פיינל פור: מכבי נגד ריאל מדריד - שישי, 22:00, ערוץ 10

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: פיינל פור: מכבי נגד ריאל מדריד - שישי, 22:00, ערוץ 10

הודעהעל ידי jol9 » 01 מאי 2011, 16:08

Mta_atic כתב:
אורי כתב:ריאל קבוצה סופר מוכשרת אבל מאוד איטית ובינונית. אין להם שום דרך להתמודד עם המהירות של מכבי(פארגו יעשה מהשומרים שלו קציצות)ועם הכוח של סופו בתוך הצבע.
אני בהחלט רואה פה משחק חד צדדי.
בכל אופן קשה לי לראות את מכבי מחוץ לגמר.

שטויות.
הדברים שאתה אומר הם כמו כדור שינה ומקווה שאף אחד לא חושב כמוך במכבי.

ריאל קבוצה איטית - מסכים, אבל אי אפשר לומר שזה רע בהכרח.
גם בארסה משחקת איטי לעומת מכבי ועדיין ניצחה אותנו פעמיים.
בנוגע לתואר בינונית - לא הייתי מדביק אותו לאף קבוצה מהפיינל-פור ובטח שלא לריאל מדריד.

הקבוצה שתנצח היא זו שתכפה את סגנון המשחק שלה ותעשה את המהלכים בצורה טובה.
כרגע על הנייר, לריאל יש סיכוי הרבה יותר טוב לכפות את סגנון המשחק שלה ולו בשל העובדה שהסגל שלהם עמוק יותר משלנו + העובדה שפרקינס, שהוא עוגן מרכזי בשיטה שלנו, פצוע.

משחק חד-צדדי לא יהיה בברצלונה (והלוואי ואחרי המשחק מישהו יצטט אותי ויוכיח לי שטעיתי ומכבי ניצחה בהפרש מוחץ).
אני מאמין ומקווה שמכבי תל אביב תנצח, אבל הנה לדעתי כמה עובדות שצריך לשים אליהם לב + מפתחות לניצחון:

עובדות:
א. מכבי פתחה כל שלב מעונת היורוליג במשחק נגד קבוצה ספרדית, והפסידה.
ב. מכבי לא מגיעה טוב למשחקים אחרי שהיא לא שיחקה מס' שבועות נגד קבוצות שנראות כמו קבוצות כדורסל.
ג. פרקינס פצוע.
ד. סופו בקושי ושיחק במשחקים האחרונים.
ה. ריאל מגיעה עם סגל מלא כולל יול ופריג'יוני שהחלימו מפציה.

מפתחות לניצחון:
א. סופו. אין הרבה מה להרחיב, אבל אם האיש יבוא עם היכולת שראינו ממנו העונה אז השמיים הם הגבול ולגבוהים של ריאל תהיה בעיה אמיתית.
ב. אליהו - לדעתי שחקן המפתח במשחק נגד ריאל. צריך לשחק הרבה בשבילו כי אני מאמין שלגבוהים כמו רייס ואפילו פישר וטומיץ' יהיה קשה להתמודד עם המהירות שלו והזריקות שהוא מוציא מהמותניים.
ג. פניני/בורשטיין - כרגע שניהם ממלאים כל אחד בעמדתו את החור שיצר פרקינס. לטל יש שפע ניסיון במעמדים האלה וחשוב שהוא יביא אותו לברצלונה.
לפניני יש ביציים של גבר אמיתי. הבנאדם קורץ מחומר של ווינרים, וחשוב שיבוא עם ידית מאופסת ויכולת טובה.
ד. אחוזי השלשות - ריאל קבוצה שיודעת לקלוע טוב משלוש. כזו הייתה גם קאחה לבוראל. חוץ משמירה על קלעים, מכבי צריכה לקלוע באחוזים טובים לשלוש כדי לאפשר התקפה מגוונת ואיום מבחוץ.
ה. אחוזי עונשין - הגרוש שחסר ללירה. לעשות כמה אימוני עונשין טובים מפני שהנקודות האלה יהיו סופר חשובות במשחק, שכנראה יתפתח לכיוון הפיזיות ובצירוף העובדה הסבירה שלאמוניקה ישפוט וישרוק על כל נגיעה.
ו. עבודה מנטלית - עקב העובדה שנבצר מהקבוצה לשחק משחק אימון נגד קבוצה אירופית, חשוב להכין את השחקנים מנטלית שהם לא הולכים לשחק נגד הרכיכות של נתניה/אשדוד/חיפה/אחר.

מסכים לגמרי. לא מבין את ההצהרות ההזויות האלה שמכבי פייבוריטית ושיהיה קל.

