פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: כדורסל ישראלי: משחקים, חדשות וכו'

05 מרץ 2012, 17:04

שחקן של 18 נקודות עם 47.4% ל-2 ו-43.5% מחוץ לקשת+5.6 ריבאונדים זה בעיניי שחקן מספיק טוב..
הוא לא הבחירה הראשונה שלי ולא ממש הייתי רוצה שהוא יחתום אבל גם לא הייתי רוצה שאלה שאתה אמרת יחתמו..

05 מרץ 2012, 17:30

אני לוקח את לנדסברג לפני כל הרשימה הזאת
נכון, הוא בקבוצה גרוע ולוזרית, אבל הוא מעמיד שורה סטטיסטית טובה יותר מכמעט כל השמות האלה, והוא עוד לא בן 22. הוא גם יכול בניגוד לכל אלה, לתפקד כ3 ביורוליג, ובנוסף הוא ייחשב ישראלי לליגה

05 מרץ 2012, 22:11

Holiday_Armadillo כתב:שחקן של 18 נקודות עם 47.4% ל-2 ו-43.5% מחוץ לקשת+5.6 ריבאונדים זה בעיניי שחקן מספיק טוב..
הוא לא הבחירה הראשונה שלי ולא ממש הייתי רוצה שהוא יחתום אבל גם לא הייתי רוצה שאלה שאתה אמרת יחתמו..

אני מסכים איתך דווקא, בטח אם מדברים על זרים. להוציא את לאנדסברג שהוא ישראלי ולכן כמו שאסף אמר בהחלט עדיף.

מבין כל הרשימה שהחציל נתן הוא עולה על כולם, מלבד אולי בנקס. בנקס הוא גם היחידי שנותן סטטיסטיקה טובה יותר. לואיס, קאופורד, דלייני לא קולעים מספיק טוב מבחוץ וכולם על גבול ה30% שזה אחוז רע מאד לגארד. דאן הוא הגארד הזר שקולע הכי טוב מהשלוש בליגה. כשגם האחוזים שלו ל2 ומהעונשין לא רעים בכלל. הוא גם הריבאונדר הטוב ביותר בין הגארדים במפתיע (אני חשבתי שזה יהיה קרופורד דווקא).

חציל, מה דאן בדיוק אשם שהוא משחק בקבוצת פח עם ישראלים שלא דומים לכלום? שהישראלי המוביל לצידו חצי עונה היה ארז פאקינג כץ שהיה צריך לפרוש מזמן (והישראלי השני היה ילד בן 19 שלא שיחק דקה בליגה)? שים אותו לדעתי בחולון ליד מורן רוט והוא שווה בקלות 25 נק' למשחק אפילו (ובאחוזים הרבה יותר טובים מלואיס). דאן גם בניגוד לכמעט על השמות שהועלו פה צעיר, שנה ראשונה מחוץ לקולג', בעוד בנקס, לואיס, דלייני ושות' כבר משחקים כמה וכמה שנים באירופה וכמובן גם בארץ. אם כבר מישהו שיכול אולי לעלות לרמות הגבוהות בסופו של דבר מבין הגארדים בליגה זה דווקא הוא כמו שהיא אמרה.

אבל אני לא חושב שהוא מתאים למכבי כרגע, יכול להיות שבעוד שנתיים או משהו כזה עם יותר ניסיון הוא יכול להגיע לזה, עכשיו בטח שלא. מה שכן, כל השאר (מלבד לאנדסברג בגלל היותו לא על משבצת זר) בוודאי שגם לא מתאימים בכלל.

ובנוסף אליהם אפשר לדעתי גם בהחלט לחשוב אולי על מיצ'ל, אבל גם אצלו יש בעיה קשה של קליעה מבחוץ שברמות הגבוהות תהיה מהותית הרבה יותר.

בקיצור, הלפרין ולאנדסברג לדעתי צריכים לסגור את הפינה הזאת כמו שאסף אמר (ואם אפשר כמובן שעדיף עם לאנגפורד ביחד... ואפשר לוותר על סמית אם צריך בשביל הכסף).

