פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: מחשבות לקראת עונת 2021/22

30 מרץ 2021, 13:09

felix_r כתב:
Rampel כתב:
Jack55 כתב:הגישו הצעה לניבו בסהכ 700 אלף לשנתיים
אהבתי מאוד
מקווה שזו רק תכנית מגירה למקרה שדווין בוקר לא יגיע.

Sent from my SM-N985F using Tapatalk

אתה כל כך מחזיק מבוקר?
הוא גם קצת מוגבל הגנתית (ולא מתאים ל-4 לדעתי, רק במצבים של סגירת חורים). אבל הוא משלים את ז'יז'יץ' טוב ועם שני שחקנים מאותגרים הגנתית בעמדה 5, ליאניס לא תהייה ברירה לעשות התאמות ויביאו שחקנים מתאימים בעמדה 4.

30 מרץ 2021, 13:16

Jack55 כתב:לדעתי יאניס לא יסכים שזיזיץ ישאר, יאניס לא פראייר.
כמו שאמרתי יכול מאוד להיות שמתכננים להחתים גם את בוקר וגם את ניבו ולשחק עם בוקר לא מעט ב4.
אראל, זה לא משחק פלייסטיישן. יש פה שני שחקנים שמחזיקים בחוזים (לא אופציות) של מעל למיליון דולר בעונה הבאה - ווילבקין וז'יז'יץ'.
מישהו יצטרך לשלם להם את זה ומכבי לא יכולה לשלם סכום כזה על שחקן שלא משחק.
אני לא חושב שיהיה פשוט למצוא קבוצה שתקלוט את החוזה של ז'יז'יץ' ובכל מצב אחר, הוא נשאר פה ועם זה צריך לנצח.

גם לא מדובר בשחקנים רעים, פשוט צריך לבנות סביבם נכון. למשל, צריך פורוורדים הגנתיים שידעו לחפות על החסרונות של השחקנים האלו מצד אחד ומצד שני, צריך מוביל כדור ברמה גבוהה שידע לשחק איתם ולהפעיל אותם, מה שחברך כריס ג'ונס לא הצליח לעשות בצורה יציבה מספיק העונה ולכן או שהוא רכז מחליף או שגם הוא לא מתאים לפאזל.
ככה זה, הרבה יותר קל להחליף חלקים של 300K על פני 1M-2M, אבל הכי חשוב זה שיבנו את הפאזל כמו שצריך.

30 מרץ 2021, 15:19

לא הגיוני שיחד עם האנטר וזיזיץ׳. מכבי לא יכולה להיתקע עם שלושה סנטרים זרים שלא יכולים לשחק גם בעמדה 4.
מניח שבמקום האנטר. אבל ניבו לא ברמה של האנטר, אפילו כיום. מדובר בנגר עם נטייה לעבירות שטותיות שפורח בליגת הגמדים, שבה כאמור פורח גם זיזיץ׳.

Sent from my iPhone using Tapatalk

31 מרץ 2021, 13:09

אני חושב שכדאי להציע לכספי חוזה לעונה נוספת (לאחר מימוש אופציית היציאה בקיץ) בסכום נמוך של 300-350 אלף דולר, וכשברור מראש שצריכים להגיע שני שחקנים נוספים לעמדה 4. קצת ריסקי (אם כי בסכום כזה זה פחות נורא), אבל תמורת שכר מעט גבוה יותר מבלייזר/כהן וכו' מדובר בשחקן איכותי שיכול לתרום הרבה ביורוליג. בנוסף, המשחק אתמול הוכיח כמה חשוב שיהיה לך בקבוצה שחקן כמו זיזיץ' שהוא עוגן ושחקן מטרה בצבע. הוא צריך להישאר כאן, בתקווה שיאניס ישכיל לשחק עליו נכון ויצמצם את הגנת החילופים כשהוא על המגרש. פולונארה צריך להיות מועמד חזק כדי להשלים אותו מעמדה 4, אם כי אני בספק כמה הוא יהיה ריאלי לאור היכולת בתקופה האחרונה. החתמה של קינן אוואנס היא די נו-בריינר מבחינתי, וגם לורנזו בראון צריך להיות חזק ברשימה כרכז גבוה ומנהל משחק טוב שמשלים את ווילבקין.

