דווין סמית׳ לא ישחק נגד צסק״א

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: דווין סמית׳ לא ישחק נגד צסק״א

הודעהעל ידי roy1000 » 16 פברואר 2014, 16:43

jol9 כתב:מכה גדולה לסיכויי מכבי להפתיע. מצד שני הבריאות והכשירות של סמית חשובה יותר להמשך הדרך.
אני חושב שיש כאן אובר דרמטיזציה של המצב. סמית לא גמור ולא פצוע כרוני (כמה משחקים כבר הוא הפסיד בתקופה שלו במכבי?).
בטח ובטח שלא צריך בינתיים לדבר על העונה הבאה ועל להחליף אותו.
הלוואי וכל השחקנים שלנו היו נותנים את מה שדווין הפצוע נותן.

יוני, שיקחת סחוס זו פציעה כרונית בהגדרה. זה שהוא לא מפסיד המון משחקים (והוא הפסיד לא מעט) לא אומר שהפציעה לא כרונית. זו פציעה שאין לה מרפא. אותה פציעה שגמרה שברנדון רוי את הקריירה.

השאלה בפציעות כאלה היא עד כמה מהר המצב מתדרדר. לפעמים זה נשאר יציב ולפעמים זה מתדרדר במהירות. בינתיים סמית' משחק טוב עם הכאבים, אבל אתה אף פעם לא יודע כמה זמן זה יחזיק. יש בהחלט מקום לדאגה לגבי שנה הבאה ומכבי לקחה סיכון לא קטן עם הארכת החוזה שלו.
roy1000

הודעהעל ידי rc4991 » 16 פברואר 2014, 17:29

toja27 כתב:העיתוי של הטיפול הוא דווקא עכשיו בגלל שידוע שבין כה וכה סמית לא מופיע למשחקים הגדולים..דהה זה ברור.. :)
טוב בצחוק בצחוק לא לקחת ברצינות בבקשה..

גדול :laugh1
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 16 פברואר 2014, 17:32

הכל היה מתוכנן כבר מזמן. נראה לכם שזה במקרה סילבן לאנדסברג הוצא מהקפאה במשחקים האחרונים?
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי מכביסט24 » 16 פברואר 2014, 21:10

עם כל הכבוד לאילת (שאותה אמורים לנצח גם בלי סמית') המשחק מול ירושלים בשבוע הבא חשוב יותר. ביורוליג, הסיכויים שלנו לנצח במוסקבה קלושים בכל מקרה בעוד המשחק מול גאלא הוא קרב חשוב על המקום השלישי שמוביל להצלבה. לי מובן לגמרי סדר העדיפויות הזה של מכבי..
תמונה
סמל אישי של המשתמש
מכביסט24

הודעהעל ידי MTA2311 » 16 פברואר 2014, 21:18

בסדר, אז הסיכויים קטנים, אבל ההפרש סופר חשוב במשחק הזה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 16 פברואר 2014, 22:28

roy1000 כתב:
jol9 כתב:מכה גדולה לסיכויי מכבי להפתיע. מצד שני הבריאות והכשירות של סמית חשובה יותר להמשך הדרך.
אני חושב שיש כאן אובר דרמטיזציה של המצב. סמית לא גמור ולא פצוע כרוני (כמה משחקים כבר הוא הפסיד בתקופה שלו במכבי?).
בטח ובטח שלא צריך בינתיים לדבר על העונה הבאה ועל להחליף אותו.
הלוואי וכל השחקנים שלנו היו נותנים את מה שדווין הפצוע נותן.

יוני, שיקחת סחוס זו פציעה כרונית בהגדרה. זה שהוא לא מפסיד המון משחקים (והוא הפסיד לא מעט) לא אומר שהפציעה לא כרונית. זו פציעה שאין לה מרפא. אותה פציעה שגמרה שברנדון רוי את הקריירה.

השאלה בפציעות כאלה היא עד כמה מהר המצב מתדרדר. לפעמים זה נשאר יציב ולפעמים זה מתדרדר במהירות. בינתיים סמית' משחק טוב עם הכאבים, אבל אתה אף פעם לא יודע כמה זמן זה יחזיק. יש בהחלט מקום לדאגה לגבי שנה הבאה ומכבי לקחה סיכון לא קטן עם הארכת החוזה שלו.

