המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
MTA2311 כתב:מכבי קולעת 87 נקודות למשחק ומנצחת בהפרש ממוצע של משהו כמו 10( לא בדקתי לעומק) בטופ 16.
כשזה ישתנה, נוכל לנהל דיון על היכולות ההתקפיות השנויות במחלוקת של אליהו. בינתיים זה לא רלוונטי.
MTA2311 כתב:במשחקים האחרונים מכבי נראית טוב, ומנצחת.
הויתור על אליהו לא משפיע על היורוליג בשום צורה, כי הוא לא באמת היה פאקטור בשנתיים האחרונות( לפחות במאני טיים ומול קבוצות רציניות). הדבר היחיד שיכול לגרום לי להודות בצורה חד משמעית שהויתור עליו היה טעות, הוא זכייה באליפות של ירושלים. בינתיים אני ממש לא חש בחסרונו.
בקשר לאינגלז, הוא פתח מעולה את העונה, עם מספרים שלא נראו פה הרבה שנים, ומאז הולך ונחלש. היום הוא לא טוב. על זה אף אחד(חוץ מצפריר) לא מתווכח. לא מבין איך לדחוף אותו לכל דיון מקדם אותך בצורה כלשהי.
MTA2311 כתב:בסדר. מכבי מורכבת משחקנים שוליים, וירושלים עם אליהו האדיר היא קבוצת על.
אם כבר, אז אליהו הוא הדוגמה הכי טובה לשחקן שולי בקבוצת יורוליג. הוא לא שווה יותר מזה.
אינגלז נראה טוב בהרבה יותר משלושה משחקים בתחילת העונה. היום הוא חלש מאוד. אין מה להתעכב על זה בכלל.
הוא לא בא על חשבון ליאור בשום צורה.
שחף כתב:רוי, אתה בוחר כל שנה שחקן להתנקש בו. ואם נעזוב אותו, שחקן העל ליאור אליהו ברבע הגמר מול בלו:
2011(מכבי ניצחה ב-4 משחקים)
אליהו: 9.8 נקודות, 54% מהשדה, 3 ריבאונדים לערב,
בלו: 14.5 נקודות, 81.8% לשתיים, 52% לשלוש, 2.5 ריבאונדים
2012(מכבי הפסידה ב-5 משחקים)
אליהו: 6.4 נקודות, 61% מהשדה 1.6 ריבאונדים
בלו: 9.1 נקודות, 52.5% לשתיים, 40% לשלוש, 2.8 ריבאונדים
2013: (מכבי חטפה סוויפ, רק אליהו היה בקבוצה)
אליהו: 1.3 נקודות, 2 ריבאונדים, 28%(!!!!!!! לשחקן שמחוץ לצבע זורק רק גויאבות) מהשדה
אני חושב שבזה הרגע ניפצנו את התיאוריה ההזויה שלפיה אליהו שחקן יורוליג טוב מבלו. מעבר להגנה החמאתית והאפאטית שלו, הוא מתקשה מול קבוצות עם אורך ומסה ובאופן כללי נעלם מול קבוצות גדולות, בזמן שבלו ממשיך לדפוק שלשות והיריב לא יכול לעזוב אותו. אז כן בכל פלנטה שהיא אליהו שחקן יורוליג פחות טוב מבלו, ואם נוצר בכלל איזשהו ויכוח לגבי זה הוא כנראה מגיע מכמה משחקים טובים של ליאור מול קבוצות פח שאותם הוא בדרך כלל עושה בשלבים המקודמים. בגלל כמה משחקים מול קבוצות כמו לה מאן ודומותיה. מה לעשות שמולן לא משחקים רבע גמר. וזה עוד בלי להזכיר את כמות השלשות שהוא חוטף על הראש עם מבט אפאטי להחריד והעובדה שהוא פשוט לא לוקח ריבאונד וגם לא מתאמץ לעשות את זה.