משהו בסגנון...
בראון, אוואנס
ווילבקין, ג'ונדי, סווינגמן זול כסותם חורים
פורוורד, זוסמן, כהן
פולונארה, ליף, כספי
זיזיץ', סנטר מחליף

31 מרץ 2021, 13:19

A.Parker כתב:אני חושב שכדאי להציע לכספי חוזה לעונה נוספת (לאחר מימוש אופציית היציאה בקיץ) בסכום נמוך של 300-350 אלף דולר, וכשברור מראש שצריכים להגיע שני שחקנים נוספים לעמדה 4. קצת ריסקי (אם כי בסכום כזה זה פחות נורא), אבל תמורת שכר מעט גבוה יותר מבלייזר/כהן וכו' מדובר בשחקן איכותי שיכול לתרום הרבה ביורוליג. בנוסף, המשחק אתמול הוכיח כמה חשוב שיהיה לך בקבוצה שחקן כמו זיזיץ' שהוא עוגן ושחקן מטרה בצבע. הוא צריך להישאר כאן, בתקווה שיאניס ישכיל לשחק עליו נכון ויצמצם את הגנת החילופים כשהוא על המגרש. פולונארה צריך להיות מועמד חזק כדי להשלים אותו מעמדה 4, אם כי אני בספק כמה הוא יהיה ריאלי לאור היכולת בתקופה האחרונה. החתמה של קינן אוואנס היא די נו-בריינר מבחינתי, וגם לורנזו בראון צריך להיות חזק ברשימה כרכז גבוה ומנהל משחק טוב שמשלים את ווילבקין.

משהו בסגנון...
בראון, אוואנס
פורוורד, זוסמן, כהן
פולונארה, ליף, כספי
זיזיץ', סנטר מחליף

אני חושב שחסר עוד גבוה שיכול לשחק בעמדה 5

במקרה של פציעה אכלת אותה

בלי קשר
פלונארה נותן עונה טובה וישאר בבסקוניה לדעתי
גם בראון

31 מרץ 2021, 13:51

גל גל כתב:
A.Parker כתב:אני חושב שכדאי להציע לכספי חוזה לעונה נוספת (לאחר מימוש אופציית היציאה בקיץ) בסכום נמוך של 300-350 אלף דולר, וכשברור מראש שצריכים להגיע שני שחקנים נוספים לעמדה 4. קצת ריסקי (אם כי בסכום כזה זה פחות נורא), אבל תמורת שכר מעט גבוה יותר מבלייזר/כהן וכו' מדובר בשחקן איכותי שיכול לתרום הרבה ביורוליג. בנוסף, המשחק אתמול הוכיח כמה חשוב שיהיה לך בקבוצה שחקן כמו זיזיץ' שהוא עוגן ושחקן מטרה בצבע. הוא צריך להישאר כאן, בתקווה שיאניס ישכיל לשחק עליו נכון ויצמצם את הגנת החילופים כשהוא על המגרש. פולונארה צריך להיות מועמד חזק כדי להשלים אותו מעמדה 4, אם כי אני בספק כמה הוא יהיה ריאלי לאור היכולת בתקופה האחרונה. החתמה של קינן אוואנס היא די נו-בריינר מבחינתי, וגם לורנזו בראון צריך להיות חזק ברשימה כרכז גבוה ומנהל משחק טוב שמשלים את ווילבקין.

