ליגת ווינר, מחזור 1: מכבי נגד ירושלים- ראשון, 20:45, ערוץ 5

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: ליגת ווינר, מחזור 1: מכבי נגד ירושלים- ראשון, 20:45, ערו

הודעהעל ידי MTA2311 » 15 אוקטובר 2012, 05:42

LIAV10 כתב:
roy1000 כתב:
LIAV10 כתב:מה זאת אומרת?

הוא לא lock-down בהגנה. ראינו שהוא יודע לחסום, אבל באחד על אחד הוא לא הרשים אותי, בייחוד היום.

איך אתה יכול להסתמך על הפורוורדים בליגה, נקווה שהוא יהיה דווקא על הסנטרים הגדולים והחזקים אבל לא זזים כמו שהפורוורדים בליגה..

אתה רציני? היתרונות היחידים שלו הם המהירות והיכולת האתלטית. איך שחקן כזה יכול לשמור על "הסנטרים הגדולים"?
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי yarinsaky » 15 אוקטובר 2012, 06:30

לגבי היקמן - או שלבחור אין את זה ברמה של יצירת מצבים לעצמו או שזה עניין של ביטחון. גם אתמול ראיתי אותו מכדרר ומכדרר בסוף התקפה ובמקום ליצור לעצמו מצב הוא מסר שתי שניות לסוף ללוגאן שהיה בכלל שלוש מטר מקשת השלוש, התקפה שנגמרה כמובן בכלום.
גם בחירת הזריקות שלו לא הכי מוצלחת לפעמים והוא משחק יותר מדי לרוחב.
נראה איך הוא יתקדם מכאן והלאה.
הסגל של מכבי ת"א :

רכזיות - בר רפאלי, אליזבת הארלי
קלעיות - מורן אטיאס, ליב טיילור
סמוליות - ג'יזל, קים קרדישיאן
פאווריות- מייגן פוקס, אולגה קורילנקו
סנטריות - פנלופה קרוז, קייט ווינסלט

מאמנות- שרון סטון, - מישל פייפר, ברוק שילדס
yarinsaky

הודעהעל ידי yzafrir » 15 אוקטובר 2012, 06:47

yarinsaky כתב:לגבי היקמן - או שלבחור אין את זה ברמה של יצירת מצבים לעצמו או שזה עניין של ביטחון. גם אתמול ראיתי אותו מכדרר ומכדרר בסוף התקפה ובמקום ליצור לעצמו מצב הוא מסר שתי שניות לסוף ללוגאן שהיה בכלל שלוש מטר מקשת השלוש, התקפה שנגמרה כמובן בכלום.
גם בחירת הזריקות שלו לא הכי מוצלחת לפעמים והוא משחק יותר מדי לרוחב.
נראה איך הוא יתקדם מכאן והלאה.

מזכיר את וויז במשחק שלו לרוחב....

משהו שאהבתי אצל לוגן זה שהוא לא חושב על הסטט' של עצמו מבחינת אחוזי קליע והמון פעמים הוא זורק זריקות סוף שעון אבודות בתקווה שאולי זה יכנס כמו במקרה שהזכרת...באחד המשחקים האחרונים הוא לקח סתם זריקה משלוש בשניית הסיום למרות שמכבי כבר הבטיחה את הניצחון למרות שההחטאה הזאת ניכנסת לו לסטט' ....יש הרבה שחקנים שהיו מעדיפים להחזיק את הכדור ושלא תיהיה להם עוד החטאה לסטט'...
סגל לעונה הבאה
1-2 : ג'קסון , קול , קיין , דיברת' , רול
3. : תומאס , משעור , זוסמן
4-5 ארט , טיוס , שגב , כהן , בולדן
מאמן : ספאחיה
בכיס של פדרמן : 3 מיליון דולר.
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי yarinsaky » 15 אוקטובר 2012, 06:53

עכשיו נזכרתי שלווישנייבסקי היו משחקים ממש טובים עד לאמצע העונה . היה לו איזה משחק של 16 נקודות, 9 ריבאונד ו 3 אסיסטים נגד צסק"א וכמובן המשחק המצויין נגד רומא בחוץ . :)
נקווה שזה לא המצב עם היקמן, כי לבחור יש אתלטיות וסלשריות ברמה סבירה , השאלה אם הוא יכול להביא את זה גם למכבי או שהכישרון נעצר אי שם ברמת הליגה האיטלקית.

