יורוליג, טופ 16, מחזור שלישי: ז׳לגיריס-מכבי, יום חמישי 19:45

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: יורוליג, טופ 16, מחזור שלישי: ז׳לגיריס-מכבי, יום חמישי 1

הודעהעל ידי roy1000 » 17 ינואר 2014, 14:42

jol9 כתב:לגבי אינגלס - אכן התבלבלתי (כנראה עם הליגה). הוא ירד לספסל מתי שאמרת. אתמול ד"א הוא פתח בחמישייה.
אי אפשר להגיד שהוא לא שחקן טוב. שחקן שקולע 10, מוריד 5 רב' ומוסר 4 אס', הוא שחקן טוב. בוודאי שהוא מוסיף איכות לספסל.
אתה צודק שהוא לא צריך לשחק 35 דקות לערב, אבל זה לא שבמקומו אתה מקבל את כריס מאלין על הפרקט...
פניני שחקן טוב וחשוב ואני מאוד שמח שהוא התברג לחמישייה, ושהוא גם עושה עבודה טובה, אבל יותר טוב מאינגלס הוא אולי רק בפלייסטיישן.

אינגלס גורם לקבוצה נזק עצום בצד ההגנתי. זה מה שבלאט הבין ובגלל זה אינגלס משחק מעט מאוד. בגלל זה גם מכבי מצליחה יותר.
roy1000

הודעהעל ידי refael » 17 ינואר 2014, 15:11

אני דווקא זוכר את אינגלס בברצלונה כשחקן הגנתי טוב מאוד, אולי השיטה שלהם שם התאימה לו מאוד.
מה הייתם מעדיפים את אינגלס בתור שחקן חמישייה ושבעתיד יתברר כהצלחה או כשחקן שמחזק אותנו מהספסל- שחקן שישי בעצם?
תמונה
refael

הודעהעל ידי roy1000 » 17 ינואר 2014, 15:12

refael כתב:אני דווקא זוכר את אינגלס בברצלונה כשחקן הגנתי טוב מאוד, אולי השיטה שלהם שם התאימה לו מאוד.
מה הייתם מעדיפים את אינגלס בתור שחקן חמישייה ושבעתיד יתברר כהצלחה או כשחקן שמחזק אותנו מהספסל- שחקן שישי בעצם?

אני מעדיף אותו באוסטרליה.
roy1000

הודעהעל ידי toja27 » 17 ינואר 2014, 16:24

rc4991 כתב:לא מבין איך אתם מרוצים מהמשחק,זה משחק שהיינו אמורים להוביל בו כל הזמן ולנצח בעשרים הפרש
נתנו מחצית ראשונה זוועתית (בעיקר הגנתית) והמחצית השניה היתה טובה אך לא הפכה את המשחק של מכבי למשחק נהדר

שמע המשחק הזה יותר קשה ממה שנראה על פני השטח. ז'לגיריס באה למשחק בלי שום ניצחון עדיין כשהיא ממש רוצה להשיג את הראשון ובטח כשהיא משחקת בבית. מכבי לעומתה באה עם שני ניצחונות. אז נכון שהא לא שיחקה ברמה כמו במשחק נגד גלא' אבל לדעתי היא כן שיחקה טוב והראתה סימנים מעודדים להמשך הדרך.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי toja27 » 17 ינואר 2014, 16:26

MTA2311 כתב:מעניין לשאול את אינגלז\בלאט מה בדיוק קורה עם השחקן הזה?
פתח את העונה בצורה פנוצנאלית, ורק הולך אחורה מאז.
לא קונה את זה שהוא לא שחקן טוב, וטיפש הוא בטוח לא.

