ארינזה אונואקו

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ארינזה אונואקו חתם במכבי לשלושה חודשים

הודעהעל ידי ankram » 06 אוקטובר 2015, 17:17

חצילנו , כולנו מצטרפים אליך בתקווה שזה אכן יהיה המצב , אבל אני לא רואה איך 5 שחקנים ימלאו את משבצות 4-5 (על איתי שגב אני כלל לא מדבר) , בצורה טובה , חלקה , ללא בעיות.
ומה שלדעתי תהיה עוד בעייה זה לסדר את הסגל כדי להגן על התואר בארץ , אין אלגוריתם שיוכל לעשות זאת בצורה יעילה.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי roy1000 » 06 אוקטובר 2015, 17:19

חציל, אף אחד מאיתנו לא ראה ולא מכיר את השחקן הזה. אני לא חושב שאפשר להתנבא אם הוא יצליח או לא.
roy1000

הודעהעל ידי אדגר פו » 06 אוקטובר 2015, 17:23

ankram כתב:חצילנו , כולנו מצטרפים אליך בתקווה שזה אכן יהיה המצב , אבל אני לא רואה איך 5 שחקנים ימלאו את משבצות 4-5 (על איתי שגב אני כלל לא מדבר) , בצורה טובה , חלקה , ללא בעיות.
ומה שלדעתי תהיה עוד בעייה זה לסדר את הסגל כדי להגן על התואר בארץ , אין אלגוריתם שיוכל לעשות זאת בצורה יעילה.

אני חושב שעד סוף העונה יש סיכוי טוב שתהיה היררכיה מסוימת לגבי הזרים, בסך הכול מדובר על ספסול של זר אחד, לא משהוא חדש.
שגב לדעתי לא רלוונטי, רק כקישוט בשביל החוק המטופש של אמסלם וחבריו.

כשיש לך את רוצ'סטי ופארמר כישראלים זה פותר לך 90 אחוז מהבעיות העונה מבחינת התאמת הסגל מהיורוליג לליגה.

הבעייה תהיה מי ישב על אזרחי בין הישראלים במשחקים החשובים בליגה ובגביע, אז גודס יהיה בדילמה אמיתית. צריך לספסל שניים.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי ankram » 06 אוקטובר 2015, 17:28

roy1000 כתב:
ankram כתב:רוי , תמיד יש פעם ראשונה , ואל תשכח שיש רזומה ויש מה השחקן הזה שווה כיום. דונטה סמית' הסתובב עשור מבלי שאף אחד בכלל ידע מי הוא , לרנדל אף אחד לא פנתה מהיורוליג (וזה עוד לפני ההיסטוריה הרפואית שלו)
רוצ'סטי היה על הרדאר של לא מעט קבוצות באירופה כולל מישראל עד העונה הקודמת שלו , אף אחת לא בחרה בו.

ויש גם יותר דוגמאות על שחקנים מוכחים , שהיו שחקני יורוליג לכל דבר ועניין (קיינר מדלי , שארמנדיני , ועוד) , שקרסו במכבי.

אבל לפי הגישה הזו, אין שום הבדל בין החתמה של ג'ורדן פארמר לבין מרקז היינס כי ראינו כבר שחקנים עם רזומה מרשים נכשלים וכאלה שהגיעו משום מקום והצליחו. אני מניח שגם אתה יודע שזה לא נכון, והרזומה של שחקן אומר הרבה מאוד לגבי הסיכויים שלו להצליח.

בגדול, שחקן עם רזומה כזה לא אמור להגיע למכבי. הוא אמור להגיע לאילת, ראשון או לעכברושים. אתה לא רואה שחקנים כאלה באף קבוצות טופ 8 ביורוליג.

נו באמת רוי , אפשר להגיד את זה על 4-5 זרים בשנים האחרונות שהגיעו לאולימפיאקוס (דאנסטון, האנטר ושות') , גם רובי האמל מגיע למילאנו אחרי פציעה נוראית , ג'ייקוב פולן הנוראי הגיע לברצלונה ועם כל הכסף העצום של צסק"א , הטורקיות והספרדיות זה אין להם יותר אליפויות ממכבי הענניה והדפוקה שלנו......

