פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: ת'רד המלפפונים

04 ינואר 2023, 18:56

Neo כתב:מעניין למה שמו של דראל וויליס ששוחרר מלוקומוטיב קובאן עדיין לא הוזכר בקשר למכבי ?
הוא בדיוק מה אוהבים במועדון .... מוכן לבוא תמורת מנת סביח איכותית, ניסיון באירופה , פעם ראשונה ביורוליג אז יתן את כולו ,גבוה תזוזתי עם קליעה די נחמדה מבחוץ .
https://www.youtube.com/watch?v=X0T2YBmjkZE

כן, גם אני חשבתי עליו. אבל כריס הורטון מהפועל החליף אותו בלוקומוטיב, אז אולי לא כדאי.

06 ינואר 2023, 21:39

אז נו, ספורט 5 מפרסם שפודקאסט כדורסל (בק-דור) דיבר על כך שבקיץ מכבי תנסה להחתים את בלאט שמסיים חוזה באלבה.

נראה לי שהשמות מדר/בלאט עוד יככבו הרבה בדיון הזה.

Sent from my M2007J3SY using Tapatalk

06 ינואר 2023, 21:49

גאונים אלה. ממש הימור המאה. גם עב"ם שנחת הרגע מכוכב חלל יידע לנחש שמכבי בוחנת אפשרות לצרף את בלאט, זוסמן, ליף, וגם את כריס ג'ונס, בנדר, אוואנס ואונואקו.

06 ינואר 2023, 22:24

מילוס כתב:גאונים אלה. ממש הימור המאה. גם עב"ם שנחת הרגע מכוכב חלל יידע לנחש שמכבי בוחנת אפשרות לצרף את בלאט, זוסמן, ליף, וגם את כריס ג'ונס, בנדר, אוואנס ואונואקו.

הכוונה לארינזה אונואקו, כן? כי צ'ינאנו יקר מידי ולא מוכן לבוא תמורת שני שקלים וחצי.

07 ינואר 2023, 16:25

עידן כתב:
מילוס כתב:גאונים אלה. ממש הימור המאה. גם עב"ם שנחת הרגע מכוכב חלל יידע לנחש שמכבי בוחנת אפשרות לצרף את בלאט, זוסמן, ליף, וגם את כריס ג'ונס, בנדר, אוואנס ואונואקו.

הכוונה לארינזה אונואקו, כן? כי צ'ינאנו יקר מידי ולא מוכן לבוא תמורת שני שקלים וחצי.

לבחון אפשרות לצרף לא עולה יותר מ-2 שקל (:
ולשאלת המשך - האם בימינו למישהו כמו בלאט עדיף להמשיך לפרוח ולהיבנות בברלין - או לבוא למכבי, לתקוע את הקריירה (כמו 99% ממי שמגיע לפה) ולגרד דקות משחק - כששתי הקבוצות כושלות כמעט באותה מידה? אפילו שדרוג כלכלי קשה לי להאמין שיהיה פה..

07 ינואר 2023, 16:35

מילוס כתב:
עידן כתב:

לבחון אפשרות לצרף לא עולה יותר מ-2 שקל (:
ולשאלת המשך - האם בימינו למישהו כמו בלאט עדיף להמשיך לפרוח ולהיבנות בברלין - או לבוא למכבי, לתקוע את הקריירה (כמו 99% ממי שמגיע לפה) ולגרד דקות משחק - כששתי הקבוצות כושלות כמעט באותה מידה? אפילו שדרוג כלכלי קשה לי להאמין שיהיה פה..

אני אישית אם הייתי הסוכן של בלאט, הייתי בוחר להישאר באלבה בהנחה שהם נשארים ביורוליג.
לדעתי זאת טעות בשבילו להגיע למכבי אחרי עונת פריצה. הרי הוא לא יהיה אופציה ראשונה וכנראה גם לא שניה מהספסל, בשונה מאצל אלבה שהוא מקבל 20 דק' לערב.