שומר את הכוחות להצלבה :tongue3
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי toja27 » 17 ינואר 2014, 16:32

roy1000 כתב:
jol9 כתב:לגבי אינגלס - אכן התבלבלתי (כנראה עם הליגה). הוא ירד לספסל מתי שאמרת. אתמול ד"א הוא פתח בחמישייה.
אי אפשר להגיד שהוא לא שחקן טוב. שחקן שקולע 10, מוריד 5 רב' ומוסר 4 אס', הוא שחקן טוב. בוודאי שהוא מוסיף איכות לספסל.
אתה צודק שהוא לא צריך לשחק 35 דקות לערב, אבל זה לא שבמקומו אתה מקבל את כריס מאלין על הפרקט...
פניני שחקן טוב וחשוב ואני מאוד שמח שהוא התברג לחמישייה, ושהוא גם עושה עבודה טובה, אבל יותר טוב מאינגלס הוא אולי רק בפלייסטיישן.

אינגלס גורם לקבוצה נזק עצום בצד ההגנתי. זה מה שבלאט הבין ובגלל זה אינגלס משחק מעט מאוד. בגלל זה גם מכבי מצליחה יותר.

נו זאת ממש לא הסיבה היחידה. השיפור של פניני, רייס ,טיוס וסמית הן סיבות נוספות לשיפור. נראה שהשחקנים התחילו להתחבר אחד לשני ולדרישות של הצוות המקצועי.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי LIAV10 » 17 ינואר 2014, 17:01

rc4991 כתב:
MTA2311 כתב:
rc4991 כתב:לא מבין איך אתם מרוצים מהמשחק,זה משחק שהיינו אמורים להוביל בו כל הזמן ולנצח בעשרים הפרש
נתנו מחצית ראשונה זוועתית (בעיקר הגנתית) והמחצית השניה היתה טובה אך לא הפכה את המשחק של מכבי למשחק נהדר

ואני לא מבין איך אתה רק מתלונן בתקופה האחרונה, למרות שמכבי לא מפסיקה לנצח.

ראית אותי מתלונן במשחקים מול גלא' וקובאן?
אני הייתי אולי היחיד שהיה אופטימי לפני גלא' ואמרתי שמכבי משחקת נהדר בזמן שכולם ירדו עליה אחרי הרבע השני שם
הניצחון זה לא הכל והדרך הרבה יותר חשובה.בינתיים בדרך הזאת מכבי מתקשה ומשחקת מגעיל מול קבוצות ליגה חלשות ואתמול גם מול קבוצת יורוליג חלשה

אני מפרגן כשצריך (ופירגנתי מלא על קובאן וגלא') אבל ברור שאני אתלונן כשמכבי מתקשה מול קבוצות חלשות ולא פחות חשוב - משחקת מגעיל

הדרך הרבה יותר חשובה מהניצחון?
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי rc4991 » 17 ינואר 2014, 17:07

roy1000 כתב:

אני חושב שהציפיות שלך מוגזמות. למכבי יש סגל שחקנים מאוד מוגבל ומשמעותית פחות טוב מהרבה קבוצות בבית שלה. אתה לא יכול לצפות שבלאט יהפוך את הסגל הזה לריאל מדריד כל שבוע.

אין לי ציפיות מוגזמות ואני לא חושב שאנחנו ריאל ולא מבקש פיינל פור
אני רוצה שנהיה מכבי-קבוצה שגדולה על הליגה ומנצחת בקלות יריבות חלשות
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 17 ינואר 2014, 17:09

toja27 כתב:

שמע המשחק הזה יותר קשה ממה שנראה על פני השטח. ז'לגיריס באה למשחק בלי שום ניצחון עדיין כשהיא ממש רוצה להשיג את הראשון ובטח כשהיא משחקת בבית. מכבי לעומתה באה עם שני ניצחונות. אז נכון שהא לא שיחקה ברמה כמו במשחק נגד גלא' אבל לדעתי היא כן שיחקה טוב והראתה סימנים מעודדים להמשך הדרך.

