מכבי צריכה זעזוע

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מכבי צריכה זעזוע

הודעהעל ידי rc4991 » 27 נובמבר 2013, 23:12

MTA2311 כתב:לא, זה לא כמו זה שתיארת בשום צורה.

בהרכב עם אינגלז, היקמן, סמית וג'יימס, הדבר האחרון שירגישו, זה שטיוס לא מסוגל לעבור שלושה שחקנים ולדפוק דאנק, או לקלוע מבחוץ.
הוא גם לא "ממש רע בהתקפה". 8 נקודות, ב60% מהשדה ב20 דקות( המספרים בקאנטו), זה ממש לא נורא. וזה לא ששם שיחק איתו איזה רכז על.

נסכים שלא להסכים
אולי בלאט ינסה את זה באמת ואז נראה מי צדק
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי rc4991 » 27 נובמבר 2013, 23:14

Holiday_Armadillo כתב:
MTA2311 כתב:
LIAV10 כתב:
rc4991 כתב:
LIAV10 כתב:היי לופ, ענק :)

איזה פאדיחה :D
אני תמיד מסתבך עם המילה הזאת :duh
אני מקווה שזה קצת פחות מפדח עם כתבתי את זה דרך הסמארטפון?

לא כשאתה כותב את זה 3 פעמים ברציפות חחח
זה תופס על עם/אם (אהממ רמזתי בעדינות אהממ ;) )

מתחילים לתקן פה שגיאות כתיב?
לא בטוח שכדאי לך ;)

יאללה בלאגן!!

לגמרי :dance4
סמל אישי של המשתמש
rc4991
חבר צוות

הודעהעל ידי jol9 » 28 נובמבר 2013, 00:48

roy1000 כתב:
jol9 כתב:בגלל זה אני גם מקווה שייקבל הזדמנות. לפחות בליגה, אין סיבה שיישב בחוץ ולא יישחק.

אני חושב שדני פדרמן הרג אותו ברגע שהוא השווה אותו לליאור אליהו. ברגע שבלאט שמע את זה הוא מחק אותו.

יש מצב... :bigsmile3

ד"א, יש משהו במה שאור אומר לגבי כמה ליאור היה משדרג אותנו. כרגע מכבי היא קבוצה של הגארדים שלה לטוב ובעיקר לרע. זה מתחיל מזה שהם לא ממש עוזרים בריבאונד,
שהם לא יודעים לנהל משחק, שהם לא קבוצתיים ובעיקר שהם לא יודעים לזהות מומנטום ולנעוץ את השיניים בטרף (שאראס הוא הטוב ביותר שראיתי בתחום הזה באירופה מאז שאני
רואה כדורסל - רק בשביל להמחיש שלפעמים 10 נק' שקולע שחקן הן יותר מסתם 10 נק', אלא 10 נק' שנקלעו כשהכי היה צריך, לעומת 10 נק' שנקלעו מחוץ לשטף הקבוצתי,
בגרבג' טיים וכו').

ליאור כבר נראה רע בדיוק עם אותו צמד אוחיון והיקמן ורייס בטח שלא היה משפר את המצב. גם בלאט על הקווים סירס את ליאור, ולא נתן לו גיבוי מלא..

הבעיה בזה שליאור שם היא שגם מאמן אחר שיבוא וירצה אותו, יתקשה להביא אותו עכשיו, וכך ליאור יעשה את השנים הכי יפות אולי בקריירה במגדל, וממש חבל לי על כך.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 28 נובמבר 2013, 04:52

jol9 כתב:יש מצב... :bigsmile3

ד"א, יש משהו במה שאור אומר לגבי כמה ליאור היה משדרג אותנו. כרגע מכבי היא קבוצה של הגארדים שלה לטוב ובעיקר לרע. זה מתחיל מזה שהם לא ממש עוזרים בריבאונד,
שהם לא יודעים לנהל משחק, שהם לא קבוצתיים ובעיקר שהם לא יודעים לזהות מומנטום ולנעוץ את השיניים בטרף (שאראס הוא הטוב ביותר שראיתי בתחום הזה באירופה מאז שאני
רואה כדורסל - רק בשביל להמחיש שלפעמים 10 נק' שקולע שחקן הן יותר מסתם 10 נק', אלא 10 נק' שנקלעו כשהכי היה צריך, לעומת 10 נק' שנקלעו מחוץ לשטף הקבוצתי,
בגרבג' טיים וכו').

ליאור כבר נראה רע בדיוק עם אותו צמד אוחיון והיקמן ורייס בטח שלא היה משפר את המצב. גם בלאט על הקווים סירס את ליאור, ולא נתן לו גיבוי מלא..

