פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל
נושא נעול

Re: מלפפונים וזה...

20 יוני 2012, 13:18

בא לי לבכות, אני יודע שאם דברים לא ילכו עם לאנגפורד והישראלים מכבי לא ינחיתו פה גארד זר מצויין כדי לתקן את המצב, זאת הייתה התקווה..
נקווה שלא נהיה קבוצה של מקום שישי בבית בטופ 16..

20 יוני 2012, 13:20

LIAV10 כתב:בא לי לבכות, אני יודע שאם דברים לא ילכו עם לאנגפורד והישראלים מכבי לא ינחיתו פה גארד זר מצויין כדי לתקן את המצב, זאת הייתה התקווה..

אל תדאג, מכסימום יביאו את האקוויוולנט לארויו בסוף הקיץ . אולי פארמר. לפחות תהנה משחקן אחד . :)

20 יוני 2012, 13:20

LIAV10 כתב:בא לי לבכות, אני יודע שאם דברים לא ילכו עם לאנגפורד והישראלים מכבי לא ינחיתו פה גארד זר מצויין כדי לתקן את המצב, זאת הייתה התקווה..

אין אף גארד זר ברמה של לנגפורד שיעלה פחות מ-1.5-2 מיליון דולר. מאחיק היירסטון, שחקן קצת פחות טוב מלנגפורד, חתם היום על הארכת חוזה לשנתיים במילאנו תמורת 3 מיליון דולר (ומדובר בקבוצה שהוא מרוצה בה ומעוניין להמשיך).

20 יוני 2012, 13:24

asafb96 כתב:
yarinsaky כתב:אבל צריך להגיד את האמת - בנקודת הזמן הזאת מכבי די בבעייה , אני די משוכנע שלא ציפו שם שזה ילך קשה גם בגזרה בישראלית, בטח עם כל סיפור אוחיון ועכשיו הלפרין .
אחרי שאיבדנו את בלו גם, זה ממש לא פשוט .

עם זה אני בהחלט מסכים. אין ספק שיש בעיה בגזרת הישראלים הקיץ. בלו הבריז, אוחיון קיבל סיבוב, ועם הלפרין עדיין יש בעיות מס בניגוד למה שחושבים. אבל עדיין אפשר להסתדר. גם אוחיון וגם מכבי רוצים שאוחיון ימשיך פה, ולדעתי זה גם מה שיקרה. אם הלפרין לא מגיע, אפשר ללכת ללנדסברג, ופשוט להחליף את ג'יימס בטיוס כדי לחסוך מקום של זר לעמדה 4

אתה צודק. אלה שלוש פעולות שיכולות באמת להכניס סוג של איזון בתוך הקו האחורי המתפורר של מכבי. אבל ישנה סיטואציה שבה במקום לאנגפורד יגיע לכאן עוד איזה כוכב מהליגה האיטלקית (השניה),
שלאנדסברג ירצה למצות את אופציית הNBA שלו ושאוחיון בכל זאת יעזוב. אני לא חושב שאחד התסריטים הוא בסיכוי גבוה יותר אל מול האחר.

מה נותן לך את התחושה שזה מה שיקרה? מאיפה הפסימיות הזאת? התסריט הזה נראה הרבה יותר מופרך מאשר אוחיון ישאר, ואיתו לאנגפורד/גארד אחר ברמה, ולנדסברג/הלפרין יהיו פה. אתה (וקודי) לוקחים את התסריט הכי גרוע שאפשר לתאר ולחשוב עליו, וחוזרים עליו שוב ושוב, וכבר שכנעתם את עצמכם (וחלק מהמשתמשים כאן) שזה מה שכנראה יקרה

הפסימיות מוכתבת ע"י המציאות הנוכחית, וע"י נסיון העבר.
נסיון העבר מלמד, שלא פעם ולא פעמיים ישבנו וחיכינו שיסגרו את הסגל עם שחקן בכיר, וזה לא קרה. נסיון העבר מלמד, שבנייה הפוכה (שחקנים משלימים מגיעים לפני שחקנים בכירים) לא עובדת
טוב, ומחייבת שינויים במהלך העונה. נסיון העבר מלמד, שברגע שמתחילים לטקטק כל מיני ידיעות מהסוג של ג'יימס יהיה המחליף של שרמדיני, אז יש להם נטייה להתממש.

