טופ 16, מח' 4: חימקי מוסקבה vs מכבי - שישי, 18:00, ערוץ10

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: טופ 16, מח' 4: חימקי מוסקבה vs מכבי - שישי, 18:00, ערוץ

הודעהעל ידי jol9 » 20 ינואר 2013, 19:37

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:
MTA2311 כתב:
jol9 כתב:מבחינת התחושה אתם מאוד צודקים.
יש כאן סוג של הכנת קרקע כנגד בלאט כי כולם כבר מבינים שיהיה כאן כשלון מקצועי לא קטן כנראה.

המחליף אבל לא יהיה לדעתי שמיר או גודס ובוודאי לא אפי. זה יהיה (לשמחתו של פליקס) מאמן זר, שאחרי שייכשל כאן טוטאלית, יוחלף במאמן ישראלי
כשהאופציות היחידות הן (לצערו של פליקס) פיני ובלאט.

לגבי פניני - זה כבר סוג של קונצנזוס, שרק התגבר אחרי תקרית הקללות. ביכולת הזאת, אין לו מקום במכבי, בטח לא בשכרו הנוכחי.

לגבי אוחיון ואליהו - פשוט אין ברירה. גם מי שלא אוהב אותם וחושב שהם אוברפייד, חייב להבין שפשוט אין ברירה אחרת. אם זה לא אליהו ואוחיון, אז מי בדיוק
יאייש את הסגל? 8 זרים וארבעה שחקני נוער? ומה עם החוק הרוסי?
צריכים להיות פשוט מציאותיים, ולהבין שאין היום שחקנים ברמה של ג'מצ'י והנפלד (למרות שלדעתי ליאור כן יכול להיות באיזור הזה), ומשחקים עם מי שיש.

זה שאני חושב שלא צריך לשלם להם כל כך הרבה לא אומר שאני רוצה לראות אותם מחוץ לקבוצה. אף אחד מהם לא כוכב גדול, ובהחלט אפשר להציע להם חוזה קטן יותר. ליאור בוודאות יסכים, גם כי אני לא חושב שמישהו יציע לו מיליונים היום, וגם כי הוא עצלן ונוח לו מאוד בפוזיציה הנוכחית במכבי. ויוגב בהחלט מוזמן לעזוב לרוסיה, לקפוא על הספסל, ולחזור אחרי שנה.

כן, אבל מכבי כבר די מסונדלת עם החוזים האלה. ליאור חתום לעוד שנה או שנתיים לפחות, ואוחיון אחרי כל הסאגה שהיתה בקיץ יקבל את ה400 שלו בלי למצמץ.

אין דבר העומד בפני הרצון. ההנהלה בהחלט יכולה לבוא לליאור ולהגיד:" אנחנו רוצים אותך במכבי, אתה רוצה להישאר במכבי, אבל המצב הוא לא מה שהיה לפני 3 שנים. לא מבחינת היכולות שלך, ולא מבחינת היכולות שלנו". אין לי ספק בכלל שאפשר להגיע לפשרה. ואם זה לא ייצא לפועל, אפשר לחכות עוד שנה עד סוף החוזה שלו. אני בטוח שאף קבוצה לא אורבת לו עם צ'ק פתוח.

כרגע, למרות הרצון הטוב, יוגב בכלל שחקן של קובאן שנה הבאה. הסאגה הזאת עוד רחוקה מלהסתיים.

לא נשמע לי סביר. מכבי גם לא עשתה את זה בעבר, אפילו לא עם גרין.
ליאור הוא שחקן שנמצא בשיא המקצועי שלו, וטריק כזה לא יעבוד עליו.
חוץ מזה, כמו שאנחנו מצפים שהשחקנים יקיימו חוזים, גם הקבוצה צריכה לדעת לעשות את זה (והיא באמת יודעת לעשות את זה).