הבעיה בזה שליאור שם היא שגם מאמן אחר שיבוא וירצה אותו, יתקשה להביא אותו עכשיו, וכך ליאור יעשה את השנים הכי יפות אולי בקריירה במגדל, וממש חבל לי על כך.

ליאור לא שחקן שתלוי בגארדים. הוא לא איזה סופו שצריך לתפוס עמדה ולקבל כדור בזמן הנכון. הוא גם לא חייב לגעת בכדור בכל התקפה. הוא היה משדרג גם את הקבוצה הנוכחי. בהתחשב בזה שהקבוצה הנוכחית נראית יותר רע מכל קבוצה שליאור היה בה, אז קשה לי לקבל את הטיעון שהוא לא היה משנה כלום.

לגבי אוחיון והיקמן - כל שחקן שמאוד אוהב לכדרדר בלי סיבה מיוחדת (כמו השניים האלה) גורם להתקפה שלא להיראות טוב במיוחד. זה לא קשור לליאור.

בכל מקה, מגדל (בחוכמתם) עשו חוזה שסוגר לליאור את הדלת למכבי בשלוש השנים הקרובות. אני עדיין מתקשה להאמין שבגלל מאה אלף דולר (שפדרמן זורק בלי בעיה על שחקנים שיושבים על אזרחי) השחקן הישראלי הכי טוב לא ישחק במכבי בשלוש השנים הקרובות. זה הזוי לחלוטין.
roy1000

הודעהעל ידי קודי » 28 נובמבר 2013, 07:28

לירושלים אין גארדים מדהימים אבל דווקא בגלל זה ליאור עוזר להם מאוד, בדיוק כמו שהיה יכול לעזור למכבי. יש לליאור לא מעט חסרונות, אבל הוא אחד הגבוהים המוסרים הטובים ביבשת ובכלל אחד השחקנים הגבוהים היותר אינטליגנטים שיש היום באירופה. כך שבמקום שכל המסירות יגיעו מהגארדים חלקן מגיעות ממנו וזה יוצר גיוון ומקשה על היריבה לעצור את ההתקפה. לא להחתים אותו במכבי הנוכחית, בה הוא היה יכול לבטח להיות אחד השחקנים הטובים ביותר ועוד תמורת סכום מגוחך של 300 אלף דולר, היה טמטום מוחלט ואחת ההחלטות ההזויות של ילדי הפלא (ולא חסרות להם החלטות כאלה בשנים האחרונות).
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי roy1000 » 28 נובמבר 2013, 07:37

קודי כתב:לירושלים אין גארדים מדהימים אבל דווקא בגלל זה ליאור עוזר להם מאוד, בדיוק כמו שהיה יכול לעזור למכבי. יש לליאור לא מעט חסרונות, אבל הוא אחד הגבוהים המוסרים הטובים ביבשת ובכלל אחד השחקנים הגבוהים היותר אינטליגנטים שיש היום באירופה. כך שבמקום שכל המסירות יגיעו מהגארדים חלקן מגיעות ממנו וזה יוצר גיוון ומקשה על היריבה לעצור את ההתקפה. לא להחתים אותו במכבי הנוכחית, בה הוא היה יכול לבטח להיות אחד השחקנים הטובים ביותר ועוד תמורת סכום מגוחך של 300 אלף דולר, היה טמטום מוחלט ואחת ההחלטות ההזויות של ילדי הפלא (ולא חסרות להם החלטות כאלה בשנים האחרונות).

מבין כל ההחלטות של הג'וניורים, הוויתור על אליהו זה ללא ספק ההחלטה ההזויה ביותר והמזיקה ביותר.

אליהו משדרג אותם ב- 10 רמות. בלעדיו הם היו קבוצה בינונית בקושי ואיתו הם קבוצה טובה ומעלה. אם הם יביאו עוד גארד זר סביר, אפשר לסגור את סיפור האליפות בארץ. יש מישהו במכבי שלוקח אחריות של הפארסה הזו או שהכל כרגיל ופשוט יזרקו הכל על בלאט??

