פדרמן בישראל היום

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: פדרמן בישראל היום

הודעהעל ידי jol9 » 24 אפריל 2012, 13:56

חביב אורנג'ד כתב:דוקא הגישה הזו הובילה את מכבי ללא מעט הישגים.
בעונה שעברה מכי החליפה כמעט את כל החמישיה, עשתה לא מעט מהפכות בקו הקדמי, החליפה רכז ראשון ועל הדרך גם את המאמן, והפכה מקבוצה אפרורית שעפה ברבע הגמר היורוליג ומפסידה את האליפות בארץ, לסגנית אלופת אירופה ודאבליסטית בארץ ועוד עשתה זאת בהרכב חסר. צריך להזכיר שבאותו קיץ ביכו את עזיבתם של פישר (שברמה העבודתית, התגלה כאחד הסנטרים היותר גרועיםשהיו למכבי) ואנדרסון שלא הצליח להגיע לשום הישג משמעותי ביורוליג.
גם ב2008, 2004 ו2000, מכבי עשתה לא מעט שינויים בסגל ומצאה את עצמה בגמר היורוליג או אפילו כאלופת אירופה.

אגב, אני תוהה מדוע אתה טוען שבארסה שולטת ביבשת.
מה כבר הקבוצה הזו עשתה ב13 השנים האחרונות? בתקופה זו היא זכתה רק פעמיים ביורוליג והתקשתה מאוד לחבר שני פיינל-פורים רצופים. על הדרך היא גם הודחה פעמיים על-ידי מכבי בשלבים מכריעים (אותה מכבי שעשתה הרבה שינויים בסגל) וגם הספיקה להפסיד כמה אליפויות מקומיות (בסדרה ולא בפיינל-פור).
מה מכבי עשתה בשנים האילו? זכתה 3 פעמים ביורוליג וגם הגיעה לשלושה פיינל-פורים ברצף ואף עשתה זאת פעמיים . באותה תקופה, מכבי גם לא הפסידה שום תואר מקומי שהכורע בסדרה. אין אף קבוצה באירופה (חוץ מפאו ואולי גם צסקא) שהגיעו לכזה הישג בשנים הללו. לא סיינה שמשמרת את סגלה מעונה לעונה, לא ויטוריה עם כל השושלות מתחיל העשור הקודם, לא ריאל מדריד שבכלל לא התקרבה להישגים הללו וכאמור, גם לא ברצלונה שלאורך כל התקופה הזו נהנתה מתקציב עצום (גדול בהרבה מזה של מכבי), הצליחו להגיע לכאלו השגים וזאת עובדה מוצקה.

גם פאו היתה יכולה לעשות הרבה יותר מהסגל והתקציב שלה. עם כל הכסף, השמות הנוצצים, המאמן הותיק והמסורת, היא לא הצליחה לייצר שושלת מרשימה בשנים האחרונות והתקשתה מאוד לחבר שני פיינל-פורים רצופים וספק מאוד גדול אם היא תצליח לזכות העונה שוב בגביע הנכסף. מקבוצה כזו צופה להרבה יותר.

בכל מקרה, מכבי לא נופלת רחוק מן הקבוצות הגדולות של אירופה ועל חלקן כאמור, היא דוקה עולה ואפילו די בהרבה. למרות הנחיתות התקציבית, מכבי היא אחת מבין שלושת הקבוצות המצליחות ביותר באירופה ב13 השנים האחרונות וזאת בעיקר בזכות רכש נכון ותחלופת שחקנים. לא מעט פעמים מכבי ידעה לאתר שחקנים לפני פריצה וזה בדיוק היה הדבר שהווה שפן שנשלף מן הכובע והיה לשובר שוויון בין מכבי לקבוצות הגדולות שהעדיפו לשפוך מליוני דולרים על שחקנים פחות טובים.