לגבי אוחיון, אני לא יודע מה הסטטוס שלו. העניינים שם לא ברורים.
מה שבטוח הוא שכרגע מכבי תשמח להשאיר אותו אצלה, אבל כנראה לא בכל סכום, ויחד עם זאת, לא בטוח שקובאן תמהר לשלם לו מליונים אחרי מה שאנחנו
רואים ממנו בחצי העונה הראשונה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 20 ינואר 2013, 19:42

כבר היו לזה תקדימים בעבר( קרה לנבארו בברצלונה עונה שעברה), אבל לא משנה. נצטרך לחכות שנה ולראות מה עשירות אירופה מציעות לליאור שנמצא "בשיא המקצועי שלו".
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 20 ינואר 2013, 19:44

MTA2311 כתב:כבר היו לזה תקדימים בעבר( קרה לנבארו בברצלונה עונה שעברה), אבל לא משנה. נצטרך לחכות שנה ולראות מה עשירות אירופה מציעות לליאור שנמצא "בשיא המקצועי שלו".

בסוף החוזה מכבי תעשה מה שהיא רוצה. לא אמרתי שקבוצות יעמדו בתור אחרי ליאור, אלא שמכבי צריכה לכבד את החוזה שלו.

ד"א, לא מן הנמנע, שפדרמן ג'וניור שהוא מלך הטריקים, ינסה את המהלך שאתה מציע. אני מקווה שליאור לא יסכים לזה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי שחף » 20 ינואר 2013, 20:56

מכבי באמת לא עשתה את זה עם גרין, ככה שמאוד קשה לי להאמין שהיא תעשה את זה עם אליהו. היא גם לא בדיוק בעמדת כוח מולו. למעט ת'יוס, שהוא תחת חוזה נדמה לי ולא יהיה זול משמעותית, איזה ישראלי בדיוק נביא לעמדה 4? את כדיר? כמה ישראלים בכלל יש שמסוגלים לשחק היום ברמת יורוליג חוץ ממנו ומאוחיון? אפילו הלפרין לא נראה ככה היום.
שחף

הודעהעל ידי roy1000 » 21 ינואר 2013, 01:07

MTA2311 כתב:אין דבר העומד בפני הרצון. ההנהלה בהחלט יכולה לבוא לליאור ולהגיד:" אנחנו רוצים אותך במכבי, אתה רוצה להישאר במכבי, אבל המצב הוא לא מה שהיה לפני 3 שנים. לא מבחינת היכולות שלך, ולא מבחינת היכולות שלנו". אין לי ספק בכלל שאפשר להגיע לפשרה. ואם זה לא ייצא לפועל, אפשר לחכות עוד שנה עד סוף החוזה שלו. אני בטוח שאף קבוצה לא אורבת לו עם צ'ק פתוח.

כרגע, למרות הרצון הטוב, יוגב בכלל שחקן של קובאן שנה הבאה. הסאגה הזאת עוד רחוקה מלהסתיים.

לא היה דבר כזה מעולם וגם לא יהיה. ליאור יזרוק אותם מכל המדרגות.
roy1000

הודעהעל ידי NY boy » 21 ינואר 2013, 03:27

MTA2311 כתב:
NY boy כתב:ליאור ובורשטיין הם לא דוגמא. ליאור היה על חוזה גבוה יותר בקאחה ובעצם וויתר על כסף בשביל לחזור למכבי. אז היה מי ששילם לו יותר.

גם בורשטיין, לפני הפציעה שלו חתם חוזה של 600 אלף דולר באיזה קבוצה מספרד והיה אמור לשחק שם. אחרי הפציעה אף אחד לא נתן או יתן לו, אבל נראה לי מכבי נתנו לו את החוזה האחרון יותר מטוב לב.

פניני, גרין וכו' זה כמובן נכון. אבל פאקינג, ראינו בקיץ שאפילו על אוחיון מוכנה קבוצה רוסית לשלם כמעט מיליון דולר!!! תמיד יהיה הפראייר שישלם.

ליאור רצה לחזור למכבי לא פחות ממה שמכבי רצתה שהוא יחזור אליה. הוא לא היה שורד עוד אימון אחד עם איבאנוביץ'. היום, אחרי שנתיים וחצי בינוניות במכבי, הוא כבר לא שווה את הסכומים האלה.

אני כמובן לא מדבר על בורשטיין של לפני הפציעה. לא נראה לי שטוב לב זה פאקטור במו"מ מול שחקן. לא עם התקציב של מכבי.

