פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: החוזה של ליאור אליהו הותר - לא ילבש צהוב בעונה הבאה?

02 אוקטובר 2013, 14:23

הליגה הסינית מתאימה בול לאליהו. אין שם הגנות, אין שם אגרסיביות וגם הוא לא יצטרך לטרוח בהגנה. האמת היא שיש לו סיכוי לא רע להיות אחד משחקני ההגנה הטובים בליגה הזו.

02 אוקטובר 2013, 14:57

קודי כתב:הליגה הסינית מתאימה בול לאליהו. אין שם הגנות, אין שם אגרסיביות וגם הוא לא יצטרך לטרוח בהגנה. האמת היא שיש לו סיכוי לא רע להיות אחד משחקני ההגנה הטובים בליגה הזו.

שחקנים גדולים מאליהו שיחקו בליגה הסינית.
הינה רק אתמול דלונטה ווסט חתם בסין.

כפי שציין אלי סהר, מה שטוב בליגה הזאת, שהעונה שם קצרה מאוד, ואפשר לחתוך במקרה ותהיה הצעה יפה מאירופה

02 אוקטובר 2013, 15:02

יותר נכון להגיד ששחקנים גדולים מאליהו כבר עברו לסין בשביל לגמור את הקריירה עם עוד קצת כסף בכיס. זה לא מהלך ששחקן בן 28 עושה בדרך כלל

02 אוקטובר 2013, 15:08

ממש מוזר מה שקורה עם אליהו בפגרה.. למרות שבהתחלה לא הרגשתי ככה, אבל עכשיו אני שמח שהוא לא ישחק במכבי.

02 אוקטובר 2013, 15:49

roy1000 כתב:
Holiday_Armadillo כתב:עניין החוזה של אליהו בסין תמורת חצי מליון קרע אותי מצחוק

לא מבין מה מצחיק בזה. יותר עצוב שזה מה שעושה שהשחקן הישראלי הכי טוב בשוק. יותר עצוב זה שאם מכבי לא תצליח השנה היא תחזיר את אליהו בסכומים גדולים בהרבה בשנה הבאה.

מה מצחיק? שהוא זילזל במכבי שהציעה לו פחות או יותר את אותו הסכום כי חשב שברצלונה מחכה לו עם מזוודות של כסף ועכשיו כבר אוקטובר ואחרי שקבוצות שמציעים להן את ליאור מסרבות הוא כבר חושב על לחתום בליגה הסינית באותו הסכום שהוא יכול היה לשחק בו ביורוליג

מה מצחיק? שזה מגיע לו, זה הכל באשמתו

02 אוקטובר 2013, 16:08

Holiday_Armadillo כתב:
roy1000 כתב:

לא מבין מה מצחיק בזה. יותר עצוב שזה מה שעושה שהשחקן הישראלי הכי טוב בשוק. יותר עצוב זה שאם מכבי לא תצליח השנה היא תחזיר את אליהו בסכומים גדולים בהרבה בשנה הבאה.

מה מצחיק? שהוא זילזל במכבי שהציעה לו פחות או יותר את אותו הסכום כי חשב שברצלונה מחכה לו עם מזוודות של כסף ועכשיו כבר אוקטובר ואחרי שקבוצות שמציעים להן את ליאור מסרבות הוא כבר חושב על לחתום בליגה הסינית באותו הסכום שהוא יכול היה לשחק בו ביורוליג

שטויות במיץ.
הוא זילזל? מכבי דפקה אותו.

נראה איך בעבודה שלך יציעו לך חצי משכורת ומה תרגישי.

ושוב הקישקושים האלה על מי מחכה לו. או לא מחכה לו. אפשר לחשוב שמכבי עשתה לו טובה.
הזוי!

02 אוקטובר 2013, 16:14

די כבר לנבוח על כל שחקן שלא רוצה לסבול התעללויות של פדרמניה.
מגיע לכם שחקני הזבל שהוא מחתים. אל תבכו אחר כך, כי זה בדיוק מה שמגיע לכם.
פשוט גועל נפש

02 אוקטובר 2013, 16:20

felix_r כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
roy1000 כתב:

שטויות במיץ.

ושוב הקישקושים האלה על מי מחכה לו. או לא מחכה לו. אפשר לחשוב שמכבי עשתה לו טובה.
הזוי!

