מכבי ת"א הציעה להנדריקס חוזה לשלוש שנים

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

בונים קבוצה סביב הנדריקס ולאנגפורד

הודעהעל ידי yellowaura » 20 פברואר 2012, 19:33

החלטה מצויינת של בלאט. אין לי ספק שזו ידיעה אמיתית ולא ספין כי מדובר במהלך חכם. מדובר ב-2 השחקנים הקשוחים בקבוצה והיציבים.
אפילו שהיו לי ספקות לגבי לאנגפורד שהוא הגיע בגלל יכולת הקליעה שלו לשלוש הוא הוכיח כי מדובר בשחקן קשוח שיכול להיות מאומן ולאזן משחק קבוצתי ואישי.
את הנדריקס אני כבר שנתיים משבח. מדובר בשחקן שכבר שנה שעברה הוכיח שהוא שחקן למשחקים גדולים אבל גם יציב במשחקים "הרגילים". אני חושב שאפילו פליקס שהיה נגדו בגלל הגובה שלו מסכים איתי שהוא בהחלט מפצה על זה בקשיחות, יציבות וריכוז לאורך דקות רבות.
סופו אם כל הכבוד לא נותן מספיק דקות וזה בעייתי לבנות עליו גם אם הוא נותן תפוקה מעולה בדקות שהוא משחק.
עכשיו נשאר הבנייה מסביב לשניים האלה.
אני חוזר שוב אחרי שנים של "מחקר" החזון שלי לקבוצה מנצחת הם שחקנים שעומדים בקריטריונים הבאים:
1. אינטנסיביות וקשיחות של השחקנים
2. ריכוז לאורך דקות רבות- תכונה נדירה יחסית וחשובה מאוד ברמות הגבוהות. במיוחד הריכוז בהתחלה ובסוף משחק.
3. יציבות בהגנה
4. ניסיון ברמות הגבוהות
5. קבלת החלטות זריזה וחכמה
5. 2 שחקנים לפחות ברמה הגבוהה עדיף עם רקורד מנצח

בקיצור הצד המנטאלי, אופי ובגרות חשובים יותר מהכישרון

לפי הקריטריונים האלה הייתי פוסל למשל את לאנדסברג. מבחינתי שחקן צעיר מידי, מקבוצה מפסידה (אם הוא היה מספיק טוב הוא היה מביא לקבוצה לפחות ניצחון ליגה אחד לבדו במיוחד שמדובר בקבוצה סבירה ובליגה בינונית ולא יציבה), ללא ניסיון, רך בהגנה.
שחקן כמו אנדונג יכול להיות שחקן רוטציה ברמה גבוהה שנותן דקות איכותיות ולא ממש מבוקש בגלל גילו (מנוסה ועדיין בכושר טוב).
בקיצור לא ללכת על השחקן "האטרקטיבי", במיוחד שמדובר בשחקן דומה יחסית לסגנון של לאנגפורד רק הרבה פחות טוב ממנו ושחקן שצריך להיות במרכז העניינים.
מהליגה הישראלית הייתי מביא שחקנים משלימים ברמה גבוהה ולא שחקנים שהם כוכבים בקבוצות שלהם. יותר קל למצוא בליגה שחקנים כמו פניני ואוחיון שישלימו סגל מאשר שחקנים שיהיו לבסוף כוכבים. אגב כרגע לא הייתי מביא אף שחקן ישראלי שהיחידי שעומד על הפרק הוא הלפרין.
שחקנים רכים כמו אליהו יכולים להיות בקבוצה ולתרום אבל כזה שחקן יכול להיות 1 לא יותר.
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
PF- אנתוני גיל*, כספי, כהן
SF- קאליניץ'*, בראיינט*, זוסמן
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

Re: מכבי ת"א הציעה להנדריקס חוזה לשלוש שנים

הודעהעל ידי EulGam05 » 20 פברואר 2012, 19:37

asafb96 כתב:
EulGam05 כתב:העניין הוא שרכז זר אפשר להחתים רק בקיץ ולהנדריקס אפשר להאריך את החוזה כבר עכשיו. בהחלט ייתכן שיקרה מצב שיוחתם רכז זר וישאר כסף להנדריקס אבל הנדריקס לא יחכה למכבי ויחתום במקום אחר.