אבל אם נסיון העבר זה משהו שלאו דווקא בהכרח מצביע על מה שיהיה בעתיד, אז את המציאות הנוכחית אי אפשר לעוות. בלו עזב, סופו וריצ' עזבו, מצ'באן לא חוזר, אוחיון עלול למצוא
עצמו בבוררות, הלפרין עדיין לא הגיע, ולא ברור אם יגיע, ללאנגפורד יש אופציה לשבת לחשוב ולחפש קבוצה עד השנה האזרחית הבאה בערך, ומנגד מכבי מחתימה סנטר טוב ורכז
טעון הוכחה. זהו.
צריך להזכיר גם שבורשטיין עזב, שהוא גם ישראלי שקיבל דקות בליגה, ואיך שאני מכיר את מכבי, אז גם לו יחפשו מחליף למרות שזה לחלוטין לא נחוץ (עדיף כבר לעזור להלפרין לפתור את ענייני
המס, ולהביא רק אותו לעמדה 2 במקום כל מיני יבזורים, נסימים ומקלים).

20 יוני 2012, 13:29

זה פשוט הורג אותי שבשנה שהמנוי הכי יקר הקבוצה לא באה לקראתינו, מפילה מו"ם עם הנדריקס על 30 אלף, רוצה לשחרר פרוספקט שנתן עונה טובה למרות שהם עצמם החתימו אותו, מנהלת עם שחקן 3 שנים מ"מ שנופל על מס (כאילו וטפ, ציפיתי שתסדרו את זה לעונה הבאה לפני עונה..)

ממש ייאוש..

20 יוני 2012, 13:38

הפסימיות מוכתבת ע"י המציאות הנוכחית, וע"י נסיון העבר.
נסיון העבר מלמד, שלא פעם ולא פעמיים ישבנו וחיכינו שיסגרו את הסגל עם שחקן בכיר, וזה לא קרה. נסיון העבר מלמד, שבנייה הפוכה (שחקנים משלימים מגיעים לפני שחקנים בכירים) לא עובדת
טוב, ומחייבת שינויים במהלך העונה. נסיון העבר מלמד, שברגע שמתחילים לטקטק כל מיני ידיעות מהסוג של ג'יימס יהיה המחליף של שרמדיני, אז יש להם נטייה להתממש.

אבל אם נסיון העבר זה משהו שלאו דווקא בהכרח מצביע על מה שיהיה בעתיד, אז את המציאות הנוכחית אי אפשר לעוות. בלו עזב, סופו וריצ' עזבו, מצ'באן לא חוזר, אוחיון עלול למצוא
עצמו בבוררות, הלפרין עדיין לא הגיע, ולא ברור אם יגיע, ללאנגפורד יש אופציה לשבת לחשוב ולחפש קבוצה עד השנה האזרחית הבאה בערך, ומנגד מכבי מחתימה סנטר טוב ורכז
טעון הוכחה. זהו.
צריך להזכיר גם שבורשטיין עזב, שהוא גם ישראלי שקיבל דקות בליגה, ואיך שאני מכיר את מכבי, אז גם לו יחפשו מחליף למרות שזה לחלוטין לא נחוץ (עדיף כבר לעזור להלפרין לפתור את ענייני
המס, ולהביא רק אותו לעמדה 2 במקום כל מיני יבזורים, נסימים ומקלים).

