פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
פרסם תגובה

Re: גרינוולד: מכבי ממשיכה לחפש שחקן, שייר ברמה של האדריאטית

01 אוקטובר 2011, 12:55

למה עדיף שלא? אתה רוצה לעוף לפני הטופ 16? ראיתי את החיוך המתוסכל של דייויד כששמעון אמר שהוא מקווה שפארמר ישאר איתנו עד סוף העונה. מה יקרה אם בינואר השביתה תיגמר? את מי נביא בדיוק? מאמן ברמה שלו ראוי להנהלה תומכת יותר וחבל שזה ככה.

01 אוקטובר 2011, 12:57

שחף כתב:נראה לי שזה לא משנה באיזה לשון זה עבר או עתיד זה כנראה לא יקרה. אולי עדיף שנפסיד היום או ביום שני כדי שמישהו יפתח את הברז....

בחיים לא נתקלתי בדילמה של ''אני רוצה שננצח,אבל אולי כדאי שנפסיד בשביל שיביאו רכש''..
תמיד מנצחים..ואם אתה חושב שמכבי לא מודעים לזה שצריך שחקן ורק רכש יעיר אותם ואם חס וחלילה נראה טוב אז הם יירדו מזה..אז אתה באמת לא חי במציאות..

מספיק כבר עם המשפטים האלה של ''כדאי שנפסיד בשביל שיביאו רכש''..זה כבר איזה פעם רביעית או חמישית שאני שומעת את זה בפורום בשבועיים האחרונים..תפסיקו לדבר ככה..
זה כמו ששחקן של מכבי יעזוב ומישהו יגיד ''לא יודע מה בא לי,שמכבי ינצחו אותו כשניפגש או שהוא ייתן תצוגה מפלצתית מאיתנו ונפסיד''..וואלה? אתה לא יודע מה בא לך?

אני לא אומרת שגליצ'ים מקובלים עליי..אבל זה ספורט..
אם שנה אחת תהיה לנו שנה מתחת לציפיות..אז מה? אז עוברים לשנה הבאה..צריך להבין שבספורט יש עניין של שנה כן שנה לא שנה למה לא..
אז שנה אחת הדברים לא הסתדרו כמו שצריך,השוק זוועה..עושים את המקסימום עם מה שאפשר ומסתכלים קדימה

01 אוקטובר 2011, 13:01

שחף כתב:נראה לי שזה לא משנה באיזה לשון זה עבר או עתיד זה כנראה לא יקרה. אולי עדיף שנפסיד היום או ביום שני כדי שמישהו יפתח את הברז....

מכיר את תיאוריות הקונספירציה המקסימות האלו , יש פה אנשים שחיכו שנה שעברה להפסד בכליון עניין כדי שיגיע משהו. מה לעשות שהפסדנו אולי 4-5 משחקים כל העונה?

שווה לנסות לפתוח פורום מיוחד לפסימים , שחף , תרים תכפפה , אפשר למנות את גרינוולד לנשיא כבוד , ואת שמואל למנהל. מי אמר שאי אפשר להתקדם מקצועית בצהבת? :cool

01 אוקטובר 2011, 13:01

Holiday_Armadillo כתב:

בחיים לא נתקלתי בדילמה של ''אני רוצה שננצח,אבל אולי כדאי שנפסיד בשביל שיביאו רכש''..
תמיד מנצחים..ואם אתה חושב שמכבי לא מודעים לזה שצריך שחקן ורק רכש יעיר אותם ואם חס וחלילה נראה טוב אז הם יירדו מזה..אז אתה באמת לא חי במציאות..

מספיק כבר עם המשפטים האלה של ''כדאי שנפסיד בשביל שיביאו רכש''..זה כבר איזה פעם רביעית או חמישית שאני שומעת את זה בפורום בשבועיים האחרונים..תפסיקו לדבר ככה..
זה כמו ששחקן של מכבי יעזוב ומישהו יגיד ''לא יודע מה בא לי,שמכבי ינצחו אותו כשניפגש או שהוא ייתן תצוגה מפלצתית מאיתנו ונפסיד''..וואלה? אתה לא יודע מה בא לך?