זה ממש לא היה משחק קשה,ז'לגיריס קבוצה חלשה ועוד חסרה את פוציוס ושאראס
למרות החיסרון של סופו זה משחק שהיינו צריכים להוביל בו ברוב הזמן במקום לרדוף אחריהם
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 17 ינואר 2014, 17:11

LIAV10 כתב:
rc4991 כתב:
MTA2311 כתב:

ואני לא מבין איך אתה רק מתלונן בתקופה האחרונה, למרות שמכבי לא מפסיקה לנצח.

ראית אותי מתלונן במשחקים מול גלא' וקובאן?
אני הייתי אולי היחיד שהיה אופטימי לפני גלא' ואמרתי שמכבי משחקת נהדר בזמן שכולם ירדו עליה אחרי הרבע השני שם
הניצחון זה לא הכל והדרך הרבה יותר חשובה.בינתיים בדרך הזאת מכבי מתקשה ומשחקת מגעיל מול קבוצות ליגה חלשות ואתמול גם מול קבוצת יורוליג חלשה

אני מפרגן כשצריך (ופירגנתי מלא על קובאן וגלא') אבל ברור שאני אתלונן כשמכבי מתקשה מול קבוצות חלשות ולא פחות חשוב - משחקת מגעיל

הדרך הרבה יותר חשובה מהניצחון?

לא הרבה יותר חשובה אבל חשובה לא פחות
אתה לא יכול להגיד על כל משחק "העיקר שניצחנו" או כמו שאני שומע/שמעתי הרבה פעמים "מצידי שיהיה משחק מגעיל וננצח בנקודה" על קבוצות בינוניות
גם כי צריך להנות מכדורסל ומסגנון המשחק וגם כי הדרך מראה על האיכויות של הקבוצה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 17 ינואר 2014, 17:12

rc4991 כתב:
roy1000 כתב:

אני חושב שהציפיות שלך מוגזמות. למכבי יש סגל שחקנים מאוד מוגבל ומשמעותית פחות טוב מהרבה קבוצות בבית שלה. אתה לא יכול לצפות שבלאט יהפוך את הסגל הזה לריאל מדריד כל שבוע.

צר לי, אבל סגל השחקנים של מכבי לא גדול על הליגה. ההישגים בחודש האחרון הגיעו ממשחקי קבוצתי. ביום נתון מכבי יכולה להפסיד לכל קבוצה, פשוט כי אין לה שחקנים טובים במיוחד.
roy1000

הודעהעל ידי rc4991 » 17 ינואר 2014, 17:15

roy1000 כתב:
rc4991 כתב:
roy1000 כתב:

צר לי, אבל סגל השחקנים של מכבי לא גדול על הליגה. ההישגים בחודש האחרון הגיעו ממשחקי קבוצתי. ביום נתון מכבי יכולה להפסיד לכל קבוצה, פשוט כי אין לה שחקנים טובים במיוחד.

זה לא סותר את הצורך שלי להתעצבן על הקבוצה כשצריך ואפילו מחזק אותה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי toja27 » 17 ינואר 2014, 17:35

rc4991 כתב:
toja27 כתב:

זה ממש לא היה משחק קשה,ז'לגיריס קבוצה חלשה ועוד חסרה את פוציוס ושאראס
למרות החיסרון של סופו זה משחק שהיינו צריכים להוביל בו ברוב הזמן במקום לרדוף אחריהם

לא מסכים איתך. אבל זה בסדר, מותר לנו לחשוב כרצוננו.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי yzafrir » 17 ינואר 2014, 22:21

