החוזה של ליאור אליהו הותר - לא ילבש צהוב בעונה הבאה?

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: החוזה של ליאור אליהו הותר - לא ילבש צהוב בעונה הבאה?

הודעהעל ידי roy1000 » 02 אוקטובר 2013, 17:33

קודי כתב:1. הירידה של 50% במשכורת היא רק בגלל שקודם לכן מכבי שילמה לאליהו כפול ממה שהוא שווה בשוק (במשך 3 שנים!).
2. בלאט לא דפק את אליהו עם מלאגה - אני מניח שלא הכריחו את הספרדים להחתים את קנר-מדלי והם עשו את זה מרצונם החופשי, תוך שהם מעדיפים אותו על פני אליהו. אם היתה לו הצעה אמיתית ל-600 אלף דולר נטו ממלאגה הוא כבר היה חותם שם מזמן.
3. עונה על הספסל במכבי (גם אצל בלאט אליהו משחק 20 דקות למשחק ביורוליג) עדיפה לקידום הקריירה של אליהו מעונה בליגה הסינית.

יובל, האסטרטגיה של אליהו ברורה - הוא יילך לסין, ייקח חצי מליון, יקבל עוד קצת כסף מקבוצת יורוליג שתרצה חיזוק במרץ ויקווה לראות את מכבי מתרסקת. כשהישראלים שיש היום במכבי הם פניני (שלא יראה מגרש כמעט העונה) ואוחיון החלש, יחזרו הקריאות לצביון הישראלי לקראת העונה הבאה ואליהו יהיה שם בשביל לקבל חוזה מופקע.

האסטרטגיה הזו עבדה ליניב גרין והיא תעבוד גם לאליהו.
roy1000

הודעהעל ידי felix_r » 02 אוקטובר 2013, 17:34

קודי כתב:
felix_r כתב:קודי,

עוד משהו, שאני רוצה להגיד לך. בקיץ הבא, אחרי שבלאט יעוף מפה אחרי עוד עונה כושלת, אנחנו נראה מי מאתנו צדק.

א. לדעתי אליהו יחזור ללא שום קשר לבלאט - בקיץ הבא או בזה שאחריו.
ב. מזכיר לך שלא רק בלאט אלא גם שרף וגם איבנוביץ לא ממש החזיקו מאליהו.
ג. ספאחיה וגרשון נתנו לאליהו דקות בעיקר בגלל שלא היה על העמדה של ליאור אף אחד אחר.
ד. אני מעריך בדיוק כמוך שבלאט יעוף מכאן בקיץ הבא אחרי העונה הכושלת שמחכה לנו.

קודם כל אני מבקש לא לחזור על השקר הזה שוב: לא הייתה לאליהו שום בעיה עם איבנוביץ'. פשוט לא ודי עם זה.

לשרף היו 800 שחקני פנים, כולם יותר טובים מאליהו, אז הוא שיחק איתם. שום דבר אישי. כל אחד היה עושה את זה.

לגבי ספאחיה, גם זה כן לא ממש מדויק. אף אחד לא דרש מספאחיה להמר על שחקן ישראלי צעיר, שנה ראשונה ביורוליג. היה את ג'יימי ארנולד, שקיבל פחות דקות מאליהו בצורה משמעותית. ככה שלספאחיה כן הייתה ברירה. אז נכון, לא היו יותר מדי אפשרויות, כמו שהיו אצל צביקה, אבל היו.

אבל כל זה ממש לא קשור לעניין, או שפשוט אני לא רואה שום קשר. איך זה קשור לאפשרות שאליהו יחזור בקייץ הבא?

