סקאוטינג V3

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: סקאוטינג V3

הודעהעל ידי toja27 » 28 יולי 2018, 12:17

החציל האצטקי כתב:
toja27 כתב:למה ירדתם מנייג'ל הייז?

לא ירדתי ממנו בכלל, אבל אני מתקשה למצוא לו התאמה ב5.

איזה 5 לפי דעתך מתאים לשחק איתו?
וילסון נראה אופציה מעניינת אבל הייז עושה לי רושם כמישהו שיותר מתאים לצרכים של הקבוצה.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי SirCharles » 28 יולי 2018, 13:32

הייז יכול להיות יופי של שומר על שתי עמדות הפורוורד אבל הוא לא סקורר ולא ממש חיית ריבאונד או חוסם מצטיין. אם מביאים אותו יהיו חייבים לצידו סנטר התקפי עם סייז ויכולת ריבאונד.
SirCharles

הודעהעל ידי SirCharles » 28 יולי 2018, 13:39

החציל האצטקי כתב:
SirCharles כתב:ווילסון אכן נראה מוכשר התקפית אבל בעיקר כ3. שחקן בסגנון שלו כ4 מדאיג אותי בגלל תקדים ויקטור ראד שהיו לו נתונים דומים ואפילו סייז יותר טוב אבל התברר כשחקן של בעיקר היילייטס וטפשת כדורסל. אני לא אומר שגם ווילסון שחקן טיפש אבל השאלה היא מה הוא ייתן מול הגנות יותר חזקות מבג'י-ליג, כשהזריקות לא ייכנסו האם הוא ימשיך ויזרוק או יעשה דברים נוספים לעזור לקבוצה לנצח? ואמנם הוא מסוגל מבחינה אתלטית לתת מהלכי הגנה (כמו שראד לעתים הראה) אבל איך המשמעת ההגנתית שלו? אלה דברים שקשה לראות מהיילייטס ופה מכבי נופלת בבחירת השחקנים שלה בשנים האחרונות.

מבחינתי, נראה כמו התיקון ליקטור ראד, אם כבר.
שומר טוב, קלעי הרבה יותר טוב. סייז דומה, קבלת החלטות טובה בהרבה.
הוא אולי יכול בתאוריה לשחק 3, אבל ברוב המוחלט של הקריירה שלו שיחק כ4. זו העמדה שלו.

הנה מה שכתבו בדראפט אקספרס על היכולת ההגנתית שלו כ-4:
On the defensive end, Wilson shows major problems defending power forwards inside, which is his most common matchup at the position he often plays for Marquette. While he shows good fundamentals and effort level, he frequently is just overpowered or shot over, just not having the physical tools and toughness to project effectively as a 4.
SirCharles

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 28 יולי 2018, 13:42

הוא הוסיף הרבה מאסה מאז. קפץ מאזור ה210 ל230 פאונד, ואולי אפילו יותר היום.
אני רואה ממנו לא מעט מהלכי היילייטס של פיור האסל בהגנה.
הוא מזיז רגליים טוב.

ושוב, הוא לא 2.01, אלא יותר קרוב ל2.05
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 28 יולי 2018, 14:12

אחדשיודע, אתה יודע להגיד מה המצב של מירזה טלטוביץ'?
הדיווחים האחרונים שאני קורא עליו (כולל סרטון שלו באינסטגרם והצהרה בטוויטר) סיפרו שהוא *לא* פורש, אבל הבאקס עדיין ויתרו עליו, ונראה שקריירת הNBA שלו גמורה.
נבן עבד איתו בבאסקוניה, ככה שאם הבן אדם מתכנן לשוב למגרשים השנה, מכבי יכולה להיות אחלה אופציה.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי SirCharles » 28 יולי 2018, 14:24

החציל האצטקי כתב:אחדשיודע, אתה יודע להגיד מה המצב של מירזה טלטוביץ'?
הדיווחים האחרונים שאני קורא עליו (כולל סרטון שלו באינסטגרם והצהרה בטוויטר) סיפרו שהוא *לא* פורש, אבל הבאקס עדיין ויתרו עליו, ונראה שקריירת הNBA שלו גמורה.
נבן עבד איתו בבאסקוניה, ככה שאם הבן אדם מתכנן לשוב למגרשים השנה, מכבי יכולה להיות אחלה אופציה.