05 מרץ 2012, 22:22

בנוסף הזריקה של לסרדיוס דאן דומה ממש לזריקה של דוראנט :D

05 מרץ 2012, 22:27

דאן כשרון ענק, הייתי הראשון להגיד את זה כשהוא חתם בשרון.
אבל נכון להיום הוא שחקן חד-גוני ולא מנוסה, שמציג סטטיסטיקות יפות (פחות מטוויטי קארטר, אגב) בקבוצה נוראית.

סיכוי טוב מאוד שיצא ממנו שחקן, ויכול להיות שבאמת יעלה על כל השאר שנקבתי בשמות שלהם- אבל נכון להיום הוא לא מספיק טוב.
מעבר לזה- למכבי הייתי רוצה- ואני מאמין שגם אתם, כאנשים משכילים ויפים- שחקנים שעברו דבר או שניים בקריירה וצברו ניסיון.
לואיס הביא אותו מגמר מכללות ומשחקים על תארים בליגות קטנות באירופה. בנקס שיחק בבלגיה ובנתניה על תארים.

מיצ'ל הוא 3 מבחינתי, לא 2 באף פורמציה כי הוא לא מוביל כדור מספיק טוב ובטח שלא קלעי מספיק טוב, כמו שאמרת.

בכל אופן, אם כבר מביאים שחקן צעיר שלא עשה מי יודע מה בקריירה- אני איתכם- סילבן לנדסברג הוא לגמרי האיש.

05 מרץ 2012, 22:30

asafb96 כתב:אני לוקח את לנדסברג לפני כל הרשימה הזאת
נכון, הוא בקבוצה גרוע ולוזרית, אבל הוא מעמיד שורה סטטיסטית טובה יותר מכמעט כל השמות האלה, והוא עוד לא בן 22. הוא גם יכול בניגוד לכל אלה, לתפקד כ3 ביורוליג, ובנוסף הוא ייחשב ישראלי לליגה

יש בהחלט נקודה אדומה בזה שלאנדסברג כבר שנתיים משחק בקבוצה שלא מצליחה לעשות כלום, ובניגוד לקבוצה של דאן למשל, לקבוצות של לאנדסברג יש והיה פוטנציאל לא רע בכלל על הנייר. והוא אמור היה להוביל אותם למעלה.

עדיין, אין ישראלים שמסוגלים לעשות מה שהוא מסוגל, ויותר מזה בניגוד לחיפה שם הוא נדרש להוביל את הקבוצה, להנהיג, ולהביא להצלחות על הגב שלו. במכבי התפקיד שלו יהיה שונה, עוד שחקן בסגל, שחקן משלים, לא כוכב אלא אחד מהרוטציה. ויש לי הרגשה שזה דווקא יכול מאד לעזור לו והוא יכול להיות אדיר דווקא בתפקיד הזה, דווקא כשהוא לא נדרש להנגיד ולהוביל אלא להיות אחד מהחברה. אני לא רואה מה לאנדסברג עושה פחות טוב מסמית למשל, הוא שחקן מגוון וטוב ממנו, חסר ניסיון ברמות האלה, אבל אם מכבי תעשה בשכל ותחתים אותו לחוזה ארוך (עם יציאות במידה ויאכזב) ותבנה אותו הוא בהחלט יכול להתפתח לשחק טופ אירופי.

05 מרץ 2012, 22:38

החציל האצטקי כתב:דאן כשרון ענק, הייתי הראשון להגיד את זה כשהוא חתם בשרון.
אבל נכון להיום הוא שחקן חד-גוני ולא מנוסה, שמציג סטטיסטיקות יפות (פחות מטוויטי קארטר, אגב) בקבוצה נוראית.

