חוק המתאזרחים וטיילור רוצ'סטי

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: חוק המתאזרחים וטיילור רוצ'סטי

הודעהעל ידי jol9 » 12 אוקטובר 2015, 21:06

MTA2311 כתב:זה מאבק תקשורתי לכל דבר, ולמעט אמירה בודדת של שמעון, מכבי שותקת. מרגיז.

אולי דווקא טוב שהיא שותקת. איזו סיבה יש כבר לענות לקוף הזה?
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי אדגר פו » 12 אוקטובר 2015, 21:13

אין מה להגיב מעבר לזה ששמעון אמר שמכבי לא תקבל הגבלה כזאת ואם תצטרך תפנה לארכעות משפטיות. לדעתי זה אפילו לא יגיע לשם . ( ואם יגיע מכבי יכולה להיות די רגועה ).
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי jol9 » 12 אוקטובר 2015, 21:14

חנו'ש כתב:רוי, גזענות כאן, היא לעניין שבן אדם לא נולד בארץ ולא "צבר" מספיק.
כל פעם שיש אפליה נגד עולה חדש (והיו מספק כאלה במדינתנו), ניתן לקרוא לזה גזענות.
וזה בדיוק מה שיש כאן נגד ה"מתאזרחים" שבעיניי הם פשוט עולים חדשים.

אני מת על הפוסטים של חני...
מתווכחים עשרה דפים, מקלפים אחד לשני את העור, ואז באה חני ונותנת את הpure truth בפנים...

כבוד!!
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 12 אוקטובר 2015, 21:20

אדגר פו כתב:אין מה להגיב מעבר לזה ששמעון אמר שמכבי לא תקבל הגבלה כזאת ואם תצטרך תפנה לארכעות משפטיות. לדעתי זה אפילו לא יגיע לשם . ( ואם יגיע מכבי יכולה להיות די רגועה ).

כל פעם שמכבי אמרו שהם לא ייקבלו נבלה משהו הם בסוף התפשרו על טרפה
אני מקווה שזה לא יהיה המצב פה
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי roy1000 » 12 אוקטובר 2015, 21:21

דבר ראשון, אפליה של "צעירים" ע"י ותיקים (אם לזה התכוונת) זה לא משהו שקשור לגזע או ל"גזענות". זה קורה בכל חברה או מבנה סוציאלי. אי אפשר להשתמש במילה "גזענות" בכל מקרה של אפליה. יש מליון סוגים של אפליות שלא קשורות לגזע. הרי לפי ההגיון הזה, גם טרוריסטים הם גזע ופדופילים הם גזע וכו' וכו' ואז באמת שכולנו יכולים להפוך לחנין זועבי.

אבל עזבי, מה שמדהים אותי יותר זה שאתם נתפסים לנרטיב שכולנו יודעים שהוא שקרי. טיילור רוצ'סטי הוא לא איזה מדען גרעין יהודי שברח מרוסיה בגלל אנטישמיות ושלחו אותו לעבוד באבטחה. טיילור רוצ'סטי הוא שחקן כדורסל אמריקאי מקצועני שהגיע למדינת ישראל אך ורק בשביל לשחק כדורסל וביום שקריירת הכדורסל שלו בארץ תסתיים הוא יעזוב בחזרה לארה"ב (או לחוזה הבא באירופה). רוצ'סטי בחיים לא היה מדמיין להגיש בקשה לאזרחות ישראלית אלמלא במכבי היו מבקשים ממנו כי זה נותן ייתרון מסויים בליגה הישראלית.

הנרטיב כאילו מדובר פה באיזה עולה חדש מסכן שמקפחים אותו הוא קשקוש וכולנו יודעים את זה. דרך אגב, רוצ'סטי לא היה נפגע כהוא זה אם לא היה מקבל אזרחות או לא היה מוכר כישראלי. הוא בא לפה על תקן זר וכל המהלך של האזרחות לא משנה לו כהוא זה.