משהו בסגנון...
בראון, אוואנס
פורוורד, זוסמן, כהן
פולונארה, ליף, כספי
זיזיץ', סנטר מחליף

במקרה של פציעה אכלת אותה

בלי קשר
גם בראון

לא הייתי מחתים עוד שחקן שישחק בחמש. במידת הצורך ליף יכול לשחק שם.
יכול להיות באמת שפולונארה ובראון לא יהיו ריאליים. אני דווקא חושב שאם כבר הראשון יעזוב את באסקוניה לקבוצה בכירה יותר.

31 מרץ 2021, 13:55

A.Parker כתב:
גל גל כתב:

משהו בסגנון...
בראון, אוואנס
פורוורד, זוסמן, כהן
פולונארה, ליף, כספי
זיזיץ', סנטר מחליף

במקרה של פציעה אכלת אותה

בלי קשר
גם בראון

יכול להיות באמת שפולונארה ובראון לא יהיו ריאליים. אני דווקא חושב שאם כבר הראשון יעזוב את באסקוניה לקבוצה בכירה יותר.

לא יודע כמה ליף יכול לשחק ב5
יכול להיות שמכבי בונים על דווין בוקר וליף בעמדה 4
+ עוד שחקן בעמדה 3 שיכול לשחק 4 כמו קלואירו

31 מרץ 2021, 14:33

גל גל כתב:
A.Parker כתב:
גל גל כתב:

משהו בסגנון...
בראון, אוואנס
פורוורד, זוסמן, כהן
פולונארה, ליף, כספי
זיזיץ', סנטר מחליף

במקרה של פציעה אכלת אותה

בלי קשר
גם בראון

לא יודע כמה ליף יכול לשחק ב5
יכול להיות שמכבי בונים על דווין בוקר וליף בעמדה 4
+ עוד שחקן בעמדה 3 שיכול לשחק 4 כמו קלואירו

יכול להיות, אבל לא הייתי מביא את בוקר לארבע

31 מרץ 2021, 14:47

ראיתי עכשיו שצ'ארלס פירסם בסקאוטינג שג'ריאן גרנט נותן אחלה של כמה חודשים בפרומית'אס היוונית. זה השחקן שהייתי רוצה לעמדה 1 בעונה הבאה.

אני בעיקר מקווה שמכבי תמצא דרך לא דרך להשתחרר מהחוזה של קלויארו. הבעיה היא שאין אפילו סעיף יציאה מהחוזה הזה. מצב די אומלל איתו.

צריך בעמדה 4 אתלטיות ואת ליף כישראלי. לליף יש את הפוטנציאל של בנדר, רק שהוא ישראלי ושווה להשקיע בו.
לגבי בוקר, אני מסכים עם פרקר, אולי יש לו קליעה, אבל אני לא חושב שהוא באמת יכול לשמור בעמדה 4. גם המחליף של ז'יז'יץ' צריך להיות אתלטי ובוקר הוא גם אתלטי ובכללי שחקן התקפה מגוון ומסוכן והייתי שמח לראות אותו מאייש את עמדה 5 עם ז'יז'יץ' לסירוגין.

31 מרץ 2021, 14:56

גרנט אחלה שחקן ודובר פה עליו לא מעט
הפרופיל הפיזי שלו מתאים ליד ווילבקין.

לא היה אכפת לי לראות בעמדה אחת את גרנט ולויד

31 מרץ 2021, 15:03

Rampel כתב:ראיתי עכשיו שצ'ארלס פירסם בסקאוטינג שג'ריאן גרנט נותן אחלה של כמה חודשים בפרומית'אס היוונית. זה השחקן שהייתי רוצה לעמדה 1 בעונה הבאה.

אני בעיקר מקווה שמכבי תמצא דרך לא דרך להשתחרר מהחוזה של קלויארו. הבעיה היא שאין אפילו סעיף יציאה מהחוזה הזה. מצב די אומלל איתו.

