פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
10 דצמבר 2011, 19:51
asafb96 כתב:חביב אורנג'ד כתב:asafb96 כתב:Sabonis כתב:כולם תמיד כ"כ מתפלאים על האחוזים הגבוהים של היריבה מהשלוש, ואיך דווקא מול מכבי "כל מטאטא יורה".
אין פה מקריות. כמה פעמים ראיתם את בלו או פניני מקבלים מצב לזריקה חופשית לשלוש? בהתקפה מסודרת זה פשוט לא קורה.
לעומת זאת בצד השני אין כמעט התקפה ששחקן יריב לא מוצא את עצמו פנוי לשלוש. כל חדירה הכי פשוטה מפרקת את ההגנה ומשאירה שחקן חופשי.
אז שרוב ההבדל באחוזים בין מכבי ליריבות לשלוש נובע מחוסר היכולת של הקו האחורי לקלוע שלשה,
אבל גם מי שכן מסוגל כמו בלו, פניני וקצת סמית' לא מקבלים מצבים. בלו לא שכח לקלוע, אבל מה לעשות שאין לו יכולת לסדר לעצמו מצב קליעה,
והוא ניזון מחדירות ויצירת מצבים לקלעים. כשאין הוא לוקח בכוח ומן הסתם שכך יראו האחוזים.
בלו מקבל כדורים, ולא פוגע. אין סיבה לתרץ תקופות לא טובות שלו. הוא פשוט לא פוגע. גם שהוא חופשי
אגב, ברוך הבא לפורום

אני חושב שבלו לא קולע, הרבה בגלל הסיבה שהוא החזיק לבדו את כל נושא הקליעה של מכבי העונה.
בלו הוא השחקן היחיד של מכבי שקולע ביותר מ28% משלוש ביורוליג, הוא המניה הבטוחה היחידה של מכבי בכל הקשור לקליעה מבחוץ וקבוצות אחרות גם יודעות זאת.
לא יתכן שבקבוצה כמו מכבי יהיה רק שחקן אחד שמסוגל לספק קליעה מבחוץ ועוד מהעמדה מס' 4. מכבי היתה צריכה להביא עוש קלעים שיעזרו לבלו.
הוא לא יכול לבד וירידה ביכולת היתה די צפויה.
עזוב, באמת, לא צריך לתרץ כל דבר.. בין אם הוא הקלעי היחיד, ובין אם יש 15 פטרוביצ'ים לידו, זה לא משנה את העבודה שהוא בתקופה לא טובה, ולא פוגע. מכריח לפעמים זריקות לא קלות בסיבוב, מחטיא הרבה זריקות חופשיות, ופשוט לא בתקופה טובה
אני מאמין שזה יחזור אליו בעתיד, בלי ספק בכלל, אבל לא יכול ליהיות שגם שהוא מראה יכולת חלשה מאוד שכזו, הוא עדיין מקבל את ה20 דקות שלו בקביעות, כשליאור שנראה די טוב על המגרש, מסופסל על כל החטאה
צודק. הסיפור עם אליהו לא ברור בכלל, בטח לאור הפתיחה הטובה שלו את העונה.
לא יודע מי שם לב, אבל לליאור כמעט ואין משחקים שבהם הוא קולע מעט כי הוא לא פוגע. כמעט תמיד הוא מתייצב סביב ה-10 נקודות.
היום במכבי קלעו בדאבל פיגרס רק סמית', הנדריקס ולאנגפורד.
בפעם האחרונה שעשו לליאור את מה שדייויד עושה לו השנה, המאמן סיים את השנה בלי תואר ומחוץ למכבי, וגם ליאור עזב לקבוצה אחרת.
באמת שאין למכבי אף כלי התקפי טוב יותר מליאור פרט לסופו ולאנגפורד, אז אני באמת לא מבין מה קורה שם.
10 דצמבר 2011, 19:53
yarinsaky כתב:jol9 כתב:Sabonis כתב:כולם תמיד כ"כ מתפלאים על האחוזים הגבוהים של היריבה מהשלוש, ואיך דווקא מול מכבי "כל מטאטא יורה".
אין פה מקריות. כמה פעמים ראיתם את בלו או פניני מקבלים מצב לזריקה חופשית לשלוש? בהתקפה מסודרת זה פשוט לא קורה.
לעומת זאת בצד השני אין כמעט התקפה ששחקן יריב לא מוצא את עצמו פנוי לשלוש. כל חדירה הכי פשוטה מפרקת את ההגנה ומשאירה שחקן חופשי.
אז שרוב ההבדל באחוזים בין מכבי ליריבות לשלוש נובע מחוסר היכולת של הקו האחורי לקלוע שלשה,
אבל גם מי שכן מסוגל כמו בלו, פניני וקצת סמית' לא מקבלים מצבים. בלו לא שכח לקלוע, אבל מה לעשות שאין לו יכולת לסדר לעצמו מצב קליעה,
והוא ניזון מחדירות ויצירת מצבים לקלעים. כשאין הוא לוקח בכוח ומן הסתם שכך יראו האחוזים.