אני עוד לא השתכנעתי שיש הרבה אופציות טובות וזולות יותר מהנדריקס ואני גם לא חושב שסופו מסוגל לשחק 25 דקות לערב ולהיות אגרסיבי ויעיל. בשנתיים האחרונות ביורוליג סופו עבר את ה-24 דקות רק ב-5 משחקים מתוך 36. בהתחשב בכך שמדובר בסנטר מאד דומיננטי שמשנה לחלוטין את המשחק קשה לי להבין את הטענה שהוא מסוגל לשחק 25 דקות לערב אבל בלאט מעדיף לתת פור ליריבות ולתת לו פחות דקות.

אז מה תעשה? תחתים את הנדריקס עכשיו ותיקח הימור שישאר גארד? קודם כל תחתים גארד. אם הנדריקס ילך, אז יהיו אופציות אחרות. כמו שהיו שחקנים לפני הנדריקס, יהיו גם אחריו.
לפעמים אני קורא את הפוסטים שוב, ואני לא מאמין שאנחנו מדברים על הנדריקס. רבאק, הנדריקס! זה שחקן משלים. אחלה שחקן, אבל סך הכל סנטר מחליף. אדם שלא מבין בכדורסל ובמכבי יכול לחשוב שמדובר בכוכב של הקבוצה בחלק מהפוסטים. אז הוא ילך, מה קרה? בשביל הסיכוי הזה שהוא "יברח" לנו בקיץ בגלל שחיכינו להבטיח רכז טוב בקבוצה, ניקח את הסיכון הזה? ואם נחתים אותו עכשיו, וסופו ולאנגפורד ישארו בסכומים גדולים, ולא ישאר מספיק כסף לרכז מוביל, מה נעשה?
יהיו אופציות זולות מהנדריקס, שיתרמו יותר לפחות מבחינה הגנתית ונוכחות בצבע. זה בטוח. יכול ליהיות שהם יהיו פחות יעילים ממנו, יכול ליהיות שיותר יעילים ממנו. זה ה"הימור" פה. אני מעדיף שה"הימור" יהיה פה, ולא בעמדה חשובה הרבה הרבה יותר.
סופו הראה שהוא מסוגל לשחק במשחקים 25, ואפילו נתן שנה שעברה משחק של 30 דקות. הוא כנראה לא יכול לשחק באופן קבוע את המספר הזה, אבל הממוצעי דקות שלו כן יכולים ליהיות באיזור ה20 דקות, ואולי קצת יותר. כך היה בשלב הראשון שנה שעברה, וכך צריך ליהיות. אני לא רואה בעיה שיהיה לנו סנטר מחליף הגנתי שיתן כל ערב את ה10-20 דקות. כמו שאמרתי, אם בארסה משחק במשך 40 דקות רק עם סנטרים הגנתיים, למה שלמכבי לא יהיה אחד כזה אמיתי. אחד ארוך, שיודע לחסום, לשנות זריקות, ולקחת ריבאונדים? מכבי סך הכל קבוצה התקפית מהשחקנים שצפויים להישאר. סופו, לאנגפורד, מאצ'בן, אליהו, הלפרין, לאנדסברג, פניני. אלא שחקנים התקפיים. צריך גם את השחקנים האפורים וההגנתיים

רק שהסכומים שאתה חוסך על הנדריקס הם לא ההבדל בין דרווין קיצ'ן למילוש תאודוסיץ' אלא יותר בכיוון של דשון ווד לעומת טרל לידיי. אגב, הנדריקס הוא אולי לא הכוכב של הקבוצה אבל הוא כן מוביל את מכבי בריבאונד לדקה (שביעי ביורוליג) ובחסימות לדקה (שמיני ביורוליג). השחקן שמשחק מאחורי סופו, בין אם זה הנדריקס או סנטר אחר שיובא במקומו, אפקטיבית משחק דקות של שחקן חמישיה כך שאפשר לקרוא לו שחקן מחליף אבל זה לא ישנה את העובדה שהוא ישחק בסביבות 20 דקות בערב.
אני, אגב, לא חושב שסנטר הגנתי זה דבר רע, אפילו להיפך, אבל לא כל שחקן גבוה שיודע לקחת ריבאונד ולחסום הוא סנטר הגנתי טוב. לטורנאדו הירושלמי למשל היה סייז טוב, יכולות ריבאונד טובות והוא היה חוסם מצוין ועדיין הוא היה שחקן הגנה מאד חלש שלא הצליח להבין חצי מהזמן איך לעשות רוטציה פשוטה בהגנה.
EulGam05