צריך בעמדה 4 אתלטיות ואת ליף כישראלי. לליף יש את הפוטנציאל של בנדר, רק שהוא ישראלי ושווה להשקיע בו.
לגבי בוקר, אני מסכים עם פרקר, אולי יש לו קליעה, אבל אני לא חושב שהוא באמת יכול לשמור בעמדה 4. גם המחליף של ז'יז'יץ' צריך להיות אתלטי ובוקר הוא גם אתלטי ובכללי שחקן התקפה מגוון ומסוכן והייתי שמח לראות אותו מאייש את עמדה 5 עם ז'יז'יץ' לסירוגין.

אין לי בעיה לראות את בוקר בעמדה 4 כל עוד מביאים שחקן בעמדה 3 שיכול לשחק גם 4 שהוא לא קלואירו והוא איום התקפי ואתלטי

כי אז אתה מכוסה טוב בעמדות 4-5 גם בכללי וגם במקרה של פציעות , זה מאוד ורסטילי ככה.
זיזיץ , ניבו ? , בוקר, ליף , זר 3-4 ואולי כספי ?

31 מרץ 2021, 15:04

גל גל כתב:
Rampel כתב:ראיתי עכשיו שצ'ארלס פירסם בסקאוטינג שג'ריאן גרנט נותן אחלה של כמה חודשים בפרומית'אס היוונית. זה השחקן שהייתי רוצה לעמדה 1 בעונה הבאה.

אין לי בעיה לראות את בוקר בעמדה 4 כל עוד מביאים שחקן בעמדה 3 שיכול לשחק גם 4 שהוא לא קלואירו והוא איום התקפי ואתלטי

כי אז אתה מכוסה טוב בעמדות 4-5 גם בכללי וגם במקרה של פציעות , זה מאוד ורסטילי ככה.
אתה רואה את בוקר משחק ביחד עם ז'יז'יץ' ושומר על מספרי 4?

גם אם כן, זה מחזיר אותי לבעיה המרכזית בבנייה של העונה הבאה והיא החוזה של קלויארו.

31 מרץ 2021, 15:10

Rampel כתב:
גל גל כתב:

אתה רואה את בוקר משחק ביחד עם ז'יז'יץ' ושומר על מספרי 4?

גם אם כן, זה מחזיר אותי לבעיה המרכזית בבנייה של העונה הבאה והיא החוזה של קלויארו.

בגלל זה דיברתי על קלואירו, הוא לא צריך להיות פה בלי קשר לבוקר או לא

אבל אם אתה מביא את ליף ושחקן במקום קלואירו שיכול לשחק 4-3 והוא טוב אז עמדה 4 שלך מכוסה בשחקנים טובים
ואז אתה יכול להביא את בוקר שיתן גיבוי בעמדות 4-5

אני לא רואה את בוקר וזיזיץ משחקים יחד הרבה דקות אני מסכים איתך.

31 מרץ 2021, 15:44

גוס\גרנט,גונס\אוונס,דיבה
ווילבקין,קורדינר, היידיגר\סנדי
זוסמן,בורקהוף\לוציץ, בלייזר
ליף,הרווי,כספי
זיזיץ, ניבו\בוקר

מאמין שזה עושה פלייאוף

31 מרץ 2021, 18:20

יעקוב מאיר מפרסם :
אות'לו האנטר לא צפוי להמשיך במכבי תל אביב בעונה הבאה

31 מרץ 2021, 19:02

עומרי כספי: "מתכנן לשחק עוד כמה שנים, יש מטרות שלא השגתי ביורוליג"
https://sports.walla.co.il/item/3426717 ... cP_GPQh7xU

31 מרץ 2021, 19:04

אני מאמין שההחלטה שלקחו היא להחליף את האנטר בניבו, במהלך כזה בעצם חוסכים 650K דולר

31 מרץ 2021, 19:05

לז'יז'יץ' יש חוזה לעונה נוספת על סך של יותר ממיליון דולר ואילו לבנדר אין חוזה. המגמה במכבי בתקופה האחרונה היא להשאיר את ז'יז'יץ' ולהביא מחליף לאותלו האנטר לעונה הבאה, כמו גם גבוה שלישי שיוכל לשחק גם בעמדה 4. לגבי בנדר, למרות התקופה הטובה שלו, גורמים במכבי הודו כי הם מתקשים לראות כיצד ימשיך לעונה נוספת.