גם אני מרוצה מלוגאן - הוא חוזר להיות הסקורר שהיה בלי לפגוע בשטף הקבוצתי, הוא גם שומר טוב מאוד ולא מחפף.

פיני מוסיף קיסם למדורה בעניין קרייג סמית' - לדעתו מכבי הייתה צריכה אותו - מעניין מה בלאט חושב על זה.

http://www.one.co.il/Article/206903.html
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי er79 » 15 אוקטובר 2012, 08:00

לגבי היקמן אני כרגע לא יכול לשפוט, למרות שאני לא נופל ממנו בלשון המעטה. חוץ מהמשחק נגד מלאגה, בינתיים אני לא מקבל ממנו יתר על המידה. אבל נשים את היקמן בצד, מי שהכי מאכזב אותי ומי שככל הנראה הופך להיות הפלופ של השנה זה שרמדיני. פשוט שחקן נפל. אין לו אינטליגנציית משחק בגרוש. הסנטר הטיפש האחרון ששיחק במכבי היה באטיסטה. שרמדיני הולך בדרכו הבטוחה. הבן אדם לא מתואם הגנתית, מעבר לכך שהוא חלש בהגנה, עושה עבירות מטופשות ואיבודים מיותרים. חוץ מקליעות עונשין אני באמת עוד לא ראיתי ממנו כלום ושום דבר מלבד גמלוניות שזועקת לשמיים. די מזכיר לי את ג'ף פוט מבחינת חוסר האונים שלו. אני מקווה שבלאט יצליח להוציא ממנו משהו, זו משימה הרבה יותר קשה מסופו. אפרופו סופו, אני כבר מתגעגע. מאוד.
er79

הודעהעל ידי LIAV10 » 15 אוקטובר 2012, 08:19

MTA2311 כתב:
LIAV10 כתב:
roy1000 כתב:

הוא לא lock-down בהגנה. ראינו שהוא יודע לחסום, אבל באחד על אחד הוא לא הרשים אותי, בייחוד היום.

איך אתה יכול להסתמך על הפורוורדים בליגה, נקווה שהוא יהיה דווקא על הסנטרים הגדולים והחזקים אבל לא זזים כמו שהפורוורדים בליגה..

אתה רציני? היתרונות היחידים שלו הם המהירות והיכולת האתלטית. איך שחקן כזה יכול לשמור על "הסנטרים הגדולים"?

התאמות מיוחדות, ככה מפתיעים סנטרים..
במילא רוב הסנטרים באירופה משחקים פיק אנד רול והזריזות שלו תסייע בזה, נגד גבוהי הפוסט (סופו, בורוסיס, קרסטיץ׳ ועוד מעטים) הוא יכול לשמור בינם לבין הכדור או דאבל טים..
דייויד ינסה להוציא מהחסרונות דווקא את היתרונות..
תמונה
יאללה הביתה.
כולם.
סמל אישי של המשתמש
LIAV10

הודעהעל ידי er79 » 15 אוקטובר 2012, 08:33

LIAV10 כתב:
MTA2311 כתב:
LIAV10 כתב:
roy1000 כתב:

במילא רוב הסנטרים באירופה משחקים פיק אנד רול והזריזות שלו תסייע בזה, נגד גבוהי הפוסט (סופו, בורוסיס, קרסטיץ׳ ועוד מעטים) הוא יכול לשמור בינם לבין הכדור או דאבל טים..

אין פה חוקיות. לדעתי לאזמה עשה זאת מצויין בהגנה מול סנטרים גדולים וכבדים ממנו, ויש לו את אותם נתוני פתיחה של תומאס. אני עדיין מתקשה לשפוט את תומאס, אני צריך לראות יותר דקות ממנו.
er79