Re: בונים קבוצה סביב הנדריקס ולאנגפורד

הודעהעל ידי שחף » 20 פברואר 2012, 19:44

איזה ידיעה? על מה אתה מדבר?
שחף

הודעהעל ידי חנו'ש » 20 פברואר 2012, 19:51

אגב, שמתם לב שאנחנו חופרים כבר 7 עמודים על ידיעה שרק שחרור פרסמה (וכולנו יודעים שמידת האמינות שלה היא, אם לנסח בעדינות, בזבל...)
נראה לי שאפילו שחרור עצמה לא דמיינה שהיא תייצר 7 עמודים.... :bigsmile2
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי asafb96 » 20 פברואר 2012, 19:52

רק שהסכומים שאתה חוסך על הנדריקס הם לא ההבדל בין דרווין קיצ'ן למילוש תאודוסיץ' אלא יותר בכיוון של דשון ווד לעומת טרל לידיי. אגב, הנדריקס הוא אולי לא הכוכב של הקבוצה אבל הוא כן מוביל את מכבי בריבאונד לדקה (שביעי ביורוליג) ובחסימות לדקה (שמיני ביורוליג). השחקן שמשחק מאחורי סופו, בין אם זה הנדריקס או סנטר אחר שיובא במקומו, אפקטיבית משחק דקות של שחקן חמישיה כך שאפשר לקרוא לו שחקן מחליף אבל זה לא ישנה את העובדה שהוא ישחק בסביבות 20 דקות בערב.
אני, אגב, לא חושב שסנטר הגנתי זה דבר רע, אפילו להיפך, אבל לא כל שחקן גבוה שיודע לקחת ריבאונד ולחסום הוא סנטר הגנתי טוב. לטורנאדו הירושלמי למשל היה סייז טוב, יכולות ריבאונד טובות והוא היה חוסם מצוין ועדיין הוא היה שחקן הגנה מאד חלש שלא הצליח להבין חצי מהזמן איך לעשות רוטציה פשוטה בהגנה.

נו באמת... מי דיבר על תאודוסיץ'? ההבדל יכול ליהיות 300-500 אלף. זה כן יכול ליהיות ההדל בין קיצ'ן לשחקן כמו ג'קסון או דה קולו. וגם אם אולי לא, זה לבטח יעזור להביא שחקנים ברמה הזאת.
ברור שהנדריקס מוביל את מכבי בריבאונד וחסימות. אוי ואבוי אם לא. הוא שחקן הפנים היחיד עם אורנטציה הגנתית (בלי להחשיב את ג'יימס שניהיה שחקן מחוץ לרוטציה). אבל זה לא אומר שהוא שחקן הגנה גדול. ממש לא. לא מעט שחקנים חגגו לו על הראש, והוא עושה לא מעט חורים בצבע. אני מבטיח לך שמכבי יכולה להביא בקיץ שחקן שיתרום יותר, אפילו הרבה יותר, מבחינה הגנתית, ובזול יותר.
20 דקות? קודם כל זה לא 20 דקות בהרכח, אלא משהו בין 10 ל20 דקות. וזה ממש לא מספר דקות של שחקן חמישיה. ואם הנדריקס מקבל את הדקות האלה, זה לא אומר שהוא מתאים ליהיות שחקן חמישיה בטופ יורוליג. אני לא מסתכל על כמה דקות ישאר, אלא כמה כסף מבוזבז על שחקן הרבה פחות חשוב. וגם אם ההגדרה שלך נכונה (ולדעתי היא ממש לא נכונה), והמחליף של סופו נחשב שחקן חמישיה, זה אומר שהעמדה הזאת חשובה יותר מרכז ראשון?
סנטר הגנתי זה לא שחקן שרק חוסם ולוקח ריבאונד, זה גם שחקן עם סייז, ששומר טוב ומשנה זריקות בצבע. ורנדו הזה שאתה מדבר עליו היה 2.06, לא שומר אישי טוב, ולא פחות צנון מג'יימס. אם יבוא סנטר במקום ריץ', זה צריך ליהיות שחקן גבוה, חזק, שיודע לשמור ולחסום. ויש כאלה. ובזול. חוץ מזה, גם הנדריקס ממש לא שחקן הגנה גדול.

