אשכול אירופי החדש

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: אשכול אירופי החדש

הודעהעל ידי שחר.ג. » 17 אוגוסט 2011, 19:23

סטיגמה, פשוט סטיגמה, הכדורסל הסיני עולה ופרח בשנים האחרונות אני ממש לא יתפלא אם עוד 15 שנה יהיה יותר טוב מהאירופי.
תמונהg]
"כדורסל זה משחק שבחודשיים אתה יכול לעבור ממינוס 25 באוסישקין לפלוס 44 על בולוניה. אנחנו רק באוקטובר."
סמל אישי של המשתמש
שחר.ג.

הודעהעל ידי asafb96 » 17 אוגוסט 2011, 19:39

שחר.ג. כתב:סטיגמה, פשוט סטיגמה, הכדורסל הסיני עולה ופרח בשנים האחרונות אני ממש לא יתפלא אם עוד 15 שנה יהיה יותר טוב מהאירופי.

חחחחח כן ממש
נו באמת.. מתי בפעם האחרונה (אם בכלל) ראית משחק בליגה הסינית? אתה בכלל מכיר קבוצות בליגה הזאת (בלי ויקיפדיה)? זה שיאו מינג גדל שם,או שיש להם כסף זה לא אומר שהליגה שם בפריחה
asafb96

הודעהעל ידי yzafrir » 17 אוגוסט 2011, 19:42

asafb96 כתב:
שחר.ג. כתב:סטיגמה, פשוט סטיגמה, הכדורסל הסיני עולה ופרח בשנים האחרונות אני ממש לא יתפלא אם עוד 15 שנה יהיה יותר טוב מהאירופי.

חחחחח כן ממש
נו באמת.. מתי בפעם האחרונה (אם בכלל) ראית משחק בליגה הסינית? אתה בכלל מכיר קבוצות בליגה הזאת (בלי ויקיפדיה)? זה שיאו מינג גדל שם,או שיש להם כסף זה לא אומר שהליגה שם בפריחה

זה תלוי איך מסתכלים על זה , מבחינת עניין , יש המון עניין במדינה שם והאולמות מפוצצים...מבחינת רמה זה עדיין לא זה אבל במדינה של כמעט 1.5 מליארד , ימצאו את ה-500 המוכשרים , מה גם שהחינוך לספורט והשגיות שם זה משהו נדיר...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 17 אוגוסט 2011, 19:51

זה תלוי איך מסתכלים על זה , מבחינת עניין , יש המון עניין במדינה שם והאולמות מפוצצים...מבחינת רמה זה עדיין לא זה אבל במדינה של כמעט 1.5 מליארד , ימצאו את ה-500 המוכשרים , מה גם שהחינוך לספורט והשגיות שם זה משהו נדיר...

כשיאו מינג פרש סיפרו שההתאחדות הסינית שכנעה את השחקנית הכי טובה בסין ואת השחקן הכי טוב בסין להתחתן ולהביא ילד לעולם(יאו)..שזה קרע אותי מצחוק..כל כך סיני מצידם..
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 17 אוגוסט 2011, 19:55

Holiday_Armadillo כתב:

כשיאו מינג פרש סיפרו שההתאחדות הסינית שכנעה את השחקנית הכי טובה בסין ואת השחקן הכי טוב בסין להתחתן ולהביא ילד לעולם(יאו)..שזה קרע אותי מצחוק..כל כך סיני מצידם..

פשוט עצוב מה שהולך שם דיקטטורה זו לא מילה
לקראת האולימפיאדה שם שמעתי על שחיינית סינית שהמאמן שלה הכריח אותה ללמוד מעבר למה שרצתה על ידי כך שהוא זרק אותה למים כשהיא אזוקה,הספורטאים שם כאילו שייכים למדינה בלי שום זכות בחירה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי asafb96 » 17 אוגוסט 2011, 19:57

yzafrir כתב:
asafb96 כתב:

חחחחח כן ממש

די נו.. אותו דבר אפשר להגיד על הכדורגל בארה"ב וברוסיה..
סין זה מדינה של 1.5 מיליארד לא מאתמול ולא מלפני יומיים.. אם הם כל השנים האלה לא עשו כלום, למה נראה לך שדווקא מחר פתאום יתחילו להצמיח כשרונות?
asafb96