חוץ מזה, אני לא רואה מה הטעם לשמר את רוב הסגל הקיים.
האם שחקנים כמו בורשטיין, פאפאלוקאס, שייר ומאלט (שכבר הספיקו לעזוב), הם אילו שיקחו אותנו לפיינל-פור? האם סופו באמת יזכה לברך חדשה ויחזור להיות אותו סופו של השנה שעברה? האם סמית' באמת יראה את אותה יכולת כמו בסדרה מול פאו בעונה הבאה? האם כדאי להשאיר את יוגב בתור רכז ראשון?
כמו שלי זה נראה, השארות עם המצב הקיים היא הימור הרבה יותר גדול מאשר נסיון לרענן את הסגל ולבצע תחלופת שחקנים.
אישית, הסגל של השנה נראה בעיניי די בינוני ואפור. הוא אמנם טוב יותר מזה שהיה כאן לפני שנתיים וגם הצליח להביא את מכבי מרחק נגיע מן הפיינל-פור, אבל אני לא מזהה בסגל הזה יותר מדי שחקנים שבאמת שייכים לרמות הגבוהות של אירופה או כאלו שיכלו לתת תפוקה משמעותית מול קבוצות כמו ברצלונה או צסקא.
פרט לשחקנים הישראלים (חוץ מבורשטיין) כל השחקנים בסגל הזה נראים לי ברי החלפה. הייתי מאוד שמח אם לנגפורד ישאר, אבל גם לו ניתן למצוא תחליף. למרות שאני מאוד מחבב אותו, אני לא חושב שמכבי תעשה בשכל אם תשלם לו סכומים מופקעים. אולי כדאי לבחור בקונספט אחר בכל הנוגע לקו האחורי.

הגישה הזאת לא הובילה את מכבי לכ"כ הרבה הישגים. בכל מקרה, אני לא אומר שזה תמיד לא טוב. אני אומר שזה לא טוב כשזה קורה כל שנה ושנה.
וזה מה שקורה בכל העונות מאז עזיבתו של פארקר.
לא זוכר שמישהו ביכה את אנדרסון, וגם לא את פישר. פישר היה שחקן טוב אבל לא כסנטר מוביל, וכולם הבינו את זה.

כשאני אומר שולטת, אני מתכוון לשנים האחרונות. בשושלת של מכבי רוב השחקנים או שפרשו, או שלקראת פרישה - זאת כבר היסטוריה.
אני מתכוון ל5-6 השנים האחרונות, בהן שלושת הקבוצות האלה חולקות בינהן את כל האליפויות של היורוליג.
אתה לא באמת משווה בין האליפויות בספרד לבין אליפויות בארץ, נכון?

פאו היא בכלל הקבוצה הכי מצליחה של העשור וחצי האחרונים. אין הרבה מה להגיד עליהם. לא מבין איך אפשר בכלל לחשוב שהם יכולים להשיג יותר, כשהם לוקחים אליפויות אירופה,
כבר במשך למעלה מעשור.

שוב, אין מה להתברבר על מה שהיה ב2004-2005. מה שהיה אז, לא יחזור, ולכן אין מה להתייחס לזה כרגע. בשנים האחרונות, מכבי היאלא ממש רלוונטית ולא מועמדת לזכיה,
אל אף שתי הופעות בגמר. בין השאר, בגלל שיטת ההחלפות של הסגל כל שנה. לא רואה סיבה להתכחש לזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי קודי » 24 אפריל 2012, 14:19

אם פדרמן יצליח לגרש מכאן מאמן כל כך טוב, נאמן, מצליח ומשקיען כמו בלאט, מבחינתי זו תחילת ההתרסקות של מכבי.
אגב, אם בלאט לא היה מחליף את פאפאס נגד חולון אחרי דקות זוועתיות שלו עם איבודי כדור רשלניים, איזה מסר זה היה מעביר לשחקנים האחרים? שיש כאלה שמותר להם לטעות וכאלה שלא? האם אז אוחיון או אליהו לא היו באים אליו בטענות אם הם היו מוחלפים בעקבות טעויות שעשו? אני פשוט לא מצליח להבין את פדרמן ולא מבין איזו השפלה היתה כאן מצד בלאט. אין לי ספק שבלאט היה יכול להשתמש הרבה יותר העונה בפאפאס, אבל בכל מקרה הוא הצליח בדרך שלו להפיק המון מקבוצה מאוד מוגבלת ולכן אי אפשר לבוא אליו בטענות.
אגב, אני בטוח שאם הבעלים את פאו, שמביאים מהבית מדי שנה פי כמה וכמה ממה שפדרמן מביא, היו אומרים את הדברים שפדרמן אמר אובראדוביץ היה שם את המפתחות על שולחנם עוד היום בבוקר.
ודבר אחרון - שימו לב שפדרמו לא מתנצל בפני בלאט אלא מדבר על כך שהיו כאלה (אנחנו הטיפשים כמובן) שהבינו את דבריו בצורה לא נכונה. 
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי Maccabikid » 24 אפריל 2012, 15:28

לא הבנתי? לפי פדרמן לאבד 6 כדורים ברבע זה לא נורא?
אגב הנדריקס - לפי הכתוב כנראה שהוא עומד להישאר פה לעוד עונה, בלו יפרוש הרי, בלאט אמר שיביאו לפ"פ אחד זר, למה שזה לא יהיה הנדריקס?
Maccabikid

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 24 אפריל 2012, 15:49

jol9 כתב:

פאו היא בכלל הקבוצה הכי מצליחה של העשור וחצי האחרונים. אין הרבה מה להגיד עליהם. לא מבין איך אפשר בכלל לחשוב שהם יכולים להשיג יותר, כשהם לוקחים אליפויות אירופה,
כבר במשך למעלה מעשור.

