מכבי מימשה את האופציה על היקמן, ג'יימס סיכם ל4 שנים

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מכבי מימשה את האופציה על היקמן, ג'יימס סיכם ל4 שנים

הודעהעל ידי שמואל1 » 14 יוני 2013, 16:09

חדשות טובות מאוד לגבי שון ג'יימס. חוזה משודרג ל 4 שנים זה הצעד הנכון לגביו.
מגיע כל הכבוד לג'יימס. הוא בהחלט היה יכול להשיג חוזה עתק בקבוצה אחרת באירופה, אבל הוא מאוד אוהב את הקבוצה והחליט להמשיך בפחות כסף. שון ג'יימס הוא מזן נדיר של שחקנים שלא רודפים רק אחרי הכסף הגדול, כמו הרבה שחקנים אחרים שהיו במכבי.

לגבי היקמן- לדעתי טעות של מכבי.
היקמן שחקן שעל הנייר העמיד מספרים טובים ביורוליג, אבל המספרים האלו משקרים. היקמן שחקן שמשיג סטטיסטיקה לא רעה, אבל התרומה שלו על המשחק לא חיובית. הוא מנהל משחק גרוע, וחסר קליעה יציבה.
מכבי לא הייתה צריכה לממש את האופציה, ולחסוך את הכסף של החוזה שלו כדי להביא רכז בכיר. מכבי עם התקציב הנמוך שלה ממש לא צריכה להחזיק זרים בינוניים כמו היקמן בעלות יחסית גבוהה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי CYellow7 » 14 יוני 2013, 16:21

שמואל1 כתב:חדשות טובות מאוד לגבי שון ג'יימס. חוזה משודרג ל 4 שנים זה הצעד הנכון לגביו.
מגיע כל הכבוד לג'יימס. הוא בהחלט היה יכול להשיג חוזה עתק בקבוצה אחרת באירופה, אבל הוא מאוד אוהב את הקבוצה והחליט להמשיך בפחות כסף. שון ג'יימס הוא מזן נדיר של שחקנים שלא רודפים רק אחרי הכסף הגדול, כמו הרבה שחקנים אחרים שהיו במכבי.

היקמן שחקן שעל הנייר העמיד מספרים טובים ביורוליג, אבל המספרים האלו משקרים. היקמן שחקן שמשיג סטטיסטיקה לא רעה, אבל התרומה שלו על המשחק לא חיובית. הוא מנהל משחק גרוע, וחסר קליעה יציבה.
מכבי לא הייתה צריכה לממש את האופציה, ולחסוך את הכסף של החוזה שלו כדי להביא רכז בכיר. מכבי עם התקציב הנמוך שלה ממש לא צריכה להחזיק זרים בינוניים כמו היקמן בעלות יחסית גבוהה.

מנהל משחק גרוע?למה הוא צריך לנהל משחק אם הוא SG?גם קובי בראיינט מנהל משחק גרוע, אז מה?
ומאיפה המצאת את זה שיש לו קליעה לא יציבה?תפסיק לזרוק דברים באוויר.
יופי, נחסוך 500 אלף דולר(עלות גבוהה?אתה אמיתי?) ונביא רכז..מי יהיה הSG?אוחיון?לא חשבת על זה שצריך עמדות נוספות חוץ מרכז?
תמונה
CYellow7

הודעהעל ידי שמואל1 » 14 יוני 2013, 16:23

CYellow7 כתב:
שמואל1 כתב:חדשות טובות מאוד לגבי שון ג'יימס. חוזה משודרג ל 4 שנים זה הצעד הנכון לגביו.

מנהל משחק גרוע?למה הוא צריך לנהל משחק אם הוא SG?גם קובי בראיינט מנהל משחק גרוע, אז מה?
יופי, נחסוך 500 אלף דולר(עלות גבוהה?אתה אמיתי?) ונביא רכז..מי יהיה הSG?אוחיון?לא חשבת על זה שצריך עמדות נוספות חוץ מרכז?

היקמן רכז, זאת העמדה שהוא משחק בה.
כמובן שהוא יכול לזוז לעמדה 2, אבל הקליעה שלו לא מספיק טובה (כן כן, מאיפה אתה המצאת שיש לו קליעה יציבה?)
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי אלמוג » 14 יוני 2013, 16:27

אגב אני מקווה שאף אחד לא יופתע פה אם בסופו של דבר היקמן יהיה שחקן חמישייה . ויהיה חלק מקו אחורי אימתני הכולל את אוחיון.
תמונה
אלמוג

הודעהעל ידי החציל האצטקי » 14 יוני 2013, 16:31

שמואל, היקמן שיחק העונה כמעט תמיד ב2.
בהרכבים מסויימים עם לוגאן ואוחיון יחד שיחק אפילו ב3.

