יורוליג: מכבי נגד פרוקום גדיניה - חמישי, 21:00, ערוץ 10

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: יורוליג: מכבי נגד פרוקום גדיניה - חמישי, 21:00, ערוץ 10

הודעהעל ידי עידן » 02 נובמבר 2012, 11:47

rc4991 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:ד''א, אמרנו שקיבלנו סוף סוף שחקנים שיודעים לקלוע מהקו אבל אנחנו עדיין רק מקום 19 ביורוליג עם 69.5% :laugh2

1.זה ממש לא מצחיק :x
2.באיזה אתר אפשר לראות סטט' קבוצתיות של כל העונה?
3.הרבה יותר מפתיע אותי ששרמאדיני קולע בינתיים בשישים ושתים!!!!!!!!!!!!! אחוז מהעונשין :duh
4.היקמן היחיד שמתחמק מקללת העונשין של מכבי(טפו טפו טפו)

לגבי השאלה שלך:

http://www.euroleague.net/main/statistics
עידן

הודעהעל ידי felix_r » 02 נובמבר 2012, 12:26

חנו'ש כתב:הבעיה היא לא שיש בשלב הראשון כמה קבוצות כמו שאלון ופרוקום, זה באמת יש בכל ליגה ובכל ענף ספורט.
הבעיה היא שכולם איכשהו נפלו באותו בית ואפילו קבוצה אחת ברמה לא הצליחה להשתחל לבית שלנו.
משהו נדפק לגמרי בהגרלה הזו ויש חוסר שיוויון נוראי בין רמת הבתים....

אולי משהו צריך להשתנות בדרך בה מחלקים את הקבוצות לדרגים, הרי בואו נודה, כמה פעמים תהיתם כשפורסמו הדרגים, איך הקבוצה ההיא וההיא שובצה בדרג ההוא והזה??

זו לא ההגרלה. דירוג הקבוצות היה רגיל לגמרי. מה שדפק את יחסי הכוחות, זה:

1) סיינה נכנסה לקשיים כלכלים ומכרה את כל הכוכבים
2) מלאגה עם המון שחקנים חדשים שלא מתחברים לכלום בנתים.
3) אף קבוצה טורקית לא נפלה לבית שלנו, ודווקא העונה הטורקיות חזקות יותר מתמיד.

מצד שני לא צריך להתלהב יותר מדי גם מהבתים האחרים. גם שם לא הכל מלהיב. היווניות חלשות בהרבה מהשנים האחרונות. קאחה לבוראל כבר מזמן לא מה שהיה פעם. אפילו צסקא נראת ממש לא מה שחשבו שתהיה, לפחות כרגע.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי rc4991 » 02 נובמבר 2012, 12:28

כולנו מעדפים שיהיו קבוצות יותר חזקות או פחות קבוצות אבל יש פה אינטרס כלכלי-שיווקי הגיוני של היורוליג לתת לקבוצות כאלה לשחק

אני חושב שלא יהיה צודק לקבוע תקציב מינימום כי יש קבוצות טובות כמו פרטיזן וריטאס שמסמכות על הכשרונות שלהם ומחזיקות בתקציב נמוך
כמו שחנוש אמרה הבעיה היא בחלוקה לדרגים,לא הגיוני שקבוצות כמו אלבה ידורגו לפני אפס ןאולקר גם אם היתה להם שנה בינונית ביורוליג
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 02 נובמבר 2012, 12:29

עידן כתב:
rc4991 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:ד''א, אמרנו שקיבלנו סוף סוף שחקנים שיודעים לקלוע מהקו אבל אנחנו עדיין רק מקום 19 ביורוליג עם 69.5% :laugh2

3.הרבה יותר מפתיע אותי ששרמאדיני קולע בינתיים בשישים ושתים!!!!!!!!!!!!! אחוז מהעונשין :duh

לגבי השאלה שלך:

אני לא רואה שום דבר שקשור לכך,אני רואה ידיעות אחרונות על הקבוצות
אולי זה בגלל שאני גולש דרך הסמארטפון
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי LIAV10 » 02 נובמבר 2012, 12:40

rc4991 כתב:
עידן כתב:
rc4991 כתב:

לגבי השאלה שלך:

כן, ככה זה גם לי מהסמארטפון..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי rc4991 » 02 נובמבר 2012, 13:15

LIAV10 כתב:
rc4991 כתב:
עידן כתב:
rc4991 כתב:

לגבי השאלה שלך:

כן, ככה זה גם לי מהסמארטפון..