אם שנה אחת תהיה לנו שנה מתחת לציפיות..אז מה? אז עוברים לשנה הבאה..צריך להבין שבספורט יש עניין של שנה כן שנה לא שנה למה לא..
אז שנה אחת הדברים לא הסתדרו כמו שצריך,השוק זוועה..עושים את המקסימום עם מה שאפשר ומסתכלים קדימה

מה זוועתי בשוק שבו הטופ סקורר של היורוליג שחקן פנוי כשכל הקבוצות כבר סגרו את הסגל שלהן? לעוף בשלב הראשון זה קטסטרופה כלכלית שיכולה להשפיע עלינו גם בשנה הבאה, כי אז באמת יהיה חור גדול בתקציב. מעבר לזה שלקבוצה בתקציב של מכבי זה לא אמור לקרות. לגבי ''אם מפסידים אז הבעלים מתעוררים''. מה לעשות שזה נכון. ראינו את זה עם מרכוס בראון לפני שלוש שנים.

01 אוקטובר 2011, 13:06

שחף כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

מה זוועתי בשוק שבו הטופ סקורר של היורוליג שחקן פנוי כשכל הקבוצות כבר סגרו את הסגל שלהן? לעוף בשלב הראשון זה קטסטרופה כלכלית שיכולה להשפיע עלינו גם בשנה הבאה, כי אז באמת יהיה חור גדול בתקציב. מעבר לזה שלקבוצה בתקציב של מכבי זה לא אמור לקרות. לגבי ''אם מפסידים אז הבעלים מתעוררים''. מה לעשות שזה נכון. ראינו את זה עם מרכוס בראון לפני שלוש שנים.

וואלה? כן צודק..הפסדנו לפני שנה משחק אחד בשלב הבתים(ועוד המשחק הראשון!!)וזה גרם לבעלים להתעורר ולקנות פרוספקט במאות אלפי יורו..מזל שהפסדנו..

ההנהלה רוצה בטובת מכבי..המטרה שלה היא לעשות את זה בלי התאבדות כלכלית..אבל היא קודם כל רוצה שהקבוצה תצליח..ואם יגיע שחקן טוב אז הבעלים יהיו יותר ממאושרים לשלם לו את מה שמגיע לו..
אני לא אאשים את מכבי אם היא לא תוכל לשלם ללאנגפורד את הסכומים המטורפים שהוא רגיל אליהם..אנחנו לא מועדון כזה ומעולם לא היינו..
זה שחסר לנו שחקן בעמדה שלו(וגם לא בול)לא אומר שצריך להתחרפן בגלל לחץ של אוהדים חסרי סבלנות או אמונה בקבוצה ולהביא אותו בכל מחיר

01 אוקטובר 2011, 13:13

ואולי לנגפורד לא רוצה לבוא? , ואולי הוא פצוע? ואולי הוא דורש סכומי כסף מופרזים? ואולי הוא רעל בחדרי ההלבשה?
את כל אלו אני לא יודע , אחרים לוקחים את השיקולים האלו , והם כנראה מיודעים יותר ממני.

מי יספוג את הכסף הזה שלנגפורד יתגלה כשחקן של קבוצות קטנות? מי ידרש לתת תשובות אם הוא יהרוס את חדר ההלבשה? אתה שחף?

01 אוקטובר 2011, 13:19

שחף כתב:
Holiday_Armadillo כתב:

ואללה חבל שלא הבאנו אז את הטופ סקורר של היורוליג http://www.euroleague.net/news/i/31024/180

איזה פספוס....

01 אוקטובר 2011, 13:31

אם יש דבר אחד שלמדתי משנה שעברה שגם בה היה בתחילת העונה ולפניה פסימיות לגבי הדרך של הקבוצה במהלך העונה זה שלא כדאי להתחיל להכנס לפאניקה ולהתחיל לבקר לפני שרואים את הקבוצה משחקת לפחות כמות לא מעטה של משחקים זה סתם מלחיץ אוהדים מסוימים.
בנוסף חבל להתחיל לחשוב על "מה יקרה אם ...", זה סתם מיותר וזה נראה יותר כמו נבואות זעם.
אז בואו נרגע קצת, נהנה ככל שנוכל ונקווה לטוב ביותר למען הקבוצה, חוסר וודאות תמיד יהיה ואין מה לעשות בנוגע אליו ואף אחד לא יודע איך תתפתח העונה בכל מקרה כדאי לחיות את ההווה ולא לנסות לנחש את העתיד, תאמינו לי שזה הרבה יותר מרגיע.

