המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991
שחף כתב:יוני, ליאור לא במכבי מאתמול. הוא ימשיך לברוח מלורבק גם בעוד שבועיים בברצלונה עם הגויאבה שלו(שתיכנס באחוזים יותר נמוכים כי בפנים מחכים ואסקז ופרוביץ' ולא איזה שרוך רזה מלובליאנה) במקום לנסות לקחת אותו עד הטבעת גם אם תטפח אותו ותטפח לו על השכם אחרי כל החטאה וכל שלשה שהוא חוטף על הראש. נדב הנפלד היה שומר מדהים ודבק הגנתי. ליאור הוא חור הגנתי שבמשחקים מול הגדולות לא פוגע ולכן בלאט מטיס אותו לספסל מהר מאוד. ההחתמה שלו בשיא הייפ ישראלים זה חוזה נוראי, ארוך להחריד שאין לו שום הצדקה. הזכרתי כבר שבאסטון הרוויח אותם סכומים במכבי?
שחף כתב:הזכרתי את באסטון בעיקר כי ליאור הוא היום השחקן השני הכי יקר בקבוצה מבחינת סך כל עלות, וכאמור, במשחקים מכריעים אליהו נותן תפוקה שהיא אפילו לא בינונית. להגיד ששחקן שלא פוגע במשחקים הכי חשובים שווה סכומים כאלה למכבי? ממש לא בעיני, וכאמור, יש פורוורדים באירופה שמרוויחים סכומים כאלה וטובים ממנו. רק בגלל הת.ז מכבי צריכה להחזיק אותו על תקן שחקן חמישייה יקר להחריד? אני ממש לא חושב ככה. אני לא מת על הלפרין, לדוגמא, אבל אני חושב שליד גארד ופורוורד מתאימים אפשר להחביא את החסרונות שלו יותר טוב מאשר את החסרונות של אליהו(לא שומר, לא לוקח ריבאונד, לא קולע מרחוק, לא חוסם....). לגבי בלאט, האיש מאמן שהוא קודם כל דיפנסיב מיינדד. אתה מנחית עליו שחקן שלא שומר בכלל ומצפה ממנו לתת לו דקות משמעותיות מול לורבק או מירוטיץ'? זה פשוט לא יקרה. חבל שאין טריידים באירופה.
asafb96 כתב:ת'רד פתאטי
השנאה לליאור לא ברורה ואפילו הזויה. סקורר נפלא, שחקן חכם, ומוסר מצוין לעמדתו.
אנשים עוד לא קלטו שאם הוא היה שחקן הגנה, וקלעי, הוא היה בNBA עוד מזמן. ליאור טוב מבלו בכל אספקט, חוץ מהקליעה, איך שלא תסובבו את זה, ולטעון שבלו עדיף, ועוד להגיד שהוא עוזר לשטף הקבוצתי יותר מליאור, זה שנאה נטו.
בלו שחקן שיודע לזרוק שלשות, וזהו. שחקן הגנה לא טוב יותר מליאור, לא יודע לשים כדור על הרצפה, ולא מייצר לאחרים. איפה הוא ואיפה ליאור.
אנשים פה עוד חיים בסרט שנביא את פרילנד... החוזה שלו זה עוד מיליון יורו ל3 שנים, וסכום השחרור שלו עולה כמו כל התקציב של הקוו הקדמי במכבי. אם בארסה לא הוציאו אותו משם, אז החוזה של ליאור+כדיר כן?!