סיכוי טוב מאוד שיצא ממנו שחקן, ויכול להיות שבאמת יעלה על כל השאר שנקבתי בשמות שלהם- אבל נכון להיום הוא לא מספיק טוב.
מעבר לזה- למכבי הייתי רוצה- ואני מאמין שגם אתם, כאנשים משכילים ויפים- שחקנים שעברו דבר או שניים בקריירה וצברו ניסיון.
לואיס הביא אותו מגמר מכללות ומשחקים על תארים בליגות קטנות באירופה. בנקס שיחק בבלגיה ובנתניה על תארים.

מיצ'ל הוא 3 מבחינתי, לא 2 באף פורמציה כי הוא לא מוביל כדור מספיק טוב ובטח שלא קלעי מספיק טוב, כמו שאמרת.

בכל אופן, אם כבר מביאים שחקן צעיר שלא עשה מי יודע מה בקריירה- אני איתכם- סילבן לנדסברג הוא לגמרי האיש.

לא אומרת שאני רוצה את דאן מחר פה,אבל פארגו למשל הגיע למכבי אחרי שנה מחוץ לקולג'..
סמית' לעומת זאת הגיע לפה אחרי שעבר דבר או שניים בקריירה וצבר נסיון וראינו מה יצא ממנו..אז זה לא תמיד ערובה לשחקן יותר טוב..

05 מרץ 2012, 22:39

חציל, בנקס משחק בקבוצה באותו מאזן בדיוק כמו זאת של דאן, ובהתחשב בסגל הישראלי העלוב של הקבוצה של דאן לעומת זה של נתניה (שהוא גם עלוב, אבל לא כמו של השרון), ועובדה שזאת השנה השנייה של בנקס אז דווקא זה לא לזכותו. גם לאנדסברג כמובן משחק בקבוצה פח עוד יותר, וזה כשהוא ישראלי ליד 4 זרים כל העונה ועוד ישראלי לא רע כמו בן שימול. ציינת גם את קארטר, אז אני חושב גם שאחת הסיבות שהסטטיסטיקה של דאן למשל היא יותר "רגועה" אולי היא בגלל שהוא משחק ליד קארטר שהוא סקורר וקולע 20 נק' למשחק ולוקח המון זריקות. בנקס, לואיס, דלייני, כולם משחקים למשל ליד רכז ישראלי שבעיקר מפעיל אותו ונותן לו את הזריקות. תחליף בינהם ולדעתי דאן היה מציג סטטיסטיקות יותר מרשימות מהם כנראה.

מיצ'ל אני חושב שהוא סוג של 2-3, מסכים אותך שהוא כנראה יותר 3, אבל זה בעיקר בגלל הקליעה. דווקא הובלת הכדור שלו מצויינת, גם המסירה, הבעיה שלו שהוא לא מסוגל לקלוע טוב מבחוץ ולכן אוטומטית זה דיי מזיז אותו לעמדה 3 כי בעמדה 2 אתה לא יכול לשחק בלי קליעה כמעט בכלל. מה שכן, הוא כן סוג של אול אראונד שיכול לשחק בכמה עמדות ואם למשל זר לספסל לא בטוח שהוא לא יכול להיות אופציה טובה. אם הראש שלו במקום הנכון, משהו שאני ממש לא בטו בו.

אני מסכים איתך שברמת העיקרון להביא למכבי עדיף עם קצת יותר ניסיון, אבל דווקא בהרבה מקרים הניסיון הזה מראה ההפך. שחקנים שלא הצליחו להתקדם ולפרוץ וכנראה אין להם את זה. תזכור את סימונס, הוא בא לפה אחרי ששנתיים היה הגארד הכי טוב בליגה, הגארדים שאתה ציינת פה למשל לא מתקרבים לרמותו, הוא הוביל קבוצות למעלה למעלה (בניגוד לשחקנים המצויינים פה), כולל זכייה באליפות (טאקר היה השחקן הכי טוב, סימונס היה הקלעי המוביל שלהם). אבל במכבי זה לא היה שווה הרבה, לא משנה כמה ניסיון היה לו. דווקא כשאתה צעיר עם פוטנציאל, יש לפעמים יותר סיכוי שאתה יכול לעשות את הקפיצה למעלה לרמה הגבוה. לכן אני חושב שלאנדסברג הוא הפרוספקט הכי טוב מבין השמות (בלי קשר להיותו ישראלי שזה רק בונוס ענק), כי הפוטנציאל שלו הכי גדול. אבל אם מבין הזרים אז שוב, דווקא לדאן הפוטנציאל הכי גבוה לדעתי להתאים לרמות היותר גבוהות באירופה (אם כי אני ממש לא בטוח שהוא יהיה מספיק טוב ליורוליג... לטעמי קצת לא מספיק פיזי).