אגב, שמתם לב שאנחנו חופרים כבר 7 עמודים על ידיעה שרק שחרור פרסמה (וכולנו יודעים שמידת האמינות שלה היא, אם לנסח בעדינות, בזבל...)
נראה לי שאפילו שחרור עצמה לא דמיינה שהיא תייצר 7 עמודים....

אשכרה :D
בסוף זה יסתבר כלא נכון. אבל הדיון הזה יצטרך להתקיים, במוקדם או במאוחר, ובסדר שהוא יצא עכשיו, בשביל רמת העיקרון. גם אם זה יהיה על הפרק יותר מאוחר
asafb96

הודעהעל ידי asafb96 » 20 פברואר 2012, 19:56

לא מסכים איתך. כל זה חשוב, אבל כישרון חשוב לא פחות. לא ראיתי בחיים קבוצה לוקחת אליפות אירופה עם נשמה. כל קבוצה שלוקחת אליפות אירופה, זה קודם כל קבוצה עם כישרון. קודם כל כישרון ואיכויות, אחר כך כל השאר. אז הנדריקס שחקן שנלחם המון. אבל זה לא יעזור אם הוא יהיה מה שימנע ממכבי להביא רכז טוב בגלל חוזה גדול. אז נישאר עם "לוחם" כמו הנדריקס, אבל ניתקע עם רכז סטייל דווין סמית' 2.0
לאנגפורד זה סיפור אחר. לאנגפורד שחקן מוכשר מאוד, שצריך לנסות לשמור ולהשקיע בו.
בכל מקרה, יש לזה דיון נפרד. נראה לי מיותר לפתוח עוד ת'רד לזה
asafb96

הודעהעל ידי EulGam05 » 20 פברואר 2012, 20:12

ג'קסון (שלא רלוונטי גם ככה כי יש לו חוזה לעונה הבאה בבילבאו) ודה-קולו לא יהיו בטווח המחירים של מכבי גם אחרי שתחסוך את ה-300 אלף האלה כי אלה שחקנים מרכזיים בקבוצות טובות בספרד (על דה-קולו נדמה לי היו דיבורים בקיץ בהקשר של גלאטסראיי בכיוון של מיליון יורו לעונה). בין אם תחסוך את הכסף הזה או לא, רוב הסיכויים שמכבי תביא את הקומבו-גארד האמריקאי המסורתי שבמקרה הטוב הצטיין ביורוקאפ ובמקרה הפחות טוב הצטיין בליגת העל או במקבילה לה (אני אזרוק פה הימור על טייריס רייס מריטאס).

אבל תאכלס, כפי שכבר אמרתי אני בספק אם הנדריקס בכלל יסכים להצעת חוזה כזאת, היא משמעותית מתחת לערך השוק שלו בהתחשב באורך החוזה. לא חושב שתהיה לו בעיה למצוא קבוצה ספרדית/רוסית שתשלם לו לעונה משמעותית יותר באותה כמות שנים.
EulGam05

הודעהעל ידי asafb96 » 20 פברואר 2012, 20:16

EulGam05 כתב:ג'קסון (שלא רלוונטי גם ככה כי יש לו חוזה לעונה הבאה בבילבאו) ודה-קולו לא יהיו בטווח המחירים של מכבי גם אחרי שתחסוך את ה-300 אלף האלה כי אלה שחקנים מרכזיים בקבוצות טובות בספרד (על דה-קולו נדמה לי היו דיבורים בקיץ בהקשר של גלאטסראיי בכיוון של מיליון יורו לעונה). בין אם תחסוך את הכסף הזה או לא, רוב הסיכויים שמכבי תביא את הקומבו-גארד האמריקאי המסורתי שבמקרה הטוב הצטיין ביורוקאפ ובמקרה הפחות טוב הצטיין בליגת העל או במקבילה לה (אני אזרוק פה הימור על טייריס רייס מריטאס).

אבל תאכלס, כפי שכבר אמרתי אני בספק אם הנדריקס בכלל יסכים להצעת חוזה כזאת, היא משמעותית מתחת לערך השוק שלו בהתחשב באורך החוזה. לא חושב שתהיה לו בעיה למצוא קבוצה ספרדית/רוסית שתשלם לו לעונה משמעותית יותר באותה כמות שנים.