רוצים לשלם מיליון דולר על אוחיון? בכבוד. אני חותם לך שהוא לא היה שורד שם יותר משנה.

שורד או לא זה ממש לא רלוונטי אבל. עובדתית עומדים אנשים עם צ'ק גדול משמעותית מזה של מכבי. היום אי אפשר גם להפר חוזים עם החוקים של פיב"א (ראה מקרה הנדריקס עכשיו למשל), ככה שגם אם יוגב חתם במיליון ולא יחזיק שם שנה, הוא יקבל את מלוא החוזה שלו ככה או ככה. אתה אמרת שאף אחד לא רודף אחרי השחקנים האלה, אבל עובדתית כן רודפים.

יוגב היה שווה מיליון דולר בעונה אחרי עונה לא מי יודע כמה ביורוליג. ליאור שווה בקלות מיליון דולר מחוץ למכבי, אולי לא בברצלונה או ריאל... אבל בקובאן? בקאזן? הקבוצות האלה יקפצו עליו. הוא אולי יקפא מקור, אבל יהיה לו כסף לחמם את עצמו.

בשורה התחתונה זה לא משנה מה אתה חושב שהם שווים, מכבי בכיס שלהם. יש להם הצעות טובות יותר משמעותית, אם מכבי לא תיתן להם הצעה מנופחת אז הם ילכו למקום שהם לא רוצים רק בשביל הכסף. זה מילכוד מה לעשות, אבל כזה שלמכבי יש הרבה יותר מה להפסיד כי לה אין אלטרנטיבות, ולכן זה ימשיך לקרות.

בורשטיין זה בפירוש טוב לב כי החוזה נחתם עוד לפני שהוא חזר בכלל מהפציעה. אין דרך לתאר את זה מלבד טוב לב של פדרמן שכנראה הרגיש חייב לשחקן שנפצע במהלך ביצעו תפקידו.
NY boy

הודעהעל ידי yzafrir » 21 ינואר 2013, 05:59

פעם אחת בהיסטוריה מכבי ביקשה משחקנים תחת חוזה לקצץ בשכר והם כמובן סירבו וזה היה לפני 3 שנים (בעונת אנדרסון,איידסון) . אין סיכוי שזה יקרה עם שחקנים תחת חוזה שוב פעם ובטח ובטח לא עם ישראלים .
אין מה לעשות אבל כשבשחקנים האלו חתמו על החוזה הקריירה שלהם הייתה בעלייה וניראו כמו שחקנים ששווים את הסכומים האלו ולכן זו לא הייתה טעות להחתים אותם בסכום כזה .
זה ששחקן נמצא בכושר רע לא אומר שצריך ישר לבוא ולדרוש ממנו לקצץ בשכר בהתאם למה שהוא מציג על המגרש...
כמו שאמרו פה כבר , הישראלים הם סיפור שונה לעומת הזרים בגלל החוקים בליגת קופל ולכן השכר שלהם הוא יותר בגלל אין ברירה מאשר בשביל היכולת המקצועית אבל זה מה יש .
ברור שכשאליהו יסיים את החוזה מכבי לא תיתן ו את אותו סכום (זה כמובן תלוי בביקוש שיהיה לו בחוץ) אבל כשהוא חתם על החוזה האחרון הסכום הזה בהחלט הגיע לו כי הוא עשה ויתורים כדי להגיע לפה ובאותה מידה יכל לעזוב את ויטוריה לקבוצה עם מאמן קצת יותר סימפטי...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי MTA2311 » 21 ינואר 2013, 06:14

roy1000 כתב:
MTA2311 כתב:אין דבר העומד בפני הרצון. ההנהלה בהחלט יכולה לבוא לליאור ולהגיד:" אנחנו רוצים אותך במכבי, אתה רוצה להישאר במכבי, אבל המצב הוא לא מה שהיה לפני 3 שנים. לא מבחינת היכולות שלך, ולא מבחינת היכולות שלנו". אין לי ספק בכלל שאפשר להגיע לפשרה. ואם זה לא ייצא לפועל, אפשר לחכות עוד שנה עד סוף החוזה שלו. אני בטוח שאף קבוצה לא אורבת לו עם צ'ק פתוח.

