מתברר שלא רק פדרמן מפסיד כסף

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מתברר שלא רק פדרמן מפסיד כסף

הודעהעל ידי מקובי » 02 ינואר 2013, 22:17

jol9 כתב:מקובי,
מספר הערות למה שכתבת.

1 - כתבת שהקבוצה שלנו נמצאת בממוצע בטופ 8 ושזה לא מובן מאליו.
אני חושב שמכבי אפילו מעט טובה יותר מזה בחמש-שש העונות האחרונות (2 גמרים ורק הדחה אחת בטופ 16), אבל אני לחלוטין לא מקבל את זה שזה לא מובן
מאליו. אל תשכח שמדובר באחד המועדונים הגדולים באירופה, שיש לו רמת הכנסות כנראה בטופ 3 לכל הפחות.
מועדון כזה לא יכול להסתפק באמירה שטופ 8 זה לא מובן מאליו.
האם אתה חושב שמנ יונייטד, בארסה, ריאל וצ'לסי יסתפקו ברבע גמר הצ'מפיונס? כל אחת מהן לא תשמח גם לא מחצי גמר וגם לא מגמר, אלא רק מזכיה בתואר.

במקרה של מכבי, אפשר וצריך להגיד שהמטרה היא לכל הפחות פיינל פור, אבל לא רק במילים, אלא גם במעשים.

2. לגבי המציאות - אין לי בעיה אם זאת הגישה לגבי השחקנים המשלימים. אתה יודע מה, אין לי בעיה לצורך העניין, אם זה לגבי כלל הזרים.
אבל רק בתנאי אחד - כל שחקן טוב שמוכיח את עצמו בקבוצה, גם ממשיך בקבוצה. אחרת, השיטה הזאת תדרדר את מכבי לבינוניות עצובה.

3. לגבי משקיע - הסוף של הדברים שלך הוא נכון, בגלל זה אני לא ממהר לקרוא להחלפת הבעלים. אני יודע ומבין היטב את הערך של הנהלה מנוסה,
שמבינה את רוח המועדון ואחראית גם להבטחת עתידה, ולכן הפתרון הנכון הוא למצוא דרכים אחרות להגדלת התקציב (או לפחות לניצול מירבי של התקציב הנוכחי).

4. לגבי הפטור ממס, לדעתי זה לא רלוונטי בכלל לזרים ברמת ההשתכרות במכבי.יותר לזרים שמשחקים בקבוצות בליגות המשנה.

1. אין לי שום תלונה לגבי המצב של מכבי בשנים האחרונות. גם שנה שעברה לא היינו רחוקים מלהעפיל שוב לפיינל פור וזה כשהסנטר שלנו לא משחזר את יכולתו (בלשון המעטה).
זה שהקבוצה לא מצהירה על פיינל פור במילים לא אומרת שהם לא מכוונים לשם.
מכבי כל שנה מכוונת הכי גבוה שאפשר- אנחנו מכבי.
ברור לכולם שכל טיפוס על הר מתחיל מצעד אחד קטן, בגלל זה מסתכלים קודם כל על השלב הראשון, אח"כ על הטופ 16, אח"כ על ההצלבה ואז על הפיינל פור. טבעי לגמרי.
(בגלל זה קצת איכזב אותי הראיון עם פדרמן- גם אם אתה חושב ככה אין לך זכות להגיד את זה..)

אגב צ'לסי אלופת אירופה עפה בשלב הבתים השנה, בשנה שעבר יונייטד עפה בבתים... קבוצות גדולות מתכננות ללכת עד הסוף, ואין צורך להצהיר שזאת המטרה- זה המובן מאליו.

2. כן ולא.
בעבר מכבי השוותה הצעות, וידעה להשאיר את השחקנים שהיא רצתה. מצד שני אי אפשר לבוא בטענות כשמכבי לא משתגעת בסכומים כדי להשאיר שחקן (1.1 מיליון דולר ללאנגפורד זה מאוד מכובד, אבל 1.8 זה די מוגזם לטעמי...)
בעולם מושלם היינו יכולים להשוות כל הצעה, אבל יש גם שיקולים שהם מעבר ואני יכול להבין אותם.
אגב, לא כל שחקן שמציעים לו מיליון דולר שווה את הסכום הזה (מישהו אמר הנדריקס?)