06 מרץ 2012, 05:45

אם מישהו מהשמות שהזכרתם יגיע למכבי זה יהיה בנקס ותשאלו את בלאט למה....
חוץ מלאנדסברג שיגיע בכל מקרה בגלל העובדה שהוא ישראלי ומכבי חייבת בסגל שלה את הישראלים הכי טובים שיש . אולי בעתיד הוא יוכל מקצועית לתפוס מקום של זר אבל בעונה הבאה עוד לא הייתי בונה עלזה...

06 מרץ 2012, 10:06

yzafrir כתב:אם מישהו מהשמות שהזכרתם יגיע למכבי זה יהיה בנקס ותשאלו את בלאט למה....
חוץ מלאנדסברג שיגיע בכל מקרה בגלל העובדה שהוא ישראלי ומכבי חייבת בסגל שלה את הישראלים הכי טובים שיש . אולי בעתיד הוא יוכל מקצועית לתפוס מקום של זר אבל בעונה הבאה עוד לא הייתי בונה עלזה...

לא מבין למה אפשר להביא את בנקס כזר לגיטימי לקבוצה, אבל לא לבנות על לנדסברג. מעבר לפוטנציאל של לנדסברג, גם היום הוא שחקן טוב מבנקס, לפחות לטעמי. אני אישית לא ממש אוהב את בנקס.

06 מרץ 2012, 10:37

asafb96 כתב:
yzafrir כתב:אם מישהו מהשמות שהזכרתם יגיע למכבי זה יהיה בנקס ותשאלו את בלאט למה....

לא מבין למה אפשר להביא את בנקס כזר לגיטימי לקבוצה, אבל לא לבנות על לנדסברג. מעבר לפוטנציאל של לנדסברג, גם היום הוא שחקן טוב מבנקס, לפחות לטעמי. אני אישית לא ממש אוהב את בנקס.

אני לא חושב שאפשר לבנות על אף אחד משניהם. לנדסברג ממש לא הרשים במשחקים נגד מכבי ולא רק בגלל שהוא לא קלע טוב אלא שידר חוסר חיבור לקבוצה. לא רואה אותו מקבל יותר מדי דקות יורוליג.

06 מרץ 2012, 10:50

קודי כתב:
asafb96 כתב:

אני לא חושב שאפשר לבנות על אף אחד משניהם. לנדסברג ממש לא הרשים במשחקים נגד מכבי ולא רק בגלל שהוא לא קלע טוב אלא שידר חוסר חיבור לקבוצה. לא רואה אותו מקבל יותר מדי דקות יורוליג.

תראה, אני לא אתנגד גם להחתים אותו ולהשאיל לקבוצה כמו באמברג, שרלואה וכל אלה.. או אפילו איזה קבוצת יורוקאפ. אבל לא צריך לבנות עליו. גם אם על הנייר הוא ייחשב כSF הראשון, וכהימור גדול, זה הימור הרבה פחות מסוכן מאשר פארגו לדוגמא. למה? כי גם אם הוא נפילה גדולה (והאמת, אני מסתכל על SF בקבוצות מובילות, ואני לא רואה ממש הפרשים גדולים), יש לך את פניני, בלו, ולאנגפורד, שרק הם לבדם יכולים לסגור 40 דקות בעמדה הזאת בצורה מצוינת.

