ליאור אליהו

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ליאור אליהו

הודעהעל ידי roy1000 » 22 אוקטובר 2011, 18:44

בחיים שלי לא ראיתי שחקן שעושה נקודות בצורה שאליהו עושה. ברור שאי אפשר ללמד את זה כי הוא אולי השחקן היחיד בעולם שמשחק ככה וזה הופך אותו לבלתי ניתן לעצירה. יש לו ידיים גדולות שמאפשרות לו שליטה אבסולוטית בכדור עם יד אחת. חוץ מזה, יש לו תנועה מדהימה בלי כדור.

אני חושב שהעונה בויטוריה עשתה לו טוב.
roy1000

הודעהעל ידי שחף » 22 אוקטובר 2011, 18:53

roy1000 כתב:בחיים שלי לא ראיתי שחקן שעושה נקודות בצורה שאליהו עושה. ברור שאי אפשר ללמד את זה כי הוא אולי השחקן היחיד בעולם שמשחק ככה וזה הופך אותו לבלתי ניתן לעצירה. יש לו ידיים גדולות שמאפשרות לו שליטה אבסולוטית בכדור עם יד אחת. חוץ מזה, יש לו תנועה מדהימה בלי כדור.

הוא גם הפסיק לזלזל בהגנה. הוא לא נהיה שומר מטורף וברור שמול כל מיני פליפה רייסים עבי בשר יהיה לו קשה, אבל אתה רואה שאכפת לו. אני חושב שזה שילוב של העונה בויטוריה והמשמעת אצל דייויד.
שחף

הודעהעל ידי jol9 » 22 אוקטובר 2011, 19:01

roy1000 כתב:בחיים שלי לא ראיתי שחקן שעושה נקודות בצורה שאליהו עושה. ברור שאי אפשר ללמד את זה כי הוא אולי השחקן היחיד בעולם שמשחק ככה וזה הופך אותו לבלתי ניתן לעצירה. יש לו ידיים גדולות שמאפשרות לו שליטה אבסולוטית בכדור עם יד אחת. חוץ מזה, יש לו תנועה מדהימה בלי כדור.

אני רק רוצה לראות אותו מופעל יותר באינטנסיביות ע"י החברים שלו. דוגרי, התחושה היא שהוא יכול לשים בכל משחק 25 נק', אם רק היה מקבל עוד 6-7 מסירות בכל משחק.
לא חושב שהיה סקורר ישראלי ברמה הזאת מאז ימי דורון ג'מצ'י והידית.
אפילו קטש לא היה סקורר ברמה הזאת.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 22 אוקטובר 2011, 19:11

jol9 כתב:אני רק רוצה לראות אותו מופעל יותר באינטנסיביות ע"י החברים שלו. דוגרי, התחושה היא שהוא יכול לשים בכל משחק 25 נק', אם רק היה מקבל עוד 6-7 מסירות בכל משחק.

הבנאדם קולע ב- 70% מהשדה. אני לא שמעתי על שחקן מקצועני (שזורק יותק מ- 5 זריקות למשחק) שיש לו אחוזים כאלו. לא באירופה ולא ב- NBA.
הוא צריך לקבל יותר זריקות. דרך אגב - פאפאלוקאס מפעיל אותו מצויין.
roy1000

הודעהעל ידי חנו'ש » 22 אוקטובר 2011, 19:24

פאפאס מפעיל את כולם נהדר.
אני פשוט כל כך נהנית מהמסירות שלו.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 22 אוקטובר 2011, 19:40

roy1000 כתב:
jol9 כתב:אני רק רוצה לראות אותו מופעל יותר באינטנסיביות ע"י החברים שלו. דוגרי, התחושה היא שהוא יכול לשים בכל משחק 25 נק', אם רק היה מקבל עוד 6-7 מסירות בכל משחק.

הבנאדם קולע ב- 70% מהשדה. אני לא שמעתי על שחקן מקצועני (שזורק יותק מ- 5 זריקות למשחק) שיש לו אחוזים כאלו. לא באירופה ולא ב- NBA.
הוא צריך לקבל יותר זריקות. דרך אגב - פאפאלוקאס מפעיל אותו מצויין.