אולי דני פדרמן צריך לבקש שיחזרו לשיטת המשחק אחד כי בסדרה אני לא רואה מצב שמכבי זוכה באליפות.
roy1000

הודעהעל ידי yzafrir » 28 נובמבר 2013, 07:56

אתם שוכחים נקודה מאוד חשובה לגבי טיוס . הוא ישראלי !!! וככזה , נשווה אותו לגבוהים ישראלים אחרים שיש כיום וחוץ מליאור שסגור ביורושלים , אין עוד ישראלי גבוהה ברמה שלו ...זה לא אומר שהוא צריך לקבל 20 דק' ביורוליג אבל עכשיו אחרי שבלו הגיע , אני חושב שבלו וטיוס צריכים לחלוק את עמדה 4 .
הגימיק של סמית' בעמדה 4 מיותר כי כל מה שזה נתן זה קליע מבחוץ אבל את זה כבר בלו מביא . טיוס יכול לתת 10 דק' של הגנה חזקה ומלחמה ואם יקלע 2-4 נק' זה יהיה בונוס....אי אפשר לצפות משחקן שמקבל 4 דק' לא ברציפות למשחק שבאמת יראה משהו . הוא צריך לקבל דקות כדי לצבור ביטחון וברור שזה צריך להתחיל בליגה .
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי jol9 » 28 נובמבר 2013, 08:48

roy1000 כתב:
jol9 כתב:יש מצב... :bigsmile3

בגרבג' טיים וכו').

ליאור לא שחקן שתלוי בגארדים. הוא לא איזה סופו שצריך לתפוס עמדה ולקבל כדור בזמן הנכון. הוא גם לא חייב לגעת בכדור בכל התקפה. הוא היה משדרג גם את הקבוצה הנוכחי. בהתחשב בזה שהקבוצה הנוכחית נראית יותר רע מכל קבוצה שליאור היה בה, אז קשה לי לקבל את הטיעון שהוא לא היה משנה כלום.

לגבי אוחיון והיקמן - כל שחקן שמאוד אוהב לכדרדר בלי סיבה מיוחדת (כמו השניים האלה) גורם להתקפה שלא להיראות טוב במיוחד. זה לא קשור לליאור.

בכל מקה, מגדל (בחוכמתם) עשו חוזה שסוגר לליאור את הדלת למכבי בשלוש השנים הקרובות. אני עדיין מתקשה להאמין שבגלל מאה אלף דולר (שפדרמן זורק בלי בעיה על שחקנים שיושבים על אזרחי) השחקן הישראלי הכי טוב לא ישחק במכבי בשלוש השנים הקרובות. זה הזוי לחלוטין.

תראה, עובדתית, ליאור לא הצליח בשנה שעברה במכבי (וגם בעונה לפני הוא היה בינוני). האיכויות שלו לא נוצלו כראוי ע"י בלאט, שהעדיף להתעסק עם ההגנה החלשה שלו מאשר
לראות איך אפשר לשפר לו את ההגנה והביטחון, ע"י כך שהיה הופך אותו לשחקן של 30 דק' ומנהיג של הקבוצה (עד כמה שליאור יכול להיות מנהיג).
מה שאני אומר זה שליאור כן תלוי בשחקנים שהוא משחק איתם. האחוזים שלו ירדו כי הוא כמעט ולא היה מקבל כדורים נוחים במקומות שהוא אוהב, והיה חייב לחפור
בעצמו בשביל להגיע למצב זריקה, מה שהוריד את האחוזים שלו.
לא סתם העונה הכי טובה של ליאור היתה ליד ארויו, שחקן שהפך גם את פישר לסופר סנטר (לפחות ע"פ הסטטיסטיקה), עזר לכספי לתת עונת קפיצה וכאמור לליאור את עונת השיא בקריירה שלו.

המשפט האחרון שלך נכון לחלוטין. אבל אם תבוא עכשיו לדני כעסני ותגיד לו את זה, לא תאמין כמה תירוצים הוא יימצא שיוציאו אותו גאון ואת הויתור על אליהו לטובת טיוס, כמהלך העשור.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי MTA2311 » 28 נובמבר 2013, 10:04

יוני, ולחשוב שעד לפני חצי שנה הייתי בטוח שאתה אובססיבי בצורה לא מוסברת לליאור.

תראה מה זה- "משדרג אותם ב10 רמות", ההחלטה הכי הזוייה של הפדרמנס", "לא תלוי בגארדים", "סיפור האליפות גמור".
בלי לבדוק, אני חותם לך שמאז שמכבי הודיעו על השחרור של ליאור, קרוב ל100% מההודעות של רוי היו קשורות בצורה כזאת או אחרת לאליהו. אפילו בויכוח על אינגלז אתמול, הוא מצא דרך לדחוף אותו.

גם העניין עם קודי לא ממש ברור לי. אם אני לא טועה, שנה שעברה הוא היה מהמבקרים הכי גדולים של ליאור, ומהרגע שהוא שוחרר, פתאום הוא שינה כיוון לחלוטין. הסבר הגיוני?

