פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: מכבי זכתה בטורניר פריז עם 63-69 על גלאטסראיי

01 אוקטובר 2012, 11:40

רק אני שם לב שלמכבי אין אף גארד שיודע לשמור השנה?
אוחיון היחידי שעושה שמהו שדומה לזה, ואם לומר את האמת כל רגע שהוא על המגרש פוגע בי.

01 אוקטובר 2012, 12:12

Allan Turing כתב:רק אני שם לב שלמכבי אין אף גארד שיודע לשמור השנה?
אוחיון היחידי שעושה שמהו שדומה לזה, ואם לומר את האמת כל רגע שהוא על המגרש פוגע בי.

היקמן בהחלט סביר פלוס בהגנה

01 אוקטובר 2012, 16:51

אז אני מבין שהיה שמחק טוב של מכבי?
פתאום העונה לא גמורה?אין לנו יותר את הקבוצה הגרועה ביותר בעשור האחרון?

כמו שאמרתי קחו הכל בפרופורציה ובמיוחד כשחסרו לנו שלושה שחקנים

01 אוקטובר 2012, 16:52

ידוע לכם על שידור חוזר? :roll:

01 אוקטובר 2012, 17:00

קודי כתב:משחק נחמד מאוד. גלא אמנם שיחקה בלי שני גארדים מאוד מרכזיים (דומרקאנט וגורדון) אבל גם מכבי חסרה את אליהו, סמית', תומאס ולנדסברג. בסך הכל מתחילים לראות היררכיה ודקות טובות של כדורסל קבוצתי. מה שחסר עדיין הוא יותר תיאום בין השחקנים ומאסה מתחת לסל. התוספת של אוחיון נותנת ותיתן המון לסדר במשחק. זו עדיין התחלה אבל לאט לאט הדברים יראו הרבה יותר טוב ותהיה לנו קבוצה נחמדה מאוד.

אני האמת קצת פחות התרשמתי... גלא שיחקה ברמה נמוכה מאוד גם בפנים וגם בקו הגארדים.
מה שכן, ראיתי לא מעט נקודות שיפור.

מה שכן אולי אפשר כבר להגיד הוא שמכבי היא קבוצה עם הרבה עומק. אני לא רואה נפילות קשות מבחינת שחקנים בסגל, וזה אומר שלרשותו של בלאט יעמדו
בכל רגע נתון לפחות 2 שחקנים בכל עמדה, ובחלק מהעמדות אף יותר מזה.

עוד דבר חיובי שראיתי זה שהקבוצה הזאת מתחילה לשחק הגנה עם מחוייבות של דייויד בלאט. לא ראיתי שם עילויי הגנה גדולים מדי, אבל אצל דייויד תמיד השלם גדול
מסכום חלקיו, כך שגם הקבוצה הזאת כנראה תהיה קבוצת הגנה טובה, וזה למרות שהיו לא מעט חורים גם בקו הקדמי וגם באחורי לאורך המשחק.

מבחינה אישית, זה עדיין לא יותר מדי מרשים. לוגאן נותן כמה דקות טובות ואז נעלם, קיינר-מדלי קצת עם אובר מוטיבציה לוקח על עצמו יותר מדי, היקמן קצת אנמי אבל פתאום יוצא
לו איזה מהלך יפה עם מסירה טובה לליי-אפ ושרמדיני הוא לא שחקם עם ברק אבל מאוד יעיל.

סה"כ המצב הוא שבקבוצה הזאת בהחלט יש פוטנציאל מעניין, וכנראה שגם יהיו לנו משחקים טובים ומלהיבים, אבל אני עדיין מתקשה לראות איך זה מתחבר לקבוצה שבאמת מאיימת על הגדולות.

01 אוקטובר 2012, 17:04

rc4991 כתב:ידוע לכם על שידור חוזר? :roll:

20:20 בספורט 5.

01 אוקטובר 2012, 17:39

Mta_atic כתב:
rc4991 כתב:ידוע לכם על שידור חוזר? :roll:

20:20 בספורט 5.