מכבי דפקה אותו? מכבי הציעה לו את שווי השוק שלו
לפי זה שהוא חושב על לחתום בליגה הסינית אפשר להבין טוב מאוד מי מחכה לו ומי לא מחכה לו ואפשר גם להגיד לפי זה שמכבי בהחלט עשתה לו טובה שהציעה לו את החוזה ההוא בקיץ
הוא עזב כי הוא וכל המחנה שלו אמרו שמחכות לו הצעות של מליון דולר\יורו בקיץ אז בבקשה, שיחתום תמורת סכום כזה, אני מחכה

02 אוקטובר 2013, 16:22

felix_r כתב:
Holiday_Armadillo כתב:
roy1000 כתב:

שטויות במיץ.

הזוי!

איך בדיוק מכבי דפקה אותו? שהיא שילמה לו שלוש שנים כפול ממה שהוא שווה והכל על סמך חוזה מופרך שהיה לו בויטוריה שבאורח פלא הסכימה לשחרר אותו בלי פיצוי ולוותר על החוזה הזה? עובדה שהוא לא קיבל באף מקום אחר הצעה כמו של מכבי אחרת הוא היה חותם שם כבר. אז מדוע שמכבי תציע לו יותר משווי השוק שלו? האם להציע לשחקן את שווי השוק שלו ואפילו יותר מזה זה לדפוק אותו? למכבי היתה אפשרות יציאה בחוזה שלו (שגם הוא חתם עליו מרצונו) והיא ניצלה אותו. אגב, גם לליאור היתה אפשרות יציאה בחוזה ל-NBA מדי שנה והוא אכן עשה מאמצים גדולים כדי לעבור לשם כל קיץ - אם הוא היה מנצל את הסעיף הזה האם גם הוא היה נחשב לאחד שדפק את מכבי?
זה ממש לא דומה לעובד שמציעים לו חצי משכורת - אצל ספורטאים הסיפור שונה לגמרי ויש את שווי השוק שלהם. מצד אחד, לספורטאים, בשונה מעובדים רגילים, יש חוזים שלא ניתן לחתוך אותם באמצע (נו קאט) ומצד שני כשמסתיים החוזה הספורטאי לא מפוטר אלא מנהל מו"מ עם כולם על חוזה חדש בהתאם לשווי השוק שלו. זה הבדל גדול ולכן ממש אי אפשר להקביל את זה לעובד רגיל בחברה.
מכבי ממש לא עשתה לו טובה בשנים האחרונות אבל המשיכה לשלם לו שכר גבוה משמעותית משווי השוק שלו רק כדי לא להפר חוזה עמו אז צריך גם לקחת את זה בחשבון כשבאים למכבי בטענות.

העובדות הן די פשוטות: מכבי הציעה לאליהו 450 אלף דולר נטו (אחרי שקיבל ממנה הקיץ כבר 100 אלף בשל מימוש אופציית היציאה) והוא רק עם מקורביו (עוה"ד שלו, אביו ואחיו) לתקשורת וטען שמכבי משפילה אותו ומתייחסת אליו בזלזול. לאחר מכן הוא חרש את כל השוק - מארה"ב, דרך אירופה ומסתבר שעד סין - ולא הצליח לקבל הצעה דומה לזו של מכבי. המסקנה היא ברורה: זה כנראה שווי השוק שלו (במקרה הטוב) ומכבי נתנה לו בהחלט הצעה הוגנת שמשקפת מחיר הגבוה משוויו האמיתי. פשוט אליהו ומקורביו עשו הערכת מצב לא נכונה וכעת הם תקועים בלי הצעה אחת נורמלית.

02 אוקטובר 2013, 16:25

נגיד ומכבי הציעה לו את שווי השוק שלו (נגיד), ולא בא לו לשחק פה במחיר הזה.
הוא חייב לך משהו???? מה את רוצה ממנו?
הוא לא רוצה לשחק כאן, זכותו!!!!!
זה לא הופך אותו לחרא, מניאק, אידיוט או משהו אחר שאת תמציאי!
הוא לא חייב כלום לא לך ולא לפדרמן. וזאת העובדה היחידה! לא חייב לך כלום!