הודעהעל ידי yarinsaky » 15 אוקטובר 2012, 08:55

er79 כתב:לגבי היקמן אני כרגע לא יכול לשפוט, למרות שאני לא נופל ממנו בלשון המעטה. חוץ מהמשחק נגד מלאגה, בינתיים אני לא מקבל ממנו יתר על המידה. אבל נשים את היקמן בצד, מי שהכי מאכזב אותי ומי שככל הנראה הופך להיות הפלופ של השנה זה שרמדיני. פשוט שחקן נפל. אין לו אינטליגנציית משחק בגרוש. הסנטר הטיפש האחרון ששיחק במכבי היה באטיסטה. שרמדיני הולך בדרכו הבטוחה. הבן אדם לא מתואם הגנתית, מעבר לכך שהוא חלש בהגנה, עושה עבירות מטופשות ואיבודים מיותרים. חוץ מקליעות עונשין אני באמת עוד לא ראיתי ממנו כלום ושום דבר מלבד גמלוניות שזועקת לשמיים. די מזכיר לי את ג'ף פוט מבחינת חוסר האונים שלו. אני מקווה שבלאט יצליח להוציא ממנו משהו, זו משימה הרבה יותר קשה מסופו. אפרופו סופו, אני כבר מתגעגע. מאוד.

זו באמת בעייה, מה עוד שמכבי ב" חוכמתה " החליטה לוותר על סנטר ראשון רציני. הוא היה צריך להיות סנטר מחליף ונשאר בעצם הסנטר היחידי.
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי yzafrir » 15 אוקטובר 2012, 09:16

er79 כתב:לגבי היקמן אני כרגע לא יכול לשפוט, למרות שאני לא נופל ממנו בלשון המעטה. חוץ מהמשחק נגד מלאגה, בינתיים אני לא מקבל ממנו יתר על המידה. אבל נשים את היקמן בצד, מי שהכי מאכזב אותי ומי שככל הנראה הופך להיות הפלופ של השנה זה שרמדיני. פשוט שחקן נפל. אין לו אינטליגנציית משחק בגרוש. הסנטר הטיפש האחרון ששיחק במכבי היה באטיסטה. שרמדיני הולך בדרכו הבטוחה. הבן אדם לא מתואם הגנתית, מעבר לכך שהוא חלש בהגנה, עושה עבירות מטופשות ואיבודים מיותרים. חוץ מקליעות עונשין אני באמת עוד לא ראיתי ממנו כלום ושום דבר מלבד גמלוניות שזועקת לשמיים. די מזכיר לי את ג'ף פוט מבחינת חוסר האונים שלו. אני מקווה שבלאט יצליח להוציא ממנו משהו, זו משימה הרבה יותר קשה מסופו. אפרופו סופו, אני כבר מתגעגע. מאוד.

ראית אש שרמאן במשחקי ההכנה ? ראית אותו בשנתיים האחרונות ?
קצת הגזמת לגביו , בהכנה הוא היה מצויין והאמת גם נגד מלאגה הוא היה בסדר. אומנם קלע רק 9 נק' (כולם מהקוו) ב-14 דק' , אבל לסחוט 6 עברות זה גם משהו . החסרון היחידי שלו זה מאסה אבל בגילו אין ספק שגם בתחום הזה הוא עוד יכול להשתפר .
הוא ממש לא טיפש . אבל לפי מה שהבנתי יש לו בעיה עם האנגלית ואולי זה קצת משפיע עליו מבחינת הבנת התרגילים של מכבי . אני מאמין שזה ישתפר בהמשך .
לומר עליו כבר בשלב זה שהוא הולך להיות הפלופ של השנה זה מגוחכך . חכה קצת עם הביקרות במיוחד אחרי המשחק הראשון הבאמת חלש שלו מאז שהגיע כי בכל השאר הוא דווקא היה טוב בנתיים...
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי MTA2311 » 15 אוקטובר 2012, 09:42

LIAV10 כתב:
MTA2311 כתב:
LIAV10 כתב:
roy1000 כתב:

על סנטר שומרים עם סנטר(ובטח על סנטר מאסיבי וגדול, כמו שכתבת שבהודעה הראשונה שלך). ההפתעה, יכולה לבוא בצד השני של המגרש, כשהסנטר המאסיבי יתקשה לשמור על השחקן הזריז. אפשר למצוא התאמות, אבל זה ממש לא המצב האופטימלי.
בנוגע לפיק אנד רול, דיוויד עוד לא מצא דרך להתמודד ביעילות איתו, וזה לא קשור לשומרים שיש לו.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי er79 » 15 אוקטובר 2012, 10:33

yzafrir כתב:

