המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
asafb96 כתב:EulGam05 כתב:העניין הוא שרכז זר אפשר להחתים רק בקיץ ולהנדריקס אפשר להאריך את החוזה כבר עכשיו. בהחלט ייתכן שיקרה מצב שיוחתם רכז זר וישאר כסף להנדריקס אבל הנדריקס לא יחכה למכבי ויחתום במקום אחר.
אני עוד לא השתכנעתי שיש הרבה אופציות טובות וזולות יותר מהנדריקס ואני גם לא חושב שסופו מסוגל לשחק 25 דקות לערב ולהיות אגרסיבי ויעיל. בשנתיים האחרונות ביורוליג סופו עבר את ה-24 דקות רק ב-5 משחקים מתוך 36. בהתחשב בכך שמדובר בסנטר מאד דומיננטי שמשנה לחלוטין את המשחק קשה לי להבין את הטענה שהוא מסוגל לשחק 25 דקות לערב אבל בלאט מעדיף לתת פור ליריבות ולתת לו פחות דקות.
אז מה תעשה? תחתים את הנדריקס עכשיו ותיקח הימור שישאר גארד? קודם כל תחתים גארד. אם הנדריקס ילך, אז יהיו אופציות אחרות. כמו שהיו שחקנים לפני הנדריקס, יהיו גם אחריו.
לפעמים אני קורא את הפוסטים שוב, ואני לא מאמין שאנחנו מדברים על הנדריקס. רבאק, הנדריקס! זה שחקן משלים. אחלה שחקן, אבל סך הכל סנטר מחליף. אדם שלא מבין בכדורסל ובמכבי יכול לחשוב שמדובר בכוכב של הקבוצה בחלק מהפוסטים. אז הוא ילך, מה קרה? בשביל הסיכוי הזה שהוא "יברח" לנו בקיץ בגלל שחיכינו להבטיח רכז טוב בקבוצה, ניקח את הסיכון הזה? ואם נחתים אותו עכשיו, וסופו ולאנגפורד ישארו בסכומים גדולים, ולא ישאר מספיק כסף לרכז מוביל, מה נעשה?
יהיו אופציות זולות מהנדריקס, שיתרמו יותר לפחות מבחינה הגנתית ונוכחות בצבע. זה בטוח. יכול ליהיות שהם יהיו פחות יעילים ממנו, יכול ליהיות שיותר יעילים ממנו. זה ה"הימור" פה. אני מעדיף שה"הימור" יהיה פה, ולא בעמדה חשובה הרבה הרבה יותר.
סופו הראה שהוא מסוגל לשחק במשחקים 25, ואפילו נתן שנה שעברה משחק של 30 דקות. הוא כנראה לא יכול לשחק באופן קבוע את המספר הזה, אבל הממוצעי דקות שלו כן יכולים ליהיות באיזור ה20 דקות, ואולי קצת יותר. כך היה בשלב הראשון שנה שעברה, וכך צריך ליהיות. אני לא רואה בעיה שיהיה לנו סנטר מחליף הגנתי שיתן כל ערב את ה10-20 דקות. כמו שאמרתי, אם בארסה משחק במשך 40 דקות רק עם סנטרים הגנתיים, למה שלמכבי לא יהיה אחד כזה אמיתי. אחד ארוך, שיודע לחסום, לשנות זריקות, ולקחת ריבאונדים? מכבי סך הכל קבוצה התקפית מהשחקנים שצפויים להישאר. סופו, לאנגפורד, מאצ'בן, אליהו, הלפרין, לאנדסברג, פניני. אלא שחקנים התקפיים. צריך גם את השחקנים האפורים וההגנתיים
רק שהסכומים שאתה חוסך על הנדריקס הם לא ההבדל בין דרווין קיצ'ן למילוש תאודוסיץ' אלא יותר בכיוון של דשון ווד לעומת טרל לידיי. אגב, הנדריקס הוא אולי לא הכוכב של הקבוצה אבל הוא כן מוביל את מכבי בריבאונד לדקה (שביעי ביורוליג) ובחסימות לדקה (שמיני ביורוליג). השחקן שמשחק מאחורי סופו, בין אם זה הנדריקס או סנטר אחר שיובא במקומו, אפקטיבית משחק דקות של שחקן חמישיה כך שאפשר לקרוא לו שחקן מחליף אבל זה לא ישנה את העובדה שהוא ישחק בסביבות 20 דקות בערב.