לגבי פארמר , והיינס עדיין מדובר בהבדל עצום ואין ספק שפה אין ספק , אבל קיינר מדלי שבא עם רזומה לא רע מהליגה הספרדית , היה פה משמעותי כמו זלמנסון , זה נכון ששחקן מוצלח הוא בחירה טובה יותר משחקן שהוא אניגמה , אבל שחקן מוצלח לא יתאים ל 50% מהקבוצות (אגו,היררכיה , שובע, קבוצה גדולה מול קבוצה קטנה וכו') כך שאין פה מתמטיקה טהורה כל כך.

אבל הכי חשוב , זה שאם עוד לא ראית את השחקן ב LIVE , יתרה מזאת , מעולם לא ראית אותו , איך אתה יכול להגיד שזאת החתמה לא טובה???
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי שמואל1 » 06 אוקטובר 2015, 17:31

ankram כתב:
roy1000 כתב:
ankram כתב:רוי , תמיד יש פעם ראשונה , ואל תשכח שיש רזומה ויש מה השחקן הזה שווה כיום. דונטה סמית' הסתובב עשור מבלי שאף אחד בכלל ידע מי הוא , לרנדל אף אחד לא פנתה מהיורוליג (וזה עוד לפני ההיסטוריה הרפואית שלו)
רוצ'סטי היה על הרדאר של לא מעט קבוצות באירופה כולל מישראל עד העונה הקודמת שלו , אף אחת לא בחרה בו.

ויש גם יותר דוגמאות על שחקנים מוכחים , שהיו שחקני יורוליג לכל דבר ועניין (קיינר מדלי , שארמנדיני , ועוד) , שקרסו במכבי.

אבל לפי הגישה הזו, אין שום הבדל בין החתמה של ג'ורדן פארמר לבין מרקז היינס כי ראינו כבר שחקנים עם רזומה מרשים נכשלים וכאלה שהגיעו משום מקום והצליחו. אני מניח שגם אתה יודע שזה לא נכון, והרזומה של שחקן אומר הרבה מאוד לגבי הסיכויים שלו להצליח.

בגדול, שחקן עם רזומה כזה לא אמור להגיע למכבי. הוא אמור להגיע לאילת, ראשון או לעכברושים. אתה לא רואה שחקנים כאלה באף קבוצות טופ 8 ביורוליג.

נו באמת רוי , אפשר להגיד את זה על 4-5 זרים בשנים האחרונות שהגיעו לאולימפיאקוס (דאנסטון, האנטר ושות') , גם רובי האמל מגיע למילאנו אחרי פציעה נוראית , ג'ייקוב פולן הנוראי הגיע לברצלונה ועם כל הכסף העצום של צסק"א , הטורקיות והספרדיות זה אין להם יותר אליפויות ממכבי הענניה והדפוקה שלנו......

לגבי פארמר , והיינס עדיין מדובר בהבדל עצום ואין ספק שפה אין ספק , אבל קיינר מדלי שבא עם רזומה לא רע מהליגה הספרדית , היה פה משמעותי כמו זלמנסון , זה נכון ששחקן מוצלח הוא בחירה טובה יותר משחקן שהוא אניגמה , אבל שחקן מוצלח לא יתאים ל 50% מהקבוצות (אגו,היררכיה , שובע, קבוצה גדולה מול קבוצה קטנה וכו') כך שאין פה מתמטיקה טהורה כל כך.

אבל הכי חשוב , זה שאם עוד לא ראית את השחקן ב LIVE , יתרה מזאת , מעולם לא ראית אותו , איך אתה יכול להגיד שזאת החתמה לא טובה???

לאף אחד מבין השמות שהזכרת במשפט הראשון לא היה רזומה כל כך עלוב כמו לאונואקו.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 06 אוקטובר 2015, 17:43

ankram כתב:חצילנו , כולנו מצטרפים אליך בתקווה שזה אכן יהיה המצב , אבל אני לא רואה איך 5 שחקנים ימלאו את משבצות 4-5 (על איתי שגב אני כלל לא מדבר) , בצורה טובה , חלקה , ללא בעיות.

אני בהחלט רואה את זה קורה בצורה מוצלחת מאוד ביורוליג.

בכללי, הסגל של מכבי ביורוליג יראה ככה. יודע מה, אחלק גם דקות כדי להראות את ההגיון:
אמבקווה, אונואקו, פבראני
רנדל, בנדר
סמית׳, לנדסברג, פניני
פארמר, יבזורי
רוצ׳סטי, אוחיון

שזה סגל רחב ומגוון בדיוק כמו שקבוצת טופ יורוליג צריכה.