אבל לכל זה אין שום קשר לעניין אם אליהו יחזור או לא.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי felix_r » 02 אוקטובר 2013, 17:36

roy1000 כתב:
קודי כתב:1. הירידה של 50% במשכורת היא רק בגלל שקודם לכן מכבי שילמה לאליהו כפול ממה שהוא שווה בשוק (במשך 3 שנים!).
2. בלאט לא דפק את אליהו עם מלאגה - אני מניח שלא הכריחו את הספרדים להחתים את קנר-מדלי והם עשו את זה מרצונם החופשי, תוך שהם מעדיפים אותו על פני אליהו. אם היתה לו הצעה אמיתית ל-600 אלף דולר נטו ממלאגה הוא כבר היה חותם שם מזמן.
3. עונה על הספסל במכבי (גם אצל בלאט אליהו משחק 20 דקות למשחק ביורוליג) עדיפה לקידום הקריירה של אליהו מעונה בליגה הסינית.

יובל, האסטרטגיה של אליהו ברורה - הוא יילך לסין, ייקח חצי מליון, יקבל עוד קצת כסף מקבוצת יורוליג שתרצה חיזוק במרץ ויקווה לראות את מכבי מתרסקת. כשהישראלים שיש היום במכבי הם פניני (שלא יראה מגרש כמעט העונה) ואוחיון החלש, יחזרו הקריאות לצביון הישראלי לקראת העונה הבאה ואליהו יהיה שם בשביל לקבל חוזה מופקע.

האסטרטגיה הזו עבדה ליניב גרין והיא תעבוד גם לאליהו.

שכחת את טיוס ולאנדסברג האפסים
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 02 אוקטובר 2013, 18:17

פליקס, אתה יודע שאני אחד התומכים הגדולים בליאור וגם לי יש ביקורת על בלאט בהקשר אליו.
אבל אי אפשר שלא להסכים שליאור לא עשה מספיק בשביל להתקדם ולהיות שחקן טוב יותר.

הוא לא שיפר שום אלמנט בשלוש השנים האחרונות. בלאט הוא רק סיבה אחת. גם לליאור יש אשמה גדולה בעניין הזה.

לגבי מי דפק את מי... אני דווקא חושב שאתה צודק בזה שלליאור לא היתה אפשרות לחתום על החוזה שהוצע לו, הגם שמדובר בחוזה סביר בסה"כ.
זה לא קשור להשפלה אלא לתנאי עבודה.

יכול להיות שרוי צודק וליאור יעביר חצי עונה ואז יחתום בקבוצת יורוליג.
בעונה הבאה יהיה שוב טירוף סביב הישראלים ואני לא חושב שמישהו מבין אוחיון, פניני, לאנדסברג או טיוס ימשיכו וככה יהיה לליאור חלון חדש לחזור ולקבל חוזה חדש ויפה אבל לא בהרבה יותר גבוה ממה שהוצע לו.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 02 אוקטובר 2013, 19:58

מכבי לא דפקה את ליאור, ולא בטיח. היא בסך הכל עשתה את מה שקבוצה עושה כששחקן שלה לא מספק את הסחורה.
וגם אם כן, ליאור לא משחק היום במכבי לא בגלל שהוא נעלב מאוד ממכבי, אלא בגלל שהוא היה בטוח( כמו שאתם הייתם בטוחים), שברגע שכף רגלו תדרוך בשוק השחקנים החופשיים, יעוטו עליו קבוצות טופ יורוליג עם חוזים של מיליונים. מיותר לציין שהוא טעה.

יכול להיות שאחרי שבלאט יעזוב מכבי תפנה שוב לליאור, אבל זה לעולם לא יהיה עם הסכומים שהוא הרוויח פה קודם. הבלוף של "ליאור אחד הפורוורדים הטובים באירופה" התפוצץ סופית הקיץ, וגם עונה עם מספרים טובים במעצמת הכדורסל סין לא תשנה את זה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי חנו'ש » 02 אוקטובר 2013, 20:10

jol9 כתב:פליקס, אתה יודע שאני אחד התומכים הגדולים בליאור וגם לי יש ביקורת על בלאט בהקשר אליו.
אבל אי אפשר שלא להסכים שליאור לא עשה מספיק בשביל להתקדם ולהיות שחקן טוב יותר.

הוא לא שיפר שום אלמנט בשלוש השנים האחרונות. בלאט הוא רק סיבה אחת. גם לליאור יש אשמה גדולה בעניין הזה.

