המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

A.Parker כתב:טפי עליו מאמן גרוע
יוארכו החוזים של סנטוס והנקינס לאלתר
ותנו עוד תוספת שכר לסורקין ובלאט
felix_r כתב:A.Parker כתב:טפי עליו מאמן גרוע
אם הקבוצה מקבלת 41 נקודות ברבע, ועושה רק 3 עבירות ברבע הזה, זה אומר שכולם שמים זיין! וזאת אשמתו של מאמן. אין פה שום קשר לרמת השחקנים (ואני לא אזכיר לך שבפאריז גם כן לא משחקים אלופי NBA). זה רק מאמן רך ואפאטי
A.Parker כתב:felix_r כתב:A.Parker כתב:טפי עליו מאמן גרוע
אם הקבוצה מקבלת 41 נקודות ברבע, ועושה רק 3 עבירות ברבע הזה, זה אומר שכולם שמים זיין! וזאת אשמתו של מאמן. אין פה שום קשר לרמת השחקנים (ואני לא אזכיר לך שבפאריז גם כן לא משחקים אלופי NBA). זה רק מאמן רך ואפאטי
נכון לגבי פריז. ושנדבר עכשיו על כל המשחקים שמכבי ניצחה כאנדרדוג מובהק? על כל המשחקים שהיא שיחקה הרבה יותר טוב מרמת הסגל שלה? על זה שהיא היתה לתקופה ארוכה הקבוצה הכי חמה ביורוליג?
וכל זה בסגל בינוני ומטה, קצר מאוד, עם פציעות משמעותיות ויריקות מההנהלה בכל צורך לחיזוק.
A.Parker כתב:אני לא שופט מאמנים רק לפי תארים, ומה שקטש עושה עם חומר השחקנים, התנהלות ההנהלה והמלחמה יוצא דופן בכל מובן
עידן כתב:A.Parker כתב:אני לא שופט מאמנים רק לפי תארים, ומה שקטש עושה עם חומר השחקנים, התנהלות ההנהלה והמלחמה יוצא דופן בכל מובן
בשביל להיות שייך לטופ אתה צריך לקחת תארים.
בשביל להיות מאמן טוב מאוד ואפילו מצוין אתה לא חייב לקחת תארים, ואמרתי כבר שקטש מאמן טוב מאוד. הוא פשוט לא שייך מבחינתי עדיין לדרג של טופ יורוליג, זה הכל.
עידן כתב:A.Parker כתב:אני לא שופט מאמנים רק לפי תארים, ומה שקטש עושה עם חומר השחקנים, התנהלות ההנהלה והמלחמה יוצא דופן בכל מובן
בשביל להיות מאמן טוב מאוד ואפילו מצוין אתה לא חייב לקחת תארים, ואמרתי כבר שקטש מאמן טוב מאוד. הוא פשוט לא שייך מבחינתי עדיין לדרג של טופ יורוליג, זה הכל.
A.Parker כתב:עידן כתב:A.Parker כתב:אני לא שופט מאמנים רק לפי תארים, ומה שקטש עושה עם חומר השחקנים, התנהלות ההנהלה והמלחמה יוצא דופן בכל מובן
אז בלאט מאמן טופ יורוליג בזכות אותה זכיה מקרית?
בעיני דווקא העונה עם פארגו ופרקינס היתה הרבה יותר מוצלחת, והייתי חושב ככה גם אם היינו מפסידים כבר בחצי.
עידן כתב:A.Parker כתב:עידן כתב:A.Parker כתב:אני לא שופט מאמנים רק לפי תארים, ומה שקטש עושה עם חומר השחקנים, התנהלות ההנהלה והמלחמה יוצא דופן בכל מובן
אז בלאט מאמן טופ יורוליג בזכות אותה זכיה מקרית?
בעיני דווקא העונה עם פארגו ופרקינס היתה הרבה יותר מוצלחת, והייתי חושב ככה גם אם היינו מפסידים כבר בחצי.
אתה ברצינות משווה ביניהם? באמת?
בלאט מאמן טופ יורוליג כי הוא לקח תארים גם בתור עוזר מאמן, ובתור מאמן ראשי גם הגיע לפיינל פורים וגמרים בנוסף לעונת הזכייה.
אה כן, מחוץ ליורוליג הוא גם לקח אליפות אירופה וגם הגיע לגמר נבא עם קבוצה של שחקני יורוליג מחוזקת בלברון. בקטנה כזה. קטש לא רחוק משם.