מהבית רואים :D
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 02 נובמבר 2012, 13:16

עידן כתב:
rc4991 כתב:

לגבי השאלה שלך:

תודה :grin
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי Ofir@ » 02 נובמבר 2012, 14:57

rc4991 כתב:כולנו מעדפים שיהיו קבוצות יותר חזקות או פחות קבוצות אבל יש פה אינטרס כלכלי-שיווקי הגיוני של היורוליג לתת לקבוצות כאלה לשחק

אני חושב שלא יהיה צודק לקבוע תקציב מינימום כי יש קבוצות טובות כמו פרטיזן וריטאס שמסמכות על הכשרונות שלהם ומחזיקות בתקציב נמוך
כמו שחנוש אמרה הבעיה היא בחלוקה לדרגים,לא הגיוני שקבוצות כמו אלבה ידורגו לפני אפס ןאולקר גם אם היתה להם שנה בינונית ביורוליג

אין ספק שיש בעיה במקרה שהצגת, אבל היא ממש לא קשורה לשנה בינונית אחת ביורוליג.
קצת על שיטת קביעת הדרגים- בניגוד לאופ"א שמודדים 5 שנים אחרונות, ביול"ב המדידה מתבצעת על פי 3 שנים. באופן עקרוני עבור כל ניצחון צוברים שתי נקודות, עבור הפסד נקודה אחת ועבור העפלה לשלבים גם מתוגמלים (נקודה או שתיים, תלוי בשלב).
עד כאן שיטה הגיונית ואפילו צודקת, אלא שקבוצה שמשחקת ביורוליג וקבוצה מהיורוקאפ, שהגיעו לאותו שלב וניצחו כל אחת אותו מספר משחקים, זוכה לאותו מספר נקודות (!)
כך קורה מצב ששתי הטורקיות שציינת סיימו שלוש עונות יורוליג בינוניות עם טופ 16 (אאל"ט אותו מאזן של 4-2) ולעומת זאת אלבה עם שתי עונות יורוקאפ שנעצרו בטופ 16 (עם אותו מאזן נצחונות) ועונת גמר ביורוקאפ שמזכה אותה במקום עדיף בדירוג.

זוהי הבעיה היחידה של של השיטה והיא לא קשורה לשאלון או פרוקום. לגבי הסיבות שגרמו לבית הזה להיראות כך אני חושב שפליקס פירט מספיק.
קח בחשבון שגם בכדורגל אם ריאל תגיע למצב של קשיים כלכליים והכוכבים יעזבו, היא עדיין תדורג ראשונה, על אף יכולתה המקצועית, ולהפך.
כמעט בכל ענף שיש צורך לבצע בו דירוג, לא רק ספורטיבי, המדידה מתבצעת לפי השגי עבר- זו הדרך המשקפת והנכונה ביותר.
סמל אישי של המשתמש
Ofir@

הודעהעל ידי התנין » 02 נובמבר 2012, 15:10

felix_r כתב:
חנו'ש כתב:מצד שני לא צריך להתלהב יותר מדי גם מהבתים האחרים. גם שם לא הכל מלהיב. היווניות חלשות בהרבה מהשנים האחרונות. קאחה לבוראל כבר מזמן לא מה שהיה פעם. אפילו צסקא נראת ממש לא מה שחשבו שתהיה, לפחות כרגע.

ועדיין הם בתים מעניינים הרבה יותר. אין דבר כזה בית של 6 קבוצות מצויינות אבל בבית שלנו יש קבוצה וחצי בערך ששוות משהו.
התנין

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 נובמבר 2012, 15:20

אני עדיין לא מבין למה אתם מתעסקים בפרוקום ושאלון. מה שמדאיג , זה שמלאגה וסיינה שפעם היו קבוצות טובות מאוד, נראות מזעזע העונה.
המשבר הכלכלי באירופה חיסל את הכדורסל היווני, חיסל 90 אחוז מהקבוצות הספרדיות והליגה האיטלקית לא קיימת כבר שנים. היורוליג הפכה להיות ליגה של 5 קבוצות טובות בלבד. אפילו מכבי, עם סגל רע יכולה למצוא את עצמה בקונסטלציה מסויימת נאבקת שוב על מקום בפיינל פור.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yzafrir » 02 נובמבר 2012, 21:08