לגבי מי דפק את מי... אני דווקא חושב שאתה צודק בזה שלליאור לא היתה אפשרות לחתום על החוזה שהוצע לו, הגם שמדובר בחוזה סביר בסה"כ.
זה לא קשור להשפלה אלא לתנאי עבודה.

יכול להיות שרוי צודק וליאור יעביר חצי עונה ואז יחתום בקבוצת יורוליג.
בעונה הבאה יהיה שוב טירוף סביב הישראלים ואני לא חושב שמישהו מבין אוחיון, פניני, לאנדסברג או טיוס ימשיכו וככה יהיה לליאור חלון חדש לחזור ולקבל חוזה חדש ויפה אבל לא בהרבה יותר גבוה ממה שהוצע לו.

אני חושבת שליאור עשה טעות שלא קיבל את ההצעה של מכבי, אבל זו טעות שהיא בדיעבד.
באותו רגע קשה היה לדעת שזו היתה החלטה מוטעית.
מה שכן לא ברור לי זה למה הוא לא הלך על ההצעות האחרות שהיו לו מקבוצות היורוליג גם אם הן היו נמוכות לטעמו.
אני לא חושבת שליאור הוא רודף בצע ולכן זה באמת קצת לא ברורלי. דווקא זה היה יכול לעזור לקריירה שלו הרבה יותר מכמה חודשים בליגה הסינית.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 02 אוקטובר 2013, 20:56

חני, זה לא שמישהו חשב שמה שיישאר לו בסוף זה הליגה הסינית...
אני הייתי בטוח שהוא ייקבל הצעות טובות מקבוצות יורוליג בינוניות, אבל זה לא קרה, או שקרה, אבל הדרישות שלו היו גבוהות מדי כנראה.

אני חושב שהיה כאן מקרה די טרגי של חוסר התאמה בין שחקן למאמן, שהרס לשניהם. דייויד היה יכול להשתמש בתקציב בשביל להביא שחקן אחר שמתאים לו יותר,
וליאור היה יכול למצוא לעצמו קבוצה חביבה באירופה ולפרוח שם.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי חנו'ש » 02 אוקטובר 2013, 21:39

jol9 כתב:אני חושב שהיה כאן מקרה די טרגי של חוסר התאמה בין שחקן למאמן, שהרס לשניהם. דייויד היה יכול להשתמש בתקציב בשביל להביא שחקן אחר שמתאים לו יותר,וליאור היה יכול למצוא לעצמו קבוצה חביבה באירופה ולפרוח שם.

וזה בדיוק מה שאמרתי, שהצעות כאלו דווקא היו והוא כנראה המשיך לחשוב על כל הצעה שהגיעה שיש משהו יותר טוב שמחכה לו - וזו היתה הטעות שלו.
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי jol9 » 02 אוקטובר 2013, 21:46

חנו'ש כתב:
jol9 כתב:אני חושב שהיה כאן מקרה די טרגי של חוסר התאמה בין שחקן למאמן, שהרס לשניהם. דייויד היה יכול להשתמש בתקציב בשביל להביא שחקן אחר שמתאים לו יותר,וליאור היה יכול למצוא לעצמו קבוצה חביבה באירופה ולפרוח שם.

וזה בדיוק מה שאמרתי, שהצעות כאלו דווקא היו והוא כנראה המשיך לחשוב על כל הצעה שהגיעה שיש משהו יותר טוב שמחכה לו - וזו היתה הטעות שלו.

כן, זה נכון.
הוא היה צריך למצוא את הסיטואציה שבה הוא היה יכול להצליח ולהתקדם.

בסה"כ חוסר התאמה בין מאמן/מערכת לשחקן, זה לא דבר כזה נדיר. פטרוביץ' למשל היה קבור על הספסל של פורטלנד, רק בשביל להפוך לשחקן של 22 נקודות בניו ג'רסי בתקופה,
שבה אירופאים בדר"כ סחבו את התיקים של האמריקאים, ולא ממש שיחקו על הפרקט, ובטח שלא כיכבו שם.
גם הסיפור של קווין ג'ונסון די מוכר כשעבר מהספסל של קליבלנד לפיניקס, בשביל להפוך לאחד הרכזים הטובים בעולם.