4. לגבי הפטור ממס- יכול להיות שזה כן רלוונטי. עד כמה שהבנתי זרים עד סכום של 144 אלף דולר לשנה פטורים ממס בארץ... בהחלט מסקרן כמה קבוצות קטנות בארץ משלמות לזרים (נניח דונטה סמית' או סטול מחיפה וכד') כי אם זה פחות אז זה בהחלט יכול להיות רלוונטי מבחינת מכבי.
מקובי

הודעהעל ידי חנו'ש » 02 ינואר 2013, 22:23

מקובי כתב:4. לגבי הפטור ממס- יכול להיות שזה כן רלוונטי. עד כמה שהבנתי זרים עד סכום של 144 אלף דולר לשנה פטורים ממס בארץ... בהחלט מסקרן כמה קבוצות קטנות בארץ משלמות לזרים (נניח דונטה סמית' או סטול מחיפה וכד') כי אם זה פחות אז זה בהחלט יכול להיות רלוונטי מבחינת מכבי.

מכבי (ואין לי מושג למה), לא משלמת לשחקנים את הסכומים שהם הרוויחו בקבוצות הליגה.
אתה חושב שפארגו הרוויח במכבי אותו סכום שקיבל בגליל? או פרקינס בחיפה? או שתומאס (שהוא גבוה ברמת קבוצות הליגה בקושי) מרוויח את אותו הסכום שקבוצת ליגה אחרת היתה מציעה לו?
מכבי תמיד משלמת לזרי הליגה יותר מכל שאר קבוצות הליגה (למרות שלדעתי היא יכולה להביא אותם גם בפחות).
אולי כי יודעים שיש לה יותר כסף אז מצפים ממנה גם לתת הצעה יותר גבוהה ממה שאיזו גליל או הרצליה מציעה להם.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי מקובי » 02 ינואר 2013, 23:04

חנו'ש כתב:
מקובי כתב:4. לגבי הפטור ממס- יכול להיות שזה כן רלוונטי. עד כמה שהבנתי זרים עד סכום של 144 אלף דולר לשנה פטורים ממס בארץ... בהחלט מסקרן כמה קבוצות קטנות בארץ משלמות לזרים (נניח דונטה סמית' או סטול מחיפה וכד') כי אם זה פחות אז זה בהחלט יכול להיות רלוונטי מבחינת מכבי.

מכבי (ואין לי מושג למה), לא משלמת לשחקנים את הסכומים שהם הרוויחו בקבוצות הליגה.
אתה חושב שפארגו הרוויח במכבי אותו סכום שקיבל בגליל? או פרקינס בחיפה? או שתומאס (שהוא גבוה ברמת קבוצות הליגה בקושי) מרוויח את אותו הסכום שקבוצת ליגה אחרת היתה מציעה לו?
מכבי תמיד משלמת לזרי הליגה יותר מכל שאר קבוצות הליגה (למרות שלדעתי היא יכולה להביא אותם גם בפחות).
אולי כי יודעים שיש לה יותר כסף אז מצפים ממנה גם לתת הצעה יותר גבוהה ממה שאיזו גליל או הרצליה מציעה להם.

ברור.
גם זה חלק מעניין ההתייעלות התקציבית שיוני דיבר עליה שמאוד נחוצה.
אפשר לתת שדרוג בשכר, אבל לא צריך להשתגע ולהכפיל וכד'- בסופו של דבר מכבי מציעה יורוליג, מקום מסודר ומקצוענות שלא ימצאו בשום מקום אחר בארץ.
מקובי

הודעהעל ידי jol9 » 03 ינואר 2013, 07:12

מקובי כתב:
jol9 כתב:מקובי,
מספר הערות למה שכתבת.