על הליגה אני בכלל לא מסתכל עכשיו. אבל:
אונואקו, אמבקווה/פבראני
רנדל/בנדר, פניני/בנדר, שגב
סמית׳/לנדסברג, לנדסברג/פניני
פארמר, יבזורי, זוסמן
רוצ׳סטי, אוחיון

זה הרכב שאמור לדרוס את הליגה שלנו, ויש לך איתו גמישות מטורפת במקרה של פציעות/מנוחה.
אתה מושיב כל פעם את אחד הסנטרים ואחד הפורוורדים- נותן לציוויון הישראלי המהולל לעשות את שלו ולסתום לכולם ת׳פה, כשבמאני טיים אתה יכול גם להושיב את יבזורי או מי שהכי פחות רלוונטי.
שאלה יהיו הצרות שלנו, באמת.

סתם בשביל העניין- פנרבחצ׳ה בשנה שעברה החזיקה רוטציית 5 גבוהים בכירים עם ארדן-זוריץ׳-סבאש ב-5, בייליצה ו-וסלי ב-4 (וסלי למעשה גם שיחק המון כ-5, וגם פרלדזיץ׳ זלג לא מעט לעמדה 4- כמו סמית׳, נניח) חילקה את הדקות ככה:
28 לבייליצה, 22 לוסלי, 13 לזוריץ׳, 11 לסבאש, 10 לארדן.

אני בטוח שהרגשתם מצויין בהצלבה איך סבאש (הגוף הכי גדול שסופו נתקל בו, וחיסל אותו עם עבירות) או זוריץ׳ (10 נקודות ב9 דקות במשחק הראשון) או ארדן (12 נקודות ו-6 ריבאונדים ב16 דקות במשחק השני) באים לידי ביטוי.
זה היתרון של רוטציה רחבה. אם יודעים להשתמש בתבונה בעבירות, ובאיכויות של שחקנים, אז אתה הופך את הקבוצה שלך שבתכל׳ס מורכבת מגבוהים די נגריים ליחידת חיסול. גם אולימפיאקוס עשו אותו דבר, שלא תטעו.
בקיצור - היינו צריכים 3 סנטרים, הבאנו 3 סנטרים, ומכאן נשאר רק לנצל אותם בתבונה. נקווה שגודס לא מספיק אידיוט כדי לפקשש את זה.
נערך לאחרונה על ידי החציל האצטקי בתאריך 06 אוקטובר 2015, 17:44, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי roy1000 » 06 אוקטובר 2015, 17:44

ankram כתב:נו באמת רוי , אפשר להגיד את זה על 4-5 זרים בשנים האחרונות שהגיעו לאולימפיאקוס (דאנסטון, האנטר ושות') , גם רובי האמל מגיע למילאנו אחרי פציעה נוראית , ג'ייקוב פולן הנוראי הגיע לברצלונה ועם כל הכסף העצום של צסק"א , הטורקיות והספרדיות זה אין להם יותר אליפויות ממכבי הענניה והדפוקה שלנו......

אני לא חושב שאף אחד מהשמות שהזכרת הגיעו מהדיליג.

קיינר מדלי הגיע עם רזומה בינוני - משהו כמו אמבקווה לצורך העניין. סימני השאלה הגדולים הם תמיד בתחום הבינוני (מוריס, קיינר-מדלי, היינס, רייס וכו'). אלו בטווח העליון (שאראס, פארמר, ארויו וכו') כמעט אף פעם לא הופכים לפלופים גמורים ואלו בטווח התחתון (פליקס, מלקולם תומאס, וכו') כמעט אף פעם לא מצליחים.

אני אמרתי כבר שבחיים שלי לא שמעתי על השחקן הזה ולא ראיתי אותו, אבל אי אפשר להתעלם שמכל השחקנים שמכבי אי פעם החתימה מהדיליג, עדיין לא היה אפילו אחד שהצליח בקבוצה.
roy1000

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 06 אוקטובר 2015, 17:45

roy1000 כתב:אני אמרתי כבר שבחיים שלי לא שמעתי על השחקן הזה ולא ראיתי אותו, אבל אי אפשר להתעלם שמכל השחקנים שמכבי אי פעם החתימה מהדיליג, עדיין לא היה אפילו אחד שהצליח בקבוצה.