הוא לא קורא מצבים, לא מוסר דגול ולא יצירתי מספיק כדי לשחק כרכז.
הוא חודר נהדר, קלעי טוב וסקורר ברמה טובה מאוד לעמדה 2. הוא גם שומר וחוטף טוב.
הבעיה שלו היא שהוא 1.88 ולא 1.98, זה הכל.
סמל אישי של המשתמש
החציל האצטקי
חבר כבוד

הודעהעל ידי CYellow7 » 14 יוני 2013, 16:34

שמואל1 כתב:
CYellow7 כתב:

היקמן רכז, זאת העמדה שהוא משחק בה.
כמובן שהוא יכול לזוז לעמדה 2, אבל הקליעה שלו לא מספיק טובה (כן כן, מאיפה אתה המצאת שיש לו קליעה יציבה?)

זה שהוא שיחק כמוביל כדור לא הופך אותו לרכז. הוא שיחק בעמדה 1 רק בגלל שאוחיון הסריח את הפרקט עונה שלמה ולא היה רכז נוסף. חוץ מזה רוב העונה היא שיחק כ2.
קצת עובדות:
היקמן קלע השנה 13.5 נק', 78% מהעונשין, 51% ל-2, 36% ל-3 ב29 דק' ביורוליג.
בליגה הוא קלע 10 נק', 80% מהעונשין, 49.5% ל-2 ו38% ל-3 ב24 דק'.
מתוך 27 משחקים ביורוליג, ב19 מהם הוא קלע בספרות כפולות. ב12 מהם הוא קלע 16 נק' ומעלה.
פט קאלטיס שהיללת אתמול והכתרת אותו כיורש של בלו, קולע ב68% ל-1, 54.5 ל-2 ו32.5% ל-3.
תמונה
CYellow7

הודעהעל ידי yzafrir » 14 יוני 2013, 16:35

אם לא יתנו היקמן לנהל את המשחק אז יהיה בסדר , הבעיה מי כן יעשה את זה ? כי אני לא רואה שום רכז בכיר באופק של מכבי...
המקסימום שנקבל הוא טייריס רייס שהוא הימור . אומנם מושכל יחסית אבל עדיין הימור ולא משהו שאפשר לומר בודאות שישדרג את הקבוצה .

מה שכן מכבי צריכה לעשות זה להחתים את הישראלים הכי טובים שהיא יכולה . ולהפתר מאלו שגמרו כנראה את הסוס או עדיין לא עלו עליו .
פניני עם כל הכבוד כבר לא ראוי להיות במכבי , לא מקצועית ולא התנהגותית .
רוט גם כן לא ראוי מקצועית ולאנדסברג עוד לא בשל .
אני הייתי מנסה להביא את מקל אוחיון והלפרין לעמדת הגארד יחד עם עוד שני זרים ,היקמן ועוד רכז בכיר .
בעמדה 3 הייתי מנסה להשאיר את סמית' אך אם זה לא ניתן מביא שני סמולים זרים כשאחד איכותי יותר ומנוסה והשני צעיר זול עם פוטנציאל .
לעמדה 4 הייתי משאיר את ליאור בשכר מופחת , מצרף את טיוס ועוד זר זול יחסית (אני עדיין בעד קלאטס...)
ולעמדת הסנטר די ברור שאין ישראלי מספיק טוב כך שאין מנוס משני זרים בעמדה הזאת...
5 ישראלים ו7 זרים...במצב של היום אני לא רואה דרך אחרת....
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי שמואל1 » 14 יוני 2013, 16:35

החציל האצטקי כתב:שמואל, היקמן שיחק העונה כמעט תמיד ב2.
בהרכבים מסויימים עם לוגאן ואוחיון יחד שיחק אפילו ב3.

הוא לא קורא מצבים, לא מוסר דגול ולא יצירתי מספיק כדי לשחק כרכז.
הוא חודר נהדר, קלעי טוב וסקורר ברמה טובה מאוד לעמדה 2. הוא גם שומר וחוטף טוב.
הבעיה שלו היא שהוא 1.88 ולא 1.98, זה הכל.