MTA2311 כתב:אני עדיין לא מבין למה אתם מתעסקים בפרוקום ושאלון. מה שמדאיג , זה שמלאגה וסיינה שפעם היו קבוצות טובות מאוד, נראות מזעזע העונה.
המשבר הכלכלי באירופה חיסל את הכדורסל היווני, חיסל 90 אחוז מהקבוצות הספרדיות והליגה האיטלקית לא קיימת כבר שנים. היורוליג הפכה להיות ליגה של 5 קבוצות טובות בלבד. אפילו מכבי, עם סגל רע יכולה למצוא את עצמה בקונסטלציה מסויימת נאבקת שוב על מקום בפיינל פור.

לגבי סיינה היה די ברור שהם נכלשו בצורה משמעותית העונה ולכן לא מפתיע איך שהם ניראים . מלאגה זה סיפור אחר כי על הנייר הם התחזקו העונה ורק בשבועיים האחרונים הם מראים קצת סימני התאוששות גם ביורוליג וגם בליגה הספרדית .
שאר הבתים די מאוזנים ורק הבית של מכבי הוא בדיחה , אני חושב שאם היינו בבית אחר היה הרבה יותר קשה לתפוס את אחד מהמקומות הראשונים .
אגב לגבי היווניות , כשמתסכלים על הסגל של פאו וגם של אולימפיאקוס אז נכון הם נחלשו מעט אבל עדיין איפה הם ואיפה אנחנו מבחינת סגל ומבחינת תקציבים . סגל שכולל את אוקיץ' , דיא' וסופו לא יכול להקרא סגל חלש , הם רק צריכים להתרגל למאמן וסגנון חדש אבל יש להם סגל מצויין לדעתי עם הרבה פוטנציאל .
אולימפיאקוס לא כלכך השתנו לעומת שנה שעברה וראינו לאן זה הוביל אותם שנה שעברה . אז אולי הזכייה שלהם זה נס אבל העלייה לפיינלפור היא בזכות...
ואגב במקום סיינה יש את מילאנו שהתחזקה מאוד , ויש את טורקיות והרוסיות שהתחזקו מאוד .
אני דווקא חושב שהיורוליג השנה הרבה ותר מאוזן משנים קודמות והרמה הכללית השתפרה בהרבה קבוצות . דווקא העונה אין איזה נקודת קיצון אחת בולטת כמו שצסקא הייתה עונה שעברה (חוץ מהפאדיחה בגמר כמובן ) ויש הרבה קבוצות שיכולות לזכות השנה בכתר...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 נובמבר 2012, 23:12

יש כרגע 2 טורקיות חזקות, 2 ספרדיות חזקות, 2 רוסיות חזקות ומכבי, שכל עוד בלאט מאמן אותה, כנראה תמיד תאיים על מקום בפיינל פור.
הסגל של פאו מורכב מדיא, אוקיץ, סופו ו8 נגרים. כשז'ליקו לא שם, אני לא רואה אותם עוברים את הטופ 8. את מילאנו מאמן סקריולו, לא צריך להרחיב מעבר לזה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yzafrir » 03 נובמבר 2012, 00:41

MTA2311 כתב:יש כרגע 2 טורקיות חזקות, 2 ספרדיות חזקות, 2 רוסיות חזקות ומכבי, שכל עוד בלאט מאמן אותה, כנראה תמיד תאיים על מקום בפיינל פור.
הסגל של פאו מורכב מדיא, אוקיץ, סופו ו8 נגרים. כשז'ליקו לא שם, אני לא רואה אותם עוברים את הטופ 8. את מילאנו מאמן סקריולו, לא צריך להרחיב מעבר לזה.

חבל שלנו אין שמונה נגרים כמו של פאו...ואולימפיאקוס עם חבורה של נגרים הלכה עד הסוף...
את מילאנו ומאלגה לא הייתי מספיד עדיין וגם את הסינדרלה המסתמנת ז'אלגיריס...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי התנין » 03 נובמבר 2012, 02:08