זה בסדר לשקר לאחרים, אבל כשאנחנו מתחילים להאמין בשקרים של עצמנו זה כבר בעיה. את זה אפשר להשאיר לשכנים שלנו.
נערך לאחרונה על ידי roy1000 בתאריך 12 אוקטובר 2015, 21:31, נערך 2 פעמים בסך הכל.
roy1000

הודעהעל ידי חנו'ש » 12 אוקטובר 2015, 21:25

jol9 כתב:

אני מת על הפוסטים של חני...
מתווכחים עשרה דפים, מקלפים אחד לשני את העור, ואז באה חני ונותנת את הpure truth בפנים...

כבוד!!

:oops
הסמקתי.... :rose
תמונה
"להצלחה אבות רבים אך הכישלון יתום הוא".
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי חנו'ש » 12 אוקטובר 2015, 21:59

roy1000 כתב:

דבר ראשון, אפליה של "צעירים" ע"י ותיקים (אם לזה התכוונת) זה לא משהו שקשור לגזע או ל"גזענות". זה קורה בכל חברה או מבנה סוציאלי. אי אפשר להשתמש במילה "גזענות" בכל מקרה של אפליה. יש מליון סוגים של אפליות שלא קשורות לגזע. הרי לפי ההגיון הזה, גם טרוריסטים הם גזע ופדופילים הם גזע וכו' וכו' ואז באמת שכולנו יכולים להפוך לחנין זועבי.

אבל עזבי, מה שמדהים אותי יותר זה שאתם נתפסים לנרטיב שכולנו יודעים שהוא שקרי. טיילור רוצ'סטי הוא לא איזה מדען גרעין יהודי שברח מרוסיה בגלל אנטישמיות ושלחו אותו לעבוד באבטחה. טיילור רוצ'סטי הוא שחקן כדורסל אמריקאי מקצועני שהגיע למדינת ישראל אך ורק בשביל לשחק כדורסל וביום שקריירת הכדורסל שלו בארץ תסתיים הוא יעזוב בחזרה לארה"ב (או לחוזה הבא באירופה). רוצ'סטי בחיים לא היה מדמיין להגיש בקשה לאזרחות ישראלית אלמלא במכבי היו מבקשים ממנו כי זה נותן ייתרון מסויים בליגה הישראלית.

הנרטיב כאילו מדובר פה באיזה עולה חדש מסכן שמקפחים אותו הוא קשקוש וכולנו יודעים את זה. דרך אגב, רוצ'סטי לא היה נפגע כהוא זה אם לא היה מקבל אזרחות או לא היה מוכר כישראלי. הוא בא לפה על תקן זר וכל המהלך של האזרחות לא משנה לו כהוא זה.

זה בסדר לשקר לאחרים, אבל כשאנחנו מתחילים להאמין בשקרים של עצמנו זה כבר בעיה. את זה אפשר להשאיר לשכנים שלנו.

הכל טוב ויפה במקרה הספציפי של רוצ'סטי, אבל כשאתה מחיל חוק מסוים, אתה מחיל אותו על כולם.
אז אולי רוצ'סטי לא בא לפה כדי להישאר (וזה משהו שלא ניתן לדעת כי אנשים משנים את דעותיהם. גם אולסי פרי או ג'ו דאוסן או ווילי סימס ואחרים לא באו כדי להישאר, אפילו בלאט וברודי באו רק בגלל הכדורסל), אבל איזה קריטריון ניתן לקבוע שלא יפגע גם באילו שרוצים להשתקע?
איפה אתה קובע את הגבול למי מתאזרח ראוי ומי לא? ואם תגביל את אילו שבאים רק בגלל הכדורסל כמה עולים פוטנציאלים אתה עלול להפסיד מכך שלא יבואו מלכתחילה ולא יגלו שטוב להם פה והם רוצים להישאר (חוק שכזה לא בדיוק מה שהייתי קוראת לו "עידוד עלייה"...)

ולמה שזה ייעצר רק בכדורסל? למה שמחר לא יתעצבנו כל אנשי המחשבים ה"צברים" על אלפי העולים מחבר העמים שלקחו להם את כל הג'ובים הטובים בתחום למרות שרובם בכלל לא יהודים אלא סתם יש להם סבתא יהודייה אי שם, ואפילו סרטון מהבר מצווה אין להם רחמנא ליצלן. למה שגם הם לא יבקשו חוקים שיגבילו את "המתאזרחים" הללו??

