jol9 כתב:מקובי,
מספר הערות למה שכתבת.
1 - כתבת שהקבוצה שלנו נמצאת בממוצע בטופ 8 ושזה לא מובן מאליו.
אני חושב שמכבי אפילו מעט טובה יותר מזה בחמש-שש העונות האחרונות (2 גמרים ורק הדחה אחת בטופ 16), אבל אני לחלוטין לא מקבל את זה שזה לא מובן
מאליו. אל תשכח שמדובר באחד המועדונים הגדולים באירופה, שיש לו רמת הכנסות כנראה בטופ 3 לכל הפחות.
מועדון כזה לא יכול להסתפק באמירה שטופ 8 זה לא מובן מאליו.
האם אתה חושב שמנ יונייטד, בארסה, ריאל וצ'לסי יסתפקו ברבע גמר הצ'מפיונס? כל אחת מהן לא תשמח גם לא מחצי גמר וגם לא מגמר, אלא רק מזכיה בתואר.
במקרה של מכבי, אפשר וצריך להגיד שהמטרה היא לכל הפחות פיינל פור, אבל לא רק במילים, אלא גם במעשים.
2. לגבי המציאות - אין לי בעיה אם זאת הגישה לגבי השחקנים המשלימים. אתה יודע מה, אין לי בעיה לצורך העניין, אם זה לגבי כלל הזרים.
אבל רק בתנאי אחד - כל שחקן טוב שמוכיח את עצמו בקבוצה, גם ממשיך בקבוצה. אחרת, השיטה הזאת תדרדר את מכבי לבינוניות עצובה.
3. לגבי משקיע - הסוף של הדברים שלך הוא נכון, בגלל זה אני לא ממהר לקרוא להחלפת הבעלים. אני יודע ומבין היטב את הערך של הנהלה מנוסה,
שמבינה את רוח המועדון ואחראית גם להבטחת עתידה, ולכן הפתרון הנכון הוא למצוא דרכים אחרות להגדלת התקציב (או לפחות לניצול מירבי של התקציב הנוכחי).
4. לגבי הפטור ממס, לדעתי זה לא רלוונטי בכלל לזרים ברמת ההשתכרות במכבי.יותר לזרים שמשחקים בקבוצות בליגות המשנה.
1. אין לי שום תלונה לגבי המצב של מכבי בשנים האחרונות. גם שנה שעברה לא היינו רחוקים מלהעפיל שוב לפיינל פור וזה כשהסנטר שלנו לא משחזר את יכולתו (בלשון המעטה).
זה שהקבוצה לא מצהירה על פיינל פור במילים לא אומרת שהם לא מכוונים לשם.
מכבי כל שנה מכוונת הכי גבוה שאפשר- אנחנו מכבי.
ברור לכולם שכל טיפוס על הר מתחיל מצעד אחד קטן, בגלל זה מסתכלים קודם כל על השלב הראשון, אח"כ על הטופ 16, אח"כ על ההצלבה ואז על הפיינל פור. טבעי לגמרי.
(בגלל זה קצת איכזב אותי הראיון עם פדרמן- גם אם אתה חושב ככה אין לך זכות להגיד את זה..)
אגב צ'לסי אלופת אירופה עפה בשלב הבתים השנה, בשנה שעבר יונייטד עפה בבתים... קבוצות גדולות מתכננות ללכת עד הסוף, ואין צורך להצהיר שזאת המטרה- זה המובן מאליו.
2. כן ולא.
בעבר מכבי השוותה הצעות, וידעה להשאיר את השחקנים שהיא רצתה. מצד שני אי אפשר לבוא בטענות כשמכבי לא משתגעת בסכומים כדי להשאיר שחקן (1.1 מיליון דולר ללאנגפורד זה מאוד מכובד, אבל 1.8 זה די מוגזם לטעמי...)
בעולם מושלם היינו יכולים להשוות כל הצעה, אבל יש גם שיקולים שהם מעבר ואני יכול להבין אותם.
אגב, לא כל שחקן שמציעים לו מיליון דולר שווה את הסכום הזה (מישהו אמר הנדריקס?)
4. לגבי הפטור ממס- יכול להיות שזה כן רלוונטי. עד כמה שהבנתי זרים עד סכום של 144 אלף דולר לשנה פטורים ממס בארץ... בהחלט מסקרן כמה קבוצות קטנות בארץ משלמות לזרים (נניח דונטה סמית' או סטול מחיפה וכד') כי אם זה פחות אז זה בהחלט יכול להיות רלוונטי מבחינת מכבי.