הודעהעל ידי misha » 17 אוגוסט 2011, 20:51

הם התחילו להשקיע בכדורסל בגדול רק בשנים האחרונות עם הפופולריות הגדולה של יאו. יש שם פוטנציאל ומשקיעים הרבה כסף בתשתיות ובנוער, מביאים אנשי מקצוע מארה"ב וכו'. ייקח עוד זמן עד שנראה את התוצאות.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 17 אוגוסט 2011, 21:00

misha כתב:הם התחילו להשקיע בכדורסל בגדול רק בשנים האחרונות עם הפופולריות הגדולה של יאו. יש שם פוטנציאל ומשקיעים הרבה כסף בתשתיות ובנוער, מביאים אנשי מקצוע מארה"ב וכו'. ייקח עוד זמן עד שנראה את התוצאות.

אבל אצלם לפחות מבינים שהדרך להצלחה מתחילה מהגילאים הקטנים ולא מגאלות ופיינל פורים למיניהם..
הם מבינים שזה ייקח יותר זמן אבל הם גם יודעים שזה מה שימשוך את הקהל האמיתי ולא טריק שוב ושוב ושוב בשביל לכסות על זה שאין ליגה..

ראיתי עכשיו שהיה לסרביה משחק נגד סין..
מצ'באן קלע 11 נקודות
הוריד 6 ריבאונדים
מסר 5 אסיסטים
5 מ-7 ל-2
0 מ-2 מחוץ לקשת
1 מ-2 מהקו(לא מתאים לו)
חסימה
חטיפה
0 איבודים
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 17 אוגוסט 2011, 21:08

Holiday_Armadillo כתב:
misha כתב:הם התחילו להשקיע בכדורסל בגדול רק בשנים האחרונות עם הפופולריות הגדולה של יאו. יש שם פוטנציאל ומשקיעים הרבה כסף בתשתיות ובנוער, מביאים אנשי מקצוע מארה"ב וכו'. ייקח עוד זמן עד שנראה את התוצאות.

אבל אצלם לפחות מבינים שהדרך להצלחה מתחילה מהגילאים הקטנים ולא מגאלות ופיינל פורים למיניהם..
הם מבינים שזה ייקח יותר זמן אבל הם גם יודעים שזה מה שימשוך את הקהל האמיתי ולא טריק שוב ושוב ושוב בשביל לכסות על זה שאין ליגה..

ראיתי עכשיו שהיה לסרביה משחק נגד סין..
מצ'באן קלע 11 נקודות
הוריד 6 ריבאונדים
מסר 5 אסיסטים
5 מ-7 ל-2
0 מ-2 מחוץ לקשת
1 מ-2 מהקו(לא מתאים לו)
חסימה
חטיפה
0 איבודים

מרשים מאוד אולי הוא יתרום כבר השנה,במיוחד מרשים שהוא חילק חמישה אסיסטים,חטף וחסם(כנראה שהספסול שלו בגלל ההגנה ממש השפיע עליו),גם 6 ריב' זה יפה מאוד כי הוא לא היה ריבאונדר כזה גדול
את יודעת כמה דקות הוא שיחק?
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 17 אוגוסט 2011, 21:11

20 דקות..

אני לא מופתעת מזה שהוא חילק 5 אסיסטים..
רואים כשהוא לא על המגרש כמה נבחרת סרביה היא נבחרת מעצבנת..נבחרת של אגואיסטים..
כשמצ'באן על המגרש יש מי שמזיז את הכדור קצת בין שחקנים..זה משהו שחוזר על עצמו בכל משחקי ההכנה שלהם..
יגידו לי שאני נותנת יותר מדי קרדיט למצ'באן אבל זה בול מה שקורה..
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי asafb96 » 17 אוגוסט 2011, 21:15

Holiday_Armadillo כתב:20 דקות..

כשמצ'באן על המגרש יש מי שמזיז את הכדור קצת בין שחקנים..זה משהו שחוזר על עצמו בכל משחקי ההכנה שלהם..