אני, אגב, לא חושב שסנטר הגנתי זה דבר רע, אפילו להיפך, אבל לא כל שחקן גבוה שיודע לקחת ריבאונד ולחסום הוא סנטר הגנתי טוב. לטורנאדו הירושלמי למשל היה סייז טוב, יכולות ריבאונד טובות והוא היה חוסם מצוין ועדיין הוא היה שחקן הגנה מאד חלש שלא הצליח להבין חצי מהזמן איך לעשות רוטציה פשוטה בהגנה.
אגב, שמתם לב שאנחנו חופרים כבר 7 עמודים על ידיעה שרק שחרור פרסמה (וכולנו יודעים שמידת האמינות שלה היא, אם לנסח בעדינות, בזבל...)
נראה לי שאפילו שחרור עצמה לא דמיינה שהיא תייצר 7 עמודים....
EulGam05 כתב:ג'קסון (שלא רלוונטי גם ככה כי יש לו חוזה לעונה הבאה בבילבאו) ודה-קולו לא יהיו בטווח המחירים של מכבי גם אחרי שתחסוך את ה-300 אלף האלה כי אלה שחקנים מרכזיים בקבוצות טובות בספרד (על דה-קולו נדמה לי היו דיבורים בקיץ בהקשר של גלאטסראיי בכיוון של מיליון יורו לעונה). בין אם תחסוך את הכסף הזה או לא, רוב הסיכויים שמכבי תביא את הקומבו-גארד האמריקאי המסורתי שבמקרה הטוב הצטיין ביורוקאפ ובמקרה הפחות טוב הצטיין בליגת העל או במקבילה לה (אני אזרוק פה הימור על טייריס רייס מריטאס).
אבל תאכלס, כפי שכבר אמרתי אני בספק אם הנדריקס בכלל יסכים להצעת חוזה כזאת, היא משמעותית מתחת לערך השוק שלו בהתחשב באורך החוזה. לא חושב שתהיה לו בעיה למצוא קבוצה ספרדית/רוסית שתשלם לו לעונה משמעותית יותר באותה כמות שנים.
asafb96 כתב:לא מסכים איתך. כל זה חשוב, אבל כישרון חשוב לא פחות. לא ראיתי בחיים קבוצה לוקחת אליפות אירופה עם נשמה. כל קבוצה שלוקחת אליפות אירופה, זה קודם כל קבוצה עם כישרון. קודם כל כישרון ואיכויות, אחר כך כל השאר. אז הנדריקס שחקן שנלחם המון. אבל זה לא יעזור אם הוא יהיה מה שימנע ממכבי להביא רכז טוב בגלל חוזה גדול. אז נישאר עם "לוחם" כמו הנדריקס, אבל ניתקע עם רכז סטייל דווין סמית' 2.0
לאנגפורד זה סיפור אחר. לאנגפורד שחקן מוכשר מאוד, שצריך לנסות לשמור ולהשקיע בו.
בכל מקרה, יש לזה דיון נפרד. נראה לי מיותר לפתוח עוד ת'רד לזה
EulGam05 כתב:ג'קסון האריך בקיץ את החוזה לשנתיים:
http://www.sportando.net/eng/europe/spa ... ckson.html
דה-קולו לדעתי יהיה רחוק מטווח המחירים של מכבי גם אחרי החיסכון. אם הוא יחליט לא ללכת לסאן-אנטוניו שמחזיקה בזכויות שלו אז תבוא הקבוצה הטורקית/רוסית/ספרדית התורנית שתציע לו את המיליון יורו לעונה. כמו כל השחקנים האירופאים הוא מדבר ביורו ולהבדיל משחקנים אמריקאים, לא אמורה להיות לו שום סיבה להתפשר על השכר שלו ולבוא למכבי.
asafb96 כתב:EulGam05 כתב:ג'קסון האריך בקיץ את החוזה לשנתיים:
http://www.sportando.net/eng/europe/spa ... ckson.html
דה-קולו לדעתי יהיה רחוק מטווח המחירים של מכבי גם אחרי החיסכון. אם הוא יחליט לא ללכת לסאן-אנטוניו שמחזיקה בזכויות שלו אז תבוא הקבוצה הטורקית/רוסית/ספרדית התורנית שתציע לו את המיליון יורו לעונה. כמו כל השחקנים האירופאים הוא מדבר ביורו ולהבדיל משחקנים אמריקאים, לא אמורה להיות לו שום סיבה להתפשר על השכר שלו ולבוא למכבי.