גם דה קולו וגם ג'קסון מסיימים חוזה. שניהם כן יכולים להגיע למכבי.
הם יהיו יקרים, אבל עדיף לשלם עליהם, ולא לשלם על הנדריקס ולהמר. זה לא שחקנים שהולכים לקבל מיליון באירופה, וכן אפשר לתת להם חוזה יפה מאוד.
גם רייס שם מעניין, ותיהיה בטוח שזה לא שחקן שיבוא ב300-400 אלף דולר. הפרש השכר של הנדריקס מאוד משמעותי. גם אם לא מכסה את כל ההפרש בין רכז זול לרכז בכיר, זה לבטח מחסה סכום גדול מאוד שישפיע המון.
לפי מה שכתוב הנדריקס מחזיק בהצעה של מיליון יורו. אם הוא יסרב כרגע, מעל 800 אלף זה באמת יהיה כבר יותר מדי מוגזם.
asafb96

הודעהעל ידי felix_r » 20 פברואר 2012, 20:28

asafb96 כתב:לא מסכים איתך. כל זה חשוב, אבל כישרון חשוב לא פחות. לא ראיתי בחיים קבוצה לוקחת אליפות אירופה עם נשמה. כל קבוצה שלוקחת אליפות אירופה, זה קודם כל קבוצה עם כישרון. קודם כל כישרון ואיכויות, אחר כך כל השאר. אז הנדריקס שחקן שנלחם המון. אבל זה לא יעזור אם הוא יהיה מה שימנע ממכבי להביא רכז טוב בגלל חוזה גדול. אז נישאר עם "לוחם" כמו הנדריקס, אבל ניתקע עם רכז סטייל דווין סמית' 2.0
לאנגפורד זה סיפור אחר. לאנגפורד שחקן מוכשר מאוד, שצריך לנסות לשמור ולהשקיע בו.
בכל מקרה, יש לזה דיון נפרד. נראה לי מיותר לפתוח עוד ת'רד לזה

1+ :cool
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי EulGam05 » 20 פברואר 2012, 20:32

ג'קסון האריך בקיץ את החוזה לשנתיים:
http://www.sportando.net/eng/europe/spa ... ckson.html

דה-קולו לדעתי יהיה רחוק מטווח המחירים של מכבי גם אחרי החיסכון. אם הוא יחליט לא ללכת לסאן-אנטוניו שמחזיקה בזכויות שלו אז תבוא הקבוצה הטורקית/רוסית/ספרדית התורנית שתציע לו את המיליון יורו לעונה. כמו כל השחקנים האירופאים הוא מדבר ביורו ולהבדיל משחקנים אמריקאים, לא אמורה להיות לו שום סיבה להתפשר על השכר שלו ולבוא למכבי.
EulGam05

הודעהעל ידי asafb96 » 20 פברואר 2012, 20:38

EulGam05 כתב:ג'קסון האריך בקיץ את החוזה לשנתיים:

דה-קולו לדעתי יהיה רחוק מטווח המחירים של מכבי גם אחרי החיסכון. אם הוא יחליט לא ללכת לסאן-אנטוניו שמחזיקה בזכויות שלו אז תבוא הקבוצה הטורקית/רוסית/ספרדית התורנית שתציע לו את המיליון יורו לעונה. כמו כל השחקנים האירופאים הוא מדבר ביורו ולהבדיל משחקנים אמריקאים, לא אמורה להיות לו שום סיבה להתפשר על השכר שלו ולבוא למכבי.

לפי IN THE GAME הוא מסיים חוזה.. כנראה שלא עדכנו שם..
בכל מקרה, דה קולו כן יכול ליהיות בטווח המחירים. זה שחקן יורוקאפ השנה. בארסה, ריאל, והקבוצות העשירות של היבשת, לא צריכות כרגע רכז. מי שיאיים על מכבי, אלא הטורקיות (אפס וגלא). לסאן אנטוניו אני ממש לא רואה אותו מגיע.
אני חושב שהוא כן יהיה בטווח המחירים של מכבי. גם אם לא, שחקנים כאלה. אולי רייס, אולי מישהו אחר, זה הכיוון. לא כל מיני קיצ'נים ב200-300 אלף דולר. זה דוגמא סך הכל.
asafb96

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 20 פברואר 2012, 21:12

אני לא יודע מניין מגיע המידע לפיו מכבי בונה את הקבוצה של העונה הבאה סביב לנגפורד והנדריקס.
לפי מה שידוע לי, שני השחקנים האילו טרם סגורים לעונה הבאה והנדריקס בכלל צפוי להיות שחקן מחליף (כמו שהוא העונה), ככה שקשה להאמין שדוקא סביבו תבנה קבוצה.