07 ינואר 2023, 16:42

גם למכבי זאת לא תהיה אבידה גדולה בלשון המעטה

07 ינואר 2023, 16:56

אם אתה מסתכל על זה ברמת האינדיבידואל, כנראה שאין הרבה שחקני כדורסל שיכולים לבד לבד לשנוץ קיצונית את מה שקורה במועדון פה. עברו פה בעשור האחרון כמה שחקני טופ יורוליג- ואף אחד לא היה קרוב אפילו ללשנות פה משהו.

מה שכן אפשר זה להרכיב פאזל עם חתיכות מתאימות יותר, ונראה לי שהשאלה מי עדיף למכבי - בלאט או זיו, די מצחיקה כרגע..
הבעיה היא שגם אם בלאט יבוא, וזה יהיה לא זול יחסית לישראלים פה, מנסיון העבר הוא לא יקבל שום צ'אנס להוכיח את עצמו.

07 ינואר 2023, 17:06

רק שזאת לא באמת השאלה כי בלאט זה פחות או יותר 3 זיו מבחינת עלויות.

השאלה היא האם שווה למכבי להשכיב מיליון+ ברוטו על בלאט בשביל להגיד איזה יופי הבאנו ישראלי ברמת יורוליג, ואז לגלות שהחוזה הזה לא נוצר יש מאין והכסף לחיזוק זר ירד משמעותית.

לדעתי ממש ממש לא.

07 ינואר 2023, 20:09

בלאט הוא שחקן התקפה מוכשר, אבל חור גדול בהגנה, בגלל שהוא גם נמוך, וגם לא אתלטי, וגם לא זריז ברגלים. ביום התקפי לא מוצלח, בלאט הוא נזק נטו.

לכן לא הייתי מביא את בלאט. את ים מדר כן הייתי שוקל להביא. מדר הוא לא רכז כזה מוכשר כמו בלאט, אבל הוא קומבו שתורם גם בהתקפה וגם בהגנה. מה שאומר, שגם ביום שהקליעות שלו לא נופלות פנימה, הוא לא נזק.

ואם כבר מדברים על הקליעה, אז למרות שבלאט נחשב לקלעי שלשות מעולה, לים מדר יש אחוזי קליעה גבוהים יותר ממנו.

בלאט: 81.8% מהקו, 26.1% לשתים, 35.7% לשלוש
מדר: 80.0% מהקו, 52.9% לשתים, 39.5% לשלוש

למרות זאת, אפ דיוויד נשאר במערכת, סביר להניח שדווקא בלאט הבן הוא זה שיגיע, ולא ים מדר.

07 ינואר 2023, 20:14

צ׳ימה מונקה שוחרר מסקרמנטו.
יכול להיות מעניין למרות שהוא מאוד מזכיר לי את בונזי.

07 ינואר 2023, 20:14

מדר >>>> בלאט

07 ינואר 2023, 20:46

Tom1313 כתב:צ׳ימה מונקה שוחרר מסקרמנטו.
יכול להיות מעניין למרות שהוא מאוד מזכיר לי את בונזי.

אכן
הוא שחקן הגנה מצויין אבל די מוגבל התקפית

07 ינואר 2023, 20:54

קבוצה כמו ז׳לגריס מביאה רכז מחליף תוך פחות משבוע מרגע שהרכז הבכיר נפצע וסיים את העונה, ואם זה לא מספיק גם החתימו חיזוק שפוטנציאלית היה סוגר למכבי פינה בדמות 4 עם ניסיון יורוליג.

ומכבי? הם שוקלים לצרף את תמיר בלאט שנה הבאה.

07 ינואר 2023, 21:26

מי הרכז שהחתימה זלגיריס ?

07 ינואר 2023, 21:26

ואגב צ'ימה מונקה נפלא !