ממה שראיתי בשאר המשחקים של סרביה, את ממש לא נותנת יותר מדי קרדיט. מאצ'בן שחקן אדיר. עושה הכל על המגרש. הוא צריך לעבור עוד איזה "שנת התחשלות" כזאת, ועוד שנתיים הוא כבר אחד הפורוורדים הטובים באירופה
asafb96

הודעהעל ידי rc4991 » 17 אוגוסט 2011, 21:16

עכשיו זה עוד יותר מרשים
את ראית את המשחק?אני לא מצאתי לינק
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 17 אוגוסט 2011, 21:25

rc4991 כתב:

עכשיו זה עוד יותר מרשים
את ראית את המשחק?אני לא מצאתי לינק

לא איזה ראיתי את המשחק..במקרה גיליתי את זה..
דיברנו פה על הליגה הסינית אז נכנסתי לרגע לבדוק משהו וראיתי שהם שיחקו נגדם..
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 18 אוגוסט 2011, 07:36

כמו בכל ספורט בעולם , אם הסינים רוצים להצליח הם הופכים את זה לפרוייקט לאומי והם מצליחם בסופו של דבר . אפשר לראות את זה באתלטיקה, כדורגל , טניס....אפילו בNBA יש להם נציגות גדולה ממה שיש לנו...

אסף , מה הקשר בין ארה"ב ורוסיה (שאגב הלוואי והכדורגל שלנו היה מתקרב לרמה שלהם...) לבין סין ? אני לא אומר שמחר הם כבר יהפכו להיות אימפריה אבל יש להם את הפוטנציאל להפוך לכאלו אם הם רוצים .
זה כמו שבהודו יש 30 מליון מתכנתים שיחסית לכמות האוכלוסיה זה כלום אבל הם מציפים את כל העולם...
בסין יש גם כמות וגם מנטאליות שיכולה ליצור הישגים כמעט בכל תחום . בקיצור זה תלוי רק בהם .
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי asafb96 » 18 אוגוסט 2011, 11:37

yzafrir כתב:כמו בכל ספורט בעולם , אם הסינים רוצים להצליח הם הופכים את זה לפרוייקט לאומי והם מצליחם בסופו של דבר . אפשר לראות את זה באתלטיקה, כדורגל , טניס....אפילו בNBA יש להם נציגות גדולה ממה שיש לנו...

אסף , מה הקשר בין ארה"ב ורוסיה (שאגב הלוואי והכדורגל שלנו היה מתקרב לרמה שלהם...) לבין סין ? אני לא אומר שמחר הם כבר יהפכו להיות אימפריה אבל יש להם את הפוטנציאל להפוך לכאלו אם הם רוצים .
זה כמו שבהודו יש 30 מליון מתכנתים שיחסית לכמות האוכלוסיה זה כלום אבל הם מציפים את כל העולם...
בסין יש גם כמות וגם מנטאליות שיכולה ליצור הישגים כמעט בכל תחום . בקיצור זה תלוי רק בהם .

הקשר הוא, שאתה כתבת שבסין יש מיליארד וחצי איש, אז הם יכולים למצוא את ה500 כשרונות. אז אני כתבתי, שגם בארה"ב וברוסיה יש כמויות כאלה של אנשים, ובכל זאת הכדורגל שם לדוגמא, לא קרוב למדינות כמו ספרד, פורטוגל, הולנד, גרמניה, אנגליה וכו'.. שהם מדינות קטנות בהרבה. לא כל מדינה עם מסות של אנשים יכולה להצליח בכל תחום, זה לא עובד ככה..
שוב, הסינים הם מיליארד וחצי איש לא מאתמול, ואם הם עד היום לא הצליחו בכלל בכדורסל (ובבקשה אל תשווה אותם אלינו..), זה לא איזה נוסחת פלא שיתחילו לצמוח כשרונות בקרוב. צריך להתחיל שם מהיסוד אם רוצים להצליח, מכל הגילאים הקטנים, עם הרבה מאמנים טובים (ולא איזה 2-3 אמריקאים שבאו לחלטר לתקופה קצרה), וגם זה אם יצליח בסופו של דבר, נראה את התוצאות בעוד לא מעט שנים. אבל גם אז אני ממש לא רואה סיכוי שהם יעברו את הכדורסל האירופאי. לזרוק לאוויר שזה סטינגמה שהליגה שלהם עלובה (ואני מניח שאף אחד פה לא ראה כדורסל סיני מימי חייו), ושהם יעברו את הכדורסל האירופאי עוד 15 שנה כמה שמישהו כתב פה (לא אתה..), זה סתם לזרוק דברים לאוויר בשביל להישמע חכם או משהו..
asafb96