וויל ביינום?
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי felix_r » 06 אוקטובר 2015, 17:46

אנתוני פארקר הגיע מה CBA, אז מה?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אדגר פו » 06 אוקטובר 2015, 17:47

אני דווקא חושב שאלכסנדר מליגת הפיתוח,, אם היה מגיע בתחילת העונה יכל להיות שחקן רוטציה מועיל.
כלומר לא כוכב גדול, אבל מחליף בכלל לא רע בעמדה 4 .
הבעיה שהוא הגיע באמצע העונה וזה תמיד דופק שחקנים של מכבי שצריכים להיכנס לרוטציה בלחץ של זמן ועד שהם מבינים לאן הם מגיעים הם כבר בחוץ.

ויל ביינום כמובן היה הצלחה לא רעה.
נערך לאחרונה על ידי אדגר פו בתאריך 06 אוקטובר 2015, 17:49, נערך 2 פעמים בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי roy1000 » 06 אוקטובר 2015, 17:48

החציל האצטקי כתב:וויל ביינום?

לא הגיע מהדיליג. סיים את העונה בווריורס לפני שהגיע למכבי.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 06 אוקטובר 2015, 17:51

felix_r כתב:אנתוני פארקר הגיע מה CBA, אז מה?

אל תשווה לי את פארקר שנפצע ונחתך באמצע העונה לבין שחקן שמעביר כבר איזה 5 עונות בדיליג. פארקר שיחק כמה משחקים בודדים ב- CBA ואם לא מכבי, קבוצה אחרת הייתה לוקחת אותו.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 06 אוקטובר 2015, 17:52

roy1000 כתב:
felix_r כתב:אנתוני פארקר הגיע מה CBA, אז מה?

אל תשווה לי את פארקר שנפצע ונחתך באמצע העונה לבין שחקן שמעביר כבר איזה 5 עונות בדיליג. פארקר שיחק כמה משחקים בודדים ב- CBA ואם לא מכבי, קבוצה אחרת הייתה לוקחת אותו.

ממש לא.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 06 אוקטובר 2015, 17:54

אדגר פו כתב:אני דווקא חושב שאלכסנדר מליגת הפיתוח,, אם היה מגיע בתחילת העונה יכל להיות שחקן רוטציה מועיל.
כלומר לא כוכב גדול, אבל מחליף בכלל לא רע בעמדה 4 .
הבעיה שהוא הגיע באמצע העונה וזה תמיד דופק שחקנים של מכבי שצריכים להיכנס לרוטציה בלחץ של זמן וע שהם מבינים לאן הם מגיעים הם כבר בחוץ.

אלכסנדר פרטנית היה לא בדיוק השחקן המושלם כי היה לו IQ כדורסל נמוך מאוד (הגיוני לשחקן שהתחיל לשחק מאוחר) והקבוצה הייתה כבר קודם לכן אחת הטיפשות.
הוא גם לא היה סטרץ׳ 4 אמיתי אלא סוג של שחקן שאוהב את החצי-מרחק שזה משהו שהופך פחות ופחות רלוונטי היום בכדורסל.
עדיין הוא פחות או יותר אחד המרכיבים הכי משמעותיים בריצה של מכבי בטופ16 ובלעדיו לא בטוח בכלל שהיינו יוצאים מנצחים מול ריאל וברצלונה.

רוי, גם ארינזה סיים את העונה במינסוטה. שיחק 6 משחקים ולא 15 כמו וויל. שיחק שם אותה כמות דקות בערך. יש תקדימים מוצלחים.

אני רואה פה גבוה עם סייז משמעותי שנראה כמו סנטר מפחיד ליד חבר׳ה לא קטנים כמו ניק קוליסון, אינס קאנטר או מיץ׳ מגארי. יש לו סייז לטחון יריבות ויש לו טכניקה. אין סיבה שזה לא יתורגם גם לרמת יורוליג.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי אדגר פו » 06 אוקטובר 2015, 17:59

כן, לאלכסנדר באמת הייתה בעייה בהבנה של תרגילים ובכללית הוא התקשה עם המשחק של מכבי.
אני חושב שיש לו קליעה גם לשלוש רק שהוא לא מספיק התשמש בה כנראה לאורך הקריירה. אני זוכר שמזרחי אמר שבאימונים הוא מפציץ משלוש אבל במשחקים עצמם כמעט שלא יצא לו לבצע, פרט למשחק אחד שאני זוכר שהוא קלע כמה שלשות, משחק חוץ קשה ביורוליג.