וכן, ליאור שחקן טוב בסופו של דבר, ותמורת 300 אלף דולר הוא היה צריך להיות כאן. זה לא משנה את העובדה, שתחת בלאט הוא היה נראה בדיוק כמו שהוא נראה שנה שעברה, וכנראה שאפילו פחות טוב, כי הוא במגמת ירידה כבר 3 שנים.

יום שני אנחנו במלחה לא? מאמין שאז נהיה הרבה יותר חכמים.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי roy1000 » 28 נובמבר 2013, 13:35

jol9 כתב:תראה, עובדתית, ליאור לא הצליח בשנה שעברה במכבי (וגם בעונה לפני הוא היה בינוני). האיכויות שלו לא נוצלו כראוי ע"י בלאט, שהעדיף להתעסק עם ההגנה החלשה שלו מאשר
לראות איך אפשר לשפר לו את ההגנה והביטחון, ע"י כך שהיה הופך אותו לשחקן של 30 דק' ומנהיג של הקבוצה (עד כמה שליאור יכול להיות מנהיג).
מה שאני אומר זה שליאור כן תלוי בשחקנים שהוא משחק איתם. האחוזים שלו ירדו כי הוא כמעט ולא היה מקבל כדורים נוחים במקומות שהוא אוהב, והיה חייב לחפור
לא סתם העונה הכי טובה של ליאור היתה ליד ארויו, שחקן שהפך גם את פישר לסופר סנטר (לפחות ע"פ הסטטיסטיקה), עזר לכספי לתת עונת קפיצה וכאמור לליאור את עונת השיא בקריירה שלו.

המשפט האחרון שלך נכון לחלוטין. אבל אם תבוא עכשיו לדני כעסני ותגיד לו את זה, לא תאמין כמה תירוצים הוא יימצא שיוציאו אותו גאון ואת הויתור על אליהו לטובת טיוס, כמהלך העשור.

עובדתית, הוא לא נתן עונה טובה בעונה שעברה, ועובדתית, הקבוצה פחות טובה בלעדיו.
roy1000

הודעהעל ידי ankram » 28 נובמבר 2013, 13:44

roy1000 כתב:
jol9 כתב:תראה, עובדתית, ליאור לא הצליח בשנה שעברה במכבי (וגם בעונה לפני הוא היה בינוני). האיכויות שלו לא נוצלו כראוי ע"י בלאט, שהעדיף להתעסק עם ההגנה החלשה שלו מאשר

עובדתית, הוא לא נתן עונה טובה בעונה שעברה, ועובדתית, הקבוצה פחות טובה בלעדיו.

אותו כנ"ל אפשר להגיד על פלאנניץ' ,לוגאן ומדלי......
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי jol9 » 28 נובמבר 2013, 13:47

MTA2311 כתב:יוני, ולחשוב שעד לפני חצי שנה הייתי בטוח שאתה אובססיבי בצורה לא מוסברת לליאור.

תראה מה זה- "משדרג אותם ב10 רמות", ההחלטה הכי הזוייה של הפדרמנס", "לא תלוי בגארדים", "סיפור האליפות גמור".
בלי לבדוק, אני חותם לך שמאז שמכבי הודיעו על השחרור של ליאור, קרוב ל100% מההודעות של רוי היו קשורות בצורה כזאת או אחרת לאליהו. אפילו בויכוח על אינגלז אתמול, הוא מצא דרך לדחוף אותו.

גם העניין עם קודי לא ממש ברור לי. אם אני לא טועה, שנה שעברה הוא היה מהמבקרים הכי גדולים של ליאור, ומהרגע שהוא שוחרר, פתאום הוא שינה כיוון לחלוטין. הסבר הגיוני?

וכן, ליאור שחקן טוב בסופו של דבר, ותמורת 300 אלף דולר הוא היה צריך להיות כאן. זה לא משנה את העובדה, שתחת בלאט הוא היה נראה בדיוק כמו שהוא נראה שנה שעברה, וכנראה שאפילו פחות טוב, כי הוא במגמת ירידה כבר 3 שנים.

אין כאן אובססיה... אני אוהב מאוד את ליאור ומאוד חבל לי כל מה שקרה. אני גם חושב שהוא שחקן מצויין ושבלאט עשה טעות גדולה איתו (אולי לא טעות, אלא השקפת עולם).