אוקיי, אבל שוב למה לייצר דרמות? בינתיים סמית' נותן עונה מצויינת והוא השחקן הטוב והחשוב בקבוצה. גם אם יש לו קצת כאבים וזה דורש ממנו לטפל בעצמו מפעם
לפעם, זה עדיין לא אומר שמדובר בשחקן גמור.

יש דוגמא מצויינת לספורטאי לא רע שמשחק עם כאבים ופציעות מגיל 18. אולי אתה מכיר אותו. אור ומישה מכירים אותו מצויין, ומאוד שמחים שהוא עושה את מה
שהוא עושה במקום להיכנע לפציעות... :clap2
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 16 פברואר 2014, 22:37

jol9 כתב:אוקיי, אבל שוב למה לייצר דרמות? בינתיים סמית' נותן עונה מצויינת והוא השחקן הטוב והחשוב בקבוצה. גם אם יש לו קצת כאבים וזה דורש ממנו לטפל בעצמו מפעם

יש דוגמא מצויינת לספורטאי לא רע שמשחק עם כאבים ופציעות מגיל 18. אולי אתה מכיר אותו. אור ומישה מכירים אותו מצויין, ומאוד שמחים שהוא עושה את מה

יוני, אין שום דרמה. זה מה שזה. הוא כרגע משחק טוב עם הפציעה. שנה הבאה אולי יישאר אותו הדבר או שאולי יהיה יותר גרוע.
מכבי לקחה סיכון ענק עם הארכת החוזה שלו בדיוק כמו שלקחו עם שון ג'יימס.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 17 פברואר 2014, 10:59

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אוקיי, אבל שוב למה לייצר דרמות? בינתיים סמית' נותן עונה מצויינת והוא השחקן הטוב והחשוב בקבוצה. גם אם יש לו קצת כאבים וזה דורש ממנו לטפל בעצמו מפעם

יוני, אין שום דרמה. זה מה שזה. הוא כרגע משחק טוב עם הפציעה. שנה הבאה אולי יישאר אותו הדבר או שאולי יהיה יותר גרוע.
מכבי לקחה סיכון ענק עם הארכת החוזה שלו בדיוק כמו שלקחו עם שון ג'יימס.

מקרה אחד לא מצביע על השני. זה שאתה אומר "לקחה סיכון ענק" זה בדיוק לייצר דרמות.
אני מעדיף את סמית' כמו שהוא ובמחיר שלו, מאשר איזה סמול אחר פחות בחצי מחיר או פרימדונה באותו המחיר גם אם הם בריאים.

יש ספורטאים שמתמודדים עם פציעות כרוניות ומשחקים עם כאבים, והם עדיין עושים עבודה מצויינת. אין כאן שום סיכון ענק.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 17 פברואר 2014, 11:31

jol9 כתב:מקרה אחד לא מצביע על השני. זה שאתה אומר "לקחה סיכון ענק" זה בדיוק לייצר דרמות.
אני מעדיף את סמית' כמו שהוא ובמחיר שלו, מאשר איזה סמול אחר פחות בחצי מחיר או פרימדונה באותו המחיר גם אם הם בריאים.

יש ספורטאים שמתמודדים עם פציעות כרוניות ומשחקים עם כאבים, והם עדיין עושים עבודה מצויינת. אין כאן שום סיכון ענק.

ברור שהמקרה של שון ג'יימס בלתי תלוי ולא משליך על הפציעה של סמית', אבל מה זה קשור לעובדה שמכבי לקחה סיכון ("גדול" או "ענק" או "קטן" או איך שתרצה להגדיר את זה). המקרה של ג'יימס ממחיש את הסיכון בשחקנים עם פציעות כרוניות. קיימת הסתברות לא טריוויאלית שהפציעה תחמיר. אני מניח שגם בהארכת החוזה של ג'יימס לא חשבת שמכבי לוקחת סיכון, אבל ראה איזה פלא - הסיכון התממשש ולא במקריות יוצאת דופן, ועכשיו מכבי תקועה עם שחקן שמקבל סכום כסף מאוד משמעותי ויושב ביציע.

מה שאתה אולי טוען שזה סיכון מחושב ושאתה מעדיף את סמית' הפצוע ביכולת הנוכחית שלו על כל שחקן אחר ב-800 אלף דולר שהוא מקבל? יכול להיות, אבל הפציעה של סמית' כבר עלתה למכבי בכמה משחקים העונה וממש לא ברור איך הוא יחזיק עד סוף העונה ומה יקרה בשנה הבאה. אתה חושב שמכבי יכולה לעשות משהו באירופה או לקחת אליפות במידה וסמית' יחזור לא לתפקד כמו בתחילת העונה?

