מחשבות לעונת 2023/24

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: מחשבות לעונת 2023/24

הודעהעל ידי עידן » 23 פברואר 2023, 21:11

מילוס כתב:אני חושב שהוכח כבר יותר מדי פעמים ביורוליג הנוכחית שהעניין הוא לא מאמן טוב, או איזה כוכב-שניים, או תקציב מנופח, אלא סך הגורמים שעטופים בניהול טוב, מקצועיות, יכולת להסיק מסקנות בצורה נקיה, והתמדה לאורך תקופה.

ברור שבראש ובראשונה צריך ניהול טוב, שהוא זה שמביא גם מאמן טוב וסגל מאוזן. אבל כל זה בא יד ביד, כי מאמן כמו פסקוואל היה מגיע עם דרישות מראש (ואולי גם באמת היו לו כאלו), לא היה מוכן להתפשר על סגל לא מאוזן, וגם לא היה מוכן שינחיתו לו באמצע העונה שחקן כמו בריימו.

בעשור האחרון היו לנו שני מאמנים בסה"כ שמבחינתי הם "ברמת יורוליג": בלאט כמובן, ויאניס, שהגיע עם רזומה של שני גמרי אליפות אירופה. בתקופה שהיינו עם שני המאמנים הללו, לקחנו אליפות יורוליג והגענו להצלבה בעונת הקורונה.

אז כן, גם מאמנים טובים סובלים מעונות רעות, וגם מאמנים טובים מוגבלים על ידי ההנהלה, התקציב, הבנייה או הכל גם יחד (ראה ערך העונות האחרונות של יאניס). אבל זה לא אומר שצריך להמשיך עם מאמנים ישראלים בינוניים או זרים מליגה שלישית בקרואטיה. כי עם מאמנים בינוניים הגענו בעשור האחרון לכלום ושום דבר וחושך על פני תהום, ואגלה לכם סוד: עם מאמנים כאלו ככה זה גם יימשך, אולי עם איזו הפתעה אחת לעשור. עם מאמן אירופאי ברמה גבוהה, אני מצפה שלפחות אחת לכמה שנים בפרק זמן סביר (נניח כל 3-5 עונות) נגיע להצלחה. הצלחה מבחינתי = פיינל פור, מינימום. וכן, כל זה לא סותר את העובדה שחייבים פה הנהלה נורמלית, אבל אני לא רואה את זה משתנה בעתיד הנראה לעין.
עידן

הודעהעל ידי שמוליק » 24 פברואר 2023, 00:23

בנו סגל כמעט מאפס. כרגע השלם הרבה יותר קטן מסכום חלקיו. בולדווין ולורנזו החתמות מעולות, בונזי בינגו, היליארד היה טוב עם מאמן אחר שלא משחק רק פיק אנד רול וגם פויתרס אחלה החתמה וממש לא תודות לקטש שמיזער אותו. נכון לעכשיו מכבי מתפקד ללא עמדה 4. ווילצר יהיה נכון ליד מרטין שצריך להמשיך עוד עונה.
מאמן: טנקיירי, דג'קיץ', ננו , פאסקוול. רק לא קטש.
לורנזו, בלאט היידיגר/מושקוביץ
בולדווין מדר ג'ונדי
מנקו לוציץ' טיילר ביי
שניים מבין מרטין/ווילצ'ר/קבולקו/לידי, ליף (אלא אם יצוץ פואוורד ישראלי/יהודי ראוי)
סורקין פויתרס ציצאלשווילי
פדרמן ורקנאטי קוברים את מכבי.
שיעופו כבר!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שמוליק

הודעהעל ידי JarJarBinx » 24 פברואר 2023, 02:36

אחרי ההתחלה החלשה היה נראה לאיזה משחק וחצי שמרטין "קלט את זה" ויעלה על גרף שיפור הדרגתי בדרך להפוך לשחקן יורוליג לגיטימי. מאז כלום, דעך לבינוניות ומטה. עם כל החשש לעוד מקרה של שחקן שמתגלח על מכבי לעונה ראשונה ביורוליג ואז מתפוצץ בתחנה הבאה כמו ג'ונס או אוואנס, מרטין בעיני עד כה לא מצדיק את הביטחון שיש בו לאנשים פה בפורום.
סמל אישי של המשתמש
JarJarBinx