אתה לא תשמע ממני התבטאויות כמו "סיפור האליפות גמור" כי זה לא הסגנון שלי, אבל די ברור שליאור הופך את מגדל לקבוצה הרבה יותר טובה והרבה יותר מסוכנת.
האם ליאור שווה 300K? נו באמת. ליאור שווה 500K לפחות למכבי. זה שמכבי העדיפה את הכסף הזה לתת לטיוס ולכהן שביחד שיחקו העונה אולי איזה 20 דקות סה"כ, זאת הבעיה שלהם.
די ברור שליאור תרם למכבי יותר ממה שטיוס וכהן יתרמו, ולכן ההחלטה לקצץ את ליאור לרמה שהוא קוצץ, היתה מוטעית.

בלאט כנראה לא ימשיך אחרי העונה הזאת, אם בכלל יסיים אותה. אליהו הוא נכס אסטרטגי שצריך להיות רלוונטי בלי קשר למאמן, בדיוק בגלל הסיבה שהוא מחזק מאוד את היריבות
המקומיות של מכבי. ולכן גם בלי קשר לבלאט, ההנהלה היתה צריכה להגיע איתו על הסכם כלשהו. במקום זה, הם הלכו שולל אחרי בלאט (או להיפך, בלאט ויתר להנהלה והשתכנע) שטיוס הוא
בעצם ליאור שחור... נו מילא.

לגבי קודי - אני לא זוכר אותו מבקר את אליהו. נראה לי שאתה מתבלבל. אליהו דווקא זוכה לאהדה די גדולה אצל חלק די גדול מהאוהדים, אפילו בפורום הביקורתי הזה, שלא ממש
נותן הנחות לשחקנים, מאמנים או הנהלה.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי ankram » 28 נובמבר 2013, 13:55

ועוד משהו - הקבוצה משלמת בריבית את ההחלטה ללכת על סמית'\בלו בעמדה מספר 4 - סמית' מציג כושר הגנתי מזעזע וריבאונד רע , בלו כנ"ל ושום 3-8 מ3 משניהם ממוצע (סתם ניחוש) לא יכול למסמס את הנזק שנגרם למכבי בריבאונד הגנה.
טיוס\כהן\אלטיט - צריכים לאייש את עמדה מספר 4 , לדעתי זה יכול לעזור בריבאונד ואולי לשחרר קצת יותר את משחק הריצה של מכבי שהוא מבחינת נעלם.

עם זאת , אני לא יכול לחשוב שהעדר משחק הריצה של מכבי גם כאשר הם לוקחים ריבאונד , הוא בגלל פשוט מחיקת הנושא ע"י בלאט , שהופך משנה לשנה ליותר ויותר פריק קונטרול , שלא מוכן שיהיה צעד וחצי אחד שהוא לא חתם עליו.
גם בגלל זה רואים המון פעמים את המבטים של מובילי הכדור של מכבי , נזרקים לכיוון הספסל לקבל איזו שהיא הנחייה מה לעשות , זאת גם אחת הסיבות ששחקנים שחיים על סיטואציות של מגרש פתוח , קרי ליאור אליהו , רייס ואוחיון
נראים כמו חבורה מאותגרת שלא מסוגלת לנהל משחק התקפה שוטף ונמחקים ע"י בלאט.
כל אילתור שחורג מתבנית המשחק של בלאט מייד מקבל מענה בייבוש אותו שחקן חצוף שהעז להעז.

לפעמים צריך פשוט את אותו שחקן שיקבל כדור מריבאונד הגנה , יוריד את הראש ופשוט ישעט דרום צפון עד לטבעת , יצא מה שיצא (נעימי ד"א מצויין לזה גם ברמת יורוליג) - לצערי זה יכול לקרות רק בקבוצה שאינה מנוהלת ע"י בלאט בשנתיים האחרונות
שמעדיף "מנהל" משחק אדיוט כמו היקמן השפוט שלו , על כל הנזק שזה גורם , כל עוד זה לפי התוכנה של בלאט , מאשר נעימי\רייס שחיים קודם כל על מגרש פתוח וסיטואציות מזדמנות.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי קודי » 28 נובמבר 2013, 14:21

MTA2311 כתב:יוני, ולחשוב שעד לפני חצי שנה הייתי בטוח שאתה אובססיבי בצורה לא מוסברת לליאור.