בזמנו טלטוביץ היה טופ5 בעמדה שלו באירופה. השאלה אם הוא בכושר משחק ולא ממש מעבר לשיא, כמו לינאס קלייזה שהיה שחקן דומה ונהיה שחקן גמור מהר מאוד אחרי שחזר מארה"ב.
SirCharles

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 28 יולי 2018, 14:25

SirCharles כתב:

בזמנו טלטוביץ היה טופ5 בעמדה שלו באירופה. השאלה אם הוא בכושר משחק ולא ממש מעבר לשיא, כמו לינאס קלייזה שהיה שחקן דומה ונהיה שחקן גמור מהר מאוד אחרי שחזר מארה"ב.

הוא עוד שיחק לא רע בשנה שעברה... אבל הסיפור עם כרישי דם בריאות כבר השבית גדולים ממנו.
בכל מקרה, אני לא רואה הצהרות על קאמבק באופק כרגע.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 28 יולי 2018, 14:37

החציל האצטקי כתב:מרגיש לי שבמכבי מאוד מחבבים את אייזיאה היקס, ואני יכול לגמרי להבין מה הם מוצאים בילד המוכשר הזה, שעדיין לא נגע במיצוי הפוטנציאל שלו.
הוא אמנם חתם על חוזה דו-כיווני בניו יורק, אבל העובדה שגם וויצ'יץ' וגם אבי אבן עוקבים אחרי הבחור הדי-אלמוני בטוויטר, די מסגירה אותו כמועמד פוטנציאלי בעתיד.

מדובר בפאוור-פורוורד/סנטר בן 24 שמגיע מאחת מתוכניות הכדורסל האיכותיות בארה"ב, במדינה בה גדל- צפון קרוליינה.
היקס היה חלק משמעותי בריצת האליפות של הטאר הילס ב2017, והשחקן השישי של ליגת ה-ACC בעונה שקדמה לה, בה הפסידו בגמר לוילאנובה.

במבט ראשוני, היקס מביא למגרש חבילה מעניינת של פיזיות ואתלטיות.
גובה סביר עם 2.05 מ' עם נעליים, ידיים ארוכות למדי באורך 214 ס"מ. מאסיבי ורחב, 110 קילו על אחוזי שומן נמוכים מאוד (פחות מ8%).

מדובר בשחקן פנים אמיתי בהווייתו, עם יכולת טכנית לא רעה בכלל והתמצאות יפה באיזור הצבע, ידיים טובות, תנועה ללא כדור ויכולת סיום אגרסיבית.
בצפון קרוליינה שיחק בעיקר בעמדה הטבעית שבה אמור לשחק כמקצוען- פאוור פורוורד- לצד קנדי מיקס השמנמן החביב.

רוטציית הגבוהים הרחבה שעשו בה שימוש גרמה לכך ששיחק כמות דקות מוגבלת, רק 23 בממוצע, ובהן העמיד מספרים נאים של 11.8 נק' (57% מהשדה, 78% מהקו, 0 שלשות), 5.5 ריבאונדים ו0.7 חסימות.
שום דבר לרשום עליו הביתה, אבל מספיק כדי להגיע למחנה האימונים של קבוצת NBA ולנסות לחצוב את דרכו משם.

הניקס לקחו אותו, ונתנו לו לשחק בקבוצת הבת שלהם, ליד לוק קורנט (סטרץ' 5), וידידינו נייג'ל הייז (4 שזולג ל3).
היקס נתן עונת רוקי נאה, וסיפק 15.6 נק', 7.8 ריב', 1.5 אס', 0.8 חט' ו2 חסימות למשחק ב29.5 דקות לערב, 37 משחקים.
האחוזים נראו טוב, כולל ניצנים ראשונים של קליעה מעבר לקשת: 58% מהשדה, 3 מ9 משלוש ו81% מהקו.

הניקס גם הריצו אותו ל18 משחקים בקבוצה הבוגרת ונראה היה שהתאקלם יפה מהמצופה, עם 13.3 דקות למשחק ותרומה סבירה לגמרי.