קודם כל, זה לא לגמרי נכון.
פאו לא הצליחה ליצור שושלות כמו של מכבי, לא הגיעה לשולשה גמרים רצופים וגם לא לשולשה פיינל-פורים רצופים מאז תחילת העשור הקודם.
צריכים גם לזכור שאחד המרכיבים החשובים ביותר (אם לא החשוב ביותר) בהצלחתה של פאו היה התקציב העצום והיכולת להנחית את השחקנים הטובים ביותר ביבשת.
איך אפשר לחשוב שהם יכולים להשיג יותר? אני חושב שכאשר קבוצה בה משחקים ביחד דיאמטידיס, באטיסט, פקוביץ', פוטסיס, ספנוליס ושאראס האגדי, בכל זאת לא מצליחה להעפיל אפילו לשלב ההצלבה, זו בהחחלט זו של אכזבה. עם סגל דומה באיכויותיו מכבי הצליחה לקחת שתי אליפויות אירופה ברציפות, דבר שפאו לעולם עשתה.
חוץ מזה, איך בכלל אפשר להשוות את מכבי לפאו ולצפות שהיא תפעל כמוה? מכבי לעלום לא הביאה שחקנים ב3 מיליון יורו לעונה, אין לה תקציב באותו סדר גודל וכמעט אף פעם היא לא הצליחה להביא כוכבים אירופיים גדולים לאחר שכבר שפרצו. אם מכבי בכל זאת מושוות כאן לפאו, אז כנראה שמכבי מתנהלת בצורה נכונה.
אם אנו מסתכלים בנתונים של הצלחה ביחס לתצקיב, אז מכבי נמצאת הרבה מעל פאו, הן בשנים האחרונות והן בכלל.

בנוגע לברצלונה, יש לי רק שני דברים לומר.
1. בשנים האחרונות הקבוצה הזו היתה קבוצה בינונית לחולטין ונחותה ממכבי. אני חשוב שהיו רק שתי עונות מאז תחילת שנות ה2000, בהן ברצלונה הגיעה להישג טוב יותר מזה של מכבי.
2. הפעם היחידה ב6 האחרונות בה ברצלונה הצליחה להעפיל לפיינל-פור (שגם הייתה הפעם האחרונה באותה תקופה בה היא גם זכתה בגביע), היה לאחר קיץ בו היא עשתה לא מעט מהפכות בסגל. היא החליפה גם רכז ראשון, גם סנטר ראשון (וכמדומני, כמעט את כל החמישיה), חיזקה את הספסל והפכה את צמד השחקנים הותיקים ביותר שלה לשחקני קצה ספסל די שוליים.
גם העונה היא הצליחה להעפיל לפיינל-פור, אחרי ששוב החליפה רכז, נפרדה משחקן כמו מוריס, הביאה סמול פורווד ראשון חדש ועשתה עוד כמה שינוים בסגל וברוטציה.

כמו כן, אנחנו יכולים להתבונן בצסקא של העונה שהחליפה כמעט את כל הסגל וגם את המאמן, והפכה לקבוצה החזקה ביותר באירופה.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי Mta_atic » 24 אפריל 2012, 15:51

פדרמן הוא משאת נפשו של כל עיתונאי ספורט.
אחד כזה שנפתח לגמרי בראיון ומספר את צפונות ליבו. לפעמים הוא מזכיר לי את רענן כץ בהתנהלות התקשורתית שהיא איפשהו בין ילדותית לאידיוטית.
אני מוקיר לגמרי את פעילותו במכבי, אבל הראיון הזה הוא שגיאה התנהלותית ממדרגה ראשונה.
בלי להזכיר אפילו את העברת הביקורת הגלויה על המאמן שהביא שקט למועדון וסחב על גבו את ההרפתקה ההזויה של האדריאטית, יותר מפחיד אותי הוא הנאום התבוסתני שלו על ההפסד:

"העונה הזו לא יכלה להיגמר טוב יותר מבחינתי. נגיד שהיינו עולים לפיינל פור ומפסידים בחצי הגמר לצסק"א מוסקבה ועוד מתמודדים עם כל הנושא הביטחוני של הבאת אלפי ישראלים לאיסטנבול, שזו כבר בעיה עצומה שמאוד חששתי ממנה. כשאני שוקל את הדברים אלה מול אלה אני אומר שזה נגמר מדהים. עשינו את הכל, כמעט את הבלתי ייאמן. ככה אני אוהב להפסיד. אין לי שום בעיה להפסיד ככה. להערכתי, פנאתינייקוס קבוצה טובה יותר, אז גם הצדק ניצח".