התזה שלי שונה מהדעה הרווחת, ואחזור עליה: כששמעתי לראשונה לפני מספר חודשים את המונח "חלום הפליי-אין" בהקשר של מכבי ת"א, ואחר-כך שוב ושוב שימוש באותו מונח, חשבתי שאני שומע לא טוב.
אני מבין שערוץ הספורט צריך לייצר עניין, ולהחזיק את המוצר צף וחי על פני המים לאורך כמה שיותר זמן בעונה המתישה הזו.
ועם זאת, פליי-אין בעיניי הוא בכלל לא מטרה לשחק עליה, ובטח לא חלום. הוא גם לא ערך או יעד שאפשר בהכרח לייצר דרכו מוטיבציה משמעותית עבור שחקנים, לאורך זמן ובעקביות.
פליי-אין הוא שינוי בפורמט שהוכנס לפועל לפני מספר שנים, קודם ב-NBA ואחר כך ביורוליג, וגם בליגות נוספות, כדי להוסיף עניין ולנסות להימנע ממחזורים "מתים" רבים בחלק השני של העונה.
ובאמת, הוא מוסיף פלפל לעלילה, אבל הוא בדרך כלל לא הרבה יותר מאשר טוויסט.
מכבי ת"א החלה את עונת היורוליג במאזן 10:3 שלילי, ואחר כך באו חמישה ניצחונות רצופים בדצמבר שהיה מושלם. אז, בדצמבר 2025, גם התחלנו לשמוע על חישובים וסיכויים ועל חלום הפליי-אין בכל סיכום מחזור.
ספק אם זוכרים, אבל הריצה ההיא נפסקה בתבוסה והתרסקות ב-24 הפרש במינכן, שדורגה אז במקום האחרון בטבלה וספגה תשעה הפסדים רצופים. וגם אז, כמו השבוע, הסיפור לא נעצר בהפסד חוץ אלא לווה מיד לאחר מכן בהפסדי חוץ נוספים.
מאוחר יותר, רצף יפה נוסף כלל שמונה ניצחונות מתשעה משחקים, כולל על האלופה פנרבחצ'ה, והדליק מחדש שבוע אחר שבוע את "חלום הפליי-אין" באולפנים ובתקשורת. הוא התרסק בדיוק כמו בתחילת ינואר מול מינכן: שוב נגד יריבות מתחתית הטבלה (באסקוניה ופאריס), שוב במשחקי חוץ רצופים, שוב בסקור גבוה מאוד ובתבוסות גדולות, מול מה שנראה כחוסר מוכנות והיעדר רוח לחימה.
דברים שאמרו בימים האחרונים על באסקוניה ופאריס ("המשחקים פחות חשובים להן, אין להן על מה לשחק בעצם"), יכולים היו להיאמר גם על מכבי ת"א לאורך כל פברואר ומרץ, כשהיא ניצחה וניצחה.
פאולו גלביאטי, מאמן באסקוניה, נשמע בפסק זמן ברבע האחרון נגד מכבי ת"א כשהוא אומר לשחקנים שלו שההגנה של מכבי ת"א היא "בולשיט". ובאמת, קבוצה בלי חוט שדרה הגנתי לא יכולה להצליח לאורך זמן. קבוצה שלא יכולה לייצר בעקביות לפחות מחציות הגנתיות שלמות, ורצוי על פני מספר משחקים ולא רק בערב נתון, לא תגיע רחוק.
ואני חושב, שמועדון עם היסטוריה מפוארת כמו מכבי ת"א, מוטב לו שלא יתייחס לפליי-אין כחלום ואפילו לא כמטרה.
פליי-אין הוא בעיניי עניין של 3-4 מחזורים לסיום עונה; או שאתה משתחל אליו או שלא. לא דרמה מצד אחד, גם לא אסון מצד שני. לא מדברים עליו למעלה מחצי עונה והופכים אותו למטרה שגיבה ודשים בו מדי שבוע מחדש כאילו הוא חזות הכל, כי הוא לא.
האתגר הגדול יותר של מכבי ת"א בזמן הלא רב עד לסיום העונה, הוא ניסיון, איכשהו, לשפר את ההגנה ולייצר משהו שיהיה הכי קרוב שאפשר למושג קשיחות מנטלית. וזה מתחיל מהדרבי ביום ראשון.
A.Parker כתב:אני לא שופט מאמנים רק לפי תארים, ומה שקטש עושה עם חומר השחקנים, התנהלות ההנהלה והמלחמה יוצא דופן בכל מובן
משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r, Google [Bot], גיא ו־28 אורחים