אני הייתי הראשון בקיץ לומר שלא צריך להשתולל בסכומים שמשלמים לליאור ושאם הוא לא מקבל הצעה של 450-500 אלף דולר אז אפשר לומר לו תודה ושלום. אבל, עכשיו כשהיתה הזדמנות לקחת אותו ב-300 אלף דולר זו היתה שטות גמורה, שלא לומר רשלנות וטיפשות, לוותר עליו. הרי כל שנה מחתימים איזה לוגאן או רייס בשכר כפול, אז איך מוותרים על שחקן עם יכולות כאלה, שהוא גם ישראלי, שמגיע במחיר כל כך מגוחך? ליאור שחקן טוב מאוד ובליגה שלנו הוא שובר שוויון אבל ברור שביורוליג הוא לא אחד כזה אלא שחקן טוב שאם יודעים לנצל את יתרונותיו יכול לתרום הרבה. בקבוצה עם כל כך מעט מוסרים טובים, בלי רכז רציני ועם אינטיליגנציית משחק לא מאוד גבוהה, בהחלט חסר שחקן כמוהו. בטח בקבוצה עם כל כך מעט סייז לא מזיק עוד שחקן בגובה שלו - אנחנו משחקים העונה עם גארדים שאף אחד מהם לא מגיע ל-1.90 ועם מספרי 4 בגבוה 1.96-2.00 - זה לא מספיק ברמות הגבוהות של היורוליג. אפילו לירושלים יש היום הרבה יותר סייז מלמכבי - הן בקו האחורי והן בקו הקדמי.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי jol9 » 28 נובמבר 2013, 15:28

ankram כתב:ועוד משהו - הקבוצה משלמת בריבית את ההחלטה ללכת על סמית'\בלו בעמדה מספר 4 - סמית' מציג כושר הגנתי מזעזע וריבאונד רע , בלו כנ"ל ושום 3-8 מ3 משניהם ממוצע (סתם ניחוש) לא יכול למסמס את הנזק שנגרם למכבי בריבאונד הגנה.
טיוס\כהן\אלטיט - צריכים לאייש את עמדה מספר 4 , לדעתי זה יכול לעזור בריבאונד ואולי לשחרר קצת יותר את משחק הריצה של מכבי שהוא מבחינת נעלם.

עם זאת , אני לא יכול לחשוב שהעדר משחק הריצה של מכבי גם כאשר הם לוקחים ריבאונד , הוא בגלל פשוט מחיקת הנושא ע"י בלאט , שהופך משנה לשנה ליותר ויותר פריק קונטרול , שלא מוכן שיהיה צעד וחצי אחד שהוא לא חתם עליו.
גם בגלל זה רואים המון פעמים את המבטים של מובילי הכדור של מכבי , נזרקים לכיוון הספסל לקבל איזו שהיא הנחייה מה לעשות , זאת גם אחת הסיבות ששחקנים שחיים על סיטואציות של מגרש פתוח , קרי ליאור אליהו , רייס ואוחיון
נראים כמו חבורה מאותגרת שלא מסוגלת לנהל משחק התקפה שוטף ונמחקים ע"י בלאט.
כל אילתור שחורג מתבנית המשחק של בלאט מייד מקבל מענה בייבוש אותו שחקן חצוף שהעז להעז.

לפעמים צריך פשוט את אותו שחקן שיקבל כדור מריבאונד הגנה , יוריד את הראש ופשוט ישעט דרום צפון עד לטבעת , יצא מה שיצא (נעימי ד"א מצויין לזה גם ברמת יורוליג) - לצערי זה יכול לקרות רק בקבוצה שאינה מנוהלת ע"י בלאט בשנתיים האחרונות
שמעדיף "מנהל" משחק אדיוט כמו היקמן השפוט שלו , על כל הנזק שזה גורם , כל עוד זה לפי התוכנה של בלאט , מאשר נעימי\רייס שחיים קודם כל על מגרש פתוח וסיטואציות מזדמנות.

ראית פעם את היקמן מוביל מתפרצת? זה בדר"כ נגמר באיבוד או בהליכה שלו פנימה עם הראש בקיר...
אי אפשר לבנות עם זה משחק ריצה.

אבל אם חושבים על זה טוב, מכבי היא קבוצה ממש איטית. היקמן לא נחשב לשחקן מהיר במיוחד, אוחיון בסדר לא יותר מזה, סמית' ואינגלס איטיים, גם לאנדסברג ופניני ועל
עמדות 4-5 אין מה לדבר.
רייס מהיר, והוא דווקא כן עשה כמה קוסט טו קוסט טובים, ונעימי גם מתאים היטב למשחק ריצה.