אני חושב שמכבי תהיה חייבת משחק טוב מהשחקנים המרכזיים שלה - פארגו, צ'אק, ליאור וכמובן סופו. היא גם תצטרך קליעה טובה ויציבה מבחוץ של פניני ובלו.
אבל המפתח בסדרה הזאת לדעתי תהיה ההגנה הקבוצתית, והשומר הטוב בקבוצה עכשיו, לאחר שדורון נפצע הוא הנדירקס. הנדריקס שינה את המשחק הרביעי מול קאחה, ולמעשה ניצח לנו אותו
והוא עשה זאת עוד לא מעט פעמים העונה.
בהתחשב בכל הגורמים שציינת למעלה, ובעיקר את הכושר של סופו ושל ליאור, ואת העובדה שלצ'אק יש נטייה להיעלם במשחקים הגדולים, החשיבות של הנדריקס תהיה עצומה למכבי.
אבל למקל הזה שני קצוות. כדי שריצ' יהיה טוב ודומיננטי, הוא יהיה חייב לשחק הרבה, וזה אומר פחות דקות לסופו, והתקפה עומדת חלשה יותר
מה שיחייב את פניני ואת בלו להיות במיטבם.

אני מאמין שיהיה משחק די צמוד, אבל בשום אופן לא חושב שלמכבי יש סיכוי טוב יותר מאשר לריאל לנצח.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי where is the love? » 01 מאי 2011, 18:25

המשחק יהיה קשה ומלחיץ לשני הצדדים נקווה שננצח בעזרת השם.

למכבי יש את הכלים להתמודד עם ריאל וגם לריאל יש את הכלים, חשובה פה עבודה מנטאלית גדולה של דיוויד ושל שאר השחקנים.

כמו שנאר למנוע את השלשות המטורפות של ריאל, למשל יול, אליהו אני מסכים שהוא שחקן מפתח ויעיל בזריזות שלו, הייתי רוצה לראות את פניני ככה פותח או משהו, נותן מהאומץ שלו.

אין ספק שזה מעמד אדיר ומרגש.

האם רודריגז ישחק?
תמונה

אנחנו מכבי ואנחנו יוצאים לקרב ומי שאתנו אתנו !!!! אז המון בהצלחה!!!
where is the love?

הודעהעל ידי טיקי חוזר » 02 מאי 2011, 02:21

בריאל כולם בריאים . הפתרון של מכבי זה משחק פיזי בצבע , עם הרבה מגע וקשיחות. יום טוב של פניני מאוד חשוב כעדיין לא ראיתי יש להם משהו רציני בעמדה מס' 3, . השחקן הכי זריז שלהן זה יול , שאר ההרכב די כבד .מתי מכבי יוצאת כבר ? מה אני טס ביום ד' .
טיקי חוזר

הודעהעל ידי misha » 02 מאי 2011, 04:20

טיקי חוזר כתב:עדיין לא ראיתי יש להם משהו רציני בעמדה מס' 3

יש להם את סוארז, שהוא שחקן לא רע.

ראיון עם פארגו לקראת המשחק: http://www.euroleague.net/features/inte ... bi-electra
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי yzafrir » 02 מאי 2011, 05:53

תשמעו , אני מרגיש שלאור מה שראיתי ממכבי לכל אורך העונה , אני יכול להגיד בפה מלא שאם מכבי לא עוברים את ריאל זה הרבה בגלל הפציעה של פרקינס שהיה המנוע של הקבוצה . זה אומנם נשמע כמו תרוץ אבל זה פשוט עובדה . כששחקן כזה נפצע אז הקבוצה משנה את סגנון המשחק ומנסה להתאים את עצמה למצב החדש רק השאלה אם היה מספיק זמן לבצע את ההתאמות האלו . אין לי ספק שאיתו היינו עוברים בטוח אבל עכשיו המצב שקול .

מזל שתפסתי השנה בהיכל 4 חלצות כך שיהיה לי לכל המשחקים , יאללה לאריזות....
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי אורי » 02 מאי 2011, 11:12