ראית אש שרמאן במשחקי ההכנה ? ראית אותו בשנתיים האחרונות ?
קצת הגזמת לגביו , בהכנה הוא היה מצויין והאמת גם נגד מלאגה הוא היה בסדר. אומנם קלע רק 9 נק' (כולם מהקוו) ב-14 דק' , אבל לסחוט 6 עברות זה גם משהו . החסרון היחידי שלו זה מאסה אבל בגילו אין ספק שגם בתחום הזה הוא עוד יכול להשתפר .
הוא ממש לא טיפש . אבל לפי מה שהבנתי יש לו בעיה עם האנגלית ואולי זה קצת משפיע עליו מבחינת הבנת התרגילים של מכבי . אני מאמין שזה ישתפר בהמשך .
לומר עליו כבר בשלב זה שהוא הולך להיות הפלופ של השנה זה מגוחכך . חכה קצת עם הביקרות במיוחד אחרי המשחק הראשון הבאמת חלש שלו מאז שהגיע כי בכל השאר הוא דווקא היה טוב בנתיים...

כנראה ששנינו ראינו שרמדיני שונה. השרמדיני שאני ראיתי חסר אינטליגנציית משחק מובהקת. ואני מקווה שזה ישתנה.
er79

הודעהעל ידי גל מקל » 15 אוקטובר 2012, 10:33

חחחח....
לימונד עם מדד 23 -!!!

ולחשוב שפעם בעתודה אני חשבתי שהוא יהיה קרלוס קבסאס הישראלי.
בתור עונש, אני חוסם את עצמי מלהגיב יותר באשכול הזה.
תודה ושלום.
גל מקל

הודעהעל ידי אנטוניו » 15 אוקטובר 2012, 10:34

מאוד התרשמתי מקרייג סמית .
שחקן חזק עם התמצאות מצויינת ברחבה, מגוון רחב של תנועות לקליעה .
מאוד זריז לגודלו ואף יודע לכדרר ולהחזיק בכדור.
חבל שלא במכבי.
סמל אישי של המשתמש
אנטוניו

הודעהעל ידי yzafrir » 15 אוקטובר 2012, 11:24

אנטוניו כתב:מאוד התרשמתי מקרייג סמית .
חבל שלא במכבי.

פיני גרשון זה אתה ??
זה בדיוק מה שפיני גרשון כתב היום בטור שלו....
סגל לעונה הבאה
סמל אישי של המשתמש
yzafrir

הודעהעל ידי jol9 » 15 אוקטובר 2012, 12:00

גל מקל כתב:חחחח....
לימונד עם מדד 23 -!!!

ולחשוב שפעם בעתודה אני חשבתי שהוא יהיה קרלוס קבסאס הישראלי.
בתור עונש, אני חוסם את עצמי מלהגיב יותר באשכול הזה.
תודה ושלום.