באמת שאני יכול להסכים על רוב הדברים (למעט הפסד לצסק"א בחצי, כי בעיניי אם היינו עולים היינו עוברים אותם), אבל לא נתלתי בהרבה בעלים של קבוצות פאר שדיברו על אהבתם להפסדים או על קבוצות אחרות שהיו טובות יותר. שמעון מזרחי לדוגמא תמיד ישרבב לאוויר ביטויים על המשחק הטוב של הקבוצה, אבל לא יזכיר אפילו ברמז אהבה כלשהי להפסד, ראוי ככל שיהיה.
גם כשאתה מפסיד צריך שתהיה בך איזשהי שריטה לשנוא את ההפסד הזה ועדיין להמשיך לטעון שהקבוצה שלך יותר טובה.
נכון, פאו טובה יותר מאיתנו, אבל אני לגמרי מעדיף את הווינריות של שמעון מזרחי על פני הכנות המעושה של אדון פדרמן.
סמל אישי של המשתמש
Mta_atic
חבר כבוד

הודעהעל ידי jol9 » 24 אפריל 2012, 15:51

קודי כתב:אם פדרמן יצליח לגרש מכאן מאמן כל כך טוב, נאמן, מצליח ומשקיען כמו בלאט, מבחינתי זו תחילת ההתרסקות של מכבי.
אגב, אם בלאט לא היה מחליף את פאפאס נגד חולון אחרי דקות זוועתיות שלו עם איבודי כדור רשלניים, איזה מסר זה היה מעביר לשחקנים האחרים? שיש כאלה שמותר להם לטעות וכאלה שלא? האם אז אוחיון או אליהו לא היו באים אליו בטענות אם הם היו מוחלפים בעקבות טעויות שעשו? אני פשוט לא מצליח להבין את פדרמן ולא מבין איזו השפלה היתה כאן מצד בלאט. אין לי ספק שבלאט היה יכול להשתמש הרבה יותר העונה בפאפאס, אבל בכל מקרה הוא הצליח בדרך שלו להפיק המון מקבוצה מאוד מוגבלת ולכן אי אפשר לבוא אליו בטענות.
אגב, אני בטוח שאם הבעלים את פאו, שמביאים מהבית מדי שנה פי כמה וכמה ממה שפדרמן מביא, היו אומרים את הדברים שפדרמן אמר אובראדוביץ היה שם את המפתחות על שולחנם עוד היום בבוקר.
ודבר אחרון - שימו לב שפדרמו לא מתנצל בפני בלאט אלא מדבר על כך שהיו כאלה (אנחנו הטיפשים כמובן) שהבינו את דבריו בצורה לא נכונה. 

יש לי שני דברים להגיד:
1 - חלק מדבריו של פדרמן נכונים. הם פשוט לא צריכים להיאמר על ידיו לעיתונאי. מה זה נותן לו בכלל?
לא מעט פעמים הרגשתי לא בנוח אחרי שבלאט התהפך על איזה שחקן שעשה טעות, ואין ויכוח שליאור ופאפאס מקבלים חלק גדול מהזעם הזה.
ושוב, הדברים האלה צריכים להיאמר בארבע עיניים, ובטח ובטח לא לעיתונאים, ועל אחת כמה וכמה לא לפני שהעונה נגמרה.

2 - לפני שאוברדוביץ' היה שם את המפתחות על השולחן, הואהיה הופך אותו על הבעלים. דייויד הוא לא ז'ליקו, אבל בשביל ההנהלה של מכבי הוא צריך להיות
אתרוג. לנו מותר להאשים אותו ולבוא אליו בטענות, אבל ההנהלה צריכה להיות איתו באותו ראש, ובטח לא ללכלך ואח"כ לבוא ולהגיד שיש לבלאט גיבוי מלא.
זה מגעיל ומסריח.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 24 אפריל 2012, 15:58

חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:

כבר במשך למעלה מעשור.