הודעהעל ידי אורי » 18 אוגוסט 2011, 11:42

צריך לזכור שעד יאו מינג הכדורסל הסיני בקושי היה קיים(כלומר היה קיים אך רמת העיניין היתה קטנה במאות אחוזים), ובתקופה הזאת הם הצליחו להשיג דברים לא רעים, כולל הרכבת נבחרת נחמדה, וייצוא שחקני NBA נוספים.
לכו תדעו מה יהיה עוד 20 שנה.
אורי

הודעהעל ידי jol9 » 18 אוגוסט 2011, 13:23

asafb96 כתב:
yzafrir כתב:כמו בכל ספורט בעולם , אם הסינים רוצים להצליח הם הופכים את זה לפרוייקט לאומי והם מצליחם בסופו של דבר . אפשר לראות את זה באתלטיקה, כדורגל , טניס....אפילו בNBA יש להם נציגות גדולה ממה שיש לנו...

הקשר הוא, שאתה כתבת שבסין יש מיליארד וחצי איש, אז הם יכולים למצוא את ה500 כשרונות. אז אני כתבתי, שגם בארה"ב וברוסיה יש כמויות כאלה של אנשים, ובכל זאת הכדורגל שם לדוגמא, לא קרוב למדינות כמו ספרד, פורטוגל, הולנד, גרמניה, אנגליה וכו'.. שהם מדינות קטנות בהרבה. לא כל מדינה עם מסות של אנשים יכולה להצליח בכל תחום, זה לא עובד ככה..
שוב, הסינים הם מיליארד וחצי איש לא מאתמול, ואם הם עד היום לא הצליחו בכלל בכדורסל (ובבקשה אל תשווה אותם אלינו..), זה לא איזה נוסחת פלא שיתחילו לצמוח כשרונות בקרוב. צריך להתחיל שם מהיסוד אם רוצים להצליח, מכל הגילאים הקטנים, עם הרבה מאמנים טובים (ולא איזה 2-3 אמריקאים שבאו לחלטר לתקופה קצרה), וגם זה אם יצליח בסופו של דבר, נראה את התוצאות בעוד לא מעט שנים. אבל גם אז אני ממש לא רואה סיכוי שהם יעברו את הכדורסל האירופאי. לזרוק לאוויר שזה סטינגמה שהליגה שלהם עלובה (ואני מניח שאף אחד פה לא ראה כדורסל סיני מימי חייו), ושהם יעברו את הכדורסל האירופאי עוד 15 שנה כמה שמישהו כתב פה (לא אתה..), זה סתם לזרוק דברים לאוויר בשביל להישמע חכם או משהו..

כמות האנשים שיש ברוסיה או בארה"ב לא מתקרבת לזו שיש בסין, אפילו לא במחוז אחד.
בכל זאת, כמות הכשרונות בסטייט אחד בארה"ב תהיה גדולה ואיכותית יותר מכמות הכשרון בכל סין.
אבל יש לכך לא מעט הסברים והבולטים שבהם הם מסורת וגנטיקה.
הרי גם אם הסינים יחליטו שמעכשיו כל בן הולך להתחרות בריצת 100 מטר, עדיין סביר להניח שלא יימצא אף סיני כזה שיעבור את אלוף ארה"ב או ג'מייקה בריצה זו. למה?
גנטיקה ומסורת.

כנ"ל אצל הרוסים וענפי הספורט שהם טובים בהם כמו הוקי קרח, התעמלות, אגרוף, כדורעף וכו', אבל בהבדל אחד משמעותי - לרוסים אין את היתרון הגנטי ע"פ הסינים, ואם
ישנו אז הוא לא כזה גדול, וכאן כמות האנשים שיש בסין מהווה יתרון, כי מתוך מיליארד וחצי סינים, אפשר יהיה למצוא חמישה שלא ייפלו מבחינה גנטית.

לגבי העניין עצמו - כדורסל הוא ספורט שאין לסינים מסורת בו, והגנטיקה שלהם פוגעת בהם, לכן הם לעולם (או לפחות לא ב100 השנים הקרובות) לא יתקרבו בספורט זה
לאמריקאים, אבל לאירופה הם בהחלט יכולים להתקרב, אם יחליטו שזה מספיק חשוב עבורם (מה שכנראה לא ממש).
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yarinsaky » 18 אוגוסט 2011, 13:29

