המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
Holiday_Armadillo כתב:jol9 כתב:אתה צודק, זה באמת מקרים שונים.
בגדול אולי היה אפשר לחשוב על סוגים שונים של חוזי ספורט....
בכל אופן, גם במקרה של פארגו וגם במקרה של אוחיון זה הלך לבורר. לדעתי מכבי צריכה לבדוק טוב טוב את החוזים שלה, ואת מי שעורך אותם, ולהכניס סעיפים לתוך
החוזה שמגינים על המועדון ממקרים כאלה.
אני אגיד לך למה אי אפשר למנוע את זה
לפארגו היה חוזה של 900K
לאוחיון יש חוזה של 200K
בסופו של דבר זה לא משנה כי ברגע שזה מגיע לפיב''א הם תמיד אבל תמיד הולכים עם השחקן
הם לא נועלים שחקנים בתוך קבוצות ואומרים ''מצטערים, יש לך חוזה'' אלא ''תשלם סכום סמלי והחוזה מבוטל''
הם מראים לשחקנים שחוזה זה בגדר המלצה בלבד ואם יש לך הצעה יותר טובה אז תיהנה..לקבוצות אין שום דבר לעשות נגד זה
מקובי כתב:אני עובד בבנק, ואם אני אקבל הצעה טובה יותר במקום אחר אני לא אעשה את זה מאחורי הגב.
אני אלך ואגיד להם, ואגיד שאני רוצה להתפטר. הם יגידו לי שאני צריך להשלים עד סוף החודש (בד"כ) ואז אני משוחרר.
אני לא אלך לחתום במקום אחר ואז לא אופיע יותר במקום העבודה הנוכחי שלי. לא מתנהגים ככה.
מה שאני מנסה להבהיר שאני לא כועס על יוגב בגלל זה שהוא רוצה להתקדם (כלכלית) אני כועס על יוגב בגלל הדרך שבה זה נעשה. גם אם בוצעה טעות בחוזה, וגם אם הוא בטוח שהוא שחקן חופשי, המינימום בתור אדם הגון לבוא למעסיק ולהגיד שאתה רוצה להשתחרר ולראות כמה אתה צריך לתת פיצוי.
ברור לכולם שמכבי לא יחזיקו שחקן בכוח. עברנו את הימים האלה.
jol9 כתב:Holiday_Armadillo כתב:jol9 כתב:אתה צודק, זה באמת מקרים שונים.
בגדול אולי היה אפשר לחשוב על סוגים שונים של חוזי ספורט....
בכל אופן, גם במקרה של פארגו וגם במקרה של אוחיון זה הלך לבורר. לדעתי מכבי צריכה לבדוק טוב טוב את החוזים שלה, ואת מי שעורך אותם, ולהכניס סעיפים לתוך
החוזה שמגינים על המועדון ממקרים כאלה.
אני אגיד לך למה אי אפשר למנוע את זה
לפארגו היה חוזה של 900K
לאוחיון יש חוזה של 200K
בסופו של דבר זה לא משנה כי ברגע שזה מגיע לפיב''א הם תמיד אבל תמיד הולכים עם השחקן
הם לא נועלים שחקנים בתוך קבוצות ואומרים ''מצטערים, יש לך חוזה'' אלא ''תשלם סכום סמלי והחוזה מבוטל''
הם מראים לשחקנים שחוזה זה בגדר המלצה בלבד ואם יש לך הצעה יותר טובה אז תיהנה..לקבוצות אין שום דבר לעשות נגד זה
לא בטוח שזה נכון. אם זה מעוגן בחוזה בצורת סעיף שהשחקן חתום עליו למשל "במידת הפרת חוזה חד צדדית, הצד המפר מחוייב לפצות את הצד השני בסכום X",
אז זה מה שהצד המפר יצטרך לשלם.
מה שכן, אסור לכתוב שם סכומים לא הגיוניים, למשל אי אפשר היה לחייב את אוחיון לשלם מליון דולר על הפרת חוזה של 200K. מצד שני, אם לפארגו היה סעיף שהוא חייב לפצות את מכבי ב900K,
שזה סכום הגיוני ע"פ גובה החוזה, אז אולי הוא היה חושב פעמיים...
jol9 כתב:אבל אם יש פיצוי שהוא כבד לשחקן, אז הוא יחשוב פעמיים אם זה שווה לו.
את חושבת שפארגו היה משלם למכבי מליון דולר פיצוי? אני מבטיח לך שלא, כי הוא לא הרוויח מליון דולר בקריירה שלו עד עכשיו.
מקובי כתב:אני עובד בבנק, ואם אני אקבל הצעה טובה יותר במקום אחר אני לא אעשה את זה מאחורי הגב.
