jol9 כתב:roy1000 כתב:dod כתב:אתה צריך לדעת שברולטה ההסתברות לא תלויה בתוצאות הקודמות - בעוד יכולת של קבוצה בהחלט מושפעת מהמשחקים הקודמים (כושר של שחקנים, ביטחון עצמי).
לא רואה את מכבי מגיעה מ-20% יכולת (זה מה שהיה בשבועיים האחרונים) ל-90%. העניין הוא שגם 70% צריך להספיק מול ירושלים והשאלה היא האם מכבי תגיע לזה.
האחוזים שציינתי כמובן סתמיים אבל העיקרון הוא החשוב.
אין שום הוכחה למשפט הזה. בחיים לא תמצא שום הוכחה שהסיכוי להפסיד את המשחק הבא גדול יותר אחרי הפסד. יש על זה אפילו מחקרים בינהם אחד של עודד שריג (זה שהיה המפקח על הביטוח). האמת היא שזה ממש כן כמו רולטה וכל המגמות קיימות רק בדמיון שלנו.
אני חושב שהדבר הכי חשוב למשחק הזה זה יכולת הקליעה של דווין סמית'. אם דווין יהיה בכושר קליעה רגיל עד טוב, המשחק שלנו.
נשמע לי מופרך... אתה רוצה להגיד לי שהסיכוי של הקאבס לנצח בעיצומם של 8 ההפסדים הרצופים, והיום, הוא אותו סיכוי?
אתה צריך כמובן לעשות התאמות לפציעות ולשינויים בסגל (לברון היה פצוע בכל הרצף הזה). הקבוצה של הקאבס שהפסידה 8 רצוף היא קבוצה שונה לחלוטין מהקצובה הנוכחית ויש להן יכולות שונות. תחשוב שאם קבוצה משחקת שני משחקים באותו סגל בדיוק מול אותה יריבה הסיכוי שלה לנצח במשחק השני לא תלוי בתוצאה של המשחק הראשון. כל הרעיון שיש "מגמות" הוא לא מוכח. לכל קבוצה יש יכולת מסויימת ויש סטיית תקן סביב אותה יכולת. כל משחק הוא הגרלה עצמאית. המגמות הן בעיקר הדמיון שלנו.
יש גם המון מחקרים על הנושא של "יד חמה" - שמראים שאין דבר כזה "יד חמה". כלומר, אם שחקן קולע/מחטיא זריקה, זה לא אומר כלום על הסיכוי שלו לקלוע/להחטיא את הזריקה הבאה.