נ.ב. אני במקומו לא חוזר לכאן גם תמורת מיליון.

02 אוקטובר 2013, 16:34

MTA2311 כתב:יותר נכון להגיד ששחקנים גדולים מאליהו כבר עברו לסין בשביל לגמור את הקריירה עם עוד קצת כסף בכיס. זה לא מהלך ששחקן בן 28 עושה בדרך כלל

גם בובי בראון חתם בליגה הסינית. אי אפשר לומר שלא הייתה לו עונה טובה. מלך הסלים של היורוליג...

אני דווקא מסכים עם מה שאומר סוכנו:

"עונה נוספת עם דיוויד בלאט כמאמן היתה עבורו סוג של התאבדות, כי המאמן לא סופר אותו. מכבי ת"א מחפשת עכשיו נואשות אחר פאוור פורוורד, והיא מעדיפה להביא שחקן שלא שיחק עונה שלמה (דיוויד בלו; א"ס) ולא ידוע מה כושרו על פני אליהו. זה מראה כמה הם באמת רצו אותו", אמר אתמול אחד מנציגיו של השחקן.
נערך לאחרונה על ידי felix_r בתאריך 02 אוקטובר 2013, 16:35, נערך פעם אחת בסך הכל.

02 אוקטובר 2013, 16:34

felix_r כתב:נגיד ומכבי הציעה לו את שווי השוק שלו (נגיד), ולא בא לו לשחק פה במחיר הזה.

אף אחד לא אמר שהוא חרא או מניאק. הוא בחור עשר אבל קיבל הקיץ החלטה שגויה. הוא גם לא חייב כלום לא לי ולא לפדרמן ובדיוק באותה המידה פדרמן לא חייב לו כלום (הוא הגיע אחרי ויטוריה למכבי לא מאהבת הצבע הצהוב אלא בעיקר מהסבל הגדול שלו עם איבנוביץ).
מה שאני לא מבין הוא מדוע לא היית חוזר במקומו. עשו לו משהו רע? הפרו חוזה איתו? הרי שלוש שנים מלאות שילמו לו שכר כפול ממה שהוא שווה בשוק, רק בגלל שעשו טעות בויטוריה (ותיקנו אותה מיד בסיום העונה הראשונה). תרשה לי להמר שעוד קיץ או שניים אליהו יחזור למכבי.

02 אוקטובר 2013, 16:38

קודי כתב:
felix_r כתב:נגיד ומכבי הציעה לו את שווי השוק שלו (נגיד), ולא בא לו לשחק פה במחיר הזה.

אף אחד לא אמר שהוא חרא או מניאק. הוא בחור עשר אבל קיבל הקיץ החלטה שגויה. הוא גם לא חייב כלום לא לי ולא לפדרמן ובדיוק באותה המידה פדרמן לא חייב לו כלום (הוא הגיע אחרי ויטוריה למכבי לא מאהבת הצבע הצהוב אלא בעיקר מהסבל הגדול שלו עם איבנוביץ).
מה שאני לא מבין הוא מדוע לא היית חוזר במקומו. עשו לו משהו רע? הפרו חוזה איתו? הרי שלוש שנים מלאות שילמו לו שכר כפול ממה שהוא שווה בשוק, רק בגלל שעשו טעות בויטוריה (ותיקנו אותה מיד בסיום העונה הראשונה). תרשה לי להמר שעוד קיץ או שניים אליהו יחזור למכבי.

קודם כל כן יש כאלה שכל הזמן מלכלכים עליו כאן. מה שנראה די הזוי, כי מצד אחד הם כל הזמן אומרים עד כמה חרא אליהו, ומצד שני לא יכולים לסלוח לו שהוא לא רוצה לשחק פה. אבסורד, לא ככה? זה מזכיר לי נשים, שכאשר גבר עוזב אותן, מתחילות לספר לכולם עד כמה הוא היה חרא בן אדם, ואיזה מזל שהוא עזב.

דבר שני, מי אמר לך שהוא קיבל החלטה שגויה?
אני דווקא מסכים איתו ועם סוכנו:

"עונה נוספת עם דיוויד בלאט כמאמן היתה עבורו סוג של התאבדות, כי המאמן לא סופר אותו. מכבי ת"א מחפשת עכשיו נואשות אחר פאוור פורוורד, והיא מעדיפה להביא שחקן שלא שיחק עונה שלמה (דיוויד בלו; א"ס) ולא ידוע מה כושרו על פני אליהו. זה מראה כמה הם באמת רצו אותו", אמר אתמול אחד מנציגיו של השחקן.