גורמים במכבי סיפרו אמש כי ניבו, שעל מועמדותו פורסם בוואלה! ספורט אחרי ההפסד לאנאדולו אפס לפני שבועיים, הוא שם שעלה וכי נעשו בירורים לגביו, אך לא יותר מכך. במקביל במועדון ממשיכים לחזר אחר מספר שחקני פנים נוספים מהיורוליג ביניהם דווין בוקר מחימקי מוסקבה.

https://sports.walla.co.il/item/3426664

01 אפריל 2021, 03:28

בנוגע לזיזיץ כנראה שלא תהייה ברירה והוא יישאר, גם בגלל החוזה התקוע שיש לנו וגם כי קשה לי להאמין שוויציץ' לא ידאג שלפחות אחד משני הקרואטים יקבל הזדמנות לעונה נוספת
בעמדה 4 אני לא יודע עד כמה בוקר זה רעיון שיכול לעבוד, אולי שווה לנסות את מיקי שמסיים חוזה או יאבוסלה מוילרבאן, שניהם אופציות מעולות ואין סיבה שמכבי לא ינסו להחתים את אחד מהם

מקווה מאוד שיצליחו לשים יד גם על ליף בקיץ הזה כי זה יכול להיות גיים צ'יינג'ר משמעותי ביותר לכל הבנייה של הסגל
ומסכים שאם כספי יסכים לקצץ לאיזור ה300K אז בגדול אין סיבה לא להשאיר אותו, זה לא שיש אופציות מלהיבות מדי בשוק הישראלי

ואז קו קדמי כזה :
4 - מיקי, ליף, כספי
5 - זיזיץ, ניבו

בנוגע לקו האחורי אני כבר אמרתי שהגיע הזמן לבנות את הסגל עם שני רכזים זרים, בגלל זה לדעתי להשאיר את ג'ונס לעונה נוספת זאת אופציה מעולה, גם בגלל השכר הטוב וגם כי בעונה שנייה ביורוליג עם התפקיד הנכון בסגל הוא יכול לתרום אפילו יותר.
בנוסף לג'ונס הייתי מנסה להביא לעמדת הרכז הפותח את אחד מבין השלושה הבאים - הנרי, ווקאפ או גוס. שלושתם רכזים מעולים עם ניסיון שיכולים לשחק טוב ליד סקוטי.

ואז יש מקום לעוד 2 זרים אחרונים, את דורסי בעיניי כבר מיצינו וצריך להחליף אותו בסקורר יותר יציב, כרגע אין לי שם ספציפי שלדעתי מתאים אבל אני מקווה שידעו להביא שחקן יציב מוכח, בולדווין זה שם לא רע למשל.
אם בראיינט לא ימשיך (ככה נראה) אז צריך להחתים שחקן בסגנון שלו שיכול לתת דקות גם ב3 וגם ב2, את הכסף הרציני צריך להוציא על 4 ברמה כמו מיקי ועל אחד מבין הרכז\סקורר לקו האחורי.
ואז אפשר להביא בסכום סביר סווינגמן כמו אייזיה קורדינייר שיכול להתברר כגניבה, הוא יכול לשבת בול על הספוט של סווינגמן שינוע בין עמדות 3-2 עם הגנה טובה ואקספולסיביות בהתקפה.