אז רק בגלל רוצ'סטי אחד רוצים להגיע לחוק שבסופו של דבר, כן, הוא ייצא גזעני ומפלה (ובלי קשר לרוצ'סטי אלא בשל המהות שלו ומה שהוא אומר ומכוון אליו).

ואגב, השימוש במילה "גזענות" זה כבר משהו תרבותי שמוטבע בנו, כמו שמזרחיים צעקו זאת כשהפלו אותם, או אתיופים, או רוסים וכ'ו (למרות שכולם מגזע יהודי)
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי אחדשיודע » 12 אוקטובר 2015, 22:03

roy1000 כתב:

רק אלוהים יודע למה אתה מכניס את חנין זועבי לכל משפט שני. עזוב אותנו בשקט מהחלאת אדם הזאת.
ולך תעשה שעורי בית. אם לא בא לך לקרוא לגזענות הזאת גזענות, בעיה שלך, אבל אל תקבע לאחרים מה להגיד.

אתניות היא מאפיין תרבותי המקושר לקבוצה חברתית מסוימת של בני אדם, כאשר קבוצה זו יכולה להתפרס על פני מדינות שונות ואינה חייבת להתרכז במדינה אחת בלבד. במקרים רבים, אתניות היא שם נרדף לגזע, שכן היא נסמכת על מוצא משותף של הקבוצה החברתית (לעתים, מוצא מדומיין).

roy1000 כתב:אבל עזבי, מה שמדהים אותי יותר זה שאתם נתפסים לנרטיב שכולנו יודעים שהוא שקרי. טיילור רוצ'סטי הוא לא איזה מדען גרעין יהודי שברח מרוסיה בגלל אנטישמיות ושלחו אותו לעבוד באבטחה. טיילור רוצ'סטי הוא שחקן כדורסל אמריקאי מקצועני שהגיע למדינת ישראל אך ורק בשביל לשחק כדורסל וביום שקריירת הכדורסל שלו בארץ תסתיים הוא יעזוב בחזרה לארה"ב (או לחוזה הבא באירופה). רוצ'סטי בחיים לא היה מדמיין להגיש בקשה לאזרחות ישראלית אלמלא במכבי היו מבקשים ממנו כי זה נותן ייתרון מסויים בליגה הישראלית.

עוד פעם אתה מעלה את הדיון המגוחך הזה. עזוב שדיברנו עכשיו על המתאזרחים באופן כללי, שמר רמי כהן בחר להחרים את כולם ככולם, רוצ'סטי קיבל אזרחות מתוקף חוקי מדינת ישראל, לא מתוקף חוקי מכבי/הפועל/מנהלת - וכל קבוצה אחרת היתה נוהגת איתו באופן זהה. כל הרחבה בדיון הזה שייכת לתחום הצביעות. ואם כבר שכנים, אתה מוזמן לייצג את הדעות המעוותות של יו"ר הפועל ת"א.
אחדשיודע

הודעהעל ידי roy1000 » 12 אוקטובר 2015, 22:33

חנו'ש כתב:הכל טוב ויפה במקרה הספציפי של רוצ'סטי, אבל כשאתה מחיל חוק מסוים, אתה מחיל אותו על כולם.
אז אולי רוצ'סטי לא בא לפה כדי להישאר (וזה משהו שלא ניתן לדעת כי אנשים משנים את דעותיהם. גם אולסי פרי או ג'ו דאוסן או ווילי סימס ואחרים לא באו כדי להישאר, אפילו בלאט וברודי באו רק בגלל הכדורסל), אבל איזה קריטריון ניתן לקבוע שלא יפגע גם באילו שרוצים להשתקע?
איפה אתה קובע את הגבול למי מתאזרח ראוי ומי לא? ואם תגביל את אילו שבאים רק בגלל הכדורסל כמה עולים פוטנציאלים אתה עלול להפסיד מכך שלא יבואו מלכתחילה ולא יגלו שטוב להם פה והם רוצים להישאר (חוק שכזה לא בדיוק מה שהייתי קוראת לו "עידוד עלייה"...)