לא היה דבר כזה מעולם וגם לא יהיה. ליאור יזרוק אותם מכל המדרגות.

ויילך לאן? לקאחה? איזה קבוצה גדולה תיקח אותו היום? הבן אדם כבר שנתיים וחצי אוכל חרא מבלאט, ועדיין מעדיף להישאר כאן. הוא ישאר גם ב200 אלף פחות.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי MTA2311 » 21 ינואר 2013, 06:15

yzafrir כתב:פעם אחת בהיסטוריה מכבי ביקשה משחקנים תחת חוזה לקצץ בשכר והם כמובן סירבו וזה היה לפני 3 שנים (בעונת אנדרסון,איידסון) . אין סיכוי שזה יקרה עם שחקנים תחת חוזה שוב פעם ובטח ובטח לא עם ישראלים .
אין מה לעשות אבל כשבשחקנים האלו חתמו על החוזה הקריירה שלהם הייתה בעלייה וניראו כמו שחקנים ששווים את הסכומים האלו ולכן זו לא הייתה טעות להחתים אותם בסכום כזה .
זה ששחקן נמצא בכושר רע לא אומר שצריך ישר לבוא ולדרוש ממנו לקצץ בשכר בהתאם למה שהוא מציג על המגרש...
כמו שאמרו פה כבר , הישראלים הם סיפור שונה לעומת הזרים בגלל החוקים בליגת קופל ולכן השכר שלהם הוא יותר בגלל אין ברירה מאשר בשביל היכולת המקצועית אבל זה מה יש .
ברור שכשאליהו יסיים את החוזה מכבי לא תיתן ו את אותו סכום (זה כמובן תלוי בביקוש שיהיה לו בחוץ) אבל כשהוא חתם על החוזה האחרון הסכום הזה בהחלט הגיע לו כי הוא עשה ויתורים כדי להגיע לפה ובאותה מידה יכל לעזוב את ויטוריה לקבוצה עם מאמן קצת יותר סימפטי...

כושר רע? כר שנתיים וחצי הוא בכושר רע.( ביחס למשכורת שלו לפחות)
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי MTA2311 » 21 ינואר 2013, 06:20

NY boy כתב:
MTA2311 כתב:
NY boy כתב:ליאור ובורשטיין הם לא דוגמא. ליאור היה על חוזה גבוה יותר בקאחה ובעצם וויתר על כסף בשביל לחזור למכבי. אז היה מי ששילם לו יותר.

גם בורשטיין, לפני הפציעה שלו חתם חוזה של 600 אלף דולר באיזה קבוצה מספרד והיה אמור לשחק שם. אחרי הפציעה אף אחד לא נתן או יתן לו, אבל נראה לי מכבי נתנו לו את החוזה האחרון יותר מטוב לב.

פניני, גרין וכו' זה כמובן נכון. אבל פאקינג, ראינו בקיץ שאפילו על אוחיון מוכנה קבוצה רוסית לשלם כמעט מיליון דולר!!! תמיד יהיה הפראייר שישלם.

ליאור רצה לחזור למכבי לא פחות ממה שמכבי רצתה שהוא יחזור אליה. הוא לא היה שורד עוד אימון אחד עם איבאנוביץ'. היום, אחרי שנתיים וחצי בינוניות במכבי, הוא כבר לא שווה את הסכומים האלה.

אני כמובן לא מדבר על בורשטיין של לפני הפציעה. לא נראה לי שטוב לב זה פאקטור במו"מ מול שחקן. לא עם התקציב של מכבי.

רוצים לשלם מיליון דולר על אוחיון? בכבוד. אני חותם לך שהוא לא היה שורד שם יותר משנה.

שורד או לא זה ממש לא רלוונטי אבל. עובדתית עומדים אנשים עם צ'ק גדול משמעותית מזה של מכבי. היום אי אפשר גם להפר חוזים עם החוקים של פיב"א (ראה מקרה הנדריקס עכשיו למשל), ככה שגם אם יוגב חתם במיליון ולא יחזיק שם שנה, הוא יקבל את מלוא החוזה שלו ככה או ככה. אתה אמרת שאף אחד לא רודף אחרי השחקנים האלה, אבל עובדתית כן רודפים.