02 אוקטובר 2013, 16:45

אליהו וסוכנו יכולים לטעון עד מחר שבלאט דופק את אליהו ושלא כדאי לו להמשיך כאן אבל זה בעיקר נסיון לשכנוע עצמי. הרי כולנו יודעים שאם מכבי היתה נותנת לו מחר הצעה גבוהה הוא היה נשאר כאן כמו גדול. בעצם, הוא היה נשאר גם אם מכבי היתה חוזרת עכשיו על הצעתה מתחילת הקיץ - אותה הצעה שהוא ומקורביו כינו משפילה ומעליבה.

02 אוקטובר 2013, 16:51

קודי כתב:אליהו וסוכנו יכולים לטעון עד מחר שבלאט דופק את אליהו ושלא כדאי לו להמשיך כאן אבל זה בעיקר נסיון לשכנוע עצמי. הרי כולנו יודעים שאם מכבי היתה נותנת לו מחר הצעה גבוהה הוא היה נשאר כאן כמו גדול. בעצם, הוא היה נשאר גם אם מכבי היתה חוזרת עכשיו על הצעתה מתחילת הקיץ - אותה הצעה שהוא ומקורביו כינו משפילה ומעליבה.

ממש לא, ולא צריך להגיד "כולנו יודעים". עדיף לדבר בשם עצמך.

לדעתי, הוא צודק בהחלט, ובלאט דופק לו את הקריירה.

אתה חושב, שהוא היה נשאר תמורת סכום גבוה יותר? בהחלט אפשרי. הסברתי כבר, אבל אעשה זאת שוב:
1) יש שחקנים שמוותרים על הכסף על מנת לקבל יותר דקות משחק (כמו שמקל עשה כאשר עזב את מכבי).
2) יש שחקנים שמוותרים על דקות המשחק בשביל הכסף (כמו שיניב גרין עשה שנים במכבי).
אבל אתה לא יכול לדרוש משחקן שיוותר גם על הכסף וגם על דקות המשחק! הוא מפסיד ככה משני הצדדים, למה שיסכים?

02 אוקטובר 2013, 17:01

קודי,

עוד משהו, שאני רוצה להגיד לך. בקיץ הבא, אחרי שבלאט יעוף מפה אחרי עוד עונה כושלת, אנחנו נראה מי מאתנו צדק.

02 אוקטובר 2013, 17:06

felix_r כתב:
קודי כתב:אליהו וסוכנו יכולים לטעון עד מחר שבלאט דופק את אליהו ושלא כדאי לו להמשיך כאן אבל זה בעיקר נסיון לשכנוע עצמי. הרי כולנו יודעים שאם מכבי היתה נותנת לו מחר הצעה גבוהה הוא היה נשאר כאן כמו גדול. בעצם, הוא היה נשאר גם אם מכבי היתה חוזרת עכשיו על הצעתה מתחילת הקיץ - אותה הצעה שהוא ומקורביו כינו משפילה ומעליבה.

אתה חושב, שהוא היה נשאר תמורת סכום גבוה יותר? בהחלט אפשרי. הסברתי כבר, אבל אעשה זאת שוב:
1) יש שחקנים שמוותרים על הכסף על מנת לקבל יותר דקות משחק (כמו שמקל עשה כאשר עזב את מכבי).
אבל אתה לא יכול לדרוש משחקן שיוותר גם על הכסף וגם על דקות המשחק! הוא מפסיד ככה משני הצדדים, למה שיסכים?

אבל אליהו לא מוותר על שקל! מכבי הציעה לו יותר ממה שהציעה לו כל קבוצה אחרת, אז איפה בדיוק הוא מוותר על כסף?

02 אוקטובר 2013, 17:08

felix_r כתב:קודי,

עוד משהו, שאני רוצה להגיד לך. בקיץ הבא, אחרי שבלאט יעוף מפה אחרי עוד עונה כושלת, אנחנו נראה מי מאתנו צדק.