לפי IN THE GAME הוא מסיים חוזה.. כנראה שלא עדכנו שם..
בכל מקרה, דה קולו כן יכול ליהיות בטווח המחירים. זה שחקן יורוקאפ השנה. בארסה, ריאל, והקבוצות העשירות של היבשת, לא צריכות כרגע רכז. מי שיאיים על מכבי, אלא הטורקיות (אפס וגלא). לסאן אנטוניו אני ממש לא רואה אותו מגיע.
אני חושב שהוא כן יהיה בטווח המחירים של מכבי. גם אם לא, שחקנים כאלה. אולי רייס, אולי מישהו אחר, זה הכיוון. לא כל מיני קיצ'נים ב200-300 אלף דולר. זה דוגמא סך הכל.
asafb96 כתב:ממש לא מסכים איתך.
דה קולו שחקן מצוין. הוא שחקן שלם. אין משהו שהוא לא עושה, לפחות לא ברמה סבירה. מרכז, קולע מכל טווח, חודר, חכם, בעל ראיית משחק, ושחקן הגנה מצוין (בינוני בהגנה? מאיפה הבאת את זה? הוא שומר טוב וחוטף מצוין).
הוא בהחלט שחקן לרמות האלה. הוא עדיין לא הוכיח את עצמו כשחקן מצוין ברמת יורוליג, וזה אולי מה שיעזור למכבי להביא אותו. כי הוא גארד יוצא מהכלל. אני ממש לא מושפע מההיילייטס שלו (כמוך, גם אני מאוד מאוד אוהב את קלאטאס). זה לא קשור. הוא פשוט שחקן טוב. קוו אחורי שכולל אותו, את אוחיון, הלפרין, לאנגפורד, לאנדסברג ופניני, יכול ליהיות אחלה של קוו אחורי.
asafb96 כתב:איזה סכומים נמוכים? מדברים פה על לתת להנדריקס 800 אלף דולר
סופו יכול לסחוב 20 דקות ואף יותר. הוא עשה זאת לא פעם. בעיקר שנה שעברה, אבל גם העונה. העומס והפציעה משפיעות, אבל גם בלאט לא ממש משתמש בו מספיק. בעיקר שימוש שבלוני, קבוצות קוראות את זה, מוציאות אותו מהמשחק, ובלאט מוציא אותו להרבה דקות. סופו בהחלט יכול ליהיות יעיל לקצת יותר מ20 דקות בממוצע.
felix_r כתב:asafb96 כתב:ממש לא מסכים איתך.
דה קולו שחקן מצוין. הוא שחקן שלם. אין משהו שהוא לא עושה, לפחות לא ברמה סבירה. מרכז, קולע מכל טווח, חודר, חכם, בעל ראיית משחק, ושחקן הגנה מצוין (בינוני בהגנה? מאיפה הבאת את זה? הוא שומר טוב וחוטף מצוין).
הוא בהחלט שחקן לרמות האלה. הוא עדיין לא הוכיח את עצמו כשחקן מצוין ברמת יורוליג, וזה אולי מה שיעזור למכבי להביא אותו. כי הוא גארד יוצא מהכלל. אני ממש לא מושפע מההיילייטס שלו (כמוך, גם אני מאוד מאוד אוהב את קלאטאס). זה לא קשור. הוא פשוט שחקן טוב. קוו אחורי שכולל אותו, את אוחיון, הלפרין, לאנגפורד, לאנדסברג ופניני, יכול ליהיות אחלה של קוו אחורי.
אני חושב שאני יודע מה הבעיה איתו. כשהוא לא משחק רכז, הוא פשוט נעלם. הוא חייב את הכדור אצלו. אבל מצד שני הוא לא רכז ברמות הגבוהות של היורוליג (מאבד המון מול קבוצות רציניות), ולכן מאמנים לא תמיד נותנים לו לשחק רכז... הוא קצת דומה לאיידסון, שלא יכול לשחק רכז בקבוצת יורוליג רצינית, אבל בניגוד לאיידסון, שמרגיש נוח גם בתפקידים אחרים, דה קולו נעלם כשמזיזים אותו מעדמת הרכז.
משתמשים הגולשים בפורום זה: עידן ו־4 אורחים