סבבה, היווניות נחלשו, או יותר נכון פאו נחלשה(אולימפיאקוס עוד שידרגה מעט את הסגל), אבל הטורקיות שהיו בעונה שעברה בינוניות(פנרבחצ'ה)עד פאתטיות(אנדולו) עברו שידרוג עצום והן מועמדות טבעיות לפיינל פור. ריאל מאוד התחזקה עם צירופו של רודי, שהוא פראנצ'ייז פלייר ברמות של אנתוני פארקר בעיניי, ברצלונה גם שידרגה בגדול את הקו הקדמי שלה, מכבי נראית טוב, מילאנו עוד תשתפר אני די משוכנע בזה, יש להם סגל טוב מידי בשביל להיכשל כישלון טוטאלי(אגב, לנגפורד פשוט מדהים).. ויש קבוצות ביניים ממש חמודות כמו בשיקטש, ריטאס, חימקי, קאנטו וכמובן שז'לגיריס שעוד מוקדם לקבוע(בעיניי בכל אופן)אם היא קבוצה שתהיה חזק בצמרת או עוד קבוצה חביבה מאוד.
ואגב בית C הוא ללא ספק אחד הבתים התחרותיים שנראו במפעל בעונות האחרונות, ולא רק על הנייר. אני לחלוטין מבסוט על הרמה העונה.
התנין

הודעהעל ידי חציברטאס » 03 נובמבר 2012, 04:54

לנגפורד שחקן מדהים, אין ספק, אבל אם המאמן לא מגביל אותו כמו שדיוויד בלאט עשה במכבי הוא מחרב קבוצות - נהיה סוליסט ולא קבוצתי בעליל כמו שהיה בחימקי לפני שנתיים עד שנזרק משם. כל משחק במילאנו שהוא דופק מעל 20 נק' הם מפסידים
חציברטאס

הודעהעל ידי jol9 » 03 נובמבר 2012, 06:43

felix_r כתב:
jol9 כתב:
roy1000 כתב:
jol9 כתב:מסכים עם שניכם. משחק שלא מתרומם וגורם לראשי ערוץ 10 לתלוש שערות, כי לא נראה לי שמישהו פרט מהשרופים, באמת יושב ורואה את המשחק הזה.

המשחקים האלה לא טובים לאף אחד בשורה התחתונה. ביורוליג צריכים לעשות משהו בקשר לרמה. יש קבוצות טובות יותר שמשחקות ביורוקאפ.

אנחנו מדברים על זה כבר כמה שנים כאן.
הקטע הוא שיש מספיק קבוצות טובות גם בשביל ליגה של 24, אבל בגלל כל ההסכמים המטופשים, קבוצות נוראיות כמו שאלון ופרוקום משחקות ביורוליג...

עלה התאנה של מוקדמות מהן עולה רק קבוצה אחת, לא באמת משנה שום דבר.
חבל כי זה לגמרי הורס את הליגה הזאת ואת העניין שבה.

אני לגמרי לא מסכים עם מה שאתם אומרים ואני אסביר.
כל העניין הוא בכך, שאנחנו מסתכלים מלמעלה ולא מלמטה.

לדוגמא, בליגת האלופות המהוללת של כדורגל כולנו חושבים שהרמה היא עילאית, למה? כי שם אנחנו מסתכלים מלמטה.
אבל תחשבו לרגע איך רואים את הקבוצות שלנו האוהדים של בארסה או של צ'לסי, כאשר מכבי חיפה או הפועל ת"א מצליחות לעפיל לשלב הבתים? הם מסתכלים עלינו ואומרים: "מה זה? ממש תת-רמה! מי הכניס את הקבוצות האלה לליגת האלופות? איזו רמה ירודה! ממש ליגת פח! במדינה שלנו יש קבוצות בליגה השניה שיותר טובות מהזבל הזה!". ואז בא מאנצ'סטר יונייטד ובמשחק שלא קובע דבר מופיע מול מכבי חיפה בהרכב שלישי עם 5 שחקני ספסל, 4 שחקנים מקבוצת המילואים ועוד שני שחקני נוער. ואז חיפה בטעות מצליחה לנצח וכול מדינת ישראל מאושרת וזוכרים את התוצאה בעוד 50 שנה. ואו! ניצחנו את מאנצ'סטר יונייטד...

ביורוליג זה בדיוק אותו הדבר. רק שאנחנו מסתכלים מלמעלה. כמו בארסה או ריאל בכדורגל מתסכלות עלינו.

מה שאני אומר זה שהיורוליג היתה יכולה להיות חזקה בהרבה. אין לי בעיה שיהיו ביורוליג נמושות שהגיעו לשם בזכות, אחרי שעברו 3 קבוצות אחרות במוקדמות.
אבל יש לי בעיה כשקבוצות עלובות מקבלות כרטיס חופשי למפעל.
הרי אלופת ישראל, אלופת פולין ואלופת צ'כיה, לא מקבלות כרטיס אוטומטי לליגת האלופות בכדורגל. הן צריכות לעבור מוקדמות. ככה צריך שיהיה גם ביורוליג.