01 אוקטובר 2011, 13:33

את האמת אם לא העונה שעברה איך שהתחילה ואיך שנגמרה הייתי מאוד פסימי , להזכירכם אותו פארגו שכולם מבכים את לכתו היה ' שחקן ברמה של ליגה ישראלית וגם שם הוא לא יציב' סופו היה 'שמן שמתעייף אחרי 2 דקות לא יתמודד עם סנטרים גבוהים מ 2.10 ויאכל את עצמו לדעת ' פניני ישראלי בינוני ועוד כל מיני תאוריות .

מה שאני אומר שקבוצה כמו מכבי כנראה לא יכולה להביא 'שחקנים מהטופ של היורוליג ' במליוני יורו , לכן כל עונה זה יהיה אותו דבר , מכבי תביא שחקנים מהדרג השני קרי מבוגרים אחרי השיא צעירים שהיא מגדירה 'לפניי פריצה ' את הישראלים הכי טובים ואת הזרים הכי טובים שהיא תחטוף מהליגה הישראלית , ככה זה יהיה לטוב ולרע וזה כנראה האופציה הכי רלוונטית לקבוצה עם תקציב כמו של מכבי , גבוהה אבל לא בלבל של הגבוהים בייבשת ת כל שנה זה יהיה תלוי בחיבור יוצא דופן שיטת משחק שתתאים במאה אחוז ואימון ברמה הכי גבוהה , עדיין לא בטוח שזה יצליח כל הזמן אבל זו כנראה האופציה הכי טובה בנסיבות הקיימות.

01 אוקטובר 2011, 14:31

מדהים אותי, שאנשים אשכרא כ"כ בטוחים שהם מבינים יותר מהאחרים, עד כדי כך שהם מוכנים שהקבוצה תפסיד, בשביל שאותם מטומטמים שמנהלים את מכבי
יתעוררו סופסוף ויקבלו באהבה את התיאוריות שלהם.

האם יכול להיות שכל ההבדל בין הצלחה גדולה (כולל זכיה ביורוליג) לבין כשלון (כולל אי עליה לטופ 16), טמון בהחתמה של גארד נוסף לקו האחורי?
האם לאנגפורד הוא השחקן שיעשה את ההבדל הזה?

שחף, האם אתה עד כדי מפחד מהיריבות שלנו בטופ 16, שאתה מייחל להפסד של מכבי במשחק הרשמי הראשון שלה, בשביל איזשהי תקווה שיגיע לכאן זר נוסף?

אני פשוט לא מצליח להבין את זה. למכבי יש קבוצה מצויינת, שיכולה לשחזר את העונה הקודמת מבחינת הישגים. יש לה חולשה בעמדה אחת מסויימת, ואת עניין פארמר.
זה הכל. זה לא אומר שהחור שיש בעמדה 2, לא יכול להתמלא פתאום ע"י השחקנים שיש בסגל.

קצת סבלנות, ופחות איחולים להפסדים, זה משהו שמצופה, לדעתי, מכל אוהד מכבי.

01 אוקטובר 2011, 14:41

מה שעוד יותר מדהים בגישה של "בוא נפסיד בשביל להתחזק" הוא שאפשר ליישם אותה גם במקרה שלאנגפורד מגיע. הרי למה לעצור בלאנגפורד אם אפשר להפסיד עוד קצת עם לאנגפורד בשביל להתחזק עוד יותר?

01 אוקטובר 2011, 14:46

EulGam05 כתב:מה שעוד יותר מדהים בגישה של "בוא נפסיד בשביל להתחזק" הוא שאפשר ליישם אותה גם במקרה שלאנגפורד מגיע. הרי למה לעצור בלאנגפורד אם אפשר להפסיד עוד קצת עם לאנגפורד בשביל להתחזק עוד יותר?

אשכרה... בוא נקבל חודש בראש ונחתים את וויד...
אני באמת לא מאמין שאני רואה אוהדי מכבי שמאחלים להפסד של הקבוצה.. לא משנה באיזה מצב וסיטואציה, זה פשוט הזוי.