1 - כתבת שהקבוצה שלנו נמצאת בממוצע בטופ 8 ושזה לא מובן מאליו.
אני חושב שמכבי אפילו מעט טובה יותר מזה בחמש-שש העונות האחרונות (2 גמרים ורק הדחה אחת בטופ 16), אבל אני לחלוטין לא מקבל את זה שזה לא מובן
מאליו. אל תשכח שמדובר באחד המועדונים הגדולים באירופה, שיש לו רמת הכנסות כנראה בטופ 3 לכל הפחות.
מועדון כזה לא יכול להסתפק באמירה שטופ 8 זה לא מובן מאליו.
האם אתה חושב שמנ יונייטד, בארסה, ריאל וצ'לסי יסתפקו ברבע גמר הצ'מפיונס? כל אחת מהן לא תשמח גם לא מחצי גמר וגם לא מגמר, אלא רק מזכיה בתואר.

במקרה של מכבי, אפשר וצריך להגיד שהמטרה היא לכל הפחות פיינל פור, אבל לא רק במילים, אלא גם במעשים.

2. לגבי המציאות - אין לי בעיה אם זאת הגישה לגבי השחקנים המשלימים. אתה יודע מה, אין לי בעיה לצורך העניין, אם זה לגבי כלל הזרים.
אבל רק בתנאי אחד - כל שחקן טוב שמוכיח את עצמו בקבוצה, גם ממשיך בקבוצה. אחרת, השיטה הזאת תדרדר את מכבי לבינוניות עצובה.

3. לגבי משקיע - הסוף של הדברים שלך הוא נכון, בגלל זה אני לא ממהר לקרוא להחלפת הבעלים. אני יודע ומבין היטב את הערך של הנהלה מנוסה,
שמבינה את רוח המועדון ואחראית גם להבטחת עתידה, ולכן הפתרון הנכון הוא למצוא דרכים אחרות להגדלת התקציב (או לפחות לניצול מירבי של התקציב הנוכחי).

4. לגבי הפטור ממס, לדעתי זה לא רלוונטי בכלל לזרים ברמת ההשתכרות במכבי.יותר לזרים שמשחקים בקבוצות בליגות המשנה.

1. אין לי שום תלונה לגבי המצב של מכבי בשנים האחרונות. גם שנה שעברה לא היינו רחוקים מלהעפיל שוב לפיינל פור וזה כשהסנטר שלנו לא משחזר את יכולתו (בלשון המעטה).
זה שהקבוצה לא מצהירה על פיינל פור במילים לא אומרת שהם לא מכוונים לשם.
מכבי כל שנה מכוונת הכי גבוה שאפשר- אנחנו מכבי.
ברור לכולם שכל טיפוס על הר מתחיל מצעד אחד קטן, בגלל זה מסתכלים קודם כל על השלב הראשון, אח"כ על הטופ 16, אח"כ על ההצלבה ואז על הפיינל פור. טבעי לגמרי.
(בגלל זה קצת איכזב אותי הראיון עם פדרמן- גם אם אתה חושב ככה אין לך זכות להגיד את זה..)

אגב צ'לסי אלופת אירופה עפה בשלב הבתים השנה, בשנה שעבר יונייטד עפה בבתים... קבוצות גדולות מתכננות ללכת עד הסוף, ואין צורך להצהיר שזאת המטרה- זה המובן מאליו.

2. כן ולא.
בעבר מכבי השוותה הצעות, וידעה להשאיר את השחקנים שהיא רצתה. מצד שני אי אפשר לבוא בטענות כשמכבי לא משתגעת בסכומים כדי להשאיר שחקן (1.1 מיליון דולר ללאנגפורד זה מאוד מכובד, אבל 1.8 זה די מוגזם לטעמי...)
בעולם מושלם היינו יכולים להשוות כל הצעה, אבל יש גם שיקולים שהם מעבר ואני יכול להבין אותם.
אגב, לא כל שחקן שמציעים לו מיליון דולר שווה את הסכום הזה (מישהו אמר הנדריקס?)

4. לגבי הפטור ממס- יכול להיות שזה כן רלוונטי. עד כמה שהבנתי זרים עד סכום של 144 אלף דולר לשנה פטורים ממס בארץ... בהחלט מסקרן כמה קבוצות קטנות בארץ משלמות לזרים (נניח דונטה סמית' או סטול מחיפה וכד') כי אם זה פחות אז זה בהחלט יכול להיות רלוונטי מבחינת מכבי.