הודעהעל ידי Runner30 » 24 פברואר 2023, 16:36

לטרינקיירי יש פרצוף של אחד שרב עם ההנהלה בשבוע הראשון שהוא פה.
פרנקו לא יבוא כי אחרת האוהדים שלו ישרפו לו את הבית.
Runner30

הודעהעל ידי Adam » 24 פברואר 2023, 19:17

אני מאוד (מאוד!) אוהב את טרינקיירי. חושב שיש לו מוח כדורסל מהמבריקים ביבשת.
עם זאת, לא פעם ולא פעמיים (ולא מעט נגד מכבי אפילו) שאני רואה את הקבוצה שלו פשוט נעלמת ברבע הרביעי או שמצליחה לאבד יתרון דו ספרתי ולבסוף להפסיד.
גם משחקים צמודים זה לא משהו שהוא מנצח הרבה.
מבחינת אליפויות, בשלוש שנים האחרונות זוהי דווקא אלבה שלוקחת אליפות כשבאיירן לא תמיד מגיעה אפילו לגמר.
אז נכון שהוא מוציא מהקבוצה שלו מעל ומעבר ביורוליג, ולא פעם עשה חיים קשים לקבוצות בפלייאוף (עצם זה שהגיע לפלייאוף זה לא מובן מאליו), ועדיין.

סתם רק נקודה למחשבה.
תמונה
מכבי תל אביב 23/24:
PG: בראון, בלאט
SG: בולדווין, דיברתולומאו, קליבלנד
SF: קולסון, מנקו, פניני
PF: ווב, סורקין, כהן
C: ניבו, ריברו
Adam

הודעהעל ידי Adam » 24 פברואר 2023, 19:21

מילוס כתב:אני חושב שהוכח כבר יותר מדי פעמים ביורוליג הנוכחית שהעניין הוא לא מאמן טוב, או איזה כוכב-שניים, או תקציב מנופח, אלא סך הגורמים שעטופים בניהול טוב, מקצועיות, יכולת להסיק מסקנות בצורה נקיה, והתמדה לאורך תקופה.
למכבי של העשור האחרון תמיד יש איזה ווילבקין (/לורנזו) - ואין את כל השאר. ז"א, יש מחלקת שיווק (לא כזאת טובה אפילו) שמצליחה איכשהו להעלים את כל השאר.

ככה מייצרים ניצחונות קטנים (=סנסציה במילאנו, או אבי אבן מדהים את אירופה, או זיזיץ' העדיף אותנו על פני כל העולם), וניצחונות קטנים משמעותם במציאות הנוכחית - הפסדים גדולים (=אנחנו בעצם סיפור הצלחה, הקהל איתנו, אפשר להמשיך לחרבן על הקבוצה..).
אז סבבה, יימצאו את הגימיק התורן, מאמן מוכר או אנערף, וימצאו מה לא לעשות או איך לדפוק את העסק מהדלת האחורית.

אני חושב שדווקא מה שמבדיל את קבוצות הטופ לשאר הקבוצות ומביא נצחונות לאורך עונה ארוכה הוא יותר מהכל עומק בספסל.
אם תבדוק ותסתכל תראה שקבוצות כמו אולימפיאקוס, ברצלונה, ריאל וגם צ'סקא מביאות הרבה מאוד נקודות מהספסל.
לשם השוואה, מכבי במקום האחרון ביורוליג מבחינת קבלת נקודות מהספסל.
לצערנו זה לא משהו שאנחנו יכולים לעמוד בו, בעיקר משתי סיבות: כסף וישראלים שלא ברמה (אולימפיאקוס היא דוגמה טובה לקבוצה שהתקציב שלה דומה לשלנו, אבל יש לה שחקנים מקומיים טובים בהרבה).
תמונה
מכבי תל אביב 23/24:
Adam

הודעהעל ידי Neo » 25 פברואר 2023, 01:12

אני במקום אבי אבן שם שק של זהב על פיליפ פטרושב מהכוכב האדום
לילד הזה יש כישרון ופוטנציאל אין סופי
היום הוא דפק דאנק היסטרי על הענק האפריקאי של אלבה , פשוט מרהיב
Neo

