מילוס כתב:אני חושב שהוכח כבר יותר מדי פעמים ביורוליג הנוכחית שהעניין הוא לא מאמן טוב, או איזה כוכב-שניים, או תקציב מנופח, אלא סך הגורמים שעטופים בניהול טוב, מקצועיות, יכולת להסיק מסקנות בצורה נקיה, והתמדה לאורך תקופה.
ברור שבראש ובראשונה צריך ניהול טוב, שהוא זה שמביא גם מאמן טוב וסגל מאוזן. אבל כל זה בא יד ביד, כי מאמן כמו פסקוואל היה מגיע עם דרישות מראש (ואולי גם באמת היו לו כאלו), לא היה מוכן להתפשר על סגל לא מאוזן, וגם לא היה מוכן שינחיתו לו באמצע העונה שחקן כמו בריימו.
בעשור האחרון היו לנו שני מאמנים בסה"כ שמבחינתי הם "ברמת יורוליג": בלאט כמובן, ויאניס, שהגיע עם רזומה של שני גמרי אליפות אירופה. בתקופה שהיינו עם שני המאמנים הללו, לקחנו אליפות יורוליג והגענו להצלבה בעונת הקורונה.
אז כן, גם מאמנים טובים סובלים מעונות רעות, וגם מאמנים טובים מוגבלים על ידי ההנהלה, התקציב, הבנייה או הכל גם יחד (ראה ערך העונות האחרונות של יאניס). אבל זה לא אומר שצריך להמשיך עם מאמנים ישראלים בינוניים או זרים מליגה שלישית בקרואטיה. כי עם מאמנים בינוניים הגענו בעשור האחרון לכלום ושום דבר וחושך על פני תהום, ואגלה לכם סוד: עם מאמנים כאלו ככה זה גם יימשך, אולי עם איזו הפתעה אחת לעשור. עם מאמן אירופאי ברמה גבוהה, אני מצפה שלפחות אחת לכמה שנים בפרק זמן סביר (נניח כל 3-5 עונות) נגיע להצלחה. הצלחה מבחינתי = פיינל פור, מינימום. וכן, כל זה לא סותר את העובדה שחייבים פה הנהלה נורמלית, אבל אני לא רואה את זה משתנה בעתיד הנראה לעין.