שחף כתב: אגב שחקן של קבוצות קטנות, כמה חודשים אליהו היה השנה בלי קבוצה? אפילו קבוצות יורוליג דרג ב' לא רצו להתקרב אליו. בכל מקרה, במכבי של השנה למאמן קוראים בלאט, ואצל בלאט, בלו היה ועודנו שחקן הרבה יותר מועיל מאליהו. אני חושב שגם אם תשלח את בלו למוסקבה או למדריד הוא יהיה שחקן יותר מועיל מאליהו, ולא מנפנף מגבות, שזה מה שאליהו בעיקר עשה בויטוריה. לצורך הנושא שעליו דיברנו, הוא בהחלט שחקן טוב ומועיל יותר מאליהו של שנה שעברה ביורוליג.
roy1000 כתב:שחף כתב: אגב שחקן של קבוצות קטנות, כמה חודשים אליהו היה השנה בלי קבוצה? אפילו קבוצות יורוליג דרג ב' לא רצו להתקרב אליו. בכל מקרה, במכבי של השנה למאמן קוראים בלאט, ואצל בלאט, בלו היה ועודנו שחקן הרבה יותר מועיל מאליהו. אני חושב שגם אם תשלח את בלו למוסקבה או למדריד הוא יהיה שחקן יותר מועיל מאליהו, ולא מנפנף מגבות, שזה מה שאליהו בעיקר עשה בויטוריה. לצורך הנושא שעליו דיברנו, הוא בהחלט שחקן טוב ומועיל יותר מאליהו של שנה שעברה ביורוליג.
אבל זה בדיוק העניין, בלו, גם בשיאו מעולם לא היה יכול להיכנס לסגל של אף קבוצה ממדריד או ממוסקבה. הוא פשוט לא מספיק טוב, ולכן הוא נאלץ לשחק בפרוטות בקבוצות יורוליג שוליות. אליהו, מצד שני, קיבל חוזה ענק מויטוריה והביא להם אליפות (בסדרה). יחי ההבדל הקטן.
LIAV10 כתב:אכן מכבי קבוצה שולית
שחף כתב:בלו ב-2005 קיבל חוזה בבנטון של מסינה. לא קבוצה בסדר גודל של צסק''א של היום אבל החלט קבוצה גדולה שגם הגיעה להצלבה באותה שנה. לא חושב שהם נחותים במעמד שלהם מטאו ויטוריה בהרבה.
זה לא הכסף של מדריד, ברצלונה, פאנאתנייקוס או אולימפיאקוס.
יפה שאתה מתעלם ממשפט שלם שכתבתי על זה ש א-ף ק-ב-ו-צ-ת יורוליג לא החתימה את אליהו במשך חודשיים. כולל השוליות והחלשות שבהן. לא צסק''א, לא לבורל, אפילו לא ז'לגיריס או באיירן. אותו אליהו נאלץ לזחול למגדל כדי לקבל חוזה שהיה נמוך ב-100K ממה שמכבי הציעה לו כי א-ף א-ח-ד לא רצה להחתים אותו. כנראה שבלאט לא היחיד שלא מחזיק ממנו. יפה שאתה חוזר על המנטרה שאליהו ניצח את ברצלונה בסדרה(עד כמה שאני זוכר, הוא נתן משחק אחד טוב מתוך שלושה. המשחק השלישי היה אחרי שטאו כבר הובילה 2-0 ושיחקה בבית...) והוחתם על ידי קאחה לאבורל. במציאות, זה קרה לפני 5 שנים. נצח במושגי כדורסל. לפני 5 שנים קובי בראיינט היה השחקן הכי טוב ב-NBA ומכבי החזיקה שני שחקנים במיליון דולר ומעלה. דברים משתנים.
יוסי22 כתב:כשירושליים תעבור שלב ביורוליג נוכל להתחיל להשוות אותה למכבי .