1. גוס, ג'ונס, דיבה
2. ווילבקין, בולדווין, סנדי
3. קורדינייר, זוסמן, בלייזר
4. מיקי, ליף, כספי
5. זיזיץ, ניבו

מיקי וליף יכולים לתת הרבה דקות בעמדה 5 במידה ויש בעיות הגנתיות עם זיזיץ וניבו שווה הימור במקומו של האנטר, ההחלפה הזאת ביניהם תחסוך הרבה כסף ל4 רציני במיוחד אם יצליחו לקצץ בחוזה של כספי.
גם הקו האחורי בנוי מעולה עם שני רכזים זרים שיודעים לנהל את המשחק טוב וסקוטי ובולדווין נשמע כמו שילוב טוב.

הייתי מעדיף במקום בולדווין שחקן סטייל ג'ורדן לויד אבל זה לא ממש ריאלי
ואני מוכן לחיות גם עם אוואנס במקומו של ג'ונס אבל אני אישית הייתי מעדיף להשאיר את ג'ונס

01 אפריל 2021, 04:32

לטעמי, גם תקציבית וגם מבחינת התאמה, השחקן שכדאי ללכת עליו בעמדה 1 זה ג'ריאן גרנט.
לא עף על וויליאמס גוס ואחרי התצוגה העלובה מולנו בז'לגיריו (כשכנראה שהוא יודע שהשם שלו בפנקס) ירד לי מווקאפ.

אין שום סרט שאנחנו לוקחים רכז בכיר/משמעותי ברוטציה של איזושהי קבוצת פלייאוף. לא לורנזו בראון ולא פייריה הנרי, חייבים להפסיק עם הפנטזיות האלו.
באמת לא למדנו עם מי יש לנו עסק? הרכז הבכיר העונה הוא פאקינג כריס "דיגיטי דיגיטי" ג'ונס. שרק בשביל להפסיק לשמוע את סידי אומר את זה שווה להעיף אותו. אם קינן אוואנס מוכן לקבל שכר נמוך ממנו, זו לא שאלה בכלל.

לא יודע אם זה בוקר או מיקי, אבל חימקי הולכת לאבד נכסים ואנחנו צריכים לפחות אחד מהם (כי כנראה שתקציבית לא נוכל להרשות לעצמנו את שניהם).
אני אישית לא מתלהב להמר על ג'וש ניבו. לא חכם לטעמי לבכות על עמדה 5 ואז לקחת בה הימור בעונה הבאה. בדיוק כמו שזה לא חכם בעמדה 1.

עוד נקודה חשובה לגבי הקו הקדמי, כולם פה רוצים את טי ג'יי ליף וגם אני רוצה אותו פה. אבל אנשים צריכים לקחת דברים בפרופורציה ולהבין שאנחנו הולכים לקבל עוד ילד (בן 24 בחודש הבא) שהביטחון שלו בריצפה, אחרי קריירת NBA קצרה וכושלת. הוא נעשה כבד יותר וזה משפיע עליו בשני הצדדים של הפרקט.
זה יהיה דרגן בנדר, רק כחול לבן כי יש לו אזרחות. זה פרויקט שיקח לו זמן להבשיל וצריך לקחת את זה בחשבון, הוא ממש לא יגיע להושיע את עמדה 4 והוא צריך להיות מחליף בהתחלה.

ואם כבר אנחנו בשחקנים שחוזרים על עצמם בכל הסגלים שמפורסמים פה, אז שאלה לסיכום:
למה כולם פה רוצים לראות את זוסמן במכבי גם בעונה הבאה? רוצים סווינגמן ישראלי סביר עם אפסייד באמת להפוך לפוינט פורוורד ישראלי שהוא לא אבדיה? אני הייתי הולך על נועם דוברת.

שאלת עריכה - משחקנים שחוזרים על עצמם בכל הסגלים לשחקן שמשום מה לא - איך בדיוק כולכם נפתרתם מחוזה מובטח של כ-400 אלף דולר שאמורים לשלם לקלויארו בעונה הבאה?

נושא נעול