בוא נגיד ככה, שאם היית צעיר ב-20 שנה והיית מגיע למכבי, כל הבעיות שלנו היו נפתרות....
מה רע, סנטר של 2.20, שמרכז, קולע מבחוץ, קולע מבפנים ולא נותן לאף אחד להתקרב לסל.

גם בגיל 40 הוא היה טוב מכל סנטר ביורוליג של היום, כולל סופו.
נכון. כמעט העיף בעצמו את אחת הקבוצות המוכשרות בכדורסל האירופאי מאז ומעולם.
שחקן מדהים, שלא היה ולא יהיה כמוהו.
10 דצמבר 2011, 19:55
לגבי אוחיון-כבר מזמן אמרתי שהוא לא ברמות של היורוליג ושמתלהבים ממנו ביחס למה שציפו ממנו(כנ"ל בורשטיין)
אגב אני היה אולי היחיד שטען שהחתמת פאפאלוקאס היא טעות,במקום להביא קומבו גארד פותח וטוב הביאו לנו רכז מחליף
ולגבי לאנג'-אני באמת לא מבין אתכם הוא בינתיים היחיד שיוצר משהו במכבי ואפילו נותן מספר יפה של אסיס'
איך זה שכשהוא היה מועמד כולם כאן פינטזו עליו?ככה הוא משחק ובגלל זה רציתי שהוא יבוא לקבוצה-כדי שיהיה שחקן יוצר בקו האחורי ובאמת לאחר תקופת השתלבות הוא מוכיח את עצמו
נראה לי שזו מעין סטיגמה בתת מודע ששחקן שחודר לסל ולא קולע זה ראש בקיר אך כשהוא מחטיא מבחוץ או זורק זריקה בינונית מאיזור הצבע זה טוב
10 דצמבר 2011, 20:03
מי פינטז עליו ?
אני כל הזמן חשבתי שצריך להביא קומבו גארד כדי שמכבי תהיה מוכנה לעידן שאחרי פארמר. עכשיו יש את לאנגפורד אבל אין רכז.
בעסה.
10 דצמבר 2011, 20:05
הוי הפיינל-פור נראה רחוק, רחוק מאד.
10 דצמבר 2011, 20:09
yarinsaky כתב:מי פינטז עליו ?
אני כל הזמן חשבתי שצריך להביא קומבו גארד כדי שמכבי תהיה מוכנה לעידן שאחרי פארמר. עכשיו יש את לאנגפורד אבל אין רכז.
בעסה.
אולי אתה לא אבל רב מוחלט מהפורום כן רצה אותו
10 דצמבר 2011, 20:09
יכול להיות שלשמאליים יש אחוזים פחות טובים מימניים באופן כללי?
לדעתי אם בודקים את זה בחתך רחב, שמאליים קולעים פחות טוב (או לפחות פחות יציב).
נכון שיש כל מיני מייקל רדים למיניהם, אבל קשה להשתחרר מהתחושה שיש פחות סיכוי שהזריקה תכנסשמרגישים כששחקן שמאלי זורק...
10 דצמבר 2011, 20:11
לא בורה לי התגובה של בלאט למשחק שאמר שלמעט בפתיחת המשחק מכבי שיחקה הרבה יותר טוב מנגד ריאל, כאשר הניעה את הכדור טוב ורק לא הצליחה לקלוע זריקות טובות. ברור שיותר קל להניע את הכדור ולהגיע לזריקות טובות נגד קבוצה חסרת הגנה וחסרת אתלטיות מינימלית כמו זאגרב, אבל מכבי בעיניי ממש לא שיחקה טוב יותר מאשר נגד ריאל. אני גם חושש שביכולת הזו, וגם בעייפות שתהיה ביום חמישי אחרי עוד משחק לא קל ביום שני בראשל"צ, יהיה קשה מאוד לנצח את הטורקים ביום חמישי.
10 דצמבר 2011, 20:18
itai7 כתב:יהיה טוב, לכו תאהדו את הפועל
אה כי זה שלא נתלונן יהפוך אותנו לאוהדים אמיתיים?
זה שאמרנו שמכבי משחקת זוועה אומר שאנחנו צריכים ללכת לאהוד את הפועל? נו באמת..
מפתיע אותי כל פעם מחדש שיש אנשים שמוכנים להיות המאזניים בשביל אוהדים אחרים ולהחליט האם הם צריכים לאהוד את הקבוצה שלהם או ללכת לאהוד קבוצה אחרת כי מעיזים להגיד שהקבוצה לא משחקת טוב..
