מכבי תל אביב נמכרה למשפחת רקאנטי!

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מכבי תל אביב נמכרה למשפחת רקאנטי!

הודעהעל ידי Gevaudan » 07 יולי 2026, 20:10

MTA2311 כתב:כמו שאמרתי כבר לפני חודש, שטילמן החליט על דעת עצמו בלבד שאף אחד לא יממש את זכות הסירוב. עשה עלינו סיבוב.

זה בדיוק העניין, זה לא היה רק הוא.
גם מזרחי נשאל לאחר הזכייה באליפות האם שטילמן נכנס באופן סופי לבעלות במכבי ת"א, הוא היה נחרץ מאוד ואמר שכן.
לדעתי גם ריצ'ארד דיץ' צוטט וענה על זה כמשהו אגבי ובדיעבד.
Gevaudan

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 יולי 2026, 20:15

מעניין גם שהתקשורת שעשתה לנו פליי ביי פליי של 24/7 בחיי ים מדר בשבוע האחרון לא הצליחה להבין שסאגת זכות הסירוב לא הסתיימה אפילו
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

Re: מכבי תל אביב נמכרה!

הודעהעל ידי omerk » 07 יולי 2026, 20:16

Gevaudan כתב:
עידן כתב:
Gevaudan כתב:אריק שטילמן:
"תמיד הייתי אוהד מכבי , ואני אשאר אוהד מכבי
מאחל המון בהצלחה למשפחת רקנטי
יאללה מכבי!"

זה היה קצר חחח

מה יהיה עם מדר? יש סיכוי שהעסקה תיפול עכשיו פתאום?

לא מעריך שזה ישפיע על עסקת מדר כי נשמע שהכל כבר סגור.

אבל זה בהחלט ישפיע על המשך בניית הסגל, בעיקר על זהות הסנטרים (אם בכלל יגיעו בשלב הזה) או על הגארד ששטילמן דיבר עליו.

ההערכה שלי היא שהסגנון והבוטות של שטילמן לא עברו טוב אצל הרקנאטים.
הם הבינו שבכל תרחיש יצטרכו להזרים הרבה יותר כסף כל עוד הוא בתמונה, לכן העדיפו לבלוע את הצפרדע ולקנות את כל החלק של פדרמן כך שמסת השליטה תהיה בידיים שלהם.

מה שאני לא מבין הוא שאם הכול עדיין היה פתוח, איך כולם, כולל מזרחי וכולל שטילמן, הסתובבו ואמרו בכל מקום שזכות הסירוב כבר פקעה, שהוא כבר חלק רשמי ממבנה הבעלות, ושכל מה שנותר לסגור הוא מה יעלה בגורל יתרת המניות של פדרמן (14.5% אם אני זוכר נכון).

ממש לא הייתי פוסל שעסקת מדר תיפול. אם כבר להפך,נראה לי עכשיו יש סיכוי גדול יותר שתיפול מאשר תחתם. כל הסימנים המטרימים שם: מדר עוד לא חתם רשמית, היה ידוע שאחד הבעלים (כנראה רקאנטי) מתנגד והימור שלי שהסכים רק אחרי לחץ כבד וכאשר הבין שהוא תכף יהפוך את זה וכמובן העובדה שגם בלאט עדיין לא חתום ובתאוריה אפשר עוד להחזיר אותו.
omerk

הודעהעל ידי עידן » 07 יולי 2026, 20:23

מרסר כתב:
עידן כתב:
יאללה מכבי!"

זה היה קצר חחח

לפי ספורט 5 תצא לפועל.

נאמר שם צפויה לצאת לפועל. זה לא סופי עד שזה לא סופי.
עידן

הודעהעל ידי Gevaudan » 07 יולי 2026, 20:24

הסיכוי קיים, אבל אני לא חושב שהוא יפיל את העסקה הזו. החשיבות שלה מבחינת רוב אוהדי מכבי (לא מי שכאן, אלא המאסה) גדולה מדי בשביל לוותר עליה, בטח אחרי הפיאסקו התקשורתי שהוקם כאן לאורך כל השבוע.

זו החתמה שהיא פחות מקצועית ויותר תדמיתית. יש לה משמעויות מעבר לפרקט או למספרים.
אם היא תתפוצץ, ילכו לו על הראש בדיוק כמו שהלכו על פדרמן הבן ואני מניח שהוא ירצה שקט תעשייתי.
אם הוא מסוגל לשים 50 מיליון דולר בהתראה של שבוע, אני לא חושב ש-2.2 זה מה שישבור אותו.