שחף כתב:אבל הסטטיסטיקות האלה מוכיחות דבר אחר לגמרי- אף אחד לא מספסל את ליאור בגלל ההגנה שלו! הוא פשוט מסריח את הפרקט התקפית, פוגע באחוזים רעים ומאבד כדורים ברוב המקרים כשהוא נתקל בסייז ופיזיות בעמדה 4. לא נותר לי אלא לקוות שליאור יגשים את החלום שלו ויגיע ל-NBA, ואנחנו נקבל אפילו פאוור סולידי כמו לורנס רוברטס ששומר ולוקח ריבאונד והכסף יופנה לעמדות הנכונות כמו עמדת הרכז ועמדת הסמול פורוורד. האגדה כאילו אין לו תקופות רעות עוד יותר הזויה. אליהו רע מול הקבוצות הגדולות. אני חושב שהסטטיסטיקות האלה מוכיחות את זה יפה מאוד.
שחף כתב:לא, בחרתי כמעט את כל המשחקים החשובים של מכבי באירופה בשנתיים האחרונות. פיינל פור, רבע גמר, משחקים על המקום הראשון בבית המוקדם ובהצלבה. אם אליהו מתאדה בכל פעם שהוא מקבל פאוור גבוה ופיזי, מה הטעם לשלם לו כמו זר? ולאסמה, לצערו הרב, לא שיחק ליד סנטר כמו סופו ולכן המוגבלויות ההתקפיות שלו נחשפו(הוא גם שיחק רוב הזמן בעמדה 5, אגב, ולא כ-4). אם היה באירופה סנטר כמו האוורד שהיה אוטם את הצבע הגנתית ובלתי עציר בצד השני והוא היה במכבי לא היה אכפת לי שליאור יהיה ה-4 המוביל ויקבל גם ימבה של דקות. בסיטואציה הנוכחית החוזה שלו נוראי ומבוסס על משחק אחד טוב שהוא נתן מול ברצלונה, ליד סנטר נפלא כמו ספליטר שיכל לחפות על החולשות ההגנתיות שלו.(לעומת משהו כמו 3-4 גרועים כאלו...)

Lirca כתב:מסכים עם רוב הדברים שנאמרים כאן.
מצד אחד, כשהוא חם ובזון הוא יכול לגמור משחק תוך דקות ספורות. מצד שני יש לו המון משחקים שהוא נראה מאוד חסר אונים מול גבוהים אגרסיביים ונראה גם שבשנים האחרונות הצליחו ללמוד אותו (ולמען האמת זה גם היה די צפוי כי עם כל התנועה והאתלטיות, יש לו מגבלות).
הבעיה היא שיש לו יותר מידי משחקים מהסוג השני לעומת הסוג הראשון. יש לו הרבה נפילות מול קבוצות גדולות ובמעמדים הגדולים (הפיינל פור האחרון).
בשל החוזה הגדול שלו אני חושב שכל מה שצריך זה להוריד אותו לספסל ומהשנה הבאה לשים את מצ'באן כשחקן מטרה במקומו. אין ספק שנקבל תרומה התקפית גדולה בהרבה וזהה בהגנה אם לא טובה יותר (בכל זאת מצ'באן קלט 8 ריב' למשחק בשלב הראשון ביורוליג).
~Box & 1~ כתב:נשאלת השאלה הפשוטה,
אם שני ה-4 של מכבי הם אותם 4 המובילים שהיו שנה שעברה, מה השתנה שהשנה הם נראים ככה?
felix_r כתב:~Box & 1~ כתב:נשאלת השאלה הפשוטה,
אם שני ה-4 של מכבי הם אותם 4 המובילים שהיו שנה שעברה, מה השתנה שהשנה הם נראים ככה?
שנה שעברה הגארדים שמרו.
yzafrir כתב:לליאור יש חסרונות והם טווח הקליע שלו וההגנה ואתם יכולים לנסות לייפות את זה בכל דרך שתרצו אבל זו עובדה .
אבל , ליאור מבחינת כל החבילה נחשב לאחד מחמשת הפואוורדים הטובים ביורוליג (ולא משנה איפה הוא מדורג מבחינה מקצועית בחמישייה הזאת ) ומבחינת מחיר הוא מרוויח פחות מחצי מהם .
משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־26 אורחים