אני לא יודע איזה משחקים ראית השנה, אבל כשאוחיון לא שיחק אז היקמן היה השחקן שהוביל את הכדור וניהל את ההתקפות.

קלעי טוב? ממש לא. יש לו שחרור כדור מאוד איטי ולא אוטומטי. הקליעה שלו לא יציבה. יש משחקים שהוא קולע 4/7 ויש משחקים שבהם הוא לא קולע בכלל שלשות או קולע 1/6.
יד מחצי מרחק אין לו בכלל.
גם האחוזים שלו ביורוליג לא להיט גדול- 35%.

מה שכן אפשר לומר עליו- הוא חודר מצויין ושחקן הגנה טוב.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי מקאדו 3 » 14 יוני 2013, 16:38

שחף כתב:יש!!!!! הגארד האיכותי שחיכינו לו הגיע!!!!!! איזה כיף!!!!!!

בכסף שהוא מקבל הוא שחקן לא רע בכלל , לא נראה לי הגיוני להעיף דווקא את אחד השחקנים הטובים של מכבי הזאת מה גם שהוא לא יקר במיוחד .

אני אולי בדעת מיעוט אבל אני לא ממש מבין את ההתלהבות מדווין סמית , לדעתי אובר רייטד גדול ושחקן ממוצע ואפור אבל אולי אני לא מבין גדול ... בכל אופן 800 או 900 אלף דולר הוא לא שווה בעניי .

מבחינתי ג'יימס והיקמן וזהו , כל השאר להעיף כמובן ומהר .
תמונה
מקאדו 3

הודעהעל ידי jol9 » 14 יוני 2013, 17:17

CYellow7 כתב:
MTA2311 כתב:
CYellow7 כתב:
שחף כתב:יש!!!!! הגארד האיכותי שחיכינו לו הגיע!!!!!! איזה כיף!!!!!!

בוא תביא שם של שחקן טוב יותר במחיר הזה.

משחק בליגה א' איזה בחור שעושה בית ספר לכל הליגה, בשביל משכורת מינימום. אני מציע שנחתים אותו, כי לא נקבל יותר טוב במחיר הזה.

תעשה לי טובה. היקמן נתן את העונה הכי טוב מכל השחקנים. יותר מג'יימס ויותר מסמית'. זה שיש עליו תגית של שחקן טיפש(שיהיה הכי טיפש בעולם, אבל נקודות הוא עושה, הוא די יעיל וגם שומר טוב), שחקן לקבוצות קטנות(מזה ההמצאה הזאת?) וכו' לא אומר שזה בהכרח נכון.
לא רק אני חושב שהיקמן הראשון שצריך להמשיך. גם פיני, צביקה, מליניאק, סהר ועוד פרשנים חושבים שכדאי להשאיר את היקמן.
חוץ מזה הוא שחקן די זול ולהשאיר אותו כגארד שלישי זה מעולה.

איזה גארד שלישי? הוא הולך להיות בחמישייה.
דא הוא כבר לא יהיה כזה זול
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 14 יוני 2013, 17:19

CYellow7 כתב:
felix_r כתב:
החציל האצטקי כתב:ג'יימס- מצויין.
היקמן- פחות מצויין.

אני לא מחשיב את עצמי שייך לחובבי היקמן, אבל אני ממש לא רואה את ההבדל שאתה רואה.
להיקמן יש רק בעיה אחת, הוא לא רכז.
מצד שני לג'יימס יש ים של בעיות כי הוא טוב רק בדבר אחד - חסימות.

מסכים. אני לא מבין איך הופכים את היקמן לשחקן גרוע וכששחקנים שהוכיחו את עצמם פחות העונה הם קונצנזוס.
אם היקמן כזה גרוע, אז מכבי בעצם צריכה לשחרר גם את ג'יימס וסמית' כי הם היו הרבה יותר חלשים ממנו - במיוחד בשלבי ההכרעה של העונה.

בלי ג'יימס לא היינו עוברים את הבית המוקדם.
בלע סמית' לא היינו עוברים את הטופ 16...

היקמן הוא שחקן טוב אבל לא מתאים למכבי לצערי
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי misha » 14 יוני 2013, 17:28

לגבי היקמן, תלוי איזה תפקיד מיעדים לו בעונה הבאה אבל אני קצת פסימי כרגע. אתם באמת חושבים שיביאו שני גארדים טובים והיקמן יבוא מהספסל? רוב הסיכויים שבעמדות 1-2 בנוסף להיקמן ואוחיון נקבל את הלפרין וזר אחד נוסף (רכז), שגם הוא ספק אם יהיה כזה גדול כמו שמקווים.