לגבי הקונספט שהועלה כאן, אני לא זוכר כמה פעמים קונספט כזה הצליח והביא תארים.
בכל הקבוצות של אירופה לאורך השנים (ובפרט באילו של מכבי), הדבר הבולט ביותר היה כשרון וריכוזו. מקווה שזה יהיה הקו המנחה של בניית הקבוצה בקיץ הקרוב.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי חנו'ש » 20 פברואר 2012, 21:15

אם כבר סביב לאנגפורד וסופו, זה נשמע יותר הגיוני (לא שהייתי מתנגדת לראות גם את הנדריקס בסגל...)
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי yellowaura » 20 פברואר 2012, 21:33

אני בטוח שבלאט אמר שהקבוצה תהיה סביב הנדריקס ולאנגפורד הוא התכוון שהם יהיו השחקנים שיכוונו להשאיר בכל מקרה ולא הכוכבים.
החלטה שאני מסכים איתה לחלוטין.
ברור שאם יחליפו את סופו יצטרכו להביא שחקן חמישייה ברמה זהה. הכוונה לא שהנדריקס טוב מסופו אלא שבתפקיד של שחקן רוטציה במחיר שלו הוא חשוב יותר למכבי מאשר סופו שאמור לשחק תפקיד מרכזי מאוד ולא נתן את אותה תפוקה. ברור שאם היה צריך לבחור סופו או הנדריקס אז בלאט היה בוחר את סופו אבל זה לא המקרה.
אנשים לא מבינים שאי אפשר להשוות את אליהו לבלו או את סופו להנדריקס משום שהציפיות מהם והתפקידים שלהם בקבוצה שונים.
את הנדריקס ובלו אפשר להשאיר בסכומים נמוכים יחסית ובתום העונה תראו שההייפ סביבם יעלם והמחיר שלהם יהיה סביר בהחלט כי לא מדובר בשחקנים שנותנים תפוקה סטטיסטית גבוהה שמושכת קבוצות גדולות לכן קל יותר להשאיר אותם.
הסתייגות קטנה המחיר שרכשו את סופו (כ- 800,000 +\- דולר) עדיין מציאה. השאלה לכמה שודרג השכר שלו ומה יהיה השכר שלו שנה הבאה. יש לי בעיה אחת עם סופו והיא כמות הדקות שהוא מסוגל ויהיה מסוגל לתת. זאת בעיה גדולה ואם היא תחמיר מבחינתי שחקן מרכזי צריך להיות שותף לפחות 22 דקות בממוצע ואם הוא יכול לתת כ- 15 דק' אי אפשר לבנות עליו כששחקן מרכזי. כמו שבלאט אמר המשחק היה בנוי על סופו ברגע שהוא יכל לתת קצת יותר מ- 10 דק' היה צריך לבנות מערך חדש ולהוסיף אסטרטגיות עם ו בלי סופו... זה בעייתי.
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי asafb96 » 20 פברואר 2012, 21:39

איזה סכומים נמוכים? מדברים פה על לתת להנדריקס 800 אלף דולר
סופו יכול לסחוב 20 דקות ואף יותר. הוא עשה זאת לא פעם. בעיקר שנה שעברה, אבל גם העונה. העומס והפציעה משפיעות, אבל גם בלאט לא ממש משתמש בו מספיק. בעיקר שימוש שבלוני, קבוצות קוראות את זה, מוציאות אותו מהמשחק, ובלאט מוציא אותו להרבה דקות. סופו בהחלט יכול ליהיות יעיל לקצת יותר מ20 דקות בממוצע.
asafb96

הודעהעל ידי yellowaura » 20 פברואר 2012, 21:45

asafb96 כתב:
EulGam05 כתב:ג'קסון האריך בקיץ את החוזה לשנתיים:

לפי IN THE GAME הוא מסיים חוזה.. כנראה שלא עדכנו שם..
בכל מקרה, דה קולו כן יכול ליהיות בטווח המחירים. זה שחקן יורוקאפ השנה. בארסה, ריאל, והקבוצות העשירות של היבשת, לא צריכות כרגע רכז. מי שיאיים על מכבי, אלא הטורקיות (אפס וגלא). לסאן אנטוניו אני ממש לא רואה אותו מגיע.
אני חושב שהוא כן יהיה בטווח המחירים של מכבי. גם אם לא, שחקנים כאלה. אולי רייס, אולי מישהו אחר, זה הכיוון. לא כל מיני קיצ'נים ב200-300 אלף דולר. זה דוגמא סך הכל.