06 מרץ 2012, 13:43

להשאיל זה הדבר הכי גרוע שאפשר. צריך להחתים את לאנדסברג להרבה שנים (4-5) ולבנות אותו לאט לאט בתוך מכבי, שנה ראה 10-15 דקות מהספסל, שנה שנייה 20, שנה שלישית כבר יכול להיות שחקן חמישייה.

לא הייתי מתייחס יותר מידי לחיבור בחיפה, זאת עושה רושם של קבוצה מאד לא מחוברת, שכונה, גם בניהול שקשה להתחבר למקום. מאמין שבמקום כמו מכבי הוא יתחבר הרבה יותר טוב.

06 מרץ 2012, 13:46

asafb96 כתב:
קודי כתב:
asafb96 כתב:

תראה, אני לא אתנגד גם להחתים אותו ולהשאיל לקבוצה כמו באמברג, שרלואה וכל אלה.. או אפילו איזה קבוצת יורוקאפ. אבל לא צריך לבנות עליו. גם אם על הנייר הוא ייחשב כSF הראשון, וכהימור גדול, זה הימור הרבה פחות מסוכן מאשר פארגו לדוגמא. למה? כי גם אם הוא נפילה גדולה (והאמת, אני מסתכל על SF בקבוצות מובילות, ואני לא רואה ממש הפרשים גדולים), יש לך את פניני, בלו, ולאנגפורד, שרק הם לבדם יכולים לסגור 40 דקות בעמדה הזאת בצורה מצוינת.

למכבי אין כסף לקחת שחקנים ולהשאיל אותם (ובדרך כמובן להשלים חלק משכרם). פשוט אין לה את הלוקסוס הזה. בטח לא בתקופה שההבדל בין השארה לעזיבה של שחקנים כמו הנדריקס ולנגפורד יכול להיות 50-100 אלף דולר. החתמה של שחקן כמו לנדסברג, שבוודאי לא צפוי להיות שחקן מוביל, צריכה להישקל רק אחרי שהשחקנים המובילים של הקבוצה יוחתמו ואפשר יהיה לדעת מה התקציב שנותר.

06 מרץ 2012, 14:04

קודי כתב:
asafb96 כתב:
קודי כתב:
asafb96 כתב:

למכבי אין כסף לקחת שחקנים ולהשאיל אותם (ובדרך כמובן להשלים חלק משכרם). פשוט אין לה את הלוקסוס הזה. בטח לא בתקופה שההבדל בין השארה לעזיבה של שחקנים כמו הנדריקס ולנגפורד יכול להיות 50-100 אלף דולר. החתמה של שחקן כמו לנדסברג, שבוודאי לא צפוי להיות שחקן מוביל, צריכה להישקל רק אחרי שהשחקנים המובילים של הקבוצה יוחתמו ואפשר יהיה לדעת מה התקציב שנותר.

לא בטוח בכלל שיהיה צריך לשלם הפרש שכר. אם אתה סוגר איתו על שכר נמוך יחסית, ומשאיל, אני חושב שאחרי עונה כזאת, יש קבוצות שיהיו מוכנות לתת לו את ה200-250 אלף דולר
בכל מקרה, ההחתמה שלו צריכה, לפחות לטעמי, להיות האחרונה בקיץ. כך שנדע כבר מה הסגל, מי ישחק, מי עוזב, וכמה כסף נשאר
נערך לאחרונה על ידי asafb96 בתאריך 06 מרץ 2012, 14:08, נערך 2 פעמים בסך הכל.

06 מרץ 2012, 14:07

NY boy כתב:להשאיל זה הדבר הכי גרוע שאפשר. צריך להחתים את לאנדסברג להרבה שנים (4-5) ולבנות אותו לאט לאט בתוך מכבי, שנה ראה 10-15 דקות מהספסל, שנה שנייה 20, שנה שלישית כבר יכול להיות שחקן חמישייה.