הודעהעל ידי MTA2311 » 25 פברואר 2023, 06:21

Adam כתב:אני מאוד (מאוד!) אוהב את טרינקיירי. חושב שיש לו מוח כדורסל מהמבריקים ביבשת.
עם זאת, לא פעם ולא פעמיים (ולא מעט נגד מכבי אפילו) שאני רואה את הקבוצה שלו פשוט נעלמת ברבע הרביעי או שמצליחה לאבד יתרון דו ספרתי ולבסוף להפסיד.
מבחינת אליפויות, בשלוש שנים האחרונות זוהי דווקא אלבה שלוקחת אליפות כשבאיירן לא תמיד מגיעה אפילו לגמר.
אז נכון שהוא מוציא מהקבוצה שלו מעל ומעבר ביורוליג, ולא פעם עשה חיים קשים לקבוצות בפלייאוף (עצם זה שהגיע לפלייאוף זה לא מובן מאליו), ועדיין.

סתם רק נקודה למחשבה.

טרנקיירי מוציא מבאיירן, שעם תקציב דומה לשל מכבי, נמצאת במקום ה15, מעל ומעבר?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי Adam » 25 פברואר 2023, 09:18

MTA2311 כתב:
Adam כתב:אני מאוד (מאוד!) אוהב את טרינקיירי. חושב שיש לו מוח כדורסל מהמבריקים ביבשת.

סתם רק נקודה למחשבה.

אתה עושה לו עוול כרגע שלא מוצדק בעיניי.
הוא הביא את באיירן פעמיים לפלייאוף היורוליג בשנים האחרונות, בשתי הפעמים הוא אומנם הגיע מהמקום ה8 אם אני לא טועה, אבל נתן פייט כשבאחת הפעמים הוא היה במרחק סל או שניים מפיינל פור.
באיירן בתקציב דומה לשל מכבי, אבל על הנייר אתה רוצה להגיד לי שיחסי הכוחות שווים בין מכבי לבאיירן? יש להם העונה קבוצה אפורה, מלאה בפציעות, ללא אף כוכב בשונה משנים קודמות (וויליאמס, בולדווין, היליארד).
תמונה
מכבי תל אביב 23/24:
Adam

הודעהעל ידי MTA2311 » 25 פברואר 2023, 09:37

Adam כתב:
MTA2311 כתב:

סתם רק נקודה למחשבה.

אתה עושה לו עוול כרגע שלא מוצדק בעיניי.
הוא הביא את באיירן פעמיים לפלייאוף היורוליג בשנים האחרונות, בשתי הפעמים הוא אומנם הגיע מהמקום ה8 אם אני לא טועה, אבל נתן פייט כשבאחת הפעמים הוא היה במרחק סל או שניים מפיינל פור.
באיירן בתקציב דומה לשל מכבי, אבל על הנייר אתה רוצה להגיד לי שיחסי הכוחות שווים בין מכבי לבאיירן? יש להם העונה קבוצה אפורה, מלאה בפציעות, ללא אף כוכב בשונה משנים קודמות (וויליאמס, בולדווין, היליארד).

אני מדבר על טרינקיירי פה שנים, אני חושב שהוא מאמן טוב.

העונה הוא לא מוציא מעל ומעבר, כי מקום 15 אובייקטיבית זה כישלון לקבוצה כמו באיירן.

לצורך העניין המקום 8-9 של מכבי עם הסגל שלה הוא הישג הרבה יותר גדול של קטש מאשר מה שטרנקיערי עושה העונה עם באיירן.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי JarJarBinx » 25 פברואר 2023, 10:21

Neo כתב:אני במקום אבי אבן שם שק של זהב על פיליפ פטרושב מהכוכב האדום
לילד הזה יש כישרון ופוטנציאל אין סופי

היה פה דיבור עליו לקראת המשחק מול הכוכב. הוא כנראה בדרך ל-NBA.
סמל אישי של המשתמש
JarJarBinx

הודעהעל ידי refael » 25 פברואר 2023, 13:02

מילוטינוב מצסקא פנוי שנה הבאה?
מה מצב הבריאות והחוזה שלו?
תמונה
refael

הודעהעל ידי felix_r » 25 פברואר 2023, 14:07

refael כתב:מילוטינוב מצסקא פנוי שנה הבאה?
מה מצב הבריאות והחוזה שלו?