את דה קולו יצא לי לראות מספר פעמים ואני לא חושב שהוא ברמה גבוהה מספיק בשלב זה. הוא שחקן אטרקטיבי ויש לו היי לייטס אבל יכול להיעלם לאורך דקות רבות וריכוז מנטאלי זאת תכונה חשובה מאוד אצל רכז. חוץ מזה הוא שחקן בינוני בהגנה והיכולת האישית שלו באחד על אחד בסיומת סבירה.
אני לא רואה אותו רכז ברמה מספקת והמחיר שלו בגלל שהוא "אירופאי מלהיב" יקר. מזכיר לי את ג'ייסון וייליאמס "שוקולד לבן" שחקן אטרקטיבי לכאורה אבל לא הכי יעיל בדברים הקטנים ובריכוז של משחק עומד.

דווקא שחקן כמו ניק קאלאתס מפנא הוא שחקן לא "מלהיב" במובן המקובל כמו שבד או דה קולו אבל מבחינתי מדובר בשחקן מלהיב כי הוא מקבל החלטות ברמה גבוהה, עושה הגנה מעולה, זריז, משחק בחוץ ובפנים בקיצור נכס לכל קבוצה.
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי asafb96 » 20 פברואר 2012, 21:49

ממש לא מסכים איתך.
דה קולו שחקן מצוין. הוא שחקן שלם. אין משהו שהוא לא עושה, לפחות לא ברמה סבירה. מרכז, קולע מכל טווח, חודר, חכם, בעל ראיית משחק, ושחקן הגנה מצוין (בינוני בהגנה? מאיפה הבאת את זה? הוא שומר טוב וחוטף מצוין).
הוא בהחלט שחקן לרמות האלה. הוא עדיין לא הוכיח את עצמו כשחקן מצוין ברמת יורוליג, וזה אולי מה שיעזור למכבי להביא אותו. כי הוא גארד יוצא מהכלל. אני ממש לא מושפע מההיילייטס שלו (כמוך, גם אני מאוד מאוד אוהב את קלאטאס). זה לא קשור. הוא פשוט שחקן טוב. קוו אחורי שכולל אותו, את אוחיון, הלפרין, לאנגפורד, לאנדסברג ופניני, יכול ליהיות אחלה של קוו אחורי.
asafb96

הודעהעל ידי felix_r » 20 פברואר 2012, 21:58

asafb96 כתב:ממש לא מסכים איתך.
דה קולו שחקן מצוין. הוא שחקן שלם. אין משהו שהוא לא עושה, לפחות לא ברמה סבירה. מרכז, קולע מכל טווח, חודר, חכם, בעל ראיית משחק, ושחקן הגנה מצוין (בינוני בהגנה? מאיפה הבאת את זה? הוא שומר טוב וחוטף מצוין).
הוא בהחלט שחקן לרמות האלה. הוא עדיין לא הוכיח את עצמו כשחקן מצוין ברמת יורוליג, וזה אולי מה שיעזור למכבי להביא אותו. כי הוא גארד יוצא מהכלל. אני ממש לא מושפע מההיילייטס שלו (כמוך, גם אני מאוד מאוד אוהב את קלאטאס). זה לא קשור. הוא פשוט שחקן טוב. קוו אחורי שכולל אותו, את אוחיון, הלפרין, לאנגפורד, לאנדסברג ופניני, יכול ליהיות אחלה של קוו אחורי.

אני חושב שאני יודע מה הבעיה איתו. כשהוא לא משחק רכז, הוא פשוט נעלם. הוא חייב את הכדור אצלו. אבל מצד שני הוא לא רכז ברמות הגבוהות של היורוליג (מאבד המון מול קבוצות רציניות), ולכן מאמנים לא תמיד נותנים לו לשחק רכז... הוא קצת דומה לאיידסון, שלא יכול לשחק רכז בקבוצת יורוליג רצינית, אבל בניגוד לאיידסון, שמרגיש נוח גם בתפקידים אחרים, דה קולו נעלם כשמזיזים אותו מעדמת הרכז.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yellowaura » 20 פברואר 2012, 22:13

asafb96 כתב:איזה סכומים נמוכים? מדברים פה על לתת להנדריקס 800 אלף דולר
סופו יכול לסחוב 20 דקות ואף יותר. הוא עשה זאת לא פעם. בעיקר שנה שעברה, אבל גם העונה. העומס והפציעה משפיעות, אבל גם בלאט לא ממש משתמש בו מספיק. בעיקר שימוש שבלוני, קבוצות קוראות את זה, מוציאות אותו מהמשחק, ובלאט מוציא אותו להרבה דקות. סופו בהחלט יכול ליהיות יעיל לקצת יותר מ20 דקות בממוצע.

