roy1000 כתב:felix_r כתב:roy1000 כתב:דרך אגב - ההגנה של אליהו אתמול הייתה לא רעה בכלל. אם אינגלז היה שומר באותה הרמה, מכבי הייתה במקום יותר טוב.
ואתה יודע למה אליהו היה בסדר בהגנה וגם לקח הרבה כ"ח מול קבוצה שמכבי התקשתה נגדה לקחת ריבאונד?
כי ירושלים שמרה איזורית. כל המשחק! כמו שכל המאמנים (חוץ מהגאון מפרינסטון) משחקים נגד הפועל.
באיזורית אליהו היה רוב הזמן די קרוב לסל, ולא איפשהו על קו השלוש, כמו בהגנת החילופים האוטומאטיים של בלאט.
זה הרבה דברים -בירושלים נתנו לו את המפתחות, אז הוא משקיע יותר גם בריבאונד וגם בהגנה. הוא תמיד יהיה שחקן עם חסרונות, אבל גם אתמול ראו שהוא רמה אחת לפחות מעל כל שחקן אחר על המגרש.
אחד הדברים שבלאט ייזכר לרעה בהם זה האפלייה הבוטה נגד הישראלים. זה משהו שאני פשוט לא מצליח להבין.
אני הייתי אומר שהוא הפלה באופן באמת בוטה חלק מהישראלים. אוחיון דווקא פרץ אצלו, אבל לא הצליח להתקדם.
בכל מקרה, מבחינתי אליהו הוא אחד הכשלונות הגדולים של בלאט. הוא הגיע בשיא הקריירה שלו, אחרי שתי עונות טובות, אחרי שהוא היה שחקן יורוליג מוכח ומוכר, ואצל בלאט
הוא שקע לאט לאט. עונה ראשונה טובה, שניה בינונית, שלישית חלשה... וגם לליאור יש אשמה לא קטנה בעניין.
בכל זאת, בלאט לאורך כל התקופה שלו במכבי מעדיף שחקנים אפורים וממושמעים ע"פ שחקנים כשרוניים ודומיננטיים. כך הוא מעדיף את בלו ע"פ ליאור, ואת היקמן ע"פ לוגאן, ואת אוחיון
ע"פ פאפאלוקאס, ואת רייס ע"פ נעימי, ואת הנדריקס ע"פ סופו וכו'. בחלק מהמקרים ההחלטות האלה הוכיחו את עצמן ובחלק לא, אבל מה שבטוח זה שמכבי משחקת כדורסל לא טוב כבר עונה שניה
ברציפות, וגם העונה הראשונה של אוחיון לא היתה שלאגר גדול מבחינת איכות הכדורסל (אבל לפחות אז היה אפשר להנות קצת מפארמר ואח"כ מלאנגפורד)