א. לדעתי אליהו יחזור ללא שום קשר לבלאט - בקיץ הבא או בזה שאחריו.
ב. מזכיר לך שלא רק בלאט אלא גם שרף וגם איבנוביץ לא ממש החזיקו מאליהו.
ג. ספאחיה וגרשון נתנו לאליהו דקות בעיקר בגלל שלא היה על העמדה של ליאור אף אחד אחר.
ד. אני מעריך בדיוק כמוך שבלאט יעוף מכאן בקיץ הבא אחרי העונה הכושלת שמחכה לנו.

02 אוקטובר 2013, 17:18

קודי כתב:
felix_r כתב:

אבל אליהו לא מוותר על שקל! מכבי הציעה לו יותר ממה שהציעה לו כל קבוצה אחרת, אז איפה בדיוק הוא מוותר על כסף?

מה זה לא מוותר? 50% ירידה במשכורת זה לא נחשב מוותר?????
וזה בכלל לא משנה אם קבוצה אחרת כן הציעה לו או לא הציעה לו יותר. [האמת שמלאגה כן הציעה לו יותר (600 אלף), אבל בלאט דפק אותו גם שם. איך? כי הסוכן של בלאט הוא גם סוכנו של קנר-מדלי, ובלאט עזר לשכנע את מכבי לשלם הרבה מאוד כסף כדי להשלים את השכר של קנר-מדלי במלאגה. אני אפילו לא בטוח, אם מלאגה משלמת חצי מהשכר. לדעתי פחות, וכל השאר - מכבי]

כאמור, זה לא משנה מי הציע כמה, העובדה היא, שהמשכורת של אליהו אמורה לרדת ב 40-50% . מצד שני, אליהו יודע, שאצל בלאט הוא לא יזכה להיות אחד השחקנים המובילים, ורוב הזמן ישב על הספסל. אז למה לו להשאר?

הוא לא יכול לתת במכבי עונה מרשימה, כי המאמן לא סובל אותו. ככה שאם יישאר, הקריירה שלו תגמר סופית. אז עדיף כבר לחפש הרפתקאות

02 אוקטובר 2013, 17:25

felix_r כתב:
קודי כתב:
felix_r כתב:

מה זה לא מוותר? 50% ירידה במשכורת זה לא נחשב מוותר?????
וזה בכלל לא משנה אם קבוצה אחרת כן הציעה לו או לא הציעה לו יותר. [האמת שמלאגה כן הציעה לו יותר (600 אלף), אבל בלאט דפק אותו גם שם. איך? כי הסוכן של בלאט הוא גם סוכנו של קנר-מדלי, ובלאט עזר לשכנע את מכבי לשלם הרבה מאוד כסף כדי להשלים את השכר של קנר-מדלי במלאגה. אני אפילו לא בטוח, אם מלאגה משלמת חצי מהשכר. לדעתי פחות, וכל השאר - מכבי]

כאמור, זה לא משנה מי הציע כמה, העובדה היא, שהמשכורת של אליהו אמורה לרדת ב 40-50% . מצד שני, אליהו יודע, שאצל בלאט הוא לא יזכה להיות אחד השחקנים המובילים, ורוב הזמן ישב על הספסל. אז למה לו להשאר?

הוא לא יכול לתת במכבי עונה מרשימה, כי המאמן לא סובל אותו. ככה שאם יישאר, הקריירה שלו תגמר סופית. אז עדיף כבר לחפש הרפתקאות

1. הירידה של 50% במשכורת היא רק בגלל שקודם לכן מכבי שילמה לאליהו כפול ממה שהוא שווה בשוק (במשך 3 שנים!).
2. בלאט לא דפק את אליהו עם מלאגה - אני מניח שלא הכריחו את הספרדים להחתים את קנר-מדלי והם עשו את זה מרצונם החופשי, תוך שהם מעדיפים אותו על פני אליהו. אם היתה לו הצעה אמיתית ל-600 אלף דולר נטו ממלאגה הוא כבר היה חותם שם מזמן.
3. עונה על הספסל במכבי (גם אצל בלאט אליהו משחק 20 דקות למשחק ביורוליג) עדיפה לקידום הקריירה של אליהו מעונה בליגה הסינית.
פרסם תגובה