07 ינואר 2023, 21:28

יותר הגיוני שמכבי תביא את ווילי וונקה

07 ינואר 2023, 21:33

A.Parker כתב:יותר הגיוני שמכבי תביא את ווילי וונקה

:)

07 ינואר 2023, 21:55

בלאט הוא סיפור של מיליון יורו+? איך הגענו למספרים האלה? יש עליו מס של 200%?
ואין דילמה בכלל בין מדר לבלאט.. הראשון שיהיה רלבנטי חוזית+כלכלית יקבל הצעה ויקח את הזמן לחשוב איך הוא עם כאבי ראש. מכבי כבר מזמן לא במקום של לבחור שחקן ולקבל חתימה על מפית כבר במועד ההצעה. יותר כמו לעשות רשימה ולקוות לקבל "כן" ממועמד מס' 4-5 ולא 10. ע"ע טיג'יי ליף, שחקן שמגיע מתחום הספסלים והשרפרפים ועושה פה צחוק מהמערכת כבר כמה קייצים.

08 ינואר 2023, 03:07

MTA2311 כתב:רק שזאת לא באמת השאלה כי בלאט זה פחות או יותר 3 זיו מבחינת עלויות.

השאלה היא האם שווה למכבי להשכיב מיליון+ ברוטו על בלאט בשביל להגיד איזה יופי הבאנו ישראלי ברמת יורוליג, ואז לגלות שהחוזה הזה לא נוצר יש מאין והכסף לחיזוק זר ירד משמעותית.

לדעתי ממש ממש לא.

אם בשנים האחרונות היו פה ישראלים (ג'ון די למשל) שקיבלו במשך תקופה באיזור ה300-350K אז אין סיבה שבלאט לא יקבל שכר של 400-500K, לדעתי זה שכר הגיוני וריאלי להחתים אותו וזה חד משמעית שווה למכבי לעשות את זה.
עם כל הכבוד לעונה שבלאט נותן, קשה לי מאוד להאמין שקבוצות יורוליג ישלמו עליו יותר מ500K כשהוא תופס מקום של זר, לא יודע מה השכר שלו העונה אבל מעריך שהוא לא יותר מדי בשמיים.

למה שווה למכבי לעשות טת זה?
כי בלאט הוכיח השנה שהוא חד משמעית שחקן יורוליג, אמנם לא שחקן שיכול להיות בורג משמעותי בקבוצה, אבל כשחקן ספסל ל10-20 דקות מעמדה 1 הוא חד משמעית יכול לתת תרומה מצוינת, זאת דעתי לפחות.

זה חוסך לנו מקום של זר כביכול בכך שמחתימים ישראלי ברמת יורוליג, שילוב שלו עם סורקין זה מעולה ומספיק שיוסיפו לשניהם עוד ישראלי אחד טוב (היידגר\ליף\מדר) ובסה"כ נהייה מסודרים עם הישראלים.

גם זוסמן ודיבה יכולים להיות אופציה לישראלים ששווים מקום בסגל של עונה הבאה
אבל בלאט בעיניי זה שחקן שחובה להביא לפה כי הוא באמת מראה שהוא כבר מספיק בשל לרמת היורוליג ושהוא חד משמעית יכול לתת תרומה לא רעה בכלל
אם יצליחו להחתים את מדר בנוסף אליו זה יהיה מצוין ויתן למכבי את האופציה לחזק את הקו הקדמי ביותר זרים כי יש לך שני גארדים טובים מאוד מהספסל בקו האחורי (ועוד יש אופציות של היידגר\דיבה\זוסמן כאמור)

שורה תחתונה, אם בשנים האחרונות מכבי סגרו קו אחורי עם 4 זרים, בעונה הבאה אפשר לסגור קו קדמי עם 2-3 זרים, כמובן בסיטואציה שבה יש לך בסגל לפחות 2 מהישראלים הבאים - מדר, בלאט, זוס, היידגר, ג'ון די. וכך אופציה להשקיע בקו הקדמי יותר זרים

למשל משהו בסגנון הזה :
1. בראון, מדר, בלאט
2. בולדווין, זר, דיבה
3. קולסון, ביי, זוס
4. זר, זר
5. זר, סורקין
פרסם תגובה