01 אוקטובר 2011, 14:49

מכבי לא נחלשה ביחס לשנה שעברה ובשתיי הנקודות החשובות גבוהה ורכז היא היתחזקה ועוד איך , ג'יימס הוא תוספת נטו שלא בא במקום או על חשבון שחקן אחר ( בינתיים) ופארמר הוא רכז יותר טוב מפארגו { למרות שההגזמות הפראיות לגביו ממשיכות ומתעצמות מיום ליום ) , סמית בכישרון לא נופל מאידסון שגם הוא שחקן טוב אבל לא כזה גדול כמו שעושים ממנו וסוף העונה שעברה קצת גרם לחלק מהאנשים לשכוח עונה וחצי דיי אפורות.

כל זה כל עוד פארמר פה וכשהוא ילך כל התמונה תשתנה.

01 אוקטובר 2011, 14:52

גם צביקה שרף דיבר עכשיו על הסיכון שבהבאת פארמר והסיכון שבאי הבאת בק-אפ.
נערך לאחרונה על ידי שחף בתאריך 01 אוקטובר 2011, 14:57, נערך פעם אחת בסך הכל.

02 אוקטובר 2011, 07:28

asafb96 כתב:
EulGam05 כתב:מה שעוד יותר מדהים בגישה של "בוא נפסיד בשביל להתחזק" הוא שאפשר ליישם אותה גם במקרה שלאנגפורד מגיע. הרי למה לעצור בלאנגפורד אם אפשר להפסיד עוד קצת עם לאנגפורד בשביל להתחזק עוד יותר?

אשכרה... בוא נקבל חודש בראש ונחתים את וויד...
אני באמת לא מאמין שאני רואה אוהדי מכבי שמאחלים להפסד של הקבוצה.. לא משנה באיזה מצב וסיטואציה, זה פשוט הזוי.

זה נכון, אין צורך לאחל הפסדים.
אבל גם אסור לשכוח את העובדה, שניצלנו מאפס בירנבוים רק בזכות שמונת ההפסדים הרצופים במשחקי ההכנה. אחרת אולי עד היום הוא היה "מאמן" את מכבי...

02 אוקטובר 2011, 07:41

מקאדו כתב:מכבי לא נחלשה ביחס לשנה שעברה ובשתיי הנקודות החשובות גבוהה ורכז היא היתחזקה ועוד איך , ג'יימס הוא תוספת נטו שלא בא במקום או על חשבון שחקן אחר ( בינתיים) ופארמר הוא רכז יותר טוב מפארגו { למרות שההגזמות הפראיות לגביו ממשיכות ומתעצמות מיום ליום ) , סמית בכישרון לא נופל מאידסון שגם הוא שחקן טוב אבל לא כזה גדול כמו שעושים ממנו וסוף העונה שעברה קצת גרם לחלק מהאנשים לשכוח עונה וחצי דיי אפורות.

כל זה כל עוד פארמר פה וכשהוא ילך כל התמונה תשתנה.

קשה להגדיר אם התחזקנו או נחלשנו . לדעתי החוסר איזון פשוט עבר לתחום אחר . שנה שעברה היה חסר לנו סנטר דומיננטי מחליף לסופו ו ובמקום זה ניסינו להסתדר עם פאוורדים והשנה אין את הבעיה הזאת עם ג'יימס . אבל לעומת זאת קיבלנו חסרון בקוו הגארדים של מכבי במיוחד אם פארמר יעזוב....
לגבי סמית' לעומת איידסון , קיבלנו שחקן שאולי מבחינת סקור אישי יהיה טוב מאיידסון אבל התרומה הקבוצתית שלו תיהיה פחותה . לפחות הוא לא מסוג השחקנים המזיקים אלא עושה את העבודה שלו בשקט . סך בכל הוא בסדר ויחד עם פניני שישדרג את עצמו אני מקווה לא נרגיש בהחלשות בעמדה 3....
פאמר לעומת פארגו , סוג אחר של שחקן , פארגו טוב יותר בליצור לעצמו וגם אוהב את זה יותר אבל גם יודע ליצור לאחרים . פארמר לעומתו נראה שקודם כל מחפש אחרים ורק אחר כך יצור לעצמו . היו יכולים להיות מדהימים ביחד ....
בכלל זה מרגיש כאילו הגארדים כמעט ולא מאיימים על הסל אלא אם אין להם ברירה , אוחיון כמעט לא זורק וגם שהוא חודר הוא לרוב מחפש את המסירה ...

