02 נובמבר 2011, 09:57
02 נובמבר 2011, 09:58
where is the love? כתב:זאת אומרת שמכבי לא יכולה לוותר על הליגה, אין דבר כזה....
בכל אופן אני בעד שישחקו בליגה המוזרה הזאת עם כל החוקים המוזרים האלו, זה עדיף מאשר להשתגע עם העומס באדריאטית...
02 נובמבר 2011, 10:29
yarinsaky כתב:ד"א, חביב - אם מכבי לא מתקשה מול אף יריבה באדריאטית במה זה מועיל כל כך בצורה מקצועית ? אתה יכול גם לא להתקשות בליגה שלנו בלי לטוס כל יומיים.
מבחינתי עדיף שמכבי תלך על 5 זרים במקום 7 אבל שהם יהיו זרים מובילים עם תג שכר קצת גבוה יותר מאשר לשחק בסגל של 14 עם 8 זרים.
הייתי שמח ל 5 זרים, 2 אזרחים יהודים כמו בלו ולאנדסברג ו עוד 3 צברים מובילים כמו אליהו פניני והלפרין. 10 שחקנים זה מספיק והם יכולים לשחק בשתי הליגות בלי בעייה. ניתן להוסיף עוד שחקן צעיר או מתאזרח זול כמו שאייר כדי שיהיו מספיק שחקנים לליגה.
מכיוון שהבאתי לינק שאומר שמכבי לא יכולה לפרוש בעצם מליגת קופל, היא יכולה לפרוש רק מהאדריאטית. במקום לברוח מקשיים צריך לטפל בהם ולא ליילל . אני מאמין שניתן לשנות דברים גם בקופליאדה לטובת מכבי.
02 נובמבר 2011, 10:31
02 נובמבר 2011, 10:38
02 נובמבר 2011, 12:16
yarinsaky כתב:ד"א, חביב - אם מכבי לא מתקשה מול אף יריבה באדריאטית במה זה מועיל כל כך בצורה מקצועית ? אתה יכול גם לא להתקשות בליגה שלנו בלי לטוס כל יומיים.
מבחינתי עדיף שמכבי תלך על 5 זרים במקום 7 אבל שהם יהיו זרים מובילים עם תג שכר קצת גבוה יותר מאשר לשחק בסגל של 14 עם 8 זרים.
הייתי שמח ל 5 זרים, 2 אזרחים יהודים כמו בלו ולאנדסברג ו עוד 3 צברים מובילים כמו אליהו פניני והלפרין. 10 שחקנים זה מספיק והם יכולים לשחק בשתי הליגות בלי בעייה. ניתן להוסיף עוד שחקן צעיר או מתאזרח זול כמו שאייר כדי שיהיו מספיק שחקנים לליגה.
מכיוון שהבאתי לינק שאומר שמכבי לא יכולה לפרוש בעצם מליגת קופל, היא יכולה לפרוש רק מהאדריאטית. במקום לברוח מקשיים צריך לטפל בהם ולא ליילל . אני מאמין שניתן לשנות דברים גם בקופליאדה לטובת מכבי.
02 נובמבר 2011, 12:38
02 נובמבר 2011, 13:29
asafb96 כתב:אני גם מעדיף את האדריאטית.
אגב, ירין, לגבי זה שיהיו 4-5 זרים מובילים, זה בעייתי.
יש לך את מאצ'בן שחתום לעוד 3 שנים ואין סיכוי שיוותרו על כשרון שכזה. אתה צריך עוד 2 סנטרים זרים מן הסתם, כי ישראלים אין בעמדה הזאת ככה שכבר יש לך 3 זרים, ויש מקום רק לעוד זר-שניים בלבד בעמדות 1-3. אם הולכים על 6-7 זרים, זה בלתי אפשרי לתרגל הרכבי יורוליג בליגה עם מגבלת ה4 זרים, שכמו שכתבו פה, החוקים נגד מכבי ימשיכו וימשיכו, וזה לא יעצר ב4 זרים. זה ירד ביום מן הימים גם ל2-3 לדעתי, ואולי גם תיהיה בעתיד תקרת שכר.
אני מאוד מאוד מקווה שאת החוקים האלה יוציאו לפועל מהעונה הבאה כבר, ככה שלמכבי יהיה "תירוץ" לעזוב את הליגה, או שפשוט יעלו עם הנוער, מצידי שנרד ליגה... (למרות שלא נראה לי סביר שההנהלה תיתן לקבוצה להתבזות ככה, ועדיף לעזוב את הליגה וזהו)
02 נובמבר 2011, 13:39
02 נובמבר 2011, 13:46
roy1000 כתב:asafb96 כתב:אני גם מעדיף את האדריאטית.