ולמה שזה ייעצר רק בכדורסל? למה שמחר לא יתעצבנו כל אנשי המחשבים ה"צברים" על אלפי העולים מחבר העמים שלקחו להם את כל הג'ובים הטובים בתחום למרות שרובם בכלל לא יהודים אלא סתם יש להם סבתא יהודייה אי שם, ואפילו סרטון מהבר מצווה אין להם רחמנא ליצלן. למה שגם הם לא יבקשו חוקים שיגבילו את "המתאזרחים" הללו??

אז רק בגלל רוצ'סטי אחד רוצים להגיע לחוק שבסופו של דבר, כן, הוא ייצא גזעני ומפלה (ובלי קשר לרוצ'סטי אלא בשל המהות שלו ומה שהוא אומר ומכוון אליו).

ואגב, השימוש במילה "גזענות" זה כבר משהו תרבותי שמוטבע בנו, כמו שמזרחיים צעקו זאת כשהפלו אותם, או אתיופים, או רוסים וכ'ו (למרות שכולם מגזע יהודי)

אי אפשר להתווכח על זה שרוצ'סטי לא היה מגיש בקשה לאזרחות אם מכבי לא הייתה מבקשת ממנו נכון? הוא לא עשה את זה מיוזמתו. אין לו שום קשר למדינה ואין טעם לשחק משחק שיקרי כאילו הוא יגלה פתאום את הציונות (אחרים שציינת נשארו פה בגלל נשים).

אני לא מתעסק בחקיקת חוקים ואין לי ממש מושג איך לעשות את זה. אני חושב שזה מפגר לשנות חוקים בגלל בנאדם אחד, אבל אם בישראל היו עושים ראיונות לפני קבלת אזרחות כמו בארה"ב, אז קרוב לוודאי שרוצ'סטי לא היה מקבל אזרחות.

דרך אגב - בניגוד לטענותיו של היטלר, יהודים זה לא גזע. יהודים מזרחיים קרובים יותר גנטית לערבים מליהודים אשכנזים שדומים יותר גנטית לסלבים מליהודים אתיופיים. אז כן, אפליה של אתיופים/רוסים/מזרחיים זו גזענות. אפליה של עולה חדש לבן מארה"ב זו לא גזענות בשום צורה שהיא. שימוש היתר במושג הזה הוא מעצבן כי המושג הזה נועד למשהו מאוד ספציפי ואל לסתם דמגוגיה.

בכל אופן, זה מגוחך שאנחנו הופכים את הדיון הזה למשהו עקרוני. רוצ'סטי בא לפה לשחק כדורסל ותו לא. והוא ביקש אזרחות רק כי זה נותן ייתרון למכבי. גם הטענות של רמי כהן הן כמובן מגוכחות כי ברור שממש לא מעניין אותו היהדות של רוצ'סטי, אלא הייתרון שהוא נותן למכבי כישראלי. צריך לצאת מהנרטיב המגוחך של זכויות אדם ושיוויון כי זה לא קשור לכלום פה. זה קשור רק לכדורסל.
roy1000

הודעהעל ידי אחדשיודע » 12 אוקטובר 2015, 22:52

roy1000 כתב:דרך אגב - בניגוד לטענותיו של היטלר, יהודים זה לא גזע. יהודים מזרחיים קרובים יותר גנטית לערבים מליהודים אשכנזים שדומים יותר גנטית לסלבים מליהודים אתיופיים. אז כן, אפליה של אתיופים/רוסים/מזרחיים זו גזענות. אפליה של עולה חדש לבן מארה"ב זו לא גזענות בשום צורה שהיא. שימוש היתר במושג הזה הוא מעצבן כי המושג הזה נועד למשהו מאוד ספציפי ואל לסתם דמגוגיה.

למה בדיוק החלטת שהמושג "גזענות" נועד למשהו ספציפי? אתה המצאת את המושג? די כבר עם השטויות האלה. "גזע" כשלעצמו זה דבר מומצא, ולכן כל ההתייחסות לגזענות היא סובייקטיבית.
גזענות מתארת כיום כמעט כל אפליה של קבוצה חברתית באוכלוסיה, ויש לה מרכיב גדול מאוד בכל הקשור לשנאת זרים - ובמקרה שלנו שנאת מתאזרחים.