10 דצמבר 2011, 20:55
קודי , אם כבר יוני מבקר עכשיו את ההנהלה אחרי שהגן עליה בחרוף נפש אז אין כבר מה להוסיף .
הקבוצה נבנית העונה בצורה עקומה ( ולא משנה מי אשם , למה וכמה...) וכנראה שכבר אין אפשרות לתקן .
כשבקיץ צעקנו אני אתה והבחור עם השם הארוך אז אמרו לנו למה צריך למהר עם החתמות ??
אני חושב שכמו שהקבוצה ניראת בתקופה הזאת די מסביר למה .
לאנגפורד שחקן שהיה אמור להגיע בלי קשר לפארמר או לזה שפארגו ישאר או לא . הוא השחקן שהיינו צריכים לעמדה 2 (ועם החולשה של סמית ופניני עכשיו טוב שהוא יכול לשחק גם 3...)
אבל בגלל המצב שנוצר הוא נאלץ לרכז לפעמים וזה ממש לא התפקיד שלו . ( געגועים לסותם החורים איידסון...) .
אני חושב שלמצב עכשיו הוא עושה בדיוק את מה שהוא צריך לעשות וזה להביא נקודות . הוא לא אשם בזה שפניני נראה כמו שהוא נאה עוד מתחילת העונה וכך גם לגבי סמית' ובלו (שאגב חבר ממש טוב שלו...) .
לגבי הויכוח על אוחיון , פאפאס ,שייר ....תראו לאן הגענו ??? אלו השחקנים שאנחנו מתלבטים מי מהם צריך להוביל ??? התשובה שלי , אף אחד !!!!
זה מדהים כמה אחרת הייתה יכולה להראות הקבוצה הזאת עם לאנגפורד בכושר שהוא התחיל להיכנס אליו ופארמר בכושר שהוא היה פה , ואפילו בלו ופניני בכושר הטוב שאנחנו מכירים אותם...אז באמת היה אפשר לדבר על פיינל פור..
10 דצמבר 2011, 20:59
נו, נקווה שימצאו רכז או קומבו עכשיו, אחרי שכל הכסף הלך ללאנגפורד.
10 דצמבר 2011, 21:08
yarinsaky כתב:נו, נקווה שימצאו רכז או קומבו עכשיו, אחרי שכל הכסף הלך ללאנגפורד.
קראתי עכשיו את ההודעות שלך כשלאנגפורד חתם והיית דיי בהתלהבות מהחתימה .
נכון שאז לא חשבנו שהולכים להשתמש בו כרכז , הבעיה שגם הוא לא חשב שזה יהיה כך...
לגבי הכסף , ההתנהלות של ההנהלה השנה מהבחינה הזאת הייתה מאוד תמוהה , אם מכבי רצת להשאיר את הקוו האחורי של שנה שעברה ואף הסכימה לשים על פארגו ואיידסון 2.4 מליון , ובמקומם הגיעו לאנגפורד וסמית ' ואפילו פאפאס (שזה יותר במקום פרקינס...) . אז יש פה איזה פער כספי לא מובן .
לדעתי פשוט ההנהלה החליטה עוד לפני סוף העונה להגדיל תקציב ולהשאיר את השחקנים האלו ואחרי שזה לא צלח פשוט קיצצו בתקציב ...
ברגע שיראו שגם האליפות בארץ בסכנה (גם ב1993 היינו חלשים באותה עמדה...) הכיסים יפתחו....
10 דצמבר 2011, 21:12
רוב הזמן הייתי נגד, בסוף נסחפתי עם ההתלהבות שלכם וגם כי חשבתי שאולי פארמר ישאר תקופה ארוכה יותר, אולי.
לגבי ההתנהלות של מכבי אתה צודק. זה באמת נראה רע.
10 דצמבר 2011, 21:20
yzafrir כתב:קודי , אם כבר יוני מבקר עכשיו את ההנהלה אחרי שהגן עליה בחרוף נפש אז אין כבר מה להוסיף .
הקבוצה נבנית העונה בצורה עקומה ( ולא משנה מי אשם , למה וכמה...) וכנראה שכבר אין אפשרות לתקן .
לאנגפורד שחקן שהיה אמור להגיע בלי קשר לפארמר או לזה שפארגו ישאר או לא . הוא השחקן שהיינו צריכים לעמדה 2 (ועם החולשה של סמית ופניני עכשיו טוב שהוא יכול לשחק גם 3...)
אבל בגלל המצב שנוצר הוא נאלץ לרכז לפעמים וזה ממש לא התפקיד שלו . ( געגועים לסותם החורים איידסון...) .
אני חושב שלמצב עכשיו הוא עושה בדיוק את מה שהוא צריך לעשות וזה להביא נקודות . הוא לא אשם בזה שפניני נראה כמו שהוא נאה עוד מתחילת העונה וכך גם לגבי סמית' ובלו (שאגב חבר ממש טוב שלו...) .