לליאור עוד יהיו משחקים פחות טובים שהגויאבות יתגלגלו החוצה (כמו שהיה בפיינל פור האחרון ביורוליג). אבל בינתיים ואולי כלקח מהשנה שעברה, ליאור חייב להיות הגו טו גיי.
תסכים איתי שזה נראה כאילו הכדור הולך אליו כמעין ברירת מחדל. לפעמים עושים תרגילים בשביל להביא לו את הכדור בנקודות שהוא אוהב, אבל זה לא קורה יותר מדי.

כשסופו מקבל את הכדור עמוק בצבע, אז זה 95% סל או עבירה. כשליאור מקבל את הכדור בנקודות שלו ובזתמון טוב זה 95% סל או עבירה.
הייתי מצפה לראות את המהלכים האלה 20-25 פעמים במשחק, ואז לכל השאר יהיה הרבה יותר קל.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 22 אוקטובר 2011, 19:46

jol9 כתב:לליאור עוד יהיו משחקים פחות טובים שהגויאבות יתגלגלו החוצה (כמו שהיה בפיינל פור האחרון ביורוליג). אבל בינתיים ואולי כלקח מהשנה שעברה, ליאור חייב להיות הגו טו גיי.
תסכים איתי שזה נראה כאילו הכדור הולך אליו כמעין ברירת מחדל. לפעמים עושים תרגילים בשביל להביא לו את הכדור בנקודות שהוא אוהב, אבל זה לא קורה יותר מדי.

כשסופו מקבל את הכדור עמוק בצבע, אז זה 95% סל או עבירה. כשליאור מקבל את הכדור בנקודות שלו ובזתמון טוב זה 95% סל או עבירה.
הייתי מצפה לראות את המהלכים האלה 20-25 פעמים במשחק, ואז לכל השאר יהיה הרבה יותר קל.

גם אם האחוזים ירדו, מדובר בקלות בשחקן הכי יעיל במכבי (ואחד היעילים באירופה). אני לחלוטין מסכים שהניצול שלו לא מספק.
roy1000

הודעהעל ידי jol9 » 22 אוקטובר 2011, 20:30

roy1000 כתב:
jol9 כתב:לליאור עוד יהיו משחקים פחות טובים שהגויאבות יתגלגלו החוצה (כמו שהיה בפיינל פור האחרון ביורוליג). אבל בינתיים ואולי כלקח מהשנה שעברה, ליאור חייב להיות הגו טו גיי.

גם אם האחוזים ירדו, מדובר בקלות בשחקן הכי יעיל במכבי (ואחד היעילים באירופה). אני לחלוטין מסכים שהניצול שלו לא מספק.

בשנה שעברה הוא גם פתח מצויין ואז קצת דעך. חלק מהעניין הוא גם בגלל שהוא לא היה חלק משמעותי מספיק במערך התרגילים.

אני מאוד בעד השיטה של דייויד שדוחף את הכדורים בפתיחת המשחקים לסופו, אבל הוא יכול לגוון את העניין הזה, וזה יקשה על היריבות, כי מבחינה קבוצתית ההגנה על ליאור ועל סופו
היא שונה לחלוטין.
מעניין מתי היריבות יתחילו לחשוב על שמירות כפולות על ליאור. זה יכול להיות מעניין לראות איך הוא יתמודד עם זה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי asafb96 » 22 אוקטובר 2011, 20:36