תודה

02 אוקטובר 2012, 07:26

אגב, אני עדיין מהמר שאחד מבין היקמן ולוגאן יוחלף עד סוף השנה בגארד זר אחר. המזל של שניהם הוא שתהיה סבלנות מאחר שאין כסף לרכש נוסף ובנוסף יש בית מוקדם מגוחך. חסר בקו האחורי גו טו גאי שיכול לעשות מהלך של אחד על אחד כשההתקפה תקועה ואמנם לוגאן מנסה להיות כזה אבל אין לו את זה ברמות הגבוהות. קשה לדעת מי מבין שניהם יוחלף (אני לא רואה מצב ששניהם יוחלפו) מאחר שכרגע לוגאן מראה יכולות ריכוז יותר טובות (עדיין לא מספיק טובות) אבל מצד שני יכולת לא טובה כסקורר ואילו לוגאן מראה יכולות טובות יותר כסקורר. לגבי לוגאן - סגנון המשחק שלו די ברור וידוע וגם היכולות שלו ידועות לכולם. לגבי היקמן זה מעט פחות ברור מאחר שהוא עדיין לא שיחק בקבוצות גדולות או ברמות הגבוהות של אירופה, כך שלגביו סביר להניח שתהיה קצת יותר סבלנות. באופן אישי אני מאוד מקווה ששניהם יראו יכולת טובה הרבה יותר ושתסתיים כבר עונת המלפפונים הזאת, אבל אני בספק גדול מאוד אם זה יקרה.

02 אוקטובר 2012, 08:03

לדעתי אחד מהם יצטרך להיות רע במיוחד בשביל שיוחלף כי אני לא זוכר את הפעם האחרונה ששחקן שהגיע לקראת הטופ-16 ותרם משמעותית לקבוצה, אני חושב שרוב הסיכויים שהשחקן שיגיע יהיה פחות טוב מזה שהוא מחליף.

02 אוקטובר 2012, 08:07

EulGam05 כתב:לדעתי אחד מהם יצטרך להיות רע במיוחד בשביל שיוחלף כי אני לא זוכר את הפעם האחרונה ששחקן שהגיע לקראת הטופ-16 ותרם משמעותית לקבוצה, אני חושב שרוב הסיכויים שהשחקן שיגיע יהיה פחות טוב מזה שהוא מחליף.

אתה צודק בעניין הזה, רק שקשה לי גם לראות את בלאט מסכים לקו אחורי כל כך אנמי שממש לא ברור איך היה יכול להתקיים בלי אוחיון, שהפך בין לילה לגארד המוביל של הקבוצה. מצד שני, בלאט כבר בלע צפרדעים גדולים יותר שההנהלה האכילה אותו. אני חושב שבלאט יחכה לראות אם ישאר איזה גארד איכותי (וזול) אחרי מחנות ה-NBA ואז יקבל החלטה. ממילא אם לא יהיה שחקן כזה בשוק ההנהלה לא תוציא כסף על ביי אאוט של שחקן כזה. הבעיה בקו האחורי הנוכחי היא שהוא לא טוב במיוחד בהתקפה וגם לא בהגנה.

02 אוקטובר 2012, 08:24

לדעתי היקמן הוא זה שישלם את מחיר הבינוניות. מצפיה במשחקי ההכנה עד כה, הוא נראה לי כמו חוליה חלשה במיוחד - סוג של שחקן שכונה שלא ברור איך הגיע למכבי. הלוואי שאתבדה והוא פתאום יתגלה כאלן אנדרסון עם אופי, אבל זה לא הולך לקרות כנראה.

אהבתי מאוד את שראמן, גם את השיפור של ג'יימס, מדלי אומנם עדיין לא מחובר מספיק אבל יש לו יכולת ורואים את זה כבר עכשיו, ואפילו לוגאן - למרות ההשמצות פה בפורום - יכול לתרום יפה לקבוצה. היקמן, לעומת זאת, נראה תלוש לגמרי.

02 אוקטובר 2012, 08:53

זרובבל כתב:לדעתי היקמן הוא זה שישלם את מחיר הבינוניות. מצפיה במשחקי ההכנה עד כה, הוא נראה לי כמו חוליה חלשה במיוחד - סוג של שחקן שכונה שלא ברור איך הגיע למכבי. הלוואי שאתבדה והוא פתאום יתגלה כאלן אנדרסון עם אופי, אבל זה לא הולך לקרות כנראה.

אהבתי מאוד את שראמן, גם את השיפור של ג'יימס, מדלי אומנם עדיין לא מחובר מספיק אבל יש לו יכולת ורואים את זה כבר עכשיו, ואפילו לוגאן - למרות ההשמצות פה בפורום - יכול לתרום יפה לקבוצה. היקמן, לעומת זאת, נראה תלוש לגמרי.

מסכים איתך לגמרי.