לא הייתי מתייחס יותר מידי לחיבור בחיפה, זאת עושה רושם של קבוצה מאד לא מחוברת, שכונה, גם בניהול שקשה להתחבר למקום. מאמין שבמקום כמו מכבי הוא יתחבר הרבה יותר טוב.

זה לא עובד ככה. זה לא משחק מחשב. אתה לא יכול להחתים שחקן, לומר השנה הוא יקבל X, שנה אחרי זה Y, ואחרי זה Z. זה רחוק מהמציאות. כולם גם חשבו שכך יהיה עם שאייר. ומה יצא מזה?
זה תלוי באלף ואחד דברים. אם לאנגפורד ישאר/יעזוב, ולכמה זמן, ואם הלפרין יבוא/לא יבוא, ואם יהיה פציעות, ואם הוא לא/כן יתחבר טוב לקבוצה, ואיך יהיה הכושר של השחקנים בעמדה שלו, ואיך הקבוצה תיראה עוד שנה-שנתיים-שלוש, וכו' וכו'...
אי אפשר לתכנן מעכשיו כמה דקות הוא הולך לקבל בשנים הבאות. עם כל הכבוד, זה לא עובד ככה.
אפשר להחתים כשחקן ספסל, ואפשר גם להשאיל לקבוצה שתיתן לו במה להשתלב בכודרסל האירופאי, ברמות יורוליג/יורוקאפ.

06 מרץ 2012, 15:03

בטח שאפשר לתכנן, בדיוק בגלל זה מכניסים יציאות בחוזה. על הנייר אפשר לתכנן הכל, לא יצליח יש יציאה ואפשר להשתחרר. בדיוק כמו עם שייר.

אין שום טעם להשאיל, עד שהוא לא מגיע למכבי אי אפשר לדעת מה הוא יעשה, הוא צריך להיות פה ולראות מקרוב האם משתלב או לא. בדיוק כמו שיוגב עשה השנה, טל בעבר, ליאור כשהגיע לפה, פניני וכו'. הוא צריך להגיע למכבי, לראות אם הוא יכול לעשות קפיצה, אם לא יוכל ישוחרר אחרי שנה (ואם יוכיח את עצמו במקום אחר אפשר יהיה להחתים אחרי זה). השאלה זה מיותר לחלוטין ולא נותן לנו כלום.

מעבר לזה, המחשבה שלאנדסברג יהיה שחקן זול ואף אחד לא יתן לו 200-250 אלף דולר היא הזויה. מדובר בשחקן עם דרכון אירופי, פוטנציאל NBA עדיין, שמעמיד ממוצעים של 20 נק' למשחק בליגה לא רעה באירופה. לא משנה איפה הקבוצה שלו, לאנדסברג יהיה שחקן שמאד קל לשווק אותו לאירופה, כבוסמן הוא יכול לקבל אחלה הצעות מכמעט כל ליגה באירופה.

06 מרץ 2012, 15:47

NY boy כתב:בטח שאפשר לתכנן, בדיוק בגלל זה מכניסים יציאות בחוזה. על הנייר אפשר לתכנן הכל, לא יצליח יש יציאה ואפשר להשתחרר. בדיוק כמו עם שייר.

אין שום טעם להשאיל, עד שהוא לא מגיע למכבי אי אפשר לדעת מה הוא יעשה, הוא צריך להיות פה ולראות מקרוב האם משתלב או לא. בדיוק כמו שיוגב עשה השנה, טל בעבר, ליאור כשהגיע לפה, פניני וכו'. הוא צריך להגיע למכבי, לראות אם הוא יכול לעשות קפיצה, אם לא יוכל ישוחרר אחרי שנה (ואם יוכיח את עצמו במקום אחר אפשר יהיה להחתים אחרי זה). השאלה זה מיותר לחלוטין ולא נותן לנו כלום.