פאו לא הצליחה ליצור שושלות כמו של מכבי, לא הגיעה לשולשה גמרים רצופים וגם לא לשולשה פיינל-פורים רצופים אף פעם (דבר שמכבי עשתה גם לא ב2004-05).
צריכים גם לזכור שאחד המרכיבים החשובים ביותר (אם לא החשוב ביותר) בהצלחתה של פאו היה התקציב העצום והיכולת להנחית את השחקנים הטובים ביותר ביבשת.
איך אפשר לחשוב שהם יכולים להשיג יותר? אני חושב שכאשר קבוצה בה משחקים ביחד דיאמטידיס, באטיסט, פקוביץ', פוטסיס, ספנוליס ושאראס האגדי, בכל זאת לא מצליחה להעפיל אפילו לשלב ההצלבה, זו בהחחלט זו של אכזבה. עם סגל דומה באיכויותיו מכבי הצליחה לקחת שתי אליפויות אירופה ברציפות, דבר שפאו לעולם עשתה.
חוץ מזה, איך בכלל אפשר להשוות את מכבי לפאו ולצפות שהיא תפעל כמוה? מכבי לעלום לא הביאה שחקנים ב3 מיליון יורו לעונה, אין לה תקציב באותו סדר גודל וכמעט אף פעם היא לא הצליחה להביא כוכבים אירופיים גדולים לאחר שכבר שפרצו. אם מכבי בכל זאת מושוות כאן לפאו, אז כנראה שמכבי מתנהלת בצורה נכונה.
אם אנו מסתכלים בנתונים של הצלחה ביחס לתצקיב, אז מכבי נמצאת הרבה מעל פאו, הן בשנים האחרונות והן בכלל.

1. בשנים האחרונות הקבוצה הזו היתה קבוצה בינונית לחולטין ונחותה ממכבי. אני חשוב שהיו רק שתי עונות מאז תחילת שנות ה2000, בהן ברצלונה הגיעה להישג טוב יותר מזה של מכבי.
2. הפעם היחידה ב6 האחרונות בה ברצלונה הצליחה להעפיל לפיינל-פור (שגם הייתה הפעם האחרונה באותה תקופה בה היא גם זכתה בגביע), היה לאחר קיץ בו היא עשתה לא מעט מהפכות בסגל. היא החליפה גם רכז ראשון, גם סנטר ראשון (וכמדומני, כמעט את כל החמישיה), חיזקה את הספסל והפכה את צמד השחקנים הותיקים ביותר שלה לשחקני קצה ספסל די שוליים.
גם העונה היא הצליחה להעפיל לפיינל-פור, אחרי ששוב החליפה רכז, נפרדה משחקן כמו מוריס, הביאה סמול פורווד ראשון חדש ועשתה עוד כמה שינוים בסגל וברוטציה.

כמו כן, אנחנו יכולים להתבונן בצסקא של העונה שהחליפה כמעט את כל הסגל וגם את המאמן, והפכה לקבוצה החזקה ביותר באירופה.

חביב, אתה מה זה מתעסק בזוטות.
למי איכפת אם הם לקחו או לא לקחו 2 אליפויות ברצף... הם לקחו 3 אליפויות בחמש השנים האחרונות... אז היתה שם איזו עונה אחת שבה הם לא עלו להצלבה...
ביג דיל. גם למכבי היתה עונה כזאת.

איך אפשר להשוות בכלל בין שתי הקבוצות האלה מבחינת הישגים?

ברצלונה, וצסקא וכל השאר עושות שינויים בשוליים, ופעם ב עושות בנייה מחודשת.
מכבי עושה בנייה מחודשת כל שנה.

צסקא מביאה בבנייה המחודשת שלה את קרסטיץ' וקירילנקו, ומכבי את סמית' ואת שייר.

אלה ההבדלים...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 24 אפריל 2012, 16:12

מה קרה? מה כולכם פתחתם את הפה? מותר לעביר ביקורת גם על בלאט כמו על כל מאמן אחר.
אין שום ספק שפדרמן יודע הרבה יותר פרטים מכל אחד כאן על מה שהלך בין בלאט לבין פאפאס.
במקום לקפוץ וישר להאשים את פדרמן מבלי לדעת הרבה על הנושא, אולי קצת תפעילו את הראש, ותחשבו שכנראה יש דברים בגו אם פדרמן החליט לומר דברים כאלה בצורה כזאת. זה לא שפדרמן כל יום מלכלך על מישהו בתקשורת.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי קודי » 24 אפריל 2012, 16:18

felix_r כתב:מה קרה? מה כולכם פתחתם את הפה? מותר לעביר ביקורת גם על בלאט כמו על כל מאמן אחר.
אין שום ספק שפדרמן יודע הרבה יותר פרטים מכל אחד כאן על מה שהלך בין בלאט לבין פאפאס.
במקום לקפוץ וישר להאשים את פדרמן, אולי קצת תפעילו את הראש, ותחשבו שכנראה יש דברים בגו אם פדרמן החליט לומר דברים כאלה.