אתם סתם הופכים קבוצה בינונית לחלוטין כמו ריאל לאיזו מפלצת. מכבי טובה ממנה בהרבה, ומעמידה עבורה מצ' אפ אכזרי ביותר.
מדריד היא לא קבוצה ''איטית'' במובן של קבוצה שכופה סגנון איטי(כמו בארסה). היא פשוט קבוצה לא אתלטית בכלל, שתתקשה מאוד מאוד להתמודד עם המהירות של מכבי.
ברור שבמשחק אחד הכל יכול לקרות, אבל הסיכויים בעיניי הם 65 - 35 למכבי. ריאל היא לא באמת קבוצת פיינל פור, והיא הגיעה לשם רק בזכות השיטה של היורוליג שמאפשרת הפתעות בזכות התעלות בשלב מכריע יחסית(ככה גם מכבי הסופר בינונית של העונה שעברה כמעט הגיעה לפיינל פור). אין ספק שהיא החולייה החלשה בפיינל פור(המאוד לא מרשים מקצועית יש לומר)הזה.
אורי

הודעהעל ידי where is the love? » 02 מאי 2011, 11:39

כמה אוהדים יהיו לפאנאתינייקוס ?
תמונה

where is the love?

הודעהעל ידי rc4991 » 02 מאי 2011, 11:45

אני חושב שהמשחק יהיה מתוח ומעניין ושיוכרע בעיקר דרך משחק הגבוהים ופארגו נגד יול
לפארגו יש יתרון ענק על יול וזה החדירות הנהדרות שלו אבל זה לא אומר שצריך לשכוח מיול שמשחק טוב ואולי אפילו הברומטר של הקבוצה
ובעניין הגבוהים:
גם למכבי(אליהו,סופו,בלו,הנדריקס ומצ'באן) וגם לריאל(וליצ'קוביץ ובגיץ'(שבקושי משחקים)',רייס,פישר,סוארס שמשחק גם 4 וטמיץ') יש סגל גבוהים איכותי ועמוק ואני חושב שהמשחק יוכרע על פי יכולת השמירה של הגבוהים
מצד אחד השחקנים של ריאל יותר גבוהים ומצד שני של מכבי יותר אתלטים
וכמו שאמרו כאן כבר לריאל אין שחקן שיעצור את סופו ואין מישהו זריז שישמור על אליהו אך מצד שני לסופו יהיה קשה לצאת לחצי מרחק של פישר ואליהו לא טוב בהגנה כך שקשה לדעת לאיזה כיוון המשחק ילך
לדעתי האקס פקטור במשחק הזה הוא הנדריקס שמבחינה הגנתית יכול לשמור שם על כל הגבוהים ואפילו במקרה של חילוף על גארדים וכבר הראה שמסוגל לתת תרומה התקפית יפה ויכולת ריבאונד אדירה(שאגב תיהיה מאוד חשובה מול ריאל שממוקמת במקום הראשון בריבאונדים)
גם בלו ופניני(שהייתי מעלה בחמישיה את פניני) יצטרכו להיות ביום קליעה טוב ואולי גם אידסון שכבר ארבעה משחקים פעיל גם בצד ההתקפי:זורק יותר וגם קולע טוב
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 02 מאי 2011, 11:45

where is the love? כתב:כמה אוהדים יהיו לפאנאתינייקוס ?

אני לא זוכר את המספר אבל פחות ממכבי
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 02 מאי 2011, 11:47

אורי כתב:אתם סתם הופכים קבוצה בינונית לחלוטין כמו ריאל לאיזו מפלצת. מכבי טובה ממנה בהרבה, ומעמידה עבורה מצ' אפ אכזרי ביותר.
מדריד היא לא קבוצה ''איטית'' במובן של קבוצה שכופה סגנון איטי(כמו בארסה). היא פשוט קבוצה לא אתלטית בכלל, שתתקשה מאוד מאוד להתמודד עם המהירות של מכבי.
ברור שבמשחק אחד הכל יכול לקרות, אבל הסיכויים בעיניי הם 65 - 35 למכבי. ריאל היא לא באמת קבוצת פיינל פור, והיא הגיעה לשם רק בזכות השיטה של היורוליג שמאפשרת הפתעות בזכות התעלות בשלב מכריע יחסית(ככה גם מכבי הסופר בינונית של העונה שעברה כמעט הגיעה לפיינל פור). אין ספק שהיא החולייה החלשה בפיינל פור(המאוד לא מרשים מקצועית יש לומר)הזה.