1. האם רוג'ר פדרר מגיע לטורניר גראנד סלאם כשהוא מכוון קודם לשמינית גמר, ואח"כ לרבע, ואח"כ נראה? לא הוא מכוון אל התואר. כנ"ל דג'וקוביץ', נדאל ומארי.
ביורוליג הדובדבן שבקצפת זה בעצם הפיינל פור.
אפשר לכוון לשם בדיבורים (או בחוסר דיבורים) אבל זה לא מגובה בסגל. היקמן ותומאס הם לא זרים של קבוצת פיינל פור אלא של קבוצת טופ 16, ולכן זאת המטרה המוצהרת של מכבי העונה.

2. אם כך, אז אין שום סיבה לנסות ולהמר כל הזמן, וצריך לשנות את השיטה, כי בסוף הסיכוי של ההימורים להיכשל הוא גבוה יותר סטטיסטית, מהסיכוי שלהם להצליח.
אם אתה רואה שיש לך שחקן שאתה רוצה להשאיר, אז תעשה מהלך אגרסיבי להחתמתו כבר בחורף. לא תמיד זה יכול לעבוד, אבל זה משהו ששווה לנסות אותו
כמדיניות.

4. מכבי לא מביאה שחקנים בסכומים האלה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי קודי » 03 ינואר 2013, 07:15

לא סביר שמכבי רק עשירית בגובה התקציב כשבאותו הזמן היא ראשונה (by far) הן בהכנסות והן בעלות המנוי. אני מניח שאם היו עושים דירוג לפי הזרמות הבעלים היינו מגלים שמכבי במקום האחרון ביורוליג.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי yzafrir » 03 ינואר 2013, 09:05

איזה הזוי , אין אף קבוצה ישראלית שמתקרבת לתקציב של הקבוצה עם התקציב הנמוך ביותר ביורוליג...

אגב , התקציב שכתוב שם הוא התקציב של הקבוצה בכלל ולא תקציב השחקנים שהוא נמוך בהרבה !! משהו כמו 7-8 מליון דולר במקרה הטוב....לעומת הקבוצות האחרות שתקציב השחקנים שלהם הוא גבוהה בהרבה משל מכבי...
אני מאמין שמבחינת תקציב שחקנים אנחנו מדורגים 13-15 ....

אגב, כולנו תוקפים כל הזמן את פדרמן ועכשיו את רקאנטי , אבל לדעתי מבחינה תקציבית החוליה החלשה היא דווקא הקבוצה של מזרחי שמשום מה יוצא נקי אבל עדיין מחזיק בחלק גדול מאוד של הקבוצה .
בשביל להגדיל תקציב צריך שכל אחד מהבעלים יוציא מכיסו בהתאם לחלק היחסי שלו בבעלות הקבוצה ולדעתי דווקא בזה הקבוצה של מזרחי היא היותר בעייתית ....
אני לא מצפה שפתאום פדרמן יביא מכיסו תרומה של כמה מליונים בעוד שאר הבעלים לא מוציאים שקל ....
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי jol9 » 03 ינואר 2013, 09:42

yzafrir כתב:איזה הזוי , אין אף קבוצה ישראלית שמתקרבת לתקציב של הקבוצה עם התקציב הנמוך ביותר ביורוליג...

אגב , התקציב שכתוב שם הוא התקציב של הקבוצה בכלל ולא תקציב השחקנים שהוא נמוך בהרבה !! משהו כמו 7-8 מליון דולר במקרה הטוב....לעומת הקבוצות האחרות שתקציב השחקנים שלהם הוא גבוהה בהרבה משל מכבי...

אגב, כולנו תוקפים כל הזמן את פדרמן ועכשיו את רקאנטי , אבל לדעתי מבחינה תקציבית החוליה החלשה היא דווקא הקבוצה של מזרחי שמשום מה יוצא נקי אבל עדיין מחזיק בחלק גדול מאוד של הקבוצה .
בשביל להגדיל תקציב צריך שכל אחד מהבעלים יוציא מכיסו בהתאם לחלק היחסי שלו בבעלות הקבוצה ולדעתי דווקא בזה הקבוצה של מזרחי היא היותר בעייתית ....
אני לא מצפה שפתאום פדרמן יביא מכיסו תרומה של כמה מליונים בעוד שאר הבעלים לא מוציאים שקל ....