זה ברור שאנחנו לא ברמה של מדריד או צסקא , אבל מצטער , בטופ 16 אין קבוצות חלשות...כאלו היו בשלב הראשון , בשלב הזה יש אולי קבוצות בינוניות שביום נתון יכולות לעשות צרות לכל קבוצה....
מכבי ניראת מתחילת השלב הרבה יותר טוב ומחוברת וזה בעיקר בגלל שכמה שחקנים העלו את רמת המשחק שלהם כמו טיוס , רייס , פניני וסמית' .
פתאום מקבוצה ש"לא תעלה לטופ 8 " אנחנו יכולים ביום בהיר לראות את הפיינל פור....יש למכבי הרבה חסרונות אבל מה שיפה בדיויד בלאט זה שהוא יודע להעלים את החסרונות האלו בצורה טובה ורק בגלל זה אני לא מבין איך דני פדרמן בכלל חושב להיפטר ממנו . אין עוד מאמן שמסוגל להוציא מהסגל הזה יותר ממה שדיויד מצליח וכעוד עם פציעות של שחקנים קריטיים !! מכבי משחקת עם הסנטר השלישי שלה ואפילו הרביעי !!!
לגבי אינגלס , הוא נראה מאוד כבד ואולי קצת פצוע . אבל החוכמה שלו עדיין שם והיכולת שלו בהתקפה יכולה לחפר כרגע בהגנה .
אין לי ספק שהוא מסוג השחקנים שכשיצטרכו אותו הוא יעלה את הרמה שלו משמעותית...אני הייתי מנסה כבר עכשיו להאריך לו את החוזה .
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי שחף » 18 ינואר 2014, 20:07

מסכים לחלוטין עם רוי פה. לא יודע לגבי להפסיד בליגה, אבל לצפות לניצחון בהפרש דו ספרתי בקובנה? תמימות לשמה. אלא אם שאראס וניקולה יחזרו 10 שנים אחורה וילבשו צהוב ביחד עם פארקר ובאסטון.
שחף

הודעהעל ידי שמואל1 » 18 ינואר 2014, 21:34

קליפ שמראה את 11 האסיסטים של יוגב אוחיון נגד ז'לגיריס. זהו מספר האסיסטים הרב ביותר ששחקן במכבי השיג מאז דורון שפר בשנת 1999 (12 אסיסטים).

תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 19 ינואר 2014, 00:18

שמואל1 כתב:קליפ שמראה את 11 האסיסטים של יוגב אוחיון נגד ז'לגיריס. זהו מספר האסיסטים הרב ביותר ששחקן במכבי השיג מאז דורון שפר בשנת 1999 (12 אסיסטים).

באמת?? נשמע לי קצת מוזר, מה עם הטריפל דאבלים של ניקולה? הוא לא הגיע אז ל-11??
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי חנו'ש » 19 ינואר 2014, 00:22

בדקתי את זה וניקולה אכן נתן 11 אס' בטריפל דאבל הראשון שלו מול פרוקום בעונת 06'-07', כך שאוחיון השווה את ההישג הנ"ל.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי קובי » 19 ינואר 2014, 18:31

felix_r כתב:
קובי כתב:בונ'ה אשכרה יש פה אנשים שעדיין מתלוננים ?

זה משחק יורוליג שלישי ברצף שמכבי פשוט מרשימה על הפרקט, בייחוד מבחינה התקפית (מעל 87 נקודות למשחק!), מראה הרבה אופי, גם כשהיריבה מנגד במשחק התקפה טוב, ע"ע גלא שפגעה מכל בלטה.
הערב, מכבי פתחה רע במיוחד בהגנה, אבל לבוא בטענות על זה, אחרי 32-49 (!!!) במחצית השנייה, עם משחק פשוט פרפקט, זו חזירות.

אני כ"כ נהנה פתאום וזה כ"כ לא מובן מאליו... רק שיימשך...

כולנו שמחים ומרוצים מהניצחונות של מכבי. אין בזה שום ספק. עד כאן.

אבל, צריך לקחת בחשבון , שעדיין לא שיחקנו נגד הקבוצות החזקות יותר מהבית שלנו, ויש חשש לא מבוטל, שהתוצאות היפות במשחקים האחרונים, הם תוצאה לא רק של השיפור שיש לאחרונה אצל מכבי, אלא בחלקו גם כתוצאה מהחולשה של היריבות.