אה... והערה לפליקס - הסיפור עם מלאגה היה בפירוש אינטרס של מכבי, ואני מאמין שיש לה חלק לא קטן בכך שמדלי הועדף ע"פ ליאור שם. אבל לא הייתי מאשים בזה את בלאט.
מה איכפת לו בעצם? זה עניינים של ההנהלה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 07 אוקטובר 2013, 12:52

אם אליהו יחתום בסין, הוא יפגוש שם גם את שלדן וויליאמס (בעלה של קנדיס פארקר, אחותו של אנטוני פארקר), שחתם שם בימים האחרונים :)
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 18 אוקטובר 2013, 13:06

עדיין בלי קבוצה. יחכה כבר לטופ 16?
צריך לפטר את הסוכן שלו לדעתי.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי שמואל1 » 18 אוקטובר 2013, 13:35

MTA2311 כתב:עדיין בלי קבוצה. יחכה כבר לטופ 16?
צריך לפטר את הסוכן שלו לדעתי.

לא נראה לי שליאור לחוץ לשחק כדורסל.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
שמואל1
חבר צוות

הודעהעל ידי felix_r » 29 אוקטובר 2013, 20:35

מתקפלים: מכבי שלחה איתותים לליאור אליהו

http://www.one.co.il/Article/224712.html
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי jol9 » 29 אוקטובר 2013, 20:47

אני חושב שאם יגיע הרגע, אז יהיה מהלך משולב של החלפת מאמן, והחזרה של ליאור, ואולי שחרור של שחקן או שניים (או יותר) מהסגל.

לדעתי, אם בלאט יצליח לייצב את הספינה, ליאור לא יחזור.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 29 אוקטובר 2013, 21:07

כל כך מתאים לפדרמן לפטר את בלאט, למנות את גודס, ואת הכסף לבזבז על ליאור אליהו. מהלך קלאסי פשוט.
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי קודי » 29 אוקטובר 2013, 21:11

כמה טמטום מסתובב שם בהנהלת מכבי? מתחילת העונה חסר רכז ובינתיים מוציאים הון עתק על בלו ואולי גם על אליהו. בכסף של רייס, אליהו ובלו היו מביאים לכאן בקלות את פארגו גם בשכר שלו ברוסיה. חסר לקבוצה רכז אז למה שלא נביא עוד שני פורוורדים? בהחלט הגיוני.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי felix_r » 29 אוקטובר 2013, 21:12

MTA2311 כתב:כל כך מתאים לפדרמן לפטר את בלאט, למנות את גודס, ואת הכסף לבזבז על ליאור אליהו. מהלך קלאסי פשוט.

חשבתי שכבר התחלת להבין שההשקעה באליהו זה לא בזבוז של כסף. כנראה שטעיתי, וייקח לך עוד כמה שבועות להבין את זה, לאחר שנפסיד עוד שני משחקנים ביורוליג ואולי עוד משחק בליגה
נערך לאחרונה על ידי felix_r בתאריך 29 אוקטובר 2013, 21:25, נערך פעם אחת בסך הכל.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 29 אוקטובר 2013, 21:17

פחחח
אין רכז, אין 2, אין מאמן, אבל ליאור אליהו זה מה שחסר עכשיו.

אל תדאג פליקס, לשמחתך פדרמן חושב כמוך( אומר הרבה) , ובקרוב תראה את ליאור אליהו מוחתם פה כמושיע הגדול. לצערי לא מעט אנשים יאכלו את הפיתיון הזה כמוך
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי rc4991 » 29 אוקטובר 2013, 21:26

כמו שכבר אמרנו הרבה פעמים-עדיף לבנות בקיץ בצורה טובה ויקרה , מלבנות רע בקיץ,לתקן בחורף ובסוף להעמיד קבוצה פחות מוכשרת ויותר יקרה
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 29 אוקטובר 2013, 21:28

הדבר היחיד שמשמח אותי בכתבה זה שגם טיוס מועמד לעזוב
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: עידן ו־31 אורחים