לגבי רוצ'סטי - הוא קיבל אזרחות ישראלית מתוקף חוקי מדינת ישראל. כל השאר אלו בילבולי ביצים.
אין שום דבר רע בצעד של מכבי כשמנגד עומדים חוקים שכל מטרתם להפיל אותה.
אחדשיודע

הודעהעל ידי אדגר פו » 12 אוקטובר 2015, 22:55

Holiday_Armadillo כתב:
אדגר פו כתב:אין מה להגיב מעבר לזה ששמעון אמר שמכבי לא תקבל הגבלה כזאת ואם תצטרך תפנה לארכעות משפטיות. לדעתי זה אפילו לא יגיע לשם . ( ואם יגיע מכבי יכולה להיות די רגועה ).

כל פעם שמכבי אמרו שהם לא ייקבלו נבלה משהו הם בסוף התפשרו על טרפה
אני מקווה שזה לא יהיה המצב פה

את צודקת.
אבל במקרה הזה יש למכבי קייס משפטי חזק ומוטיבציה גדולה לא להיכנע .
בסך הכול יש כאן את חוק הכלים השלובים - מנסים להגביל את מכבי בכל מיני חוקים ( חוק רוסי וכדומה ) ותקנות ומכבי או קבוצות אחרות ( מכבי חיפה, אשדוד ואחרות ) מאזנות את זה עם מתאזררחים.
הרי אין מספיק ישראלים טובים אז בסופו של דבר יזלגו ישראלים - מתאזרחים טובים כדי שיהיה לכולם עם מה לשחק, זה כל כך פשוט.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי felix_r » 12 אוקטובר 2015, 23:08

כל השטויות האלה על כביכול ריבוי המתאזרחים, הן שקר מוחלט. תמיד היו בליגה המון מתאזרחים, ותמיד קבוצות איזרחו שחקנים, שממש לא תמיד באמת היו יהודים.

לא מזמן קראתי איזה ראיון עם בראד ליף, שבו סיפר, שרק כאשר חתם בגליל ההנהלה אמרה לו שמעכשיו הוא יהודי...

אני זוכר בסוף שנות ה 80 או תחילת 90 את אליצור נתניה (מועדון דתי, שאמור לדעת טוב מי הוא יהודי) פותחת עם חמישיה של 5 שחקנים שחורים בעידן בו היה מותר רק 2 זרים. 3 "ישראלים": קארל נסרבון, ווילי סימס, טרי פייר + 2 זרים. אז שלא יספרו לכם סיפורים על איך פעם שיחקו הרבה ישראלים...
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי אדגר פו » 12 אוקטובר 2015, 23:15

לא רק זה , פליקס.
ההתאזרחות של ברד ליף הייתה בעצם זיוף של מסמך, קראתי על זה בכתבה של וויסברג לפני איזה חודש או משהוא. אני גם די משוכנע שהיו קומבינות נוספות בעבר בקבוצות אחרות, רק שהן לא מכבי אז זה לא מעניין.
בעניין של רוצסטי אין קומבינה - הכול חוקי ועל השולחן.

בכלל, מבחינתי שיהיו כמה שיותר מתאזרחים טובים וחוקיים, רק יכול להעלות את הרמה והעניין. צברים תמיד ימצאו עבודה אם הם טובים, אנחנו בעולם פתוח ולא בשנות ה 70 .
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי felix_r » 12 אוקטובר 2015, 23:24

אדגר פו כתב:לא רק זה , פליקס.
ההתאזרחות של ברד ליף הייתה בעצם זיוף של מסמך, קראתי על זה בכתבה של וויסברג לפני איזה חודש או משהוא. אני גם די משוכנע שהיו קומבינות נוספות בעבר בקבוצות אחרות, רק שהן לא מכבי אז זה לא מעניין.

בכלל, מבחינתי שיהיו כמה שיותר מתאזרחים טובים וחוקיים, רק יכול להעלות את הרמה והעניין. צברים תמיד ימצאו עבודה אם הם טובים, אנחנו בעולם פתוח ולא בשנות ה 70 .