יוגב היה שווה מיליון דולר בעונה אחרי עונה לא מי יודע כמה ביורוליג. ליאור שווה בקלות מיליון דולר מחוץ למכבי, אולי לא בברצלונה או ריאל... אבל בקובאן? בקאזן? הקבוצות האלה יקפצו עליו. הוא אולי יקפא מקור, אבל יהיה לו כסף לחמם את עצמו.

בשורה התחתונה זה לא משנה מה אתה חושב שהם שווים, מכבי בכיס שלהם. יש להם הצעות טובות יותר משמעותית, אם מכבי לא תיתן להם הצעה מנופחת אז הם ילכו למקום שהם לא רוצים רק בשביל הכסף. זה מילכוד מה לעשות, אבל כזה שלמכבי יש הרבה יותר מה להפסיד כי לה אין אלטרנטיבות, ולכן זה ימשיך לקרות.

בורשטיין זה בפירוש טוב לב כי החוזה נחתם עוד לפני שהוא חזר בכלל מהפציעה. אין דרך לתאר את זה מלבד טוב לב של פדרמן שכנראה הרגיש חייב לשחקן שנפצע במהלך ביצעו תפקידו.

אמרתי שאף אחד לא רודף אחרי ליאור, ואחרי יוגב רדפו שנה שעברה. אתה בטוח שירדפו אחריו גם אחרי היכולת של השנה?
ליאור בחיים לא יילך לקבוצות כאלה. הוא עדיין גר עם ההורים, אז נראה לך שהוא יטוס לבד לקפוא בקאזאן? אם הוא לא יקבל הצעה מקבוצה גדולה, אז הוא ישאר פה.
יוגב לא שחקן שיכול להצליח באירופה, וליאור שחקן שכבר ניסה ולא הצליח מי יודע מה. הם מוזמנים ללכת ולנסות את מזלם, ולחזור אחרי שנה.

מה שקרה עם בורשטיין זאת טיפשות של ההנהלה. אף אחד במכבי היום( או בעולם האמיתי, לצורך העניין) לא מחלק כסף על רצון טוב ורחמים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yzafrir » 21 ינואר 2013, 06:29

שוב פעם , השכר שהם מקבלים הוא ללא קשר ליכולת המקצועית שלהם אלא רק בגלל שחייבים את הישראלים הכי טובים בסגל .
אם זה לא הם אז זה כדיר , יבזורי או כל ישראלי בינוני ומטה אחר...
ברור שאם הם היו זרים הם לא היה פה אבל אין לנו הרבה ברירות ואנחנו צריכים אותם יותר ממה שהם צריכים אותנו...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי MTA2311 » 21 ינואר 2013, 08:43

שוב פעם, אין להם הרבה אופציות מחוץ למכבי.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי קודי » 21 ינואר 2013, 09:16

