רשמית: עודד קטש מונה למאמן מכבי ת"א

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: רשמית: עודד קטש מונה למאמן מכבי ת"א

הודעהעל ידי MTA2311 » 09 אפריל 2026, 13:56

בוויינט אגב מדברים על 2.4 מיליון ל3 שנים
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

Re: רשמית: עודד קטש מונה למאמן מכבי ת

הודעהעל ידי refael » 09 אפריל 2026, 14:06

מאמן טופ אירופאי.
אם לא הייתה מלחמה והיה מתאפשר לשחק בתא הוא כבר היה עושה פיינל פור.
עודד בקושי מפסיד משחקי בית.
מת עליו על כל חסרונותיו.
תמונה
refael

הודעהעל ידי felix_r » 09 אפריל 2026, 22:56

אפס מאופס! ועכשיו לסבול אותו עוד 3 שנים.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי A.Parker » 09 אפריל 2026, 23:12

טפי עליו מאמן גרוע
יוארכו החוזים של סנטוס והנקינס לאלתר
ותנו עוד תוספת שכר לסורקין ובלאט
A.Parker

הודעהעל ידי felix_r » 09 אפריל 2026, 23:23

A.Parker כתב:טפי עליו מאמן גרוע

אם הקבוצה מקבלת 41 נקודות ברבע, ועושה רק 3 עבירות ברבע הזה, זה אומר שכולם שמים זיין! וזאת אשמתו של מאמן. אין פה שום קשר לרמת השחקנים (ואני לא אזכיר לך שבפאריז גם כן לא משחקים אלופי NBA). זה רק מאמן רך ואפאטי
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי A.Parker » 09 אפריל 2026, 23:31

felix_r כתב:

אם הקבוצה מקבלת 41 נקודות ברבע, ועושה רק 3 עבירות ברבע הזה, זה אומר שכולם שמים זיין! וזאת אשמתו של מאמן. אין פה שום קשר לרמת השחקנים (ואני לא אזכיר לך שבפאריז גם כן לא משחקים אלופי NBA). זה רק מאמן רך ואפאטי

נכון לגבי פריז. ושנדבר עכשיו על כל המשחקים שמכבי ניצחה כאנדרדוג מובהק? על כל המשחקים שהיא שיחקה הרבה יותר טוב מרמת הסגל שלה? על זה שהיא היתה לתקופה ארוכה הקבוצה הכי חמה ביורוליג?

וכל זה בסגל בינוני ומטה, קצר מאוד, עם פציעות משמעותיות ויריקות מההנהלה בכל צורך לחיזוק.
A.Parker

הודעהעל ידי felix_r » 09 אפריל 2026, 23:46

A.Parker כתב:
felix_r כתב:

נכון לגבי פריז. ושנדבר עכשיו על כל המשחקים שמכבי ניצחה כאנדרדוג מובהק? על כל המשחקים שהיא שיחקה הרבה יותר טוב מרמת הסגל שלה? על זה שהיא היתה לתקופה ארוכה הקבוצה הכי חמה ביורוליג?

וכל זה בסגל בינוני ומטה, קצר מאוד, עם פציעות משמעותיות ויריקות מההנהלה בכל צורך לחיזוק.

אפשר לנצח כול קבוצה ואפשר להפסיד לכול קבוצה ביורוליג. אבל אסור להראות ככה בשני משחקים קובעים! פשוט אסור. אם המאמן לא מקנה לקבוצה שלו הרגלים הגנתיים לאורך כול העונה, אז הקבוצה לא תשחק פתאום הגנה במשחקים קובעים. אם המאמן לא דורש הגנה מרומן סורקין לאורך כול העונה, ולא מעניש אותו, זאת רק אשמתו של המאמן שסורקין שם זיין.

אני מבטיח לך, שאוברדוביץ' היה בועט לסורקין בראש ומעיף אותו לחדר הלבשה כבר אחרי הרבע הראשון. ולא צריך להאשים את הסגל. לא צריך להיות מייקל ג'ורדן כדי להתאמץ בהגנה (גם אם אתה לא מגן טוב. תתאמץ. תעצור מתפרצת בפאול.)