+/- לא מדד...
סמל אישי של המשתמש
jol9
חבר צוות

הודעהעל ידי קודי » 15 אוקטובר 2012, 12:01

חזרתי אתמול בערב מחופשה קצרה הישר להיכל - איזה כיף לחזור!
לגבי מכבי, אסכם כאן את התרשמותי מהקבוצה החדשה בשני המשחקים האחרונים:
1. לוגאן - כשהוא משחק בשליטה הוא פשוט נפלא. בלאט כנראה מצליח להיכנס אליו ולאט לאט אנחנו רואים שחקן מאוד מוכשר (כמו שהוא היה גם קודם לכן) שבניגוד לעבר גם משחק באחריות. לא רק הקליעה שלו טובה אלא שהוא גם חודר, מוסר וחוטף. אם ימשיך ביכולת הזו אז קיבלנו גארד שנותן אימפקט דומה ללנגפורד בפחות מחצי המחיר. אבל עדיין מוקדם להכתיר את לוגאן, נדבר בינואר-פברואר.
2. היקמן - נראה לי שיקח לו עוד קצת זמן להיכנס לעניינים ולצבור בטחון אבל בסך הכל מדובר בגארד שלישי לא רע בכלל. הוא די מוגבל ברמת הכשרון שלו אבל נותן למכבי לא מעט ומתאים מאוד כגומבו גארד משלים לאוחיון ולוגאן.
3. דווין סמית' - אולי השחקן שהיה הכי חסר למכבי מול מלאגה וירושלים. מול מלאגה הוא היה יכול להידבק לקאלוואי ומול ירושלים לקורטני פלס. אין ספק שבקבוצה הזו הוא יתן המון ויתאים מאוד למשחק הלחץ והטראפים.
4. ליאור אליהו - כשנותנים לו בטחון ודקות משחק הוא שחקן נפלא.
5. קנר-מדלי - לדעתי עוד יבוא לידי ביטוי בצורה טובה בהמשך אבל כרגע הוא לא ממש מוצא את מקומו. הקבוצה תזדקק מאוד לפיזיות שלו בהתחשב בפריכיות של הסנטרים.
6. שון ג'יימס - כמו שגם אמרתי לפני כמה חודשים, לפני כמה שבועות וגם בשבוע שעבר - לטעמי הוא מיותר לחלוטין בסגל הנוכחי (הוא לא מביא שום דבר שתומאס לא מביא והוא ממש לא מתאים לרמת יורוליג) ובוודאי (כמו שגם אמרתי כבר לפני שבוע) שהיה טוב למכבי להחליף אותו בקרייג סמית', שהיה יכול לתת להתקפת מכבי מימד נוסף. אני יודע שסמית' נמוך אבל שחקן שהסתדר עם גבוהי ה-NBA יסתדר גם עם גבוהי היורוליג. אתם תראו איך לאט לאט ג'יימס יהפוך לסנטר שלישי עם מספר דקות מצומצם מאוד.
7. שרמדיני - לא צריך להיסחף ממנו לשום כיוון. הוא לא סנטר העל שעשו ממנו אחרי איזה טורניר הכנה איזוטרי אבל הוא גם לא החור בהגנה שכל מיני עפר שלחים עושים ממנו. הוא סנטר מחליף טוב שברגע שהקבוצה תדע לשחק איתו את הפיק אנד רול יהיה מאוד אפקטיבי.
8. תומאס - החתמה טובה מאוד בגבולות התקציב של מכבי. עושה רושם שהוא יוכל להפוך לסוג של הנדריקס. הוא עושה רושם כאתלטי יותר, חוסם טוב יותר ומוסר טוב יותר מריצ'י ומצד שני הוא פחות פיזי ופחות מלוטש ומנוסה ממנו. לטעמי די מהר הוא יהפוך לגבוה המוביל של הקבוצה.
9. לגבי המשחק אתמול נגד ירושלים - בלאט עשה המון ניסויים והמון חילופים שהוא לא היה עושה במשחק מכריע. מעבר לכך, מכבי היתה ביום קליעה נורא משלוש (23%, מרביתן זריקות חופשיות לגמרי) ומהעונשין (61%) בעוד שירושלים היתה ביום קליעה מטורף מהשלוש (9 שלשות ב-53%). מכבי חסרה את סמית' ואת קנר-מדלי ומעבר לכך ראו, במיוחד במחצית השניה, חוסר תאום בהגנה וגם חוסר תאום בהתקפה מול אזורית. ועדיין - וזה הכי חשוב - מכבי ניצחה.
10. בלאט עוד עושה המון ניסויים עם הסגל שלו ומריץ רוטציה ארוכה מאוד. זה מאוד הגיוני בתחילת העונה ואני מניח שהרוטציה תלך ותצטמצם ככל שהעונה תתקדם, מה עוד שבקרוב מאוד יחזור לסגל שחקן מרכזי של 25-30 דקות למשחק (דווין סמית'). מי שבעיקר ישלמו את המחיר יהיו שחקנים כמו מורן רוט (שברור לכולם שאחרי שאוחיון חזר הוא מיותר בסגל), סילבן לנדסברג (אם לא ידע לשמור על יציבות ולא יעשה צעד קדימה) ושון ג'יימס. אני מניח שעד הטופ 16 נראה רוטציה של 9 שחקנים מרכזיים (אוחיון, לוגאן, היקמן, פניני, אליהו, קנר-מדלי, תומאס ושרמדיני) כשמדי פעם יש עוד אחד או שניים (שון ג'יימס/לנדסברג) שיכולים לעזור להם במשחק נתון.
11. אין ספק שחסר סנטר עם בשר - הן כשחקן מטרה בהתקפה והן בהגנה - וזו בעיה שמכבי תצטרך להתמודד איתה העונה. במלאגה מכבי הוכיחה שהיא יכולה להתמודד עם זה וגם בשנה שעברה אולימפיאקוס הצליחה לזכות ביורוליג בלי אף שחקן מטרה בצבע. עדיין זה בעייתי מאוד ויצריך המון התאמות ואילתורים אבל בלאט יודע להתמודד עם דברים כאלה. נראה לי שהוא ישתמש העונה הרבה באזורית לוחצת על חצי מגרש (2-1-2), שעם תיאום טוב יכולה להיות קטלנית.
12. בסה"כ נראה שתיהיה לנו העונה קבוצה טובה, שיכולה בעונה טובה להיות קצת יותר טובה מהקבוצה של העונה שעברה. אם השנה הקבוצה תעבוד יפה ותהיה לה המשכיות לעונה הבאה, אז עם עוד שיפוץ או שניים בקיץ הבא העונה הבאה יכולה להיות מצויינת וגם העונה הזו צפויה לתת לנו לא מעט רגעי כיף (וגם כמה רגעים פחות משמחים). בכל מקרה, זו קבוצה שבלאט צריך לעבוד קשה מאוד כדי להסתיר את החסרונות הגדולים שלה, אבל אם הוא יצליח לעשות זאת ויביא לידי ביטוי את היתרונות שלה (אתלטיות, מהירות, עומק) אז תהיה לנו יופי של קבוצה. אני חושב שככל שהעונה תתקדם הקבוצה הזו תיראה יותר ויותר טוב. לא מדובר באוסף כשרונות מטורף שרק צריך לחבר אותם אלא בשחקנים נחמדים עם יתרונות מובהקים וחסרונות מוהקים שצריך להפוך אותם לקבוצה שתמצה מהם 150%.
13.7- בלאט: "רוט אינו בעדיפות מבחינת ההשקפה של הצוות המקצועי". 14.7- מכבי מודיעה על החתמתו של רוט.
20.6- בלאט: "אישית חשבתי שהנדריקס זה שחקן שצריך להיות במכבי הרבה שנים". 20.7- רקנאטי: "כולם טועים לגבי ריצ'י. לא רצינו אותו."
קודי