הקולינג-קארד של הבחור זה האסל והגנה. הוא מאוד חזק, רחב ואתלטי אבל גם קל רגליים.
הוא מסוגל לעשות סוויצ'ים בהגנה ולעמוד מול גארד או מול סנטר, שזה מצרך חשוב מאוד בכדורסל של היום.
הוא עובר כרגע תהליך בליגת הפיתוח ומנסה לשדרג את משחק החוץ שלו. למסור יותר, להוריד כדור לרצפה ולפתח קליעה אמינה מרחוק (הנתונים מהקו כבר מעודדים).

זה תהליך שצריך לעקוב אחריו, אבל בסה"כ מדובר בשחקן שהוכיח את עצמו כפקטור במערכת מנצחת בUNC, שומר ואתלט טוב, עם אפסייד התקפי לא רע.

אני רואה בלאגן גדול בסגל של הניקס. יש שם כרגע 19 שחקנים, והרבה מאוד מועמדים להשאר בחוזה דו-צדדי.
היקס לא הרשים יותר מדי בסאמר ליג, וההחתמה האחרונה של נואה וונלה הופכת את הקו הקדמי שלהם לעמוס גם ככה.
יכול להיות שמכבי תצליח להביא אותו בסופו של דבר.

סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 28 יולי 2018, 17:47

בואו נדבר רגע על אנדריי בלאץ'.
בן 32 בחודש הבא, 9 עונות בNBA, ו4 עונות בליגה הסינית. שחקן חופשי שסיים חוזה של שלוש עונות בו הרוויח 2.5 מיליון דולר לעונה.
סבל במהלך התקופה מקצת פציעות, אבל סיים את העונה בשינג'יאנג, ששיחקה בפלייאוף, ולאחרונה נראה גם בסגל של הפיליפינים למוקדמות אליפות העולם.

סנטר/פורוורד סופר מגוון שמסוגל לעשות הכל מהכל, בעיקר בהתקפה. הגנתית הוא בעייתי, אבל עדיין מביא גודל, ואינסטינקטים לא רעים לחטיפות וחסימות.
אין יותר מדי צורך להראות את כל המספרים. הוא היה מפלצתי גם בסין וגם בנבחרת הפיליפינים, ובשנה האחרונה סבל מפציעה שפגעה בו, ואולי תוביל לזה שיעזוב את הCBA.
רק לפני שנתיים הוביל יחד עם דריוס אדאמס את הקבוצה שלו לאליפות, אבל הפציעות, הגיל והקונדישנינג שלו לא עומדים לטובתו.

בהנחה שבריא, יש לו חבילה מאוד מרשימה של יכולות וניסיון וסביר להניח שהמחיר שלו לא יתקרב למה שהתרגל להרוויח בשנים האחרונות.

בתאוריה, הוא יכול להיות מאוד יעיל ליד הרבה סוגים של שחקנים, בגלל הורסטיליות שלו. יכול לשחק ליד טיוס (שיהנה מהריווח ויחפה עליו בהגנה), וליד קלוריו (שייצר איתו ספייסינג מצויין, אבל לא ישמרו על כלום).
במוקדמות אליפות העולם הוא מעמיד כרגע מספרים "צנועים" של 11.7 נק' (באחוזים רעים), 11.8 ריבאונדים, 3.5 אסיסטים, 2.2 חסימות, 1.7 חטיפות ו17.2 נק' מדד ב29 דקות על הפארקט.

ככה הוא נראה בחודש שעבר

הוא אמנם מסתובב עם לייבל של "הד קייס", אבל אפשר להעריך את המחוייבות שלו והתרומה שלו לפיליפינים, להסתכל על העובדה שרק לפני שנתיים הוביל קבוצה לאליפות ולהבין שבסה"כ מדובר בגבוה מאוד מוכשר ומנוסה.
מעניין לבדוק מה תג המחיר שלו. במתחת למיליון דולר לעונה הוא יכול להיות רכש לא רע בכלל.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי er79 » 28 יולי 2018, 17:49

אבל כמה סטרץ 4 צריך? זה לא מה שמכבי צריכה. אם לא היו מביאים את הקלוריו הזה זה היה משהו אחר
er79

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 28 יולי 2018, 17:50

er79 כתב:

אבל כמה סטרץ 4 צריך? זה לא מה שמכבי צריכה. אם לא היו מביאים את הקלוריו הזה זה היה משהו אחר

אין שום דבר רע בשחקנים שמרווחים את המגרש. לטלטוביץ' יש גם מאסה לשים על גבוהים בהגנה שאין לקלוריו ויכולות גבוהות בהרבה בפוסט.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 28 יולי 2018, 18:11

סטרץ פור זה מונח מ2010.