זו סיטואציה נוראית, אולי הגרועה ביותר שאפשר היה להגיע אליה.
נשארנו עם בעלים שבמשך שנים הסבירו למה אי אפשר: בגלל המלחמה, בגלל הקורונה, בגלל המנויים, בגלל היעדר הביתיות. תמיד הייתה סיבה למה אי אפשר להעמיד קבוצה תחרותית.

אלה בעלים עייפים, מבוגרים ושבעים מהצלחות העבר. קשה לי להאמין שמשהו באמת ישתנה. התחושה היא שפשוט נקבל עוד מאותו הדבר.
Gevaudan

הודעהעל ידי אליאור » 07 יולי 2026, 20:24

חבל מאוד. שטילמן הביא משב רוח מרענן אחרי שנים רבות של יאוש.
אליאור

הודעהעל ידי מרסר » 07 יולי 2026, 20:25

omerk כתב:
Gevaudan כתב:
עידן כתב:
יאללה מכבי!"

זה היה קצר חחח

לא מעריך שזה ישפיע על עסקת מדר כי נשמע שהכל כבר סגור.

אבל זה בהחלט ישפיע על המשך בניית הסגל, בעיקר על זהות הסנטרים (אם בכלל יגיעו בשלב הזה) או על הגארד ששטילמן דיבר עליו.

ההערכה שלי היא שהסגנון והבוטות של שטילמן לא עברו טוב אצל הרקנאטים.
הם הבינו שבכל תרחיש יצטרכו להזרים הרבה יותר כסף כל עוד הוא בתמונה, לכן העדיפו לבלוע את הצפרדע ולקנות את כל החלק של פדרמן כך שמסת השליטה תהיה בידיים שלהם.

מה שאני לא מבין הוא שאם הכול עדיין היה פתוח, איך כולם, כולל מזרחי וכולל שטילמן, הסתובבו ואמרו בכל מקום שזכות הסירוב כבר פקעה, שהוא כבר חלק רשמי ממבנה הבעלות, ושכל מה שנותר לסגור הוא מה יעלה בגורל יתרת המניות של פדרמן (14.5% אם אני זוכר נכון).

ממש לא הייתי פוסל שעסקת מדר תיפול. אם כבר להפך,נראה לי עכשיו יש סיכוי גדול יותר שתיפול מאשר תחתם. כל הסימנים המטרימים שם: מדר עוד לא חתם רשמית, היה ידוע שאחד הבעלים (כנראה רקאנטי) מתנגד והימור שלי שהסכים רק אחרי לחץ כבד וכאשר הבין שהוא תכף יהפוך את זה וכמובן העובדה שגם בלאט עדיין לא חתום ובתאוריה אפשר עוד להחזיר אותו.

היא ככול הנראה לא תיפול, בוואלה ספורט אמרו שגורם בהנהלת מכבי טוען שכול העסקאות שנחתמו כולל הסיכום עם ים תקפים.
מרסר

הודעהעל ידי אליאור » 07 יולי 2026, 20:26

עסקת מדר לא תיפול. הם מבינים שזה יעשה להם מוניטין גרוע מאוד.
אליאור

הודעהעל ידי omerk » 07 יולי 2026, 20:27

לא יודע אני באמת לא מאמין למילה שיוצאת להם מהפה. ההתנהלות בשנים האחרונות הוכיחה שכעס של האוהדים או תדמית המועדון ממש לא מזיז להם כי בסוף המנויים נמכרים תמיד כך או כך.

שנה שעברה האוהדים מאד כעסו שלא הביאו סנטר ושהרכיבו סגל ג׳יליג בלי ניסיון באירופה וכבר שנתיים בונים סגלים פח שמתחרים לכל היותר בנמושות היורוליג. זו פגיעה רצינית במותג וזה עדיין לא הזיז להם בשיט.
omerk

הודעהעל ידי my man » 07 יולי 2026, 20:28

אליאור כתב:עסקת מדר לא תיפול. הם מבינים שזה יעשה להם מוניטין גרוע מאוד.

אבל ריברו תהיה ההחתמה האחרונה לקיץ זה במקרה הטוב
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי מרסר » 07 יולי 2026, 20:30

ים מחר ככול הנראה יהיה מוכרז כשחקן מכבי, תום ניסני העלה ציוץ לפני יומיים וטען שים לא יהיה מוכרז לפחות עד יום רביעי.
מרסר

הודעהעל ידי omerk » 07 יולי 2026, 20:30

הם יכולים להגיד עכשיו שעסקת מדר לא תיפול ואז לחרטט שיש בעיה עם הביטוח והוא לא עבר בדיקות רפואיות. יגידו לך "פורס מאז׳ור מה אתם רוצים לא בשליטתנו אנחנו ממש רצינו להשקיע"