יש הרבה ספורטאים שמתמודדים עם פציעות כרוניות ועשים עבודה מצויינת, אבל אני בטוח שאף אחד לא יכול להכחיש שחלה הרעה במצבו של סמית' משנה שעברה. אתה רוצה להאמין שאין שום סיכוי שהמצב ימשיך להתדרדר, אז בסדר. יכול להיות שהכל יהיה בסדר, אבל אין לאמונה הזו בסיס בעובדות.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 17 פברואר 2014, 14:25

roy1000 כתב:
jol9 כתב:מקרה אחד לא מצביע על השני. זה שאתה אומר "לקחה סיכון ענק" זה בדיוק לייצר דרמות.

ברור שהמקרה של שון ג'יימס בלתי תלוי ולא משליך על הפציעה של סמית', אבל מה זה קשור לעובדה שמכבי לקחה סיכון ("גדול" או "ענק" או "קטן" או איך שתרצה להגדיר את זה). המקרה של ג'יימס ממחיש את הסיכון בשחקנים עם פציעות כרוניות. קיימת הסתברות לא טריוויאלית שהפציעה תחמיר. אני מניח שגם בהארכת החוזה של ג'יימס לא חשבת שמכבי לוקחת סיכון, אבל ראה איזה פלא - הסיכון התממשש ולא במקריות יוצאת דופן, ועכשיו מכבי תקועה עם שחקן שמקבל סכום כסף מאוד משמעותי ויושב ביציע.

מה שאתה אולי טוען שזה סיכון מחושב ושאתה מעדיף את סמית' הפצוע ביכולת הנוכחית שלו על כל שחקן אחר ב-800 אלף דולר שהוא מקבל? יכול להיות, אבל הפציעה של סמית' כבר עלתה למכבי בכמה משחקים העונה וממש לא ברור איך הוא יחזיק עד סוף העונה ומה יקרה בשנה הבאה. אתה חושב שמכבי יכולה לעשות משהו באירופה או לקחת אליפות במידה וסמית' יחזור לא לתפקד כמו בתחילת העונה?

יש הרבה ספורטאים שמתמודדים עם פציעות כרוניות ועשים עבודה מצויינת, אבל אני בטוח שאף אחד לא יכול להכחיש שחלה הרעה במצבו של סמית' משנה שעברה. אתה רוצה להאמין שאין שום סיכוי שהמצב ימשיך להתדרדר, אז בסדר. יכול להיות שהכל יהיה בסדר, אבל אין לאמונה הזו בסיס בעובדות.

לא אמרתי שאין שום סיכוי, וברור שצריך לבחון את הדברים בסוף העונה, אבל אתה אומר משהו אחר - אתה טוען שמכבי לקחה סיכון ענק בכך שהאריכה
לו את החוזה, ואני חושב שזה לא נכון ומוגזם. יכול להיות שזה יתברר כסיכון מחושב שבו מכבי לקחה שחקן מצויין במחיר טוב ונהנתה ממנו כמה שנים טובות.

גם אם יש הרעה במצבו הפיזי של סמית', הרי שזה לא מתבטא ביכולת על המגרש.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 17 פברואר 2014, 15:10

jol9 כתב:לא אמרתי שאין שום סיכוי, וברור שצריך לבחון את הדברים בסוף העונה, אבל אתה אומר משהו אחר - אתה טוען שמכבי לקחה סיכון ענק בכך שהאריכה
לו את החוזה, ואני חושב שזה לא נכון ומוגזם. יכול להיות שזה יתברר כסיכון מחושב שבו מכבי לקחה שחקן מצויין במחיר טוב ונהנתה ממנו כמה שנים טובות.

מכבי הביאה את סמית' לפני שנתיים. הוא שיחק שנתיים בחוזה המקורי והאריכו לו את החוזה בקיץ לעוד שנתיים (הכל עד כמה שאני זוכר). כשהאריכו לסמית' את החוזה, הבבעיות בברך היו ידועות, ולכן אני חושב שמכבי לקחה סיכון משמעותי. מצד שני, הבעיות בברך מסבירות את הסכום הדי נמוך שהוא קיבל אחרי שתי עונות מצויינות.