אגב, ירין, לגבי זה שיהיו 4-5 זרים מובילים, זה בעייתי.
יש לך את מאצ'בן שחתום לעוד 3 שנים ואין סיכוי שיוותרו על כשרון שכזה. אתה צריך עוד 2 סנטרים זרים מן הסתם, כי ישראלים אין בעמדה הזאת ככה שכבר יש לך 3 זרים, ויש מקום רק לעוד זר-שניים בלבד בעמדות 1-3. אם הולכים על 6-7 זרים, זה בלתי אפשרי לתרגל הרכבי יורוליג בליגה עם מגבלת ה4 זרים, שכמו שכתבו פה, החוקים נגד מכבי ימשיכו וימשיכו, וזה לא יעצר ב4 זרים. זה ירד ביום מן הימים גם ל2-3 לדעתי, ואולי גם תיהיה בעתיד תקרת שכר.
אני מאוד מאוד מקווה שאת החוקים האלה יוציאו לפועל מהעונה הבאה כבר, ככה שלמכבי יהיה "תירוץ" לעזוב את הליגה, או שפשוט יעלו עם הנוער, מצידי שנרד ליגה... (למרות שלא נראה לי סביר שההנהלה תיתן לקבוצה להתבזות ככה, ועדיף לעזוב את הליגה וזהו)
מאצ'בן כישרון נהדר, אבל איזה טעם יש להחזיק אותו ואת אליהו כששינם יכולים לשחק בעמדה מספר 4 בלבד?
המשחקים של האדריאטית הם סבל טהור גם בשביל השחקנים וגם בשביל האוהדים. כמו שכתבו מעלי, אין שום סיה להחזיק יותר מ- 4-5 זרים - זה לא נותן כלום.
02 נובמבר 2011, 14:02
asafb96 כתב:כן. הוא כישרון גדול. אי אפשר להחזיק רק שחקן 1 איכותי בעמדה 4. מאצ'בן גם יכול לדעתי לתת כל משחק 5, אולי אפילו 10 דקות, כסנטר. מול הסנטר הפחות טוב של היריבה, אולי באיזורית, זה יכול ליצור יתרום גדול. מא'צבן, אליהו, בלו, ועוד 2 סנטרים זרים (בתקווה שאחד מהם יהיה סופו), סוגר מצוין את עמדות הפנים. על מאצ'בן לא יוותרו, בטח לא אחרי הכסף ששפכו עליו, אין סיכוי. הוא כישרון גדול. גם בארסה שלקחה אליפות אירופה, החזיקה את לורבק ומוריס יחד בעמדה 4. הלפרין חתום לשנתיים בספראטק, ואני לא יודע כמה מכבי יבואו לקראתו אחרי מה שעברו איתו, לאנדסברג לא נראה לי שחקן שמוכן ליהיות שחקן חמישיה ביורוליג. אני לא רואה את מכבי מסתדרת עם שחקן-שניים בעמדות 1-3, ובגלל זה מכבי חייבת להחזיק לפחות 6-7 זרים
בשבילי לפחות, כאוהד, כל משחק זה כיף. גם אם מפסידים, וגם אם מנצחים בקושי. לא יודע איך אוהד יכול להגיד שזה "סבל" לראות משחקים של הקבוצה. כל משחק. גם אם זה נגד הפועל נהריה, ומנצחים ב3 הפרש. אם בלאט יתחיל להרחיב את הרוטציה שלו במסגרות המשניות, שזה כולל יותר שיתוף של שאייר אוחיון ובורשטיין, זה יהיה גם פחות "סבל" לשחקנים
02 נובמבר 2011, 14:10
מכבי זה לא ברצלונה. אי אפשר מצד אחד להגיד שאין כסף, ומצד שני לשפוך 2.5 מליון דולר על שני שחקנים שיכולים לשחק בעמדה אחת בלבד. אני מצטער, אבל הניסוי עם מאצ'בן בעמדה 5 נכשל כישלון חרוץ. הוא יכול לשחק אח ורק עם הפנים לסל והוא לא מספיק פיזי לעמדה 5. זו הסיבה שהוא לא במכבי היום.
יש לך את הלפרין (שחקן חמישייה ביורוליג), לנדסברג, ופניני בעמדות 1-3. תביא רכז זר ועוד 3 זר וזה מספיק. אפשר להוסיף עוד גארד זר שישחק רק ביורוליג. מכבי יכולה להביא את הלפרין אם היא רוצה. אם לא בשנה הבאה, אז בשנה שאחרי זה.