נ.ב. יש פה כמה אנשים שמלכלכים על לוגאן רק בגלל שהם לא רוצים להודות שטעו עם היקמן, והיקמן הוא בכלל שחקן ברמה של יורוצ'לנג' מאקסימום

02 אוקטובר 2012, 09:03

להיקמן יש כמה דברים שהוא עושה די טוב, וכגארד מחליף הוא בסה"כ יכול להיות בסדר. הוא קולע עונשין, יודע לחדור ולהוריד כדור לגבוה,
יודע פה ושם לעשות פיק אנד רול, שומר בסדר.
אבל בסה"כ אני מסכים עם האמירה הכללית שלא מדובר פה בפארגו הבא, והוא לא יהיה שחקן יותר מדי משמעותי. תכלס מבחינתי מדובר כאן בסוג של דווין סמית',
כלומר שחקן סולידי ונחמד אבל לא יותר מכך.

לגבי לוגאן, אני הייתי קצת מחכה לו. יש לו כדורסל, יש לו גם פוטנציאל להיות שחקן מעניין ומלהיב. הבעיה היא שגם אם הוא יתחבר לעצמו ויישחק את הכדורסל הכי טוב שלו,
לא בטוח שזה יספיק מול הקווים האחוריים של הקבוצות החזקות.
בעצם בכל התפקידים כמעט למכבי יש שחקנים, שיש להם פוטנציאל נהדר לשלוט מול הקבוצות מהדרג הנמוך ואפילו הבינוני, אבל מול הגדולות, אין להם הרבה סיכוי,
וגם אין כאן איזשהו אלמנט הפתעה כמו שהיה בעונת פארגו-פרקינס.
כל זה כמובן על פי מה שראינו עד עכשיו.

02 אוקטובר 2012, 09:04

זרובבל כתב:לדעתי היקמן הוא זה שישלם את מחיר הבינוניות. מצפיה במשחקי ההכנה עד כה, הוא נראה לי כמו חוליה חלשה במיוחד - סוג של שחקן שכונה שלא ברור איך הגיע למכבי. הלוואי שאתבדה והוא פתאום יתגלה כאלן אנדרסון עם אופי, אבל זה לא הולך לקרות כנראה.

למה אנשים מתעקשים פעם אחר פעם לחזור על הטעות הזאת ולהסיק מסקנות כלליות רק ע"פ משחקי ההכנה?
גם פארגו בשעתו כשהגיע לא הרשים בהכנה למעט משחק אחד או שתיים בטורניר וורוצלאב (למשל מול קבוצות נטולות כוכבים כמו טורוב, לעומת זאת, בגמר מול פרוקום עם ופרקינס היו אנמיים עם 7 ו-5 נק' כל אחד בהתאמה).

דווקא את ההייפ סביב שרמדיני אני לגמרי לא מבין.
לא ראיתי הרבה שדיברו על זה פה, אבל הוא לא פחות בעייתי מסופו מבחינת ההתמקמות שלו בהגנה, בהתקפה הוא רך ועושה נקודות בעיקר מעונשין או ממצבים קלים.
אני ממש לא שונא אותו והצלחתו היא הצלחת הקבוצה, אבל אין ספק שיש לא מעט דברים אצלו שיכולים לגרום לבלאט לכאב ראש במהלך העונה.

02 אוקטובר 2012, 09:08

Mta_atic כתב:

למה אנשים מתעקשים פעם אחר פעם לחזור על הטעות הזאת ולהסיק מסקנות כלליות רק ע"פ משחקי ההכנה?
גם פארגו בשעתו כשהגיע לא הרשים בהכנה למעט משחק אחד או שתיים בטורניר וורוצלאב (למשל מול קבוצות נטולות כוכבים כמו טורוב, לעומת זאת, בגמר מול פרוקום עם ופרקינס היו אנמיים עם 7 ו-5 נק' כל אחד בהתאמה).

לא ראיתי הרבה שדיברו על זה פה, אבל הוא לא פחות בעייתי מסופו מבחינת ההתמקמות שלו בהגנה, בהתקפה הוא רק מאד ועושה נקודות בעיקר מעונשין או ממצבים קלים.
אני לא ממש לא שונא אותו והצלחתו היא הצלחת הקבוצה, אבל אין ספק שיש לא מעט דברים אצלו שיכולים לגרום לבלאט לכאב ראש במהלך העונה.

זה לא לגמרי מדוייק. פארגו הראה ניצוצות כבר מהתחלה, הוא פשוט לא היה יציב. בהכנה היה לו משחק מצויין מול צסקא אם אני זוכר נכון.

חוץ מזה, אף אחד לא מסיק מסקנות, אלא מדברים על מה שראינו עד עכשיו. הרי בשביל זה יש את הפורום, לא?