אני אלך ואגיד להם, ואגיד שאני רוצה להתפטר. הם יגידו לי שאני צריך להשלים עד סוף החודש (בד"כ) ואז אני משוחרר.
אני לא אלך לחתום במקום אחר ואז לא אופיע יותר במקום העבודה הנוכחי שלי. לא מתנהגים ככה.
מה שאני מנסה להבהיר שאני לא כועס על יוגב בגלל זה שהוא רוצה להתקדם (כלכלית) אני כועס על יוגב בגלל הדרך שבה זה נעשה. גם אם בוצעה טעות בחוזה, וגם אם הוא בטוח שהוא שחקן חופשי, המינימום בתור אדם הגון לבוא למעסיק ולהגיד שאתה רוצה להשתחרר ולראות כמה אתה צריך לתת פיצוי.
felix_r כתב:מקובי כתב:אני עובד בבנק, ואם אני אקבל הצעה טובה יותר במקום אחר אני לא אעשה את זה מאחורי הגב.
אבל יוגב כן ניגש לפדרמן ג'וניור ואמר שיש לו הצעות גבוהות מאוד. הוא הודיע ובא לדבר בצורה טובה. הוא אמר לפדרמן, שלמרות ההצעות הגבוהות הוא מעדיף להשאר במכבי אם רק ישדרגו לו קצת את השכר. והוא לא ביקש שישוו לו את השכר להצעות שיש לו. הוא בסך הכל ביקש להוסיף לו 40-50 אלף דולר. ואיך הגיב פדרמן? פדרמן הגיב בבוז ! אז מי אשם?
Holiday_Armadillo כתב:jol9 כתב:אבל אם יש פיצוי שהוא כבד לשחקן, אז הוא יחשוב פעמיים אם זה שווה לו.
את חושבת שפארגו היה משלם למכבי מליון דולר פיצוי? אני מבטיח לך שלא, כי הוא לא הרוויח מליון דולר בקריירה שלו עד עכשיו.
אני לא יודעת אם אפשרי לעשות סעיפים כאלה
לא מבחינת רצון השחקן ולא מבחינת קבילות החוזה מול פיב''א
jol9 כתב:Holiday_Armadillo כתב:jol9 כתב:אבל אם יש פיצוי שהוא כבד לשחקן, אז הוא יחשוב פעמיים אם זה שווה לו.
אני לא יודעת אם אפשרי לעשות סעיפים כאלה
לא מבחינת רצון השחקן ולא מבחינת קבילות החוזה מול פיב''א
זה נכון, וזה צריך להיבדק. סה"כ שחקן שחותם על חוזה no cut לשנתיים נניח, אבל לא מוכן לחתום על סעיף כזה, אומר שהוא מתכוון להפר את החוזה אחרי שנה, ואין
סיבה להחתים אותו.
מכבי הציעו לאוחיון שדרוג מינמלי. אני חושב שהיה אפשר להציע לו משהו בסגנון 300 לעונה הראשונה ושדרוג של 50K כל שנה (עם אפשרות נניח
לחתוך אחרי שנתיים).
אני מאמין שאם היה מקבל הצעה כזאת, אז הוא היה לוקח את זה ולא מנסה לברוח החוצה.
ושוב, אם היה לו חוזה נעול, אז הצדק היה איתך, וגם אמרתי את זה בתחילת הפרשה, אבל לא היה לו חוזה נעול משפטית, ולכן מי שעשה את הטעות היה צריך
לשלם על זה (ככה זה עובד מה לעשות).
קודי כתב:בחוזה של אוחיון לא ברור כלום, בטח לא איזה צד צודק. הרי הטעות שלטענת מכבי קיימת כתובה פעמיים בחוזה ואילו זו שלטענת אוחיון קיימת כתובה פעם אחת, אז בטח אי אפשר לומר שהקייס של מכבי טוב יותר. הקהל, אגב, שחלק לא מבוטל ממנו היה השבוע בהיכל - הוא כנראה לא כל כך טיפש לאכול כל מה שפדרמן מאכיל אותו ולא ראיתי אף קריאת בוז אחת כלפי אוחיון אלא בדיוק להיפך - עידוד מאוד משמעותי. יותר מזה - גם בלאט לפני המשחק אתמול לחץ לא יד בחמימות, נתן לו צ'פחה ידידותית וצחק איתו, כך שלא נראה לי שמיהו חוץ מפדרמן (שכנראה כועס עליו כי הוא תפס את בנו ואת אחיינו, עוה"ד של מכבי, במערומיהם) לא סולח לו.