הודעהעל ידי yarinsaky » 15 אוקטובר 2012, 12:19

תומאס הוא באמת החתמה טובה של מכבי יחסית למחיר, אבל כדאי באמת לחכות לפני שנהפוך אותול באסטון הבא.

מה שיפה אצלו שהוא קלט מהר מאוד לאן הוא הגיע, גם לאירופה וגם למכבי, השתלב יפה מאוד ונותן תוצרת כבר במשחקים הראשונים.
יש מצב באמת שהוא יהיה הגבוה המוביל ביחד עם אליהו בעמדות 5, 4 , אלא אם כן נ.ק.מ יתגלה כשחקן טוב ויתפוס את עמדה 4 בהמשך.

הוא נותן כל מה שציפו ממנו פחות או יותר והעניין של הגנה אישית על סנטרים כבדים לא אמור להיות חלק מהתפריט שלו לדעתי. את זה יצטרכו לפתור בהגנות מתוחכמות , איזוריות וכדומה.

אני בעצם מבסוט היום משני שחקנים - הוא ולוגאן. שאר השחקנים הזרים צריכים עדיין לעשות צעד קדימה או שניים.
הסגל של מכבי ת"א :

yarinsaky

הודעהעל ידי hudini18 » 15 אוקטובר 2012, 12:41

כמה מילים על הקהל- היה מחריד לשמוע במגרש הביתי שלך 99 אחוז מהזמן את אוהדי הפועל שרים...אוהדי מכבי מלבד רגעים בודדים פשוט חידשו תמנוי כדי לחדשו ולא כדי לעודד...
כמה שאני לא סובל אותם..ביציע עשו לנו ביס לעידוד...
עד שלא יורידו תמחירי מנויים אנחנו נמשיך להיות ככה..אלא אם תהיה מחאה מופגנת של הגוש שאני אפילו לא יודע כלפי מי להפנות אותה..פרוות ורולקסים החוצה??