בואו נעשה טיפה סדר בישראלים:
1. אליהו: קודם כל, מכבי צריכה לזכור שאליהו ויתר על הרבה כסף בשביל לחזור לכאן. הוא אמנם לא עשה את המהלך רק בגלל אהבת מרדכי וכנראה יותר בגלל שנאת המן (או בשמו הסרבי - איבנוביץ), אבל עדיין הוא הקריב לא מעט ועשה את זה בידיעה שיש לו חוזה גבוה לחמש שנים במכבי. אני לא חושב שאליהו הלך אחורה בשנים האלה וכשהוא מקבל בטחון וקרדיט הוא בהחלט מספק את הסחורה. הכל עניין של סבלנות - לא זוכר שמאמנים זרקו את שאראס יותר מדי פעמים לספסל כי הוא לא שמר. אליהו יכול להשיג בחוץ די בקלות חוזה בגובה שיש לו היום ולא מדובר במספרים לא הגיוניים עבורו.
2. אוחיון: אני לא יכול לחשוב על רכז ברמתו שמרוויח 400 אלף דולר. אין היום באירופה יותר מדי רכזים סבירים וכל רכז בינוני מקבל מיליון דולר וצפונה. אני גם לא רואה את קובאן ממש מתעקשת עליו בקיץ הקרוב אלא בעיקר מנסה להוציא ממכבי או מאוחיון כמה גרושים ולא מעבר לזה. יש להם את קלאת'יס שנותן עונה מצויינת וגם את קליינטס שהם קנו בכסף גדול מז'אלגיריס וגם הוא נותן עונה יפה.
3. רוט: לא רלוונטי לרמות של מכבי ולא ברור למה הוא בכלל לובש צהוב.
4. לנדסברג: ללא ספק שווה את השכר שלו שהוא באיזור ה-300 אלף דולר.
5. פניני: ביכולת הנוכחית שלו הוא מיותר לגמרי בסגל, אפילו בחינם. בהנחה שהוא ישתפר ויגיע ליכולת שלו בעונה שעברה ובתחילת העונה הזו, אז הוא לכל היותר שחקן של 200 אלף דולר וזה צריך להיות שכרו בסיום החוזה הנוכחי. במידה שיש אפשרות יציאה מחוזהו הנוכחי כדאי למכבי לנצלה, גם במחיר של תשלום קנס.
6. תיוס: פספוס ענק של מכבי בקיץ האחרון. לטעמי הוא צריך להיות השחקן ה-11 בסגל של מכבי והגבוה החמישי. הבעיה היא שבקיץ הזה הוא כבר יהיה יקר בהרבה מבקיץ הקודם, אבל צריך לשלם על הטעויות של הג'וניורים.
7. הלפרין: נראה שעם כל משחקי המס והשנים הרבות שהוא מבלה בגלות הוא פשוט נעלם וירד ביכולת. זה יכול להיות בגלל שהוא מועבר מעמדה לעמדה או מתופקד בתפקידים שונים אצל כל מאמן ויכול גם להיות בגלל האופי הבעייתי שלו (לא מבחינה חברתית כמובן אלא מבחינה מנהיגותית ומבחינת תפקוד תחת לחץ). הוא בוודאי לא שווה היום את הסכומים עליהם דיבר עם מכבי בקיץ האחרון ונכון להיום הוא לכל היותר שחקן של 200-300 אלף דולר. במחיר גבוה יותר עדיף שימשיך לדשדש בגרמניה.

מעבר להכל - מכבי, כקבוצה ישראלית, חייבת שישחקו אצלה לפחות רוב הישראלים המובילים והיום אין הרבה כאלה. ברמה הגבוהה יש היום את כספי (שהעלות הנוכחית שלו ממש לא הגיונית ביחס לערך שהוא צפוי לתת למכבי), אליהו, אוחיון, לנדסברג ותיוס. כל היתר הם שתי דרגות מתחת.

בסופו של דבר, מכבי צריכה להחזיק סגל של 6 זרים ו-5 ישראלים, כאשר במידה שבלו יפציע פתאום אז אפשר לוותר על זר בשבילו. חמשת הישראלים צריכים להיות לטעמי: אוחיון, לנדסברג, אליהו, תיוס ואחד מבין פניני והלפרין.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי yzafrir » 21 ינואר 2013, 09:59

מסכים עם קודי כמעט על הכל .
לגבי מספר הישראלים גם אני חושב שצריך 6 ישראלים ו6 זרים כשאם בלו רוצה לחזור וכמובן הוא בכושר משחק טוב אז הוא יהיה במקום זר מחליף לעמדה 4 בתור הישראלי ה-7 (כמו שהיה לפני שנה) .
אני עדיין מאמין בפניני וגם אם הוא לא יהיה שחקן שתורם 10 נק' למשחק הוא עדיין חשוב לקבוצה מבחינה חברתית בלי קשר למקרה הדרבי . בכלל הוא פתח את העונה טוב עד המחזור ה-6 של היורוליג ואז נחלש בפתיאומיות גם בדקות המשחק .
לא סתם הוא נבחר לקפטן בתחילת העונה . נכון שביכולת הזאת הוא לא יקבל את אותו חוזה ולא תיהיה לו הרבה ברירה אלא לחתום בפחות .
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי MTA2311 » 21 ינואר 2013, 10:12