מי שמקבל את הביקורת הוא מי שמתווה את הקו ואת המדיניות.
מעולם לא שמענו בשום מקום, שמזרחי סירב להוצא כסף מהכיס בשביל לממן עסקה X.

מה גם, שהפדרמנים תופסים את מרכז הבמה בכל ההתנהלות מול התקשורת, בעוד שמעון נדחק הצידה בהקשר הזה.
לכן הביקורת באופן טבעי ומוצדק מופנית אליהם.

ד"א, אני לא בטוח שלשמעון יש בעיה להשקיע כסף. הוא לא איזה אוליגרך, אבל לא נראה לי שחסר לו כסף.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 03 ינואר 2013, 10:14

jol9 כתב:
yzafrir כתב:איזה הזוי , אין אף קבוצה ישראלית שמתקרבת לתקציב של הקבוצה עם התקציב הנמוך ביותר ביורוליג...

מי שמקבל את הביקורת הוא מי שמתווה את הקו ואת המדיניות.
מעולם לא שמענו בשום מקום, שמזרחי סירב להוצא כסף מהכיס בשביל לממן עסקה X.

מה גם, שהפדרמנים תופסים את מרכז הבמה בכל ההתנהלות מול התקשורת, בעוד שמעון נדחק הצידה בהקשר הזה.
לכן הביקורת באופן טבעי ומוצדק מופנית אליהם.

ד"א, אני לא בטוח שלשמעון יש בעיה להשקיע כסף. הוא לא איזה אוליגרך, אבל לא נראה לי שחסר לו כסף.

זה בדיוק מה שאני מתכוון , הם מושכים את כל האש כי הם אלו שנחשפים לתקשורת . מצד שני אנחנו גם לא שמענו את שמעון מתבטא לגבי זה שהוא כן רצה להשקיע והם לא רצו , הוא שותף בזה בדיוק כמוהם רק שהוא שותק בנושאים האלו .
שמעון יודע יפה מאוד איך לא למשוך את האש לכיוונו אבל האמת שהקבוצה שלו היא הפחות עשירה מבין כל הבעלים ואם יש חוליה חלשה כלכלית בשרשרת זה דווקא הוא .
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי jol9 » 03 ינואר 2013, 12:21

שמעון הוא היחידי כנראה שהצלחת הקבוצה היא ערך עליון עבורו.
אנחנו לא באמת יכולים לדעת מי החוליה החלשה בהנהלה, אבל אנחנו כן יכולים לדעת מי מחוייב ב100% להצלחה מקצועית, ואנחנו יודעים שזה שמעון.

ממנו לא תשמע התבטאויות כמו "עדיף לא לעלות לפיינל פור", "אנחנו לא שווים יותר מטופ 16", "לא משנה אם נפסיד העיקר שנהנים",...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי yzafrir » 03 ינואר 2013, 22:50

jol9 כתב:שמעון הוא היחידי כנראה שהצלחת הקבוצה היא ערך עליון עבורו.
אנחנו לא באמת יכולים לדעת מי החוליה החלשה בהנהלה, אבל אנחנו כן יכולים לדעת מי מחוייב ב100% להצלחה מקצועית, ואנחנו יודעים שזה שמעון.

ממנו לא תשמע התבטאויות כמו "עדיף לא לעלות לפיינל פור", "אנחנו לא שווים יותר מטופ 16", "לא משנה אם נפסיד העיקר שנהנים",...

זו בדיוק הטענה שלי משמעון . אתה לא שומע טענות כאלו אבל את גם לא שומע ממנו דברים הפוכים ואצלו השתיקה רועמת . כשהוא יודע שהמצב רע הוא פשוט שותק .
אחת מהסיבות לשתיקה זה כי הוא יודע שכלכלית אין בידו לסייע מעבר למה שהוא נותן עד עכשיו
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Google Adsense [Bot], refael ו־26 אורחים