בסך הכול הוא שחקן בכלל לא רע כמחליף.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי roy1000 » 06 אוקטובר 2015, 18:00

אני לא חושב שאפשר להתרשם מכמה היילייטס. נחכה שיגיע לארץ ונראה.
roy1000

הודעהעל ידי toja27 » 06 אוקטובר 2015, 19:00

אני חושש רק מהצד המנטלי של השחקן, דווקא מבחינה מקצועית יש לי הרגשה שהוא יוכל לתרום. נחכה ונראה. ס"הכ מכבי עשו את הדבר הנכון לדעתי, לא רואה שום בעיה בהתנהלות שלהם חוץ מהעובדה שהחתימו את פבראני כשהוא עדיין לא כשיר בסכום כסף לא מבוטל.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי my man » 06 אוקטובר 2015, 19:04

"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

Re: רשמית: ארינזה אונואקו חתם במכבי לשלושה חודשים

הודעהעל ידי שמואל1 » 06 אוקטובר 2015, 19:06

רשמי

ארינזה אונואקו חתם במכבי FOX תל אביב
מכבי FOX תל אביב החתימה את הסנטר ארינזה אונואקו (28, 2.06). בעונה האחרונה הצטיין בליגת הפיתוח בארה"ב כשתרם 17.5 נקודות ו-12.2 ריבאונדים ב-41 משחקים
מכבי FOX תל אביב החתימה את הסנטר ארינזה אונואקו - בן 28, 2.06 מטר - אזרח אמריקאי, בן למשפחה ניגרית, שנולד וגדל בארה"ב. ארינזה הוא סנטר פיזי מאוד, שיודע לשחק עם הגב אל הסל, מצטיין בריבאונד בשני צידי המגרש ובעל התמצאות מרשימה באזור הצבע.

בעונה האחרונה (2014/15) הצטיין בליגת הפיתוח בארה"ב בקאנטון צ'ארג', קבוצת הבת של קליבלנד קבאלירס, כשתרם 17.5 נקודות ו-12.2 ריבאונדים ב-41 משחקים. לקראת סוף העונה נקרא לסגל של מינסוטה טימברוולבס ב-NBA, שיחק 6 משחקים ותרם 4.5 נקודות ו-3.5 ריבאונדים ב-11 דקות בממוצע.

אונואקו הוא בוגר אוניברסיטת סירקיוז בה תרם 9.2 נקודות ו-6.0 ריבאונדים כשהוא מסיים עם האחוז מהשדה הגבוה בתולדות המכללה – 64.8 אחוז בקריירה (540 מ-833).

בעונתו הראשונה מחוץ לקולג' (2010/11) שיחק בריו גראנדה מליגת הפיתוח. עונה לאחר מכן שיחק בנפטונאס הליטאית אך סבל מפציעה. בעונת 2012/13 חתם בקבוצת קאנטון מליגת הפיתוח ושם החל לפרוח, כאשר במשך 3 עונות ברציפות נבחר לאולסטאר של ה-NBDL.

בעונת 2013/14 תרם בליגת הפיתוח 14.8 נקודות ו-10.1 ריבאונדים, וכן שיחק תקופות קצרות בניו אורלינס (3 משחקים) ובקליבלנד (2 משחקים), ובסוף העונה אף שיחק חודשיים בליגה הסינית.

http://maccabi.co.il/News.asp?id=5060#s ... vODGn.dpbs
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

Re: רשמית: ארינזה אונואקו חתם לעונה, אופציית יציאה בדצמבר

הודעהעל ידי גל גל » 06 אוקטובר 2015, 19:17

גלדסטון אמר בחדשות הספורט שגם אם עוד שבוע מכבי מוצאת שחקן יותר מוכשר מהמכנות של הNBA אז יביאו אותו
מכבי 2025
קלארק בלאט בורג
ווקר,יוקו,דיבה
לאמב,בורנל,לביא
הורד,ליף,ריימן
בראון,באסי,סורקין
גל גל

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Avi1508, Cobra, Google [Bot] ו־19 אורחים