cannon כתב:א. באמת לא ברור מה הקשקוש של "השאלה" שמופיע בכמה אתרים. הבן אדם מסיים חוזה ואלא אם פתחו לו את החוזה והאריכו אותו, אין שום משמעות להשאלה והמינוח הנכון פה הוא שהשחקן משוחרר בתמורה לפיצוי.
ב. אני לא בעד לשחרר אף אחד מבין מצ'באן והנדריקס, אבל לא ברורה לי פה הצביעות של חלק מהאנשים שבשנה שעברה שיפשפו חזק בפנטזיות בשביל שיגיע מצ'באן ועכשיו פתאום רוצים להשאיל אותו ולא את הנדריקס. מצ'באן הגיע באמצע העונה, לא שיחק בתפקיד טבעי לו כי הוא לא סנטר ועכשיו באליפות אירופה נותן אחלה אליפות, אז ברור שאין שום סיבה הגיונית שיושאל. מבחינת התקפה מצ'באן שחקן חכם בהרבה מהנדריקס שמה לעשות הוא לא השחקן הכי חכם שיש וניזון בעיקר ממיקום ואינסטטינקטים טובים וכשיש לך בקבוצה שחקנים כמו פארמר ופאפאלוקאס, מצ'באן שחקן מתאים בהרבה מבחינת ההתקפה (תחשבו על וויצ'יץ' ושאראס כדוגמא לשחקנים חכמים בעמדות הפנים והחוץ לצורך הדוגמא ומה אפשר לעשות עם זה...). יש לו קליעה טובה מחצי מרחק וגם מבחוץ, דברים שאין להנדריקס בשיט. מבחינת הגנה מצ'באן נחות מהנדריקס ועל זה אין ויכוח, אבל באליפות אירופה הוא מראה ניצוצות לא רעים של הגנה ולכן מבחינת מכבי אין הגיון שהוא ילך אחרי ששמו עליו כל כך הרבה כסף.
לא הייתי מאלה שפימפמו את מצ'באן יום ולילה, אבל שמחתי ששחקן כמוהו חתם במכבי.
לא מסכים עם חלק גדול מהדברים שכתבת בסעיף ב.
מצ'באן שחקן טוב וחכם, אבל בעיקר למשחקים איטיים ועומדים, כמו שנבחרת סרביה משחקת.
הוא חסר יכולות אתלטיות, לא טוב בפיקנ'רול, איטי וכבד הרבה יותר מהנדריקס שאגב - גם הוא בדומה למצ'באן לא משחק בעמדה הרגילה שלו.
אז אם לבחור אחד מהשתיים אני בוחר את הנדריקס,
א. בגלל שהוא הרבה יותר מתאים לשיטת המשחק של מכבי (ריצה ואתלטיות, התבססות על הגנה חזקה + יכולת של שחקן גבוהה לשמור על גארדים).
ב. בגלל שהשאלה לקבוצת יורוליג תעשה למילאן טוב בעבורנו, נוכל להנות ממנו בהמשך בשונה מהנדריקס שמסיים חוזה בעונה הבאה ומי יודע אם ימשיך.
ג. אמרתי את זה פה בפורום לא פעם, שאם מכבי תמשיך עם הנדריקס ואפילו תאריך לו את החוזה היא תקבל שחקן מעולה שרק ילך וישתפר בעמדה 4 (5 לעת הצורך).