שמח בשביל שון. הבנאדם החזיק לבד את הקו הקדמי שלנו כל העונה, הוא האחרון שאפשר לבוא אליו בטענות על העונה הזאת. נכון, הוא לא מושלם, אבל הוא הוכיח שהוא סנטר יורוליג טוב וסביב 600K (פלוס מינוס) אין סיכוי שהיינו מוצאים מישהו יותר טוב. עכשיו רק שיביאו עוד סנטר טוב לידו..
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי 0ved1212 » 14 יוני 2013, 17:37

ניראה לי שיביאו עוד רכז טוב דוגמאת פניניץ או בראון ויביאו את שארס כרכז שיעלה מהספסל כמחליף לאחר הגארדים

אליהם יצטרף אוחיון או הלפרין
0ved1212

הודעהעל ידי שחף » 14 יוני 2013, 17:39

יש לי תחושה שמכבי קצת קפצה מעל הפופיק עם החוזה החדש של ג'יימס. 4 שנים? על שחקן בן 29 שמבוסס בעיקר בעיקר על אתלטיות? אני מאוד אוהב את שון, אבל ראינו גם אתמול שהאיש לא באיזור החיוג של התותחים ששיחקו במכבי כמות כזאת של שנים(פארקר או ניקולה).
שחף

הודעהעל ידי שמואל1 » 14 יוני 2013, 17:43

שחף כתב:יש לי תחושה שמכבי קצת קפצה מעל הפופיק עם החוזה החדש של ג'יימס. 4 שנים? על שחקן בן 29 שמבוסס בעיקר בעיקר על אתלטיות? אני מאוד אוהב את שון, אבל ראינו גם אתמול שהאיש לא באיזור החיוג של התותחים ששיחקו במכבי כמות כזאת של שנים(פארקר או ניקולה).

כנראה יש אופציה אחרי שנתיים או משהו כזה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי מכביסט24 » 14 יוני 2013, 18:27

שחף כתב:יש לי תחושה שמכבי קצת קפצה מעל הפופיק עם החוזה החדש של ג'יימס. 4 שנים? על שחקן בן 29 שמבוסס בעיקר בעיקר על אתלטיות? אני מאוד אוהב את שון, אבל ראינו גם אתמול שהאיש לא באיזור החיוג של התותחים ששיחקו במכבי כמות כזאת של שנים(פארקר או ניקולה).

מבחינת מכביזם וחיבור למועדון, האיש שם לגמרי.. כאלה שחקנים אני רוצה בקבוצה שלי. ממש לא מעניין אותי הגיל שלהם..
אני רוצה להאמין ששנה הבאה שון יקבל גיבוי בעמדה שלו ואז העומס לא יפול בלעדית עליו, אבל זאת פנטזיה כשזה נוגע ליכולות בניית הקבוצה של ההנהלה..
לגבי היקמן, אני די חצוי עם ההחלטה להשאיר אותו. הוא גארד טוב וקלעי נהדר אין ספק, אבל הוא כל כך לא רכז וא יודע לקבל החלטות.. מפחיד אותי ששנה הבאה נמשיך לראות אותו עושה את הדברים האלה ואז נבין שלא התקדמנו לשום מקום..
אני מקווה שהיקמן יהיה סותם חורים ותו לא. אני מקווה שההשארה שלו היא סימן שיביאו לכאן רכז יציב ואמיתי..
תמונה
סמל אישי של המשתמש
מכביסט24

הודעהעל ידי yellowaura » 14 יוני 2013, 20:26

CYellow7 כתב:כל קבוצה שרוצה להגיע לרמות הגבוהות חייבת 2 סנטרים. וג'יימס סנטר מעולה בשבילנו, בלי אגו, מקריב המון למען הקבוצה, קבוצתי. שמח שהוא נשאר לאיתנו לעוד הרבה שנים.
היקמן?בניגוד לכולם, אני חושב שזה נכון להשאירו. הוא די זול ובכסף הזה לא נביא שחקן שיתן יותר. אני מאמין גם שהעונה השניה שלו ואולי לצד רכז טוב הוא יהיה טוב יותר.