אני גם מציע לך להיזכר, שגם בשנים של בראון ובולדווין בכול משחק היינו מקבלים 50 נקודות במחצית
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי A.Parker » 09 אפריל 2026, 23:51

זה לא סותר כלום ממה שכתבתי
A.Parker

הודעהעל ידי עידן » 09 אפריל 2026, 23:53

לא צריך להגזים לשום כיוון. קטש לא מאמן פח אחרי ההפסד היום, גם לא אחרי שני הפסדים וגם לא אם יפסיד מעכשיו את כל המשחקים שנותרו ביורוליג העונה.

מצד שני גם ההצהרות פה שמדובר במאמן טופ יורוליג לפני שהוא לקח תואר או לכל הפחות הגיע לפיינל פור - הן הזויות בעיני, ואמרתי את זה לא פעם.

זה שאם היינו משחקים בבית ואם היינו עם פחות פציעות ואם היה לנו סנטר היינו עושים פיינל פור זה טוב ויפה ואולי נכון, אבל גם אם לסבתא היו גלגלים היא הייתה כנראה אוטובוס. בסופו של דבר מה שמשנה זה מבחן התוצאה הסופית. מאמן נמדד לפי תארים, ואת זה אין לקטש (מדבר רק על היורוליג כרגע), ולכן הוא עדיין לא מאמן טופ יורוליג.
עידן

הודעהעל ידי A.Parker » 09 אפריל 2026, 23:54

אני לא שופט מאמנים רק לפי תארים, ומה שקטש עושה עם חומר השחקנים, התנהלות ההנהלה והמלחמה יוצא דופן בכל מובן
A.Parker

הודעהעל ידי עידן » 09 אפריל 2026, 23:58

A.Parker כתב:אני לא שופט מאמנים רק לפי תארים, ומה שקטש עושה עם חומר השחקנים, התנהלות ההנהלה והמלחמה יוצא דופן בכל מובן

בשביל להיות שייך לטופ אתה צריך לקחת תארים.

בשביל להיות מאמן טוב מאוד ואפילו מצוין אתה לא חייב לקחת תארים, ואמרתי כבר שקטש מאמן טוב מאוד. הוא פשוט לא שייך מבחינתי עדיין לדרג של טופ יורוליג, זה הכל.
עידן

הודעהעל ידי מרסר » 10 אפריל 2026, 00:10

עידן כתב:
A.Parker כתב:אני לא שופט מאמנים רק לפי תארים, ומה שקטש עושה עם חומר השחקנים, התנהלות ההנהלה והמלחמה יוצא דופן בכל מובן

בשביל להיות מאמן טוב מאוד ואפילו מצוין אתה לא חייב לקחת תארים, ואמרתי כבר שקטש מאמן טוב מאוד. הוא פשוט לא שייך מבחינתי עדיין לדרג של טופ יורוליג, זה הכל.

הוא הוציא מים מהסלע הסגל הזה עם מאמן אחר לא עושה 8 ניצחנות, ובשביל לקחת תארים צריך כלים צריך הנהלה שמשקיעה כסף ולא מביאה שיש פציעות את הנקניס ועמית עבו כחיזוק, ואפרופו תארים שצריך לקחת גביע ואליפות בארץ הוא עושה את זה בשנים האחרונות.
מרסר

הודעהעל ידי A.Parker » 10 אפריל 2026, 00:29

עידן כתב:

אז בלאט מאמן טופ יורוליג בזכות אותה זכיה מקרית?
בעיני דווקא העונה עם פארגו ופרקינס היתה הרבה יותר מוצלחת, והייתי חושב ככה גם אם היינו מפסידים כבר בחצי.
A.Parker

הודעהעל ידי עידן » 10 אפריל 2026, 00:31

A.Parker כתב:
עידן כתב:

בעיני דווקא העונה עם פארגו ופרקינס היתה הרבה יותר מוצלחת, והייתי חושב ככה גם אם היינו מפסידים כבר בחצי.