חלק גדול מהמשחקים באדריאטית הם בדיחה והשחקנים מתייחסים אליהם כבדיחה. השחקנים עושים צחוקים כאילו מדובר במשחק אימון וחלק (אליהו) בכלל לא חוזרים להגנה אלא נשארים בהתקפה כמו במשחק בשכונה. באמת שזה חסר טעם ואין לזה שום ערך ספורטיבי.
02 נובמבר 2011, 14:17
asafb96 כתב:קודם כל, הם ממש ממש לא מרוויחים 2.5 מיליון דולר יחד. רחוק מזה.
דבר שני, זה נכשל כי לא השתמשו בו מספיק טוב, כי הוא היה חסר ביטחון, וכי הוא שיחק רק 5. אם הוא יקבל 10-15 דקות ב4, ועוד5-10 דקות כ5, בהגנה איזורית, או מול סנטרים פחות דורסניים כמו פקוביץ', זה כן יכול לעבוד, וליצור למכבי יתרון גדול בהתקפה.
לגבי החלק השני, שמע. אם מכבי תצליח להביא את הלפרין, למרות שלא נראה לי, זה יכול לעבוד, אבל בכל זאת, יהיו 5 זרים (רכז, סמול פורוורד, ו3 גבוהים). זה עוד בגדר הסביר, ואני לא אהיה מופתע אם יעזבו את האדריאטית במצב כזה. אבל מצד שני, זר אחד לא יתלבש, הגארדים המחליפים שלך ביורוליג זה אוחיון ולאנדסברג, ויכול ליהיות שלאנגפורד בכלל ישאר, ככה שיש בעיה. אם לאנגפורד נשאר, מה אתה עושה? שם את הלפרין ואוחיון כרכזים מובילים? לא יודע..
וגם אף אחד לא מבטיח לך שישאר 4 זרים גם בעתיד.. יכולים להוריד את זה ל2-3, ואז תצטרך לעזוב את הליגה לטובת האדריאטית מן הסתם, ואז אתה לא יודע איך האדריאטית יקבלו אותך אחרי ששברת חוזה, או יותר נכון יצאת מהחוזה בזכות סעיף יציאה, לפני סיום החוזה. זה מצב לא פשוט...
02 נובמבר 2011, 14:21
02 נובמבר 2011, 14:40
02 נובמבר 2011, 14:45
yarinsaky כתב:אענה לך סעיף סעיף :
1) אם היית בונה קבוצה כמו שהצעתי למעלה לא הייתה לך שום בעייה עם זרים, אולי סבב של שחקן אחד כל פעם והיית יכולל להריץ כמעט את כל הסגל בשני המפעלים. זה לא משהוא מופרך, למכבי היו פעם רק 4 או 5 זרים.
2 ) חלק גדול מהיריבות לא טובות כמעט בכלום ממה שיש בליגת קופל וההפרש הקטן, אם קיים, לא מצדיק את ההתרוצצות וההתעייפות בטיסות ובדרכים.
3 ) ההכנסות מהאדריאטית כמעט מתקזזות עם ההוצאות ( בטח אם אתה צריך להגדיל את הסגל בכל מיני שחקנים בינוניים כדי להסתגל לעומס ) , עיין ערך פדרמן שטען שמכבי לא מרוויחה יותר מדי על הליגה הזאת.
4 ) אפשר לזהות צעירים גם אם אתה שולח סקאטרים לליגות האלו , אתה ממש לא חייב לשחק שם פיזית. את מצ'אבאן הבאנו לפני שהתחלנו לשחק
באדריאטית.
חוץ מזה, גם בליגת קופל יש לא מעט כשרונות טובים, ראה ערך פרקינס, פארגו וכדומה.
5 ) לי יותר כיף כשאני מפרק את ירושלים, למשל, מאשר איזה קבוצה קיקיונית מקרואטיה. מה יש לי נגד האנשים החביבים האלו ?
6 ) כאן אני מסכים איתך.
02 נובמבר 2011, 14:46
roy1000 כתב:asafb96 כתב:קודם כל, הם ממש ממש לא מרוויחים 2.5 מיליון דולר יחד. רחוק מזה.