לגבי הויכוח על אוחיון , פאפאס ,שייר ....תראו לאן הגענו ??? אלו השחקנים שאנחנו מתלבטים מי מהם צריך להוביל ??? התשובה שלי , אף אחד !!!!
זה מדהים כמה אחרת הייתה יכולה להראות הקבוצה הזאת עם לאנגפורד בכושר שהוא התחיל להיכנס אליו ופארמר בכושר שהוא היה פה , ואפילו בלו ופניני בכושר הטוב שאנחנו מכירים אותם...אז באמת היה אפשר לדבר על פיינל פור..
צודק לגמרי.
גם אני העברתי ביקורת על בניית הקבוצה בקיץ ובעיקר על המועמדים שעלו ועל הבנייה לרוחב,אני מודה שלא התלוננתי על כך שלא ממהרים להחתים שחקנים(למרות שדעתי השתנתה כשבועיים לפני תחילת האימונים אז כבר חייבים להיות בסגל מלא)
לאנג'(או כל זר טוב אחר)היה אמור להיות פה בלי שום קשר ומזמן,פארמר היה זמני והי צריכים לדאוג לו למחליף,החתמת פאפא'-טעות(וכבר הסברתי למה)ומכבי לא צריכה להביא זרים כמו סמית' ולהעלות מועמדים ברמת יורוקאפ
רק חבל שיש פה כמה אוהדים שלא מוכנים לשמוע ביקורת על ההנהלה(כמובן שבמינון הנכון)ושחושבים שכל מי שמעביר עליה ביקורת רוצה ברעתה
10 דצמבר 2011, 21:41
לא הייתי בבית ופספסתי את המשחק, איך פאפאס היה?
10 דצמבר 2011, 22:00
yzafrir כתב:קודי , אם כבר יוני מבקר עכשיו את ההנהלה אחרי שהגן עליה בחרוף נפש אז אין כבר מה להוסיף .
צפריר, אני בדר"כ לא עושה דברים בחרוף נפש...
אם כבר אני עושה משהו בחרוף נפש אז זה בהקשר לשחקנים שאני אוהב, אבל בטח לא להנהלה. בקיץ חשבתי שהביקורת היא מוקדמת, אבל אני ממש לא חושב
שההנהלה חסינה מביקורת עכשיו או בקיץ או בכל זמן אחר.
סה"כ רוב הזמן הם עשו את העבודה, אבל באיזשהו שלב, הם פשוט קפאו, ולא הגיבו למציאות.
עכשיו רואים עד כמה הטעויות האלה היו גסות.
10 דצמבר 2011, 22:17
Ido_Maccabi כתב:לא הייתי בבית ופספסתי את המשחק, איך פאפאס היה?
הוא היה בסדר רק חבל שלא קיבל מספיק דקות
10 דצמבר 2011, 23:13
מי פינטז עליו ?
בעסה.
דווקא אתה בכלל לא בדעת מיעוט. אני חשבתי כמוך לאורך כל הדרך, הרבה לפני שהתחילו לדמיין פה על לנגפורד. עכשיו בלאט אוכל את הדייסה שהוא בישל.
11 דצמבר 2011, 05:27
er79 כתב:מי פינטז עליו ?
בעסה.
דווקא אתה בכלל לא בדעת מיעוט. אני חשבתי כמוך לאורך כל הדרך, הרבה לפני שהתחילו לדמיין פה על לנגפורד. עכשיו בלאט אוכל את הדייסה שהוא בישל.
שוב פעם , לאנגפורד לא הגיע במקום פארגו , הוא הגיע למלא את החלל בעמדה 2 ....וזה שהוא רכז היום זה עוד אחת מסדרת הטעויות של ההנהלה מהקיץ...
לגבי סמית' , ההחתמה שלו היא טעות וכבר אמרתי את זה עוד לפני שחתם . אבל לא צריך להזים ולומר שאסור להחתים שחקנים שהצליחו ביורקאפ (איידסון זוכר ?? ) , כי יש שם שחקנים טובים מאוד . פשוט צריך לדעת את מי להחתים ולא אחד שנתן כבר עונה גרוע ביורוליג והיה די ברור שהוא לא לרמה הזאת .
11 דצמבר 2011, 06:57
אגב, סתם לידע כללי - זאגרב שיחקה אתמול בלי שני שחקני חמישיה - שון מיי (12 נק' ו-7 ריבאונדים למשחק ביורוליג) ודאמיר מולאמרוביץ (11 נק' ו-3 אסיסטים למשחק ביורוליג). מדובר בקבוצה שבהרכב מלא הפסידה בבאמברג ב-30 הפרש, בבית מול פאו ב-30 הפרש ומול צסק"א ב-42 הפרש.