פדרמן יכול לבקר את בלאט בארבע עיניים, אבל להשפיל אותו בפומבי אחרי שהוא הצליח לחפות על לא מעט מחדלים של ההנהלה ואחרי שהוא יישר קו עם כל גחמה שלהם והצעיד את הקבוצה להישגים יפים מאוד, וכל זאת 4 ימים לפני פיינל פור האדריאטית זו לא רק חוצפה ועזות מצח אלא גם טיפשות ויהירות. האדם היחיד שפדרמן באמת מעריך הוא עצמו ומבחינתו כל היתר פגומים ונחותים.
השוו כאן את הראיון הזה לרענן כץ, אבל בניגוד לכץ שהיה נאיבי וכנראה גם לא מאוד חכם, פדרמן יודע בדיוק מה הוא אומר וזה היה כנראה עוד דרך שלו להראות לבלאט מי כאן הבוס. רק שהוא עשה את זה לאדם הלא נכון, ואם הוא גם שבר את הכלים ובלאט חס וחלילה יחליט לעזוב, פדרמן יתחיל להתרגל לשריקות בוז בהיכל.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי felix_r » 24 אפריל 2012, 16:25

קודי כתב:
felix_r כתב:מה קרה? מה כולכם פתחתם את הפה? מותר לעביר ביקורת גם על בלאט כמו על כל מאמן אחר.
במקום לקפוץ וישר להאשים את פדרמן, אולי קצת תפעילו את הראש, ותחשבו שכנראה יש דברים בגו אם פדרמן החליט לומר דברים כאלה.

פדרמן יכול לבקר את בלאט בארבע עיניים, אבל להשפיל אותו בפומבי אחרי שהוא הצליח לחפות על לא מעט מחדלים של ההנהלה ואחרי שהוא יישר קו עם כל גחמה שלהם והצעיד את הקבוצה להישגים יפים מאוד, וכל זאת 4 ימים לפני פיינל פור האדריאטית זו לא רק חוצפה ועזות מצח אלא גם טיפשות ויהירות. האדם היחיד שפדרמן באמת מעריך הוא עצמו ומבחינתו כל היתר פגומים ונחותים.
השוו כאן את הראיון הזה לרענן כץ, אבל בניגוד לכץ שהיה נאיבי וכנראה גם לא מאוד חכם, פדרמן יודע בדיוק מה הוא אומר וזה היה כנראה עוד דרך שלו להראות לבלאט מי כאן הבוס. רק שהוא עשה את זה לאדם הלא נכון, ואם הוא גם שבר את הכלים ובלאט חס וחלילה יחליט לעזוב, פדרמן יתחיל להתרגל לשריקות בוז בהיכל.

כמובן שכל האנשים טיפשים, חוץ מאלה שבפורום הזה.
נו באמת, קודי...

ומה כל כך בלתי נסלח בהשוואה לפיני גרשון. אפשר לחשוב שגרשון היה איזה רוצח סידרתי....
נערך לאחרונה על ידי felix_r בתאריך 24 אפריל 2012, 16:26, נערך פעם אחת בסך הכל.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 24 אפריל 2012, 16:26

במקום לקפוץ וישר להאשים את פדרמן מבלי לדעת הרבה על הנושא, אולי קצת תפעילו את הראש, ותחשבו שכנראה יש דברים בגו אם פדרמן החליט לומר דברים כאלה בצורה כזאת. זה לא שפדרמן כל יום מלכלך על מישהו בתקשורת.

מותר לעיתונאים, מותר לאוהדים, מותר לפרשנים, מותר למאמנים אחרים, אבל אסור להנהלה (בפומבי) אלא אם כן רוצים להיפרד ממנו, ואסור כמובן לשחקנים של המאמן.
זה שפדרמן יודע פרטים, לא אומר שהוא צריך לצאת ולכבס את זה בחוץ. זה לא מכובד.

העובדה שמיד אחרי זה הוא רץ לעיתונאי אחר, ואמר שלא פירשו אותו נכון או לא הבינו אותו נכון, רק מחזקת את זה שהוא עשה טעות גדולה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 24 אפריל 2012, 16:28

jol9 כתב:

מותר לעיתונאים, מותר לאוהדים, מותר לפרשנים, מותר למאמנים אחרים, אבל אסור להנהלה (בפומבי) אלא אם כן רוצים להיפרד ממנו, ואסור כמובן לשחקנים של המאמן.