ומה זה משנה מי עכשיו בצרות ומי לא (ולא היית חושב שמי שיש לא ביד חוזה לשנתיים של 1.7 מיליון דולר הוא בצרה גדול) - שמכבי יתבגרו ויתגברו על הפגישה באגו ויעשו מה שטוב לקבוצה ולא מה שטוב לפדרמן או לאוחיון.
Holiday_Armadillo כתב:felix_r כתב:מקובי כתב:אני עובד בבנק, ואם אני אקבל הצעה טובה יותר במקום אחר אני לא אעשה את זה מאחורי הגב.
אבל יוגב כן ניגש לפדרמן ג'וניור ואמר שיש לו הצעות גבוהות מאוד. הוא הודיע ובא לדבר בצורה טובה. הוא אמר לפדרמן, שלמרות ההצעות הגבוהות הוא מעדיף להשאר במכבי אם רק ישדרגו לו קצת את השכר. והוא לא ביקש שישוו לו את השכר להצעות שיש לו. הוא בסך הכל ביקש להוסיף לו 40-50 אלף דולר. ואיך הגיב פדרמן? פדרמן הגיב בבוז ! אז מי אשם?
40-50 אלף דולר? אוחיון דרש משכורת כמו של בורשטיין ופניני והוא בעצמו אמר את זה
זה יותר בסביבות ה-150K..מה הוא עשה שהוא יכול לדרוש חוזה כמו של בורשטיין ופניני?
די לנסות להוציא את אוחיון אמא תרזה ולהסתכל בעיניי כלבלב רטוב בלי להבין מה הוא עשה לא בסדר
את הלפרין שיחררו כי הוא בא אליהם עם הצעה מאולי' שמכבי לא יכלו להשוות והם נתנו לו את ברכת הדרך..פדרמן אמר שהם היו עושים את אותו דבר בשביל אוחיון אם היה מדבר איתם כי הם לא מתכוונים למנוע משחקן חוזה ענק
לא רק שאוחיון לא סיפר למכבי, הסוכן שלו הוא זה שהציע אותו לקבוצות אחרות כשהוא תחת חוזה, הוא נסע לרוסיה בחשאי בשביל לעבור בדיקות רפואיות וגרם לכל ה''מקורבים'' שלו ללכלך על מכבי בתקשורת..ממש שה תמים
יוסי22 כתב:כדאי לזכור שבמקרה פארגו ( שגם הוא בסוף שילם למכבי את כל מה שהרוויח פה , כלומר נתן שנה בחינם) היתה לו טענה (שלא התקבלה) בדמות השביתה שגרמה לו לא להשיג חוזה וסיכומי הדברים שהוא השיג במקום חוזה במצב הנתון.
אוחיון סתם חצוף שמנצל ( אולי ) טעות טכנית בחוזה , אם מכבי מתעקשים שלא לשחרר אותו בניגוד לפארגו ולא דורשים פיצוי , יש סיכוי סביר שהוא יתגלגל כמה חודשים בלי קבוצה וילמד שיעור בהתנהגות ודרך ארץ.
בהערת אגב גם ברמה המקצועית יש הבדל גדול מאוד בין פארגו שהיה אחד הגארדים הטובים באירופה באותה שנה (הרבהיותר טוב מאיידסון לדוגמא) לאוחיון שנתן כמה משחקים טובים לצד משחקים עם החטאות מסמרות שיער.
חביב אורנג'ד כתב:3. לכל מי שטוען שמכבי לא יודעת לכתוב חוזים, אציין שבפעם האחרונה ששחקן ישראלי קיבל הצעה שהוא לא יכול לסרב לה, הוא היה תחת חוזה חתום ללא סעיף יציאה והוא בכל זאת עזב.
למרות שחוזים צריכים לכבד (כפי שהוזכר בסעיף הקודם), ממש לא בטוח שגם אם לא היתה "בעייתיות" בחוזה של אוחיון (בעייתיות שטרם בכלל אומתה), אז הוא היה נשאר כאן.
MTA2311 כתב:אנשים פה יצאו מפרופורציות.
בואו אני אחדש לכם, לא לכל שחקן שעשה כמה משחקים טובים, מגיע שדרוג בשכר. אם יוגב היה מסיים חוזה, והיה רוצה ללכת לקבוצה שמציעה לו יותר, אני מאמין שכולם פה היו מפרגנים לו, אבל עצם הדרישה שלו לשדרוג ממכבי, בסך הכל אחרי העונה הראשונה שלו במועדון( שברובה הוא היה רע מאוד), גובלת בחוצפה.
אז יכול להיות שהייתה טעות מסויימת בחוזה, אבל כל זה לא היה קורה, אם ליוגב לא היה עולה השתן לראש.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־29 אורחים