דבר שני, זה נכשל כי לא השתמשו בו מספיק טוב, כי הוא היה חסר ביטחון, וכי הוא שיחק רק 5. אם הוא יקבל 10-15 דקות ב4, ועוד5-10 דקות כ5, בהגנה איזורית, או מול סנטרים פחות דורסניים כמו פקוביץ', זה כן יכול לעבוד, וליצור למכבי יתרון גדול בהתקפה.
לגבי החלק השני, שמע. אם מכבי תצליח להביא את הלפרין, למרות שלא נראה לי, זה יכול לעבוד, אבל בכל זאת, יהיו 5 זרים (רכז, סמול פורוורד, ו3 גבוהים). זה עוד בגדר הסביר, ואני לא אהיה מופתע אם יעזבו את האדריאטית במצב כזה. אבל מצד שני, זר אחד לא יתלבש, הגארדים המחליפים שלך ביורוליג זה אוחיון ולאנדסברג, ויכול ליהיות שלאנגפורד בכלל ישאר, ככה שיש בעיה. אם לאנגפורד נשאר, מה אתה עושה? שם את הלפרין ואוחיון כרכזים מובילים? לא יודע..
וגם אף אחד לא מבטיח לך שישאר 4 זרים גם בעתיד.. יכולים להוריד את זה ל2-3, ואז תצטרך לעזוב את הליגה לטובת האדריאטית מן הסתם, ואז אתה לא יודע איך האדריאטית יקבלו אותך אחרי ששברת חוזה, או יותר נכון יצאת מהחוזה בזכות סעיף יציאה, לפני סיום החוזה. זה מצב לא פשוט...
2.5 מליון ברוטו זה בערך מה שהם מרוויחים (פלוס מינוס). זה המון לעמדה אחת. אני לא מאמין בלנסות שוב משהו שנכשל. יש סיבה שמאצ'בן לא במכבי וזה לא בגלל שהוא לא בשל. זה בגלל שהוא לא מתאים לסגל הנוכחי.
לא יורידו את את מספר הזרים שיכולים להירשם לפחות מ- 4. יכול להיות שיחזירו את החוק הרוסי, אבל אל תשכח שיש עוד קבוצות שמשחקות באירופה. בסה"כ 4 זרים זו פשרה שבירה שמכבי יכולה לעמוד בה בלי להיפגע.
02 נובמבר 2011, 14:47
02 נובמבר 2011, 14:50
אבי כתב:עזיבה של הליגה האדריאטית בסיום העונה תהיה טעות חמורה מצדה של מכבי. אם מכבי נשארת בליגה הישראלית הנוראית ועוזבת את האדריאטית יווצר מצר שבו 2-3 זרים ישחקו רק פעם בשבוע והקבוצה תשחק בהרכב אחד לאירופה והרכב אחר לליגה. הליגה האדריאטית היא חבל הצלה בכך שהיא מאפשרת לשתף את כל הזרים לפחות פעמיים בשבוע.
אין ספק שהמשחקים ב-3 ליגות בעיתיים ולכן מכבי צריכה לפעול מול היורוליג כבר מעכשיו (בשקט, מבלי שהדוצ'ה ידע) כדי שיתאפשר לה לפרוש מהליגה הישראלית.
גם אם בעתיד הקרוב לא יתאפשר למכבי לפרוש מהאדריאטית עדיף שהיא תמשיך לשחק שם גם במקביל לליגה הישראלית ע"מ ליצור מסורת ארוכה של השתתפות במפעל ולהפוך לחלק בלתי נפרד ממנו כך שבסופו של דבר יהיה לאן לעזוב כשיורידו את מספר הזרים ל-3 (שלא יהיה לכם ספק שזה הולך לקרות) וכשימציאו עוד חוקים דבילים כדי לדפוק את מכבי.
02 נובמבר 2011, 14:57
BIG sofo כתב:אתם גם חושבים שמכבי היו צריכים להחתים זר מוכח כמו רון לואיס או אדריאן בנקס במקום דווין סמית'?
במקרה של סמית' אין לו הרבה לאן להשתפר. זה שחקן שהכוח העיקרי שלו זה קליעה(כשהיא נכנסת). ואי אפשר לבנות על שחקן שהנשק היחידי שלו זה קליעה ולקוות שבמשחקים החשובים הכדורים שלו יכנסו. אנחנו צריכים שחקנים שמביאים עוד דברים. ובמקרה שלו אין כלום חוץ מקליעה(כשהיא נכנסת).הקליעה שלו לאורך כל העונות אף פעם לא הייתה יציבה.... בנתיים ביורוליג הוא נותן 3.5 נקודות ב29 אחוז מהשדה ו20 אחוז לשלוש ב24 דקות...