יוני, ניסיון העבר גם מלמד שבמשך 15 שנה, לא משנה מה קורה, מי בא ומי הולך, מי דפק ברז ומי קיבל חוזה עתק בחו"ל, תמיד נעמיד קבוצה מעולה. יש שנים טיפה פחות טובות (עונת ארויו) ושנים יותר טובות (2 השושלות), אבל גם המקרים הכי גרועים לא מצדיקים לדעתי פסימיות כמו שיש פה, ונבואות שחורות שמתנפצות פעם אחר פעם לאנשים פה בפנים, אבל עדיין ממשיכים עם זה.
בלו עזב אבל יגיע לפה 4 אולי אפילו טוב יותר, סופו עזב אבל זה בגלל שמכבי רצו שיעזוב, לא שהוא ברח לחוזה עתק. הוא היה רע, והשמות שעולים (וויקאס, מאריץ') בהחלט עדיפים עליו היום. הנדריקס עזב ובמקומו בא שרמאן, שחקן טוב יותר. מאצ'בן עוד חתום, וגם אם כן יעזוב בסוף, יגיע לפה 4 זר, אני מבטיח לך. אוחיון עלול למצוא עצמו בבוררות, אבל יותר סביר שימצא עצמו במכבי. הוא עצמו אמר שהוא רוצה להמשיך והוא מאמין שזה מה שיקרה, ושמעון אמר שמכבי רוצים אותו והוא מאמין שהוא ימשיך. הלפרין לא בא אבל מאוד יכול להיות שיבוא, וגם אם לא זה ממש לא סוף העולם, ויש את לנדסברג. לאנגפורד עוד לא חתם אבל מסתמן כרגע שמאוד יכול להיות שהוא כן ימשיך. ואם לא, יגיע לפה גארד זר. שחקנים טובים מלאנגפורד עזבו את מכבי ותמיד הסתדרנו. אף אחד לא אמר שיחפשו מחליף לבורשטיין. אם באמת יש לך אפילו ספק קטן שמקל/ניסים יהיו פה, אז אתה פשוט פסימי מדי, ולוקח את התסריט הכי גרוע ופחות סביר שיכול לקרות. כי מכבי יודעים מה השחקנים האלה שווים, כמו שאנחנו יודעים מה הם שווים. והם לא יהיו פה. גלדסטון יכול לפרסם כמה שבא לו שמכבי מעוניינים בהם, וש30 אלף דולר הפילו את עסקת הנדריקס (מאיפה באה השטות הזאת בכלל?). זה לא הופך את זה לנכון

20 יוני 2012, 13:44

אסף, או שאתה בנאדם יותר מידי אופטימי או שאתה פשוט לא בנאדם שלוקח ללב..

20 יוני 2012, 13:49

דווקא ב 15 השנים האחרונות היו כמה שנים רעות . השנים בין 97 עד 99 היו רעות מאוד.
השנה של אפי והשנה של ספאחיה היו רעות .
השנה של קטש ושרף הייתה שנה טובה בסופו של דבר באירופה, אבל נגמרה רע בארץ, אותו דבר עם העונה של פיני בפעם האחרונה .

חוץ מהשולשלות כמובן, לא היו באמת שנים מעולות, אולי רק השנה של צמד פ"פ וסופו מתקרבת להגדרה הזאת . השנה החולפת אולי נחשבת לטובה, אבל לדעתי ממש לא מעולה.

למזלנו יש לנו את בלאט ולא את קטש או אפי היום, אחרת הייתי הרבה יותר מודאג היום . ( וגם את זה כמעט איבדנו בגלל גחמות שונות ).

20 יוני 2012, 14:24

yarinsaky כתב:דווקא ב 15 השנים האחרונות היו כמה שנים רעות . השנים בין 97 עד 99 היו רעות מאוד.
השנה של אפי והשנה של ספאחיה היו רעות .
השנה של קטש ושרף הייתה שנה טובה בסופו של דבר באירופה, אבל נגמרה רע בארץ, אותו דבר עם העונה של פיני בפעם האחרונה .

חוץ מהשולשלות כמובן, לא היו באמת שנים מעולות, אולי רק השנה של צמד פ"פ וסופו מתקרבת להגדרה הזאת . השנה החולפת אולי נחשבת לטובה, אבל לדעתי ממש לא מעולה.

למזלנו יש לנו את בלאט ולא את קטש או אפי היום, אחרת הייתי הרבה יותר מודאג היום . ( וגם את זה כמעט איבדנו בגלל גחמות שונות ).

בסדר, אז ב13 השנים האחרונות...
אמרתי שהיו השנים פחות טובות, והיו שנים יותר טובות. עונת קטש-שרף הייתה עונה טובה מאוד. זה שהפסדנו בפיינל 4 לא אומר כלום. כולה גביע קופל. מבחינתי כל פיינל 4 בליגה לא מדד לכלום. בעונה הזאת הגענו לגמר היורוליג ומבינתי זה שנה טובה. גם בשנים הפחות טובות הגענו להצלבה (חוץ משנת אפי), ככה שזה בכלל לא רע. היו שנים טובות יותר, טובות פחות, אבל תמיד העמדנו קבוצת יורוליג שלא תבייש אותנו במקרה הרע, ותגיע לפיינל 4 ואפילו עד לתואר במקרה הטוב. גם צסק"א עפו שנה שעברה בשלב הראשון, ופאו לפני שנתיים בטופ 16. תמיד יש שנים רעות, אבל מכבי זה קבוצה גדולה, ואני מאמין שעם בלאט, ועם השחקנים הנוכחיים בסגל, והשחקנים הבאים שיבואו, תעמוד פה קבוצה טובה. וגם אם לא ניקח את היורוליג בטיול, אני פשוט לא רואה סיבה לכל הפסימיות הזאת, הדיכאון הסורר פה, וכל נבואות הזעם

אסף, או שאתה בנאדם יותר מידי אופטימי או שאתה פשוט לא בנאדם שלוקח ללב..

אני לא אופטימי מידי, אני ריאלי שנוטה להיות אופטימי יותר מאשר פסימי. בספורט אני משתדל לא לקחת שום דבר ללב (חוץ ממקרים קיצוניים שאני כבר לא שולט בהם, כמו הזכרונות מקבוצות העבר הגדולות של מכבי, או כשלונות צורמים). כרגע מכבי ממש לא נכשלה ועוד לא שיחקה ולו משחק אחד, כך שממש אין מה לקחת ללב. הסגל גם לא הושלם בכלל, כך שגם אין סיבה להיות פסימי, לפחות לדעתי

20 יוני 2012, 14:29

עונת קטש שרף נגמרה טוב ביורוליג ( נניח ), אבל זו הייתה עונה בכלל לא פשוטה. התחלנו רע מאוד עם קטש, אחרי זה הפיטורים של קטש והמינוי של שרף, חצי עונה טובה ואז התפרקות בסוף בליגת קופל, זה לא היה רק הפיינלפור אלא 8 או 10 משחקים אחרונים עם לא מעט הפסדים .

העונה שהייתה הכי מסודרת ונקייה , בלי בעיות כמעט, ועם פיינלפור ו 2 תארים בארץ הייתה העונה הלפני אחרונה עם בלאט. לשאר העונות ב 8 השנים האחרונות אני ממש לא מתגעגע.

20 יוני 2012, 14:33

cannon כתב:יותם הלפרין לא ישחק במכבי בעונה הקרובה...
דובי פיק יפרסם עדכון בקרוב. מתסדר טוב עם זה שפורסמו ע"י גלדסטון השמות של יבזורי ושל ניסים...
אני מניח שלנדסברג ותיוס זה ענין סגור. עכשיו אם גם אוחיון יעזוב, אולי באמת נראה פה את ג'ייסי קארול יבזורי...

אפשר עכשיו להפסיק לרדוף אחרי הלפרין כל קיץ? זה נהיה פאתטי

20 יוני 2012, 14:34

yarinsaky כתב:עונת קטש שרף נגמרה טוב ביורוליג ( נניח ), אבל זו הייתה עונה בכלל לא פשוטה. התחלנו רע מאוד עם קטש, אחרי זה הפיטורים של קטש והמינוי של שרף, חצי עונה טובה ואז התפרקות בסוף בליגת קופל, זה לא היה רק הפיינלפור אלא 8 או 10 משחקים אחרונים עם לא מעט הפסדים .

העונה שהייתה הכי מסודרת ונקייה , בלי בעיות כמעט, ועם פיינלפור ו 2 תארים בארץ הייתה העונה הלפני אחרונה עם בלאט. לשאר העונות ב 8 השנים האחרונות אני ממש לא מתגעגע.

בסדר, לא הייתי עונה חלקה ופשוטה, ובכל זאת הגענו לגמר היורוליג. זאת נקודה קטנה וספציפית, אבל זה לא הפואנטה. אם היינו עפים שנה אחרי שנה בשלב הבתים או בטופ 16, היינו באוגוסט, והסגל היה בינוני ולא סגור, אז הייתי מקבל את הפסימיות פה. אבל זה לא המצב. אני חושב שהפסימיות וכל הנבואות השחורות פה מוגזמות.

20 יוני 2012, 14:36

אני חושב שהפסמיות מוצדקת לנקודת הזמן הנוכחית.

מה יתפתח הלאה קשה לנבא באמת. יש לנו את יולי אוגוסט ואלו החודשים החמים , אז קדימה לעבודה. :)

20 יוני 2012, 14:38

yarinsaky כתב:אני חושב שהפסמיות מוצדקת לנקודת הזמן הנוכחית.

מה יתפתח הלאה קשה לנבא באמת. יש לנו את יולי אוגוסט ואלו החודשים החמים , אז קדימה לעבודה. :)

גם עם זה אני לא מסכים, כי אנחנו בשלב שהסגל אמור להיות רחוק מלהיות סגור. ככה זה בכל אירופה, לא רק פה. תראה סגלים של קבוצות אחרות. אם יביאו לנו לפה פתאום את מקל, לנדסברג, בנזינג והטשמייר, אז אפשר הפסימיות בהחלט תהיה מוצדקת. אבל כל עוד הסגל לא סגור, אני לא רואה סיבה לצאת בהצהרות, בטח ובטח שלא בגלל השטות היומית שגלדסטון פולט.
בכל מקרה, הקיץ הזה אמור להיות קיץ חם מאוד באירופה. יהיה מעניין, זה בטוח! ;)

20 יוני 2012, 14:41

מעניין אם יביאו שם מעניין..מאריץ׳ ומדלי מבחינתי זה שיא השעמום..

20 יוני 2012, 14:42

טוב, לא נמשיך להתכווח על זה. לאנשים יש תחושות לא הכי טובות כרגע , קשה לשלוט בזה . לפרסומים ולשמועות יש תמיד משקל , לא רק בספורט וזה יוצר אווירה.
נהיה יותר חכמים בהמשך .

20 יוני 2012, 15:27

על התחושות באמת אין טעם להתווכח אבל על העבר דווקא אפשר בהחלט להתווכח.

זה נשמע לי ממש מופרך כל הניסונות גימוד של "ללא השושלות" ו"ללא השנה של סופו ופארגו" ו"גמר אירופי זה לא הישג " כי בשורה הסופית מכבי ב-15 שנה האחרונות היא הקבוצה המצליחה ביותר באירופה או מקום 2 עם תקציב שבממוצע נמוך בהרבה מהתקציב המקסימלי , זו נראית לי הצלחה סוחפת.

20 יוני 2012, 15:35

asafb96 כתב:

גם עם זה אני לא מסכים, כי אנחנו בשלב שהסגל אמור להיות רחוק מלהיות סגור. ככה זה בכל אירופה, לא רק פה. תראה סגלים של קבוצות אחרות. אם יביאו לנו לפה פתאום את מקל, לנדסברג, בנזינג והטשמייר, אז אפשר הפסימיות בהחלט תהיה מוצדקת. אבל כל עוד הסגל לא סגור, אני לא רואה סיבה לצאת בהצהרות, בטח ובטח שלא בגלל השטות היומית שגלדסטון פולט.

זה לא ממש נכון. אולי לא נעשו רכישות גדולות מדי, אבל לכל הקבוצות הבכירות יש אחד מהשתיים - בסיס מוצק שצריך רק חיזוק נקודתי או הרבה כסף (או גם וגם).
למכבי אין לא זה ולא זה, וזאת נקודת פתיחה בעייתית מאוד.

האמת שגם לי תמיד יש תחושה אופטימית, אבל בשנים האחרונות זה קצת מתהפך, פשוט בגלל המעשים של ההנהלה בבניית הסגל.

20 יוני 2012, 15:37

יוסי22 כתב:על התחושות באמת אין טעם להתווכח אבל על העבר דווקא אפשר בהחלט להתווכח.

זה נשמע לי ממש מופרך כל הניסונות גימוד של "ללא השושלות" ו"ללא השנה של סופו ופארגו" ו"גמר אירופי זה לא הישג " כי בשורה הסופית מכבי ב-15 שנה האחרונות היא הקבוצה המצליחה ביותר באירופה או מקום 2 עם תקציב שבממוצע נמוך בהרבה מהתקציב המקסימלי , זו נראית לי הצלחה סוחפת.

זה נכון, אבל הצלחה בעבר לא מבטיחה הצלחה בעתיד. אובר של ביטחון זה גם לא דבר טוב, ולי יש תחושה שהנהלת מכבי חושבת שבלאט ומכבי יכולים להפוך כל
היקמן לרונדו, וזה פשוט לא הגיוני.

20 יוני 2012, 15:52

jol9 כתב:
asafb96 כתב:

זה לא ממש נכון. אולי לא נעשו רכישות גדולות מדי, אבל לכל הקבוצות הבכירות יש אחד מהשתיים - בסיס מוצק שצריך רק חיזוק נקודתי או הרבה כסף (או גם וגם).
למכבי אין לא זה ולא זה, וזאת נקודת פתיחה בעייתית מאוד.

האמת שגם לי תמיד יש תחושה אופטימית, אבל בשנים האחרונות זה קצת מתהפך, פשוט בגלל המעשים של ההנהלה בבניית הסגל.

ממש לא נכון. מכבי לא הולכת לבנות קבוצה מ0. כרגע חתומים בקבוצה היקמן, אוחיון, סמית', פניני, ליאור, מאצ'בן וגרגמל. ועוד בלי להחשיב עוד את וויקאס שפורסם שהוא כנראה סגל. זה אחלה של בסיס, ואפשר לבנות סגל יפה. שמסתכלים על צסק"א לדוגמא שאיבדה את קירילנקו כנראה, את גורדון כנראה, יש דיבורים על וורונצביץ' לNBA, וקאון מסיים חוזה, אז רואים שגם להם יש עבודה. כנ"ל בארסה שמאבדת כנראה את לורבק, וגם וואסקאז ונדונג מסיימים חוזה, שלא לדבר על פאו...
ממש לא חושב שאנחנו בנקודת פתיחה בעייתית. עוד 3-4 החתמות והסגל סגור. אם לדוגמא וויקאס חותם, הלפרין/לאנדסברג חותמים, כל מה שנשאר זה להביא 2 פותח (מימשו את האופציה על לאנגפורד כנראה, נראה איך זה יתפתח), וכנראה גם יחליפו את מאצ'בן ב4 אחר. זה ממש לא מצב בעייתי לדעתי, ונקודת התחלה בכלל לא רעה, בטח לשלב כל כך מוקדם בקיץ, עם סגל שיכול לעשות הרבה דברים יפים
נושא נעול