אתה ברצינות משווה ביניהם? באמת?

בלאט מאמן טופ יורוליג כי הוא לקח תארים גם בתור עוזר מאמן, ובתור מאמן ראשי גם הגיע לפיינל פורים וגמרים בנוסף לעונת הזכייה.

אה כן, מחוץ ליורוליג הוא גם לקח אליפות אירופה וגם הגיע לגמר נבא עם קבוצה של שחקני יורוליג מחוזקת בלברון. בקטנה כזה. קטש לא רחוק משם.
עידן

הודעהעל ידי A.Parker » 10 אפריל 2026, 00:34

עידן כתב:
A.Parker כתב:
עידן כתב:

אתה ברצינות משווה ביניהם? באמת?

בלאט מאמן טופ יורוליג כי הוא לקח תארים גם בתור עוזר מאמן, ובתור מאמן ראשי גם הגיע לפיינל פורים וגמרים בנוסף לעונת הזכייה.

אה כן, מחוץ ליורוליג הוא גם לקח אליפות אירופה וגם הגיע לגמר נבא עם קבוצה של שחקני יורוליג מחוזקת בלברון. בקטנה כזה. קטש לא רחוק משם.

אני לא משווה אלא מדבר על העיקרון. לא מעניין מה עשה כעוזר, בדיוק כמו שאלון שטיין לא עם רזומה בזכות אותה זכיה ב-2014. אם אתה סופר פיינל פורים זה משהו אחר, ודווקא קטש היה אמור להיות שם פעמיים אילולא שיפוט מגוחך מול מונאקו ובלי משחקי בית מול פאו. השאלה אם זה בינארי של כן תואר לא תואר.
A.Parker

הודעהעל ידי עידן » 10 אפריל 2026, 00:41

אם ואם ואם. מעריך מאוד מה שקטש עושה ומבין את הנסיבות, מה לעשות שאני לא מתייחס ל"אם".

בלאט לקח תארים כעוזר משמעותי, אחרי שהגיע כבר לפיינל פור לפני כן בתור מאמן ראשי. אלון שטיין זה סתם אתה דוחף פה גניבת דעת מוזרה כדי להוכיח את הטענה שלך, הוא היה עוזר מאמן שני בלי רזומה, זה לא שווה התייחסות.

אני סופר קודם כל תארים, אבל אם לא תארים, אז לכל הפחות פיינל פור. קטש היה קרוב מאוד לפיינל פור בנסיבות קשות, הכל מובן וכל הכבוד. אבל הוא עדיין לא שם. לא צריך לעשות מזה יותר סיפור ממה שזה.
עידן