היום חלק מסט היכולות הבסיסי של 4 זה לקלוע מבחוץ.

בואו נתקדם.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 28 יולי 2018, 18:14

MTA2311 כתב:סטרץ פור זה מונח מ2010.

בואו נתקדם.

צריך לראות קצת את ההרכבים של מילווקי ובוסטון ולהבין שאין עמדות יותר בכדורסל.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי MTA2311 » 28 יולי 2018, 18:21

החציל האצטקי כתב:
MTA2311 כתב:סטרץ פור זה מונח מ2010.

בואו נתקדם.

צריך לראות קצת את ההרכבים של מילווקי ובוסטון ולהבין שאין עמדות יותר בכדורסל.

כן, מדברים על זה פה כבר כמה שנים
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי er79 » 28 יולי 2018, 18:49

החציל האצטקי כתב:
er79 כתב:

אין שום דבר רע בשחקנים שמרווחים את המגרש. לטלטוביץ' יש גם מאסה לשים על גבוהים בהגנה שאין לקלוריו ויכולות גבוהות בהרבה בפוסט.

לא זכור לי בכלל כשומר טוב. עומד בחוץ ומיידה שלשות. בהצלחה אמנם אבל חוץ מזה כלום.
er79

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 28 יולי 2018, 18:53

ווילסון זה השחקן שהכי מתאים לעידן הכדורסל בלי עמדות.
פשוט שחקן טוב שעושה הכל בצורה טובה. מרווח את המגרש, שומר, מכדרר, מוסר, אתלט. זו יכולה להיות חתיכת יציאה להביא אותו לפה אחרי הTBT.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי אנטוניו » 28 יולי 2018, 19:54

החציל האצטקי כתב:ווילסון זה השחקן שהכי מתאים לעידן הכדורסל בלי עמדות.
פשוט שחקן טוב שעושה הכל בצורה טובה. מרווח את המגרש, שומר, מכדרר, מוסר, אתלט. זו יכולה להיות חתיכת יציאה להביא אותו לפה אחרי הTBT.

הוא לא חתום במקרה בקבוצה איטלקית?
http://www.corrieredellosport.it/news/b ... il_wilson/
סמל אישי של המשתמש
אנטוניו

הודעהעל ידי jk518008 » 28 יולי 2018, 21:32

אנטוניו כתב:
החציל האצטקי כתב:ווילסון זה השחקן שהכי מתאים לעידן הכדורסל בלי עמדות.

הוא לא חתום במקרה בקבוצה איטלקית?
http://www.corrieredellosport.it/news/b ... il_wilson/

כנראה חתם בסןף העונה לכמה משחקים. רשום בוויקיפדיה שחתם באפריל.
סמל אישי של המשתמש
jk518008

הודעהעל ידי אנטוניו » 28 יולי 2018, 23:02

חציל האם הזכרת כאן את chris mccullough.שחקן pf אתלט מטורף שיכול לשחק 4-5. לא הבריק בליגת הקיץ כך שלא בטוח שיקבל חוזה.
סמל אישי של המשתמש
אנטוניו

הודעהעל ידי גל גל » 29 יולי 2018, 02:10

אנטוניו כתב:חציל האם הזכרת כאן את chris mccullough.שחקן pf אתלט מטורף שיכול לשחק 4-5. לא הבריק בליגת הקיץ כך שלא בטוח שיקבל חוזה.

אני כמעט בטוח שהזכרתי אותו ולא הרחבתי

בכל מקרה אני די אוהב אותו. אחלה שחקן
מכבי 2025
גראהם קלארק בלאט
נדוביץ,הנדס,דיבה
לאמב,בריסט,לביא
הורד,ליף,ריימן
באסי,סנטוס,סורקין
גל גל

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר