כדורסל ישראלי

פורום האוהדים של מכבי תל-אביב בכדורסל

המנהלים: jol9, Holiday_Armadillo, rc4991

Re: כדורסל ישראלי

הודעהעל ידי my man » 17 אוגוסט 2026, 20:24

היו כמה שחקני מכבי לאורך השנים שנראו ככה בשדה.. לרוב זה לא נגמר טוב..
"אם נחרבנו ונחרב העולם עמנו, על ידי שנאת חינם, נשוב להיבנות והעולם עמנו ייבנה, על ידי אהבת חינם!" (הראי"ה קוק)
סמל אישי של המשתמש
my man

הודעהעל ידי Avi1508 » 18 אוגוסט 2026, 23:36

הפועל סופיה מתחילה את האימונים בסופיה אבל תמיר בלאט נשאר בארץ ומחפשים לו קבוצה עדיין כשרוב הקבוצות כבר כמעט סגרו את הסגל
https://www.ynet.co.il/sport/israelibas ... bjikywgwzg

אני חושב שאין השפלה יותר גדולה ממה שאיטודיס עושה לתמיר בלאט כשהוא אפילו לא מסכים לקחת אותו לתקופת האימונים
Avi1508

הודעהעל ידי עידן » 19 אוגוסט 2026, 00:22

Avi1508 כתב:הפועל סופיה מתחילה את האימונים בסופיה אבל תמיר בלאט נשאר בארץ ומחפשים לו קבוצה עדיין כשרוב הקבוצות כבר כמעט סגרו את הסגל

אני חושב שאין השפלה יותר גדולה ממה שאיטודיס עושה לתמיר בלאט כשהוא אפילו לא מסכים לקחת אותו לתקופת האימונים

וואו, באמת חתיכת השפלה
עידן

הודעהעל ידי A.Parker » 19 אוגוסט 2026, 00:27

הסבירו לו מראש שהוא לא בתכניות של איטודיס. מה יש לשלב אותו בהכנה?
בכל מקרה אחרי ששנים מה שמניע אותו זה הוא עצמו והכסף שלו, שיהנה מהמצב שהגיע אליו
A.Parker

הודעהעל ידי עידן » 19 אוגוסט 2026, 00:50

A.Parker כתב:הסבירו לו מראש שהוא לא בתכניות של איטודיס. מה יש לשלב אותו בהכנה?

זה לא נכון על פי הפרסומים שהיו. לפי מה שפורסם הוא כבר סגר מול ינאי מזמן, ורק אחרי שכבר סגרו עם בלאט אז איטודיס הודיע שהוא כלל לא מעוניין בו.

לגבי הנקודה השנייה - כל שחקן כדורסל מודרני מונע על ידי כסף או בעיקר על ידי כסף. אני חושב שהאנטי כלפי בלאט מוגזם ואין סיבה שיהיה "דם רע" בין מכבי לבינו. מאחל לו הרבה הצלחה (חוץ מאשר במשחקים נגדנו כמובן) ובאופן כללי אני חושב שהשפלה כזו לא מגיעה לו.
עידן

הודעהעל ידי A.Parker » 19 אוגוסט 2026, 01:10

עידן כתב:

זה לא נכון על פי הפרסומים שהיו. לפי מה שפורסם הוא כבר סגר מול ינאי מזמן, ורק אחרי שכבר סגרו עם בלאט אז איטודיס הודיע שהוא כלל לא מעוניין בו.

לגבי הנקודה השנייה - כל שחקן כדורסל מודרני מונע על ידי כסף או בעיקר על ידי כסף. אני חושב שהאנטי כלפי בלאט מוגזם ואין סיבה שיהיה "דם רע" בין מכבי לבינו. מאחל לו הרבה הצלחה (חוץ מאשר במשחקים נגדנו כמובן) ובאופן כללי אני חושב שהשפלה כזו לא מגיעה לו.

לא יודע מתי באמת נודע לו שאיטודיס לא מעוניין בו (אם לפני המגעים או במהלכם), אבל בכל מקרה זה היה מספיק זמן לפני החתימה, שהוא התעקש שתקרה. קראתי גם שאמרו לו שהוא לא יהיה בתכניות והוא דווקא דוחף כן להיכלל בסגל ולנסות לפלס את דרכו לרוטציה. הכל ידוע וברור מראש.

אין בעיה ששחקן מעדיף כסף, אבל מרגיש שהוא נרקסיסט חצוף שחושב כל הזמן אך ורק על עצמו. זוכר אינספור התקפות שהוא יכל לתת מסירה פשוטה למישהו שינהל את ההתקפה אבל האגו שלו גרם לו לרצות בעצמו וכך להחמיץ הרבה הזדמנויות לנקודות קלות. הוא לא עשה שום דבר רע, אבל אני בכלל לא מתחבר לאופי שלו.
A.Parker

הודעהעל ידי MTA2311 » 19 אוגוסט 2026, 09:03

אין שום בעיה עם כסף בעדיפות ראשונה, להפך. אבל הוא בניגוד לשאר השחקנים כל קיץ מאז שהגיע למועדון עשה פוזות וניסה לסחוט עוד כסף למרות שהיה תחת חוזה. כולל להשתמש בכל מני מניפולציות של סוכנים לצורך כך.

זה גועל נפש.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי עידן » 19 אוגוסט 2026, 09:22

MTA2311 כתב:אין שום בעיה עם כסף בעדיפות ראשונה, להפך. אבל הוא בניגוד לשאר השחקנים כל קיץ מאז שהגיע למועדון עשה פוזות וניסה לסחוט עוד כסף למרות שהיה תחת חוזה. כולל להשתמש בכל מני מניפולציות של סוכנים לצורך כך.

זה גועל נפש.

זה גם לא נכון. הוא עשה את זה לפני שהיה צריך לחדש חוזה, לא "כל קיץ". אם כבר, סורקין כרגע הוא זה שבערך כל קיץ מנסה (או שהסוכנים שלו מנסים או ווטאבר) להאריך חוזה כשיש לו עוד 20 שנה שנותרו בחוזה הקיים.

אומר שוב - האנטי כלפי בלאט פה מוגזם, וכנראה נובע מהייחוס המשפחתי שלו ו/או מהיכולת המקצועית שלו ו/או מזה שחושבים שהוא צריך להיות מכביסט משום מה למרות שאת רוב הקריירה שלו הוא לא עשה כאן (ואפילו התחיל אותה בהפועל ת"א).
עידן

הודעהעל ידי A.Parker » 19 אוגוסט 2026, 09:38

ממ לא אכפת לי ממכביסטיות (נאמנות לקבוצה זה משהו שלא קיים כבר) וזכותו להעדיף עוד כסף. האופי שלו בכללי דוחה אותי. וכן, גם לסורקין לא חסר בקטע הזה.
A.Parker

הודעהעל ידי omerk » 19 אוגוסט 2026, 10:21

האנטי מול בלאט זה לא רק סתם הגזמה, זה מאד קשור באופי שלו. הוא פשוט משדר יחסית "קרירות" יחסית כלפי חברים לקבוצה ובעיקר כלפי הקהל. הוא לא משחק את "המשחק הפוליטי" וזה גורע ממנו (שזה בניגוד מוחלט לאבא שלו). בנוסף, הצורת משחק שלו גורמת לאנטי של הקהל כי נראה שפשוט לא אכפת לו וכמה שהוא לא מחטיא זה כאילו לא מזיז לו והוא ממשיך לקחת את הזריקות שלו ולהחטיא. הוא פשוט נתפס יהיר ויכול להיות שהוא לא כזה בכלל ופשוט הוא אדם שאין לו כוח למשחקים האלו וזה בסדר, אבל יש לו בעיה רצינית של יח"צ.

בראיון עם רמי הדר שאלו אותו על בלאט והוא סיפר שפחות התחבר אליו כי היה נראה שיותר חשוב לו הוא עצמו משאר החברים לקבוצה, ולא פירט מעבר.
omerk

הודעהעל ידי MTA2311 » 19 אוגוסט 2026, 11:24

עידן כתב:
MTA2311 כתב:אין שום בעיה עם כסף בעדיפות ראשונה, להפך. אבל הוא בניגוד לשאר השחקנים כל קיץ מאז שהגיע למועדון עשה פוזות וניסה לסחוט עוד כסף למרות שהיה תחת חוזה. כולל להשתמש בכל מני מניפולציות של סוכנים לצורך כך.

זה גועל נפש.

זה גם לא נכון. הוא עשה את זה לפני שהיה צריך לחדש חוזה, לא "כל קיץ". אם כבר, סורקין כרגע הוא זה שבערך כל קיץ מנסה (או שהסוכנים שלו מנסים או ווטאבר) להאריך חוזה כשיש לו עוד 20 שנה שנותרו בחוזה הקיים.

אומר שוב - האנטי כלפי בלאט פה מוגזם, וכנראה נובע מהייחוס המשפחתי שלו ו/או מהיכולת המקצועית שלו ו/או מזה שחושבים שהוא צריך להיות מכביסט משום מה למרות שאת רוב הקריירה שלו הוא לא עשה כאן (ואפילו התחיל אותה בהפועל ת"א).

הוא חתם בקיץ 23. בקיץ 24 ניצל את סעיף היציאה ברגע האירון בשביל לשדרג שכר. הצליח לו. קיץ 25 היה שקט. קיץ 26 ניסה שוב לשדרג שכר.

אז צודק, לא כל קיץ. רק 2 מתוך 3.
תמונה
דיוויד פדרמן במסע"ת, 2016: "זאת העונה הגרועה בתולדות המועדון. עשינו המון טעויות. כתוצאה מכך- נמשיך לפעול בדיוק באותה צורה"
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי עידן » 19 אוגוסט 2026, 11:29

MTA2311 כתב:
עידן כתב:

זה גועל נפש.

הוא חתם בקיץ 23. בקיץ 24 ניצל את סעיף היציאה ברגע האירון בשביל לשדרג שכר. הצליח לו. קיץ 25 היה שקט. קיץ 26 ניסה שוב לשדרג שכר.

קיץ 24 ניצל סעיף יציאה כפי שמותר לו, תאשים את אבי אבן שחתם חוזה עם סעיף יציאה מיותר/מטופש שכזה. סביר להניח ש-99% מהשחקנים היו מנצלים סעיף יציאה כזה בסיטואציה שהייתה.

קיץ 26 נגמר לו החוזה.

סורקין לעומת זאת קיבל חוזה חדש ב-2024 אחרי שהיה לו אם אני לא טועה שנה אחת לפחות בחוזה ההוא, ועכשיו יש לו עוד 3 שנים בחוזה והוא רוצה חוזה חדש עם שכר גבוה פעם נוספת.

גם בריסט וקלארק קיבלו חוזה חדש השנה למרות שנותרו להם עוד שנים בחוזה - ולהם גם לא היו סעיפי יציאה שהם מימשו. אבל אין ספק, רק בלאט עושה פוזות וסוחט כסף.
עידן

הודעהעל ידי MTA2311 » 19 אוגוסט 2026, 12:38

עידן כתב:
MTA2311 כתב:
עידן כתב:

זה גועל נפש.

קיץ 24 ניצל סעיף יציאה כפי שמותר לו, תאשים את אבי אבן שחתם חוזה עם סעיף יציאה מיותר/מטופש שכזה. סביר להניח ש-99% מהשחקנים היו מנצלים סעיף יציאה כזה בסיטואציה שהייתה.

קיץ 26 נגמר לו החוזה.

סורקין לעומת זאת קיבל חוזה חדש ב-2024 אחרי שהיה לו אם אני לא טועה שנה אחת לפחות בחוזה ההוא, ועכשיו יש לו עוד 3 שנים בחוזה והוא רוצה חוזה חדש עם שכר גבוה פעם נוספת.

גם בריסט וקלארק קיבלו חוזה חדש השנה למרות שנותרו להם עוד שנים בחוזה - ולהם גם לא היו סעיפי יציאה שהם מימשו. אבל אין ספק, רק בלאט עושה פוזות וסוחט כסף.

צריך להתאים את תוכן ההודעה לנמען, במקרה אני התבטאתי נגד כל אחד מהם ולגבי סורקין גם בצורה הרבה יותר בוטה
תמונה
סמל אישי של המשתמש
MTA2311
גיק

הודעהעל ידי omerk » 19 אוגוסט 2026, 13:23

הפועל רוצים לחזק את הקו האחורי המודלל שלהם ומתכננים להנחית פה את היידיגר, שיש לו סעיף בהסכם מול הרצליה שהם הסכימו לשחרר אותו לבורגס רק עם הבטחה שאם חוזר לישראל זה אך ורק אליהם. הפועל תנחית אותו בישראל כדי לנסות לפתור את התסבוכת המשפטית ובכך יוסיפו את השחקן ה38575889 לסגל.
omerk

הודעהעל ידי עידן » 19 אוגוסט 2026, 13:26

MTA2311 כתב:
עידן כתב:
MTA2311 כתב:
עידן כתב:

זה גועל נפש.

קיץ 26 נגמר לו החוזה.

צריך להתאים את תוכן ההודעה לנמען, במקרה אני התבטאתי נגד כל אחד מהם ולגבי סורקין גם בצורה הרבה יותר בוטה

לא ממש? אתה כתבת:

"בניגוד לשאר השחקנים כל קיץ מאז שהגיע למועדון עשה פוזות וניסה לסחוט עוד כסף למרות שהיה תחת חוזה"

וזה פשוט לא נכון. חצי קבוצה שלך עשתה מה שהוא עשה ויותר. ומעבר לכך אמרתי כבר שלדעתי כל שחקן עם סוכן נורמלי היה נוהג כמוהו ומנצל סעיף יציאה שמיטיב איתו.
עידן

הודעהעל ידי Avi1508 » 19 אוגוסט 2026, 13:35

מקס היידיגר סיכם בהפועל תל אביב
https://www.sport5.co.il/articles.aspx? ... ocID=55689

הוא נחשב מתאזרח והוא לא יוכל להיות בסגל ביחד עם טופין לכשיאזרחו אותו ,אמנם משום מה חושבים בהפועל שהוא לא יחשב כמתאזרח למרות שהוא שיחק בישראל רק עונה וחצי וגם זה לא ברצף
מבלי להיכנס לכל הבלאגן עם בני הרצליה שהכניסה לו סעיף בשחרור שהוא יכול לשחק רק אצלם אם הוא חוזר לישראל
Avi1508

הודעהעל ידי ankram » 19 אוגוסט 2026, 13:44

Avi1508 כתב:הפועל סופיה מתחילה את האימונים בסופיה אבל תמיר בלאט נשאר בארץ ומחפשים לו קבוצה עדיין כשרוב הקבוצות כבר כמעט סגרו את הסגל

אני משוכנע שתמיר אינו מרגיש מושפל , כי יותר מדקות משחק , יותר מעוצמת הליגה , גם יותר מחבריו לקבוצה , תמיר בלאט הוא חזיר שאוהב כסף , והרבה ממנו , כי רק חזיר
שרואה בכסף את הדבר הכי חשוב בספורט , מבקש פי 2 ממה שהוא מרוויח , בקבוצת יורוליג קבועה , עם מאמן שמשוגע עליך , ושחקנים שאתה כבר יודע להפעיל , דקות ידועות ורבות
בליגה הכי טובה בעולם למעט ה NBA , שסולחים בה על היותך שחקן ההגנה הגרוע בליגה , ושהמאמן שלך נותן לך להתפרע לאבד ולזרוק שלשות לא קשורות לכלום,
אחרי שכולם ראו שבלעדיך לקבוצה היה יותר קל לנצח את היריבה הגדולה , שבדקות האחרונות מעדיפים שלא תשחק , ושכל קיץ ברור לכל שתבקש עוד כסף.
אז ברור לי שתמיר מאד אוהב את הקונספט של לקבל 1.7 בשנה למרות שהוא שווה רבע, גם אם המאמן שלו ממש לא רצה אותו , וגם אם הבעלים שלו קנה אותו רק בשביל לנקום.
אני במקום תמיר גם מסרב להיות מושאל, מוכר להם איזה משהו שהוא יילחם על מקומו ויוכיח למאמן שהא צריך אותו , הכי גרוע? יישב ביציע ויספור את הדולרים.
ככה זה אצל חזירים , ויש לו את זה ל 3 שנים.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי ankram » 19 אוגוסט 2026, 13:51

אל תחשוב שזה מפריע לו , כפי שלא מפריע לגינת לקבל מליון ולא לטוס בכלל ליורוליג , כפי שלזוסמן לא מפריע שהוא נגר שלא יכול לשים לייאפ ועדיין
מרוויח פי 2 ממה שהוא שווה , גם בלאט כמוהם , מקבל את ההחלטות שלו לפי הכסף , אם היה מקבל יותר כדי לרקוד במסיבת גמדים של לאמיל יאמל , תאמינו לי שהוא היה הולך
על זה , יש לו חוזה ל 3 שנים על 1.7 כל עונה , ואפילו לא נדרש ממנו להיות בסגל המורחב , ללטף, את השערות של איתי שגב , עוד חזיר מכביסטי לשעבר.
במילא החוזה הבא שלו הולך להיות בנס ציונה עוד 3 שנים , זה החוזה הגדול האחרון של החזיר הזה , הוא בשמחה יישב ביציע 3 שנים כל עוד הכסף דופק בחשבון
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי ankram » 19 אוגוסט 2026, 13:57

עידן כתב:

אני לא חושב שיש דם רע בינו לבין מכבי , סה"כ למאמן שהוא היה הבייבי שלו נפל האסימון שבלעדיו יותר טוב , שהמקביל שלו אצל היריבה הגדולה עולה עליו ב20 רמות
שהוא ממש אבל ממש לא שווה את הסכומים החזיריים שהוא מבקש , ושבעוד 300K מהדרישות שלו מקבלים רכז יותר צעיר , יותר סקורר , ששומר אלף מונים יותר טוב
ושלא מתחמק מנבחרת ישראל. אני דווקא חושב שהשפלה כזו מגיעה לו , כי חוץ מכסף , כלום לא עניין אותו , לא עניין אותו בכלל לשאול אם המאמן רוצה אותו , לא עניין אותו לדעת כמה
שחקנים על העמדה שלו , לא היה חשוב לו לדעת אם הוא ישחק ביורוליג , רק כסף עניין אותו , אז כסף זה מה שהוא יקבל , וגם השפלה , יבלע את הרוק ויחייך כל הדרך לבנק.
סמל אישי של המשתמש
ankram

הודעהעל ידי עידן » 19 אוגוסט 2026, 14:07

המחליף ש"עולה עליו ב-20 רמות" לא הוכיח עדיין כלום ברמת היורוליג, הרבה פחות מבלאט. אני מסכים שעל הנייר הוא טוב ממנו בהרבה, אבל על הנייר לא הולכים למכולת ולא מביאים הישגים ולא מביאים תארים. חובת ההוכחה עליו.

לגבי כל השאר - I rest my case לגבי האנטי הקיצוני כלפיו פה בפורום. ואני עוד רחוק מאוד מלהיות מעריץ של בלאט - אני חושב שהוא two trick pony ושהמקום הטבעי שלו הוא להיות שלישי בהיררכיה ביורוליג.

אני מרים ידיים בכל אופן, לא רואה טעם שאמשיך לדון פה עליו.
עידן

הקודםהבא

חזור אל פורום אוהדים

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו־34 אורחים