אני מסכים עם כך שהשיטה המונהגת ביורוליג, בהחלט יכולה לגרום לקבוצות בינוניות להראות טוב ומכבי של העונה שעברה היא דוגמא מצויינת לכך.
עם זאת, אני לא בטוח שזה גם המקרה של ריאל העונה.
העונה היורוליג בסה"כ התחזקה ושלב ההצלבה היה בהחלט ברמה גבוה. כל אחת משמונה הגדולות היו קבוצות טובות, בעלות תקציב גבוה וסגל רחב. בניגוד לעונה שעברה, לא ראינו בשלב זה קבוצות מצחיקות כמו סופוט או קבוצות דלות תקציב או בעלות סגל בינוני.
אם ריאל הצליחה להעפיל לפיינל-פור בכזאת עונה ולאחר שלב הצלבה לא פשוט בכלל, אז כנראה שהיא בכל זאת קבוצה טובה.
אני גם בדעה שמכבי עדיפה, אבל לא הייתי מקל ראש בריאל מדריד.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי אורי » 02 מאי 2011, 11:58

היורוליג ממש לא התחזקה ביחס לעונה שעברה, אם כבר ההפך. אחת העונות היותר חלשות של המפעל בשנים האחרונות(לפחות עד שלב ההצלבה, שבכל עונה מייצר סדרות מעניינות מאוד), אם כי גם אחת המעניינות.
אורי

הודעהעל ידי חביב אורנג'ד » 02 מאי 2011, 12:13

אורי כתב:היורוליג ממש לא התחזקה ביחס לעונה שעברה, אם כבר ההפך. אחת העונות היותר חלשות של המפעל בשנים האחרונות(לפחות עד שלב ההצלבה, שבכל עונה מייצר סדרות מעניינות מאוד), אם כי גם אחת המעניינות.

לא מסכים.
תתבונן בריאל, פילזן וסיינה של השנה, מול אילו של העונה שעברה. כל אחת מהן התחזקה והגיעה להישג טוב יותר העונה מזה של העונה עברה.
בד בבד, גם קבוצות כמו פאו ואולימפיאקוס נראו מצויין העונה ואפשר להוסיף להם את ברצלונה, שלמרות שהיא נחלשה, היא עדיין קבוצה מצויינת. חוץ מהנפילות של צסקא ופרטיזן, לדעתי היורוליג של העונה נראת טוב יותר.
אם מכבי של העונה שעברה היתה משחקת ביורוליג של היום, אני בספק גדול מאוד אם היא היתה מעפילה לשלב ההצלבה.
תמונה
חביב אורנג'ד
חבר כבוד

הודעהעל ידי yzafrir » 02 מאי 2011, 13:00

גם מבחינת סגלים , למרות עזיבות של כמה שחקני מפתח לאירופה מהקבוצות הבכירות , כולם התחזקו בעוד שניים שלושה שחקנים במקומו כך שבסך הכל מבחינת הסגלים הקבוצות השנה כן היו על הנייר חזקות יותר . זה שבפועל הקבוצות הגדולות כשלו מסיבות שונות לא אומר שהיורוליג השנה נחלש...
סיינה וריאל עם סגל טוב יותר מעונה שעברה ואפילו ברצלונה הייתה עם סגל טוב עם סגל טוב יותר וכשלה.....
מה שכן אפשר להגיד שחלק מהקבוצות שהגיעו לפיינל פור על הנייר הם לא הכי חזקות אבל הנייר לא משחק על המגרש....
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי where is the love? » 02 מאי 2011, 13:07

rc4991 כתב:
where is the love? כתב:כמה אוהדים יהיו לפאנאתינייקוס ?

אני לא זוכר את המספר אבל פחות ממכבי

תודה רבה לך על העדכון וכתבה נהדרת נמצאת באתר ספורט 5 ד"ר זליקו ומיסטר אוברדוביץ

http://www.sport5.co.il/HTML/articles/A ... 99131.html
תמונה

where is the love?

הודעהעל ידי אורי » 02 מאי 2011, 13:35

חביב אורנג'ד כתב:
אורי כתב:היורוליג ממש לא התחזקה ביחס לעונה שעברה, אם כבר ההפך. אחת העונות היותר חלשות של המפעל בשנים האחרונות(לפחות עד שלב ההצלבה, שבכל עונה מייצר סדרות מעניינות מאוד), אם כי גם אחת המעניינות.

לא מסכים.
תתבונן בריאל, פילזן וסיינה של השנה, מול אילו של העונה שעברה. כל אחת מהן התחזקה והגיעה להישג טוב יותר העונה מזה של העונה עברה.
בד בבד, גם קבוצות כמו פאו ואולימפיאקוס נראו מצויין העונה ואפשר להוסיף להם את ברצלונה, שלמרות שהיא נחלשה, היא עדיין קבוצה מצויינת. חוץ מהנפילות של צסקא ופרטיזן, לדעתי היורוליג של העונה נראת טוב יותר.
אם מכבי של העונה שעברה היתה משחקת ביורוליג של היום, אני בספק גדול מאוד אם היא היתה מעפילה לשלב ההצלבה.