אז שוב, למרות שניסיתם להתחמק מזה במהלך הדיון, מסתבר שהפער בינינו הוא לא ב"הערכת הישראלים" באופן כללי, אלא בהערכת ליאור ויוגב בפרט.
אני לא אגיד שוב את דעתי על ליאור, כי היא לא רלוונטית. גם שלכם לא ד"א. הדבר היחיד שרלוונטי, זה העובדה שבלאט לא מאמין בו, וכתוצאה מכך( לפי דעתכם) הוא לא מספק את הסחורה בטופ 16 ומעלה כבר שלוש עונות. זה כל מה שחשוב.
ליאור ויתר על כסף, כי הוא הבין שאירופה זה לא בשבילו. הוא ילד של בית( עדיין גר עם ההורים, למרות שהוא בן 27 ומרוויח מיליונים), ואת העצלנות הכרונית שלו כולם מכירים. אם הוא לא יקבל חוזה מאחת הגדולות באירופה( ריאל, בארסה, יווניות) אני לא רואה אותו עוזב לשום מקום.

יוגב נראה רע מאוד השנה. הוא לא מהווה איום על הסל, וגם ניהול המשחק שלו הוא לא יותר מבינוני. ה-400 אלף שהוא מקבל, הם בעצם 650 אלף. כולנו פה מסכימים שיוגב הוא מקסימום רכז שני, אז עכשיו נשאלת השאלה, האם מכבי יכולה( וצריכה) לשלם לרכז השני שלה 650 אלף דולר לעונה.

בשורה התחתונה, אני טוען שלישראלים שמשחקים היום במכבי, אין יותר מדי אופציות בחוץ, ולא צריך להציע להם מיליונים מתוך פחד, שאולי תגיע קובאן ותציע להם פי 2.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 21 ינואר 2013, 10:16

יובל, סיכום יפה של המצב בגזרת הישראלים.

אני מסכים איתך שאין מה לחפש בקטנות את ליאור ואת יוגב, כמו שאור עושה, כי השכר שלהם הוא השכר שלהם, וזה לא ניתן לשינוי,
ואין להם תחליפים ראויים כרגע.

לגבי השורה התחתונה - טיוס מספיק טוב בשביל מכבי, אבל אני לא בטוח שהוא יגיע. הוא יהיה די יקר, ואם ג'יימס יישאר, אז מכבי תצטרך לשלם לא מעט עבורו.
הלפרין זה סיפור שיכול בסוף להתברר כדי מוצלח. אם יגיע, אז בוודאי שלא יהיה יקר כמו שהיה אמור להיות. יש סיכוי מסויים שהבחור פתאום יתעורר ויחזור
להיות השחקן שהכרנו, ואז נרוויח שחקן טוב בזול יחסית.
דווקא במקרה שלו, שכר מדורג שמתחיל נמוך, זה הפתרון האידיאלי לטעמי.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 21 ינואר 2013, 10:18

MTA2311 כתב:אז שוב, למרות שניסיתם להתחמק מזה במהלך הדיון, מסתבר שהפער בינינו הוא לא ב"הערכת הישראלים" באופן כללי, אלא בהערכת ליאור ויוגב בפרט.
אני לא אגיד שוב את דעתי על ליאור, כי היא לא רלוונטית. גם שלכם לא ד"א. הדבר היחיד שרלוונטי, זה העובדה שבלאט לא מאמין בו, וכתוצאה מכך( לפי דעתכם) הוא לא מספק את הסחורה בטופ 16 ומעלה כבר שלוש עונות. זה כל מה שחשוב.
ליאור ויתר על כסף, כי הוא הבין שאירופה זה לא בשבילו. הוא ילד של בית( עדיין גר עם ההורים, למרות שהוא בן 27 ומרוויח מיליונים), ואת העצלנות הכרונית שלו כולם מכירים. אם הוא לא יקבל חוזה מאחת הגדולות באירופה( ריאל, בארסה, יווניות) אני לא רואה אותו עוזב לשום מקום.