הבעיה היא שאין כ"כ מי שיסיים מתפרצות, ולפי דעתי (וכמו שגם אתה אמרת), הם כנראה פשוט לא עובדים על זה באימונים.
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי ankram » 28 נובמבר 2013, 15:54

לא בניתי על היקמן היקמן כמוביל כדור במשחק ריצה זאת באמת התאבדות , הוא צריך להיות מהמסיימים של מתפרצת (כמו לוגאן שנה שעברה)
משחק ריצה זה לא ששחקן מקבל כדור חוזר מהריבאונד ומכדרר ישירות עד לסל היריב, גם בקבוצה שהיא לא מהירה (ע"ע מה שכתבת) אינדיבדואלית , עדיין אפשר לפתח משחק ריצה כל עוד הובלת הכדור נעשית במסירות ולא בכדרור.
הבעיה שלא עובדים על זה , בקבוצות של פיני לדוגמא , משחק ריצה היה מתחיל מהזריקה לסל של מכבי , תמיד היתה ציפור שרצה , במקרים שבהם לא היתה ציפור , מוביל הכדור היה מתמקם באמצא שבכנפיים היו רצים הגארדים\סמול פ. וכמאסף מגיע השחקן הגבוה\בלו.
הכדור לא היה מכודרר לעבור את החצי אלא במקרה של לחץ על הכדור או חוסר ברירה , אלא היה טס לכנפיים ומשם לסל או למסירה למרכז לסנטר שרץ בקו ישר מהסל שלו לסל של היריב , או לsecond strike , בדר"כ בלו שהיה מקבל את הזריקה שהוא כ"כ אוהב.

שלא עובדים על הדברים האלו באימונים , שאין ריבאונד אחד של מכבי שהוא "נקי" ושלא כופים משחק ריצה כזה כסטנדרט , מה שנשאר זה התנפלות של הקבוצה היריבה על ריבאונד ההתקפה בידיעה שגם אם לא יזכו בו , הם לא יענשו במתפרצת מהצד השני
מה שעוד יותר מקשה על איסוף הריבאונד בהגנה ומסרס שחקני מגרש פתוח כמו רייס , אוחיון , היקמן טיוס ונעימי.

תקרת הזכוכית של מכבי במשחק עומד היא 70-73 נקודות , משחק ריצה יכול להקפיץ אותה מעבר ל 80-85 , ולהפוך משחקים חצי גמורים לגמורים.

אני ממש לא מבין למה מכבי לא משמרת לפחות את הנושא הזה , היות ועל הישראלים כבר ויתרנו , עלית כבר לא ספונסרית , להיכל כבר לא קוראים יד אליהו , לפחות את המסורת של מתפרצת סטייל מכבי , תשמרו.

דבר לקיר.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי roy1000 » 28 נובמבר 2013, 16:08

ankram כתב:לא בניתי על היקמן היקמן כמוביל כדור במשחק ריצה זאת באמת התאבדות , הוא צריך להיות מהמסיימים של מתפרצת (כמו לוגאן שנה שעברה)
משחק ריצה זה לא ששחקן מקבל כדור חוזר מהריבאונד ומכדרר ישירות עד לסל היריב, גם בקבוצה שהיא לא מהירה (ע"ע מה שכתבת) אינדיבדואלית , עדיין אפשר לפתח משחק ריצה כל עוד הובלת הכדור נעשית במסירות ולא בכדרור.
הבעיה שלא עובדים על זה , בקבוצות של פיני לדוגמא , משחק ריצה היה מתחיל מהזריקה לסל של מכבי , תמיד היתה ציפור שרצה , במקרים שבהם לא היתה ציפור , מוביל הכדור היה מתמקם באמצא שבכנפיים היו רצים הגארדים\סמול פ. וכמאסף מגיע השחקן הגבוה\בלו.
הכדור לא היה מכודרר לעבור את החצי אלא במקרה של לחץ על הכדור או חוסר ברירה , אלא היה טס לכנפיים ומשם לסל או למסירה למרכז לסנטר שרץ בקו ישר מהסל שלו לסל של היריב , או לsecond strike , בדר"כ בלו שהיה מקבל את הזריקה שהוא כ"כ אוהב.

שלא עובדים על הדברים האלו באימונים , שאין ריבאונד אחד של מכבי שהוא "נקי" ושלא כופים משחק ריצה כזה כסטנדרט , מה שנשאר זה התנפלות של הקבוצה היריבה על ריבאונד ההתקפה בידיעה שגם אם לא יזכו בו , הם לא יענשו במתפרצת מהצד השני
מה שעוד יותר מקשה על איסוף הריבאונד בהגנה ומסרס שחקני מגרש פתוח כמו רייס , אוחיון , היקמן טיוס ונעימי.