מעבר לזה, המחשבה שלאנדסברג יהיה שחקן זול ואף אחד לא יתן לו 200-250 אלף דולר היא הזויה. מדובר בשחקן עם דרכון אירופי, פוטנציאל NBA עדיין, שמעמיד ממוצעים של 20 נק' למשחק בליגה לא רעה באירופה. לא משנה איפה הקבוצה שלו, לאנדסברג יהיה שחקן שמאד קל לשווק אותו לאירופה, כבוסמן הוא יכול לקבל אחלה הצעות מכמעט כל ליגה באירופה.

אי אפשר לתכנן. צר לי לבשר לך, אבל כדורסל אמיתי זה לא כמו כדורסל במחשב. לומר שאפשר לתת לו שנה ראשונה 10-15 דקות כמחליף, שנה אחרי זה 20 דקות, ואז שחקן חמישיה, זה מגוחך. יש כל כך הרבה משתנים. חשבנו גם ששאייר יבוא, יהיה מחליף, אחרי זה ישתלב, יכנס לחמישיה, ויהיה כוכב. אז חשבנו...
ואם לדוגמא, לאנגפורד מאריך חוזה, והלפרין חותם, ומביאים אולי SF זר, אז לנדסברג לא יראה שנייה ביורוליג. זה ממש לא עובד ככה. יש מיליון משתנים. ואם הוא לא יהיה טוב? או אם הוא יהיה כוכב ויקחו אותו? ואם הסגל ישתנה שוב מקצה לקצה? לתכנן כמה שחקן כזה או אחר, שלא ראינו אותו שניה אחת במכבי, יקבל בעוד 3 שנים, זה לא ריאלי.
לגבי ה"מחשבה ההזויה", כנראה שלא ממש הבנת. מכבי יכולה להחתים אותו ב200-250 אלף דולר. ואני חושב שיהיו קבוצות שיהיו מוכנות לשלם לו סכום כזה. כך שאם משאילים, במידה והסגל נסגר ואין לו מקום, אז אפשר להשאיל אותו בלי לשלם לו אגורה מהשכר.
לגבי השאר, אני ממש לא מבין את החשיבה שלך. מצד אחד, אתה אומר שאף אחד בקיץ לא יהיה מוכן לשלם למאצ'בן סכומים גדולים, כי הוא היה טוב רק בפרטיזן. מצד שני, אתה אומר שיהיה ביקוש והצעות ללנדסברג, בגלל שהוא היה שחקן מצוין בליגה "לא רע" (ליגת העל היא ליגה רעה. רעה מאוד!). אם אתה חושב שקבוצות כמו בארסה, ריאל, או צסק"א יקפצו אליו, אז זה ממש לא נכון. וגם לא קבוצות דרג שני באירופה. היחידות שאולי יגלו התעניינות, וגם זה לא בטוח, זה קבוצות היורוליג הקטנות כמו פרוקום, שרלואה, וכו'.. ושוב, גם זה לא בטוח.
ככה שלדעתי, צריך לחכות איתו לסוף הקיץ. אם אין לו מקום בסגל, לפחות לא כשחקן שישחק, ולא עוד איזה שאייר, אז אין בו צורך לשנה הזאת, ואפשר להשאיל לקבוצת יורוליג קטנה/קבוצת יורוקאפ. אם יהיה לו מקום, אפשר להשאיר. הכל תלוי באיך הסגל יראה, וכמה כסף ישאר.
השאלה לא תיתן לנו כלום? היא תיתן לנו המון. המון מאוד. נקבל אינדיקציה ליכולת שלו ברמה "קצת" יותר גבוה מהליגה שלנו, נראה כמה הוא יכול לתרום ברמות גבוהות יותר באירופה, ונקבל שנה אחרי זה שחקן יותר משופשף באירופה, ולא יקרה איזה מקרה שאייר 2.0, שהוא יחתום, אבל יבלה את כל השנה על הספסל

06 מרץ 2012, 16:56

אסף, יש הבדל גדול בין מיליון דולר ל400-500 דולר. למצ'באן יהיו הרבה קבוצות שיסכימו לשלם אפילו 600-700 לדעתי. מספר הקבוצות באירופה שיכולות לשלם 400 אלף דולר הוא גדול, קבוצות מרכז טבלה בספרד, איטליה, אוקראינה, רוסיה וכו'... כולם יכולות. ליניב גרין קבוצת תחתית איטלקית שילמה 200 אלף דולר ומעלה. לכן אני מניח שערך השוק של לאנדסברג יהיה בסדר הגודל הזה, וזה גם הסכומים שמכבי תצטרך להשקיע בו אם וכאשר כנראה.

