גביע ווינר: מכבי נגד הפועל אילת: שלישי, 20:45, 5+ LIVE

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: גביע ווינר: מכבי נגד הפועל אילת: שלישי, 20:45, 5+ LIVE

הודעהעל ידי גל מקל » 03 אוקטובר 2012, 14:45

EulGam05 כתב:
גל מקל כתב:
EulGam05 כתב:אחרי טרייד כזה, מכבי תהיה אולי הקבוצה היחידה ביורוליג שבעמדות 4-5 אין לה לא שחקן פוסט-אפ איכותי (לא ברור אם סמית' עולה באספקט הזה אפילו על הנדריקס) ולא שחקן שמסוגל לקלוע מבחוץ באופן קונסיסטנטי (בעצם ג'יימס הוא היחיד שמסוגל אולי לקלוע משם רק שהוא זרק משם משהו כמו 5 זריקות בסה"כ במכבי).

לגיורגי שרמדיני יש יד מצויינת מבחוץ, לטעמי זאת המעלה הגדולה שלו ,שמשום מה לא מקבלת יחס במכבי. (אבל אני כבר עייפתי מלחכות שבמכבי ישחקו על יתרונות של שחקנים

כמו בתקופת פיני גרשון.). בכל מקרה עד היום בכל הטורנירים הוא זרק 2 זריקות מבחוץ (1\2).

בהזדמנות אני אעלה קטע מאיטליה שבו מסבירים איך בקאנטו בונים תרגיל במטרה לשחרר את שרמדיני לזריקה מבחוץ\חצי מרחק.

בהצלחה עם הווידאו הזה, שרמדיני לא זרק זריקה אחת מבחוץ במשך כל העונה הקודמת...

הנה אחת מהזריקות שהוא לא זרק.
http://www.youtube.com/watch?v=a1wVr5PRmjs
בהמשך אני אמצע לך עוד כמה כולל נגד מכבי. (אגב אלי הופ יפה של גל מקל המצויין בסוף הקטע למי שיתמיד.)
נערך לאחרונה על ידי גל מקל בתאריך 03 אוקטובר 2012, 14:58, נערך פעם אחת בסך הכל.
גל מקל

הודעהעל ידי rc4991 » 03 אוקטובר 2012, 14:50

EulGam05 כתב:
yzafrir כתב:
EulGam05 כתב:
yzafrir כתב:
EulGam05 כתב:אחרי טרייד כזה, מכבי תהיה אולי הקבוצה היחידה ביורוליג שבעמדות 4-5 אין לה לא שחקן פוסט-אפ איכותי (לא ברור אם סמית' עולה באספקט הזה אפילו על הנדריקס) ולא שחקן שמסוגל לקלוע מבחוץ באופן קונסיסטנטי (בעצם ג'יימס הוא היחיד שמסוגל אולי לקלוע משם רק שהוא זרק משם משהו כמו 5 זריקות בסה"כ במכבי).

זה לא משנה אם הוא עולה באספקט הזה על הנדריקס כי הנדריקס כבר לא פה . השאלה אם הוא עולה באספקט הזה על ג'יימס או תומאס ואני חושב שכן . במיוחד בהגנה אני חושב שהוא טוב מהם בשמירה על שחקנים מאסיבים יותר .
לגבי הקליע מבחוץ , בנתיים לא ראיתי ממדלי כזה עילוי בתחום הזה כך שבזה אנחנו לא כלכך משתנים ...אולי שג'יימס יתחיל לזרוק יותר ואז אפילו נשתדרג....

בוודאי שזה משנה אם הוא עולה על הנדריקס או לא. מה שאתה מציע זה להתאים את עצמנו ליריב במקום להיפך, כלומר להגיב לכך שהסנטר של היריב הוא מאסיבי ע"י הכנסת סנטר מאסיבי משלנו כדי שנוכל להתמודד איתו יותר טוב, רק שהסנטר המאסיבי שלנו ממילא פחות טוב מזה של היריב, בטח כשהוא נמוך ממנו כמעט בשני ראשים. זה עניין של פילוסופיית אימון - האם עדיף שיהיו לך כלים פחות טובים אבל יותר מגוונים בשביל שתוכל להגיב ליריב בצורה טובה יותר ואולי לנצח אותו במשחק שלו או אולי עדיף לוותר על גיוון ויכולת התאמה ליריב כדי לחזק את הנק' החזקות שלך בשביל להגדיל את היכולת לגרום ליריב להתאים את עצמו אליך?

לגבי מדלי, זה שאתה לא ראית לא אומר שזה לא קיים. כשג'יימס יתחיל לזרוק יותר יקרה אחד משני דברים - או שהוא יחטיא הרבה או שהוא יקלע ואז בניגוד למה שקרה עד כה בקריירה שלו, הזריקות האלה מבחוץ יפסיקו להיות חופשיות.

אני מעדיף לחזק מעט את הנקודות החלשות מאשר להשאיר את הנק' החזקות שלנו כמו שהם שגם כך הם לא יהיו חזקות יותר מהיריב ובטח שלא חזקות יותר ממה שהיו בעבר .
בקליעות מבחוץ התחזקנו מבחינת הגארדים אבל נחלשנו מצד בפאוורדים . לעומת זאת משחק פוסט אפ של הגבוהים כמעט לא קיים בכלל בקבוצה לא בהגנה ולא בהתקפה...

