טובים והוא יודע להסתדר מצויין עם שחקנים ומנהלים, אבל הוא לא מאמן טוב.

הוא קיבל קבוצה גדולה(חיפה הייתה גדולה יחסית בעונה שפרקנו קיבל מושכות), והצליח, קביל את הלחץ הירושלמי, והצליח, אם יצליח גם העונה, זה כבר מראה הצלחה+התמדה ברמות הגבוהות = מאמן טוב.

הוא סיים את העונה האירופאית בירושלים בבזיון חסר תקדים. היינו שוחטים אותו אם זה היה קורה במכבי. נראה לי שאתה נותן לו הרבה יותר מדי קרדיט.

22 אוקטובר 2015, 09:26

roy1000 כתב:
alex30 כתב:

הוא סיים את העונה האירופאית בירושלים בבזיון חסר תקדים. היינו שוחטים אותו אם זה היה קורה במכבי. נראה לי שאתה נותן לו הרבה יותר מדי קרדיט.

בגלל זה אני חושב שהוא עדיין לא בשל, הוא צריך עוד 2-3 עונות. לכל מאמן יש נפילות(גם לפיני גרשון היו, לפני ההגעה למכבי), אם השנה יצליח גם באירופה, הוא אכן בדרך להיות מאמן טוב מאוד.
1\4 גמר באירופה+ אליפות\סגנות כאן של גביע והליגה, הישג דומה עונה הבאה, והוא בהחלט מוכן לרמות של מכבי. עכשיו זו הבמה של פרנקו, לדעתי הוא גם יצליח, אבל את זה נראה בסוף העונה.

22 אוקטובר 2015, 09:30

jol9 כתב:אלכס, אני מסכים איתך לגמרי בהקשר למאמן זר.
יש עשרות רבות של מאמנים טובים מאוד באירופה ובארה"ב. בכל העולם מאמנים מגיעים מכל העולם, ורק אצלנו מדובר

פרנקו אכן רשום על כמה הישגים נעים במסגרת המקומית, אבל בזירה האירופאית הוא כשל באופן מוחלט.
אדלשטיין לא הביא הישגים, כי הוא נפל בדור שבו מאמני מכבי היו שניים משלושת ארבעת המאמנים הגדולים בתולדותיה...

נו אז אנחנו מסכמים לגבי כמעט הכל(גם אני יודע שפרנקו עדיין לא שם...), הדבר היחיד שאין הסכמה זה לגבי הגינגי, אני לא חושב שיש לו את זה.. ועדיף להביא מאמן זר.

22 אוקטובר 2015, 09:35

alex30 כתב:
jol9 כתב:אלכס, אני מסכים איתך לגמרי בהקשר למאמן זר.

נו אז אנחנו מסכמים לגבי כמעט הכל(גם אני יודע שפרנקו עדיין לא שם...), הדבר היחיד שאין הסכמה זה לגבי הגינגי, אני לא חושב שיש לו את זה.. ועדיף להביא מאמן זר.

כתבתי באיזה פוסט לפני כמה ימים, שאין שום סיבה שמכבי, שהיא אחת מה-40 הקבוצות הטובות בעולם, תסתפק במאמן חלש.
יש מאמני NBA שלא עובדים כרגע בNBA, יש מאמני קולג'ים, יש מאמנים אירופאים... לא חסר.
קזלאוסקס הוא רק שם אחד, אבל אני מניח שאפשר למצוא עוד 5-6 שמות טובים ומתאימים די בקלות.
פרסם תגובה