02 אוקטובר 2011, 07:46

לדעתי המטרה באדריאטית היא לאוו דווקא נצחונות, אם כי טוב שגם מנצחים.

במפעל הזה אפשר לתת דקות לשחקנים פחות מרכזיים, כמו אוחיון ושאייר ולנסות לשלב אותם במערך הקבוצתי. אני הייתי מעדיף כמה שפחות דקות לסופו ויותר למצ'אבאן והנדריקס. ( עוד יגמר לו הדיזל כך ).

לגבי איחולים להפסדים - אין לי בעייה עם זה אם מדובר על כוונה טובה, כמו במקרה של אפי או קטש. גם אני כבר רציתי שההפסדים יתגלגלו כדי שנוכל להיפתר מהם ולהציל את העונה.( וזה מה שקרה פחות או יותר ).

ד"א, אם שאייר ברמה של האדריאטית שלפחות ישחק באדריאטית. :)

02 אוקטובר 2011, 08:00

כרמל, העניין עם השוק החלש נשמע לי תירוץ די קלוש. עובדה שקבוצות אחרות באירופה כן הצליחו להתחזק בשחקני נ.ב.א לשנה שלמה.
זה כמובן כרוך בהוצאה כספית גדולה, אבל זה כל העניין. יש כסף - יש שוק. אין כסף - אין שוק.

אני חושב שיש כאן פספוס עצום של מכבי. לא כל קיץ השוק האמריקאי יהיה כל כך פתוח ואולי היה צריך לעשות יותר מאמץ לכיוון שחקני נ.ב.א דרג
שני ולנסות להחתים אותם לשנה או יותר .
סתם דוגמא- דחואן סמרס של סיינה חתם לשנתיים ( עם אופציית יציאה בקיץ הבא בלבד ).
או סוני ווימס שחתם לשנה שלמה בז'אלגריס, לא בדיוק הקבוצה הכי עשירה באירופה.

אני בכלל לא מדבר על שחקנים כמו סאשה של פילזן או אנדרסון של סיינה.( בטח לא על קרסטיץ' ).

02 אוקטובר 2011, 10:41

yarinsaky כתב:כרמל, העניין עם השוק החלש נשמע לי תירוץ די קלוש. עובדה שקבוצות אחרות באירופה כן הצליחו להתחזק בשחקני נ.ב.א לשנה שלמה.
זה כמובן כרוך בהוצאה כספית גדולה, אבל זה כל העניין. יש כסף - יש שוק. אין כסף - אין שוק.

אני חושב שיש כאן פספוס עצום של מכבי. לא כל קיץ השוק האמריקאי יהיה כל כך פתוח ואולי היה צריך לעשות יותר מאמץ לכיוון שחקני נ.ב.א דרג
שני ולנסות להחתים אותם לשנה או יותר .
סתם דוגמא- דחואן סמרס של סיינה חתם לשנתיים ( עם אופציית יציאה בקיץ הבא בלבד ).
או סוני ווימס שחתם לשנה שלמה בז'אלגריס, לא בדיוק הקבוצה הכי עשירה באירופה.

אני בכלל לא מדבר על שחקנים כמו סאשה של פילזן או אנדרסון של סיינה.( בטח לא על קרסטיץ' ).

אבל אתה מתעלם מזה שאף אחד לא קומבו כמו שאנחנו צריכים...
עברתי על השוק בNBA במבט חפוז כזה, ובאמת שלא ראיתי מישהו מיוחד שיכול להתאים ולשדרג את הקבוצה. זה המצב. פה ושם לות'ר הד או קרלוס ארויו, זה לא זה..
פארגו היה יכול להתאים יופי לסגל, חבל חבל כל הפרשה הזאת... נקווה שלפחות נקבל פיצוי הולם.
אבל בכל זאת, אני מאמין שבסופו של דבר ימצאו שחקן, בין אם זה בקרוב, ובין אם זה בסוף השביתה. נקווה שיגיע שחקן ברמה לפחות

02 אוקטובר 2011, 10:45

לא בדקתי את השוק לעומק לגבי קומבו גארדים, אבל אני מוכן לנסות. הכוונה שלי הייתה יותר כללית.
פרסם תגובה