לדוגמא, בשבוע שעבר באיירן מינכן , לא קבוצה הכי גדולה באירופה, הובילה על אותה ז'לגיריס ב 40 הפרש במהלך המשחק! אז נכון, כל משחק לגופו, ומה שהיה שם לא בהכרח אומר משהו על המשחק שלנו, אבל עדיין זה מעורר ספקות מסוימים לגבי היכולת של מכבי בניצחונות העלה.

אבל אלו היריבות, מה לעשות ? גם בשלב הראשון הן היו חלשות מסתבר... (?)
בכל אופן, זה לא ממש משנה. מכבי מנצחת 3 מ-7 היריבות, כאשר 2 נצחונות בחוץ. באיירן ופרטיזן הן באותה רמה של הקודמות פחות או יותר. אם מכבי תמשיך ביציבות ותרשום יתרון גם עליהן, זה יותיר אותה במאבק על 2 המקומות הראשונים עם צסק"א וריאל.
וגם אם מכבי תידרדר לה ביכולתה, גם מקום רביעי מבטיח הצלבה. וממקום שלישי, אפשר, נכון להיום, לפגוש גם את פאו, שאותה נצחנו פעמיים... כן כן, ההיא החלשה מהבית הקודם..
בקיצור, אחרי 3 הנצחונות האחרונים, מכבי בהחלט יכולה לבוא עם ראש מורם וגם אנחנו. שצריך לפרגן, מפרגנים. פאקינ' מעל 87 נקודות למשחק ואנשים פה מבואסים...
הסגל שלי:
PG-שארונאס יאסיקביצ'יוס
SG-מיקי ברקוביץ'
SF-אנטוני פארקר
PF-ארל וויליאמס
C-ניקולה וויצ'יץ'
מחליפים:דרק שארפ, קווין מגי, נייט האפמן, אריאל מקדונלד, ג'ים בוטרייט, עודד קטש, דורון ג'מצ'י, מייסאו באסטון
מאמן:פיני גרשון
עוזרים:רלף קליין ודיוויד בלאט
סמל אישי של המשתמש
קובי

הודעהעל ידי roy1000 » 19 ינואר 2014, 19:11

קובי כתב:אבל אלו היריבות, מה לעשות ? גם בשלב הראשון הן היו חלשות מסתבר... (?)
בכל אופן, זה לא ממש משנה. מכבי מנצחת 3 מ-7 היריבות, כאשר 2 נצחונות בחוץ. באיירן ופרטיזן הן באותה רמה של הקודמות פחות או יותר. אם מכבי תמשיך ביציבות ותרשום יתרון גם עליהן, זה יותיר אותה במאבק על 2 המקומות הראשונים עם צסק"א וריאל.
וגם אם מכבי תידרדר לה ביכולתה, גם מקום רביעי מבטיח הצלבה. וממקום שלישי, אפשר, נכון להיום, לפגוש גם את פאו, שאותה נצחנו פעמיים... כן כן, ההיא החלשה מהבית הקודם..
בקיצור, אחרי 3 הנצחונות האחרונים, מכבי בהחלט יכולה לבוא עם ראש מורם וגם אנחנו. שצריך לפרגן, מפרגנים. פאקינ' מעל 87 נקודות למשחק ואנשים פה מבואסים...

מצד אחד, יש שלושה נצחונות יפים, מצד שני, אין כודרסל מלהיב והשחקנים הכי טובים שלך הם אוחיון, סופו, טיוס וסמית'. בסופו של דבר זה כנראה ייגמר כמו בשנה שעברה כשבאה ריאל מדריד ותפרה אותנו עם 30 הפרש. אני לא חושב שיש סיכוי אמיתי לקחת את מקומות 1-2 בבית הזה. למכבי יש תקרת זכוכית, אז קצת קשה להתלהב מנצחון על קובאן או ז'לגיריס כשאתה יודע שעוד רגע תבוא ריאל ותראה לך בדיוק את הפערים האמיתיים בין הצמרת של אירופה לבין מכבי, בין יוגב אוחיון לבין רודריגז ובין ניקולה מירוטיץ' לאלכס טיוס.
roy1000

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־30 אורחים