למה לא אומרים מה תכלס תהיה הגדלת התקציב? שטילמן אמר בלי למצמץ "נהיה מבחינת תקציב בשישייה הראשונה ביורוליג". פה נותנים איזה משפט עמום של השקעה של עשרות מיליונים בשנים הקרובות? מה זה אומר? אף אחד לא יודע. יכולים גם להשקיע 20 מיליון על פני 20 שנים
omerk

הודעהעל ידי עידן » 07 יולי 2026, 20:34

omerk כתב:הם יכולים להגיד עכשיו שעסקת מדר לא תיפול ואז לחרטט שיש בעיה עם הביטוח והוא לא עבר בדיקות רפואיות. יגידו לך "פורס מאז׳ור מה אתם רוצים לא בשליטתנו אנחנו ממש רצינו להשקיע"

למה לא אומרים מה תכלס תהיה הגדלת התקציב? שטילמן אמר בלי למצמץ "נהיה מבחינת תקציב בשישייה הראשונה ביורוליג". פה נותנים איזה משפט עמום של השקעה של עשרות מיליונים בשנים הקרובות? מה זה אומר? אף אחד לא יודע. יכולים גם להשקיע 20 מיליון על פני 20 שנים

גם אני חושב שלא יהיה שינוי משמעותי. למה לטרוח? מכבי אמורה תיכף להינעל ביורוליג לכל החיים עם המעבר לשיטת הפרנצ'ייזים
עידן

הודעהעל ידי אליאור » 07 יולי 2026, 20:36

my man כתב:

אבל ריברו תהיה ההחתמה האחרונה לקיץ זה במקרה הטוב

כנראה.
אליאור

הודעהעל ידי מרסר » 07 יולי 2026, 20:40

אריק שטילמן ככול הנראה לא שם שקל במכבי כי הוא לא היה באמת בעלים רק דירקטור בישיבות מטעם דני פדרמן וחיכה להיות מאושר כבעלים על ידי שאר הבעלים כמו שהוא וכולנו חשבנו, לכן העסקאות שאושרו כולל ים מדר יקרו ויש להם כיסוי תקציבי.
מרסר

הודעהעל ידי felix_r » 07 יולי 2026, 20:43

בואו ולא נקדים את המאוחר, ונתייאש מרקאנטי מראש.

אני רק אזכיר, שלאורך כול השנים רקאנטי שימש כשותף השקט של פדרמן. הוא אף פעם לא היה זה שמוביל את המהלכים, כי גם לא היה לו את החלק הגדול במניות.

נראה אותו עכשיו בתפקיד של הבעלים הראשי, כשהוא זה שקובע את האסטרטגיה של המועדון.

יכול להיות שנאמר "הינה! ידעתי מהתחלה שהוא קמצן."
ויכול להיות שנאמר "וואלה, כול הכבוד לרקנטי. חשבתי שהוא קמצן, אבל התבדיתי, אני מודה."

ניתן לו עונה אחת לפחות.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי MTA2311 » 07 יולי 2026, 20:45

עידן כתב:
omerk כתב:הם יכולים להגיד עכשיו שעסקת מדר לא תיפול ואז לחרטט שיש בעיה עם הביטוח והוא לא עבר בדיקות רפואיות. יגידו לך "פורס מאז׳ור מה אתם רוצים לא בשליטתנו אנחנו ממש רצינו להשקיע"

גם אני חושב שלא יהיה שינוי משמעותי. למה לטרוח? מכבי אמורה תיכף להינעל ביורוליג לכל החיים עם המעבר לשיטת הפרנצ'ייזים

אני דווקא יחסית אופטימי. אם הם לא ישקיעו סכומים משמעותיים, האיתרוג ההיסטורי שהם משום מה זכו לו מהאוהדים במשך שנים יגמר מהר מאוד, וכשיש בעל שליטה עיקרי, יותר קל למשוך רוכש מבחוץ שיודע שיותר קל לו להיכנס והוא לא צריך לעבור עוד 30 משוכות של בעלי מניות קטנים בשביל שליטה.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Avi1508 » 07 יולי 2026, 21:01

צריך לזכור שעדיין מכבי צריכה את שטילמן כי הוא הספונסר הראשי ומשלם למכבי 3 מיליון דולר לעונה
Avi1508

הודעהעל ידי מרסר » 07 יולי 2026, 21:07

Avi1508 כתב:צריך לזכור שעדיין מכבי צריכה את שטילמן כי הוא הספונסר הראשי ומשלם למכבי 3 מיליון דולר לעונה

לפי ההודעה שהוא הוציא אין בו כעס על המהלך, אני מעריך שהוא ישאר כספונסר.
מרסר

הודעהעל ידי omerk » 07 יולי 2026, 21:13

מטורף כמה שברדה כתב החצר של רקאנטי. איך זה לא מביך אותו
omerk

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־9 אורחים