אם כולם היו מעודדים כמו אוהדי י-ם, היו לנו אולם כמו פיוניר/בלגרד ארינה...אחרי אתמול אנחנו דומים למכבי יפו

נק' אחרונה- תעודת עניות לכולנו שההיכל לא מלא במשחק כזה..רק מראה כמה האוהדים שבעים...ואני לא מבין ממה
hudini18

הודעהעל ידי er79 » 15 אוקטובר 2012, 12:41

קודי כתב:חזרתי אתמול בערב מחופשה קצרה הישר להיכל - איזה כיף לחזור!
לגבי מכבי, אסכם כאן את התרשמותי מהקבוצה החדשה בשני המשחקים האחרונים:
1. לוגאן - כשהוא משחק בשליטה הוא פשוט נפלא. בלאט כנראה מצליח להיכנס אליו ולאט לאט אנחנו רואים שחקן מאוד מוכשר (כמו שהוא היה גם קודם לכן) שבניגוד לעבר גם משחק באחריות. לא רק הקליעה שלו טובה אלא שהוא גם חודר, מוסר וחוטף. אם ימשיך ביכולת הזו אז קיבלנו גארד שנותן אימפקט דומה ללנגפורד בפחות מחצי המחיר. אבל עדיין מוקדם להכתיר את לוגאן, נדבר בינואר-פברואר.
2. היקמן - נראה לי שיקח לו עוד קצת זמן להיכנס לעניינים ולצבור בטחון אבל בסך הכל מדובר בגארד שלישי לא רע בכלל. הוא די מוגבל ברמת הכשרון שלו אבל נותן למכבי לא מעט ומתאים מאוד כגומבו גארד משלים לאוחיון ולוגאן.
3. דווין סמית' - אולי השחקן שהיה הכי חסר למכבי מול מלאגה וירושלים. מול מלאגה הוא היה יכול להידבק לקאלוואי ומול ירושלים לקורטני פלס. אין ספק שבקבוצה הזו הוא יתן המון ויתאים מאוד למשחק הלחץ והטראפים.
4. ליאור אליהו - כשנותנים לו בטחון ודקות משחק הוא שחקן נפלא.
5. קנר-מדלי - לדעתי עוד יבוא לידי ביטוי בצורה טובה בהמשך אבל כרגע הוא לא ממש מוצא את מקומו. הקבוצה תזדקק מאוד לפיזיות שלו בהתחשב בפריכיות של הסנטרים.
6. שון ג'יימס - כמו שגם אמרתי לפני כמה חודשים, לפני כמה שבועות וגם בשבוע שעבר - לטעמי הוא מיותר לחלוטין בסגל הנוכחי (הוא לא מביא שום דבר שתומאס לא מביא והוא ממש לא מתאים לרמת יורוליג) ובוודאי (כמו שגם אמרתי כבר לפני שבוע) שהיה טוב למכבי להחליף אותו בקרייג סמית', שהיה יכול לתת להתקפת מכבי מימד נוסף. אני יודע שסמית' נמוך אבל שחקן שהסתדר עם גבוהי ה-NBA יסתדר גם עם גבוהי היורוליג. אתם תראו איך לאט לאט ג'יימס יהפוך לסנטר שלישי עם מספר דקות מצומצם מאוד.
7. שרמדיני - לא צריך להיסחף ממנו לשום כיוון. הוא לא סנטר העל שעשו ממנו אחרי איזה טורניר הכנה איזוטרי אבל הוא גם לא החור בהגנה שכל מיני עפר שלחים עושים ממנו. הוא סנטר מחליף טוב שברגע שהקבוצה תדע לשחק איתו את הפיק אנד רול יהיה מאוד אפקטיבי.
8. תומאס - החתמה טובה מאוד בגבולות התקציב של מכבי. עושה רושם שהוא יוכל להפוך לסוג של הנדריקס. הוא עושה רושם כאתלטי יותר, חוסם טוב יותר ומוסר טוב יותר מריצ'י ומצד שני הוא פחות פיזי ופחות מלוטש ומנוסה ממנו. לטעמי די מהר הוא יהפוך לגבוה המוביל של הקבוצה.
9. לגבי המשחק אתמול נגד ירושלים - בלאט עשה המון ניסויים והמון חילופים שהוא לא היה עושה במשחק מכריע. מעבר לכך, מכבי היתה ביום קליעה נורא משלוש (23%, מרביתן זריקות חופשיות לגמרי) ומהעונשין (61%) בעוד שירושלים היתה ביום קליעה מטורף מהשלוש (9 שלשות ב-53%). מכבי חסרה את סמית' ואת קנר-מדלי ומעבר לכך ראו, במיוחד במחצית השניה, חוסר תאום בהגנה וגם חוסר תאום בהתקפה מול אזורית. ועדיין - וזה הכי חשוב - מכבי ניצחה.