אתה אולי שוכח שסמית' החמיץ כמה משחקים בתחילת העונה ולקח לו לא מעט זמן להיכנס לכושר, ככה שהפציעה כן משפיעה על היכולת. זה מסוג הפציעות שהכאב בא והולך וכמו שנראה, הכאבים בשבוע האחרון היו חזקים מדי, ולכן סמית' נזקק לטיפול ה- PRP. אני חושב שמכבי צריכה להעביר אותו למצב של משחק אחד בשבוע במקום לטחון אותו 30 דקות למשחק בשתי מסגרות כי אחרת הוא עלול לא להיות אפקטיבי בשבים המכריעים של העונה, וכרגע סמית' הוא השחקן החשוב ביותר במכבי.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 17 פברואר 2014, 15:47

roy1000 כתב:
jol9 כתב:לא אמרתי שאין שום סיכוי, וברור שצריך לבחון את הדברים בסוף העונה, אבל אתה אומר משהו אחר - אתה טוען שמכבי לקחה סיכון ענק בכך שהאריכה

מכבי הביאה את סמית' לפני שנתיים. הוא שיחק שנתיים בחוזה המקורי והאריכו לו את החוזה בקיץ לעוד שנתיים (הכל עד כמה שאני זוכר). כשהאריכו לסמית' את החוזה, הבבעיות בברך היו ידועות, ולכן אני חושב שמכבי לקחה סיכון משמעותי. מצד שני, הבעיות בברך מסבירות את הסכום הדי נמוך שהוא קיבל אחרי שתי עונות מצויינות.

אתה אולי שוכח שסמית' החמיץ כמה משחקים בתחילת העונה ולקח לו לא מעט זמן להיכנס לכושר, ככה שהפציעה כן משפיעה על היכולת. זה מסוג הפציעות שהכאב בא והולך וכמו שנראה, הכאבים בשבוע האחרון היו חזקים מדי, ולכן סמית' נזקק לטיפול ה- PRP. אני חושב שמכבי צריכה להעביר אותו למצב של משחק אחד בשבוע במקום לטחון אותו 30 דקות למשחק בשתי מסגרות כי אחרת הוא עלול לא להיות אפקטיבי בשבים המכריעים של העונה, וכרגע סמית' הוא השחקן החשוב ביותר במכבי.

סמית' שיחק עד עכשיו בכל משחקי מכבי ביורוליג, ופתח בכולם פרט לאחד. אני באמת לא רואה שהוא מתקשה באיזשהו אופן.
מה שכן, באמת צריך לשמור עליו לשלבים המכריעים של העונה. עם זה אני מסכים לגמרי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 17 פברואר 2014, 17:54

jol9 כתב:סמית' שיחק עד עכשיו בכל משחקי מכבי ביורוליג, ופתח בכולם פרט לאחד. אני באמת לא רואה שהוא מתקשה באיזשהו אופן.
מה שכן, באמת צריך לשמור עליו לשלבים המכריעים של העונה. עם זה אני מסכים לגמרי.

הוא לא שיחק בחמשת משחקי הליגה הראשונים ומכבי הפסידה שניהם מהם. הוא גם היה חלש במשחק היורוליג הראשון בויטוריה. אי אפשר להגיד שלפציעה הזו אין מחיר ואם במכבי ימשיכו לשחק איתו 30 דקות למשחק בשתי מסגרות, קרוב לוודאי שזה רק יחמיר.
roy1000

הודעהעל ידי er79 » 17 פברואר 2014, 18:35

סלחו לי, זה פשוט טמטום להאריך לשחקן עם בעיה כרונית כזו את החוזה. מה אני צריך בקבוצה שלי שחקן של משחק בשבוע, שקורס במאניטיים? טעות נוספת מבית היוצר של הפדרמנים
er79

הודעהעל ידי roy1000 » 17 פברואר 2014, 18:45

er79 כתב:סלחו לי, זה פשוט טמטום להאריך לשחקן עם בעיה כרונית כזו את החוזה. מה אני צריך בקבוצה שלי שחקן של משחק בשבוע, שקורס במאניטיים? טעות נוספת מבית היוצר של הפדרמנים

איזה שחקן אחר היית יכול לקבל ב-800 אלף של סמית' שהיה תורם יותר ממנו?
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 17 פברואר 2014, 18:54

er79 כתב:סלחו לי, זה פשוט טמטום להאריך לשחקן עם בעיה כרונית כזו את החוזה. מה אני צריך בקבוצה שלי שחקן של משחק בשבוע, שקורס במאניטיים? טעות נוספת מבית היוצר של הפדרמנים

קראתי לרוי קיצוני עד שהגעת...
טמטום?? אני לא זוכר הרבה ביקורת כאן בפורום על ההחתמה של סמית.
האם הפציעה שלו מונעת ממנו להיות טוב יותר מעונה לעונה ולהיות השחקן הכי טוב של קבוצת יורוליג מובילה?