כול החיים שלו מילוטינוב חיכה להזדמנות לשחק במכבי...
די, נו.
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אני לא אוכל, לא שותה, רק בוכה כל הזמן.
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
- חביבי, יש לך מקרה חמור של פדרמאניה-דיפרסיה!
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי toja27 » 25 פברואר 2023, 17:30

טריינקיירי לא יודע לפתוח את הצ'אקרות ולהגיע למצב שהקבוצה שלו מרגישה חשמל ושוטפת מגרש.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי שמוליק » 25 פברואר 2023, 17:33

toja27 כתב:טריינקיירי לא יודע לפתוח את הצ'אקרות ולהגיע למצב שהקבוצה שלו מרגישה חשמל ושוטפת מגרש.

מי כן? קטש יודע?
פדרמן ורקנאטי קוברים את מכבי.
שיעופו כבר!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שמוליק

הודעהעל ידי toja27 » 25 פברואר 2023, 17:48

שמוליק כתב:
toja27 כתב:טריינקיירי לא יודע לפתוח את הצ'אקרות ולהגיע למצב שהקבוצה שלו מרגישה חשמל ושוטפת מגרש.

מי כן? קטש יודע?

קשה להגיד כי גם מאמנים שעשו זאת בעבר לא תמיד הצליחו לשחזר לעונה אחרי כן אבל מאמנים כמו פיני, ברצוקאס ואפילו הטירון של באסקוניה עולים לראש. בטוח יש עוד.
לא אומר שטרינקיירי רע רק לא מושלם כמו שלפעמים עושים ממנו.
סמל אישי של המשתמש
toja27

הודעהעל ידי felix_r » 25 פברואר 2023, 19:47

טוב, אז אם כבר מדברים על שחקנים, שכדאי להביא בקיץ, אז הייתי הולך על הכישרון היווני Nikos Rogkavopoulos (2.03 ס"מ, יליד 2001).

הבחור משחק עכשיו בעמדות 2-3, אבל יש מצב שיהפוך ל 3-4 כאשר יצבור יותר מאסה.

הוא משחק עכשיו במרקזפנדי ( Merkezefendi) הטורקית, בה שיחק העונה גם מקס היידיגר. הטורקים לקחו אותו כפרוספקט, אבל הוא פרץ מהר ונותן מספרים כאלה בליגה:

15.4 נקודות, 6.7 כ"ח, 1.9 אס, 1.1 חטיפות.

הילד דפק 28 נקודות אתמול במשחק נבחרת יוון נגד סרביה, הינה:

- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הודעהעל ידי Neo » 25 פברואר 2023, 20:57

felix_r כתב:טוב, אז אם כבר מדברים על שחקנים, שכדאי להביא בקיץ, אז הייתי הולך על הכישרון היווני Nikos Rogkavopoulos (2.03 ס"מ, יליד 2001).

הוא משחק עכשיו במרקזפנדי ( Merkezefendi) הטורקית, בה שיחק העונה גם מקס היידיגר. הטורקים לקחו אותו כפרוספקט, אבל הוא פרץ מהר ונותן מספרים כאלה בליגה:

הילד שחקן ויש מצב שינסה את מזלו מעבר לים
הוא לא 2 או 4 .... 3 קשוח ושומר מעולה
Neo

הודעהעל ידי MTAbasket » 25 פברואר 2023, 21:15

Neo כתב:
felix_r כתב:טוב, אז אם כבר מדברים על שחקנים, שכדאי להביא בקיץ, אז הייתי הולך על הכישרון היווני Nikos Rogkavopoulos (2.03 ס"מ, יליד 2001).

ממבט יבש על המספרים נראה שעשה קפיצה רצינית השנה,
שווה לעקוב.
MTAbasket

הודעהעל ידי felix_r » 25 פברואר 2023, 21:24

Neo כתב:

לא רואה אותו הולך ל NBA כל כך מהר. יש לו את הסייז, אבל אין לו את האתלטיות הדרושה. הוא יבחר בדראפט, אבל להערכתי רק בסיבוב השני.

אני רואה אותו בתור וזנקוב הבא, והייתי מחתים אותו, כי עוד שנה שנתיים הוא מככב ביורוליג באחת היווניות
- דוקטור, תעזור לי!
- ממה אתה סובל?
- אתה אוהד מכבי בכדורסל?
- כן, דוקטור, איך ידעת?
סמל אישי של המשתמש
felix_r

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: felix_r, Google [Bot] ו־10 אורחים