בנוסף אני לא חושב שלאנדסברג מטומטם ולא יהיו לו שום אינטרס לחתום במכבי בשביל להיות מושאל, הוא יעדיף ללכת לשחק אז בספרד או איטליה ואם יתן עונה טובה הוא יהיה שווה הרבה יותר כסף ממה שמכבי יכולה לשלם לו כבר (או לקבל חוזה הרבה יותר גבוה במכבי). לכן לדעתי עדיף להחתים לכמה שנים, לתת לו את הצ'אנס, לא יצליח אז נשחרר שנה אחרי. עדיף מאשר לאבד שחקן ישראלי עם כישרון כל כך גדול (אין אף שחקן ישראלי היום עם הכישרון שלו).

06 מרץ 2012, 20:14

NY boy כתב:אסף, יש הבדל גדול בין מיליון דולר ל400-500 דולר. למצ'באן יהיו הרבה קבוצות שיסכימו לשלם אפילו 600-700 לדעתי. מספר הקבוצות באירופה שיכולות לשלם 400 אלף דולר הוא גדול, קבוצות מרכז טבלה בספרד, איטליה, אוקראינה, רוסיה וכו'... כולם יכולות. ליניב גרין קבוצת תחתית איטלקית שילמה 200 אלף דולר ומעלה. לכן אני מניח שערך השוק של לאנדסברג יהיה בסדר הגודל הזה, וזה גם הסכומים שמכבי תצטרך להשקיע בו אם וכאשר כנראה.

בנוסף אני לא חושב שלאנדסברג מטומטם ולא יהיו לו שום אינטרס לחתום במכבי בשביל להיות מושאל, הוא יעדיף ללכת לשחק אז בספרד או איטליה ואם יתן עונה טובה הוא יהיה שווה הרבה יותר כסף ממה שמכבי יכולה לשלם לו כבר (או לקבל חוזה הרבה יותר גבוה במכבי). לכן לדעתי עדיף להחתים לכמה שנים, לתת לו את הצ'אנס, לא יצליח אז נשחרר שנה אחרי. עדיף מאשר לאבד שחקן ישראלי עם כישרון כל כך גדול (אין אף שחקן ישראלי היום עם הכישרון שלו).

למאצ'בן יש גם קבוצות שישלמו היום מיליון דולר.
אתה אומר מה שאני אומר. המחיר של לנדסברג יהיה באיזור הזה. כמו מה שפארגו ופרקינס קיבלו. איזור ה200-250 אלף דולר.
לנדסברג לא מטומטם כמו שאמרת, והוא בהחלט יעדיף לחתום במכבי. כל השאר זה עניין אחר. אם יגידו לו שהוא מושאל לאיזה קבוצת יורוליג קטנה/קבוצת יורקאפ, כדי להשתפשף, ואז לחזור למכבי כשחקן בכיר, לא רואה איזה סיבה יש לו לא להסכים. זה עדיף בהחלט מאשר לחתום באיטליה/ספרד, ואז לקוות שאיזה קבוצה ברמה הזאת תיקח אותו אחרי שנה
שוב, זה תלוי באיך יראה הסגל. אני ממש לא חושב שזה חיוני להחתים אותו בכוח, אבל הוא לא יראה מגרש. אם הסגל סגור בעמדות האלה, אפשר להשאיל. אם לא, אין בעיה גם להשאיר. הוא יכול להתבזבז על הספסל סתם כמו שאייר, ונפספס אותו
נושא נעול