אבל אף אחד לא מבטיח לך שהנקודות החלשות יתחזקו בכלל וגם אם כן השאלה היא באיזה מחיר כי אתה לא יכול לשחק באותו סגנון משחק (התקפית והגנתית) עם סמית' כמו עם ג'יימס, הם שחקנים שונים לגמרי, כלומר מאד ייתכן שהיסודות ההתקפיים וההגנתיים שעבדת עליהם במחנה האימונים של השבועיים האחרונים לא יהיו בכלל רלוונטיים עם שחקן בסגנון של סמית' בחמישיה (זאת אגב, לדעתי לפחות, הסיבה המרכזית שבלאט מתנגד לטרייד של ג'יימס על סמית'). אתה מדבר על היכולת של סמית' להתמודד עם גבוהים מאסיביים, אתמול הוא לא הצליח להתמודד אפילו עם פרנק האסל של חולון, אני לא יודע עד כמה הוא יצליח להתמודד עם גבוהים יותר איכותיים. מבחינת משחק פוסט-אפ, קודם כל לא ברור כמה משחק הפוסט-אפ הזה יהיה רלוונטי בכלל מול שחקנים שגבוהים ממנו בשני ראשים ומאסיביים לא פחות אבל בוא נניח שכן - הוא יוכל לעשות פוסט-אפ עליהם, בטרייד שאתה מציע חוסר היכולת של הגבוהים האחרים לקלוע מבחוץ יגרום לכך שהצבע יהיה צפוף יותר ויהיה הרבה יותר קל להביא שמירה כפולה עליו.

:thumbup
אמנם נראה שנרוויח משהו מהטרייד הזה אבל מצד שני נפסיד לא פחות וזה במקרה שהתסריט האופטימי יתממש
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי EulGam05 » 03 אוקטובר 2012, 14:58

גל מקל כתב:
EulGam05 כתב:
גל מקל כתב:

לגיורגי שרמדיני יש יד מצויינת מבחוץ, לטעמי זאת המעלה הגדולה שלו ,שמשום מה לא מקבלת יחס במכבי. (אבל אני כבר עייפתי מלחכות שבמכבי ישחקו על יתרונות של שחקנים

כמו בתקופת פיני גרשון.). בכל מקרה עד היום בכל הטורנירים הוא זרק 2 זריקות מבחוץ (1\2).

בהזדמנות אני אעלה קטע מאיטליה שבו מסבירים איך בקאנטו בונים תרגיל במטרה לשחרר את שרמדיני לזריקה מבחוץ\חצי מרחק.

בהמשך אני אמצע לך עוד כמה כולל נגד מכבי. (אגב אלי הופ יפה של גל מקל בסוף הקטע למי שיתמיד.)

איפה ראית כאן זריקה מבחוץ? יש פה סל של שמרדיני מחצי מרחק או יותר נכון צעד וחצי בקשת השלוש.
EulGam05

הודעהעל ידי גל מקל » 03 אוקטובר 2012, 15:05

EulGam05 כתב:
גל מקל כתב:
EulGam05 כתב:
גל מקל כתב:

בהמשך אני אמצע לך עוד כמה כולל נגד מכבי. (אגב אלי הופ יפה של גל מקל בסוף הקטע למי שיתמיד.)

איפה ראית כאן זריקה מבחוץ? יש פה סל של שמרדיני מחצי מרחק או יותר נכון צעד וחצי בקשת השלוש.

אהה,... אם התכוונת "מבחוץ" ל "מחוץ לקשת" ... אני מתנצל.
בדר"כ כשאומרים מבחוץ מתייחסים גם לטווחים הללו.
אגב אם כבר מדברים. למה חשוב לדעתך האלמנט של סנטר זורק 3?? (אני גם אוהב לראות,אבל לא בטוח שזה קריטי)
גל מקל

הודעהעל ידי EulGam05 » 03 אוקטובר 2012, 15:22

גל מקל כתב:אהה,... אם התכוונת "מבחוץ" ל "מחוץ לקשת" ... אני מתנצל.
בדר"כ כשאומרים מבחוץ מתייחסים גם לטווחים הללו.
אגב אם כבר מדברים. למה חשוב לדעתך האלמנט של סנטר זורק 3?? (אני גם אוהב לראות,אבל לא בטוח שזה קריטי)

סנטר זורק מבחוץ הוא לא חשוב כל כך, זה סתם בונוס נחמד אבל שחקן בעמדות 4-5 שמסוגל גם לקלוע מבחוץ (בד"כ בעמדה 4) הוא משהו יחסית סטנדרטי בכדורסל האירופאי. נדמה לי שאפילו בווידאו שהצגת יש את הממבה הלבנה בטרביסו שהוא 4 שמסוגל לקלוע מבחוץ. זה נותן יותר ריווח בהתקפה מה שמקשה על היריבה לשמור על סנטרים מתחת לסל ובנוסף מקל על גארדים בעלי יכולת חדירה להגיע עד לסל.
EulGam05

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־11 אורחים