ועוד משהו... (ואני מתנצל מראש שוב על דוגמה מטניס, פשוט זה העולם שאני מתמצא בו הכי הרבה כרגע)
רוב הטניסאים הבכירים בסבב, אלה שזוכים ברוב התארים החשובים, משחקים רוב השנה עם כאבים. פדרר משחק כבר הרבה זמן לא בשיא הכשירות,
דג'וקוביץ' גם כן מתמודד עם פציעות כאלה ואחרות, מארי לקח ווימבלדון עם גב דפוק, ואני כבר לא מדבר על נדאל שסובל מפציעות רבות,, חלקן כרוניות,
והוא עושה קריירה מופלאה עם הכאבים האלה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 17 פברואר 2014, 19:11

jol9 כתב:קראתי לרוי קיצוני עד שהגעת...
טמטום?? אני לא זוכר הרבה ביקורת כאן בפורום על ההחתמה של סמית. אולי על המחיר אבל בטח לא על השחקן.
האם הפציעה שלו מונעת ממנו להיות טוב יותר מעונה לעונה ולהיות השחקן הכי טוב של קבוצת יורוליג מובילה?

נראה לי שאתה משתמש במילה קיצוני בצורה חופשית מדי...
אני חושב שהטעונות בת'רד הזה הן מהמוצדקות בהסטוריית הפורום.

אבל באמת - אני לא חושב שסמית' מודל 2014 טוב מסמית' מודל 2013.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 17 פברואר 2014, 19:14

roy1000 כתב:
jol9 כתב:קראתי לרוי קיצוני עד שהגעת...
טמטום?? אני לא זוכר הרבה ביקורת כאן בפורום על ההחתמה של סמית. אולי על המחיר אבל בטח לא על השחקן.

נראה לי שאתה משתמש במילה קיצוני בצורה חופשית מדי...
אני חושב שהטעונות בת'רד הזה הן מהמוצדקות בהסטוריית הפורום.

אבל באמת - אני לא חושב שסמית' מודל 2014 טוב מסמית' מודל 2013.

קיצוני בהקשר לנושא הזה... לא באופן כללי.
אני לא אומר שזאת לא דעה לגיטימית או משהו...

וכן, אני חושב שסמית' נותן עונה מצויינת, ויותר טובה (או לכל הפחות טובה כמו) מהעונה הקודמת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 17 פברואר 2014, 20:04

כמה דרמה בפורום בשבוע האחרון.
טיוס עיקם את הקרסול, אז מסתבר ששחקו אותו.
לסמית כואבת הברך, אז מסתבר שמכבי מפגרים שהחתימו אותו על חוזה חדש.

תרגעו.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שחף » 17 פברואר 2014, 22:45

אור, סמית' היה כזה קונצנזוס מבחינתך להאריך חוזה? יש מעט מאוד זרים ששיחקו במכבי 5 שנים. לבולטים ביניהם קוראים פארקר וניקולה. שניהם היו הרבה הרבה מעל הלבל של סמית' מבחינת התרומה שלהם לקבוצה, וגם מבחינת ההישגים שהקבוצה הגיעה אליהם יחד איתם. החוזה שסמית' קיבל הוא פונקציה של שימור הבינוניות במכבי של פדרמן והאהבה המוגזמת של בלאט אליו. איך יכול להיות שהשחקן היקר בקבוצה הוא כזה שלא הוביל אותה בשום פרמטר סטטיסטי בשנתיים האחרונות? סמית' בעיני הוא טל בורשטיין משודרג. הוא שומר יותר טוב וריבאונדר יותר טוב, אבל מבחינת יכולות התקפיות הם די דומים. לבורשטיין בשיאו שילמו 500K. אני אגב עדיין לא מבין את הרעיון לשמור אותו למשחק מול מגדל. ביג פאקינג דיל. ב-2007 מגדל חטפו 40 הפרש ביד אליהו ואז במשחק הקובע היינו צריכים סל ניצחון של ארנולד כדי לא להפסיד אליפות.
שחף

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־30 אורחים