הודעהעל ידי felix_r » 10 אפריל 2026, 01:20

הטור של ערן סלע

התזה שלי שונה מהדעה הרווחת, ואחזור עליה: כששמעתי לראשונה לפני מספר חודשים את המונח "חלום הפליי-אין" בהקשר של מכבי ת"א, ואחר-כך שוב ושוב שימוש באותו מונח, חשבתי שאני שומע לא טוב.
אני מבין שערוץ הספורט צריך לייצר עניין, ולהחזיק את המוצר צף וחי על פני המים לאורך כמה שיותר זמן בעונה המתישה הזו.
ועם זאת, פליי-אין בעיניי הוא בכלל לא מטרה לשחק עליה, ובטח לא חלום. הוא גם לא ערך או יעד שאפשר בהכרח לייצר דרכו מוטיבציה משמעותית עבור שחקנים, לאורך זמן ובעקביות.
פליי-אין הוא שינוי בפורמט שהוכנס לפועל לפני מספר שנים, קודם ב-NBA ואחר כך ביורוליג, וגם בליגות נוספות, כדי להוסיף עניין ולנסות להימנע ממחזורים "מתים" רבים בחלק השני של העונה.
ובאמת, הוא מוסיף פלפל לעלילה, אבל הוא בדרך כלל לא הרבה יותר מאשר טוויסט.
מכבי ת"א החלה את עונת היורוליג במאזן 10:3 שלילי, ואחר כך באו חמישה ניצחונות רצופים בדצמבר שהיה מושלם. אז, בדצמבר 2025, גם התחלנו לשמוע על חישובים וסיכויים ועל חלום הפליי-אין בכל סיכום מחזור.
ספק אם זוכרים, אבל הריצה ההיא נפסקה בתבוסה והתרסקות ב-24 הפרש במינכן, שדורגה אז במקום האחרון בטבלה וספגה תשעה הפסדים רצופים. וגם אז, כמו השבוע, הסיפור לא נעצר בהפסד חוץ אלא לווה מיד לאחר מכן בהפסדי חוץ נוספים.
מאוחר יותר, רצף יפה נוסף כלל שמונה ניצחונות מתשעה משחקים, כולל על האלופה פנרבחצ'ה, והדליק מחדש שבוע אחר שבוע את "חלום הפליי-אין" באולפנים ובתקשורת. הוא התרסק בדיוק כמו בתחילת ינואר מול מינכן: שוב נגד יריבות מתחתית הטבלה (באסקוניה ופאריס), שוב במשחקי חוץ רצופים, שוב בסקור גבוה מאוד ובתבוסות גדולות, מול מה שנראה כחוסר מוכנות והיעדר רוח לחימה.
דברים שאמרו בימים האחרונים על באסקוניה ופאריס ("המשחקים פחות חשובים להן, אין להן על מה לשחק בעצם"), יכולים היו להיאמר גם על מכבי ת"א לאורך כל פברואר ומרץ, כשהיא ניצחה וניצחה.
פאולו גלביאטי, מאמן באסקוניה, נשמע בפסק זמן ברבע האחרון נגד מכבי ת"א כשהוא אומר לשחקנים שלו שההגנה של מכבי ת"א היא "בולשיט". ובאמת, קבוצה בלי חוט שדרה הגנתי לא יכולה להצליח לאורך זמן. קבוצה שלא יכולה לייצר בעקביות לפחות מחציות הגנתיות שלמות, ורצוי על פני מספר משחקים ולא רק בערב נתון, לא תגיע רחוק.
ואני חושב, שמועדון עם היסטוריה מפוארת כמו מכבי ת"א, מוטב לו שלא יתייחס לפליי-אין כחלום ואפילו לא כמטרה.
פליי-אין הוא בעיניי עניין של 3-4 מחזורים לסיום עונה; או שאתה משתחל אליו או שלא. לא דרמה מצד אחד, גם לא אסון מצד שני. לא מדברים עליו למעלה מחצי עונה והופכים אותו למטרה שגיבה ודשים בו מדי שבוע מחדש כאילו הוא חזות הכל, כי הוא לא.
האתגר הגדול יותר של מכבי ת"א בזמן הלא רב עד לסיום העונה, הוא ניסיון, איכשהו, לשפר את ההגנה ולייצר משהו שיהיה הכי קרוב שאפשר למושג קשיחות מנטלית. וזה מתחיל מהדרבי ביום ראשון.

https://www.facebook.com/cadursela
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי גיא » 10 אפריל 2026, 01:26

שני המשחקים הללו הם לא דבר קטן.
זה חתיכת כישלון.
(נוסיף לזה כמו שערן סלע ציין את התבוסה למינכן ב - 24 נקודות)

רוצה לסלוח לו בגלל הריצה היפה והעובדה שלא שיחקנו בבית - סבבה.
אבל זה לא שלא נכנסו זריקות. הקבוצה פשוט לא שמרה, פשוט נדרסה. לא עשתה פאולים,
וזה עודד שלא ניהל את הארוע הזה בכלל. לא לפני המשחק ולא במהלכו
גיא

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r, Google [Bot], גיא ו־28 אורחים