10. בלאט עוד עושה המון ניסויים עם הסגל שלו ומריץ רוטציה ארוכה מאוד. זה מאוד הגיוני בתחילת העונה ואני מניח שהרוטציה תלך ותצטמצם ככל שהעונה תתקדם, מה עוד שבקרוב מאוד יחזור לסגל שחקן מרכזי של 25-30 דקות למשחק (דווין סמית'). מי שבעיקר ישלמו את המחיר יהיו שחקנים כמו מורן רוט (שברור לכולם שאחרי שאוחיון חזר הוא מיותר בסגל), סילבן לנדסברג (אם לא ידע לשמור על יציבות ולא יעשה צעד קדימה) ושון ג'יימס. אני מניח שעד הטופ 16 נראה רוטציה של 9 שחקנים מרכזיים (אוחיון, לוגאן, היקמן, פניני, אליהו, קנר-מדלי, תומאס ושרמדיני) כשמדי פעם יש עוד אחד או שניים (שון ג'יימס/לנדסברג) שיכולים לעזור להם במשחק נתון.
11. אין ספק שחסר סנטר עם בשר - הן כשחקן מטרה בהתקפה והן בהגנה - וזו בעיה שמכבי תצטרך להתמודד איתה העונה. במלאגה מכבי הוכיחה שהיא יכולה להתמודד עם זה וגם בשנה שעברה אולימפיאקוס הצליחה לזכות ביורוליג בלי אף שחקן מטרה בצבע. עדיין זה בעייתי מאוד ויצריך המון התאמות ואילתורים אבל בלאט יודע להתמודד עם דברים כאלה. נראה לי שהוא ישתמש העונה הרבה באזורית לוחצת על חצי מגרש (2-1-2), שעם תיאום טוב יכולה להיות קטלנית.
12. בסה"כ נראה שתיהיה לנו העונה קבוצה טובה, שיכולה בעונה טובה להיות קצת יותר טובה מהקבוצה של העונה שעברה. אם השנה הקבוצה תעבוד יפה ותהיה לה המשכיות לעונה הבאה, אז עם עוד שיפוץ או שניים בקיץ הבא העונה הבאה יכולה להיות מצויינת וגם העונה הזו צפויה לתת לנו לא מעט רגעי כיף (וגם כמה רגעים פחות משמחים). בכל מקרה, זו קבוצה שבלאט צריך לעבוד קשה מאוד כדי להסתיר את החסרונות הגדולים שלה, אבל אם הוא יצליח לעשות זאת ויביא לידי ביטוי את היתרונות שלה (אתלטיות, מהירות, עומק) אז תהיה לנו יופי של קבוצה. אני חושב שככל שהעונה תתקדם הקבוצה הזו תיראה יותר ויותר טוב. לא מדובר באוסף כשרונות מטורף שרק צריך לחבר אותם אלא בשחקנים נחמדים עם יתרונות מובהקים וחסרונות מוהקים שצריך להפוך אותם לקבוצה שתמצה מהם 150%.

לגבי שני שחקנים אני לא מסכים איתך: מה שאמרת על שרמדיני, שבינתיים אני דווקא בהחלט מצדד בדבריו של שלח, ומעט המילים ששפכת על לנדסברג (לנדסברג לא יכול לשמור על יציבות אם אין לו דקות, דווקא בדקות שהוא שיחק עד כה הוא היה טוב מאוד. הבעיה היא שכשלוגאן נפלא מן הסתם זה יהיה על חשבונו. אני דווקא כן הייתי נותן לו יותר דקות משחק בליגת העל כדי שלוגאן לא יישחק).
er79

הודעהעל ידי אנטוניו » 15 אוקטובר 2012, 13:26

yzafrir כתב:
אנטוניו כתב:מאוד התרשמתי מקרייג סמית .
חבל שלא במכבי.

פיני גרשון זה אתה ??
זה בדיוק מה שפיני גרשון כתב היום בטור שלו....

Great minds think alike :tongue4
סמל אישי של המשתמש
אנטוניו

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו־35 אורחים