מכבי כרגע תרצה או לא היא אחת מ-8 הקבוצות הטובות באירופה , ירושלים לא באיזור החיוג הזה בכלל.
ואגב חוץ מסופו שכחת את ג'יימס שהיה שנים השחקן הטוב בליגה מחוץ למכבי ואת סמית (ההוא מהיורוקאפ ...) שגדול על הליגה הזו בכמה רמות.
תבין שבליגה מכבי עושה ניסויים , נותנת לשחקנים לנוח ובעיקר משתמשת בזה כאימון מסכם ליום חמישי וטוב שכך.
roy1000 כתב:LIAV10 כתב:אכן מכבי קבוצה שולית
מכבי של החמש שנים+ האחרונות היא קבוצה שמחתימה שחקני ירוקאפ בינוניים. אם זה לא קבוצה שולית, אז אני לא יודע מה כן.
יוסי22 כתב:אחלה קבוצה שולית ...
הודחה פעם אחת בטופ 16 ... כן, פעם אחת מכבי לא היתה מ-8 הקבוצות הטובות באירופה .
ולמה לא ללכת על 6 השנים האחרונות ? מכבי עם 2 גמרים , 3 פעמים בהצלבה ופעם אחת בטופ 16 או אם נמצע את זה מכבי בממוצע (גמר =מקום שני , הצלבה=מקום 6.5 , טופ 16 שווה מקום 12.5) ב-6 השנים האחרונות במקום ה-6 באירופה , משהו כמו מנצ'סטר יונייטד בכדורגל פלוס מינוס .
roy1000 כתב:שחף כתב:בלו ב-2005 קיבל חוזה בבנטון של מסינה. לא קבוצה בסדר גודל של צסק''א של היום אבל החלט קבוצה גדולה שגם הגיעה להצלבה באותה שנה. לא חושב שהם נחותים במעמד שלהם מטאו ויטוריה בהרבה.
זה לא הכסף של מדריד, ברצלונה, פאנאתנייקוס או אולימפיאקוס.
יפה שאתה מתעלם ממשפט שלם שכתבתי על זה ש א-ף ק-ב-ו-צ-ת יורוליג לא החתימה את אליהו במשך חודשיים. כולל השוליות והחלשות שבהן. לא צסק''א, לא לבורל, אפילו לא ז'לגיריס או באיירן. אותו אליהו נאלץ לזחול למגדל כדי לקבל חוזה שהיה נמוך ב-100K ממה שמכבי הציעה לו כי א-ף א-ח-ד לא רצה להחתים אותו. כנראה שבלאט לא היחיד שלא מחזיק ממנו. יפה שאתה חוזר על המנטרה שאליהו ניצח את ברצלונה בסדרה(עד כמה שאני זוכר, הוא נתן משחק אחד טוב מתוך שלושה. המשחק השלישי היה אחרי שטאו כבר הובילה 2-0 ושיחקה בבית...) והוחתם על ידי קאחה לאבורל. במציאות, זה קרה לפני 5 שנים. נצח במושגי כדורסל. לפני 5 שנים קובי בראיינט היה השחקן הכי טוב ב-NBA ומכבי החזיקה שני שחקנים במיליון דולר ומעלה. דברים משתנים.
בנטון לא הייתה ברמה של ויטוריה, לא מבחינת הכסף ולא מבחינת החוזק. איזה חוזה בלו קיבל שם? נכון, חוזה קטן בסדר גודל של מה שהוא הרוויח במכבי.
אליהו נתן עונה גרועה במכבי ואין ספק שזה פגע במניות שלו. הוא גם היה פצוע. אני לא חושב שהוא היום שחקן פחות טוב ממה שהיה לפני חמש שנים. אני רואה אותו משחק וזה אותו שחקן, אם לא יותר טוב. משום מה, הוא גם מוכן לשחק הגנה עכשיו, אז אולי הבעיה הייתה גם קצת בבלאט?
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־22 אורחים