אפשר לעשות סוג של קו אמצע - למשל, לתת כרטיסים אוטומטיים לחלק מהקבוצות כמו היום, אבל לחייב תקציב מינימום, ואם אלופת פולין למשל לא מעמידה תקציב שכזה,
אז שתלך למוקדמות, והמקום שלה יילך לקבוצה אחרת.

מה שלא יהיה, חבל לבזבז מקומות על קבוצות כ"כ חלשות.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי er79 » 03 נובמבר 2012, 07:03

MTA2311 כתב:יש כרגע 2 טורקיות חזקות, 2 ספרדיות חזקות, 2 רוסיות חזקות ומכבי, שכל עוד בלאט מאמן אותה, כנראה תמיד תאיים על מקום בפיינל פור.

אני לא כל כך מסכים. מי הרוסיה השניה החזקה? חימקי? לא תגיע להצלבה. צסק״א תגיע אבל כרגע היא מקרטעת. גם בארסה תהיה שם אבל גם היא לא במיטבה. כרגע הטורקיות הכי חזקות, ביחד עם ריאל. את מילאנו עוד לא הייתי מספיד. וסינדרום הסינדרלה של ז׳לגיריס מתישהו יתנפץ. כרגע זה נראה ששתי הטורקיות וריאל חזק בתמונת הפיינל פור. הרביעית תצא מבין צסק״א, בארסה, מילאנו ומכבי, לדעתי.
er79

הודעהעל ידי התנין » 03 נובמבר 2012, 09:42

חציברטאס כתב:לנגפורד שחקן מדהים, אין ספק, אבל אם המאמן לא מגביל אותו כמו שדיוויד בלאט עשה במכבי הוא מחרב קבוצות - נהיה סוליסט ולא קבוצתי בעליל כמו שהיה בחימקי לפני שנתיים עד שנזרק משם. כל משחק במילאנו שהוא דופק מעל 20 נק' הם מפסידים

זה ממש לא נכון. נגד ז'לגיריס הם שיחקו טוב מאוד, פשוט ז'לגיריס שיחקה גם היא כדורסל מצויין ובעזרת הקהל שדחף אותם הצליחו לצאת עם הניצחון.

אני חולה על הסגנון של לנגפורד, יש לו תנועות גוף כ''כ קטלניות, הוא הרבה פעמים מערער את יציבות השומר שלו עוד לפני שהוא מוריד את הכדור לריצפה. לראות אותו נגד ז'לגיריס היה פשוט תענוג, איזה שחקן ענק.
התנין

הודעהעל ידי MTA2311 » 03 נובמבר 2012, 11:14

er79 כתב:

אני לא כל כך מסכים. מי הרוסיה השניה החזקה? חימקי? לא תגיע להצלבה. צסק״א תגיע אבל כרגע היא מקרטעת. גם בארסה תהיה שם אבל גם היא לא במיטבה. כרגע הטורקיות הכי חזקות, ביחד עם ריאל. את מילאנו עוד לא הייתי מספיד. וסינדרום הסינדרלה של ז׳לגיריס מתישהו יתנפץ. כרגע זה נראה ששתי הטורקיות וריאל חזק בתמונת הפיינל פור. הרביעית תצא מבין צסק״א, בארסה, מילאנו ומכבי, לדעתי.

אני לגמרי מסכים איתך. רק זרמתי עם הקביעה שהקבוצות החזקות ביורוליג נשארו חזקות, בשביל להוכיח שגם אם יש 6-7 קבוצות חזקות(ולדעתי אין), הרמה ביורוליג ירדה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי MTA2311 » 03 נובמבר 2012, 11:16

yzafrir כתב:

חבל שלנו אין שמונה נגרים כמו של פאו...ואולימפיאקוס עם חבורה של נגרים הלכה עד הסוף...
את מילאנו ומאלגה לא הייתי מספיד עדיין וגם את הסינדרלה המסתמנת ז'אלגיריס...

כן אה? לאזמה ,צארצריס, ארמסטרונג, קיצ'ן, פאנקו... מדובר בקבוצה מפחידה
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־19 אורחים