02 אוקטובר 2012, 09:13

Mta_atic כתב:

לא ראיתי הרבה שדיברו על זה פה, אבל הוא לא פחות בעייתי מסופו מבחינת ההתמקמות שלו בהגנה, בהתקפה הוא רך ועושה נקודות בעיקר מעונשין או ממצבים קלים.
אני ממש לא שונא אותו והצלחתו היא הצלחת הקבוצה, אבל אין ספק שיש לא מעט דברים אצלו שיכולים לגרום לבלאט לכאב ראש במהלך העונה.

מצד שני, שרמדיני סוחט עבירות נהדר (גם את זה צריך לדעת לעשות) וקולע מצויין מהעונשין. הוא גם פיק אנד רולר טוב מאוד ובעל ידיים טובות. אני ממש לא חושב שהוא הסנטר הטוב באירופה, ממש לא, אבל הוא בהחלט סולידי ויותר מזה כסנטר מחליף, שזה היה היעוד שלו מלכתחילה.
נערך לאחרונה על ידי קודי בתאריך 02 אוקטובר 2012, 09:17, נערך פעם אחת בסך הכל.

02 אוקטובר 2012, 09:15

jol9 כתב:
Mta_atic כתב:

לא ראיתי הרבה שדיברו על זה פה, אבל הוא לא פחות בעייתי מסופו מבחינת ההתמקמות שלו בהגנה, בהתקפה הוא רק מאד ועושה נקודות בעיקר מעונשין או ממצבים קלים.
אני לא ממש לא שונא אותו והצלחתו היא הצלחת הקבוצה, אבל אין ספק שיש לא מעט דברים אצלו שיכולים לגרום לבלאט לכאב ראש במהלך העונה.

זה לא לגמרי מדוייק. פארגו הראה ניצוצות כבר מהתחלה, הוא פשוט לא היה יציב. בהכנה היה לו משחק מצויין מול צסקא אם אני זוכר נכון.

חוץ מזה, אף אחד לא מסיק מסקנות, אלא מדברים על מה שראינו עד עכשיו. הרי בשביל זה יש את הפורום, לא?

ג'רמי פארגו הראה ניצוצות כמו שהיקמן הראה ניצוצות - לשניהם היו משחקים טובים ופחות טובים בהכנה.
אני זוכר את התגובות פה בפורום במהלך טורניר ההכנה בוורוצלאב על ההימור הגדול עם פארגו והנפילה הקרובה.

מה שאני בא לומר פה הוא שמסקנות נוסח "לא יודע איך היקמן הגיע לכאן" או "היקמן שחקן שכונה" נשמעות חוטאות לאמת בהתחשב בעובדה שמדובר על השלבים הכי ראשונים בעונה הזאת.
חלק גדול מהשחקנים שלנו התפתחו תוך כדי העונה (פארגו, פרקינס, דווין סמית', הנדריקס וגם לנגפורד כשהגיע לכאן היה אנמי) ולכן צריך לתת זמן לפני שמסיקים מסקנות כלליות.

02 אוקטובר 2012, 09:27

עוד לפני שמדברים על היכולת שלו, הוא שחקן בלי כרזימה, אפור מאוד. כוכב הוא לא יהיה.

02 אוקטובר 2012, 09:29

זרובבל כתב:עוד לפני שמדברים על היכולת שלו, הוא שחקן בלי כרזימה, אפור מאוד. כוכב הוא לא יהיה.

זו עדיין לא סיבה לחתוך אותו. בתקציב של מכבי קשה מאוד להביא כוכבים ולכן אין שום סיבה לשלוח שחקן טוב הביתה רק כי הוא לא כוכב. אם הוא יהיה שחקן טוב אבל אפור אז נוכל לחיות עם זה ואפילו טוב.

02 אוקטובר 2012, 09:31

קודי כתב:
זרובבל כתב:עוד לפני שמדברים על היכולת שלו, הוא שחקן בלי כרזימה, אפור מאוד. כוכב הוא לא יהיה.

זו עדיין לא סיבה לחתוך אותו. בתקציב של מכבי קשה מאוד להביא כוכבים ולכן אין שום סיבה לשלוח שחקן טוב הביתה רק כי הוא לא כוכב. אם הוא יהיה שחקן טוב אבל אפור אז נוכל לחיות עם זה ואפילו טוב.

לא אמרתי לחתוך. אני מעריך שהוא ייחתך ממכבי, אם היכולת שלו לא תשתנה דרמטית.
פרסם תגובה