זה, שהכל חוקי בעניין רוצ'סטי, ברור לחלוטין. שמעון ידע שיחפשו את מכבי, ולא היה הולך על קומבינה
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי roy1000 » 12 אוקטובר 2015, 23:35

אדגר פו כתב:לא רק זה , פליקס.

וואללה? במה אתה עוסק? היית רוצה שיציפו לך את השוק עם עובדים זרים זולים בתחום העבודה שלך? צאו מהנרטיב המגוחך הזה. כולנו רוצים שמכבי תהיה חזקה ותצליח, אבל לא צריך לאמץ תיאוריות כלליות מופרכות בגלל קבוצת כדורסל.

אין לי ספק שהיו הרבה קומבינות לאורך השנים בנושא של מתאזרחים. קני וויליאמס הצ'כי (אמנם חוק בוסמן), ברד ליף וככל הנראה עוד הרבה שאנחנו לא יודעים עליהם.

דרך אגב - בדקת את המסמכים של רוצ'סטי? אתה יודע שהם אותנטיים?
roy1000

הודעהעל ידי אדגר פו » 12 אוקטובר 2015, 23:41

אני צריך לבדוק את המסמכים שלו ? חזקה עלי שמשרד הפנים בדק ואישר על פי חוק ואני משוכנע בזה.

למה אתה מתכוון בהצפה ? כרגע הקבוצות ממלאות את שורות הישראלים שלהם בכל שחקן טוב שהם מוצאים, צבר או ישראלי - מתאזרח. אני לא חושב שצריך להגביל אותם כי גם אין דרך חוקית להגביל אותם.

כמו שנאמר, כל הנושא הזה עלה בגלל שמדובר בשחקן מצוין ותו לא. כל שאר הדברים זה קשקוש מקושקש.
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי חנו'ש » 12 אוקטובר 2015, 23:48

בימי השושלת הגדולה גם היו לנו 3 מתאזרחים - דריק, בלו ודיון תומאס.
לא זכור לי אז דיבורים על "בעית המתאזרחים", רק על זה שיש למכבי ישראלי אחד בחמישייה.
בקיצור, מה שלא יקרה תמיד ימצאו על מה לדבר.

להגיד שהאדומים פתחו במלחמה בגלל רוצ'סטי זה כמו להגיד שהערבים התחילו באינתיפאדה הנוכחית בגלל אל אקצה (להבדיל אלף אלפי הבדלות כמובן)
זה פשוט לחפש תירוץ!
תמונה
חנו'ש
מכורה ל cookie jam

הודעהעל ידי אדגר פו » 12 אוקטובר 2015, 23:49

חנו'ש כתב:בימי השושלת הגדולה גם היו לנו 3 מתאזרחים - דריק, בלו ודיון תומאס.
לא זכור לי אז דיבורים על "בעית המתאזרחים", רק על זה שיש למכבי ישראלי אחד בחמישייה.

להגיד שהאדומים פתחו במלחמה בגלל רוצ'סטי זה כמו להגיד שהערבים התחילו באינתיפאדה הנוכחית בגלל אל אקצה (להבדיל אלף אלפי הבדלות כמובן)
זה פשוט לחפש תירוץ!

!

הבינה הנשית, אין עליה. :)
סמל אישי של המשתמש
אדגר פו

הודעהעל ידי Holiday_Armadillo » 12 אוקטובר 2015, 23:49

זה פשוט לחפש תירוץ!

בימי השושלת לא דיברו על צביון ישראלי למרות שרק בורשטיין היה הישראלי הבכיר שלנו ולא דיברו על עניין המתאזרחים
מכבי הפכה לחלשה ומתחנחנת בפני התקשורת, רק אנחנו מאפשרים את זה
:alan:
סמל אישי של המשתמש
Holiday_Armadillo
חבר צוות

הודעהעל ידי my man » 12 אוקטובר 2015, 23:50

זה פשוט לחפש תירוץ!

מה שיוני אמר!
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Cobra, Google [Bot], Google Adsense [Bot] ו־23 אורחים