למה בניגוד לכולם ?
האמת קצת לפני הסדרה מול מדריד עשיתי סקר על היקמן והרוב היו בעד להשאירו... למעשה סדרה אחת מול מדריד הפכה את היוצרות.

עזוב שטויות בלי קשר לשכר הוא שחקן טוב. לא שחקן על אבל שחקן טוב.

הנה הדברים של פיני גרשון שקצת מבין כדורסל : "מכבי הופיעה לגמר עם שחקן אחד, ריקי היקמן, שהצדיק כל שקל שהשקיעו בו העונה וגם את ההחתמה שלו לעונה נוספת. עד שלב מסוים היקמן עוד לקח אחריות והצליח להחזיק את קבוצתו במשחק עם אחוזים נהדרים לשתיים ולשלוש, אבל גם לו בשלב מסוים נגמרו בלוני החמצן".

http://www.one.co.il/cat/articles/Perso ... 39&cid=255

לגבי ג'יימס... אין ספק שהיה ראוי להשאירו. מדובר בשחקן הכי חשוב של מכבי העונה וכמו מוריס בזמנו החזיק קו קדמי שלם לבדו.

לגבי החוזה ארוך הטווח...אני בטוח שלא יצאנו פראיירים. אני בטוח שהחוזה יחסית נמוך לשווי שוק של ג'יימס עם אופציית יציאה לא אטרקטיבית לג'יימס לעומת סעיפי יציאה נוחים למכבי. זאת מתוך היכרות עם ההנהלה שלנו לעומת התמימות היחסית של ג'יימס ואהבה שלו לארץ.
סגל (שנה הבאה):
C- בלאק*, האנטר*
PF- אנתוני גיל*, כספי, כהן
SF- קאליניץ'*, בראיינט*, זוסמן
SG- ווילבקין*, דורסי*
PG- וולטרס*, גוני די
yellowaura

הודעהעל ידי Allan Turing » 14 יוני 2013, 20:50

היקמן נתן עונה מצויינת בשביל שחקן כמעט ללא רקע, לקבוצה (שפעם היתה) גדולה.
זה שמשאירים את היקמן זה ממש לא רע, אם בונים עליו שיוביל את מכבי להצלחות באירופה, זה רע מאד.
סמל אישי של המשתמש
Allan Turing

הודעהעל ידי MTA2311 » 14 יוני 2013, 20:51

פיני וצביקה גם חשבו שסופו לא יצליח פה. גם הם טועים לפעמים.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 14 יוני 2013, 22:26

Allan Turing כתב:היקמן נתן עונה מצויינת בשביל שחקן כמעט ללא רקע, לקבוצה (שפעם היתה) גדולה.
זה שמשאירים את היקמן זה ממש לא רע, אם בונים עליו שיוביל את מכבי להצלחות באירופה, זה רע מאד.

אני לא מבין כ"כ את המשפט המודגש...

האמת זה לא רק אתה. כמעט כל אחד כאן כתב משפט מהסוג:
אם היקמן יהיה שחקן ספסל/סותם חורים/גארד שלישי/... אז זה מצויין שמימשו עליו את האופציה.

לי זה ברור כשמש, שהיקמן לא יהיה אף אחד מהדברים האלה. הוא יהיה שחקן חמישייה, ושחקן שיישחק 25-30 דקות כל משחק.
השכר שלו בעונה הבאה לא יהיה נמוך בכלל, כך שגם האמירה - בשכר שלו אי אפשר להביא מישהו טוב יותר, כבר לא תופסת יותר.

דבר אחרון - לא מעניין אותי מה אפשר להביא בשכר שלו. מכבי צריכה קו אחורי חזק, שיהיה בנוי משני שחקנים מהטופ ועוד שני מחליפים חביבים.
אם אחרי הבזיון של העונה הזאת, זה עוד לא ברור, אז באמת שכבר אני לא יודע מה צריך לקרות אחרת...

אני שוב אומר - היקמן הוא שחקן טוב עם יכולות, ובאמת עשה יותר ממה שציפינו, אבל זה לא סוג השחקנים שירימו את הקבוצה מבחינה מקצועית. הוא לא שחקן קבוצתי, לא הופך
את השחקנים לידו לטובים יותר, לוקח את המשחק על עצמו באופן קיצוני, ובאופן כללי לא מתאים למה שמכבי אמורה לרצות כקבוצה משחקן בכיר שלה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Avi1508, Google Adsense [Bot] ו־18 אורחים