העובדה שמיד אחרי זה הוא רץ לעיתונאי אחר, ואמר שלא פירשו אותו נכון או לא הבינו אותו נכון, רק מחזקת את זה שהוא עשה טעות גדולה.

בדיוק ההפך. הבן אדם היחיד שיש לו את הזכויות הגדולות ביותר לעביר ביקורת זה המעסיק שמשלם לו את המשכורת.

זה שהוא אמר שלא פירשו אותו נכון, יכול גם להוכיח שלא פירשו אותו נכון פשוטו כמשמעו. לא חייבים לחפש קונספירציה בכל דבר.
נערך לאחרונה על ידי felix_r בתאריך 24 אפריל 2012, 16:30, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי yarinsaky » 24 אפריל 2012, 16:28

פדרמן עצמו יודע שהוא עשה טעות והוא מנסה לצאת מזה עכשיו, על מה הוויכוח ? הוא יצא חומוס.

פדרמן שורף כאן כל מאמן , פיני ושרף כבר שרופים, עוד מעט בלאט. אולי שיתן לבן או לנכד לאמן.
הסגל של מכבי ת"א :

רכזיות - בר רפאלי, אליזבת הארלי
קלעיות - מורן אטיאס, ליב טיילור
סמוליות - ג'יזל, קים קרדישיאן
פאווריות- מייגן פוקס, אולגה קורילנקו
סנטריות - פנלופה קרוז, קייט ווינסלט

מאמנות- שרון סטון, - מישל פייפר, ברוק שילדס
yarinsaky

הודעהעל ידי jol9 » 24 אפריל 2012, 16:31

felix_r כתב:
jol9 כתב:

בדיוק ההפך. הבן אדם היחיד שיש לו את הזכויות הגדולות ביותר לעביר ביקורת זה המעסיק שמשלם לו את המשכורת.

מותר בארבע עיניים. מה שפדרמן עשה, זה אקט פחדני. במקום לבקר בארבע עיניים הוא רץ עם הביקורת לעיתונאי.
תשים לב, שאני אמרתי שהביקורת בחלקה לפחות, לגיטימית, וגם אני לא אוהב את היחס של בלאט לפאפאס, אבל פדרמן ממש עשה טעות גדולה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 24 אפריל 2012, 16:32

yarinsaky כתב:פדרמן עצמו יודע שהוא עשה טעות והוא מנסה לצאת מזה עכשיו, על מה הוויכוח ? הוא יצא חומוס.

פדרמן שורף כאן כל מאמן , פיני ושרף כבר שרופים, עוד מעט בלאט. אולי שיתן לבן או לנכד לאמן.

טוב שאתה לוקח איזו כתבה ומחליט שמאותו הרגע אתה יודע הכל ושאפילו אין על מה להתווכח. אתה לא חושב שאתה מסיק מסקנות קצת נמהרות?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 24 אפריל 2012, 16:34

jol9 כתב:
felix_r כתב:
jol9 כתב:

מותר בארבע עיניים. מה שפדרמן עשה, זה אקט פחדני. במקום לבקר בארבע עיניים הוא רץ עם הביקורת לעיתונאי.
תשים לב, שאני אמרתי שהביקורת בחלקה לפחות, לגיטימית, וגם אני לא אוהב את היחס של בלאט לפאפאס, אבל פדרמן ממש עשה טעות גדולה.

מה זה רץ? הוא רץ כל כך מהר שכמעט שנה עברה עד שהוא הגיע אל היעד :laugh2
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 24 אפריל 2012, 16:38

כמו שאני מכיר את הרמה של העתונאות בישראל, אני אף פעם לא מתייחס לדברים שפורסו כעובדות בשטח. אם אני בעצמי לא רואה בן אדם כלשהו בטלויזיה אומר או עושה משהו, אני מתייחס לכל דבר כ-"עדות שמיעה" (כמו שקוראים לזה בבית משפט).
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 24 אפריל 2012, 16:38

jol9 כתב:
חביב אורנג'ד כתב:
jol9 כתב:

כבר במשך למעלה מעשור.

פאו לא הצליחה ליצור שושלות כמו של מכבי, לא הגיעה לשולשה גמרים רצופים וגם לא לשולשה פיינל-פורים רצופים אף פעם (דבר שמכבי עשתה גם לא ב2004-05).

חביב, אתה מה זה מתעסק בזוטות.
למי איכפת אם הם לקחו או לא לקחו 2 אליפויות ברצף... הם לקחו 3 אליפויות בחמש השנים האחרונות... אז היתה שם איזו עונה אחת שבה הם לא עלו להצלבה...
ביג דיל. גם למכבי היתה עונה כזאת.