תקרת הזכוכית של מכבי במשחק עומד היא 70-73 נקודות , משחק ריצה יכול להקפיץ אותה מעבר ל 80-85 , ולהפוך משחקים חצי גמורים לגמורים.

אני ממש לא מבין למה מכבי לא משמרת לפחות את הנושא הזה , היות ועל הישראלים כבר ויתרנו , עלית כבר לא ספונסרית , להיכל כבר לא קוראים יד אליהו , לפחות את המסורת של מתפרצת סטייל מכבי , תשמרו.

דבר לקיר.

בשביל משחק ריצה, אתה צריך ריבאונד, שחקנים שמסוגלים לרוץ מהר, ושחקנים שמסוגלים למסור על פני כל המגרש. אין לך אף אחד מהדברים האלה, ככה שאני לא יודע על מה אתה מדבר.
roy1000

הודעהעל ידי roy1000 » 28 נובמבר 2013, 16:10

ankram כתב:אותו כנ"ל אפשר להגיד על פלאנניץ' ,לוגאן ומדלי......

צודק. כנראה שבגלל האבדן של פלנניניץ' ומדלי מכבי פחות טובה העונה.
roy1000

הודעהעל ידי dod » 28 נובמבר 2013, 16:12

ankram כתב:אני ממש לא מבין למה מכבי לא משמרת לפחות את הנושא הזה , היות ועל הישראלים כבר ויתרנו , עלית כבר לא ספונסרית , להיכל כבר לא קוראים יד אליהו , לפחות את המסורת של מתפרצת סטייל מכבי , תשמרו.

דבר לקיר.

למה אתה אומר שאין מסורת? החזירו את יורם ארבל.
ובערוץ הראשון אורי לוי.
אפילו שחקן עם שפם יש כמו לאסוף ז"ל של פעם ואפילו הרכז הוא סוג של חן ליפין.
וכמובן שכחתי את מנהל הקבוצה האגדי שהוא נין ונכד לשושלת אדמורי מכבי.
אז מה אם לא מחלקים חבילות שי לקבוצה השניה.
dod

הודעהעל ידי ankram » 28 נובמבר 2013, 16:18

roy1000 כתב:
ankram כתב:לא בניתי על היקמן היקמן כמוביל כדור במשחק ריצה זאת באמת התאבדות , הוא צריך להיות מהמסיימים של מתפרצת (כמו לוגאן שנה שעברה)

דבר לקיר.

בשביל משחק ריצה, אתה צריך ריבאונד, שחקנים שמסוגלים לרוץ מהר, ושחקנים שמסוגלים למסור על פני כל המגרש. אין לך אף אחד מהדברים האלה, ככה שאני לא יודע על מה אתה מדבר.

כמעט כל הקבוצות שמכבי שיחקו נגדה השנה , בטח בליגה הישראלית , רצו נגדה למתפרצות גם במחיר איבודי כדור האם לכולם יש ריבאונד, שחקנים שמסוגלים לרוץ מהר, ושחקנים שמסוגלים למסור על פני כל המגרש???

משחק ריצה זה קונספט , זה לרוץ אחרי כל ריבאונד שיש לך , אחרי כל סל שאתה חוטף , זאת מדיניות , זה אומר שהשחקן שלוקח את הריבאונד (במידה והוא מה"גבוהים") ישר מחפש את מוביל הכדור ,
מוביל הכדור שמקבל את הכדור ישר מרים את הראש לזהות מי רץ מקדימה ולא מכדרר ישר את הכדור , ושאר השחקנים פשוט דופקים ספרינט לצד היריב , אבל לא סתם ולא כמו עדר , אלא 2 שחקנים בכנפיים והאיטיים באמצע.

ואת זה ניתן להשיג , באימון , אימון ועוד אימון , ובמשחק לדרוש את זה מהשחקנים ובעיקר להתאים עבור זה את הסגל.

אם תעלה חמשיית פורווורדים כפי שבלאט ניסה בהזדמנות כזאת או אחרת , או חמשייה שמורכבת מבלו וסופו כגבוהים של מכבי לא תוכל לרוץ ולא תוכל לשלוט בריבאונד , וגם אם תוכל להשיג את הריבאונד שלך , לא תרוץ.

ד"א גם יהיו לך ריבאונדרים, שחקנים שמסוגלים לרוץ מהר, ושחקנים שמסוגלים למסור על פני כל המגרש ולא תעבוד איתם על משחק ריצה , משחק ריצה לא יהיה לך.

בשביל זה משלמים למאמן לא?
סמל אישי של המשתמש
ankram

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־26 אורחים