אני עדיין לא משוכנע בכלל בכלל שריאל קבוצה טובה יותר מאשר בעונה שעברה, היא צעירה יותר זה כן, אבל לא נראית טוב יותר על המגרש. לא ראיתי מהם משחק אחד העונה שבו ניתן היה לומר עליהם שמדובר ב''קבוצה קבוצה''..
אני מאוד נהנתי מהעונה הנוכחית, שהפתיעה רבים, אבל אין אף קבוצה העונה שמשתווה לברצלונה של העונה שעברה, או אפילו לאולימפיאקוס, שהיתה קבוצה שחבל על הזמן, והעונה נחלשה מאוד בעיניי. קאחה לבורל נחלשה משמעותית(אליהו וספליטר עזבו). פאו איבדה סנטר כמו פקוביץ' ולהזכירכם עד הסדרה מול ברצלונה כולם היו בדעה שהיא קבוצה בינונית מאוד(וגם היום אני רחוק מלהאמין שמדובר בקבוצה הטובה ביורוליג). צסק''א היתה בלתי קיימת העונה ופרטיזן לא היתה רחוקה מזה.
תיקח את מכבי של העונה הקודמת והיא מגיעה בלי יותר מידי בעיות להצלבה העונה, בטח אם היריבות שלה לעלייה הן לובליאנה ורומא.

מה שאי אפשר לקחת מהעונה הזאת זה את העיניין. אולי העונה הכי מעניינת ומפתיעה בשנים האחרונות.
אורי

הודעהעל ידי misha » 02 מאי 2011, 16:07

עמיר לונ כתב:האם מישהו כאן בפורום יודע מתי הקבוצה תטוס לספרד?
תודה מראש

מone:
מכבי ת"א תמריא ביום רביעי בבוקר לברצלונה לקראת השתתפותה בפיינל-פור של היורוליג.
תמונה תמונה

"לכל שחקן יש את הגאווה שלו ומה שמביא לי את הגאווה זה לא הדקות או הנקודות אלא הניצחון"
~דריק שארפ~
סמל אישי של המשתמש
misha

הודעהעל ידי itai7 » 02 מאי 2011, 16:41

"אימון הצהריים של מכבי ת"א עסק ברובו בהכנה הטקטית למשחק חצי גמר היורוליג, שיתקיים ביום שישי בברצלונה מול ריאל מדריד (22:00). הצוות המקצועי במכבי עוקב אחרי הבלאנקוס כבר תקופה ארוכה, והיום החלו המאמנים להעביר את הידע לשחקנים.

באסיפת וידאו ארוכה מהרגיל החלו המאמנים לנתח עם השחקנים כל שחקן ושחקן של היריבה, והמכבים ראו קטעי וידאו ערוכים מהמשחק של ריאל מול קאחה לבוראל, בו ניצחו המדרידאים 71:76 במשחק שיא של דיאור פישר.

המאמנים אמרו, בין היתר, לשחקנים כי "ריאל היא קבוצה שמאופיינת במהירות, פיזיות של הגבוהים ואגרסיביות", בדיוק כפי שציין פישר בראיון לאתר ערוץ הספורט. במכבי ת"א מעלים את האינטנסיביות ב-4 ימים שנותרו עד למשחק, ומודאגים מהעובדה שהקבוצה לא שיחקה ביורוליג כבר 5 שבועות. בערב ייקחו הצהובים חלק באירוע ספונסרים, ויתאמנו שוב בשלישי אחרי הצהריים."
itai7

הודעהעל ידי itai7 » 02 מאי 2011, 17:09

"מי יהיה קומאטוס של 2011? מכבי תל אביב חייבת אקס פקטור בפיינל פור"

http://sports.walla.co.il/?w=/151/1819342
itai7

הודעהעל ידי where is the love? » 02 מאי 2011, 18:31

קטע יפה ביותר:

http://www.sport5.co.il/HTML/articles/A ... 99138.html

המון בריאות לדורון!!
תמונה

where is the love?

הודעהעל ידי קודי » 02 מאי 2011, 20:12

על-פי חדשות הספורט, צפויים להיות בברצלונה כ-5,500 אוהדי מכבי. לדברי אנשי מכבי, יש כבר כעת משהו לפחות 3,700 אוהדים עם כרטיסים למשחק ולהערכתם יהיו עוד לפחות 1,500 שיטוסו ללא כרטיסים ויקנו אותם במקום. בחשבון חסרים עוד לא מעט אוהדים שהם כמוני וכמו חבריי - אנחנו קנינו טיסות ומלונות דרך סוכן וכרטיסים דרך האינטרנט מאוהדי ברצלונה.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r, Google Adsense [Bot] ו־26 אורחים