איך אפשר להשוות בכלל בין שתי הקבוצות האלה מבחינת הישגים?

אסכם זאת בשתי נקודות:
1. יש כאן אנשים הרואים בהעפלה לפיינל-פור הישג בפני עצמו שלא יורד מזכיה בגביע. בפרמטר זה, מכבי מדורגת ראשונה ב12 השנים האחרונות, גם מעל פאו.
2. פאו בכל זאת זכתה ביותר גביעים? עם כן, בפרמטר זה מכבי מדורגת רק במקום השני.
אילו קבוצות נמצאות מתחת למכבי? צסקא וברצלונה עטירות התקציב, אולימפיאקוס שעד העונה הנוכחית היתה קבוצה ענקית ומפוצצת בכסף, ויטוריה וסיינה שנוטות לשמור על סגלם ולא מביאות תארים, וירטוס בולוניה שנעלמה ממזמן, ז'לגיריס קובנה החביבה וכל הקבוצות הרוסיות שאינן צסקא (וגם את צסקא עצמה אותה הזכרתי קודם). זה באמת כ"כ גרוע? הגישה של הקבוצות האילו באמת יותר הצליחה מזו של מכבי?

כנראה שהגישה של מכבי בכל זאת נכונה ועוזרת לה להתקדם. אם הקבוצה היחידיה שמדורגת מעליה היא קבוצה שבכל אחת מ12 השנים האחרונות (ולמעשה, מדובר בהרבה יותר מ12) היתה קבוצה בעלת תקציב גדול יותר ממכבי ומכמעט כל אחת מן הקבוצות ביורוליג, אז כנראה שמכבי יודעת להתנהל נכון, וההנהלה (או "פדרמן" כפי שהיא מכונה כאן) מקבלת החלטות נבונות.
אז אנחנו רק במקום השני? לא נורא. זה לא משהו שאמור לשנות את הגישה ולגרום למכבי לחשוב אחרת. גם ככה חסרים למכבי שני גביע אירופה בכדי למצוא את עצמה מעל פאו וגם אם נשאר רק במקום השני, זה לא יהיה כזה נורא.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי yarinsaky » 24 אפריל 2012, 16:40

felix_r כתב:
yarinsaky כתב:פדרמן עצמו יודע שהוא עשה טעות והוא מנסה לצאת מזה עכשיו, על מה הוויכוח ? הוא יצא חומוס.

טוב שאתה לוקח איזו כתבה ומחליט שמאותו הרגע אתה יודע הכל ושאפילו אין על מה להתווכח. אתה לא חושב שאתה מסיק מסקנות קצת נמהרות?

אני לא חושב, אני דווקא לא מהמתלהמים בד"כ.

מה שבטוח שאצל מזרחי אין סיכוי שהיה יוצא ראיון כזה, משום מה אצל פדרמן מאמנים חוטפים בתקשורת וגשרים נשרפים. אם זה היה רק המקרה של בלאט בכלל לא הייתי חושב שזה עד כדי כך חמור.

הרי לא מדובר כאן על משהוא שעיתונאי מפרסם ממקור שני, אלו דברים שנאמרו בשמו לא הוכחשו. אדרבא, שיבוא ויכחיש את הדברים.
ערוץ הספורט הוא בבעלות של אחד מבעלי מכבי, אם יש שם פולו אפ על הסיפור כנראה יש דברים בגו.
הסגל של מכבי ת"א :

רכזיות - בר רפאלי, אליזבת הארלי
קלעיות - מורן אטיאס, ליב טיילור
סמוליות - ג'יזל, קים קרדישיאן
פאווריות- מייגן פוקס, אולגה קורילנקו
סנטריות - פנלופה קרוז, קייט ווינסלט

מאמנות- שרון סטון, - מישל פייפר, ברוק שילדס
yarinsaky

הודעהעל ידי קודי » 24 אפריל 2012, 16:47

פליקס - פדרמן הוא לא פרשן או עיתונאי ודווקא בגלל שהוא הבוס של בלאט הוא צריך היה לשתוק.
אלה שטוענים שמכבי מצליחה רק בזכות ההנהלה - תחילת ההצלחה ומכירת המנויים התחילה כשבלאט היה כאן ולמעט שנה אחת (בה עבר לאמן בטרוויזו והיתה המשך של עונה קודם לכן) הקבוצה הצליחה ב-12 השנים האחרונות אך ורק בשנים בהן היה כאן.
קודי

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־30 אורחים