סופו עושה עבירות כמעט במתכוון כדי לצאת ולקבל אוויר. בלאט הוא אולי החסיד הכי גדול שלו. אגב בלאט השתמש בו בצורה נכונה לטעמי ובכל מקרה מה שרואים מכאן לא רואים משם. בלאט הוא מאמן מהטובים היום באירופה ואני סומך עליו, לפחות כרגע, שהוא יודע יותר טוב ממני וממך מה הגבולות והיכולות של סופו.
תהיה בטוח שבמיקרו, בקריאת המשחק והיכולות של שחקנים בלאט עולה עלי ועליך בכמה רמות. יכול להיות שהוא טועה במשחק כזה או אחר אבל אם סופו לא בכושר הוא יזהה את זה כי הוא נמצא באימונים ופיזית ליד השחקנים.
לגבי השימוש השבלוני... אתה חושב שבלאט לא יודע שהקבוצות מתרכזות סביב סופו. אבל מה הברירות ? סופו טוב בלשחק קרוב לסל והוא לא יהפוך את עורו וחוץ מזה הרבה קבוצות היו שמחות לראות את סופו נפטר מהכדור מהר כאשר באה עליו עזרה אבל בלאט לדעתי בצעד חכם נתן הוראה לסופו לשחק בהרבה מקרים פנימה גם אם באה עזרה כי משחק פנימה לאורך זמן הרבה יותר יציב וכי משחק השלשות של מכבי חוץ מבלו לא ממש דבר שאפשר לסמוך עליו לאורך דקות ארוכות.

אני מסכים איתך שהמשחק של מכבי שבלוני לעיתים בדקות שסופו משחק אבל סופו לא ממש שחקן שאפשר לשחק איתו יותר מדי משחקים. קשה לו בפיק אנד רול כי הוא קצת כבד וקשה לו לשחק מחוץ לצבע. זה לא אשמת בלאט ובלאט מפיק ממנו את המירב.
יש שחקנים מגוונים כמו מירוטיץ', לורבק, טלטוביץ' ויש שחקנים יותר שבלונים אבל גם איכותיים כמו: סופו, קרסטיץ', פקוביץ' .
המשחק של מכבי שבלוני כמעט אוטומטית ברגע שסופו משחק ואין לך גארד ברמה זהה.

לגבי המחיר של 800,000 דולר להנדריקס... מבחינתי זה המחיר הנכון. לא מציאה ולא יקר מדי ממש המחיר שהוא שווה היום.
אני מניח שבלאט אומר שהוא רוצה את הנדריקס הכוונה היא שמאצ'באן יושאל לעוד עונה ובזה תיפתר הבעיה הכספית.
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי yellowaura » 20 פברואר 2012, 22:18

felix_r כתב:
asafb96 כתב:ממש לא מסכים איתך.

אני חושב שאני יודע מה הבעיה איתו. כשהוא לא משחק רכז, הוא פשוט נעלם. הוא חייב את הכדור אצלו. אבל מצד שני הוא לא רכז ברמות הגבוהות של היורוליג (מאבד המון מול קבוצות רציניות), ולכן מאמנים לא תמיד נותנים לו לשחק רכז... הוא קצת דומה לאיידסון, שלא יכול לשחק רכז בקבוצת יורוליג רצינית, אבל בניגוד לאיידסון, שמרגיש נוח גם בתפקידים אחרים, דה קולו נעלם כשמזיזים אותו מעדמת הרכז.

מה לגבי פטריק בוורלי ? הוא יכול לשחק גם כרכז וגם כסקנד גארד. שחקן טוב מאוד בשני צידי המגרש.

אני הייתי מנסה להביא אותו. גם עולה פחות מדה קולו וגם יותר מתאים למכבי
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: עידן ו־4 אורחים