אין על ליאור. לוקח אותו לפני כל PF באירופה. כן כן, לפני חריאפה, טלטוביץ', פרילנד, סאבאנוביץ', וכל השאר.
צריך לקבל יותר תרגילים וכדורים כמו שכתבו פה. אין אף שחקן שיכול לעצור אותו. גם בזמנו, השחקן שטענו שהוא היחיד שיכול לעצור אותו טוטלית, הלא הוא מיודענו מוריס, ליאור עשה לו בית ספר לא פעם. בפיינל פור הוא ממש לא נעלם. היה לו חוסר מזל, פשוט ככה. הגויבות התגלגלו על הטבעת, היו חסרים באמת סנטימטרים בודדים שיכנסו, ודייויד פסל אותו מהר מדי, ולא נתן לו צ'אנס. בגמר, לא יודע כמה זוכרים, הוא החזיר את מכבי למשחק ברבע האחרון שנכנס, שזה נראה גמור, ואז מכבי התחילו לחזור, אבל אז פיק-אנד-רול של באטיסט-דיאנטידיס סגר את הסיפור..
ליאור יכול וצריך ליהיות השנה שחקן של 12-14 נקודות. עם סופו שטוחן בצע, לאנגפורד שחודר ויוצר, סמית', פניני ובלו שתופרים, ופאפאס שמנצח על כולם ומנווט את קבוצה, יש למכבי את הקבוצה ההתקפית הטוב באירופה, לא נופלת מצסק"א (ההבדל, זה שלצסק"א יש יותר הגנה ובשר, בטח שקירי שם..)
asafb96

הודעהעל ידי jol9 » 22 אוקטובר 2011, 21:02

asafb96 כתב:אין על ליאור. לוקח אותו לפני כל PF באירופה. כן כן, לפני חריאפה, טלטוביץ', פרילנד, סאבאנוביץ', וכל השאר.
צריך לקבל יותר תרגילים וכדורים כמו שכתבו פה. אין אף שחקן שיכול לעצור אותו. גם בזמנו, השחקן שטענו שהוא היחיד שיכול לעצור אותו טוטלית, הלא הוא מיודענו מוריס, ליאור עשה לו בית ספר לא פעם. בפיינל פור הוא ממש לא נעלם. היה לו חוסר מזל, פשוט ככה. הגויבות התגלגלו על הטבעת, היו חסרים באמת סנטימטרים בודדים שיכנסו, ודייויד פסל אותו מהר מדי, ולא נתן לו צ'אנס. בגמר, לא יודע כמה זוכרים, הוא החזיר את מכבי למשחק ברבע האחרון שנכנס, שזה נראה גמור, ואז מכבי התחילו לחזור, אבל אז פיק-אנד-רול של באטיסט-דיאנטידיס סגר את הסיפור..
ליאור יכול וצריך ליהיות השנה שחקן של 12-14 נקודות. עם סופו שטוחן בצע, לאנגפורד שחודר ויוצר, סמית', פניני ובלו שתופרים, ופאפאס שמנצח על כולם ומנווט את קבוצה, יש למכבי את הקבוצה ההתקפית הטוב באירופה, לא נופלת מצסק"א (ההבדל, זה שלצסק"א יש יותר הגנה ובשר, בטח שקירי שם..)

אין לי ספק שהשנה הוא צריך לשחזר את עונת השיא שלו (עונת ארויו) כשהיה קולע 14 ו6.5 רב', רק שהשנה הוא צריך לעשות את זה בקבוצה הרבה יותר טובה וחזקה.
הרבה תלוי בדייויד בלאט, כי אחרי ההגעה של לאנגפורד, וההגעה האפשרית של כספי, יהיו פחות כדורים לליאור באופן טבעי, ככה שהוא יצטרך את התרגילים שלו עוד יותר.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 22 אוקטובר 2011, 21:46

jol9 כתב:מעניין מתי היריבות יתחילו לחשוב על שמירות כפולות על ליאור. זה יכול להיות מעניין לראות איך הוא יתמודד עם זה.

אי אפשר לשמור אותו בשמירות כפולות. הוא נע בלי כדור ומשחרר את בכדור במהירות. זה לא שחקן סטטי שאפשר להביא עליו שמירה כפולה, וגם אם כן הוא מוסר מצויין.
roy1000

הודעהעל ידי asafb96 » 22 אוקטובר 2011, 22:09

roy1000 כתב:
jol9 כתב:מעניין מתי היריבות יתחילו לחשוב על שמירות כפולות על ליאור. זה יכול להיות מעניין לראות איך הוא יתמודד עם זה.