יוגב נראה רע מאוד השנה. הוא לא מהווה איום על הסל, וגם ניהול המשחק שלו הוא לא יותר מבינוני. ה-400 אלף שהוא מקבל, הם בעצם 650 אלף. כולנו פה מסכימים שיוגב הוא מקסימום רכז שני, אז עכשיו נשאלת השאלה, האם מכבי יכולה( וצריכה) לשלם לרכז השני שלה 650 אלף דולר לעונה.

בשורה התחתונה, אני טוען שלישראלים שמשחקים היום במכבי, אין יותר מדי אופציות בחוץ, ולא צריך להציע להם מיליונים מתוך פחד, שאולי תגיע קובאן ותציע להם פי 2.

לגבי ליאור, הדברים יהיו רלוונטיים כשהחוזה שלו ייגמר. כרגע אין מה לדבר על זה.
לגבי יוגב הדברים פתוחים, אבל לא לגמרי, כי לדעתי הוא הולך לקבל את השדרוג שדובר עליו בקיץ.

הטעות הבסיסית שלך היא שאתה מערבב בין ישראלים לזרים. אתה לא יכול לעשות את זה.
יוגב ב400 לא שווה לזר ב650, כי אם יוגב יעזוב, תצטרך להביא ישראלי אחר במקומו. מי זה יהיה בדיוק, וכמה הוא יעלה?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 21 ינואר 2013, 10:27

jol9 כתב:
MTA2311 כתב:אז שוב, למרות שניסיתם להתחמק מזה במהלך הדיון, מסתבר שהפער בינינו הוא לא ב"הערכת הישראלים" באופן כללי, אלא בהערכת ליאור ויוגב בפרט.

לגבי יוגב הדברים פתוחים, אבל לא לגמרי, כי לדעתי הוא הולך לקבל את השדרוג שדובר עליו בקיץ.

יוגב ב400 לא שווה לזר ב650, כי אם יוגב יעזוב, תצטרך להביא ישראלי אחר במקומו. מי זה יהיה בדיוק, וכמה הוא יעלה?

והטעות הבסיסית שלך, היא שאתה חושב שרכז ישראלי זה מאסט. לא יקרה כלום, אם יביאו את יותם ב250-300 אלף, יתנו ליוגב לנסות את מזלו בערבות אמא רוסיה, ויראו אותו חוזר אחרי שנה.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי jol9 » 21 ינואר 2013, 10:49

MTA2311 כתב:
jol9 כתב:

והטעות הבסיסית שלך, היא שאתה חושב שרכז ישראלי זה מאסט. לא יקרה כלום, אם יביאו את יותם ב250-300 אלף, יתנו ליוגב לנסות את מזלו בערבות אמא רוסיה, ויראו אותו חוזר אחרי שנה.

אני בכלל לא חושב את זה.
אני חושב שצריך ישראלים. ואם צריך ישראלים, אז עדיף את הטובים ביותר. והטובים ביותר היום הם אוחיון, כספי ואליהו (זה גם ע"פ מה שרואים בנבחרת).

הטריק הזה של בוא נראה אותו הולך ואז חוזר עם הזנב בין הרגליים, לא הכי עובד. זה לא עבד במקרה של ליאור, כי הוא אמנם חזר, אבל ממש לא עם הזנב
בין הרגליים, וקיבל ממכבי את השכר הכי גבוה שניתן לישראלי אי פעם.
גם עם הלפרין זה לא עבד, כי הוא עדיין לא חזר.
יכול להיות שזה גם לא יעבוד עם אוחיון ואז נשאר עם רוט כרכז ישראלי מוביל, או שנביא שני רכזים אמריקאים זולים, ונתפלל שקיבלנו שוב את התאומים פרקינס ופארגו
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 21 ינואר 2013, 10:58

אוחיון רחוק שנות אור מהרמה של ליאור ויותם, ואנחנו רואים את זה השנה, כשהוא מקבל קרדיט עצום מהמאמן, ונראה פח.
כמובן שעדיף את הטובים ביותר, אבל לא במחיר של זרים בינוניים. כמה שהישראלים יהיו טובים, הם לא תחליף לזרים טובים.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־28 אורחים