מה שלי מוזר שלרוסים אין גארדים מובילים באירופה, שלא לדבר על הנ.ב.א, כבר הרבה מאוד שנים. מה יכול להיות ההסבר לזה ?
הגנטיקה של הרוסים פחות טובה מזו של הסרבים - קרואטים ? לא נראה לי.
גם מבחינת מסורת יש ברוסיה מסורת מצויינת של כדורסל עוד מתקופת שנות ה 60 ו 70 שבהן היא שלטה באירופה וניצחה אולימפיאדות.
יכול להיות שמאז שהמשטר הקומוניסטי הלך יש פחות רצינות ופחות השקעה בספורט בכלל ?
אבל זה לא יכל להיות הכי נכון, כי גבוהים טובים דווקא כן צומחים שם.
בעייניי זה די מוזר.
הסגל של מכבי ת"א :

רכזיות - בר רפאלי, אליזבת הארלי
קלעיות - מורן אטיאס, ליב טיילור
סמוליות - ג'יזל, קים קרדישיאן
פאווריות- מייגן פוקס, אולגה קורילנקו
סנטריות - פנלופה קרוז, קייט ווינסלט

מאמנות- שרון סטון, - מישל פייפר, ברוק שילדס
yarinsaky

הודעהעל ידי asafb96 » 18 אוגוסט 2011, 13:49

jol9 כתב:
asafb96 כתב:

כמות האנשים שיש ברוסיה או בארה"ב לא מתקרבת לזו שיש בסין, אפילו לא במחוז אחד.
בכל זאת, כמות הכשרונות בסטייט אחד בארה"ב תהיה גדולה ואיכותית יותר מכמות הכשרון בכל סין.
אבל יש לכך לא מעט הסברים והבולטים שבהם הם מסורת וגנטיקה.
הרי גם אם הסינים יחליטו שמעכשיו כל בן הולך להתחרות בריצת 100 מטר, עדיין סביר להניח שלא יימצא אף סיני כזה שיעבור את אלוף ארה"ב או ג'מייקה בריצה זו. למה?
גנטיקה ומסורת.

כנ"ל אצל הרוסים וענפי הספורט שהם טובים בהם כמו הוקי קרח, התעמלות, אגרוף, כדורעף וכו', אבל בהבדל אחד משמעותי - לרוסים אין את היתרון הגנטי ע"פ הסינים, ואם
ישנו אז הוא לא כזה גדול, וכאן כמות האנשים שיש בסין מהווה יתרון, כי מתוך מיליארד וחצי סינים, אפשר יהיה למצוא חמישה שלא ייפלו מבחינה גנטית.

לגבי העניין עצמו - כדורסל הוא ספורט שאין לסינים מסורת בו, והגנטיקה שלהם פוגעת בהם, לכן הם לעולם (או לפחות לא ב100 השנים הקרובות) לא יתקרבו בספורט זה
לאמריקאים, אבל לאירופה הם בהחלט יכולים להתקרב, אם יחליטו שזה מספיק חשוב עבורם (מה שכנראה לא ממש).

זה פחות העניין של הגנטיקה (כי מתוך 1.5 מיליארד יש שם לא מעט אנשים מעל 2 מטר), הגנטיקה פה יותר נשקפת בעניין האתלטיות (שם הסינים לא נופלים בכלל מהאירופאים). כמו שאמרת, העניין זה המסורת, התרבות, וגידול השחקנים. גם אם הסינים יתחילו פרוייקט לאומי, הם לא יגיעו בשנים הקרובות לרמה האירופאית, לא יעזור. אין שם ליגה טובה, כדורסל זה ספורט עם הרבה פחות עניין שם מאשר כל ההתעמלות קרקע, שחייה וכל זה.. ואין שם מאמנים שיכולים לגדל שחקנים. הם הרי לא יביאו עכשיו 50 מאמנים אמריקאים ויגוסלבים..
גם אם הם יתחילו ממש להשקיע שם בכדוסל (כמו שאמרת, זה לא ממש נראה ככה), להביא מאמנים מכל העולם, ולפתח תרבות ספורט, אני לא רואה שום סיכוי שהם עוברים את הרמה האירופאית תוך 15 שנה.
asafb96

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 18 אוגוסט 2011, 14:44

נוביצקי אמר ''אני לא אחתום בשביל לשחק 3 משחקים בקבוצה אחרת ואני לא יכול להאמין שהשביתה תימשך כמה חודשים''..
אז או שהוא לא מודע לקושי שיש בשביתה או שהקושי שמנסים להעביר לנו בתקשורת לא כזה רציני..
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־38 אורחים