חביב אורנג'ד כתב:דוקא הגישה הזו הובילה את מכבי ללא מעט הישגים.
בעונה שעברה מכי החליפה כמעט את כל החמישיה, עשתה לא מעט מהפכות בקו הקדמי, החליפה רכז ראשון ועל הדרך גם את המאמן, והפכה מקבוצה אפרורית שעפה ברבע הגמר היורוליג ומפסידה את האליפות בארץ, לסגנית אלופת אירופה ודאבליסטית בארץ ועוד עשתה זאת בהרכב חסר. צריך להזכיר שבאותו קיץ ביכו את עזיבתם של פישר (שברמה העבודתית, התגלה כאחד הסנטרים היותר גרועיםשהיו למכבי) ואנדרסון שלא הצליח להגיע לשום הישג משמעותי ביורוליג.
גם ב2008, 2004 ו2000, מכבי עשתה לא מעט שינויים בסגל ומצאה את עצמה בגמר היורוליג או אפילו כאלופת אירופה.
אגב, אני תוהה מדוע אתה טוען שבארסה שולטת ביבשת.
מה כבר הקבוצה הזו עשתה ב13 השנים האחרונות? בתקופה זו היא זכתה רק פעמיים ביורוליג והתקשתה מאוד לחבר שני פיינל-פורים רצופים. על הדרך היא גם הודחה פעמיים על-ידי מכבי בשלבים מכריעים (אותה מכבי שעשתה הרבה שינויים בסגל) וגם הספיקה להפסיד כמה אליפויות מקומיות (בסדרה ולא בפיינל-פור).
מה מכבי עשתה בשנים האילו? זכתה 3 פעמים ביורוליג וגם הגיעה לשלושה פיינל-פורים ברצף ואף עשתה זאת פעמיים . באותה תקופה, מכבי גם לא הפסידה שום תואר מקומי שהכורע בסדרה. אין אף קבוצה באירופה (חוץ מפאו ואולי גם צסקא) שהגיעו לכזה הישג בשנים הללו. לא סיינה שמשמרת את סגלה מעונה לעונה, לא ויטוריה עם כל השושלות מתחיל העשור הקודם, לא ריאל מדריד שבכלל לא התקרבה להישגים הללו וכאמור, גם לא ברצלונה שלאורך כל התקופה הזו נהנתה מתקציב עצום (גדול בהרבה מזה של מכבי), הצליחו להגיע לכאלו השגים וזאת עובדה מוצקה.
גם פאו היתה יכולה לעשות הרבה יותר מהסגל והתקציב שלה. עם כל הכסף, השמות הנוצצים, המאמן הותיק והמסורת, היא לא הצליחה לייצר שושלת מרשימה בשנים האחרונות והתקשתה מאוד לחבר שני פיינל-פורים רצופים וספק מאוד גדול אם היא תצליח לזכות העונה שוב בגביע הנכסף. מקבוצה כזו צופה להרבה יותר.
בכל מקרה, מכבי לא נופלת רחוק מן הקבוצות הגדולות של אירופה ועל חלקן כאמור, היא דוקה עולה ואפילו די בהרבה. למרות הנחיתות התקציבית, מכבי היא אחת מבין שלושת הקבוצות המצליחות ביותר באירופה ב13 השנים האחרונות וזאת בעיקר בזכות רכש נכון ותחלופת שחקנים. לא מעט פעמים מכבי ידעה לאתר שחקנים לפני פריצה וזה בדיוק היה הדבר שהווה שפן שנשלף מן הכובע והיה לשובר שוויון בין מכבי לקבוצות הגדולות שהעדיפו לשפוך מליוני דולרים על שחקנים פחות טובים.
חוץ מזה, אני לא רואה מה הטעם לשמר את רוב הסגל הקיים.
האם שחקנים כמו בורשטיין, פאפאלוקאס, שייר ומאלט (שכבר הספיקו לעזוב), הם אילו שיקחו אותנו לפיינל-פור? האם סופו באמת יזכה לברך חדשה ויחזור להיות אותו סופו של השנה שעברה? האם סמית' באמת יראה את אותה יכולת כמו בסדרה מול פאו בעונה הבאה? האם כדאי להשאיר את יוגב בתור רכז ראשון?
כמו שלי זה נראה, השארות עם המצב הקיים היא הימור הרבה יותר גדול מאשר נסיון לרענן את הסגל ולבצע תחלופת שחקנים.
אישית, הסגל של השנה נראה בעיניי די בינוני ואפור. הוא אמנם טוב יותר מזה שהיה כאן לפני שנתיים וגם הצליח להביא את מכבי מרחק נגיע מן הפיינל-פור, אבל אני לא מזהה בסגל הזה יותר מדי שחקנים שבאמת שייכים לרמות הגבוהות של אירופה או כאלו שיכלו לתת תפוקה משמעותית מול קבוצות כמו ברצלונה או צסקא.
פרט לשחקנים הישראלים (חוץ מבורשטיין) כל השחקנים בסגל הזה נראים לי ברי החלפה. הייתי מאוד שמח אם לנגפורד ישאר, אבל גם לו ניתן למצוא תחליף. למרות שאני מאוד מחבב אותו, אני לא חושב שמכבי תעשה בשכל אם תשלם לו סכומים מופקעים. אולי כדאי לבחור בקונספט אחר בכל הנוגע לקו האחורי.
הגישה הזאת לא הובילה את מכבי לכ"כ הרבה הישגים. בכל מקרה, אני לא אומר שזה תמיד לא טוב. אני אומר שזה לא טוב כשזה קורה כל שנה ושנה.
וזה מה שקורה בכל העונות מאז עזיבתו של פארקר.
לא זוכר שמישהו ביכה את אנדרסון, וגם לא את פישר. פישר היה שחקן טוב אבל לא כסנטר מוביל, וכולם הבינו את זה.
כשאני אומר שולטת, אני מתכוון לשנים האחרונות. בשושלת של מכבי רוב השחקנים או שפרשו, או שלקראת פרישה - זאת כבר היסטוריה.
אני מתכוון ל5-6 השנים האחרונות, בהן שלושת הקבוצות האלה חולקות בינהן את כל האליפויות של היורוליג.
אתה לא באמת משווה בין האליפויות בספרד לבין אליפויות בארץ, נכון?
פאו היא בכלל הקבוצה הכי מצליחה של העשור וחצי האחרונים. אין הרבה מה להגיד עליהם. לא מבין איך אפשר בכלל לחשוב שהם יכולים להשיג יותר, כשהם לוקחים אליפויות אירופה,
כבר במשך למעלה מעשור.
שוב, אין מה להתברבר על מה שהיה ב2004-2005. מה שהיה אז, לא יחזור, ולכן אין מה להתייחס לזה כרגע. בשנים האחרונות, מכבי היאלא ממש רלוונטית ולא מועמדת לזכיה,
אל אף שתי הופעות בגמר. בין השאר, בגלל שיטת ההחלפות של הסגל כל שנה. לא רואה סיבה להתכחש לזה.