אי אפשר לשמור אותו בשמירות כפולות. הוא נע בלי כדור ומשחרר את בכדור במהירות. זה לא שחקן סטטי שאפשר להביא עליו שמירה כפולה, וגם אם כן הוא מוסר מצויין.

בדיוק.
לעשות שמירה כפולה על ליאור זה טעות טיפשית, הלוואי ויעשו את זה
asafb96

הודעהעל ידי felix_r » 23 אוקטובר 2011, 09:35

לעניות דעתי צריך להפריד את אליהו מסופו ולשים אותם בחמישיות שונות. ככה בכל חמישיה יהיה לנו שחקן מטרה בקו הקידמי. מה גם ששניהם משחקים רק בצבע, וקצת מפריעים אחד לשני.

עדיף לשים את סופו עם בלו, ואז בלו ימשוך אליו שומר מתוך הצבע ויקל את העבודה על סופו.

את אליהו אפשר להציב עם הנדריקס/ג'יימס
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי עפר » 23 אוקטובר 2011, 09:57

felix_r כתב:לעניות דעתי צריך להפריד את אליהו מסופו ולשים אותם בחמישיות שונות. ככה בכל חמישיה יהיה לנו שחקן מטרה בקו הקידמי. מה גם ששניהם משחקים רק בצבע, וקצת מפריעים אחד לשני.

עדיף לשים את סופו עם בלו, ואז בלו ימשוך אליו שומר מתוך הצבע ויקל את העבודה על סופו.

מסכים לחלוטין.
נקודה נוספת:
אין ספקות בקשר לאליהו אבל לפחות באדריאטית צריך לנסות לצוות שני גבוהים ביחד כהכנה לימים שנצטרך.
עפר

הודעהעל ידי yiffy » 23 אוקטובר 2011, 10:29

felix_r כתב:לעניות דעתי צריך להפריד את אליהו מסופו ולשים אותם בחמישיות שונות. ככה בכל חמישיה יהיה לנו שחקן מטרה בקו הקידמי. מה גם ששניהם משחקים רק בצבע, וקצת מפריעים אחד לשני.

גם אני חשבתי כך במהלך כל העונה שעברה - אבל לדעתי בלאט גמר בדעתו שזו צריכה להיות החמישייה וכנראה שזה כבר לא ישתנה.

אני מבין שיש היגיון מסוים בזה שהם ישחקו יחד כי סופו הוא שחקן שמתמקם קרוב לסל מלכתחילה ואילו אליהו מתחיל ברוב המקרים את התנועה לסל מבחוץ. יחד עם זאת, לדעתי אליהו צריך לידו שחקן שיהיה מסוגל בזריזות בלי הכדור כדי לקבל מסירה לליי-אפ מתחת לסל או אחד שייתן ריבאונד התקפה במקרה והניסיון שלו כושל. השחקן שהכי עונה במכבי לתיאור זה הוא שון ג'יימס, והם אכן מקבלים לא מעט דקות זה לצד זה, גם אם סופו הוא זה שפותח עם אליהו בחמישייה.
yiffy
חבר כבוד

הודעהעל ידי yzafrir » 23 אוקטובר 2011, 10:46

הזריקה של ליאור היא כלכך מוזרה שפשוט אי אפשר ללמוד אותה . לפעמים זה נראה שהוא כל פעם ממציא זריקה חדשה לסל....

אם ליאור היה משפר את הקליע שלו מבחוץ הוא היה היום ב-NBA...(טוב לא היום אלא מתי שאין שביתה...) על הגנה כבר היו עובדים איתו שם....
לחילופין , אם לבלו היו עוד 3-4 סנטימטרים הוא גם היה בNBA. שחקן שנותן גוף מתחת לסל ומצד שני יד מעולה מכל הטווחים...רק חסר לו גובה כי רוחב וגוף גם יש לו...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הקודם

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], עידן ו־18 אורחים